Webmaster "Ravage"aangehouden

Moderator: M

Mahalingam
Berichten: 39844
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Webmaster "Ravage"aangehouden

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 16, 2009 9:34 pm

Er is weer eens een blogger bij de politie ontboden over teksten die 'niet kunnen' en die twee maanden geleden zijn geschreven.
http://www.ravagedigitaal.org/
Aanhouding webmaster na aangifte Wilders
AMSTERDAM, 16 APR 09 De Amsterdamse politie heeft woensdag de webmaster van webzine Ravage aangehouden. De man wordt ervan verdacht de politicus Geert Wilders te hebben bedreigd. De redactie ontkent de bedreiging en spreekt van "een satirische column."

De webmaster meldde zich woensdag op verzoek van de recherche vrijwillig op districtsbureau Meer en Vaart, waarna hij werd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht voor webzine Ravage de column 'Dagboek Rene D.' te hebben geschreven, naar aanleiding waarvan politicus Geert Wilders (PVV) aangifte heeft gedaan. De man werd op grond van artikel 285 WvS (bedreiging) ingerekend.

Het gaat over een satirisch stuk waarmee ze René Danen (van de Trotskisten enz. enz.) in de zeik zetten. Daar hebben ze een reden voor:
De met de column geplaagde Rene Danen riep in het verleden op om actieblad Ravage, dat sinds 2006 als webzine door het leven gaat, te boycotten wegens het plaatsen van racistische teksten. Dit naar aanleiding van artikelen over Pim Fortuyn, waartegen Alex van Veen niet openlijk stelling nam. "Sindsdien verkondigt Danen geregeld in de openbaarheid dat wij ons schuldig maken aan racisme. Met de column 'Dagboek Rene D.' hebben we hem een hak willen zetten, niets meer en niets minder."

En voor de lezers die een eigen mening willen vormen, hier dan de tekst in zijn geheel:


Donderdag 12 februari 2009

Lief dagboek,

Om 6.49 uur opgestaan, haast me om de voorpagina van de Volkskrant te aanschouwen. Hum, weinig over die fascistische racist… enkel een klein berichtje over… gvd! De Nederlandse ambassadeur wil Wilders bijstaan op het vliegveld van Londen, is die man gestoord ofzo? 'Standpunt Britten onverdedigbaar', op pagina 2. Grrrr. Mijn krant wordt steeds rechtser!

7.15 uur. Tijd om mijn kameraden van het ANP te bellen. Ga ze namens Nederland Bekent Kleur vertellen dat ik Wilders hypocriet vind. Nu bestaat NBK al een jaartje of tig niet meer, maar het legt meer gewicht in de schaal dan dat ik de boodschap op eigen naam verkondig. En om mij nou een internationale stalinist… ehhhh… socialist te noemen, is ook weer zo wat. Toch handig, zo'n spreekbuis als ANP.

8.31 uur. Mooi zo, tal van websites nemen mijn ANP-stukje over. Zelfs de racisten van Spits! hebben het geplaatst, hihihihi. Wilders moet monddood gemaakt worden, de gevaarlijke gek. Het zou goed zijn als er straks geen land meer is dat hem welkom heet. In de boeien met die idioot.

8.46 uur. Nog steeds geen commentaar over de kwestie op Ravage. Heb deze rechtse website vandaag al veertien keer bezocht, maar met geen woord rept men over de Britse heldenmoed om die flikker te weigeren. Zou Van Veen weer met vakantie zijn? Verdikkeme, er is geen pijl te trekken op die gast. In welk gastenboek kan ik mijn frust nou kwijt? Of wacht, misschien moet ik zelf een Toestand schrijven…

9.17 uur. 'Demonstreer mee tegen PVV', lees ik op Indymedia.nl Wat een geweldige site is dat toch! Ze zouden enkel die racistische stukjes van Ravage moeten weigeren, daar zal ik ze nog eens over aan spreken. Geweldig plaatje bij de oproep geplaatst, Wilders zijn kop moet er inderdaad af! Goeie gasten zijn dat toch, bij Offensief, AFA en Fabel. Wie weet, staat er weer een nieuw volkertje op.


9.35 uur. Opnieuw een telefonisch onderhoud gevoerd met de nieuwe multiculturele omroep Zenit. Vorige week hebben ze mij uit mijn functie als tijdelijk campagnemedewerker ontheven. Mijn ideeën om leden te werven met ferme anti-Wilders statements wordt daar niet in dank afgenomen, de softies. Wat willen ze nou, dat alle moslims de Noordzee in gedreven worden? Toch dapper dat zij mijn kameraden, stuk voor stuk Wildershaters, opgenomen hebben in hun comité van aanbeveling.

10.12 uur. De spanning stijgt, wordt die mafketel nou wel of niet geweigerd als passagier van British Midland? Wat een gedraai zeg, weiger die extremist toch! Mij collega-imam Lord Nazir Ahmed, in zijn vrije tijd lid van Labour in het Britse Hogerhuis, zegt het nog zo treffend: 'Geert Wilders is een fascist en het is dus heel logisch dat hij Engeland niet in mag.' Daar is toch geen speld tussen te krijgen?

10.30 uur. Van de week las ik in mijn Volkskrant een
weerzinwekkend bericht. Die vieze Bromet is bezig een docu te maken over de hedendaagse invloed van Fortuyn op het doen en laten van politieke partijen. Samen met mijn advocaat overweeg ik een uitzendverbod bij de rechtbank aan te vragen. We hebben die fascist niet voor niets met z'n allen een kopje kleiner gemaakt? Doodzwijgen!

11.25 uur. Voer met mijn chatbox overleg met kompanen, om een zwartboek samen te stellen over Maurice de Hond. Deze valse nicht is stelselmatig bezig leugens te verspreiden met zijn absurde opiniepeilingen. Dat de PVV winst boekt bij de strafzaak tegen Wilders is een walgelijke aanname die ik niet langer pik. Wat denkt die jood wel, dat hij met een broekie te maken heeft? Steniging is nog te soft voor deze haatzaaier.

12.00 uur. Lunchtijd, en lekker effe met mijn kont de lucht in, bidden naar Mekka. Allahoe Akbar!!!

13.04 uur. Kreeg zojuist bijna een beroerte nadat ik via het Journaal vernam dat Wilders alsnog richting Londen vliegt. Zou het waar zijn? Waar slaat dit op! Daarmee krijgt de man alleen maar meer internationale aandacht. Zul je zien dat hij op het vliegveld de martelaar uit gaat hangen. Wat te doen? Bommelding? Hopelijk houden mijn moslimgenoten in Londen zich bij hun woord, en wordt het Hogerhuis vanavond bestormd.

13.30 uur. Overleg met een advocaat over de zin om een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek over GeenStijl. Deze rechts-extremisten hebben mij onlangs weer eens zwaar in de zeik genomen door een filmpje te plaatsen waarvan ik de maker bevolen heb dit niet op te nemen. Wellicht koppel ik de klacht aan Carel Brendel, de smeerlap. Ongelooflijk, dat dit allemaal maar kan in Nederland. Vrijheid van meningsuiting is prima, maar niet voor racisten en fascisten.

13.45 uur. Hij zit werkelijk in het vliegtuig! Ongelooflijk, waarom houdt JP hem niet zelf tegen. En waar zijn de antifascisten nu je ze echt nodig hebt? Eigenlijk hadden we de taxibaan moeten blokkeren, maar ja, dat vergt de nodige voorbereiding en die was er niet. Toch weet ik zeker dat de witte racist op Heathrow weer op het vliegtuig wordt gezet. Zoniet, dan roep ik bij deze op om alles wat Brits is te boycotten.

15.14 uur. Wilders is veilig geland, jammer. Hopelijk wordt hij à la minuut op een vliegtuig richting Schiphol gezet, al zitten wij er dan weer mee opgescheept. Aan de andere kant, wat moet ik zonder pispalen aan met mijn leven? Dat ik sinds begin jaren '90 mijn bestaansrecht ontleen aan het bestrijden van politici die stemmen aftroeven van de PvdA, levert mij ook nog een aardig gesubsidieerd inkomen op. Janmaat, Bolkestein, de gebroeders Bakker, Fortuyn, Verdonk, Wilders, you name it!

15.36 uur. YES! Wilders is zojuist gearresteerd op Heathrow, Allah zij geprezen! Gerechtigheid. Hij zal om 16.00 uur op een vliegtuig terug naar Schiphol worden gezet. Geweldig!!! Ze zijn wel snel bij GeenStijl, dát moet ik ze nageven. Beter was natuurlijk geweest als ze hem diep in een Britse kerker zouden hebben gestopt, maar dat volgt nog wel. Overweeg om naar Schiphol te gaan om bij aankomst van Geert het Britse volkslied te gaan zingen. Even een dansje maken rond de tafel.

15.47 uur. Lees dat Rutger van GeenStijl Wilders in het vliegtuig een roze boerka heeft overhandigd. 'Onbekend is of Wilders met dit kledingstuk alsnog het land probeert binnen te komen'. Hum, dat was op zich best slim geweest, maar ik neem aan dat Wilders er geen gebruik van heeft gemaakt. Want waarom zou hij dan zijn gearresteerd? Gelukkig maar. Stel je voor.

15.50 uur. Vertrek nu naar Schiphol, wil erbij zijn. Uniek precedent.
Wellicht zit er een nieuwe rechtszaak in, roepen we op om Wilders uit zijn eigen land te laten deporteren. In Chili of Argentinië heb je complete
gemeenschappen voor dit soort lieden. Holland nazivrij! Goh, wat ben ik
toch heerlijk links, al zeg ik het zelf. Nu nog even snel een plaatje
erbij plakken. Morgen verder.

René D.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Webmaster "Ravage"aangehouden

Berichtdoor H.Numan » Vr Apr 17, 2009 8:17 am

Ik zie dit niet direct als een doodsbedreiging. Geen goed stuk, maar zelfs ik kan zien dat dit gescheven is door een of andere linkmiegel zonder gevoel voor humor of sarcasme. Vandaar dat hij geen beroep op sarcasme kan doen; hij mist dat ten ene male...
Smakeloos? Zonder meer. Doodsbedreiging? Niet echt.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Webmaster "Ravage"aangehouden

Berichtdoor Manon » Vr Apr 17, 2009 8:41 am

H.Numan schreef:Ik zie dit niet direct als een doodsbedreiging. Geen goed stuk, maar zelfs ik kan zien dat dit gescheven is door een of andere linkmiegel zonder gevoel voor humor of sarcasme. Vandaar dat hij geen beroep op sarcasme kan doen; hij mist dat ten ene male...
Smakeloos? Zonder meer. Doodsbedreiging? Niet echt.


ben jij met mijn edele voetjes aan het rammelen Numan? :neutral:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Webmaster "Ravage"aangehouden

Berichtdoor H.Numan » Zo Apr 19, 2009 3:05 am

Iekke doeme Hoelander. Iek nie begaip.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 39844
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Webmaster "Ravage"aangehouden

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 10, 2009 2:33 pm

De 'Ravage' kwestie is heden in het nieuws.
http://www.depers.nl/binnenland/328198/Kritiek-op-OM-om-bedreiger-Wilders.html
Justitie onzorgvuldig in zaak 'bedreiger' Wilders
Er zijn antwoorden op kamervragen en wel deze:
Vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de ministers van
Justitie en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de
arrestatie van een webmaster vanwege een satirische column.
(Ingezonden 9 juni 2009)
1
Is vooraf aan de inverzekeringstelling van de webmaster van
Ravage al informatie verschaft door de verdachte over de
satirische bedoeling van de column? Zo ja, was het dan
proportioneel om alsnog tot inverzekeringsstelling over te gaan?
Zo nee, is er door de verantwoordelijke autoriteiten voldoende
onderzoek gedaan naar de aard, context en ernst van de teksten
alvorens tot inverzekeringsstelling over te gaan? 1)

Antwoord
Het verhoor van de webmaster heeft plaatsgevonden na de
inverzekeringstelling. Zoals in het antwoord op eerdere kamervragen is
aangegeven had de heer Wilders aangifte gedaan van bedreiging. Deze
aangifte is gedaan bij een speciaal team van de politie, dat onder leiding
van het arrondissementsparket te Den Haag meldingen beoordeelt inzake
bedreiging van politici. De officier van justitie te Den Haag heeft een
eerste inschatting gemaakt van de strafbaarheid, waarbij de gehele
column is betrokken, en is bij deze eerste inschatting niet tot het oordeel
gekomen dat de uitlating niet strafbaar zou zijn.
Daarop heeft de heer
Wilders aangifte gedaan en is de zaak overgedragen aan de politie te
Amsterdam.
De officier van justitie te Amsterdam heeft op basis van de bedreigende
tekst in de aangifte en niet de gehele column, een beslissing genomen
over de inzet van strafvorderlijke bevoegdheden. Achteraf bezien kan
gesteld worden dat bij de beslissing omtrent aanhouding en
inverzekeringstelling de gehele column had moeten worden beoordeeld,
zodat de satirische aard al op dat moment duidelijk was geworden.
Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de verdenking geen
discriminatoir uitingsdelict betrof, maar een bedreiging als bedoeld in
artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht. Bij discriminatoire
uitingsdelicten kan de vrijheid van meningsuiting in sommige gevallen de
strafbaarheid ontnemen aan, op zichzelf bezien, discriminatoire
uitlatingen. Omdat het in dit geval ging om een verdenking van
bedreiging met een misdrijf tegen het leven, heeft het Openbaar
Ministerie geen aanleiding gezien de vrijheid van meningsuiting mee te
wegen. Zoals in de beantwoording van eerdere vragen over deze zaak is
aangegeven, is achteraf bezien geoordeeld dat er geen sprake is van
bedreiging en is de zaak geseponeerd. De reden om te seponeren lag niet
in de vrijheid van meningsuiting, maar in de constatering dat de column
geen ‘redelijke vrees’ opriep. Dit is een vereiste voor de strafbaarheid van
bedreiging.

In het gesprek van het Openbaar Ministerie met de korpsleiding over
deze zaak is, naast de duur van de inverzekeringstelling, tevens aan de
orde gekomen dat ook bij dit soort uitingsdelicten het van groot belang is
dat uitlatingen in hun tekstuele samenhang worden beoordeeld. Het
College van procureurs-generaal heeft de betreffende hoofdofficier van
justitie nogmaals gewezen op het grote belang uiterste zorgvuldigheid te
betrachten in zaken waarbij het gaat om het beoordelen van uitingen,
opdat mensen die op een artistieke, uitdagende, scherpe manier
deelnemen aan het maatschappelijk debat daarin niet ten onrechte
worden gehinderd.

http://www.justitie.nl/images/2009Z10740%20antw%20kamervr%20over%20de%20arrestatie%20van%20een%20webmaster_15805_tcm34-209286.pdf?cp=34&cs=580
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Webmaster "Ravage"aangehouden

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 10, 2009 3:28 pm

Hirsch Ballin zegt sorry, lees ik in de krant.
Zal Hirsch Ballin straks ook sorry zeggen tegen Gregorius Nekschot ?
Hij verklaard namelijk dat hij zich over de kwaliteit van de satire Hirsch Ballin niet uit laat.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Commentaar van Lezers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten