Pagina 1 van 1

Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Zo Jan 20, 2013 5:55 pm
door Hans v d Mortel sr
Religieuze geschillen belemmeren de wereldvrede. Mee eens?

Wie het hier niet mee eens is laat zich in zijn kaart kijken. Hij of zij is dan een valsspeler.
Spoiler! :
Toen destijds in Kosovo een paasbestand werd overwogen kon dit niet van kracht worden omdat de datums voor de Rooms katholieke en Orthodox katholieke vieringen verschilden. Uiteindelijk kwam er geen bestand.

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Zo Jan 20, 2013 7:16 pm
door Ali Yas
Ach, ja, het zal wel. Maar er zijn honderd andere redenen om met elkaar op de vuist te gaan. De geschiedenis geeft daar genoeg voorbeelden van.

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Zo Jan 20, 2013 8:57 pm
door Dutch
Ben het ermee eens dat religies één van de factoren zijn die de wereldvrede belemmeren. De ene religie is al wat belemmerender dan de andere.

Mee eens of niet mee eens met Obama?

Geplaatst: Zo Jan 20, 2013 9:47 pm
door Hans v d Mortel sr
Is Obama nu een eersteklas klootzak of lijkt hij maar zo?

Wie de tweede ambtstermijn aanstelling van H. Obama heeft gezien zal niet anders kunnen constateren dan dat hij een nietszeggende patsy is. Want iemand die werkelijk iets voorstelt en geen patsy is staat niet als een lul-de-behanger president een opgelegde napraat ceremonie te vertolken in de rol van democratische papegaai.

Los van enkele totaal zinloze en overbodige korte teksten die hij moest nazeggen en die op zich al belachelijk waren, was er überhaupt al geen sprake van een vrije wil omdat hij eindigde met de meest lachwekkende schaamteloze uitspraak:

Spoiler! :
Zo helpe mij God almachtig.

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Ma Jan 21, 2013 3:20 pm
door King George
En is zijn god de valse afgod de Halve Maangod, de almachtige en de barmhartige?

Of God Obama wil helpen. Om je dood te lachen!

Geplaatst: Ma Jan 21, 2013 4:08 pm
door Hans v d Mortel sr
King George schreef:En is zijn god de valse afgod de Halve Maangod, de almachtige en de barmhartige?

Almachtig heb ik erachter geplaatst als misplaatste grap. Obama deed zijn werk en sprak zijn voorzegger keurig na: "So help me God"
video ter controle

Mee eens of niet mee eens? Eerst nadenken!

Geplaatst: Wo Mei 29, 2013 7:22 pm
door Hans v d Mortel sr
Is er iets mis met het hebben van een eigen mening?

Mee eens of niet mee eens? Eerst nadenken!

Geplaatst: Wo Mei 29, 2013 7:24 pm
door Hans v d Mortel sr
Heeft de mens dan geen vrije wil?

Wie twijfelt denkt tenminste na

Geplaatst: Za Feb 14, 2015 12:05 pm
door Hans v d Mortel sr
Kan een mens veranderen?

Eens een moslim, altijd een moslim.

De Koran is voor iedere moslim heilig. Een taboe en reden tot liegen

Geplaatst: Za Feb 14, 2015 3:57 pm
door Hans v d Mortel sr
Naar aanleiding van de islamitische moord partijen rond Charlie Hebdo, om daarmee Mohammed een veer in z'n reet te stoppen, reageerde de Syrische columniste en moslima Afra Jalabi. Ik laat hier een passage zien uit haar artikel dat geplaatst is in Trouw van 9 februari.

In een tijd waarin de hele mensheid de vrijheid van expressie en religie heeft omarmd, is de officiële leer van de islam nog steeds een obstakel voor die vrijheid. En dat is des te tragischer als je je bedenkt dat de vrijheid van geloof in de Koran centraal staat. De Koran zegt immers heel duidelijk: "Er is geen dwang in religie". BRON: Trouw

Ik ben het niet eens met de door mij onderstreepte tekst.

Hoe je het ook wendt of keert, of dat je een al of niet aardige moslim tegenkomt, nooit, nee nooit zal hij of zij toegeven dat de Koran niet deugt en als onzorgvuldig, slecht over nagedacht, broddelwerk beschouwd dient te worden. Altijd en altijd maar weer die angst om de Koran niet als een onzorgvuldig heilig boek te moeten declasseren. Dus stapt de moslim over tot het bekende liegen, draaien en naar niet relevante contexten zoeken.

Mee eens of niet mee eens?


1. Staat de vrijheid van geloof in de Koran centraal?

2. Zegt de Koran heel duidelijk "Er is geen dwang in religie"

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Za Feb 14, 2015 10:06 pm
door Ali Yas
Laten we eens goed kijken naar de verzen waar het om gaat, nummers 256 en 257 uit de eerste grote soera (nummer 2):

256. Er is geen dwang in religie: de juistheid ten opzichte van het afgeschafte is duidelijk. Dus wie de afgod afwijst en in Allah gelooft heeft een stevig handvat gegrepen dat niet zal afbreken. En Allah hoort en weet.
257. Allah is een bescherming voor hen die geloven. Hij brengt ze uit het duister in het licht. En wat betreft zij die ontkennen: hun beschermers zijn afgoden die ze van het licht in het duister brengen; zij zullen het vuur bezitten en daar voor eeuwig blijven.


Vraag 2: Zegt de Koran hier heel duidelijk "Er is geen dwang in religie"? Als je een beetje op deze tekst kauwt, proeft het anders: het lijkt erop dat de schrijver dit bedoelde te zeggen: mensen hoeven niet gedwongen te worden tot de islam over te gaan: het gelijk staat toch duidelijk genoeg aan de kant van de islam? En wie dan toch nog dwars willen liggen mogen branden in de hel. Ik vind dat niet tolerant maar arrogant.

Dan vraag 1. Staat de "vrijheid van geloof" in de Koran centraal? Ik heb het er nog niet in kunnen ontdekken. Er staan zo hier en daar wel wat passages in die interpretatieverschillen toe lijken te staan, dus binnen de islam is er wel wat ruimte, maar wie openlijk afstand neemt van de islam wordt beschouwd als een verrader:

112. Schande zal over hen worden uitgespreid waar ze worden gevonden, slechts onder het verbond van Allah en het verbond van mensen; zij hebben de toorn van Allah over zich afgeroepen, en vernedering zal over hen worden uitgespreid. Dit is omdat zij de tekenen van Allah hebben ontkend

Wat er in de koran wél centraal staat is de minachting en wantrouwen jegens iedereen die geen moslim is.

Walgelijke lieden en parasieten

Geplaatst: Zo Feb 15, 2015 1:16 am
door Hans v d Mortel sr
Ali Yas schreef:Wat er in de koran wél centraal staat is de minachting en wantrouwen jegens iedereen die geen moslim is.

Dat is het! Perfect verwoord: MINACHTING en WANTROUWEN. En dat is precies wat alle moslims uitstralen.

De mens heeft niet voor niets een gevoel dat men als intuïtie aanmerkt. Een niet te onderschatten waarachtigheid die je kan behoeden voor een verkeerde keuze. Tijdens mijn succes als Jehovah's Getuige heb ik altijd zo'n gevoel van moslims naar mij toe ervaren zoals jij hierboven beschrijft. Nu begrijpt ook iedereen mijn woede en tirades tegen moslims. Vandaar dat ik hen ook kwalificeer als walgelijke lieden en parasieten. Ik kan er niks aan doen. Geen vrije wil. Het zit vastgeroest in mijn hersenen. Door pure ervaring en omgang met moslims. Met atheïsten heb ik altijd hele leuke gesprekken kunnen voeren.

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Zo Feb 22, 2015 2:50 pm
door sjun


Ik denk nog steeds dat er individuele verschillen zijn. Wel geloof ik dat een islamitische opvoeding individuen op psychische, maatschappelijke en culturele achterstand zet zoals ook een nationaal-socialistische opvoeding niet bepaald bevordelijk bleek voor de aanspreekbaarheid met betrekking tot racistisch en antisemitisch gedrag. Mij dunkt dan ook dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de doctrines van en persoonlijkheidscultus rondom Mohammed en die individuen die ermee geïnfecteerd raakten.

Afbeelding

Individuen zijn pas niet meer te redden als zij zich niet laten aanspreken.

De domme en foute moslim: niet willen toegeven

Geplaatst: Zo Feb 22, 2015 3:49 pm
door Hans v d Mortel sr
sjun schreef:Ik denk nog steeds dat er individuele verschillen zijn. Wel geloof ik dat een islamitische opvoeding individuen op psychische, maatschappelijke en culturele achterstand zet zoals ook een nationaal-socialistische opvoeding niet bepaald bevordelijk bleek voor de aanspreekbaarheid met betrekking tot racistisch en antisemitisch gedrag. Mij dunkt dan ook dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de doctrines van en persoonlijkheidscultus rondom Mohammed en die individuen die ermee geïnfecteerd raakten.

Logisch! Wat ik bijna wel zeker weet is dat vooral de meer beschaafde goed opgeleide intelligente moslims blijven vasthouden aan de islam vanwege het respect voor hun ouders. Je kunt ook als wijs mens roepen dat je een seculiere moslim bent. Beter is natuurlijk het woord moslim of islam helemaal nooit meer noemen en desgevraagd antwoorden dat je in God gelooft (Nederlandse vertaling van Allah). Dat is honderd procent gegarandeerd persoonlijk en privé. De tyfus voor al die religie uitingen en 'verplichte' verbindingen met organisaties door indoctrinerende hersenspoelingen die grenzen aan de waanzin van het verstand. Jezus als mega stunt van God aan het kruis, rooms-katholieke geestelijken die niet mogen trouwen en maar met hun piemel in de hand moeten fantaseren zonder daarbij aan het piemeltje van kleine jongetjes te mogen komen. De verleiding van de niet-vrije wil is groot. Ik vraag mij af of al die zielige zichzelf niet onder seksuele controle kunnen houdende geestelijken al hun vergrijpen ook gebiecht hebben aan een andere priester. En anders is er altijd nog God die alles heeft waargenomen. Maar ach, voor een gelovige is er altijd nog de uitkomst van het eeuwig lullige besef dat de mens vanuit zijn DNA, tot Adam en Eva aan toe, zondig is en altijd zal blijven.

Religie zal altijd blijven door etteren omdat er altijd domme mensen in overvloed zijn die afgestelde hersenen hebben die anders zijn dan de rest.

P.S.: dat van de seculiere moslim, heb ik voor het eerst vernomen als fraaie tekst van de begaafde zeer intelligente mooie Nebahat Albayrak die dit over zichzelf zei.

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Do Mar 05, 2015 2:02 pm
door Manon
sjun schreef:


Ik kan werkelijk die gezangen op de achtergrond echt niet meer horen!

Mee eens. Walgelijk waardeloos stompzinnig monotoon gekrijs

Geplaatst: Do Mar 05, 2015 2:15 pm
door Hans v d Mortel sr
Manon schreef:
sjun schreef:

Ik kan werkelijk die gezangen op de achtergrond echt niet meer horen!

Islam is werkelijk in alles milieu verpestend en contra productief. Niet in de woestijn. Wel in onze beschaving.

Dat rattenvolk zal hoe dan ook eens het onderspit delven. Tenminste, als u gelooft in de kracht van de toekomst.

Re: Mee eens of niet mee eens?

Geplaatst: Ma Aug 13, 2018 7:23 am
door hirihiri123
Risico op schurft bij Haagse baby’s

Door Silvan Schoonhoven

Den Haag - Een verpleegkundige met de huidziekte schurft heeft mogelijk baby’s besmet in het Juliana Kinderziekenhuis en het HagaZiekenhuis in Den Haag.

Er zijn nog geen besmettingen vastgesteld, maar ruim zestig ouders hebben een brief gehad waarin staat dat ze alert moeten zijn op jeukklachten bij hun kinderen die in het ziekenhuis zijn behandeld. Het gaat ook om pasgeborenen. De incubatietijd is maximaal tien weken.

Het komt weinig voor dat een ziekenhuis te maken heeft met mogelijke schurftbesmettingen, zegt een woordvoerder.,,Maar het komt voor in de maatschappij, dus een enkele keer ook in het ziekenhuis. Bij de verpleegkundige is het niet helemaal duidelijk hoe het is gebeurd, maar ze heeft haar verantwoordelijkheid genomen door het direct te melden. De kans op besmetting is niet erg groot en het is goed te behandelen.’’

Schurft of scabiës wordt veroorzaakt door een parasiet, de schurftmijt. Die heeft aan een kwartier lichamelijk contact genoeg om onder de huid te kruipen en eitjes te leggen. De huidaandoening uit zich vooral in hevige nachtelijke jeuk, blaasjes en schilfers. Met name uit studentenhuizen komen de laatste jaren regelmatig meldingen dat schurft de kop op steekt.