Seks voor een enkeltje Europa.

Moderator: M

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Seks voor een enkeltje Europa.

Berichtdoor Chaimae » Di Aug 21, 2007 3:45 pm

Julie van Traa, Tanger
De Marokkaanse havenstad Tanger is met haar bruisende uitgaansleven een magneet voor plaatselijke meiden die een (Marokkaanse) jongen uit Europa aan de haak willen slaan. Prostitutie is dan de kortste weg. Vaak zien ze die jongens met hun huwelijksbeloftes nooit meer terug.

Een dame in strakke spijkerbroek en hoge hakken draait met haar kont sexy heen en weer op het ritme van de muziek. Ze krijgt gezelschap van een vriendin, gekleed in een strak zwart jurkje, haar billen amper bedekt. Verder is de dansvloer van discotheek 555 in de Marokkaanse havenstad Tanger leeg. Het is nog vroeg op de avond.

Onder Nederlandse Marokkanen is discotheek 555 een begrip. Veel jongeren die vakantie komen vieren in hun moederland gaan hier naar toe. In de zomermaanden is Tanger met zijn tientallen discotheken en cafés dé plek om te feesten. Na bezoek aan familie in andere steden huren ze een appartement of logeren ze bij familie. Tanger verandert in het Torremolinos van Marokko.

Langzaamaan wordt de dansvloer drukker. Meiden proberen aandacht te trekken en lachen uitbundig, anderen checken hun mobieltje op nieuwe sms’jes. Bijna elk meisje hier is prostituee, vertelt Ahmed uit Capelle aan den IJssel. Afgelopen week sprak hij met één van hen. Houda uit Fes draagt een nep-parelketting en een zwart glimmend overhemd. Ze heeft Ahmed verteld dat ze een kind heeft en daarom dit werk doet. „Maar alleen in de zomermaanden, als er Marokkanen uit Europa over zijn”, vertelt hij. Volgens hem vraagt ze 1100 dirham (100 euro) per nacht. „Daar kunnen die meiden dan het hele jaar van rondkomen”, zegt hij.

Houda is alweer vertrokken, op jacht naar een klant. Naarmate de avond vordert, worden de avances directer. De discotheek is populair onder de meiden: de entree is duur (20 euro) en bijna alle klanten zijn Marokkanen die in het buitenland wonen. „Ze willen allemaal naar Europa om hun situatie te verbeteren. Of diegene van hen houdt, maakt hen niet uit, als ze maar kunnen trouwen”, zegt Ahmed.

Sanae Jorfi, die veel met prostituees werkt, kent de zielige verhalen zoals die van Houda maar al te goed. „Ze dromen van een buitenlandse man en doen er alles aan om hem aan zich te binden. Altijd verzinnen ze dat ze een kind hebben en daarom dit werk doen”, vertelt ze. Met zo’n verhaal heeft het meisje nog iets nobels. En doen geloven dat ze alleen in de zomer werkt, geeft de klant het gevoel dat ze niet écht een prostituee is, legt Jorfi uit.

Jorfi werkt voor ALCS (Association de Lutte Contre le Sida), een organisatie die aan aidspreventie doet. De meiden van 555 zijn volgens haar veelal minderjarig, en daar zijn buitenlandse Marokkanen die een meisje willen voor een nacht volgens haar naar op zoek. „Een meisje van zestien is in hun ogen nog puur en schoon”, zegt ze. Over aids maken de meiden noch de jongens zich zorgen. „Voor veel buitenlandse Marokkanen blijft aids aan de overkant, in Europa. Een keer vertelde een vriend mij dat een moslima minder verdorven is dan een buitenlandse, omdat een moslima zich wast na de daad en een Europese niet”, vertelt Jorfi.

ALCS heeft een lokaal in Tanger waar prostituees gratis condooms kunnen krijgen en zich kunnen laten testen op aids of andere seksueel overdraagbare ziektes. Dan luistert Jorfi naar hun verhalen. „Het is zeldzaam dat die meiden naar Tanger komen om direct als prostituee te werken”, zegt ze. Vaak zijn het vriendinnen uit de stad die tijdens het jaarlijks slachtfeest teruggaan naar hun familie op het platteland en daar andere meiden overhalen ook te gaan werken in Tanger. „Deze meiden hebben slechts één of twee jaar op de lagere school gezeten, ze kunnen niet lezen of schrijven”, zegt Jorfi.

Eenmaal in Tanger aangekomen, gaan de nieuwelingen eerst aan de slag als fabriekarbeidster. Maar al snel komen ze erachter dat je met het minimumloon – 180 euro per maand – weinig kan, zeker als ze ook nog de achtergebleven familie geld opsturen. De stap naar een eerste klant is snel gezet.

In de zomermaanden gaan de prijzen omhoog. Maar niet vanwege de vele buitenlandse Marokkanen die de stad bezoeken. Volgens Jorfi zijn er maar weinig die speciaal voor de prostituees naar Tanger komen. „De meesten komen voor het strand, de hasj en het uitgaan. Als zich een mooie dame aandient, of een mooie man – want dat komt hier ook veel voor – dan is dat meegenomen”, zegt ze. Het zijn eerder Europese toeristen die de prijzen in de zomer doen stijgen, aldus Jorfi. Van de 100 euro die een dame in discotheek 555 vraagt, houdt ze hooguit 40 euro over. De rest gaat op aan het huren van een hotelkamer en betalen van de portier bij de uitgang.

De meiden in discotheek 555 zijn ‘duur’. In hotel Lutecia, een paar straten verderop, kost een beurt 15 euro. De meiden staan als vee in de bar te wachten tot ze worden opgepikt. Hun handtassen hebben ze bij de portier ingeleverd en krijgen ze pas terug als het sluitingstijd is. Jongens lopen naar binnen en kijken snel om zich heen wat er van hun gading is. Sommigen nemen een meisje mee naar boven. De meiden houden er 5 euro per keer aan over, de rest is voor de huur van de hotelkamer.

De volgende avond is het centrum van Tanger afgeladen vol. Het is tien uur ’s avonds, paradetijd. Op de boulevard Mohammed V zijn alle winkels nog open. Een groep Nederlands-Marokkaanse vriendinnen kijkt in een etalage naar schoenen, een familie met kinderwagen stopt bij de ijscoman. BMW’s en Mercedessen rijden stapvoets voorbij. De voetgangers keuren ze stuk voor stuk. „Als eerste kijken de lokale meiden naar het nummerbord”, zegt Jorfi.

De prostituees proberen op elke manier in Europa te komen. De daar wonende Marokkanen profiteren van deze situatie. Ze beloven van alles: een huwelijk of arbeidscontract en doen alsof ze verliefd zijn. Jorfi kent een meisje dat vorig jaar 3000 euro – al haar spaargeld – aan een Spaanse Marokkaan heeft betaald om in Spanje te kunnen werken. Uiteindelijk kreeg ze nooit een arbeidscontract. Nu de jongen weer terug is in Tanger, heeft hij haar beloofd met haar te trouwen, zodat ze alsnog weg kan. „Er zijn er velen die valse beloften doen om maar met zo’n meid naar bed te kunnen”, zegt ze.

Soms lukt het. En dat doet de anderen dromen. Afgelopen week kwam Jorfi een ex-prostituee tegen die op weg was naar het stadhuis om een huwelijksakte te tekenen met een Spaanse Marokkaan. „Zij is eind twintig, hij ver in de vijftig. Maar wat wil je, ze heeft haar droom waargemaakt”, besluit Jorfi.

De lijn tussen betaalde en onbetaalde seks is dun in Marokko
Buitenechtelijke seks is bij wet verboden in Marokko. Zonder huwelijksakte weigert elke hoteleigenaar Marokkaanse paren een kamer. Maar het zegt weinig. In Tanger kan men een vrouw oppikken op straat, in de McDonald’s of op het strand en tegen betaling met haar naar bed. Zelfs een verpleegster die aan huis komt, kan haar diensten aanbieden. Er zijn verschillende prijsklassen. De duursten zijn zij die even in een nachtclub komen dansen en hun mobiele nummer achterlaten bij de portier. Die geeft dat nummer alleen aan de rijkste klanten. Een andere beproefde methode is een rijke man regelmatig op zijn mobiel te bellen en hem zo proberen te versieren. Om niet op te vallen, gaan steeds meer prostituees in een djellaba – een traditionele Marokkaanse, alles verhullende jurk – en hoofddoek over straat. Of ze dragen een abaja – een traditionele zwarte overjas die in Saoedi-Arabië gedragen wordt. Zo trekt ze niet de aandacht van anderen als ze naast haar klant in de auto zit of zijn appartement verlaat. Niet elke dame beschouwt zichzelf als een regelrechte hoer. Sommigen laten zich onderhouden door een getrouwde man, anderen vragen kleding en sieraden of nemen genoegen met een diner in een chique restaurant. De lijn tussen betaalde en onbetaalde seks is dun in Marokko.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Di Aug 21, 2007 3:50 pm

Intriest om zoiets te lezen. Wat erg voor die meisjes.
En ook, wij leven dus nog steeds het beloofde land voor velen.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Di Aug 21, 2007 3:51 pm

Ketter schreef:Intriest om zoiets te lezen. Wat erg voor die meisjes.
En ook, wij leven dus nog steeds het beloofde land voor velen.Ik zie het met mijn ogen elk jaar weer. Het is inderdaad intriest. Ze versieren zelfs mijn papa. :mad: Grrrrrrrrrrrr, afblijven.
Laatst gewijzigd door Chaimae op Di Aug 21, 2007 3:52 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74337
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Aug 21, 2007 3:52 pm

En Chaimae, heb je begrip voor deze meisjes?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Di Aug 21, 2007 3:53 pm

Ariel schreef:En Chaimae, heb je begrip voor deze meisjes?


Ik begrijp deze dames wel, en kan me ook wel in ze verplaatsen, maar om jezelf nou... nou dat vind ik tever gaan.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74337
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Aug 21, 2007 3:57 pm

Ja, maar... Ze kunnen niks anders meer.
Het is heel zielig wat deze mesijes overkomt.
In Nederland hadden ze een huisje en een uitkering gehad als ongehuwde moeder.
Je kan trouwens nooit zeggen, dat zou ik niet doen.
Je zal maar in hun situatie zitten.

Heel triest. Deze meisjes verdienen ons medelijden en zouden eigenlijk geholpen moeten worden.

Gelukkig hoef jij niet in zo'n situatie te komen Chaimae.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Di Aug 21, 2007 4:21 pm

Gelukkig hoef jij niet in zo'n situatie te komen Chaimae.


Het steeds tegwillen naar het verleden, met het bijhorende gebrek van algemene visie voor de toekomst, die de mensen uit de landen van de Islamterritoria in zulk een achtergestelde situatie plaats.
Heel logisch dat voor velen, in het invullen van de droom van een beter bestaan, prostitutie de enige uitkomst biedt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 40618
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 21, 2007 9:05 pm

De naam 'Tanger' triggerde bij mij een herinnering.
De zonen van een Mohammedaanse kennis zijn nu zo groot geworden dat ze geen zin meer hebben om, zoals ze zelf zeggen 'een hele maand opgescheept te zitten met leipe tantes, autistische ooms en zwakzinnige neefjes'. Dit jaar gingen ze met een groepje leeftijdgenoten in een auto naar Marokko. Ik dacht dat ze dan een soort touristische rondrit zouden maken. Ja, ze gingen ook naar Tanger en Marakesh.
Nu begrijp ik dat ze dus net zoals de meeste jongelui een vakantie hebben genoten met veel zon, zee, sex en zuip.
Met dit verschil dat Marokkaanse jongens sex moeten zoeken bij prostituees terwijl jonge kaaskoppen-vakantiegangers dat niet hoeven; die zoeken dat onderling op (Club Mediterannee b.v.).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Berichtdoor Hayat » Zo Nov 25, 2007 4:06 am

Chaima mijn wortelen liggen in El jadida al ben ik hier in nederland geboren.

Ook ik heb op vakantie hetzelfde gezien als jij.

Ik vind het verschrikkelijk wat die dames door moeten maken.

In casablanca bijvoorbeeld ken ik een aantal dames, dat zijn vriendinnen van me. Bijna allemaal in de prostitutie.....waarom? Armoede. Ze zien Europa als paradijs op aarde en willen niets liever dan een enkeltje europa.

Ik als meid wil lekker kleding kunnen kopen, gezellige dingen doen en denk niet aan primaire behoeften, want die zijn er altijd voor mij geweest.

Deze meiden (er zitten zelfs meiden tussen die even oud zijn als ik 17/18) hebben echt moeite met hoe zij leven.

Vaak stoppen zij rond hun 12/13e met het gaan naar school en worden niet opgeleid op een baan te kunnen vervullen. Ze zijn onderopgeleid en hebben moeite met de problemen die ze hebben en om dat beetje geld of een enkeltje europa zijn ze bereid tot veel.'

Zou ik in de situatie van die meiden zitten, dan had ik denk ik hetzelfde gedaan.........het is niet een beslissing die ze nemen van GOH laat ik eens hoer worden. Het is iets wat langzaam opbouwt..


Die meiden hadden dit echt niet gedaan als hen dezelfde kansen als ons werd gegund....als ze welvarende ouders hadden, de kans kregen om nar school te gaan, de liefde meekregen en meer konden begrijpen van het leven.

Wat ik pas erg vind is dat er van die idiote mannen rondlopen die gebruik maken van de diensten van de meiden.

Nogmaals....ik denk dat als ik in de zelfde situatie was als deze meiden, hetzelfde gedaan had...
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Teva Teff

Berichtdoor Teva Teff » Zo Nov 25, 2007 6:31 am

Hayat schreef:Chaima mijn wortelen liggen in El jadida al ben ik hier in nederland geboren.

Ook ik heb op vakantie hetzelfde gezien als jij.

Ik vind het verschrikkelijk wat die dames door moeten maken.

In casablanca bijvoorbeeld ken ik een aantal dames, dat zijn vriendinnen van me. Bijna allemaal in de prostitutie.....waarom? Armoede. Ze zien Europa als paradijs op aarde en willen niets liever dan een enkeltje europa.

Ik als meid wil lekker kleding kunnen kopen, gezellige dingen doen en denk niet aan primaire behoeften, want die zijn er altijd voor mij geweest.

Deze meiden (er zitten zelfs meiden tussen die even oud zijn als ik 17/18) hebben echt moeite met hoe zij leven.

Vaak stoppen zij rond hun 12/13e met het gaan naar school en worden niet opgeleid op een baan te kunnen vervullen. Ze zijn onderopgeleid en hebben moeite met de problemen die ze hebben en om dat beetje geld of een enkeltje europa zijn ze bereid tot veel.'

Zou ik in de situatie van die meiden zitten, dan had ik denk ik hetzelfde gedaan.........het is niet een beslissing die ze nemen van GOH laat ik eens hoer worden. Het is iets wat langzaam opbouwt..


Die meiden hadden dit echt niet gedaan als hen dezelfde kansen als ons werd gegund....als ze welvarende ouders hadden, de kans kregen om nar school te gaan, de liefde meekregen en meer konden begrijpen van het leven.

Wat ik pas erg vind is dat er van die idiote mannen rondlopen die gebruik maken van de diensten van de meiden.

Nogmaals....ik denk dat als ik in de zelfde situatie was als deze meiden, hetzelfde gedaan had...

Toen ik van jouw leeftijd was, had ik geen vriendinnen die in de prostitutie zaten.

Dutch
Berichten: 3288
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Zo Nov 25, 2007 8:36 am

Ook ik kan veel begrip opbrengen voor deze meiden, de armoede en de hoop om er ooit uit te geraken doen zeer veel met een mens.
En ook de met de paplepel ingegoten visie op de 'liefde' heeft een enorme invloed : wat is voor een moslimvrouw een 'huwelijk'? Niks anders tch dan sex in ruil voor het voldoen aan primaire behoeften zoals eten, kleding, onderdak... Dan is inderdaad de stap des te sneller gezet, want dat is de basis van prostitutie. Het oudste beroep ter wereld : sex in ruil voor overleven... Wie kan het hen kwalijk nemen ?

Ook in Tunesie gaat het er op die manier aan toe. Je eigen man wordt er onder je neus versierd door een prostituee in traditionele sefseri.

Een van zo\n dames is een vriendin van me geworden, het is een schat. Zij heeft echt een kind, dat op het platteland wordt opgevoed in erbarmelijke omstandigheden, terwijl zij zelf schandelijk wordt uitgebuit door de lokale pooiers...

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74337
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 25, 2007 1:04 pm

Teva Teff schreef:
Toen ik van jouw leeftijd was, had ik geen vriendinnen die in de prostitutie zaten.


Heb je ze nu wel Teva? :?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Sebastiaan
Berichten: 437
Lid geworden op: Ma Jul 02, 2007 10:24 am

Berichtdoor Sebastiaan » Zo Nov 25, 2007 4:12 pm

Ketter schreef:Intriest om zoiets te lezen. Wat erg voor die meisjes.
En ook, wij leven dus nog steeds het beloofde land voor velen.

Ik vraag me af wat er gebeurt met zo'n meisje wanner ze betrapt of opgepakt wordt door marokkanse zedenpolitie. Niet veel goeds vrees ik. :(

Chaimae, weet jij het? :?
Do not think that I came to bring peace on the earth; I did not come to bring peace, but a sword. - Jesus

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: Ma Okt 16, 2006 9:43 pm

Berichtdoor Chaimae » Zo Nov 25, 2007 4:24 pm

De Marokkaanse politie die weet dat dit soort dingen gebeuren, maar die kijken er niet na. Het wordt onder de tapijt geveegd. Ze houden zich meer bezig met achterbakse en corrupte zaken.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Berichtdoor Hayat » Zo Nov 25, 2007 4:26 pm

In marokko worden vrouwelijke straathoeren niet gemarteld/geslagen. Mannen wel, vrouwen misschien een klap ofzo, maar niet de verschrikkelijke zweepslagen straffen uit de landen als SA en Iran. (maar goed, iedere klap is teveel)

Waarschijnlijk die dag daarna al weer vrijgelaten. Bovendien zijn die vrouwen koppie koppie en weten ze hoe ze opakken kunnen voorkomen.
Life is a bitch. Ze is weer terug.


Terug naar “Commentaar van Lezers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten