De geestelijke gezondheid van Mohammedanen

Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De gezondheid van Mohammedanen (i.v.m. bronwater)

Bericht door Mahalingam »

Winkels met gezond voedsel gebruiken in Mohammedaanse kringen vaak de naam 'Zamzam' of 'Zemzem'. Dat is de naam van een bron van drinkbaar water in Mekka, genoemd in de Koran en het kraantje zit op 20 meter van de Kabah. Dat water is dus religieus gezien erg zuiver.
En het is te begrijpen dat dit water goed is voor van alles en nog wat, zelfs beter dan de kamelenpies die je overal kunt krijgen.
Mekkaans bronwater als medicijn tegen kanker?
Formeel moet dat wel in Saudi-Arabië, ook al ben je een medische topspecialist. Er is in het koninkrijk sinds kort zelfs een app beschikbaar, waarmee mannen kunnen volgen waar vrouwen, zusters, dochters of moeders buitenshuis uithangen. Hou ze in de ­gaten, vooral nu ze auto mogen rijden.

Kuraya, een brok leven en een spraakwaterval, is ­oncoloog en gespecialiseerd in de genetische aspecten van kanker. Ze is rijkelijk opgetuigd met ereprijzen en ze was lid van wat in Saudi-Arabië doorgaat voor parlement. Van haar vader leerde ze dat een dochter van een kerel niet bang hoeft te zijn voor mannen. Met vlammende toespraken in het ‘parlement’, in de praktijk een machteloos praathuis, bracht ze die wijsheid ook in praktijk.

Zwaar weer beleeft ze sinds een tv-interview vorige week met de zender Khalejiatv over de oorzaken van kanker en de behandeling ervan. Volgens onderzoek gelooft een kwart van de Saudiërs dat het boze oog de ergste boosdoener is. Het kostte Kuraya moeite om beleefd te blijven bij die onzin, maar toch zei ze braaf dat ‘culturele overtuigingen’ belangrijk zijn. Vervolgens rekende ze resoluut af met dat boze oog en met kamelenurine, volgens velen een probaat medicijn. Als je dat laatste denkt, prima, maar lever dan het bewijs en eis niet van haar dat ze het tegendeel aantoont, zei ze.

Meer kwakzalverij passeerde de revue voor ze de granaat liet ontploffen. De interviewer vroeg of water van de heilige Zemzembron in Mekka kanker kan genezen. ‘La!’ was haar antwoord. In vertaling krijgt dat woord een letter meer: ‘Nee!’ Ze ging verder. Dat Mekkaanse bronwater valt niet eens binnen de categorie ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Want het schaadt wel, door het hoge zoutgehalte.

Rimpeltje in een vijver

Binnen het gesprek van anderhalf uur leek het onderwerp Zemzem een rimpeltje in een vijver. Maar ­Kuraya had er de boel mee op stelten gezet, ook onder moslims buiten Saudi-Arabië. Het Saudische ministerie van gezondheid stuurde in een reactie patiënten naar de dokter, maar maakte ook een buiging voor het bijgeloof door erop te wijzen dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor Kuraya’s harde oordeel.

De Zemzembron ligt op twintig meter afstand van de Kaäba, het kubusgebouwtje waaromheen de pelgrims cirkelen in een machtige maalstroom bij de jaarlijkse hadj. Volgens de overlevering rende hier Hagar, de verstoten bijvrouw van Abraham, gek van de dorst rond met haar zoon Ismaël. De engel Gabriël tikte op de grond met zijn vleugel en daarna begon de bron te borrelen.

Wetenschap is niet alles, zeggen critici van Kuraya. Zei de Profeet niet dat Zemzemwater helpt tegen alle kwalen? Jezus genas zieken toch ook niet met chemo? Mozes stapte ongehavend uit het brandende braambos. Verklaar dat maar eens wetenschappelijk.

Bijval krijgt Kuraya ook. Iemand vraagt waarom ­Mohammed, als Zemzemwater toch al elke ziekte geneest, patiënten aanraadde honing te eten. Een ander vindt dat je, als water zo almachtig is, die vloeistof ook wel meteen tot God kunt uitroepen.

Pelgrims mogen een beetje Zemzemwater meenemen naar huis, voor eigen gebruik. Export voor de handel is verboden. Het heilzame vocht zou zijn verwerkt in parfums die op Marktplaats worden aangeboden, voor prijzen tussen 50 en 70 euro per tien centiliter, zonder gepoch over geneeskracht, maar ook zonder de hoon van dokter Kuraya.
https://www.trouw.nl/religie-en-filosof ... ~abe80e26/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De geestelijke gezondheid van Mohammedanen

Bericht door Ariel »

:roll:
Moslimterrorist maakt takenlijst voor het paradijs

Een moslimextremist die deze week veroordeeld werd voor het plannen van terreuraanslagen in Londen, stelde een takenlijst op met wat hij zou doen als hij na zijn terreurdaad in de hemel terechtkwam. Dat schrijft BBC News. Zo zou hij in het paradijs een hoofdpaleis uitkiezen en inrichten, naar de markt gaan, zijn 72 vrouwen en Allah ontmoeten en queesten ondernemen.

Mohiussunnath Chowdhury werd deze week veroordeeld voor het plannen van terreuraanslagen op toeristische trekpleisters in Londen. Zo wilde hij onder meer Madame Tussauds, de gay pride en een toeristenbus aanvallen. Hij werd schuldig bevonden aan gedragingen ter voorbereiding van terroristische daden, het verzamelen van informatie die nuttig kan zijn voor iemand die een terroristische daad voorbereidt, en het verspreiden van terroristische publicaties.

Afbeelding

Takenlijst voor het paradijs
Maar een van de opmerkelijkste documenten in zijn bezit was een document getiteld ‘Plannen voor Jannah’ – Jannah is het Arabische woord voor het Paradijs. In de takenlijst voor het hiernamaals lijst Chowdhury op wat hij zou allemaal doen zodra hij na zijn daad in de hemel terechtkwam.

Daarin staat, in volgorde: “tournee van het hele terrein in Jannah en kiezen van een hoofdpaleis”, “kennis maken met alle vrouwen en de twee belangrijkste uitkiezen”, “het hoofdpaleis inrichten”, “alle familie ontmoeten en feesten”, “alle vrienden ontmoeten en feesten” en “alle profeten en metgezellen van Mohammed ontmoeten”. “Allah ontmoeten” komt pas op de zevende plaats, gevolgd door “de Jannah-markt bezoeken” en “tijd doorbrengen met vrouwen”.
 • • Tour entire property in Jannah and choose main palace
  • Meet all wives and name and choose main 2
  • Decorate main palace
  • Meet all family and feast
  • Meet all friends and feast
  • Meet all Ambiya [prophets] and Sahaba [companions of prophet Mohammed]
  • Meet Allah [God]
  • Visit Jannah market
  • Spend time with wives
  • Choose quests to embark upon
  • New form of entertainments
Mogelijk hield Chowdhury van rollenspellen, want zijn tiende taak in het hiernamaals zou “het uitkiezen van queesten om te ondernemen” zijn. Tot slot zou hij “nieuwe vormen van vermaak” uitzoeken.

In 2018 vrijgesproken voor zwaardaanval
De 28-jarige Chowdhury, die in een rotisserie werkte en vroeger Uber-chauffeur was, onthulde zijn plannen aan de undercoverpolitie. Hij zou daarbij hebben opgeschept dat hij de jury had voorgelogen bij een eerder proces. De undercoveragenten deden zich voor als moslimextremisten en volgden de terrorist vijf maanden lang.

Hij bereidde zich voor door gewichten te heffen, te oefenen met een mes, onthoofdingen te repeteren, naar de schietbaan te gaan en te proberen een geweer aan te schaffen. Ook was hij in het bezit van een document getiteld ‘richtlijnen voor het uitvoeren van rechtvaardige terreuroperaties’.

Chowdhury werd in 2018 al eens vrijgesproken nadat hij de politie aan Buckingham Palace aanviel met een zwaard en “Allahoe akbar” schreeuwde. Chowdhury beweerde destijds dat hij zelfmoord wilde plegen door de politie aan te vallen en dat hij niemand kwaad wou doen. Toen gaf de dader al blijk van weinig intelligentie: hij wilde naar Windsor Castle, maar zijn gps stuurde hem naar een café met dezelfde naam.
Allah ontmoeten op de 7de plek. Dat is prioriteiten stellen :razz:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De gezondheid van Mohammedanen (i.v.m. bronwater)

Bericht door Mahalingam »

Wat zie ik daar nu pontificaal staan?
Afbeelding

Presidency distributes over 1.2 million liters of Zamzam water at Grand Mosque


MAKKAH — The General Presidency for the Affairs of the Two Holy Mosques has distributed more than 1,205,600 liters of Zamzam water at the Grand Mosque during the first quarter of the year 1443 A.H.

The Director of the General Administration of Service Affairs, Ahmad Bin Shanbar Al-Nadawi, indicated that the total number of Zamzam water bottles distributed during the first quarter of this year was six million bottles.
He stated that more than 50 mobile carts to distribute Zamzam water were deployed throughout the ground floor and first floor of Tawaf (circumambulation) area with a total capacity of 80 liters of cold and normal water per cart.

The number of back bags reached more than 190 bags and more than 370 cylinder bags, with a capacity of 10 liters for each bag. — SPA
https://saudigazette.com.sa/article/613 ... and-Mosque
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De gezondheid van Mohammedanen (i.v.m. vaccinaties)

Bericht door Mahalingam »

Ook in sjia Iran heb je antivaxers. Die geloven in gebedsgenezing en wat ze noemen 'islamitische geneeskunde' . Dat laatste is dus middeleeuws bijgeloof gedoe.

Afbeelding

Anti-Vax Qom Scholars Protest Outside Shia Clerics' Houses


At a time when the officially-recorded death toll from Covid-19 in Iran is still at more than 100 a day, a group of Qom seminary students staged a protest against vaccination in the holy city. On Thursday, November 11, pictures of the gathering in front of the Qom Seminary Teachers Association building were posted online. The group reportedly then moved to outside the residences of some Shia sources of emulation.

Students and participants at the rally chanted several anti-vax slogans, including "Quarantine and vaccine is a betrayal of Iran", "The IRIB must hold scientific debate", "Independence, freedom, no to compulsory vaccination", "Announce the vaccine death statistics", and "We are not mice, nor lambs. We are free".

The website Qom News reports that the protest organizers were the same ones who railed in public against the closure of the shrine of Masoumeh at the start of the pandemic. These protests led to some religious adherents breaking through the doors of the shrine in Qom.

From September this year, adherents to so-called traditional or “Islamic” medicine also staged a protest in front on the Ministry of Health, denouncing domestic and foreign-made Covid-19 vaccines and declaring: “We have the vaccine of Imam Kazem.” In Shia mythology Imam Kazem is a provider of cures for sick believers.

Qom is one of the holiest cities in Iran. Home to Qom Seminary, a number of religious bonyads, the clerical caste and the shrine of Masoumeh, it is normally the destination for thousands of religious pilgrims every year. According to the Ministry of Health, it is also one of the most vaccine-hesitant in Iran: official statistics indicate just 65 percent of citizens offered a vaccine have accepted it. Last Wednesday, Alireza Oliaei-Manesh, deputy director of health at Tehran University of Medical Sciences, said overall about 25 percent of Iranians were “resisting” the offer of a Covid-19 jab.
https://iranwire.com/en/special-features/10762
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9084
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De gezondheid van Mohammedanen (i.v.m. bronwater)

Bericht door sjun »

Mahalingam schreef:
do nov 11, 2021 12:07 am
Wat zie ik daar nu pontificaal staan?
Afbeelding

Presidency distributes over 1.2 million liters of Zamzam water at Grand Mosque


MAKKAH — The General Presidency for the Affairs of the Two Holy Mosques has distributed more than 1,205,600 liters of Zamzam water at the Grand Mosque during the first quarter of the year 1443 A.H.

The Director of the General Administration of Service Affairs, Ahmad Bin Shanbar Al-Nadawi, indicated that the total number of Zamzam water bottles distributed during the first quarter of this year was six million bottles.
He stated that more than 50 mobile carts to distribute Zamzam water were deployed throughout the ground floor and first floor of Tawaf (circumambulation) area with a total capacity of 80 liters of cold and normal water per cart.

The number of back bags reached more than 190 bags and more than 370 cylinder bags, with a capacity of 10 liters for each bag. — SPA
https://saudigazette.com.sa/article/613 ... and-Mosque
Vroeger volstond Kamelenpis nog... :scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 45365
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De gezondheid van Mohammedanen (i.v.m. dolfijnen)

Bericht door Mahalingam »

En ja hoor, daar zijn ze weer: de ‘killer Zionist dolphins’.
En wat doen die behalve uiterst gevaarlijk zijn voor Mohammedanen? Ze bespioneren Hamas. Echt waar.
Hamas accuses Israel of deploying ‘killer Zionist dolphins’

Hamas reportedly claimed to have captured a new Israeli spy: a dolphin.

Does Israel operate dolphins as spies? Hamas terrorist organization alleges that it managed to capture one after it had attacked them.

Israeli journalist Khaled Abu Toameh tweeted on January 10 that Hamas claimed that “Israel [is] using dolphins to spy on us and chase our navy commandos off the coast of the Gaza Strip.” Toameh also attached a link to the Arabic newspaper Al Quds, which quoted a spokesperson from Hamas’ military wing, stating they found a dolphin with an unspecified device, meant for “assassination.”

Joe Truzman, a research analyst for Long War Journal and the Foundation for Defense of Democracies (FDD) think tank, tweeted that “Killer Zionist dolphins exist, according to a Hamas publication.” He added that the spokesperson explained that “a member of Hamas’ Frogman unit who was killed by Israel during the May conflict (Guardian of the Walls Operation) found the killer dolphin. The device the alleged killer dolphin was wearing is shown in the publication.” Truzman linked a video of the Hamas spokesperson making the dolphin allegation.

While the state of Israel has yet to respond to Hamas’ allegation, it has not gone without reaction on social media.

Human rights lawyer and International Legal Forum head Arsen Ostrovsky linked Abu Toameh’s tweet and wrote: “In other news, the supposedly much-vaunted Hamas heroes are scared by a few cute dolphins!”

Another person to mock the dolphin spy claims was Shai DeLuca, a retired Israel Defense Force Sergeant and TV personality, who tweeted “2021 was the year of the Jewish space lasers. 2022 is the year of Mossad dolphins. Can’t wait to see what 2023 brings.”

Despite the unusual nature of the allegation by the terrorist organization, this is actually not the first time it has made it. Over six years ago, on August 20, 2015, Hamas claimed the exact same thing; that it has “seized an Israeli spy dolphin” off the coast of Gaza.

The same “Al Quds” newspaper as mentioned above, reported the claims at the time, but no photographs or other evidence of the alleged Israeli marine spy have been released. Back in 2015, like today, Israeli authorities have not commented on the matter.
https://worldisraelnews.com/hamas-accus ... -dolphins/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De geestelijke gezondheid van Mohammedanen

Bericht door Ariel »

Er is beeld van het dodelijke wapen.

Afbeelding

Afbeelding


Een foto van de dolfijn, voordat hij op missie gestuurd werd.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie