Archeologen vinden restanten ‘Nederlandse’ beschaving

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Archeologen vinden restanten ‘Nederlandse’ beschaving

Berichtdoor Eliabe » Za Aug 21, 2010 7:02 pm

Sporen wijzen op “absurd landje met onverklaarbare obsessies”
Door Mike Hunt en de redactie | 21 augustus 2010 | Binnenland
Een team van diepzee-archeologen van de Red Bull Universiteit te Almere heeft bij opgravingen in de 20e-eeuwse nederzetting ‘s-Gravenhage een serie onthutsende ontdekkingen gedaan. Er zijn sporen aangetroffen van een vroege beschaving, die zich vrij recent heeft ontwikkeld.

Aangenomen wordt dat ‘s-Gravenhage (soms ook ‘Den Haag’ genoemd) in de 20e eeuw het regeringscentrum van de zogenaamde ‘Nederlandse’ beschaving was. Archeoloog Schep de Graaf was betrokken bij de opgraving van de voormalige Hoftoren, destijds met 142 meter het hoogste gebouw van de stad. Het Nederlandse onderwijs werd hier gecoördineerd. Hoewel de aangetroffen documenten nog nader bestudeerd moeten worden, lijkt het collegegeld voor eenieder betaalbaar te zijn geweest en was er, zo speculeren de onderzoekers, zelfs ‘studiebeurs’ te krijgen, waarbij de staat studenten geld gaf. “Zonder tegenprestatie”, aldus een verbijsterde De Graaf. “We vermoeden dat een universitaire studie voor iedereen bereikbaar was”, vervolgt hij. “Dat verklaart de torenhoge staatsschulden waar ons land tot Rutte-XI mee te kampen had. Pas tijdens het bewind van Van Baalen senior is hier een einde aan gekomen.”

Onderzoek naar stoffelijke resten doet vermoeden dat gezondheidszorg vrij toegankelijk en betaalbaar was voor iedere Nederlander en zelfs voor de niet-Nederlandse barbaren die zich binnen de landsgrenzen bevonden. “Het lijkt erop alsof men in deze cultuur welvaart wist te combineren met goede sociale voorzieningen voor grote groepen mensen. Zelfs minima hadden een woning, onderwijs en zorg tot hun beschikking. Als je ooit een bewijs voor de noble savage zocht, dan heb je die bij deze gevonden”, aldus De Graaf. De gemiddelde leeftijd lag waarschijnlijk nog hoger dan de huidige 55 jaar, zo zegt de archeoloog.

Bepaalde sporen ten zuiden van de badplaats Zaandam stellen de onderzoekers echter voor een raadsel. In wat de vestingstad Aemstelredamme moet zijn geweest, vonden archeologen een aantal ogenschijnlijk volkomen nutteloze bouwwerken. Zo werd bij het functionalistische Stedelijk Museum een aanhangsel aangetroffen dat vele miljoenen guldens moet hebben gekost, maar onmogelijk gebruikt kon worden als tentoonstellingsruimte. Verder hebben de archeologen een kilometerslange tunnel onder de binnenstad aangetroffen. Mogelijk had deze tot doel om de plaatselijke bevolking een schuilplaats te bieden tijdens de eerste Israëlisch-Iraanse oorlog.

De vondsten werden gedaan tijdens de aanleg van een nieuwe rondweg rondom Spaarndam, al jaren de grootste stad van West-Nederland. Buurlanden Twente en Gasuniestan hebben belangstelling getoond voor de vondsten. “Ook voor ons is dit interessant” aldus Hendrik Finkers, president van Twente. “Vondsten uit de pre-koloniale tijd leren ons meer over de onderdrukking waaronder Twentenaren toen te lijden hadden.”

In Amsterdam werden in de buurt van de Dam tekenen van een grootschalige veldslag van het begin van de 21e eeuw gevonden. Uit documenten blijkt dat het waarschijnlijk gaat om een veldslag uit de driedaagse oorlog, toendertijd bekend als de ‘doldwaze dagen’. “Het is nog onbekend tussen welke groeperingen de doldwaze dagen oorlog werd uitgevochten. Wel bekend is dat de oorlog jaarlijks plaatsvond en dat vooral vrouwen als troepen werden ingezet. Het betreft hier vrijwel zeker een religieuze oorlog, op drie heilige dagen. Om welke godsdienst het hier gaat weten we niet, alleen dat het een zeer fanatieke is.” aldus de Graaf.

Tevens werden er restanten gevonden van een Noord-Afrikaans mensenras. “Het was tot dusverre niet bekend deze mensen zich ooit in Nederland hebben gevestigd. Wel vreemd, het is alsof alle sporen hiervan zijn uitgewist”.
http://www.speld.nl/2010/08/21/archeolo ... eschaving/
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Terug naar “FFI Nederlands Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten