Vrolijk Pasen jongelui

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor King George » Ma Apr 02, 2018 12:38 pm

King George schreef:Je kon er op wachten: Dat gejank over de Paasvuren, want rook, kooltjes en zo.

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2311289/Stank-in-de-Randstad-niet-iedereen-waardeert-de-paasvuren


Maar eens een mooi filmpje over het ontsteken van het Paasvuur in 2012 in Esperlo:

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor King George » Di Apr 03, 2018 1:52 pm

'Zonder vuur geen Pasen!' | Binnenland | Telegraaf.nl
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1864867/zonder-vuur-geen-pasen

Plattelandsbewoners in grote delen van Oost-Nederland zijn de toenemende kritiek op traditionele paasvuren meer dan zat. Met lede ogen zien ze aan hoe het eeuwenoude gebruik in het vizier is gekomen van grootstedelijke milieuclubs en progressieve politici die wijzen op de vermeende negatieve gezondheidseffecten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Pilgrim » Wo Apr 04, 2018 2:30 am

‘Ze verafschuwen christenen’: Google negeert Pasen

Xander, 02-04-2018

Afbeelding

De meest onbekende ‘progressieve’ figuren, hindoestaanse en islamitische feestdagen worden door Google geëerd met een aanpassing c.q. versiering van het bekende vierkleurige logo. Nu het echter Pasen is, het belangrijkste christelijke feest, wordt dat compleet genegeerd. ‘Ze verafschuwen christenen’, is de korte, maar overduidelijke conclusie van de bekende acteur James Woods.

De tijdelijk versierde letters worden een ‘Google Doodle’ genoemd. Die eer viel bijvoorbeeld te beurt aan het feit dat 95 jaar geleden Yuri Kochiyama (wie kent haar niet?) werd geboren, een communistische activist die ooit zei dat ze bewondering had voor Osama bin Laden.

Naast Pasen zijn al eerder een aantal typisch conservatieve Amerikaanse feestdagen zoals Veterans Day en Memorial Day door Google genegeerd. Tijdens kerst werd het logo tot nu toe wel steeds aangepast, maar zonder ook maar enige christelijke symboliek erbij.

Hindoestaanse en islamitische feestdagen en belangrijke figuren worden regelmatig geëerd, net als tal van ‘progressieve’ en extreemlinkse figuren. Nu twee miljard christenen over de hele wereld herdenken dat Jezus Christus bijna 2000 jaar geleden uit de dood is opgestaan, vindt Google het echter onnodig om daar ook maar één verwijzing naar te doen. Zelfs niet-christelijke symbolen zoals paaseieren of de paashaas ontbreken.

‘Dus Google heeft een doodle voor iedere denkbare obscure gebeurtenis of persoon, maar niets voor Pasen?’ twitterde Paul Joseph Watson. Waarop hij antwoord kreeg van de bekende acteur James Woods: ‘Het is klip en klaar: ze verafschuwen christenen.’

Xander

(1) Paul Joseph Watson via Infowars

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... eert-Pasen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 20, 2019 8:23 pm

Waarom vieren we eigenlijk Pasen?

Geplaatst op 20 april 2019

Afbeelding

Pasen is het belangrijkste feest van het christendom. Maar wat wordt er eigenlijk precies gevierd? Over Pasen en de belangrijkste gebruiken van het Paasfeest.

Pasen is het belangrijkste feest van het christendom. De christenen vieren de opstanding van Jezus Christus, de zoon van God. “In het voorjaar zijn er in alle culturen gelijksoortige feesten, waarbij het ontwaken van de natuur en zodoende het leven gevierd wordt”, zegt Ludwig Mödl, emeritus professor voor pastorale theologie aan de Ludwig Maximilians-Universiteit in München. “Pasen heeft twee wortels: enerzijds een heidens lentefeest genaamd Ostara en anderzijds het joodse Pesach-feest, waarbij de Joden hun bevrijding uit de Egyptische slavernij vieren.” Bij Pasen hoort de Stille Week, die op Palmzondag, de zondag voor Pasen, begint. Enkele dagen later volgt het eigenlijke Paasfeest met Witte Donderdag, Goede Vrijdag, paaszaterdag en Paaszondag.

De gebruiken met Pasen en hun betekenis

Paaseieren
“Het ei is in de meeste culturen een symbool voor het leven”, zegt Ludwig Mödl. Van buiten ziet een ei er levenloos uit, bijna als een steen. Maar in zijn kern groeit iets. Op een bepaald moment maakt het de harde schaal kapot. “Er komt een lief kuikentje uit. Dat symboliseert op de meest indrukwekkende wijze ons gevoel dat in de lente de natuur weer ontwaakt en opnieuw opleeft.”

Paaseieren beschilderen
Om de lente te vieren, versierden de mensen vroeger eieren. “Ze bonden er een blad op en kleurden het met het kookvocht van uien in”, legt Ludwig Mödl uit. Na het koken was op het ei een witte plek in de vorm van een blad te zien. Later was het tijdens de vierdaagse vastenperiode voor Pasen verboden om vlees en eieren te eten. Omdat de kippen echter desondanks eieren bleven leggen, werden ze door de mensen gekookt om ze langer houdbaar te maken. Om ze van de rauwe eieren te onderscheiden, werden ze gekleurd – meestal rood. Deze kleur symboliseert het lijden en het vergoten bloed van Christus. “Maar bloed staat niet alleen voor de dood”, zegt Ludwig Mödl. “Het is ook altijd al een teken van het leven.”

Paaseieren zoeken
Bij het heidense lentefeest Osara gaven de mensen elkaar vroeger versierde en gekleurde eieren. Toen het christendom zich liet gelden als religie, verboden enkele bisschoppen deze traditie. Omdat de mensen echter eieren aan elkaar wilden blijven geven, verstopten ze deze in het veld en lieten vrienden en kennissen er naar zoeken. “Dat is de meest waarschijnlijke verklaring voor het feit dat we Paaseieren verstoppen”, zegt Ludwig Mödl, “maar dat weten we niet absoluut zeker.”

Paashaas
De haas is sinds oudsher een symbool voor vruchtbaarheid, omdat hij tot de dieren behoort die bijzonder veel jongen krijgen. Hij was ook het teken van de heidense vruchtbaarheidsgodin Eostre. Om haar te eren, vond het Ostara-feest plaats. Dat kwam goed uit: de haas stond ook bekend als teken voor leven en wedergeboorte – en daar gaat het om bij het christelijke Paasfeest.

Paaslam
Het gebruik van het Paaslam heeft te maken met het joodse Pesach-feest. “Bij dit feest vieren de Joden hun bevrijding uit de Egyptische slavernij. Ter ere van God offeren ze een lam en maken dit volgens strenge regels met bepaalde kruiden klaar”, aldus Ludwig Mödl. Ook Jezus was Jood en vierde het Pesach-feest. Tijdens het Laatste Avondmaal wist hij al dat hij zou sterven. Hij noemde zichzelf offerlam, het “lam van God”.

Bron: www.baby-und-familie.de

Door: Daniela Frank

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/20 ... ijk-pasen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 20, 2019 9:27 pm

Syp Wynia – Inzake de agressie tegen Pasen

Door: Syp Wynia, 11:55, 19 april 2019

Afbeelding
Paaseieren op tafel tijdens het paasontbijt. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

In Nederland wordt altijd gemorreld aan zaken waar niets mis mee is

Twee jaar geleden wijdde ik een blog aan de politici, vakbondslieden en dominees die van tijd tot tijd oproepen om van origine christelijke feestdagen op te geven en die in te ruilen voor islamitische feestdagen, dan wel nationale feestdagen. Ik had de indruk met een specifiek Nederlands fenomeen van doen te hebben. In andere landen bestaat de veranderdrift niet zo. En christelijke voorlieden die ‘hun’ dagen cadeau willen doen – er is nauwelijks een samenleving te vinden waar dat gewoon wordt gevonden.

De reacties op dat artikel van twee jaar geleden verrasten mij, vooral in hun heftigheid en hun paradoxen. De agressieve, honende en anderszins afwijzende reacties zou je kunnen samenvatten in twee categorieën. Aan de ene kant de pertinente ontkenning – tegen de feiten in – dat het thema van het ter discussie stellen van de Nederlandse feestdagen überhaupt zou bestaan. En aan de andere kant de gretigheid om die feestdagen ter discussie te stellen, ruwweg vanwege ‘niet meer van deze tijd’.

Het wonderbaarlijke fenomeen deed zich dus voor dat ontkenning en wenselijkheid hier met elkaar in strijd raakten. Het verhinderde beide groepen – vooral op sociale media – niet om samen venijnig te reageren op mijn discussiethema. Dan moet er dus wel iets aan de hand zijn. De één wil niet dat je het er over hebt, ontkent het bestaan of verklaart het tot ‘irrelevant’. De ander vindt dat je niet druk moet maken over het thema dat door de ander wordt ontkend.

Er zijn in mijn ervaring weinig fenomenen die tot zulke agressieve reacties leiden, zowel bij de ontkenners als bij de verdedigers van het schrappen van feestdagen. Wat ook opvallend is, is dat in het debat dezelfde mechanieken worden toegepast als bij thema’s als migratiebeleid en klimaatbeleid. Wie kanttekeningen heeft bij de Hilversumse en Haagse consensus op dergelijke terreinen wordt eerst de mond gesnoerd, dan als inferieur weggezet. BN’ers, politici en dominees gaan schouder aan schouder om het ongewenste geluid weg te zetten als achterlijk, nationalistisch, benepen of daaromtrent.

Je zou met reden kunnen zeggen dat het morrelen aan feestdagen niet per se een grote kwestie is, maar de mensen die er aan morrelen of ontkennen dat er aan gemorreld wordt zijn niet bepaald consequent. En verder blijkt uit de heftige reacties op mijn blog van twee jaar geleden alleen al dat de mensen die beweren dat het geen thema is, het thema bewaken als ware het hun persoonlijke kleinood.

Al was het maar om te testen of er nog steeds een vulkaan onder Nederland op uitbarsten staat als het om Pasen, Pinksteren en Hemelvaartsdag gaat, ging ik met genoegen in op de uitnodiging van de redactie van De Telegraaf om mijn punt nog eens te maken, nu in hun krant.

En inderdaad: afgezien van de vele medestanders (die zijn er heus ook) kolkte het weer onmiddellijk van het venijn. Ik deugde niet, ik verzon een probleem, ik was dom, ik gunde kinderen hun paasfeest niet – de meest ongefundeerde onzin klotste weer in het rond. Antifascisten verklaarden mij onder brede instemming tot ‘goor’ omdat ik het vast op de moslims had voorzien. In de verte zwaaide Zwarte Piet.

Alleen daarom al, zo heb ik mij voorgenomen, zal ik van tijd tot tijd blijven publiceren over dit merkwaardige Hollandse fenomeen: als sociologisch experiment, als u wilt – of als bijdrage aan de toekomstige geschiedschrijving van Nederland. Want ooit zal er toch een verklaring moeten komen voor de merkwaardige, massale agressieve ontkenning van een maatschappelijke kwestie die zo intensief wordt beleefd dat de ontkenners permanent door de mand vallen.

En nu dan de tekst van mijn verhaal in De Telegraaf:

“De Nederlandse feesten en feestdagen staan al ongeveer een kwart eeuw ter discussie. Weinige blijven gespaard. Vaak luidt de klacht dat ze ‘niet meer van deze tijd’ zouden zijn. Of dat ‘Nederland verandert’ en dat de feestdagen mee moeten veranderen. Het omgekeerde gebeurt met feestelijkheden van elders, van Suikerfeest tot Halloween. Die worden juist met enig enthousiasme onthaald. Die zijn blijkbaar erg van deze tijd.

Naast het aloude Sinterklaasfeest staan vooral de – zo mogelijk nog oudere – christelijke feestdagen onder druk. Ze zijn steevast onderwerp van hoon, wonderlijk genoeg niet in de laatste plaats vanuit christelijke kring. Al in 1995 had de Raad van Kerken verregaande plannen om zowel tweede Kerstdag, tweede Paasdag als tweede Pinksterdag op te heffen en cadeau te doen aan de islam. Er werd al snel niets meer van vernomen. Zoals een soortgelijk plan van de christelijke vakcentrale CNV in 2006 om één christelijke feestdag weg te geven ook weer snel van tafel verdween.

De weggeefneiging is hardnekkig. Twee jaar geleden kwam de Remonstrantse Broederschap nog met het initiatief om Tweede Pinksterdag in te ruilen voor het islamitische Suikerfeest. En om de zoveel tijd is er wel een politicus die een bestaande feestdag wil inruilen voor een islamitische.

De zogeheten christelijke feestdagen staan dus zwak en moeten steeds weer worden verdedigd. Ik noem ze ‘zogeheten’, omdat in ieder geval van Kerst en Pasen aangenomen mag worden dat die teruggaan op voorchristelijke seizoensvieringen. Maar Hemelvaart en Pinksteren maken net zo goed deel uit van het nationale erfgoed als dat het christelijke feestdagen zijn. De christelijke feestdagen maken deel uit van de gemeenschappelijke ervaring van Nederland, waar ook nieuwe inwoners zich desgewenst aan mogen laven.

Behalve dat sommige christenen en ook politici graag wat christelijke feestdagen als nationale feestdag aan moslims zouden schenken, is er de trend om minstens één zo’n dag in te ruilen voor een echt jaarlijkse ‘nationale’ vrije dag waarbij met name gedacht wordt aan Bevrijdingsdag (5 mei), die zelf trouwens ook herhaaldelijk doelwit is van veranderzucht.

Ik zou zeggen: doe het niet en houd er over op.

In Nederland wordt altijd maar weer gemorreld aan zaken waar niets mis mee is. Zodoende moet niet alleen de spelling van de taal steeds worden veranderd – of de taal zelf, zoals aan de universiteiten – maar ook feesten en andere tradities. Nederland lijdt aan veranderingsziekte: veranderen om het veranderen. Er wordt met dat dwangmatige veranderen zelden een probleem opgelost.

En ja, het mag zo zijn dat de kerken leeglopen. Maar staat daarmee wel vast dat het christendom uit Nederland verdwijnt? Wil dat zeggen dat Pasen niet meer wordt beleefd? Miljoenen mensen doen op hun manier aan Pasen, door naar The Passion te kijken, door naar de meubelboulevard te gaan of door eieren te verstoppen.

Voor weer anderen zijn de christelijke feestdagen in het voorjaar versmolten tot vakantieperiodes, al dan niet samen met Koningsdag en Bevrijdingsdag. Het levert ieder jaar weer een beetje een rommelige kalender op, maar zelfs dat zou je inmiddels tot het Nederlandse erfgoed kunnen rekenen. En dat erfgoed, daar mogen we best eens wat aardiger voor zijn.”

https://tpo.nl/2019/04/19/syp-wynia-inz ... gen-pasen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 12, 2020 4:23 pm

Pasen 2020...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 12, 2020 5:58 pm

Zalig Pasen; wellicht uw laatste!

Geplaatst op 12 april 2020

Afbeelding

Wie verdienen aan dit alles? Wie zitten er achter de miljoenen ‘vluchtelingen’ en illegale migranten die de wereld naar een absoluut faillissement gaan helpen? Waarom vinden politieke ‘leiders’ alles goed van deze poppenspelers en staan zij oogluikend toe dat hun landen verwoest worden? Wie zaten er achter de bankencrises? Wie zitten er achter de door ‘leiders’ opgeklopte paniekcrisis die corona heet? Wie zitten er achter het ontwikkelen en loslaten van virussen?

En zo kun je een hele tijd doorgaan met dit soort wie vragen om op al die vragen uiteindelijk eenzelfde antwoord te vinden: de club van Soros, de antisociale super hebzuchtige miljardairs en wannabe miljardairs op deze wereld. En dit is geen verzinsel van een domme ongeletterde oude man die geen universitaire opleiding heeft genoten of afgemaakt. Eindelijk beginnen sommige kranten heel voorzichtig hun werkelijke journalistieke werk weer een klein beetje te doen.

Tenminste, als ze dat kunnen en niet in het verleden zijn opgekocht, zoals John de Mol de Telegraaf wenste op te kopen, correctie, hij vond dat die krant zich moest laten opkopen door hem, simpelweg omdat hij nu eenmaal daar de centen voor in zijn bezit had. Hij maakte overduidelijk hoe types als hij denken door zelfs de stap naar de rechter te zetten om de Telegraaf via een gerechtelijke uitspraak te laten dwingen zich door hem te laten opkopen. Bizar!

Hoe zullen types als hij denken over ons kleine mensjes? Helemaal over mensjes die de brutaliteit hebben om dit soort bedenkingen over nota bene hem te durven uiten. Vermoedelijk zal zo iemand eerst zijn kontkruipers massa van, in De Mol zijn geval, bekende Nederlanders Brigade inzetten via radio, televisie, blogs en ook dus die kranten die wellicht wel al deels of geheel in zijn bezit zijn om een ware hetze tegen zo iemand te voeren.

Maar wat als dit geen zin heeft? Wat dan? Een maffiosi inhuren om voor de irritante schrijver/ster een ongeluk thuis in doucheruimte in scene te laten zetten of het irritante mannetje/vrouwtje een ongelukje op straat laten krijgen? Opvallend is dat dit ook soms in werkelijkheid tegenstanders van de door multimiljardairs gewenste globale wereld overkomt.

Bij de Clintons, ook al zijn deze twee dacht ik nog net geen miljardairs, is de bodycount als ik goed geïnformeerd ben al opgelopen tot enkele tientallen personen die ‘ongelukjes’ kregen die getracht hebben om deze politieke Bonnie en Clyde als dusdanig te ontmaskeren.

Eveneens als ik goed op de hoogte ben, gaat het verhaal dat de ‘heer’ Gates iets te maken zou kunnen hebben met virussen. Sommigen stellen zelfs al de vraag of die via geld uit de ‘humanitaire filantropische’ Bill & Melinda Gates Foundation zijn ontwikkeld? Maar waarom dan? Wat heeft deze twee dan zeer dubieuze figuren ertoe gebracht om virussen te willen bezitten, of ergo waarom lieten zij deze ontwikkelen? Wat willen zij daar dan mee?

De corona-stress maakt wel iets in de richting van eventueel moedwil duidelijk. Een virus breekt plotseling wereldwijd uit. Vervolgens worden wereldwijd de politieke kontkruipers en met hen meehuilende kleinere CEO-wolven uit het grote ‘filantropische’ miljardair bos schijnbaar onder druk gezet om de wereld in de stopmodus te zetten. Logischerwijze stort de economie op termijn in en wie staan er dan gereed om de wereld te ‘redden’? Juist diezelfde ‘humanisten’ die de wereld eerst doelbewust lieten crashen? Want, Win-Win!

De vervolgstappen lijken al gezet, fysiek geld wordt waardeloos verklaard, enkel plastic geld blijft waarde houden. Een begrijpelijke zet van de poppenspelers, aangezien veel mensen na de bankencrises hebben besloten een deel van hun geld niet meer aan die banken toe te vertrouwen, maar liever aan een oude sok. Weg is dat oude sokkengeld straks of het moet heel snel weer aan die super ‘betrouwbare’ bankiers worden aangereikt.

Bankiers, die al snode plannen schijnen te hebben om dan van dat geld een deel gewoon te confisqueren. Bijvoorbeeld in naam van een solidariteitsfonds voor armoedebestrijding of ter bevordering van ‘broodnodige’ migratie of nu te bestrijding van dat vreselijke corona-virus dat de wereldeconomie binnen afzienbare tijd zal verwoesten.

De superrijken profiteren ook daar weer van, zoals een ‘keurige’ miljardair Branson duidelijk maakt die voor pakweg een miljard aan belastingen schijnt te hebben ontdoken maar als bijna de eerste CEO klaarstond om voor zijn Virgin luchtvaartmaatschappij enkele honderden miljoenen aan steun aan te vragen bij de Britse overheid. Win-win heet zoiets in dat soort onpasselijke figuren hun geesten.

Branson en velen zoals hij zullen via hun connecties bij de wereldwijde politieke kontkruipers brigade vast hun gewenste deel aan honderden miljoenen wel gaan krijgen terwijl kleine(re) ondernemers en zelfstandigen naast alle gewone mensen de rekening van de crisis mogen betalen. En hoe verder? Straks als we het virus hebben overwonnen? Dan begint de ellende pas echt.

Voor vele duizenden miljarden is straks de economie in elkaar gedonderd en waar moet de politieke kontkruipers brigade al dat geld vandaan zien te halen om alles weer glad te strijken? Juist, bij de Soros miljardairs club waar Gates, Zuckerberg en noem ze allemaal maar op die al klaar staan om de wereld en ons armzalige kleine mensjes te gaan ‘redden’. Maar die redding heeft natuurlijk een keerzijde, het kost ons kleine mensjes iets.

Om dit soort ellende nooit nogmaals te laten plaatsvinden, moeten alle mensjes die geholpen willen worden zich de Bill Gates wonderchip laten injecteren. Deze chip zorgt voor registratie van welwillende mensen die dan wekelijks een zakje graan bij de Gates Foundation kunnen afhalen (?) en zorgt ook voor geestelijk welzijn door het geven van kleine op correctie gerichte stroomstoten aan gechipte personen als deze dan iets wensen te doen wat niet goed wordt geacht door de nieuwe ongekozen baas van de wereld, de Bill & Melinda Gates Foundation.

Verder is het natuurlijk ook heel logisch dat al die vele duizenden miljarden die de ‘onbaatzuchtige’ miljardairs in het weer opbouwen van de wereld steken, wordt beloond met een kleine rente op dat bedrag, laten we zeggen 10 procent voor de eerste tien jaren en oplopend tot 50 procent in de daarop volgende jaren, dit exclusief boetes die tot verdubbeling kunnen leiden als er niet op tijd wordt betaald. Wel, dat alles is toch wel zo eerlijk nietwaar!

Dus mensen, met z’n allen: “Lang leve onze filantropisch ingestelde miljardairs! Hiep, hiep, hoera!” Met andere woorden: mensen ga jullie huizen uit en neem de straat terug, riskeer een revolutie of neem anders bij voorbaat genoegen met een leven in slavernij dat Billy met zijn club ‘goeddoeners’ via ook hun vele hersenloze met name ‘linkse deugmensen’ voor ons allen in petto heeft.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/12 ... w-laatste/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 12, 2020 6:43 pm

Vrolijk paasfeest. Ik eet geen eieren meer. :cry:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrolijk Pasen jongelui

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 12, 2020 11:47 pm

Pasen – een oeroud heidens feest

Geplaatst op 12 april 2020

Afbeelding

Het Paasfeest wordt tegenwoordig graag als belangrijkste feest van de christenen beschouwd. Slechts heel weinig mensen zullen zich er waarschijnlijk van bewust zijn dat het al veel ouder en van Indo-Germaanse herkomst is.

Het vrij leggen van de heidense wortels uit voorchristelijke tijd verklaart de grote betekenis van dit voorjaarsfeest in de loop van het jaar en in de oude gebruiken: net zoals Kerstmis is het deel van de Europese oer-traditie.

Onze aan de natuur gebonden voorouders vierden hun feesten in de loop van het jaar zoals ze uit het natuurgebeuren naar voren kwamen. Daarom valt Pasen altijd op de eerste zondag na volle maan, die volgt op het gelijke aantal uren dag en nacht in het voorjaar. Hiermee is verklaard waarom Pasen – in tegenstelling tot de zomer- en winterwende (en dus Kerstmis) – elk jaar op een andere dag wordt gevierd.

In het oosten komt de zon op
Waar de naam vandaan komt (Duits: “Ostern”), daarover bestaan verschillende verklaringen. Hij houdt zeker verband met de naam “Osten”, want vanuit die richting komt voor de mensen van ons levensgebied de zon op. En juist in de lente wordt immers het nu weer warmer stralende zonlicht na de lange tijd van kou en duisternis als leven gevende kracht bijzonder gewenst en begroet.

Jacob Grimm leidde door filologische vergelijkingen de naam “Ostara” (van “Eostrae”) terug tot een Germaanse voorjaarsgodin. In het vergelijkend religieonderzoek wordt een Indo-Europese godin van het morgenrood aangenomen, zoals de Griekse Eos, de Romeinse Aurora en de Litouwse Aušrinė laten zien.

Brandende paas-raderen
De gebruiken van de carnavalstijd laten ons de strijd tussen winter en zomer/lente zien, die natuurgetrouw door de lente wordt gewonnen. Ter afsluiting wordt de winter als heks of stropop (stro als zinnebeeld van het dode, onvruchtbare) uitgedreven, verdronken of verbrand. Het leven kan weer opbloeien...

De vuren, die op de eerste zondag van de vasten (de eerste zondag na carnavalsdinsdag) op de bergen oplichten, moeten het oude, morse verdelgen en reinigend werken. In verschillende Duitse streken worden ze op verschillende dagen verbrand tot aan de Paasvuren toe. In veel streken rollen de brandende paas-raderen van de bergen. Van de velden waar de raderen overheen rollen, belooft de boer zichzelf een bijzonder goede oogst.

Water van het leven
Behalve het vuur speelt ook het water in al onze gebruiken een wezenlijke rol. De drie schikgodinnen zitten bij de levensbron en bepalen de lotgevallen. In veel van onze oude sprookjes vinden we de bron terug. De christelijke kerk heeft de betekenis van het water voor de mensen van het oude Europa herkend en als doop- of wijwater in haar rituelen betrokken.

In de steden is het tegenwoordig nauwelijks nog gebruikelijk om Paasvuren te ontsteken. Op het platteland branden ze af en toe nog op een nabijgelegen berg of een speciale plek. De bekendste symbolen van de Paastijd zijn het Paasei en de Paashaas, beide vruchtbaarheidssymbolen. Het ei is de bron van het leven überhaupt. De Paaseieren werden vroeger uitsluitend rood geverfd. Rood, de kleur van het leven, van het bloed en van de liefde, vinden we daarom ook als hoofdkleur in de overgeleverde klederdracht en volkskundig borduurwerk.

Van de haas is bekend dat hij talrijke jongen ter wereld brengt. Zodoende is hij ook het symbool van de vruchtbaarheid en van het leven. Juist in de lente worden de jonge dieren geboren (lammetjes, kuikens, konijntjes, ...). Het christelijke symbool van het Paaslam had oorspronkelijk waarschijnlijk een heel andere betekenis! Rondom Pasen kun je veel hazen over de akkers zien huppelen – de Paashaas is onderweg...

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/12 ... s-feest-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “FFI Nederlands Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten