Jongeren van Nederlands-Marokkaans vlinderproject kritisch

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Jongeren van Nederlands-Marokkaans vlinderproject kritisch

Berichtdoor Polleke » Vr Jun 01, 2007 10:44 pm

ROTTERDAM - In hun rap bedienen de jongeren de politici die hen afschilderden als criminele hangjeugd die gesubsidieerd op vakantie mag, nog even van repliek.
,,We hebben nooit gebotst met de politie. De kennis die we opdoen is onze munitie. Wij zijn niet zoals jullie ons zien."

De boodschap is duidelijk. De jongeren uit Feijenoord en Charlois en die met subsidie op reis zijn geweest naar Marokko om meer milieubewustzijn te krijgen, hebben het helemaal gehad met politici die maar wat roepen zonder de feiten te kennen. De commotie over de trip, waarbij onder meer vlinders werden gevangen, heeft deze zogenoemde atalanta- jongeren - atalanta is een vlinder, vandaar - echter ook voordeel opgeleverd, weet deelnemer Jamal. ,,We krijgen nu veel gratis publiciteit die we kunnen gebruiken om mensen te vertellen over klimaatverandering.

De atalantajongeren presenteerden zich het afgelopen weekeinde tijdens het Dunyafestival in de Maasstad. Hier vertelden zij het publiek over hun reis en hun activiteiten om het milieubewustzijn bij leeftijdgenoten te vergroten.

Tijdens hun verblijf in Marokko hebben de jongeren de natuur en de mogelijkheden voor ecotoerisme in Nador onderzocht. De bevindingen van deze reis staan in een boekje dat kan worden gelezen als een reisgidsje voor toeristen die buiten de gebaande paden op vakantie willen.
Jongeren van Nederlands-Marokkaans vlinderproject kritisch over bevooroordeelde politici

De eerste exemplaren van het boekje werden dit weekeinde overhandigd aan vertegenwoordigers van de ’alternatieve’ reisorganisaties Baobab en SNP. Deze zien veel mogelijkheden voor ecotoerisme naar Nador. ,,Dat is mooi want de mensen in Nador krijgen hiermee een bron van inkomsten maar óók een reden om de natuur te beschermen, zegt atalantadeelneemster Deborah Flantua.

De komende weken gaan de jongeren vooral voorlichting geven aan leeftijdgenoten. Jamal: ,,Je moet het normaal vertellen, straattaal spreken, herkenbare voorbeelden gebruiken. Ik kom zelf in een streek in Marokko waar het nu dor en droog is. Maar mijn opa weet dat het er vroeger groen was. Dat zijn dus de effecten van klimaatverandering.’’

www.ad.nl

Mahalingam
Berichten: 38903
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jongeren van Nederlands-Marokkaans vlinderproject kritisch

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 11, 2009 10:42 pm

Door grote maatschappelijke weerzin zijn er dit jaar sinds maart geen gesubsidieerde vlinder-reizen meer geweest voor jeugdigen naar Marokko.
http://frontpage.fok.nl/nieuws/74467
Hangjeugd in Marokko op 'vlinderjacht'
Maar nu zitten we met de gebakken peren.
Er is op Terschelling een invasie van bondkraagvlinders aan de gang. Die worden te lijf gegaan door een soort kruisvaarders, de lieveheersbeesjes die hulp krijgen van grote zwarte Surinaamse vliegen. En de toeristen zitten er midden tussen in, wat niet leuk is voor ze.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaal/2009/08/lieveheersbeestjes_terrorisere.html
Vakantiegangers op het strand van Terschelling worden geplaagd door grote zwermen lieveheersbeestjes. [...] "Ze zijn ook enorm groot dit jaar."
Volgens de strandwacht zitten er ook veel grote zwarte vliegen tussen de lieveheersbeestjes. Volgens hem komen er dit jaar ook enorm veel vlinders op het eiland. "Die vlinders zijn waarschijnlijk nakomelingen van Afrikaanse vlinders. Ze zijn vanuit daar naar Spanje gevlogen en vervolgens naar West-Europa'',
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18867
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jongeren van Nederlands-Marokkaans vlinderproject kritis

Berichtdoor King George » Wo Okt 15, 2014 10:29 am

Er is na zeven jaar nog niets veranderd aan al dat stelen van ons belastinggeld voor pamperprojekten voor Marokkanenvuil.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “FFI Nederlands Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten