Het verwennen en voortrekken van asieleisers

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 60415
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 21, 2017 12:26 pm

Mahalingam schreef:Over bovenstaande foto:
draai de camera naar rechts en wat zien wij?
AfbeeldingEen politiepost. Deze moskee krijgt bescherming van de politie.

But..., er is altijd een but.... Dat hokje kan ook een openbare toilet voor politie mannen en vrouwen zijn. Die moeten ook wel eens naar de WC.

Of...Dat blauwe hokje staat daar om de moskee en de moskeegangers in de gaten te houden, ( slim hoor icon_thumbup.gif ) alleen begrijpen moslims dat niet. Die denken dat het daar opgesteld staat voor hun bescherming.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 32143
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 21, 2017 1:34 pm

Dat blauwe ding is geen vermomde Tardis van Dr. Who.
Het is zo'n toiletbox voor bouwvakkers en stratenmakers (zie de stapels stoepstenen).
Het kan ook zijn dat die Mohammedanen pas nu ze de moskee in gebruik nemen er achter komen dat de riolering niet is aangesloten, dan wel er niet is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 26392
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 24, 2017 8:21 pm

14 gelukszoekers krijgen GRATIS traineeship van Amsterdam om gemeenteambtenaar te worden.

Kickstart voor getalenteerde statushouder

Esther Walstra, 20 apr 2017

Afbeelding
Hoger opgeleide statushouders beginnen aan hun traineeship bij de gemeente Amsterdam.

Amsterdam ziet potentie in een groep hoger opgeleide jonge statushouders. Na een strenge selectie zijn onlangs veertien van hen begonnen aan een driejarig traineeship om te worden klaargestoomd voor het vak van gemeenteambtenaar. Deelnemers krijgen een ‘kickstart’ op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar de gemeente hun capaciteiten van uiteindelijk ook zèlf goed gebruiken. De achtergrond, ervaringen en visie van deze trainees zijn essentieel voor het maken van nieuw beleid in de stad.

Werkervaring

De potentiële gemeenteprofs zijn tussen de 24 en 36 jaar en komen uit Syrië, Eritrea, Iran en Egypte. Slechts drie van de veertien kandidaten is vrouw, volgens projectleider Sara Sheikhi komt dat overeen met de afspiegeling van de in Nederland verblijvende statushouders. 'Vrouwen vluchten zelden alleen, mannen wel.' Sommige van hen hebben werkervaring opgedaan in het land van herkomst, anderen hebben in Nederland al een master gehaald. ‘Maar voor elke kandidaat geldt dat hun leven al een tijdje stilstaat’, legt de projectleider uit, ‘ze zijn jaren van hun leven kwijt door de situatie in hun thuisland en de vlucht naar Nederland’, aldus Sara wiens familie een soortgelijke achtergrond heeft. ‘Maar ze zijn erg gemotiveerd, ook al gaan we er vanuit dat nog 30 procent zal afvallen gedurende het eerste jaar van het programma.’

Vertrouwen in overheid
Opvallend is dat deze voormalige vluchtelingen vol overgave kiezen voor een carrière bij de overheid, niet zelden een instantie waar ze juist voor zijn gevlucht. Maar in de Nederlandse overheid hebben ze 100 procent vertrouwen, zo merkt Sara Sheikhi telkens weer. ‘Deze groep volgt het nieuws en weten heel goed hoe het er hier aan toe gaat. Ze hopen met een baan als ambtenaar op stabiliteit, een mooie carrière en een goede toekomst’, vertelt ze. ‘Een andere reden die ik vaak hoor is dat de statushouders iets terug willen doen voor Nederland. Ze zijn heel blij dat ze hier een nieuwe kans krijgen. Sommigen wilden in eerste instantie zelfs geen vergoeding’, vertelt Sheikhi, ‘iemand zei: 'we zouden jullie hiervoor moeten betalen.'

Integriteit
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het thema integriteit, die deugd wordt immers niet overal ter wereld hetzelfde opgevat. ‘Maar het is ook belangrijk om de deelnemers te wapenen tegen druk van buitenaf. Mensen die iets van je verwachten omdat je uit hetzelfde land komt bijvoorbeeld’, benadrukt ze.

De trainees volgen het eerste jaar van het programma met behoud van uitkering, daarna stromen ze door naar het traineeship met passend salaris. Ze moeten overigens al vanaf dag één proberen Nederlands te spreken. Een Nederlandse taalcursus is in dit geval niet afdoende, denkt de projectleider. ‘Ze moeten immers ook het vakjargon van de ambtenaar leren’.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/ambten ... 2327.lynkx

(Lees eveneens: http://liefdevoorholland.com/ambtenaar )
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast