Het verwennen en voortrekken van asieleisers

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61597
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 21, 2017 12:26 pm

Mahalingam schreef:Over bovenstaande foto:
draai de camera naar rechts en wat zien wij?
AfbeeldingEen politiepost. Deze moskee krijgt bescherming van de politie.

But..., er is altijd een but.... Dat hokje kan ook een openbare toilet voor politie mannen en vrouwen zijn. Die moeten ook wel eens naar de WC.

Of...Dat blauwe hokje staat daar om de moskee en de moskeegangers in de gaten te houden, ( slim hoor icon_thumbup.gif ) alleen begrijpen moslims dat niet. Die denken dat het daar opgesteld staat voor hun bescherming.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 32804
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 21, 2017 1:34 pm

Dat blauwe ding is geen vermomde Tardis van Dr. Who.
Het is zo'n toiletbox voor bouwvakkers en stratenmakers (zie de stapels stoepstenen).
Het kan ook zijn dat die Mohammedanen pas nu ze de moskee in gebruik nemen er achter komen dat de riolering niet is aangesloten, dan wel er niet is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 24, 2017 8:21 pm

14 gelukszoekers krijgen GRATIS traineeship van Amsterdam om gemeenteambtenaar te worden.

Kickstart voor getalenteerde statushouder

Esther Walstra, 20 apr 2017

Afbeelding
Hoger opgeleide statushouders beginnen aan hun traineeship bij de gemeente Amsterdam.

Amsterdam ziet potentie in een groep hoger opgeleide jonge statushouders. Na een strenge selectie zijn onlangs veertien van hen begonnen aan een driejarig traineeship om te worden klaargestoomd voor het vak van gemeenteambtenaar. Deelnemers krijgen een ‘kickstart’ op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar de gemeente hun capaciteiten van uiteindelijk ook zèlf goed gebruiken. De achtergrond, ervaringen en visie van deze trainees zijn essentieel voor het maken van nieuw beleid in de stad.

Werkervaring

De potentiële gemeenteprofs zijn tussen de 24 en 36 jaar en komen uit Syrië, Eritrea, Iran en Egypte. Slechts drie van de veertien kandidaten is vrouw, volgens projectleider Sara Sheikhi komt dat overeen met de afspiegeling van de in Nederland verblijvende statushouders. 'Vrouwen vluchten zelden alleen, mannen wel.' Sommige van hen hebben werkervaring opgedaan in het land van herkomst, anderen hebben in Nederland al een master gehaald. ‘Maar voor elke kandidaat geldt dat hun leven al een tijdje stilstaat’, legt de projectleider uit, ‘ze zijn jaren van hun leven kwijt door de situatie in hun thuisland en de vlucht naar Nederland’, aldus Sara wiens familie een soortgelijke achtergrond heeft. ‘Maar ze zijn erg gemotiveerd, ook al gaan we er vanuit dat nog 30 procent zal afvallen gedurende het eerste jaar van het programma.’

Vertrouwen in overheid
Opvallend is dat deze voormalige vluchtelingen vol overgave kiezen voor een carrière bij de overheid, niet zelden een instantie waar ze juist voor zijn gevlucht. Maar in de Nederlandse overheid hebben ze 100 procent vertrouwen, zo merkt Sara Sheikhi telkens weer. ‘Deze groep volgt het nieuws en weten heel goed hoe het er hier aan toe gaat. Ze hopen met een baan als ambtenaar op stabiliteit, een mooie carrière en een goede toekomst’, vertelt ze. ‘Een andere reden die ik vaak hoor is dat de statushouders iets terug willen doen voor Nederland. Ze zijn heel blij dat ze hier een nieuwe kans krijgen. Sommigen wilden in eerste instantie zelfs geen vergoeding’, vertelt Sheikhi, ‘iemand zei: 'we zouden jullie hiervoor moeten betalen.'

Integriteit
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het thema integriteit, die deugd wordt immers niet overal ter wereld hetzelfde opgevat. ‘Maar het is ook belangrijk om de deelnemers te wapenen tegen druk van buitenaf. Mensen die iets van je verwachten omdat je uit hetzelfde land komt bijvoorbeeld’, benadrukt ze.

De trainees volgen het eerste jaar van het programma met behoud van uitkering, daarna stromen ze door naar het traineeship met passend salaris. Ze moeten overigens al vanaf dag één proberen Nederlands te spreken. Een Nederlandse taalcursus is in dit geval niet afdoende, denkt de projectleider. ‘Ze moeten immers ook het vakjargon van de ambtenaar leren’.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/ambten ... 2327.lynkx

(Lees eveneens: http://liefdevoorholland.com/ambtenaar )
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 05, 2017 11:36 pm

Voedselbank in Schotten: Duitsers krijgen datgene wat “asielzoekers” teruggeven

Geplaatst op 5 mei 2017

Afbeelding

Het is gewoon nog alleen maar pure waanzin hoe men Duitsers als tweederangs burgers in hun eigen land behandelt. De voedselbank in Schotten stelt aan Duitsers de spullen ter beschikking die “asielzoekers” niet nodig hebben. Inmiddels zou de voedselbank zijn Facebook-pagina verwijderd hebben. Vermoedelijk was er sprake van een shitstorm op de site. Veel mensen met vragen die gebeld hebben, zouden geen antwoord op hun vragen gekregen hebben.

Hieronder de vertaling van de brief van de voedselbank aan zijn klanten:


Zeer geëerde klanten van de voedselbank,

Sinds kort bedienen wij ook klanten wier asielprocedure werd afgesloten met de status van erkenning. Opdat de levensmiddelen, die deze klanten uit hun voedselpakketten wegens culturele of persoonlijke redenen niet kunnen aannemen, aan de overige klanten ten goede komen, zullen wij de nieuwe asielklanten van ca. 10.25 uur tot 10.45 uur met voorrang bedienen.

Hebt u er dus a.u.b. begrip voor dat –ook al komen deze klanten later in de voedselbank dan u – zij desondanks met voorrang bediend worden. Alleen zo kunnen wij de teruggegeven levensmiddelen aan u ter beschikking stellen.

Met vriendelijke groeten,

Uw team van de voedselbank in Nidda


Afbeelding

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/05 ... eruggeven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 13, 2017 9:39 pm

Düsseldorf: “Vluchtelingen”-woningen voor € 12,6 miljoen en een feest op kosten van de belastingbetaler

Geplaatst op 13 mei 2017

Afbeelding

In Düsseldorf-Bilk werden vier houten huizen voor 320 “vluchtelingen” gebouwd en werd er een inwijdingsfeest georganiseerd voor toekomstige bewoners, vrijwilligers, buren en belangstellenden op kosten van de belastingbetaler. De bouwkosten van het onderkomen inclusief de kosten voor het bouwrijp maken van het terrein bedragen € 12,6 miljoen. De financiering vond plaats door gunstige kredieten en geld uit het speciale subsidieprogramma “Bescherming in vluchtelingenonderkomens”. In de vier gebouwen is elk plaats voor 80 personen. Ieder gebouw bezit twee wooneenheden voor gehandicapten.

Eén gebouw is voorbehouden aan alleen reizende vrouwen met en zonder kinderen. In dit gebouw werd speciaal een speelkamer voor kinderen ingericht. Diegenen die alleen zijn gekomen, moeten het doen met de standaarduitrusting: bed, tafel, stoel, koelkast en kast in een tweepersoonskamer en een gemeenschappelijke keuken en sanitaire voorzieningen in de gang. Voor gezinnen zijn er wooneenheden met een eigen kleine keuken, een badkamer en slaapkamers.

Een kleine selectie foto´s van de nieuwe huizen en de nieuwe inventaris kan op “report-d.de” bekeken worden.

De bouwkosten bedragen € 12,6 miljoen! Daar komen nog de bedrijfskosten per maand bij en de maandelijkse verzorging van de 320 gasten, opnieuw op kosten van de belastingbetaler. In dit verband moet er steeds opnieuw aan herinnerd worden dat er in Duitsland vele daklozen zijn en dat 10% van de Duitse kinderen ver beneden de armoedegrens moeten vegeteren – ook de kinderen van deze daklozen.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/13 ... ngbetaler/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 18, 2017 1:46 am

Selm: Illegalen in hongerstaking

Geplaatst op 17 mei 2017

Afbeelding

In de stad Selm in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen gingen onlangs tien “gevluchte” Indiërs in hongerstaking. Ze waren ontevreden. Er waren, tegen de beloftes van hun vorige onderkomen in Leverkusen in, geen door de Duitse mormels betaalde eigen woningen, de catering voldeed niet aan de wensen van de luxe schepsels en bovendien zouden ze liever in Hamm wonen, in de buurt van de Sikh-tempel.

Burgemeester Mario Löhr (SPD) bekommerde zich om de eisen van de illegaal Duitsland binnengedrongen volledig verzorgde “vluchtelingen”. Vanaf dit moment financiert de Duitse belastingbetaler speciaal door de cateraar bereide Indische maaltijden en in kookcursussen kunnen de Indiërs eenmaal per week zelf koken. Alleen dat met die woningen lukt nog niet direct, maar zodra er sprake zou zijn van een verblijfsperspectief voor de “vluchtelingen” zou men snel woningen voor ze willen regelen, aldus Löhr. In ieder geval wordt er eerst geen honger meer geleden, maar Indisch gegeten, tot de volgende chantage.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/17 ... erstaking/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 32804
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 18, 2017 10:19 am

Het zijn sikhs. En die zijn in veel opzichten copycat-Moslims.
Dus het gedrag is niet wezensvreemd voor die sekte.
En net zoals bij de Moslims is er ook in hun sekte heel veel radicalisering gekomen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Punjab_insurgency
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 28, 2017 4:04 pm

Demente Nederlandse ouderen in containers, € 160 miljoen voor vluchtelingen in Nigeria, Oeganda en Niger

Geplaatst op 28 mei 2017

Afbeelding

Dat de overheid Nederlandse ouderen, die hun hele leven lang gebuffeld hebben, de generatie van 50 plussers die mede het gezicht van onze politiek bepalen, eigenlijk liever kwijt dan rijk is, zal u niet vreemd voorkomen. Maar wat er momenteel gebeurt, laat zeer nadrukkelijk zien wat je als oude Nederlander nog waard bent : NIETS

Wij beginnen met de kop van het AD van vandaag: Verontruste familieleden: ‘Demente ouderen in snikhete portacabins’. Een van de kinderen van een door stichting Aafje verzorgde demente ouderen vertelde het volgende:

Persons (het kind van een van de [bbetroffen[/b] ouders) kaartte de mogelijke problemen met de oplopende temperatuur weken geleden al aan bij de locatiemanager van Aafje. Ook de ombudsvrouw van Aafje werd op het probleem gewezen. ,,De containers voldeden aan alle voorschriften en regels, kregen ik en mijn zus te horen. Mocht het toch te heet worden, dan zouden ze wat gaan regelen. Maar tot op heden is er niets geregeld. Dat is niet normaal en kan echt niet. Het gaat hier om mensen van rond de 90 met dementie. Die kunnen geen kant op. Vreselijk. Vrijdagmorgen om 10.00 uur was het al 28 graden binnen. Ook het personeel kan geen kant op. Wie klaagt, heeft een probleem met de leiding.’’

Hoe schril is de verhouding met de situatie waarin Eriteeërs en Syriërs klaagden over de woonsituatie in de hen toegewezen gloednieuwe woningen in de Haagse wijk Ypenburg. Zij demonstreerden voor het Haagse stadhuis en werden te woord gestaan door burgemeester Krikke en de wethouder van woningzaken. Lees hier.

En dan dit gisteren geplaatste artikel op de site van de Rijksoverheid :

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is verheugd over de uitkomst van het overleg over voorjaarsnota voor haar begroting. Het budget voor opvang van vluchtelingen in de regio en voor noodhulp gaat aanzienlijk omhoog. ‘Dat is erg belangrijk voor de mensen die zwaar lijden onder conflicten, armoede en natuurrampen’, aldus de minister.

De begroting voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor 2017 wordt verhoogd met 40 miljoen euro voor opvang van vluchtelingen in de regio en voor terugkeer van migranten naar hun land van herkomst. Landen zoals Uganda waar veel vluchtelingen verblijven worden ondersteund bij de opvang en bescherming van de vluchtelingen. In Libië en Niger worden migranten geholpen bij terugkeer naar huis, om daar een nieuw leven op te bouwen, als alternatief voor de levensgevaarlijke overtocht en een onzeker bestaan in Europa. ‘Het is cruciaal dat mensen in hun eigen omgeving perspectief zien. Als dat uitblijft stapelen de problemen, zoals uitzichtloosheid en mensensmokkel, zich alleen maar verder op’, aldus Ploumen.

Voor extra noodhulp komt ook 40 miljoen euro beschikbaar. Op de begroting van het ‘Relief Fund’ voor dit jaar stond 57 miljoen. Begin dit jaar is dat verhoogd tot 120 miljoen. Daar komt nu 40 miljoen bij. Dat kan omdat de kosten voor asielinstroom in 2016 lager uitvallen dan ingeschat door de komst van minder vluchtelingen naar ons land. Ploumen: ‘Gezien het aantal crises en conflicten in de wereld waar miljoenen onschuldige mensen onder lijden is zo’n extra financiele inspanning hard nodig’.

Wat zegt u? Onschuldige Nederlandse dementerende ouderen, is daar geen extra financiële inspanning hard voor nodig?

Nee, die zijn afgeschreven.


http://www.geennieuws.com/2017/05/demen ... -en-niger/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61597
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 09, 2017 11:47 am

Je kan niet alles lezen wat er dagelijk in de kranten staat. Maar soms valt mijn mond weer open van verbazing als ik lees hoe asielzoekers verwend worden.

Dit artikel gaat over een Syrische familie in Rotterdam. Ze hebben het heerlijk hier, maar de vrouw des huizes maakt zich druk omdat het in de supermarkt lastig is om te zien of producten halal zijn. :huh: Filkker op zeg . ( sorry) Ze zijn veilig in een niet moslim land, en dan maak zij zich druk over of het eten hier wel halal is...Ik kan me daar zo boos over maken...

Huis als basis om te integreren

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam kocht gisteren de 200ste woning voor een gevlucht gezin uit Syrië. De familie Joud woont al in zo'n woning.

Afbeelding

Het gezin met vier kinderen geniet van de rust in het Rotterdamse Ommoord. In 2012 vluchtten Mazen, Fatima en hun kinderen uit de Syrische stad Aleppo. Na een lange reis met tussenstops in Egypte en Turkije, belandde het gezin in eind vorig jaar in het asielzoekerscentrum in de Maasstad. Na tweeënhalve maand trokken ze eind november in een vierkamerflat in Ommoord.

,,Heerlijk'', verzucht Mazen Joud. ,,Het geeft ons een goed gevoel hier.'' De Syrische familie is een van de 200 gezinnen die onder de hoede zijn gekomen van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam van de Verre Bergen.

In bijna anderhalf jaar tijd kocht de stichting, onderdeel van de filantropische Stichting De Verre Bergen, 200 woningen voor Syrische gezinnen. De waarde van de huizen bedraagt gemiddeld 100.000 euro. Voorwaarde was dat het huis niet staat in een wijk waar de Rotterdamwet van kracht is. Daarnaast moest de woning al langere tijd te koop staan.

Inmiddels wonen 400 vluchtelingen met een verblijfsstatus in ruim honderd Rotterdamse woningen. De stichting verwacht dat de leegstaande huizen op korte termijn bewoond zullen worden. ,,Veel mensen wachten nog op gezinshereniging'', laat een woordvoerder van de stichting weten.

Snellere integratie
Tegelijkertijd begeleidt de stichting de nieuwkomers met een intensieve taalcursus en persoonlijke hulp bij bijvoorbeeld het beantwoorden van de post en het vinden van werk. Met het programma wil de stichting aantonen dat een intensieve aanpak leidt tot een snellere integratie van statushouders. De Erasmus Universiteit onderzoekt de impact van het programma. Zij verwachten over vier tot zes jaar de resultaten.

De eerste volwassen Syriërs zijn in oktober begonnen met een taalcursus. Zestien nieuwkomers doen werkervaring op als vrijwilliger of bij een bedrijf. ,,Zij doen bijvoorbeeld boodschappen voor oudere buren of lopen stage bij een kapper of makelaar'', zegt een woordvoerder van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam.

Ook Fatima en Mazen volgen een intensieve taalcursus. Vier dagen per week krijgen ze 2,5 uur Nederlandse les om hier snel te integreren. De oudste drie kinderen Bayan (11), Mohammad (10) en Rayan (7) gaan naar school. De jongste telg, dochter Bisan (3), gaat vier dagen naar de crèche.

,,De lessen zijn best zwaar'', verzucht Mazen. ,,Nederlands is een moeilijke taal.'' Komende maand doet Mazen zijn eerste examen basis Nederlands. Fatima is nog niet zover. En dan? Eerst verder studeren, zeggen zowel Mazen als Fatima. ,,We doen examen op basisniveau, maar willen beter Nederlands leren.'' Dan wacht Mazen hopelijk een baan.

In Syrië was hij kleermaker, hier wil hij zich graag om laten scholen tot taxichauffeur. Mazen volgt inmiddels weer rijlessen. En dat is flink aanpassen aan het Nederlandse verkeer. ,,Al die verkeersregels hier'', verzucht hij. ,,Lastig.''

Wennen
En dat is niet het enige waar het gezin aan moet wennen. ,,Het weer'', zucht Fatima. En in de supermarkt is het lastig om te zien
of producten halal zijn. ,,Zeker omdat we de taal niet goed spreken.''

Een gebrek aan taalvaardigheid maakt het vooral voor de ouders lastig om zich hier thuis te voelen. Zelfs in hun eigen huis. De drie oudste kinderen zijn het Nederlands inmiddels redelijk machtig. ,,Als ze niet willen dat wij horen wat ze zeggen, stappen ze over op het Nederlands'', lacht Fatima.''

Verder klinkt er vooral lof over Rotterdam en haar inwoners. ,,Mensen zijn heel vriendelijk'', zegt Fatima. ,,Ze glimlachen vaak en groeten ons. We hebben geen vervelende ervaringen.''

Oppervlakkig
Toch blijft het vaak bij oppervlakkig contact. ,,Mensen zijn hier erg op zichzelf'', zegt Mazen. ,,In Syrië kookten we vaak uitgebreid met familie en vrienden. Dronken we tot laat in de avond koffie. Feestdagen, trouwerijen vierden we uitgebreid. Het leven is daar meer gemeenschappelijk en hecht. Hier is iedereen altijd druk en bezig.'' Dat contact mist het gezin Joud het meest. ,,Van die herinneringen word ik verdrietig'', zegt Mazen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 13862
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor King George » Vr Jun 09, 2017 12:05 pm

Ariel schreef:maar de vrouw des huizes maakt zich druk omdat het in de supermarkt lastig is om te zien of producten halal zijn.


Heel simpel: In Syrië heb je Arabischtalige winkels met alleen maar halal. Probleem opgelost. Gauw oprotten uit Nederland!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 19, 2017 1:22 am

Bad Essen: Overheid betaalt dagelijkse taxirit van “vluchteling” naar zijn werk

Geplaatst op 18 juni 2017

Afbeelding

De arbeidsbemiddeling in het district Osnabrück vindt dat je het een Syrische VIP-gast van de bondskanselier niet zou kunnen aandoen om de 15 kilometer naar zijn werk anders dan met een door de belastingbetaler gefinancierde auto met chauffeur af te leggen. Daarom kreeg de naar een beter leven zoekende toestemming voor de dagelijkse taxirit à raison van € 1300,- in de maand.

Zoals de “Neue Osnabrücker Zeitung” bericht, motiveert Kimberly Lübbersmann, een woordvoerster van de verantwoordelijke afdeling : Economie en Werk”, dit als volgt:

“Omdat hij in een drieploegendienst wordt ingezet en de tijden slechts ontoereikend door het openbaar vervoer worden gedekt, wordt voor de eerste drie maanden het vervoer door een taxi-onderneming gegarandeerd.” De vluchteling zou concreet van 05.00 tot 13.00 uur, van 13.00 uur tot 21.00 uur en van 21.00 uur tot 05.00 uur werken.

Maatwerk betaalt rijbewijs
In het begin van de nieuwe baan zou de vluchteling de mogelijkheid hebben om een rijbewijs te halen, mee te rijden met de nieuwe collega´s of een andere transportmogelijkheid te organiseren, zegt Lübbersmann. De kosten voor het rijbewijs-B, waarvoor een periode van zes maanden wordt ingeruimd, zouden door Maatwerk betaald worden tot een bedrag van € 1800,- .

[...] Bovendien zouden ze in de vreemde omgeving minder gemakkelijk hun weg vinden en “aan de hand genomen moeten worden”.


De meesten van ons hebben geen baan waar men te voet naartoe kan gaan. Dat betekent dat men met de bus, met de trein of, als dat niet mogelijk is, op de fiets of in de zelf verdiende auto zijn verplichtingen moet nakomen. Wie geen fiets of rijbewijs bezit, moet daar dan zelf voor zorgen. Net zoals volwassenen er over het algemeen zelf verantwoordelijk voor zijn om ook de weg te vinden in “onbekende steden” en ze krijgen geen gids betaald die hen, om niet te verdwalen, van A naar B brengt – tenzij men gast van de bondskanselier is.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/18 ... zijn-werk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61597
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Ariel » Di Jun 20, 2017 6:54 pm

'Statushouders veroorzaken overlast bij flats in Monster-Noord'

MONSTER - Statushouders veroorzaken overlast bij flats in Monster-Noord. Dat zegt GemeenteBelang Westland. De partij wil dat er betere begeleiding komt.

Bij de flats rond de Duyvenvoordestraat is het rustig. Een jongen uit Eritrea sleutelt aan zijn fiets. Een vrouw rookt een sigaret op haar balkon. Tussen de bewoners uit Monster wonen meerdere vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zogeheten statushouders. Ze komen voornamelijk uit Eritrea.

Eritreeër Dawit Kesete is één van hen. Hij woont nu zo'n twee jaar in de flat aan de Madesteyn en heeft het er erg naar zijn zin. 'Ik heb goed contact met mijn buren, ze zijn heel aardig.'

'De lift als kleedkamer'

Toch verloopt het contact met de Eritreeërs niet overal goed. Meerdere bewoners klagen over overlast. 'Je hoort ze over de gang schreeuwen en ze gebruiken de lift als kleedkamer', zegt bewoner Ineke de Graaf. Ze woont al jaren in de flat en ziet de gebouwen hard achteruit gaan sinds de statushouders erin wonen. 'Het is niet meer zoals het geweest is. Ze mogen er best wonen, maar ze moeten zich een beetje aanpassen. Het samenscholen is vreselijk.'

GemeenteBelang Westland heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. 'We moeten statushouders huisvesten. Dat is een opgelegde regel vanuit de Rijksoverheid, maar dan moet je als gemeente wel zorgen dat de begeleiding goed is en volgens bewoners daar laat dat nogal te wensen over', zegt Remmert Keizer. De statushouders veroorzaken volgens hem veel overlast.

'Niet noemenswaardig'

Niet iedereen kan zich daarin vinden. Bewoner Kitty Barendse hoort wel eens wat, maar 'het is niet noemenswaardig'. Ze heeft er weinig last van. 'Natuurlijk zijn er cultuurverschillen, maar die mensen moeten toch ergens wonen?'

Dawit snapt dat mensen klagen, maar heeft zelf nog geen klachten van mensen gehad. 'Een half jaar geleden had ik een doopfeest, ik heb alle buren uitgenodigd. Ze hadden geen klachten.'

Normen en waarden

Volgens GemeenteBelang Westland zijn de klachten echter niet mals. De partij vindt het tijd voor actie en eist van de gemeente een betere begeleiding. 'Zodat statushouders kennis kunnen nemen van onze normen en waarden, onze leefomgeving en hoe wij hier met elkaar omgaan.'

Zowel woningbouwvereniging Arcade, de gemeente en stichting Vluchtelingenwerk konden (nog) niet op de kwestie reageren. Vitis Welzijn die ook actief is bij de begeleiding van statushouders, zegt dat er niets mis is met de begeleiding.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61597
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Ariel » Do Jun 22, 2017 11:38 am

Meeste Syrische asielzoekers beschikken over eigen woonruimte

De meeste Syrische asielzoekers die tussen 2014 en medio 2016 naar Nederland kwamen, hebben inmiddels een eigen woonruimte. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS onderzocht hoe het asielmigranten vergaat die drie jaar geleden in Nederland arriveerden. In de studie zijn alle 92.000 asielzoekers meegenomen die in de genoemde periode naar Nederland kwamen. De grootste groepen waren afkomstig uit Syrië (46.000) en Eritrea (13.000).

In 2014 kwamen 13.300 Syriërs in een opvanglocatie van het COA terecht. Na een half jaar had 80 procent een verblijfsvergunning en was een kwart van de Syriërs verhuisd naar een eigen woonruimte in een Nederlandse gemeente. Na anderhalf jaar had 94 procent van de asielzoekers uit Syrië een verblijfsvergunning en beschikte 90 procent over een eigen woning.

Uit de CBS-cijfers blijkt dat Eritrese asielzoekers het moeilijker vinden om een eigen woonplek te vinden. In 2014 zaten 3.900 Eritreeërs in een azc. Na anderhalf jaar was 75 procent van deze groep doorgestroomd naar een eigen huis in een Nederlandse gemeente.

In 60 seconden: Asielprocedure in Nederland In 60 seconden: Asielprocedure in Nederland
Animatie door In60seconds

Gezinshereniging
Volgens het CBS moeten alleenstaanden vaak langer wachten op een eigen woning dan gezinnen, en Eritrese asielzoekers zijn vaker dan Syriërs alleen en zonder gezin.

Gezinshereniging vindt vooral onder Syriërs plaats. Drie op de tien asielzoekers uit dit land die in 2014 Nederland aandeden, lieten na een jaar één of meerdere gezinsleden naar Nederland overkomen. Hierdoor is het aantal Syrische asielzoekers bijna verdubbeld.

Eritrese asielzoekers maakten een stuk minder gebruik van deze speciale regeling. Bij deze groep vond slechts in 3 procent van de gevallen gezinshereniging plaats. Dit heeft volgens het kabinet te maken met het ontbreken van officiële documenten die de familieband moeten aantonen, waardoor de aanvragen vaak afgewezen worden, aldus het CBS.

Beide groepen zijn na anderhalf jaar veelal nog wel afhankelijk van een uitkering. Minder dan 5 procent van de Eritrese en Syrische vergunninghouders uit 2014 had anderhalf jaar later een baan. Dit laatste heeft volgens het CBS te maken met de focus op inburgering in de samenleving.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 17421
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor mercator » Do Jun 22, 2017 12:07 pm

Toen ik mijn auto binnenbracht voor een herstelling merkte ik dat daar op de werkvloer een jonge getinte rondliep. Die deed niks nuttigs, liep wat in de weg. Toen de monteur hem vroeg ga s een dopsleutel van 12 mm halen reageerde die niet. Wegens onmachtig om een woord Nederlands te verstaan dus de monteur mocht zijn sleutel zelf gaan halen. Bij navraag bleek het idd om een Syrische vluchteling te gaan die op die manier met een overheidsproject ervaring op de werkplek kon opdoen. Voor onze eigen mensen bestaat die voorziening niet.
Het vervangen van de distributieriem is gepland voor volgende week vrijdag dus ik overweeg de directie te bellen met het dringende verzoek die nietsnut weg te houden van mijn auto.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61597
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Ariel » Do Jun 22, 2017 12:40 pm

mercator schreef:Het vervangen van de distributieriem is gepland voor volgende week vrijdag dus ik overweeg de directie te bellen met het dringende verzoek die nietsnut weg te houden van mijn auto.


:razz: Ik hoop voor jou dat de directie niet besmet is met het besmettelijk goed mensen virus. Ik ben bang dat jouw auto dan niet gerepareerd wordt.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 17421
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor mercator » Do Jun 22, 2017 12:43 pm

Ariel schreef:[ :razz: Ik hoop voor jou dat de directie niet besmet is met het besmettelijk goed mensen virus. Ik ben bang dat jouw auto dan niet gerepareerd wordt.

Ze krijgen zelf ook een subsidie om die vluchteling wat te laten rondlopen, het zijn zeker geen Gutmenschen. Ze zullen denken zolang die niks kapot maakt of steelt incasseren we gewoon de centen.
onzalig zijn de armen van geest

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27462
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het verwennen en voortrekken van asieleisers

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jun 23, 2017 6:24 pm

Statushouders blijven voorrang krijgen bij toewijzing sociale huurwoning

Geplaatst op 23 juni 2017

Afbeelding

Op 14 juni jl. heeft het PVV-Kamerlid Alexander Kops een motie ingediend waarin de regering verzocht werd de gemeenten niet toe te staan voorrang te verlenen aan statushouders bij de toewijzing van woonruimte. Op 20 juni jl. heeft een ruime meerderheid van de Tweede Kamer de motie verworpen. Alleen de PVV, Forum voor Democratie en 50Plus stemden voor de motie.

Voor de goede orde: Artikel 1 van de Grondwet geeft aan dat iedereen die zich in Nederland bevindt gelijk moet worden behandeld. Voor de meerderheid van de Tweede Kamer zijn sommigen dus blijkbaar meer gelijk dan anderen..... Nederlanders die al jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning moeten er dus nog een paar jaar extra bijtellen.

Door: Gerard de Boer

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/23 ... uurwoning/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten