Meerderheid moslims fundamentalist

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 08, 2016 2:06 am

‘Sociaaleconomische achterstelling als verklaring voor radicalisering is onzin’

Bert Brussen, 06-05-2016

Afbeelding
De Vlaamse socioloog Mark Elchardus.

‘Op Brusselse scholen is 1 op de 2 moslims antisemiet, maar dat mag je niet benoemen’

Mark Elchardus: In de vluchtelingencrisis is gebleken dat de Europese buitengrenzen niets voorstellen. Nu ja, crisis. Ik vrees dat dit de toestand van de wereld wordt voor minstens de komende halve eeuw.

Als we op relatief korte termijn de druk op Europa niet kunnen verlichten, is het straks afgelopen met het asielrecht in Europa, en misschien zelfs met Europa. We moeten naar een degelijke bewaking van de buitengrenzen, met opvangcentra en aanmeldposten aan de grenzen. De zogenaamde vluchtelingencrisis drukt Europa opnieuw op zijn militaire verplichtingen. Hebben wij voldoende militaire slagkracht om te interveniëren en te voorkomen dat mensen moeten vluchten?

Paul Scheffer: Wij kunnen de wereld niet redden en ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor bijvoorbeeld de demografische scheefgroei in de Arabische wereld. Een land als Egypte telt meer dan 90 miljoen inwoners waarvan de helft onder de 24.

Elchardus: Uit mijn laatste onderzoek blijkt dat 43 procent van de 25- tot 35-jarige moslims aan het het werk is. Niet eens de helft. Hoe kan dat nu een netto positieve bijdrage vormen aan de economie?

Uit onderzoek van socioloog Ruud Koopmans bij moslims in West-Europese landen blijkt dat veertig procent een fundamentalistische godsdienstbeleving heeft en denkt dat het Westen de islam wil vernietigen. Vier op de tien loopt dus rond met het idee dat de hen omringende samenleving totaal vijandig staat tegenover hun identiteit en religie, want die twee zijn bij moslims sterk met elkaar verbonden.

Sociaaleconomische achterstelling als verklaring voor radicalisering is onzin. Natuurlijk moeten we harder optreden tegen discriminatie en jonge moslims beter integreren op de arbeidsmarkt. Maar we moeten durven zeggen dat hun zwakke positie op de jobmarkt niet alleen een gevolg is van discriminatie. En vervolgens onpartijdig de vraag stellen: waarvan dan nog?

In Vlaanderen zijn we nog niet eens aan het integratiedebat begonnen. Er is een hele groep mensen die de problemen altijd heeft geminimaliseerd. Toen Sharia4Belgium in aula’s van universiteiten mensen ging verhinderen om te spreken, waren er zogezegde intellectuelen in dit land die zeiden dat we ons daar niet druk over hoefden te maken. Nu zien we diezelfde jongens in IS-filmpjes zeggen: het bloed zal door jullie straten stromen. Mensen die destijds die houding hebben aangenomen, mogen nu wel eens komen uitleggen waarom en of ze intussen van gedachten zijn veranderd.

Uit een enquête die ik een paar jaar geleden in de Brusselse scholen heb gedaan, blijkt dat een op de twee moslims antisemiet is. Een moslimorganisatie wilde mij toen een proces aandoen. Je mag het probleem dus zelfs niet benoemen. Dat is vandaag nog altijd de dominante strekking bij een aantal intellectuelen.

Moslims worden als slachtoffers van een vijandige samenleving neergezet. Zolang hen dat soort identiteit wordt opgedrongen, zal het niet lukken. Moslims moeten zich minder als slachtoffers en meer als volwaardige burgers opstellen. In een echte dialoog moet je elkaar onaangename dingen kunnen zeggen.

Scheffer: Er wordt te veel over het nihilisme en te weinig over het idealisme van Syriëgangers gesproken. Veel te veel mensen gebruiken een psychologische invalshoek. We moeten het hebben over ideologie, je moet toch allereerst willen luisteren naar hoe mensen zelf hun daden rechtvaardigen.

Elchardus: Het is heel typisch dat veel mensen, moslims en niet-moslims, zeggen dat die terreuraanslagen niets met de islam te maken hebben. Terwijl het toch wel iets gemakkelijker zal zijn om jezelf op te blazen als je denkt dat je zo je religieuze plichten vervult en je zonden uitwist.”


In Vlaanderen zijn ze nog lang niet begonnen aan een integratiedebat zoals wij dat kennen. Wij, Hollanders, hadden namelijk lang geleden al iemand als Paul Scheffer die durfde te vloeken in de linkse PvdA-kerk en problemen ging benoemen. In Vlaanderen hebben ze nu Mark Elchardus, net als Scheffer ook socioloog, om de zaken wat eerlijker te benoemen. Wie weet mogen de Vlamingen over een paar jaar dan ook eindelijk eens wat multiculturele problemen benoemen zonder meteen de hete adem van de policorgoegemeente in de nek te voelen.

Vlaams magazine Knack sprak beide voorheen linkse intellectuelen in een meer dan prima dubbelinterview (leestip!), waarvan hierboven de krentenquotes uit de pap.

http://politiek.tpo.nl/2016/05/06/bonus ... -is-onzin/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14171
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Mei 08, 2016 12:19 pm

Waarom citeren we niet gewoon halfwasmoslim Achmedje Aboutaleb?

"Aanpassen of anders oprotten!"

Maak moslims voor eens en altijd duidelijk dat parasiteren op Allah een goede zaak is, maar niet op onze kennisbeschaving.

Het kan immers toch niet zo zijn dat moslims ons de les lezen en gaan vertellen hoe wij met ze om moeten gaan omdat zij nu eenmaal - desnoods met geweld - islam in hun hoofd hebben genesteld met als de ultieme waanzin hun onverbeterlijke godsdienstkrankzinnigheid die op geen enkele manier past binnen onze tolerante oorspronkelijke samenleving die bestaat uit christenen en atheïsten. Het komt er hier op neer dat geen gezond-van-verstand mens (jood, boeddhist, hindoe, christen, atheïst) behoefte heeft om ook maar enigszins geïnteresseerd te zijn in de wrede god van de moslims.

Volgens mij heeft moslim-inteelt in de hersenen van vooral Marokkanen dusdanige dramatische onherstelbare schade aangericht dat er geen zinnig woord meer met hen valt te praten. Laat staan hen te overtuigen van het smerige pedofiele barbaarse racistische sadistische oorlogsmisdadige karakter van de door hen zo verafgode Arabische psychopaat Mohammed.

En dan te bedenken dat moslims ook voor de geweldloze profeet Jezus kunnen kiezen, waardoor alle integratie-perikelen in een keer opgelost zijn en moslimterrorisme voorgoed van de baan is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 19, 2016 9:43 pm

Bijna 30 procent moslims in Frankrijk verwerpt seculiere wetten

Bert Brussen, 18-09-2016

28 procent Franse moslima's voorstander van gezichtssluier

Bijna 30 procent van alle in Frankrijk levende moslims verwerpt de Franse seculiere wetten en vindt de sharia belangrijker dan de wetten van de Franse republiek. Dat blijkt uit een opinieonderzoek dat werd gehouden door Ifop en werd gepubliceerd in Journal du Dimanche.

20 procent van de ondervraagde mannelijke moslims en 28 procent van de moslima’s is voorstander van de gezichtssluier.

Maarliefst 60 procent van de Franse moslims is er voorstander van dat moslima’s een hoofddoekje mogen dragen in scholen en overheidsinstellingen. Dit is wettelijk niet toegestaan.

In Frankrijk leven tussen de drie en vier miljoen moslims. Het exact aantal is onbekend omdat het in Frankrijk verboden is om statistieken over afkomst en religie te verzamelen. Sommige schattingen lopen op tot meer dan zes miljoen moslims in Frankrijk.

Maar uit de Ifop poll blijkt dat zo’n 5,6 procent van de Franse bevolking moslim is. 84 procent van alle moslims in Frankrijk is jonger dan 50 jaar.

http://nieuws.tpo.nl/2016/09/18/30-proc ... re-wetten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 22, 2016 2:48 am

Islamitisch fundamentalisme in Europa... de feiten!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 06, 2017 1:52 am

Hoeveel Moslims Identificeren zich met Extremisme?

De Cijfers

Na de meest recente aanslag van IS op een Turkse discotheek blijft één vraag cruciaal: hoeveel moslims zijn nu echt tegen alles wat de Islamitische Staat doet?

Islamapologeten beweren regelmatig dat de absolute meerderheid van alle moslims extremisme verwerpt. Op het eerste oog klopt hun claim. Maar daarbij moet het begrip ‘minderheid’ niet worden begrepen als eenzame enkelingen zonder stootkracht. Onderzoek door het Pew Research Center laat een minderheidssteun voor IS zien in vier moslimlanden die neerkomt op tientallen miljoenen mensen. Men lijkt te denken dat de stille meerderheid in staat is om de kwaadaardige minderheid lam te leggen. Het stijgende aantal aanslagen in landen als Nigeria en Turkije getuigen hier tegen.

Positief over IS
In een recent onderzoek[1] werden moslims in islamitische landen gevraagd in hoeverre zij een positieve kijk hebben op IS:

Afbeelding

Dit rijtje is al indicatie voor het schrikbarende aantal van 47,6 miljoen IS-sympathisanten in vier landen, met nog eens een slordige 176,2 miljoen mensen die geen mening over IS willen- of kunnen geven.

De terechte zorgen die uit dit onderzoek voortvloeien worden bevestigd door een onderzoek uit hetzelfde jaar onder Amerikaanse moslims. Hieruit bleek dat maar liefst 9% van mening is dat IS zowel Islamitisch is als consistent met de Sharia in haar uitvoering.[2] Volgens de laatste schattingen kent Amerika een moslimpopulatie van 3,3 miljoen.[3] Als we er van uitgaan dat deze poll (met 600 respondenten) representatief is voor de moslims in Amerika, zou dit betekenen dat 297.000 moslims in dat land vinden dat IS de Islam op correcte wijze volgt. Dat zijn meer inwoners dan Eindhoven. Het behoeft geen uitleg dat een kleine minderheid groot genoeg kan zijn om veel schade te berokkenen.

Voorkeur voor Sharia
Het beeld wordt grimmiger wanneer we ons afvragen hoeveel van de mensen die IS niet steunen wel graag de Sharia in hun land implementeren. En dan hebben ze het niet over zaken als erfrecht maar wetten die de meeste mensen zouden zien als extremisme, zoals steniging voor overspel. Hiervoor kijken we naar een studie uit 2013[4] van wederom het Pew Research Center.

Afbeelding

Deze hoge percentages werden ook onder West-Europese moslims aangetroffen toen Ruud Koopmans onderzocht of zij religieuze regels belangrijker vinden dan die van het land waarin ze wonen. Dit aantal bleek op ruim 60% uit te komen.[5] Dit zegt niet zoveel als de directe vraag of men de Sharia prefereert, zoals in het onderzoek van Pew, maar is het noemen waard.

Het is een terechte vraag wat iemand verstaat onder de Sharia. Wij zouden inconsequent zijn als we steeds schrijven dat veel moslims niet op de hoogte zijn van de implicaties van de Sharia en nu dat onderscheid niet maken. Daarom is het goed om te kijken naar de meer specifieke Sharia bepalingen waaromtrent moslim tijdens hetzelfde onderzoek zijn bevraagd:

Afbeelding

IS-sympathisant of niet, we zien dat deze vorm van extremisme breed gedragen wordt door honderden miljoenen moslims wereldwijd. Men kan gerust stellen dat al deze mensen een Islamitische Staat wel gunstig gezind zijn, maar kennelijk reden heeft om het huidige IS niet te erkennen. De cijfers hierboven laten zien dat die reden voor miljoenen mensen in elk geval niets te maken kan hebben met het stenigen van overspelplegers.

Hoe zit het met de doodstraf voor afvalligheid van de Islam?

Afbeelding

Het is algemeen bekend dat ook afvallige moslims in het Westen en andere niet-moslimlanden het moeilijk hebben vanwege hun keuze. Het lijkt vergezocht om te suggereren dat het geweld en de excommunicatie die zij ervaren niets te maken heeft met de breed gedragen wens om afvalligen te laten executeren door de Staat. Iets wat overigens in overeenstemming is met de mainstream islam.

Sommige mensen zullen hier opmerken dat het moslims vrij staat om de Sharia te verkiezen voor het regelen van hun eigen zaken, zoals in sommige West-Europese landen al wordt gedaan. Daarom is ook onderzocht of men vindt dat de Sharia moet worden toegepast op zowel moslims als niet-moslims:

Afbeelding

Deze cijfers zijn ondanks hun veelvoud en beschikbaarheid maar weinig gedeeld door de mainstream media. En als ze worden gebruikt, zoekt men vaak het liefst naar manieren om de problemen weg te praten. We zien deze vorm van misplaatst positivisme zelfs terug in de manier waarop het Pew Research Center haar eigen cijfers presenteert. Men kiest ervoor te benadrukken dat de ruime meerderheid van de ondervraagde moslims IS verwerpt, maar laat onbenoemd dat de minderheid nog altijd een zorgwekkend blok vormt van tientallen miljoenen sympathisanten. Met het oog op de toekomstige bestrijding van extremisme dienen we echter te werken met cijfers die de concrete gevaren niet verbloemen. Geveinsde tolerantie en angst om te kwetsen zijn gevaarlijke rookgordijnen waar de wereldvrede uiteindelijk niet bij is gebaat.

Hoewel wij ons zelden uitspreken over moslims, maken we altijd duidelijk dat we nooit dienen te generaliseren. Ook nu benadrukken we dit met klem. Iedere haat richting moslims in het algemeen die eventueel ontstaat na het lezen van dit artikel werpen wij verre van ons. Tegelijkertijd zou het naïef van ons zijn om de cijfers uit deze onderzoeken te negeren. Als miljoenen moslims op deze aarde steun betuigen aan IS en honderden miljoenen willen dat de Staat aan afvalligen de doodstraf oplegt, dan heeft het volk het recht dit te weten.

Social Media
Ook het gebrek aan veroordeling onder moslims blijft opvallen. We bedoelen daar niet mee dat iedere moslim actief zou moeten opstaan om zichzelf van geweld te distantiëren. Waar we op doelen zijn met name jonge moslims op social media die nieuws over aanslagen voorzien van reacties die vooral de slachtoffers veroordelen. Om dit bizarre fenomeen te illustreren hebben we op deze locatie een aantal reacties verzameld die werden aangetroffen onder meerdere foto’s van de slachtoffers (let op schokkende foto en vulgair taalgebruik).

Opvallend is dat veel moslims ervoor kozen de slachtoffers genadeloos te veroordelen vanwege hun kleding en het feit dat ze het “lef” hadden om naar een discotheek te gaan, terwijl de terroristen niet werden benoemd. Dit geeft blijk van dubieuze prioriteiten en doet het een en ander vermoeden omtrent hun sympathieën. We willen u waarschuwen dat het taalgebruik dikwijls offensief is. Er zit bijvoorbeeld een reactie bij waarin een jonge moslim minachtend wijst op de tijgerprint van één van de lijken op de grond. Daarnaast waren er in korte tijd meerdere jongeren te vinden die letterlijk zeiden dat het hun eigen schuld is door naar zo’n plek te gaan. Dat dit gedachtegoed momenteel dienst doet in de hoofden van Nederlandse jeugd is een zorgwekkend signaal waar onze beleidsbepalers echt mee aan de slag moeten. Het aantal mensen dat zo reageert is zorgwekkend en doet vermoeden dat ook zij binnen de cijfers vallen, die reeds bekend zijn uit het buitenland, van mensen die IS steunen of zeggen hier geen mening over te hebben.

Voetnoten
[1] Pew Research Center 2015: http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... -for-isis/

[2] The Polling Company, inc./WomanTrend 2015; Nationwide online survey among 600 American Muslims, p. 5: http://www.centerforsecuritypolicy.org/ ... l-Data.pdf

[3] Pew Research Center 2016: http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... opulation/

[4] Pew Research Center 2013: http://www.pewforum.org/2013/04/30/the- ... ut-sharia/

[5] Koopmans, Ruud 2013: https://www.wzb.eu/sites/default/files/ ... sch_ed.pdf

http://deovolentenl.nl/hoeveel-moslims- ... e-cijfers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 27, 2017 10:53 pm

Documentaire serie ARD: Alle moskeeën preken haat tegen Joden, christenen en Westerse samenleving

Xander, 27-03-2017

Afbeelding

De Duitse publieke zender ARD heeft het afgelopen jaar moderator Constantin Schreiber (foto) bijna 20 bekende moskeeën in het land laten bezoeken, zowel officieel (met toestemming en met camera’s) als in het geheim. Wat blijkt: in veel moskeeën wordt een totaal andere boodschap gepredikt zodra imams weten dat er Westerlingen meekijken en meeluisteren. Dezelfde predikers die in ‘ons bijzijn’ zaken zoals ‘tolerantie’ en ‘vrede’ benadrukken, blijken alleen voor eigen publiek regelrechte haat tegen Joden, christenen en andere niet-moslims te verspreiden, en moslims in Europa exact het tegendeel van integratie en tolerantie voor te houden.
[...]
Volgens de Bertelsmann Religionsmonitor gaan eigenlijk alleen nog oudere moslims naar de moskee, maar ook dat wordt door Schreiber ontkracht. ‘Een van de moskeeën die ik heb bezocht had plaatsgebrek. Die zat altijd barstenvol, minstens 1000 mensen. In de meeste moskeeën worden op vrijdag meerdere preken gehouden. De meeste bezoekers zijn jong. Er zijn ook veel groepen scholieren.’
[...]
De frequente beweringen van Nederlandse politici en media kopstukken dat het er in Nederlandse moskeeën heel anders aan toegaat, zullen door steeds minder mensen worden geloofd nu zelfs de extreem politiek correcte publieke zenders in Duitsland erkennen dat vrijwel alle moslims in Europa een parallelle islamitische samenleving opbouwen, en hen iedere vrijdag geleerd wordt om ons en onze verworven vrijheden te haten en te bestrijden.

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... amenleving
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 13, 2017 1:38 am

Meerderheid van de islamitische “vluchtelingen” wil grappen over de islam verbieden

Geplaatst op 12 augustus 2017

Afbeelding
“Kies de grootste bedreiging voor het islamitische imago!...”

Meer dan de helft van de in Oostenrijk levende islamitische “vluchtelingen” vindt het in orde wanneer mannen om religieuze redenen geen hand geven aan vrouwen. Tot dit resultaat komt een onderzoek van de Donau-Universiteit Krems onder 1.129 islamitische “vluchtelingen” uit Syrië, Afghanistan, Irak, Iran, Somalië en Tsjetsjenië.

Ongeveer twee derde deel van de geënquêteerden kan zichzelf alleen maar voorstellen met een islamitische huwelijkspartner. Een derde deel is ervan overtuigd dat vrouwen als maagd het huwelijk moeten ingaan. Bijna 60% vindt dat grappen over de islam verboden zouden moeten worden. Een vierde deel van de “vluchtelingen” is er voorstander van om in Oostenrijk meer rekening te houden met islamitische rechtsvoorschriften.

Antisemitisme verbreid
Bij veel vragen blijken bovendien duidelijke verschillen te bestaan tussen de landen van herkomst. Zo verklaarde 37% van de Somaliërs bereid te zijn voor zijn geloof te sterven. Datzelfde zei echter maar 11% van de Irakezen. Terwijl 70% van de Somaliërs, 62% van de Afghanen en Syriërs evenals 61% van de Tsjetsjenen zich ervoor uitspraken om grappen over de islam te verbieden, bedroeg dit percentage bij de Iraniërs maar 14%.

Dergelijke verschillen waren ook te zien bij de vraag of de islam een grotere rol in de Oostenrijkse samenleving moet spelen. 74% van de Somaliërs en 60% van de Tsjetsjenen was het hiermee eens. Echter maar 10% van de Iraniërs.

Antisemitisme is vooral verbreid onder “immigranten” uit Syrië, Afghanistan en Somalië. 62% van de Syriërs, 55% van de Afghanen en 47% van de Somaliërs was het eens met de these “Joden hebben teveel macht in de wereld”. De instemming met deze stelling was daarentegen opnieuw veel lager bij de Iraniërs met 18%.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/12 ... verbieden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Meerderheid moslims fundamentalist

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 09, 2017 12:45 am

Zeldzame bezienswaardigheden...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten