Problemen in Ter Apel

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69709
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 15, 2018 2:28 pm

Er komt een schaderegeling voor gemiste inkomsten na diefstallen door asielzoekers… En wie mag dat betalen?

Wij de belastingbetalers. Dat geld komt namelijk uit een fonds.

Boetes stelende asielzoekers betaald uit fonds’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69709
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor Ariel » Di Okt 16, 2018 12:39 am

’Belachelijk: stelende asielzoeker moet zélf betalen!’

De SP vindt het onbegrijpelijk dat schade opgelopen bij diefstallen door asielzoekers moet worden betaald uit een schadefonds.

Dat is namelijk het plan van burgemeester Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde. Klaassen wil op die manier ondernemers tegemoet komen die de dupe zijn van stelende asielzoekers uit veilige landen, die zelf geen boetes betalen. Winkeliers in de omgeving van azc Ter Apel hebben daar dagelijks last van.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil van staatssecretaris Mark Harbers (vreemdelingenzaken) weten of hij ook vindt dat de dieven eigenlijk zelf moeten opdraaien voor de schade. ,,De schade zou namelijk eigenlijk betaald moeten worden door de daders, dit is een opmerkelijke zaak’’, aldus Van Dijk.

De SP’er wil ook weten door wie het schadefonds moet worden betaald en waarom het niet mogelijk is om boetes naar de dieven in het azc te sturen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69709
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 26, 2018 12:47 am

PVV: inwoners Ter Apel zijn asielzoekers meer dan zat

De meeste inwoners van Ter Apel zijn het azc in hun dorp liever kwijt dan rijk. Dat stelt de Statenfractie van de PVV.

De fractie reageert daarmee op uitspraken van Harry Stuulen, eigenaar van een supermarkt in het dorp en voorzitter van de plaatselijke winkeliersvereniging.

Veiligelanders
In een interview met RTV Noord deed Stuulen dinsdag zijn beklag over de zogeheten 'veiligelanders'. Deze asielzoekers maken weinig of geen kans op een verblijfsvergunning. Volgens Stuulen bezorgen zij ondernemers veel schade door winkeldiefstal, maar Stuulen zegt ook dat Ter Apel de asielopvang in het dorp 'absoluut niet' kwijt wil.

Messentrekkerij
Dat laatste klopt volgens de PVV niet. Volgens deze partij zijn veel mensen de asielopvang meer dan zat.

'De mensen in Ter Apel worden voortdurend geconfronteerd met woninginbraak, intimidatie, bedreigingen op straat en messentrekkerij', stelt de fractie in een schriftelijke reactie. 'Door de slappe, wegkijkende, bagatelliserende en contraproductieve politiek zijn de Ter Apelers vogelvrij.'

Alcohol
De problemen, die asielzoekers veroorzaken, zouden nog worden verergerd door overmatig alcoholgebruik. Bovendien zouden ze veel troep op straat achterlaten. Volgens de PVV wordt er nauwelijks gecontroleerd en gaat het daardoor van kwaad tot erger.

Onacceptabel
Het toppunt voor de PVV is het schadefonds (in wording, red.) waaruit winkeliers kunnen worden gecompenseerd voor winkeldiefstal. Als dit fonds wordt betaald met gemeenschapsgeld, is dat voor de PVV 'volstrekt onacceptabel'.

Propaganda
'Het goed-nieuws-verhaal van dinsdag lijkt dan ook meer op politiek correcte propaganda', zo luidt de conclusie van de PVV. 'De vermeende blijdschap van de inwoners van Ter Apel over het azc is op z'n zachtst gezegd dan ook gechargeerd.'

Overigens is niet duidelijk waarop de partij precies baseert dat de meerderheid van de inwoners van Ter Apel af wil van de asielzoekersopvang in het dorp.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17906
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor King George » Di Okt 30, 2018 10:01 am

Stijging aantal winkeldiefstallen en mishandelingen in Ter Apel

Door paul.abrahams. 29 oktober 2018

TER APEL Het aantal winkeldiefstallen in de gemeente Westerwolde is in de periode van januari tot augustus 2018 met ruim 45 procent gestegen.
Dat meldt RTV Noord op haar website.


Dit jaar waren er 157 winkeldiefstallen: vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 108. Vergeleken met 2015 en 2016 is er nog wel een daling van het aantal delicten.

'Bij nagenoeg alle winkeldiefstallen betrof de verdachte een inwoner van het asielzoekerscentrum in Ter Apel', schrijft burgemeester Klaassen in een rapportage over de situatie in de 'asielhoofdstad van Nederland'.

Ook het aantal mishandelingen in Westerwolde steeg: van 52 in de periode januari tot augustus 2017 naar 63 in diezelfde periode dit jaar. Dat is hoger dan in 2015 en 2016. Ook deze stijging is volgens de burgemeester te relateren aan het opvangcentrum in Ter Apel.

Terwijl er tussen januari en augustus 2017 volgens de cijfers geen sprake is geweest van openlijke geweldpleging, zijn er dit jaar zeven gevallen gemeld. Van die zeven zijn er vier te relateren aan het azc.

Dit jaar zijn er tussen januari en augustus 37 woninginbraken gemeld in Westerwolde; vorig jaar waren dat er 24. Ook die stijging is volgens de burgemeester deels te relateren aan het opvangcentrum. Het blijkt dat die woninginbraken voor een groot deel op het centrum zelf plaatsvinden: bewoners nemen dan goederen weg uit de kamer van een andere bewoner.

Vorig jaar was er één geval van moord of doodslag tussen januari en augustus in Westerwolde; dit jaar zijn dat er drie. Overigens is daarvan onbekend of ze een link hebben met het azc.


Kanaalstreek
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17906
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor King George » Do Nov 01, 2018 2:36 pm

Qbuzz dreigt haltes bij azc in Ter Apel te boycotten

VANDAAG, 12:59
REGIO


Buschauffeurs op lijn 73 van en naar het azc in Ter Apel zijn helemaal klaar met "veiligelanders", zegt de ondernemingsraad van Qbuzz. "Veiligelanders" zijn asielzoekers uit relatief veilige landen als Turkije en Albanië.

"Ze veroorzaken al langere tijd overlast in lijn 73. Ze komen de bus binnen, weigeren te betalen, bedreigen buschauffeurs en passagiers en verstoren de dienstregeling", zegt OR-lid Jaap Franke tegen RTV Noord.

Volgens hem is de veiligheid van chauffeurs en passagiers in het geding. De ondernemingsraad van Qbuzz roept de overheden op hier een structurele oplossing voor te vinden.

Spugen

"Deze groep gaat maar door met het slaan tegen bussen, spugen en respectloos gedrag naar mannelijke en vrouwelijke collega's. Ze lijken het als normaal te beschouwen." De ondernemingsraad eist oplossingen. Zo niet, dan volgt een oproep aan chauffeurs om de haltes bij het azc links te laten liggen.

"Wij vinden dit voor alle 'normale' passagiers uit de omgeving en het azc erg vervelend, maar daar waar de veiligheid in het geding is moeten wij een lijn trekken," zegt Franke.

Langer onrust

Er is al langer onrust rond de aanwezigheid van 'veiligelanders' in Ter Apel. Politieke partijen zijn klaar met de overlast en opperen bijvoorbeeld om ze in een gesloten opvang te plaatsen, zodat ze het dorp Ter Apel niet meer in kunnen.


https://nos.nl/artikel/2257394-qbuzz-dreigt-haltes-bij-azc-in-ter-apel-te-boycotten.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69709
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor Ariel » Di Jan 29, 2019 12:54 pm

Asielzoekers proberen meisje (14) te beroven

Vijf mannen hebben woensdag bij Hoogezand geprobeerd een 14-jarig meisje te beroven. Het vijftal is opgepakt en wordt verhoord. Het gaat om mannen tussen de 21 en 31 jaar oud.

De politie erkent in bedekte termen dat een deel van de mannen uit het azc in Ter Apel komt: 'Je kunt de rekensom zelf maken', aldus een politiewoordvoerder.

Het meisje fietste woensdag rond 15.30 uur over de Kielsterachterweg toen de vijf mannen haar dwongen te stoppen en haar vastpakten. Een van hen pakte haar telefoon uit haar jaszak, maar ze wist zich -inclusief telefoon- los te rukken en te vluchten.

Ze schakelde de politie in. Met behulp van een getuige kon de politie het vijftal in een bushalte in de buurt oppakken.

Ze hadden pasjes van een mogelijke eerdere diefstal bij zich. De politie onderzoekt of de mannen bij de bende zakkenrollende asielzoekers horen, die in de afgelopen weken vooral actief waren in de stad Groningen.Asielzoekers vallen tweede meisje (14) lastig op Kielsterachterweg

De vijf asielzoekers die woensdag een 14-jarig meisje bij Hoogezand hebben geprobeerd te beroven van haar telefoon, hebben nog een meisje lastiggevallen. Dat was ongeveer op dezelfde plek, vijf minuten ervoor.

Beide meisjes zitten op scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam. De school houdt in de gaten of beide meisjes hinder ondervinden van de gebeurtenissen. 'De mentor is in gesprek gegaan met de leerlingen over wat er is gebeurd. Daarna zijn ze weer aan de slag gegaan. Zo nodig kan het ondersteuningsteam van de school extra begeleiding bieden', zegt Aaldrik Pot. Hij is ondersteuningscoördinator van Winkler Prins. De school weet nog niet of er een nieuwsbrief naar alle ouders uitgaat. 'Daar gaan we ons nog op beraden', aldus Pot.

De vader van het 'tweede meisje', Robert Bouwman, meldde zich bij RTV Noord, nadat hij het artikel over de roofpoging op de Kielsterachterweg las.

Enige twee slachtoffers
Volgens hem is ook zijn dochter Leanne (14) lastiggevallen. Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer bevestigt dat. Volgens De Jonge is het in zijn gemeente bij deze twee slachtoffers gebleven.

'Geïntimideerd'
De vijf mannen kwamen om de dochter van Bouwman heen staan. 'Ze hebben niks geprobeerd te stelen van haar, maar ze hebben haar wel geïntimideerd. Ze wilden met haar op de foto.'

Geen aangifte mogelijk
Bouwman is boos, omdat hij bij de politie geen aangifte kon doen van het voorval. Wel mocht Leanne een getuigenverklaring afleggen. 'Als er feitelijk niks is gebeurd, dus er is niks gepikt, of ze hebben dat niet geprobeerd, dan kan dat niet', zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

'Als ze ook niet aan haar hebben gezeten, wordt dat lastig. Wel is een getuigenverklaring handig voor als we informatie voor een onderzoek willen gebruiken', zegt Van der Meer.

Bende?
De vijf mannen zijn woensdag met hulp van een getuige opgepakt. Volgens de politie wonen twee van hen in Ter Apel, de anderen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Het vijftal is tussen de 21-31 jaar oud. De politie onderzoekt of de mannen bij de bende zakkenrollende asielzoekers horen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37653
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 29, 2019 10:58 pm

En ja hoor, het is weer een bende van vijf. Ik vermoed dat het Mohammedanen zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69709
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 15, 2019 2:24 pm

Vervoersbedrijf wil aparte bus voor asielzoekers om overlast te stoppen

Vervoersbedrijf Qbuzz wil dat er een speciale bus gaat rijden tussen het asielzoekerscentrum in Ter Apel en Emmen. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is verzocht hier geld voor vrij te maken, maar tot ergernis van de vervoerder hebben zij nog niks vanuit Den Haag gehoord.

De roep om een aparte bus voor asielzoekers komt door problemen op buslijn 73. Deze rijdt langs het azc in Ter Apel, waar bewoners vervolgens opstappen. In de bus veroorzaken zij overlast. “Ze weigeren te betalen, trappen stennis, bedreigen soms chauffeurs’’, zegt Jaap Franke, de voorzitter van de ondernemingsraad van Qbuzz tegen het Dagblad van het Noorden.

De overlast wordt veroorzaakt door asielzoekers die afkomstig zijn uit veilige landen en dus niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning in Nederland. Volgens Franke is de overlast van deze ‘veiligelanders’ de afgelopen periode toegenomen.

Beveiligers

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) stelde eerder al voor een half jaar geld beschikbaar zodat twee beveiligers op de buslijn mee konden rijden. Maar over de proef met de aparte bus voor asielzoekers heeft Qbuzz nog niks gehoord.

Franke: “We zitten in de wachtkamer en zijn teleurgesteld in de besluiteloosheid van de staatssecretaris.” Als een reactie vanuit Den Haag nog langer op zich laat wachten, bestaat er een kans dat de busmaatschappij voortaan niet meer bij het azc in Ter Apel stopt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten