Censuur en pogingen tot censuur

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 22, 2019 12:09 pm

De laatste keer dat Jordan Peterson in onze media uitgebreid vermeld werd was toen hij de kolchoz "Universiteit van Amsterdam" bezocht. Er was opstandigheid bij de arbeiders studenten en docenten.

En dan duikt nu deze foto op van 18 februari :

Afbeelding

Eentje van de velen bij
http://web.archive.org/web/20190316011749/https://www.omgvip.com/jordan-peterson-february-18-2019/

De grootste boekhandel van Nieuw-Zeeland heeft zijn boek(en?) uit de verkoop gehaald.

Afbeelding

De firma verkoopt wel 'Mein Kampf" in 3 versies.
https://www.whitcoulls.co.nz/search?q=Mein+Kampf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20555
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor King George » Wo Mar 27, 2019 2:04 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 27, 2019 3:59 pm

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Maarten
Berichten: 574
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Maarten » Do Mar 28, 2019 4:23 pm

Facebook verwijdert vanaf volgende week iedere link naar blank nationalisme

https://reactnieuws.net/2019/03/28/brek ... ionalisme/

Facebook en Instagram voeren de oikofobische strijd verder op. Volgens een artikel op de Daily Mail zal het gezamenlijke sociale mediabedrijf vanaf volgende week actief op zoek gaan naar berichten en pagina’s die zich bezondigen aan drie specifieke ‘misdrijven’: “white nationalism, [white] separatism, and white supremacy.” De ‘criminelen’ in kwestie worden vervolgens in een aparte groep geplaatst, genaamd ‘Life After Hate’.

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... CiYJuurHB0

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 28, 2019 5:40 pm

'Blank nationalisme'...? Ik wist aanvankelijk niet eens dat het bestond. Ik dacht dat nationalisme alleen betrekking had op natiestaten. Zo bestond er (en bestaat nog) Europees nationalisme.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Maarten
Berichten: 574
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Maarten » Vr Mar 29, 2019 10:17 am

Nationalisme is een groot en uitgebreid begrip; kan zowel etnisch, religieus en politiek gekleurd zijn..

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationalisme

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 18, 2019 10:28 pm

Complete redactie wijkblad in Apeldoorn stapt op om verbod op azc-publicaties
De complete redactie van het Apeldoornse wijkblad de Wijkkijker is vanwege een curieuze reden opgestapt. Omdat er van de wijkraad Osseveld-Woudhuis geen artikelen meer over de komst van het azc aan de Deventerstraat geschreven mogen worden, hebben de tien schrijvers hun taken neergelegd.

Bij een gemiddeld wijkblad is het knip- en en plakgehalte vaak erg hoog. Niet bij de Wijkkijker, het buurtblad voor en Osseveld en Woudhuis. Zo stond daar afgelopen najaar een doorwrocht in artikel over de komst van een asielzoekerscentrum op het terrein van GGNet aan de Deventerstraat. Dat er serieuze journalistiek bedreven wordt, valt echter niet bij iedereen in goede aarde.

Censuur
De wijkraad Osseveld-Woudhuis heeft namelijk besloten dat er - voorlopig - geen artikelen meer over het azc geschreven mogen worden. Deze vorm van censuur is de redactie compleet in het verkeerde keelgat geschoten. ,,De Wijkkijker komt al 27 jaar uit zonder sturing op de inhoud vanuit de wijkraad. Wij vinden dat dit zo moet blijven”, vertelt Gert-Jan Tamboer namens de redactie.

Of beter gezegd: de voormalige redactie. Want hij en de negen andere redactieleden hebben er een punt achter gezet. Definitief. ,, We hebben de wijkraad verschillende kansen geboden om door te gaan. Maar ze willen zich met de inhoud blijven bemoeien.’’

Zit de gemeente erachter?
Het bevreemdt Tamboer als schrijver van de azc-artikelen dat de wijkraad haar standpunt niet onderbouwt. ,,We krijgen alleen te horen dat de wens bestaat om even niet meer te schrijven over het azc. Ik heb sterk het vermoeden dat de gemeente Apeldoorn hier achter zit. Dat baseer ik onder meer op het feit dat de projectleider van de azc-implementatie geen antwoord geeft op onze vragen.’’

De gemeente ontkent dit ten stelligste. Die heeft vrijheid van meningsuiting juist hoog in het vaandel staan, benadrukt woordvoerder Nanne Dorren. ,,Dit is een zaak tussen de wijkraad en de redactie. Wij hebben op geen enkele wijze invloed uitgeoefend op het blad. De wijkraad financiert het wijkblad en is verantwoordelijk voor de inhoud.”

Hand in eigen boezem
Wijkraad-voorzitter Jaap van Brummen beaamt dat. ,,Wij laten onze oren op geen enkele manier naar de gemeente hangen.” Hij is niet te beroerd om de hand in eigen boezem te steken. ,,De Wijkkijker is een fantastisch blad geworden. Maar het is in de loop der jaren helemaal los komen te staan van de wijkraad. Terwijl het ons blad is. We vinden daarom dat de inhoud ook verbinding moet hebben met de wijkraad.”

Volgens hem is dat bij de artikelen over het azc niet het geval. ,,Die zijn bijna wetenschappelijk. Daar willen we niet op aangesproken worden. We hebben de redactie gevraagd daar even mee te stoppen en het bij nieuwe ontwikkelingen over het azc samen af te stemmen. De redactie kon zich niet in dat voorstel vinden en heeft haar zetels beschikbaar gesteld.”

Deur op een kier
Wat Van Brummen betreft zit de deur niet voorgoed dicht. Al verwacht hij niet dat beide partijen er nog uitkomen. ,,Daarom beraden we ons momenteel op de wijze waarop we in de toekomst richting de wijk gaan communiceren.”

Het blad verscheen afgelopen decennium drie keer per jaar en viel bij 5600 adressen op de mat. De redactie baalt van de gang van zaken; ze bedreven serieuze journalistiek. Het artikel over het azc uit de afgelopen najaarseditie (zie foto onder) telt bijvoorbeeld zeven pagina’s. De redactie laat allerlei experts, zowel voor- en tegenstanders, aan het woord. Hoewel er de nodige kritiek in doorklinkt, is het feitelijk van toon en niet vanuit de onderbuik geschreven.
https://www.destentor.nl/apeldoorn/complete-redactie-wijkblad-in-apeldoorn-stapt-op-om-verbod-op-azc-publicaties~a1a66f25/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor silkyboxershortXL » Zo Mei 26, 2019 9:55 am

Naast het geweld (CS-gas en traangas dat geen onschuldig pepperspray meer is tegen demonstranten) van politie en semi-militaire inzet ook onrechtmatige censuur van de Franse regering tegen de pers en wat breder iedereen die verslag uitbrengt over gilets jaune, yellow vests, gele hesjes.
Djemadine Threatened! Independent Journalists Threatened With Arrest For Filming Without Press Card
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 06, 2019 5:16 pm

EEN BEKNOPTE INLEIDING IN DE ECONOMIE VAN DE CENSUUR (deel 1)

Geplaatst op 6 juli 2019

Afbeelding

De islamiseringsmachine draait op volle toeren. De balans van de Ramadan is opgemaakt. Pegida heeft van zich doen spreken en de Eindhovense burgemeester heeft laten zien hoe het er met Nederland voor staat: de straat regeert. En terwijl de zwembaden overspoeld worden met “jongeren” van Marokkaanse komaf werd Wilders weer veroordeeld, terwijl zijn doodsbedreiger werd vrijgesproken. Minder, minder, minder hypocrisie! De islamisering schrijdt met rasse schreden voort, in Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zweden en noem maar op. Demografisch, politiek, juridisch en financieel. Waar is Tommy Robinson? Ook opnieuw voor het gerecht! De spanningen met Iran lopen op. Gelukkig is er ook hoop. Salvini bewaakt de zee. Orbán en Trump zijn er ook nog.

De islamisering is geen op zichzelf staand proces. Zij is slechts mogelijk door de steun van elites – regeringen, bedrijven en internationale organisaties. Een van de mechanismen waarvan zij zich bedienen is de politieke correctheid en in het verlengde daarvan censuur. Islamisering is niet enkel een fysieke strijd, maar ook een strijd van ideeën. Die vormen zich in verschillende velden, zoals in kunst. In dit artikel wil ik kijken hoe politieke correctheid, of meer specifiek, hoe censuur in de praktijk van de kunstwereld werkt. Ik doe dit aan de hand van enkele artikelen en video’s die allen op internet te vinden zijn.

Giulio Meotti schrijft in zijn artikel The West’s Politically Correct Dictatorship (www.gatestoneinstitute.org december 2016 ) over hoe de politieke correctheid ons er van afhoudt om het echte probleem, de radicale islam, te adresseren. Hij noemt het werk van de kunstenares Mimsy als voorbeeld. In haar werk “ISIS Threaten Sylvania” laat zij schattige, lieve knuffeldiertjes zien die op een veldje aan het picknicken zijn. Aan de rand staan – eveneens in de vorm van knuffeldiertjes – zwarte ISIS strijders. Ze zijn er ook op een school, thuis bij de TV, bij een festival en op een gay parade. Door de titel MICE-IS wordt een verband gesuggereerd met de grafische roman Maus van Art Spiegelman, over de Jodenvervolging.

Maar nu de praktijk. Haar werk werd door de politie als “inflammatory” gelabeld. De galerie werd geïnformeerd dat als deze werken tentoongesteld zouden worden er een rekening zou volgen van £ 36.000 voor beveiliging. En zo werd haar werk verwijderd van de expositie die, ironie!, als titel Passion for Freedom had.

Het doet denken alsof er een prijskaartje aan de vrijheid van meningsuiting hangt. De vrijheid van meningsuiting is gratis als niemand zich beledigd voelt, duurder als er wat aan de hand is en onbetaalbaar als lieden van een zekere religie van de vrede zich “beledigd” voelen. Het mooie van je beledigd voelen is dat het een gevoel is. Het is subjectief. Je kunt het altijd zeggen; niemand kan het controleren. Het is een carte blanche om alles te saboteren wat je niet aanstaat. En je geeft die carte blanche aan mensen die zich niet naar de waarden van hun gastland willen voegen. Is dat een beloning voor slecht gedrag?

De kunstenares verbergt haar identiteit, Mimsy is niet haar naam, en gezien de ervaringen met de religie van de vrede lijkt dat niet zo een slecht idee. En dan nog iets, dit artikel is van 2016, het is 3 jaar geleden. Ik zag haar werk op deze site, maar had het verder in geen enkel Nederlands tijdschrift of medium gezien. Maar misschien heb ik iets gemist.

Afbeelding

Jonathan Jones schreef een review over het werk (www.theguardian.com – september 2015). Hij vertelt dat de eerste reactie van de politie was dat dit eigenlijk geen kunst is. Interessant dat de politie zich ineens als kunstexpert opstelt. Mimsy vertelt dat het angstaanjagend was dat de tableaus die zij van 2014 tot 2015 verzon zich realiseerden terwijl ze er mee aan het werk was. De kidnap van de honderden schoolmeisjes in Nigeria door Boko Haram, de aanslag op het strand in Tunesië. Volgens Jones is de satire niet zozeer gericht op IS, maar op het Westen, dat leeft zoals in deze Sylvanische idylle en doet alsof die bedreiging er niet is. Dat vind ik wel een heldere observatie. Hij noemt deze werken dapper en geestig en ze verdienen het gezien te worden. Hij zegt dat als maniakken onze galeries gaan runnen dat een verraad is aan de beschaving die wij trachten te hebben.

Maar dan nog eens iets. Waarom is dit werk eigenlijk “inflammatory”? Ik dacht dat ISIS niets met de islam van doen had? Dat werd ons door Bush en Obama en hun volgelingen toch altijd voorgehouden? Veel slachtoffers van ISIS waren moslims. Als de elite, want de politie volgt slechts haar orders, deze werken niet wil, verdedigt zij de radicale islam.

Meotti concludeert dat de politiek-correcte dictatuur op twee pijlers rust. Ten eerste kan de vrijheid van meningsuiting ten allen tijde overruled worden wanneer iemand aangeeft dat hij zich “beledigd” voelt. Ten tweede is er sprake van een dubbele standaard. Want waar het soort kunst als van Mimsy gecensureerd wordt, kunnen minderheden (lees moslims) alles zeggen over Joden, christenen of de westerse cultuur. En daardoor is de zogenaamd liberale censuur, die in theorie tolerantie predikt, in de praktijk de beste bondgenoot van het islamitisch extremisme.

Het werk van Mimsy is slechts een klein voorbeeld van een groeiende lijst van censuurmaatregelen. Meotti wijst erop dat studenten van de City University of London, nota bene een school voor journalistiek, drie kranten van de campus hebben geweerd, omdat zij artikelen publiceerden die kritisch waren over migratie, die “islamofoob” waren of die niet positief waren over de werkende klasse. Hiermee werd de City University het eerste (in overigens inmiddels een lange rij) westerse opleidingsinstituut dat uit zichzelf stemde voor censuur en het bannen van onwelgevallige media.

Volgens de regisseur David Cronenberg is deze attitude een van de dodelijkste ideologische posities van de 21e eeuw. Het is volgens hem niet enkel bekrompen en belachelijk, maar het maakt ons blind voor de radicale islam die onze mentale en culturele defensie ondermijnt.

De niet meer te tellen aantallen aanslagen, de criminaliteit en de volkomen mislukte integratie laten zien dat het multiculturele ideaal een fictie is. Politieke correctheid stimuleert “islamisten” in de strijd die zij tegen ons voeren. De spanning wordt nog opgevoerd door over kolonialisme en slavernij een schuldgevoel te cultiveren.

Meotti gaat verder: De Spaanse voetbalclub Real Madrid verwijderde het kruis op haar logo na een deal met Abu Dhabi. Hij vraagt zich af of de vlag van de EU, de 12 sterren op een blauwe achtergrond, ook aangepast zal worden, aangezien zij een christelijke code bevat – zij is geinspireerd op de christelijke iconologie van de Maagd Maria met een kroon van 12 sterren. Vervolgens somt hij een aantal voorbeelden op van grote bedrijven zoals Kellogg en Lego, die advertenties terugtrekken omdat sommige media vinden dat zij niet “in lijn zijn met hun waarden”. De universiteit van Stanford heeft het zelfs voor elkaar gekregen om Dante, Homerus, Plato, Aristoteles, Shakespeare en andere groten uit de westerse cultuur van het academisch curriculum uit te sluiten. Want deze schrijvers zijn “racistisch, seksistisch, reactionair en onderdrukkend.” Dit, zo zegt Meotti terecht, is het vocabulaire van de westerse overgave aan het islamitisch fundamentalisme.

Academische wereld sluit de deuren voor debat. Een geur van vijandigheid verbreidt zich over ideeën en opvattingen die bij de studenten zelfs maar het geringste stressniveau zouden kunnen veroorzaken. Vandaar de safe spaces en nu bij de Radboud-universiteit ook een uithuil-ruimte. Waar moet het naartoe met studenten die al van slag raken bij een andere mening? Die niet kunnen debatteren en preventief alles weren wat hen niet bevalt? En dan is er nog de mode om alles andere namen te geven of te “no-platformen”. Tenminste alles wat weer niet bevalt.

Meotti merkt op dat de jihadi’s wel zullen grinniken om deze westerse politieke correctheid, want het resultaat van deze ideologie zal de afschaffing van de westerse kritische geest zijn en een surreële heropvoeding van de massa door het opheffen van onze geschiedenis en een haat tegen ons liberale verleden.

Afbeelding

En als homo’s eens wat zeggen over de onverdraagzaamheid van de islam ten aanzien van hun levensstijl wordt hen ook direct de mond gesnoerd. Meotti merkt dit op naar aanleiding van de slachting in Orlando’s homo nachtclub. Een page van Gaystream, waar een kritisch artikel over de islam in stond, werd door Facebook acuut geband. Als er dus gekozen moet worden voor rivaliserende “victim groups” wint ook weer de islam.

Het bovenstaande was uit een artikel van 2016. In een recent artikel Onze cultuur bedekken om “geen aanstoot te geven” (nl.gatestoneinstitute.org, juni 2019, oorspronkelijk: Covering Up Our Culture to ‘Avoid Giving Offense’), gaat Meotti verder.

Hij vertelt hoe de Italiaanse regering drie jaar geleden de beslissing nam om antieke Romeinse beelden te bedekken bij het bezoek van de Iraanse president Rouhani om te voorkomen dat hij beledigd zou worden. Het jaar ervoor was een ander beeld, van een naakte man in Grieks-Romeinse stijl, bedekt tijdens het bezoek van de kroonprins van Abu Dhabi.

En nu heeft de Saatchi Gallery in Londen twee schilderijen uit de tentoonstelling Rainbow Scenes bedekt na klachten van moslims dat ze “godslasterlijk” waren. [url=https://www.theguardian.com/uk/2005/sep/25/arts.religion]Tate Britain trok eerder al een sculptuur van John Latham terug, “God is groot”, met de Koran, Bijbel en Talmud in glas. En saillant ook, het Barbican Centre censureerde “Timoer de Grote” (een islamitisch despoot uit de 14e eeuw) van Christopher Marlowe.

Het stuk bevatte een verwijzing naar de profeet van de islam die “niet waardig is om te worden aanbeden”, evenals een scène waarin de koran wordt verbrand.

Ook de Whitechapel Art Gallery zuiverde een tentoonstelling. Naaktpoppen die mogelijk de moslimbevolking van streek konden maken werden verwijderd.

In het Londense Royal Court Theatre werd Richard Bean gedwongen zijn bewerking van Lysistrata te censureren. Dit is een Griekse komedie, waarin vrouwen een seksstaking beginnen om hun mannen ervan te weerhouden oorlog te voeren. Bij Bean gaan islamitische maagden in staking om terroristische zelfmoordterroristen te stoppen. Maar dat mocht dus niet van het Londense Royal Court Theatre.

(wordt vervolgd!)

Door: Petra de Geus (juni 2019)

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/06 ... ur-deel-1/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 07, 2019 5:07 pm

EEN BEKNOPTE INLEIDING IN DE ECONOMIE VAN DE CENSUUR (deel 2)

Geplaatst op 7 juli 2019

Afbeelding

(Lees hier deel 1 van “Een beknopte inleiding in de economie van de censuur”)

Meotti voert aan dat de taferelen rondom de Duivelsverzen van Rushdie (1988) veel invloed hebben gehad in Engeland. Khomeini veroordeelde Rushdie voor dit boek een jaar later ter dood en zette een premie op zijn hoofd die door andere Iraniërs later nog werd verhoogd. Daarna begonnen veel uitgevers toe te geven aan radicaalislamitische intimidatie.


Na Rushdie waren er de moord op Theo van Gogh, de Deense cartoonrellen, de liquidatie van het team van Charlie Hebdo en aanvallen na de toespraak van Paus Benedictus in Regensburg om maar een klein topje van de ijsberg te noemen. Misschien nog interessant om te vermelden dat bij de Deense cartoons een aantal imams zelf extra beledigende tekeningen hadden toegevoegd om de volkswoede wat extra op te laaien. Zo zie je dat er van spontane woede geen enkele sprake is. Sowieso, als moslims demonstreren, is het altijd georganiseerd – zelf denken wordt in de islam niet op prijs gesteld.

En dan is er de dood van talloze kritische islamitische intellectuelen waarover we in het Westen nauwelijks iets te horen krijgen. Er zijn pogingen tot moord. Er zijn de processen tegen uitingen van het vrije woord, er zijn geannuleerde boeken en draaiboeken, afbeeldingen van Mohammed die diep worden weggeborgen en er zijn de toenemende bedreigingen en straffen, inclusief geseling, tegen ontelbare journalisten en schrijvers. Dit zou ons moeten alarmeren, niet op de knieën dwingen.

Meotti concludeert dat de vrijheid van meningsuiting in Europa momenteel uitgeput en verzwakt is.

De laatste 30 jaar hebben we toegegeven aan islamitische extremisten en westerse politiek correcten. Wat hebben we er van geleerd? Dat er nu geen auteur meer een Duivelsverzen zou durven schrijven en dat geen grote uitgeverij het zou durven te drukken. We hebben geen enkele vooruitgang geboekt. In plaats daarvan hebben we de jihad tegen de vrijheid van meningsuiting zich keer op keer zien herhalen.

Meotti citeert Kenan Malik die in 2008 dit zei:

“Het gaat hier niet om een systeem van formele censuur, waarbij de staat werken als beledigend beschouwt. Wat zich heeft ontwikkeld, is een cultuur van zelfcensuur waarin het geven van aanstoot als moreel onaanvaardbaar wordt beschouwd. In de 20 jaar sinds de publicatie van De Duivelsverzen is de fatwa effectief geïnternaliseerd”.

Afbeelding

De Britse gevestigde orde lijkt zich onder de noemer van de bestrijding van “islamofobie” te onderwerpen aan de sharia en zuivert en censureert op eigen houtje de meningsuiting. Een nieuwe trede op dit duistere pad naar beneden is het ontslaan van intellectuelen. Onlangs werd de filosoof Roger Scruton ontslagen uit een regeringscomité, omdat hij zei dat het woord ‘islamofobie’ is uitgevonden door de Moslimbroederschap “om de discussie over een belangrijk probleem te stoppen”. Daarna was Jordan Peterson aan de beurt. Zijn gastdocentschap aan de Universiteit van Cambridge werd ingetrokken wegens het poseren voor een foto met een man die een “ik ben een trotse islamofoob” T-shirt droeg. Peterson merkte er over op dat “islamofobie” als woord geconstrueerd is door mensen die zich bezighouden met islamitisch extremisme om ervoor te zorgen dat de islam niet wordt bekritiseerd”. Zoals Rushdie eerder al opmerkte, islamofobie is een woord dat “uitgevonden is om blinden blind te houden”.

Meotti: Door te weigeren om in verzet te komen tegen de spraakpolitie of de vrijheid van meningsuiting van Rushdie, Scruton, Peterson, Charlie Hebdo en Jyllands-Posten te beschermen zijn we de weg van onderdanigheid aan sharia en tirannie ingeslagen. We hebben onze “godslasterlijke” cultuur afgedekt met boerka’s om te voorkomen dat we mensen beledigen die het niet erg vinden om ons te beledigen.

Ondertussen is er in Nederland, zowaar in Amsterdam, een groepje bezig met het aantonen van hypocrisie en dubbele moraal in de (super-linkse) Nederlandse kunstwereld. Het groepje heet KIRAC wat staat voor Keep it Real Art Critics. Ze maken videootjes over artistieke thema’s die op YouTube worden gezet. Mijn favoriet is KIRAC 5, waarin een mevrouw van een galerie, die op de Freeze Art Fair in Londen protestschilderijen presenteert naar aanleiding van de Vietnam oorlog, door hen geïnterviewd wordt. Of ze voor Hillary is en of ze ook tegen de Irak-oorlog heeft geprotesteerd? Stap voor stap worden de opvattingen van deze mevrouw gefileerd. Het interview bevalt haar niet, waarna ze de beveiliging roept. De mevrouw die zegt protest en demonstratie te vertegenwoordigen, blijkt niet tegen het in Frage stellen van haar opvattingen te kunnen en heeft de bewaking nodig om haar tegen protest en demonstratie te beschermen. Het toont heel helder het failliet van de linkse kunstkliek aan.

Ook heel aardig is de aflevering waar de opvattingen van Rem Koolhaas worden ontleed. Ronduit hilarisch is het verbod van de Rietveld Academie om hun werk te presenteren vanwege een interview waarin iemand van KIRAC de foto’s in het Stedelijk Museum van een Zuid Afrikaanse kunstenares het werk noemt van een verwende lesbische snol. Oei, racisme, seksisme en op voorhand gekwetste studenten en dus een zwetende directrice die de presentatie dan maar snel afblaast om fijn te kunnen deugen. Misschien leuk om nog op te merken dat er ook door GeenStijl wel eens aandacht aan hen is. Ze noemen haar Kunstmeisje Kate en behalve de informatie zijn de reacties van de reaguurders ook grappig.

Afbeelding

Om terug te komen op de werking van de censuur. Meotti noemde het gevoel van belediging en de dubbele standaard. Daarnaast zijn er naar aanleiding van zijn artikelen nog wel een paar dingen te noemen:

 • Het gevoel van belediging.
 • Dubbele standaard.
 • Politieke correctheid wordt gepresenteerd als moreel superieur.
 • Politieke correctheid exploiteert en cultiveert schuldgevoelens.
 • Om censuur te plegen worden alle middelen gebruikt; geweld en geld zijn erg effectief, verder zaken als sabotage en chantage.
 • Er is sprake van zelfcensuur.
 • Er is een elite die zich haast om potentieel gekwetste gevoelens bij voorbaat te vermijden
 • Politieke correctheid is onderdeel van een cultuurstrijd; als grote westerse schrijvers zoals Marlowe en Shakespeare geweerd worden, dan is dat een bijl aan de wortels van onze cultuur.
 • Censuur varieert in gradaties: van weigeren van een deelname, zeggen dat het geen kunst is, verwijderen van een werkstuk, niet noemen in de media, geen podium geven, ontslag, bannen op social media, adres vermelden op social media, gevangenisstraf, geweld en (oproep tot) moord.
 • Hypocrisie is er wanneer een werk niet verboden wordt, maar wanneer er bijvoorbeeld exorbitant hoge “beveiligingskosten” worden opgevoerd (Ik zou dit indirecte censuur willen noemen).
 • Er is een toenemende gevoeligheid voor thema’s die problematisch zouden zijn. Het aantal thema’s groeit alsook wat er over gezegd mag worden en welke maatregelen er genomen worden. Dit uit zich in safe spaces en huilhoekjes, maar ook in de neiging straten en gebouwen te hernoemen, bepaalde sprekers of kranten te weigeren etc. Hiermee krijgt het begrip belediging of gekwetstheid een nieuwe dimensie. Volgens Douglas Murray werden vroeger helden geëerd, maar tegenwoordig zielenpieten. In plaats van tolerantie is aanstoot nemen nu het nieuwe wapen. En aanstoot nemen aan iets is nog ruimer dan je beledigd voelen.
 • En tenslotte: door politieke correctheid wordt de extremistische islam gefaciliteerd.
Kortom, de elite doet voorkomen alsof we in een democratie leven en vrijheid van meningsuiting hebben, de zogenaamde waarden van de Verlichting. In de praktijk weet zij niet hoe snel zij het haar islamitische onderdanen, en met name de extremistische, naar de zin moet maken. Politieke correctheid is een knieval naar de sharia en naar dhimmitude. Het is een weg naar een open en rampzalig einde, want aan de eisen van de extremisten kunnen we nooit voldoen, aangezien zij ons land willen overnemen en onze cultuur wegvagen. Jahiliyah (dwaling) is het woord voor pre islamitische culturen. En wij zijn hard op weg een pre-islamitische beschaving te worden.

Afbeelding

De huidige censuur in de kunstwereld doet denken aan het begrip entartete Kunst, de term die de nazi’s gebruikten voor kunst die hen niet aanstond. Onderzoekers hebben geprobeerd te achterhalen waar deze oordelen op gebaseerd waren, maar konden geen duidelijke criteria vinden. Ik houd het er op dat het een opportunistisch begrip is dat vooral diende om de vijand schrik aan te jagen. De onduidelijkheid houdt onzekerheid in stand, wat tot meer zelfcensuur leidt dan wanneer er duidelijke regels zouden zijn en er een spel zou beginnen om de nieuwe regels uit te dagen.

Gaat U maar rustig slapen”, was de boodschap van Colijn aan de burgers in mei 1940. De volgende ochtend werd Rotterdam gebombardeerd. De regering vluchtte naar Londen en de bevolking bleef hulpeloos achter voor de vijand. Het zal nu niet anders gaan. De regering zal zich in naam manhaftig opwerpen als strijder voor een eerlijk en prachtig land – het breekbare vaasje. En met het stoere vocabulaire van iemand wiens koffers al gepakt staan, zal zij alle vormen van censuur op de koppen van haar autochtone bevolking beuken. Hoe dichter haar einde nadert, des te harder zij tekeergaat als de spreekwoordelijke kat in het nauw. Onze leiders zijn misleiders.

Leve een Vrij Nederland!

Door: Petra de Geus (juni 2019)

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/07 ... ur-deel-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 29, 2019 12:19 am

De hierboven genoemde Roger Scruton heeft zijn baan weer terug...

Groot-Brittannië: Conservatieve regeringsadviseur krijgt baan terug

Geplaatst op 28 juli 2019

Afbeelding

De conservatieve Britse filosoof Sir Roger Scruton (foto) heeft zijn baan als voorzitter van de “Building Better, BuildingBeutiful Commission” teruggekregen. De commissie adviseert het kabinet bij bouwzaken. In een antwoord aan de minister van Volkshuisvesting, James Brokenshire, bedankte Scruton hem voor de mogelijkheid om weer zitting te nemen in de commissie, bericht “The Spectator”.

Onenigheden na interview uit de wereld geholpen

Scruton was blij met het feit om samen met de stedenbouwkundige Nicholas Boys-Smith de commissie te kunnen leiden. “Samen zullen we het werk tot een goed einde brengen, nadat we al goed samengewerkt hebben.” Hij zou blij zijn dat alle onenigheden uit de wereld zouden zijn geholpen en dat men zich nu weer aan de belangrijke zaken zou kunnen wijden.

In april had de toenmalige Britse premier Theresa May Scruton van zijn taken ontbonden. De aanleiding was een interview van de regeringsadviseur met het linkse weekblad “New Statesman”. Daarin werden uitspraken van Scruton over de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros en diens invloed in Hongarije, zogenaamde islamofobie en China´s binnenlandse politiek verkort weergegeven. De verantwoordelijke plaatsvervangend hoofdredacteur van het tijdschrift, George Eaton, had zichzelf er daarna op de sociale media voor bejubeld bijgedragen te hebben aan het ontslag van Scruton.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/28 ... aan-terug/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6526
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Ali Yas » Ma Jul 29, 2019 8:19 am

Zijn "baan"? Dat was vrijwilligerswerk. En het artikel had best iets fermer mogen zijn over de manier waarop Scruton uit zijn functie werd gezet. Dat was namelijk een ongelofelijk schandaal. Douglas Murray heeft aan de bekendmaking daarvan het nodige bijgedragen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 11:02 pm

Islamcriticus Zineb El Rhazoui niet naar De Balie want gewapende beveiligers mogen NL niet in

Door: Bert Brussen, 13:40, 30 augustus 2019

Afbeelding
Joël SAGET / AFP

Hoe de Nederlandse overheid een vrijheidsstrijder censureert en de radicale islam in zijn vuistje lacht

PERSBERICHT

De Nederlandse Rijksoverheid heeft de bewapende Franse politiebeveiliging van Zineb El Rhazoui toegang tot het land geweigerd. Zij kan hierdoor niet op Celebrating Dissent verschijnen, het festival dat De Balie dit weekend organiseert. Tijdens het festival vieren meer dan 50 vrijheidsstrijders van over de hele wereld de vrijheid van geweten en ironisch genoeg, de vrijheid van expressie.

“Dear friends @DeBalie, my suitcase was packed, 40 minutes before jumping in the train, I was informed by my security officer @PoliceNationale that the @GovNetherlands refused to give him a firearm license. I’m sorry my voice can’t be heard in Amsterdam #CelebratingDissent” schreef El Rhazoui op Twitter.

El Rhazoui zou deelnemen aan het eerste programma van het festival, de Interview Marathon, samen met andere vrouwelijke activisten die strijden voor gelijke rechten en tegen onderdrukking. Alle deelnemers hebben offers moeten brengen voor hun vrijheidsstrijd. Tijdens het uur dat El Rhazoui geïnterviewd zou worden, laat De Balie haar stoel op het podium leeg en last een uur stilteprotest in op de live-stream.

https://tpo.nl/2019/08/30/islamcriticus ... l-niet-in/

Spoiler! :
A´dam 2016: Bezoek van de koning van Marokko – toen mocht het wel!...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 11:14 pm

Garantstelling voor sprekers is censuur van De Balie

Yoeri Albrecht, 30 augustus 2019

Afbeelding
Debatcentrum De Balie organiseert van 30 augustus tot 1 september het Celebrating Dissent festival. Elekes Andor

Vrijheid van meningsuiting - Debatcentrum De Balie moet tot 100.000 euro garant staan als ze een Sri Lankese en Turkse activist uitnodigen. Dat is schokkend beleid, schrijft Yoeri Albrecht.

Twee dagen voor de start van ons festival Celebrating Dissent in De Balie had de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nog steeds niet bepaald of twee van onze gasten een visum zouden krijgen. Ze zouden komen spreken over de mate waarin zijzelf en de vrijheid onder druk staan in hun thuislanden Sri Lanka en Turkije. Mochten deze twee tóch een visum krijgen, dan moest De Balie van de IND garant staan voor 10.000 euro per gast per jaar, voor maximaal vijf jaar, in geval ze Nederland niet op tijd zouden verlaten. Een totaalbedrag van 100.000 euro, dat De Balie op geen enkele manier zou kunnen opbrengen. Dat hebben we toegezegd, hoewel we dat met geen mogelijkheid zouden kunnen betalen.

Hoe bestaat het dat een culturele instelling failliet kan gaan als hun gasten, die elders in de wereld gevaar lopen – want dat gaf de IND meteen toe – besluiten hier asiel, een mensenrecht, aan te vragen? Onze gasten komen hier als kanaries in de kolenmijnen waarschuwen wat er in de wereld gebeurt.

Het festival Celebrating Dissent staat in het teken van vrijheid van gedachten, vrije expressie, het recht om niet te geloven en universele mensenrechten. Meer dan vijftig vrijdenkers, afvalligen, kunstenaars, godslasteraars en LHBT+ uit veertig landen, mensen die in hun thuisland worden vervolgd of bedreigd, komen dit weekend naar Amsterdam.

Activisten Rishvin Ismath (Sri Lanka) en Zehra Pala (Turkije) zijn twee van hen. Ismath overleefde een moordaanslag van IS. De aanslag volgde op zijn onthullende uitspraken voor de commissie die de afschuwelijke ‘Paas-aanslagen’ in Sri Lanka van dit jaar onderzocht. Ismath legde een rechtstreeks verband tussen de jihadistische teksten in schoolboeken en de motieven van de daders. Zehra Pala heeft als ex-moslima een atheïstische organisatie opgericht in Turkije. Van de IND – die de bitter-ironische slogan “Dé toelatingsorganisatie van Nederland” voert – mochten ze allebei lange tijd ons land niet in.

Deze geïnstitutionaliseerde censuur is een onbedoeld, maar schokkend neveneffect van het Nederlandse overheidsbeleid en de werkwijze van de IND. Dezelfde Nederlandse overheid die zich er internationaal op voor laat staan dat zij de democratie, rechtsstaat, en de seculiere, open samenleving hoog in het vaandel heeft.

Willen we dat juíst mensen die werkelijk álle reden en recht zouden hebben om hier asiel aan te vragen, hun stem kunnen laten horen in Nederland? De culturele instelling die hen uitnodigt, en die uitgerekend de taak heeft het publieke debat aan te sporen, zou kunnen omvallen.

Het is hoog tijd om met politiek en publiek een stevig gesprek te voeren over deze vorm van geïnstitutionaliseerde censuur. Wij weten wel een plek.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/30/ga ... e-a3971677
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20555
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor King George » Zo Sep 01, 2019 3:08 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 08, 2019 1:58 pm

In de Telegraag verscheen dit artikel:
De koe moet uit het verdomhoekje waar zij nooit geplaatst had mogen worden
’Biefstukje vormt geen klimaatgevaar’
Klimaatdrammers hebben de koe onder schot. Na vliegschaamte en dieselgêne wordt ons nu de vleeshuiver aangepraat. Maar het veganistisch tromgeroffel, aangezwollen na het laatste VN-klimaatrapport, blijkt loos alarm. „Het is onzin”, stelt onderzoeker Frank Mitloehner. „Iedereen die gelooft dat we het klimaat redden door vlees te laten staan, komt bedrogen uit.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/306759468/biefstukje-vormt-geen-klimaatgevaar

En dan komen de 'fact checkers' van nu.nl met dit:
NUcheckt: Rundvlees heeft wel een negatieve impact op het klimaat
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "De koe vormt geen gevaar voor het klimaat."

Oordeel: ongenuanceerd
https://www.nu.nl/klimaat/5983869/nucheckt-rundvlees-heeft-wel-een-negatieve-impact-op-het-klimaat.html
En 'milieu' en 'klimaat' worden in dat artikel door elkaar gehaald.

Syp Wynia
‏Verified account @sypwynia

Dit is eigenlijk ongelooflijk. Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen onthult hoe kritiek op minder vlees voor het klimaat van Facebook werd geweerd, nota bene op aanwijzing van http://nu.nl dat de censuur voor Facebook doet (en zelf alle klimaatscepsis weert).

Afbeelding
https://twitter.com/sypwynia/status/1170253583469727744
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor silkyboxershortXL » Wo Sep 11, 2019 9:08 pm

Algorithmic discrimination from an environmental psychology perspective:
Stress-inducing differential treatment
:scratch:
Hoe 'YouTube' inzichtelijk aangetoond onreglementair meningen stuurt.
Monkeys, Morality & Google (SGTReport 8.37min)

Amazing Polly gaat wat dieper in op 'stress inducing treatment'
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 06, 2019 5:44 pm

Dit boek mag niet worden gepresenteerd bij vrouwenorganisatie Roermond wegens ‘teveel islamkritiek’

Geplaatst op 6 oktober 2019

Afbeelding

GroenLinkse wethouder Roermond kent namelijk ‘veel moslims die heel anders staan tegenover vrouwen’

Lees op deze doodstille vrijdagmiddag even mee met het immer professionele Limburgse regiokanaal L1. Daar zijn ze er namelijk achter gekomen dat ‘het expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken’ (FAM) te Roermond een op 29 oktober aanstaande geplande boekpresentatie weer heeft geschrapt. Reden: het te presenteren boek De weg naar gelijkwaardigheid! – van een ‘patriarchaal’ economisch, kapitalistisch systeem, naar een ‘post-patriarchale’ sociale en duurzame samenleving!, geschreven door Huub Salman en uitgegeven door Uitgeverij Boekscout, bevat ‘te veel kritische passages over de islam’.

En dat mag natuurlijk niet, kritisch schrijven over de islam, laat staan in de context van vrouwenrechten, want iedereen weet immers dat de islam louter vrede en tolerantie betekent en dat geen wezen binnen de islam zo gelijkwaardig wordt behandeld als de vrouw.

En dat mag natuurlijk niet, kritisch schrijven over de islam, laat staan in de context van vrouwenrechten, want iedereen weet immers dat de islam louter vrede en tolerantie betekent en dat geen wezen binnen de islam zo gelijkwaardig wordt behandeld als de vrouw.

Pikant Limburgs detail is dan weer wel dat bij de genoemde vrouwenorganisatie in kwestie niemand het boek al lijkt te hebben gelezen. De enige reden dat ze de boekpresentatie censureren ligt bij de Roermondse GroenLinks-wethouder Marianne Smitsmans, die het boek in ontvangst zou nemen. Maarja. Mevrouw de wethouder is van GroenLinks en bij GroenLinks is de islam uitsluitend pure liefde en terechte islamkritiek uitsluitend islamofobie dus dan telt de vrijheid van meningsuiting niet meer en moeten islamkritische schrijvers gewoon aan een hijskraan worden opgehangen hun mond houden en beslist geen boeken presenteren.

U moet namelijk weten dat wethouder Smitsmans zelf ‘heel veel moslims kent’ die kennelijk helemaal niet vrouwonvriendelijk denken of vrouwen minderwaardig zien aan mannen want al die moslims ‘staan heel anders tegenover vrouwen’. En als één GroenLinks-wethouder moslims kent die ‘heel anders tegenover vrouwen staan’ dan is het als vanzelfsprekend verboden om in een boek waarheden als koeien inzake de man-vrouw verhoudingen binnen de islam te benoemen en zijn de boekverbrandingen nooit heel erg ver weg.

Dat FAM-directrice Annick Teeuwen doodleuk tegen L1 beweert zelf ‘het boek niet te hebben gelezen’, maar wel op bevel van de wethouder de presentatie censureert ‘want teveel islamkritiek’, zegt wel iets over de ‘expertise’ van dit ‘vrouwencentrum’. Waren wij een moslima die werd onderdrukt door haar man dan zouden wij overal hulp en expertise zoeken behalve bij FAM in Roermond.

Het boek in kwestie kunt u hieronder bestellen. Het zou overigens terecht zijn als het, inshallah, een bestseller wordt want met dit soort gratis reclame en marketing kun je als auteur en uitgever alleen maar staan juichen om zoveel dichtgetikte, regenteske en vrijheidshatende GroenLinks-arrogantie.

https://tpo.nl/2019/10/04/dit-boek-mag- ... amkritiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 21, 2019 10:57 am

Afbeelding
Australische kranten lakken voorpagina zwart tegen censuur

Met de actie protesteren Australische kranten tegen de inperking van persvrijheid door de regering. De campagne volgt op twee politie-invallen bij media eerder dit jaar.

Een groot deel van de Australische kranten is maandagochtend verschenen met zwartgelakte tekst op hun voorpagina en daaroverheen een rode stempel met de woorden „geheim” en „niet voor publicatie”. Dat meldt persbureau Reuters. Met deze Your Right To Know-campagne protesteren ze tegen nieuwe wetgeving die de persvrijheid kan inperken en politie-invallen bij media eerder dit jaar.

De discussie over persvrijheid in Australië laaide op in juni, toen de politie invallen deed bij het hoofdkantoor van nieuwszender ABC en bij een politiek redacteur van de krant The Sunday Telegraph omdat zij over staatsgeheimen zouden beschikken. Volgens ABC kwam de inval naar aanleiding van uitzendingen in 2017 over wangedrag van Australische militairen in Afghanistan. News Corp Australia, het mediabedrijf dat eigenaar is van The Sunday Telegraph, verklaarde dat de journalist had geschreven over het voornemen de geheime dienst meer bevoegdheden te geven zodat die e-mails, sms’jes en bankgegevens van de bevolking kon inzien.

Aan de onderkant van de voorpagina van de kranten wordt de vraag gesteld: „Als de overheid de waarheid bij u weghoudt, wat verbergen ze dan?” Australië heeft geen duidelijke en ondubbelzinnige wetten die persvrijheid of vrijheid van meningsuiting waarborgen.
Persvrijheid ingeperkt sinds 9/11

Een nieuwe wet zou journalisten de toegang tot gevoelige overheidsinformatie ontzeggen. Volgens persbureau AP stellen media dat sinds 11 september 2001 de persvrijheid verder is ingeperkt door het aannemen van ruim zeventig anti-terreur- en veiligheidswetten.

De directeur van het grote Australische mediabedrijf Nine schrijft in een verklaring: „Het gaat om het verdedigen van het recht dat alle Australiërs hebben te worden geïnformeerd over belangrijke beslissingen die de regering namens hen neemt.” Hoofd van News Corp Australia Michael Miller tweette een foto met alle voorpagina’s van zijn kranten.

De Australische regering reageert op de campagne door een parlementaire commissie te vragen onderzoek te doen naar de gevolgen van Australische wetgeving en de invloed van de inlichtingendienst op persvrijheid. Die commissie zal volgende maand verslag uitbrengen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/21/australische-kranten-lakken-voorpagina-zwart-tegen-censuur-a3977464
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46998
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 07, 2019 12:22 am

De door links vervloekte glorie van Nederland

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20555
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor King George » Di Jan 07, 2020 2:32 pm

Eén schoonmaker jankt. En hoppa, het schilderij wordt verwijderd.


  Provocerend schilderij verwijderd

  14 jan 2013

  Verhip. Daar hing een (naakt)schilderij. Toch? Moet wel, het draadje waaraan het werk zat bevestigd hangt er nog. Vreemd. De andere werken van kunstenaar Elmer de Gruijl, geëxposeerd op de begane grond van het Huygensgebouw, zijn nog gewoon te zien. Wat is er gebeurd?

Lees verder


Afbeelding
Het schilderij Saat kulesi (klokkentoren in het Turks) van Elmer de Gruijl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jan 07, 2020 3:16 pm

Hallo zeg!

Kom op nou mensen!

Toe nou! Die achterbakse moslimhond Aboutaleb mocht zich zonder bedenken 'salafist' en 'jihadist' noemen. Met wat zwak gelul in de marge en schieten met losse flodders in het debat door zijn mede raadsleden in de gemeente, zette dat geen zoden aan de dijk van onze beschaving.

Zolang wij de walgelijke moslimzaak niet durven benoemen - moslims horen hier logischerwijze niet thuis - omdat zij zich afkerig verklaren van onze beschaving, normen en waarden. Daarom hebben zij recht op de moslimtitel PARASIET. De Marokkaanse moslimhond zei niet voor niets ooit en glashard - moslims zijn hondsbrutaal en uitsluitend veeleisend zonder ook maar moeite te doen om respect bij niet -moslims te verdienen - dat hij zijn dochter niet met - nou ja, liever niet - met een haramvent zag thuiskomen.

Het is verboden voor moslims om met een niet-moslim te trouwen en de religieuze hondsdolle door ons tolerante klimaat getemde geraffineerde uitgekookte 'lievelingsburgemeester' Aboutaleb noemde zich niet voor niets 'salafist'. Hij was zo vriendelijk het Nederlandse volk daarbij uit te leggen dat met de salafist niks mis mee is. Immers, de moslim wil in alles de profeet nadoen. En met deze voor moslims verheven gedachte is niks mis mee. Dan krijg je wat Aboutaleb ons duidelijk maakte: geen haramman voor zijn dochter. Immers, ook geestelijk hondsdolle Aboutaleb wilnet zoals al die andere moslims de profeet nadoen. "Alle moslims zijn een beetje salafist." De letterlijke woorden van de Marokkaanse geestelijk hondsdolle moslim. Vooral het gebruik van het woordgebruik 'beetje' maakt hem de beste huichelaar en voor mij meest verachtelijke onder de moslims. Aboutaleb weet allang hoe ik over hem denk. Met dank aan King George en Mario.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jan 07, 2020 3:44 pm

King George schreef:Afbeelding

Hoofddoeken manifesteren zich niet voor niets zo nadrukkelijk in onze samenleving.

Dat is een keiharde bewuste keuze. Dat schilderij heeft iets bijzonders voor wie de islam van dichtbij meemaakt en weet heeft van de seksueel gefrustreerde virusdragers. Een ongestelde moslimvrouw mag niet van binnen bezocht worden. Dat is iets wat normale mensen onderling zelf beslissen. Maar in dit schilderij komt heel goed tot uiting dat de achterlijke regels van de islam gerespecteerd dienen te worden en dat de man in het centrum van Allah's schepping zit. Want hij is liever lui dan moe. En dan denk ik vooral aan zijn manier van denken. Hij dient ten alle tijden aan zijn gerief te komen.

Ik mis nog een goede titel bij het schilderij. Ik twijfel nog tussen de wil van Allah of de wil van Mohammed.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 07, 2020 5:07 pm

De kunstenaar Elmer de Gruijl heeft, ik denk het moedwillig, weinig kaas gegeten van de Islam en de instelling van de Mohammedanen.
Zegt de toethaspel (het mantra van de kunstenmakers):
"...Terwijl ik met mijn werk juist probeer om de discussie op gang te brengen. Op deze manier komt die discussie nooit van de grond.".
Dat 'discussie met Mohamedanen' kan je wel vergeten. Die is op geen enkele manier mogelijk en zeker niet naar aanleiding van dit schilderijtje.
Een Mohammedaanse schoonmaker klaagt en floets! het schilderij is weg. Wil je een nog duidelijker bewijs van geen-discussie?

Trouwens deze kunstenmaker grossiert in vergelijkbare werkjes:
Afbeelding
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75239
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Censuur en pogingen tot censuur

Berichtdoor Ariel » Di Jan 07, 2020 5:29 pm

Het is een oud artikel uit 2013, we hebben hier al eerder aandacht aan geschonken. Maar wat ik me er van herinner is dat de Marokkaanse gehoofddoekte schoonmaakster zich stoorde aan dit werk.

Tja, en dan haal je het weg. Zo werkt dat hier in Nederland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: King George en 5 gasten