Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Rare gevaarlijke jongen die Irakees.
Nederlandse toerist in hoofd gestoken in Florence

Een Nederlandse toerist is donderdagochtend in de Italiaanse stad Florence aangevallen met een mes in een tram. Italiaanse media schrijven dat het slachtoffer een steekwond aan zijn hoofd heeft opgelopen, maar niet in levensgevaar is. De vermeende dader is opgepakt. Hij zou ook andere mensen hebben aangevallen en vroeg zijn slachtoffers soms in het Engels waar ze vandaan kwamen.

Volgens de Italiaanse autoriteiten had de verdachte, een Irakees, geen religieus motief. De Koerd heeft in de stad meerdere mensen aangevallen en zou daarbij zijn gedreven door een afkeer jegens Amerikanen.

De aanvallen hebben in de stad geleid tot geschokte reacties, maar volgens de lokale autoriteiten gaat het niet om terrorisme. De verdachte zou boos zijn geweest op de VS. Die bouwen hun afwezigheid af in Irak, waar ze betrokken waren bij de strijd tegen terreurgroep IS. De Koerd vond naar verluidt dat de Amerikanen zijn mensen daarmee in de steek laten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Tja, deze foto geeft aan waar men de daders van deze steekparij moet zoeken.

Afbeelding
Drie gewonden door steekpartij in Bergen op Zoom

Door een steekpartij in Bergen op Zoom zijn vrijdagavond drie mannen gewond geraakt. Een van hen is gearresteerd. Hij was ogenschijnlijk lichter gewond. De andere twee zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 19.30 uur kregen enkele mannen onenigheid op de Plejadenlaan. Van de twee die naar het ziekenhuis moesten, kon er een na behandeling naar huis. De andere is opgenomen.

De man die is gearresteerd is een 22-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij zit vast en wordt zaterdag verhoord.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
za mei 22, 2021 9:54 am
Afbeelding
Die nare jinns ook. Misschien moeten ook artsen zich eens gaan verdiepen in Islam, en in de zielenroersels van moslims, en hun geloof in jinns.
Verdachte fatale steekpartij in Amsterdamse Pijp ’hoorde stemmen’

De 30-jarige Mustapha S. uit Amstelveen hoorde verschillende stemmen toen hij in mei vijf mensen neerstak in de Pijp in Amsterdam. De verdachte is nog steeds psychotisch, verklaarde zijn advocaat Nienke Hoogervorst donderdag in de rechtbank in Amsterdam tijdens een eerste inleidende zitting. Een psychiater en een psycholoog doen momenteel onderzoek of er sprake is van een psychische stoornis.

Het OM verdenkt S. van het neersteken van vijf mensen op vrijdagavond 21 mei in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat. Een 64-jarige man uit Amsterdam stierf aan zijn verwondingen. Vier slachtoffers, tussen de 21 en 28 jaar oud uit Amsterdam en Haarlem, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een zesde slachtoffer kwam er uiteindelijk ongedeerd vanaf.

Hoogervorst vertelde dat haar cliënt S., die donderdag niet bij de zitting aanwezig kon zijn, in aanloop naar 21 mei kampte met depressieve klachten. Aanvankelijk waren die klachten nog beheersbaar. „In april hoorde hij stemmen en kreeg hij het idee dat iemand met hem meekeek”, vertelde Hoogervorst over het ziektebeeld. „Hij ging naar de huisarts, die hem vertelde dat hij te hard werkt en te weinig slaapt en gaf hem slaapmedicatie mee.”

Drie stemmen
De man meldde zich ook bij de GGZ en kreeg medicatie voor zijn psychische klachten. Hoogervorst: „Dan hoort hij nog drie stemmen in plaats van zeven.” Volgens Hoogervorst is er „veel te weinig aandacht geweest voor zijn situatie en lijkt de ernst van zijn situatie allerminst onderkend.”

Na een verblijf in Egypte werden de klachten heviger, vertelde Hoogervorst. Maar een herhaalrecept voor de medicatie werd volgens haar niet verstrekt omdat zijn dossier gesloten was. „Zijn moeder belde in paniek met de GGZ.”

S. herinnert zich niets van de gewelddadige steekpartij. Onlangs kreeg hij te horen wat hij heeft gedaan. Hij heeft volgens Hoogervorst gezegd: „Het doet me het ergste pijn dat ik mensen pijn heb gedaan.” De raadsvrouw omschreef hem als een ernstig zieke man die onlangs wederom een suïcidepoging heeft gedaan. „Zijn familie zit er helemaal doorheen, net als Mustapha.”

Hoogervorst vertelde ook hoe nietsvermoedende slachtoffers de steekpartij hebben beleefd, waarbij „vanuit het niets geweld is toegepast, zo snel en onverwachts ging het.” De slachtoffers en getuigen omschreven S. alsof hij bezeten was
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Nog wat nakomend nieuws over Mustapha die eigenlijk geen dader is, maar enorm zielig.
Mustapha S., verdachte steekpartij De Pijp, had "ogen die op dood stonden"

De advocaat van de 30-jarige verdachte gaf vandaag op de eerste, inleidende zitting een inkijk in de aanloop naar die bewuste vrijdagavond van 21 mei waarbij een Amsterdammer om het leven kwam en vier anderen gewond raakten.

Volgens strafpleiter Nienke Hoogervorst ging het al langer niet goed met S., die door zijn familie als een rustige jongen wordt omschreven die geweld altijd schuwde. Begin april stuurde zijn huisarts hem met ernstige depressieve klachten naar de crisisdienst.

Hoogervorst: "Daar heeft hij de volgende dag een gesprek met een arts in opleiding die een psychotische stoornis beschrijft, maar geen gevaar voor agressie of suïcidaliteit vermoedt."

Mustapha S. vertrekt na een controleafspraak vervolgens voor enkele weken naar Egypte. Hij moet zijn medicijnen een halfjaar blijven slikken en zijn dossier wordt gesloten Maar als hij terugkomt gaat het nog slechter met hem en zijn zijn medicijnen zoek. Het gaat zo slecht met hem dat hij volgens zijn advocaat op 21 mei eerst zichzelf van het leven probeert te beroven. 's Avonds rond kwart over elf begint hij voor een avondwinkel van zijn vader aan de Scheldestraat om zich heen te steken.

"Die persoon wordt door betrokkenen en door ooggetuigen omschreven als iemand die bezeten was, een verwarde indruk maakte, ogen had die op dood stonden en overkwam als iemand die gehersenspoeld was, een robot", vertelt Hoogervorst in de rechtbank waar S. zelf niet aanwezig is, zijn zus en een tante wel.

Het drama aangericht op die vrijdagavond is het grootst voor de slachtoffers en nabestaanden, zegt Hoogervorst op de zitting, maar ook de familie van S. en S. zelf zitten er volgens haar helemaal doorheen. In de cel zou Mustapha S. onlangs opnieuw geprobeerd hebben zelfmoord te plegen.

De familie is ook boos, omdat volgens hen de ernst van de situatie niet is onderkend. Mustapha S. zou op 21 mei zelf nog met zijn huisarts hebben gebeld om om medicatie te vragen. Zijn moeder belde in paniek met de GGZ die haar weer zouden hebben terug verwezen naar de huisarts, omdat het dossier van S. al was gesloten.

"Door direct het dossier te sluiten voelt de familie zich afgescheept. Zij vinden dat er veel te weinig aandacht is geweest voor Mustapha, voor zijn situatie", aldus Hoogervorst.

GGZ in Geest, de instelling waar S. onder behandeling stond, wil vandaag niet reageren, "vanwege de privacybescherming van onze patiënten". Het Openbaar Ministerie vindt dat S. schuldig is aan moord dan wel doodslag op de 64-jarige Roy Titawanno en een poging daartoe als het gaat om de andere slachtoffers. In hoeverre zijn geestelijke gezondheid eraan in de weg staat hem deze daden ook juridisch toe te rekenen, moet nog blijken. Hij wordt nog onderzocht door gedragsdeskundigen die eind september met hun bevindingen komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Mahalingam »

Morges (Suisse) : la police ouvre le feu sur un individu menaçant, qui aurait été armé d’un couteau et qui « a été vu en train de prier »
Op een klein stationnetje in Zwitserland was een man erg eng met een mes aan het zwaaien.
Volgens getuigen zou die eerst demonstratief aan het bidden zijn geweest. Wat voor soort bidden? Welke persuasie?
Switzerland: Police shoot to death a threatening person allegedly armed with a knife who had been ” spotted praying”

Early on Monday evening, police officers opened fire on a man who, according to several witnesses, had been ” seen praying”.

“Everything happened very quickly, but when I saw all the police cars, firemen and sirens, I quickly understood that something serious was going on,” explained Bruno*, an employee of a café in the new railway station district, the scene of a completely unexpected scenario in this city on Monday evening, as if a movie was starting to play in front of the residents’ and railway users’.

According to several witness statements in unison recorded by the newspaper Journal de Morges, the witnesses first saw a man praying and then very agitated on platform No. 4, which separates the Swiss Federal Railways (SBB) services from the BAM, the small regional train.

Others mention a knife, and while we wait for the testimony of the gendarmerie that will shed light on this tragedy, the travellers who were still on the scene at 9pm agree that several shots were fired.

A man is said to have been found on the edge of the tracks and the hearse sent to the scene leaves little doubt, even if the lack of official confirmation means that the facts are unclear.

(…) “We can’t stand this neighbourhood any more,” declares one resident. A year ago there was a murder in the kebab shop, people hang around there in the morning and in the evening, and we are starting to get scared. Above all, we have the impression that no one is doing anything to impose law and order.”
Afbeelding

Het slachtoffer is een 37-jarige Zwitserse inwoner van het kanton Zürich, aldus de politie van Vaud.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Mahalingam »

Is er nog een land in de wereld waar ze geen last hebben van Islam terreur?
Steekpartij in supermarkt Nieuw-Zeeland was terroristische aanval

De steekpartij in een supermarkt in het Nieuw-Zeelandse Auckland was volgens premier Jacinda Ardern een terroristische aanval. Een man verwondde er zes mensen voordat hij zelf werd doodgeschoten door de politie. Hij zou zijn geïnspireerd door Islamitische Staat (IS).

De man kwam in 2011 uit Sri Lanka naar Nieuw-Zeeland en stond sinds 2016 onder toezicht. Details daarover konden nog niet worden vrijgegeven. Ardern benadrukte op een persconferentie dat de aanval was uitgevoerd door één persoon die in de ban was van een “ideologie die hier door niemand wordt ondersteund”. Volgens de politie handelde de verdachte alleen.

Drie van de zes slachtoffers liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een vierde persoon raakte ernstig gewond. Getuigen verklaarden eerder tegen Nieuw-Zeelandse media dat meerdere mensen met steekwonden op de grond lagen. Op video’s is te zien hoe mensen wegrennen uit de supermarkt en anderen waarschuwen voor “een dader met een mes”.

Ernstige geweldsincidenten komen in Nieuw-Zeeland nauwelijks voor en het gebeurt zelden dat agenten - die normaliter geen wapens bij zich dragen - verdachten neerschieten. Auckland, de grootste stad van het land, is momenteel in een zeer strenge lockdown vanwege een uitbraak van de Delta-variant van het coronavirus, waardoor inwoners alleen hun huis uit mogen om naar de supermarkt, huisarts of het ziekenhuis te gaan.
https://www.trouw.nl/nieuws/steekpartij ... ~b51c0be4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Mahalingam »

Meer info over de dader:
The man, whose identity cannot be revealed due to court suppression orders, arrived in New Zealand in October 2011. He became a person of national security interest in 2016.

He had been under round-the-clock monitoring and heavy surveillance due to concerns about his ideology. He was known to multiple agencies, and was also on a terror watchlist.

Ms Ardern said that until Friday, he had not committed any offence. When asked about the man's motivations, she said they were "Isis-inspired".

Questions have been raised about why action against him was not taken before six people were injured - especially since he was under close surveillance.

"The reality is, that when you are surveilling someone on a 24/7 basis, it is not possible to be immediately next to them at all times. The staff intervened as quickly as they could and they prevented further injury in what was a terrifying situation," said Police Commissioner Andrew Coster.

He added that the attacker was very surveillance-conscious, and that teams needed to maintain a distance to be effective.

Authorities are confident the attacker was acting alone and that there is no further danger to the community, according to Mr Coster.
en
Police killed the man within 60 seconds of the attack on Friday.
https://www.bbc.com/news/world-asia-58405213
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Terrorist Nieuw-Zeeland 53 dagen non-stop gevolgd

De 32-jarige man die gisteren in Nieuw-Zeeland instak op supermarktbezoekers, werd al 53 dagen non-stop geschaduwd door de politie. De man had drie jaar vastgezeten vanwege terrorisme-gerelateerde misdrijven, maar was in juli vrijgelaten.

Volgens premier Ardern waren er op dat moment geen mogelijkheden meer om de man vast te houden, hoewel er nog altijd aanwijzingen waren dat hij een risico vormde. Daarom werd besloten hem te laten volgen door een politieteam van zo'n dertig agenten.

Doordat de politie in de buurt was toen hij de aanval opende in de voorstad van Auckland, kon er binnen een minuut worden ingegrepen. De man werd door agenten doodgeschoten. Hij had toen al zeven mensen verwond, van wie drie ernstig.

Twijfels over vrijlating
De dader, die in 2011 vanuit Sri Lanka op een studentenvisum het land binnenkwam, was bij justitie in beeld gekomen toen hij zich in 2016 op Facebook sympathiek uitliet over terreuraanvallen.

Een jaar later werd hij op het vliegveld van Auckland opgepakt omdat hij waarschijnlijk naar Syrië wilde reizen om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Er werden bij hem een jachtmes en verschillende IS-propagandafilms gevonden. Hoewel hij toen op borgtocht vrijkwam, ging hij in 2018 alsnog voor drie jaar de cel in toen hij een mes kocht.

Toen hij dit jaar onder toezicht vrijkwam, werd er in een gerechtelijk rapport gewaarschuwd dat hij nog altijd een risico vormde, maar de rechter kon vrijlating niet voorkomen. "Ik hoop oprecht dat de twijfels van de politie onterecht zijn", gaf de rechter de man mee.

Nieuwe wetgeving
Onduidelijk is nog waarom de dader, die illegaal in het land was, niet is uitgezet toen zijn straf afliep. Premier Ardern zei dat er een logische reden voor is, maar dat de rechter had verboden details over de zaak naar buiten te brengen.

Ardern zei verder dat ze van plan is de terreurwetgeving aan te scherpen, maar onderkende dat ook nieuwe wetgeving deze aanval niet had kunnen voorkomen. "Deze man was gebrand op een aanval en greep de mogelijkheid in een supermarkt. Dat zijn ontzettend moeilijke omstandigheden."

Omdat de dader bij de aanval een mes gebruikte dat hij uit een schap had gepakt, hebben verschillende supermarktketens in het land besloten messen en andere scherpe voorwerpen uit het assortiment te halen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Mahalingam »

Het is natuurlijk heel erg voor al die mensen die 'zomaar' een mes in hun lijf gestoken kregen.
Maar weet je voor wie het ook erg is? Voor wie ook slachtoffer is? De Mohammedanen in Nieuw Zeeland ! Want die worden erop aangekeken terwijl het niks met hun Islam te maken heeft !!!
New Zealand stabbings: nation rallies behind Muslim community

New Zealand has responded to its first terror attack by an Islamic state-inspired extremist with an outpouring of support from and for the Muslim community, as leaders emphasise that the actions of the attacker must not be seen as a reflection on the wider community.
[...]
“What happened today was despicable. It was hateful, it was wrong, it was carried out by an individual, not a faith, not a culture, not an ethnicity, but an individual person who was gripped by ideology that is not supported here by anyone or any community.”
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... -community
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44404
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Mahalingam »

Een algemeen probleem van alle Westerse landen die 'vluchtelingen' opnemen: je raakt ze niet meer kwijt.
Nieuw-Zeeland probeerde al jaren tevergeefs dader aanval Auckland uit te zetten

De Nieuw-Zeelandse regering probeerde jarenlang de 32-jarige moslimextremist uit te zetten die verantwoordelijk is voor een terreuraanslag in een supermarkt eerder deze week. De terrorist pakte vrijdag een mes in een supermarkt in Auckland en begon om zich heen te steken. Ahmed Aathill Mohamed Samsudeen verwondde zeven mensen. Hij werd doodgeschoten door undercoveragenten die hem sinds juli non-stop volgden.
[...]
De man werd waarschijnlijk als een ‘beschermd persoon’ beschouwd vanwege de status van het land van waaruit hij was gereisd, en de waarschijnlijke behandeling bij terugkeer. Beschermde personen kunnen niet uit Nieuw-Zeeland worden uitgezet.
https://www.ad.nl/buitenland/nieuw-zeel ... ~a8d2dbb8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Voor beschermde personen die niet uit Nieuw-Zeeland of een ander land kunnen worden uitgezet, maar die erg gevaarlijk voor de bewoners van een land zijn, is doodschieten inderdaad de beste manier om het volk te beschermen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Een klant is gistermiddag gewond geraakt bij een bizarre uitbarsting van geweld bij koffiehuis Diaantje op de Meppelweg in Den Haag. De man werd door twee onbekende knapen die het terras opstormden geraakt met een stanleymes. Het steken was volgens eigenaresse Diana eigenlijk gericht op haar man, die ook op het terras zat.

Afbeelding
Twee verdachten (18 en 21 jaar) aangehouden na neersteken klant op terras van koffiehuis

De politie heeft in Tilburg twee jonge mannen (18 en 21 jaar) aangehouden na de bizarre steekpartij gistermiddag in koffiehuis Diaantje in Den Haag, waarbij een klant in het tumult op het terras neergestoken werd met een slagersmes.

De twee verdachten uit Den Haag en Tilburg hadden het gisteren eind van de middag om nog onduidelijke redenen gemunt op de man van de eigenaresse van het koffiehuis aan de Meppelweg. Hij zat ook op het terras.

De onderneemster vertelde gisteravond in shock te zijn na de uitbarsting van geweld. Een Toyota Yaris was volgens haar bij de zaak gestopt, waarna twee mannen uitstapten. Ze liepen doelbewust richting het koffiehuis en deden ondertussen een mondmasker voor. In hun handen hadden zij een slagersmes en een stanleymes.

Eenmaal op het terras begonnen ze vanuit het niets op de man van de eigenaresse in te trappen. ,,Ze zeiden helemaal niks, maar begonnen gelijk hard te trappen. Ze vroegen ook niet om geld of andere buit .Ze zeiden helemaal niets.’’

Stoel
De man viel om en hield in een reflex een stoel voor zich om zich te verweren tegen de trappen en stekende bewegingen. De klant die na zijn werk altijd een pilsje drinkt bij het koffiehuis werd in het tumult gestoken. ,,Hij is ertussen gesprongen om mijn man te helpen, maar werd daarbij geraakt door het slagersmes’’, vertelt Diana

De twee daders renden daarna weg, en sprongen in de Toyota die met ronkende motor stond te wachten. Er zouden mogelijk nog twee andere mannen in hebben gezeten. ,,Een voorbijganger op een scooter, zag het allemaal gebeuren en is achter de auto aangereden. Hij heeft het kenteken genoteerd.’’

Buurtbewoners stelden direct foto’s en camerabeelden beschikbaar. Diana stelt beelden beschikbaar aan deze krant en ad.nl. Daarop is te zien hoe de verdachten, met petjes op, komen aanlopen en het mondmasker voorbinden. Op een andere foto rennen de twee weg. Ze hebben nog een mes in de hand. Een van de twee lacht bij het wegrennen. ,,Bizar,’’ zegt Diana, die naar de foto wijst. ,,Hij lacht.’’

Raadsel
De aanleiding van de geweldsexplosie is nog een raadsel. ,,Wij zijn hier sinds 2015 gevestigd en hebben nog nooit problemen gehad. Het is bizar.’ In de zaak, die veel vaste klanten heeft, is volgens haar niet recent een ruzie geweest. Er is volgens de eigenaresse ook geen ander motief denkbaar. De schrik zit er enorm in. ,,Ik durf niet meer te gaan werken.’’

De politie meldde vandaag dat de twee verdachten gisteravond zijn aangehouden in Tilburg. ,,We hebben met getuigen gesproken,’’ aldus de politie Haaglanden over de klopjacht.

‘Beroving?’
Recherche is druk bezig met het onderzoek. Volgens de zegsman is er nog veel onduidelijk. ,,In ieder geval is er en steekincident geweest. We doen onderzoek wat er précies is gebeurd. De toedracht wordt nog onderzocht.’’ Alle scenario’s liggen nog open. ,,Was er een beroving? Een overval of ruzie? Het onderzoek gaat voort.’’

De 18 en 21-jarige zijn vandaag nog voorgeleid aan de rechter-commissaris. De gewonde klant is gisteren met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels weer thuis. ,,We hebben hem al gesproken. Hij heeft geluk gehad,’’, zegt Diana die vannacht geen oog dicht heeft gedaan.

,,Je voelt je onveilig. Thuis ook. Een goede vriend van ons heeft in zijn auto voor ons huis geslapen om ons te beschermen.’’

De Haagse durft niet meer te werken. Haar man runde vandaag het koffiehuis. ,,Hij zegt: ‘Ik laat me niet gek maken’, maar ik ben zelf door dat tuig nog compleet van het padje.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Vier vrouwen en kind aangevallen met mes in Italië, verdachte opgepakt

In de Italiaanse stad Rimini is een man opgepakt op verdenking van het steken van vier vrouwen en een 6-jarige jongen met een mes. De verdachte is een 26-jarige asielzoeker uit Somalië.

De autoriteiten gaan niet uit van een terroristisch motief. Het slachtoffer van 6 jaar, dat in zijn nek werd gesneden, raakte zwaargewond.

Bus
De mesaanval was gisteravond en begon in een bus. Volgens Italiaanse media had de verdachte geen kaartje en viel hij twee controleurs aan toen die om zijn plaatsbewijs vroegen. De twee vrouwen raakten daarbij gewond, onduidelijk is hoe erg.

Vervolgens ging de man ervandoor en buiten zou hij drie willekeurige mensen hebben aangevallen met zijn mes. Een van hen was de 6-jarige jongen, die met zijn moeder voor een supermarkt stond. Later arresteerden agenten de man op straat.

Onder invloed
De Somaliër was mogelijk onder invloed tijdens het incident. Over een motief is nog niets bekend.

Volgens Italiaanse media is het 6-jarige slachtoffer vannacht geopereerd aan een slagaderlijke bloeding. Hij zou inmiddels buiten levensgevaar verkeren, maar artsen houden nog een slag om de arm, meldt nieuwssite la Repubblica.
De verdachte is pas enkele maanden in Italië en heeft daar een vluchtelingenstatus aangevraagd. Hij is sinds 2015 in Europa en zocht eerder ook asiel in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Man (29) staat met zwaard in deuropening, politie doorzoekt woning Groningen

De politie heeft woensdagochtend een 29-jarige man aangehouden die met een zwaard in de deuropening stond van een woning in de Johan de Wittstraat in zijn woonplaats Groningen.

Politiewoordvoerder Ragni de Langh meldt dat in de woning vervolgens een steekwapen en ’een mogelijk vuurwapen’ zijn aangetroffen. „Nader onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad een vuurwapen is.”

De man, nu zonder zwaard.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Mannen op het balkon met messen, zwaarden, en nu weer een kruisboog. Uiteraard kan de politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers en de dader.
Almelo: ’Man met kruisboog op balkon’

Afbeelding

In het Overijsselse Almelo zijn twee personen overleden bij een steekincident, een derde persoon is gewond geraakt. De politie heeft een verdachte aangehouden, die eveneens gewond is geraakt. De politie heeft vanwege het incident ook geschoten. De situatie is er inmiddels onder controle, meldt de politie.

Eerder vrijdagochtend riep de politie mensen op niet naar de locatie te komen, omdat het er nog niet veilig was. De politie meldde toen met veel collega’s bij een steekincident aan de M.th. Steynstraat in het Almelo te zijn.

Op beelden die RTV Oost plaatste, is te zien dat een man met een kruisboog op een balkon stond. De Stentor meldt dat in de woning ook een slachtoffer zou zijn aangetroffen.

Met de arrestatie is de situatie wel onder controle gekomen, geeft de woordvoerder aan. Waarvan deze aangehouden persoon wordt verdacht, kon de zegsman echter ook nog niet vertellen. Wel kon hij meedelen dat de politie niet uitgaat van een terroristisch motief.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

De kruisboog dader.


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door King George »

Er lijken wel meer verwarde mannen buiten te lopen dan er binnen zitten. Hebben ze soms vrije in- en uitloop? Dan krijg je dit soort ongelukken.
Laatst gewijzigd door King George op vr sep 17, 2021 6:08 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22418
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door King George »

Ariel schreef:
zo sep 12, 2021 8:29 pm
Vier vrouwen en kind aangevallen met mes in Italië, verdachte opgepakt

In de Italiaanse stad Rimini is een man opgepakt op verdenking van het steken van vier vrouwen en een 6-jarige jongen met een mes. De verdachte is een 26-jarige asielzoeker uit Somalië.
Spoiler! :
De autoriteiten gaan niet uit van een terroristisch motief. Het slachtoffer van 6 jaar, dat in zijn nek werd gesneden, raakte zwaargewond.

Bus
De mesaanval was gisteravond en begon in een bus. Volgens Italiaanse media had de verdachte geen kaartje en viel hij twee controleurs aan toen die om zijn plaatsbewijs vroegen. De twee vrouwen raakten daarbij gewond, onduidelijk is hoe erg.

Vervolgens ging de man ervandoor en buiten zou hij drie willekeurige mensen hebben aangevallen met zijn mes. Een van hen was de 6-jarige jongen, die met zijn moeder voor een supermarkt stond. Later arresteerden agenten de man op straat.

Onder invloed
De Somaliër was mogelijk onder invloed tijdens het incident. Over een motief is nog niets bekend.

Volgens Italiaanse media is het 6-jarige slachtoffer vannacht geopereerd aan een slagaderlijke bloeding. Hij zou inmiddels buiten levensgevaar verkeren, maar artsen houden nog een slag om de arm, meldt nieuwssite la Repubblica.
De verdachte is pas enkele maanden in Italië en heeft daar een vluchtelingenstatus aangevraagd. Hij is sinds 2015 in Europa en zocht eerder ook asiel in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.
Vergeten na afwijzing asielverzoek hem naar Somalië terug te sturen? Dan krijg je dit soort ongelukken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 80515
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Misdaden met gebruik van messen wordt een plaag.

Bericht door Ariel »

Dodelijke steekpartij in Almelo, verdachte opgepakt

De politie heeft zaterdagochtend een 29-jarige man uit Almelo aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij. Bij het steekincident, dat plaatsvond in het Schelfhorstpark in Almelo in de nacht van vrijdag op zaterdag, kwam een 54-jarige man uit Almelo om het leven.

Voorbijgangers hadden het slachtoffer rond middernacht aangetroffen in het park. Zij probeerden de man te reanimeren en schakelden hulpdiensten in. Maar de hulp was tevergeefs.

Na onderzoek ter plaatse door de politie leidde het spoor naar de 29-jarige verdachte, die rond 08.30 uur kon worden aanhouden. De politie hoopt dat getuigen zich melden om vast te stellen wat er zich precies heeft afgespeeld in het park.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie