Ridouan Taghi Drugsoorlog

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door King George »

Ariel schreef:
vr okt 08, 2021 7:54 pm
Advocaat Youssef Tagh werd gebruikt om de troepen buiten de bajes aan te sturen. Volgens mij is het verstandig om de gehele familie van Taghi te kontroleren. Vermoedelijk heeft Ridouan Taghi nog een heel leger neefjes achter de hand die graag een graantje mee willen pikken. Youssef Taghi is inmiddels het vijfde familielid van Taghi dat is opgepakt.

Ze kunnen een tiendelige televisie serie maken over Taghi en zijn familie.
Arrestatie advocaat nieuwe zware dreun voor drugsimperium Ridouan Taghi

Het vermoeden en de vrees is er sinds de uitlevering van Ridouan Taghi aan Nederland altijd geweest. Ondanks detentie in het zwaarst mogelijke gevangenisregime zou het kopstuk uit het liquidatieproces toch een heimelijke lijn naar buiten hebben. De vrees bleek gegrond.
Spoiler! :
Als de verdenkingen van het Openbaar Ministerie kloppen dat neef en advocaat Youssef Taghi ervoor zorgde dat de gedetineerde hoofdverdachte uit het liquidatieproces Marengo troepen buiten de bajes kon aansturen, dan heeft Taghi het slim gespeeld. Als advocaat kon Youssef namelijk ongecontroleerd zijn ’cliënt’ ontmoeten, hem spreken en zo fungeren als doorgeefluik.

Hoofdofficier John Lucas van het Landelijk Parket, formeel verantwoordelijk voor de aanhouding van de neef van Taghi, vertelde vrijdagmiddag aan De Telegraaf dat de verdachte advocaat in beeld kwam na een tip van inlichtingendiensten dat Taghi zijn criminele handelen voortzette vanuit de EBI.

Een rechercheteam constateerde dat de advocaat sinds maart vele malen urenlang op bezoek was in de EBI. Ook had hij tientallen keren telefonisch contact met Taghi. In eerste instantie was hem nog de toegang geweigerd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), maar volgens de deken van de orde van advocaten kon toen niet worden vastgesteld dat Taghi misbruik maakte van zijn geheimhouderstelefoon. Dit is een nummer dat door politie en OM niet mag worden afgeluisterd.

Pgp-berichten
Uit een onderzoek van de Landelijke Recherche kwam uit onderschepte PGP-berichten van de server Sky ECC de verdenking naar voren dat Taghi vanuit de cel zijn drugsimperium voortzette. „Uiteindelijk zagen we dat de twee tijdens bezoeken spraken over krantenartikelen, maar intussen heimelijk met elkaar communiceerden via geschreven teksten”, aldus Lucas.

Volgens de hoofdofficier richtten de ontsnappingsplannen zich op een uitbraak of een ontsnapping tijdens vervoersbewegingen van of naar de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

Peter R. de Vries
„We vinden onze bevindingen meer dan zorgelijk”, aldus Lucas. Aanwijzingen voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries zijn niet gevonden, stelt Lucas. Volgens het OM heeft de rechter-commissaris steeds de resultaten van de ingezette opsporingsbevoegdheden en dwangmiddelen beoordeeld.

De deken van de orde van advocaten is vrijdag van de arrestatie op de hoogte gesteld door het OM. Na de aanhouding zijn op het kantooradres in Utrecht en in de woning van de advocaat in Maarssen doorzoekingen geweest. Daarbij zijn notitieboekjes, aantekeningen en gegevensdragers in beslag genomen. Ook is de cel van Taghi in de EBI doorzocht.

De advocaat is na zijn arrestatie in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt formeel verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich richt op witwassen, handel in verdovende middelen en het voorbereiden van moord.

Van de eens zo beruchte drugs- en geweldsgroepering uit Utrecht en omgeving die centraal staat in het liquidatieproces Marengo, is weinig meer over. Dreun na dreun deelde de Nationale Politie in de afgelopen jaren uit. Dit jaar al werden vier kopstukken uit de bende van Taghi gepakt.

Sinds de zomer van 2015 pakte de recherche in binnen- en buitenland ruim tachtig verdachten op die deel uitmaken van het liquidatieproces of er aan verbonden zijn of zouden zijn. Opdrachtgevers van moorden, moordmakelaars, ’spotters’ die doelwitten observeren, ’hitters’ die de trekker overhalen, chauffeurs van wagens van moordcommando’s en leveranciers van wapens.

Buiten schot
Taghi zelf bleef lange tijd buiten schot. Hij kwam pas eind 2015 bij de recherche in beeld tijdens het onderzoek 26Koper naar een soort ’moordservice’ van de onderwereld in Utrecht en omgeving, die liquidaties voorbereidde en achter een enorm wapenarsenaal zat.

Taghi, die volgens politie en OM deze gewetenloze en zeer professionele bende aanvoerde, vluchtte halsoverkop naar het buitenland. Dat valt op te maken uit PGP-berichten waarover deze krant eerder publiceerde. Eerst naar Marokko en toen via Spanje naar Dubai. Hier werd hij in december 2019 opgepakt. Twee maanden later was het de beurt aan zijn rechterhand Saïd Razzouki, die in het Colombiaanse Medellin werd opgespoord.

Dit jaar, terwijl het proces Marengo in volle gang was, belandden dankzij volhardend recherchewerk van met name de Landelijke Recherche nog meer kopstukken achter de tralies. Eerst was er in juli in Brazilië de aanhouding van de voortvluchtige ’hitman’ van Taghi, Gerel P. Hij was al veroordeeld in Nederland voor een dubbele moordpoging.

In augustus was het raak in Dubai met de arrestatie van de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale, die volgens OM en politie zou samenwerken met Taghi, en een maand later sloeg de politie op Curaçao Greg F. in de boeien. Volgens justitie was hij een contact van Taghi. F. wordt verdacht wordt van cokesmokkel.

Deze week pakten opsporingsdiensten in Marokko Jaouad F. op in Marokko. Met de arrestatie van deze vertrouweling en neef van Taghi denken politie en OM de angel uit de geweldstak van Taghi te hebben getrokken. Zijn arrestatie wordt als enorme triomf gezien. Youssef Taghi is inmiddels het vijfde familielid van Taghi dat is opgepakt.

Wat is er nog over van de organisatie van het Mocromaffia-kopstuk? Hoeveel gevaar is er nog? Uit de arrestatie vrijdag en de schokkende details die door justitie naar buiten zijn gebracht, blijkt dat het gevaar nooit onderschat mag worden. De meest gevreesde gangster van Nederland had ook in het zwaarst mogelijke gevangenisregime toch een lijn naar buiten. En de vrees bestaat bij politie en OM dat ook andere opgesloten kopstukken uit het proces Marengo of daaraan gerelateerd, ondanks detentie nog steeds poppetjes buiten de muren kunnen aansturen.
Een tiendelige televisieserie? Ik denk dat er Taghi's genoeg zijn voor een tientallen jaren lange dagelijkse soap zoals GTST al zo'n 30 jaar bestaat.

De verspreiding van de Taghi's in ons land.

https://www.cbgfamilienamen.nl/nfb/deta ... r=eq&taal=

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door Ariel »

Advocaat begeleidde rechtenstudenten in Amsterdam

Gearresteerde neef is ook gastdocent: ’Ik dacht: jij lijkt wel erg op Taghi’

De advocaat en neef van Ridouan Taghi die vrijdag werd opgepakt was volop actief als advocaat, maar ook als gastdocent. Dat bevestigt de Hogeschool van Amsterdam. Sinds halverwege vorig jaar begeleidt de man die als doorgeefluik van de topcrimineel zou hebben gefungeerd, rechtenstudenten op die Hogeschool.

„Een erg vriendelijke man. Ik was dan ook enorm verbaasd toen ik vrijdag hoorde dat mijn oud-begeleider was opgepakt”, vertelt ’Bert’* die op de HvA rechten studeerde. Uit mails die hij laat zien, blijkt inderdaad de rol van Youssef Taghi als begeleider. „Het was de coronaperiode, dus we hadden zeer regelmatig contact via Teams en Zoom.”

Strafzaak uitwerken
Youssef Taghi begeleidde de studenten bij een praktijkopdracht publiek recht. „Ook moesten we een strafzaak van A tot Z uitwerken. Ik moet zeggen dat hij dat goed en betrokken deed. Ik vond hem wel ontzettend op Ridouan Taghi lijken. Heb toen ook tegen mijn vriendin gezegd dat ik les had van iemand die Taghi heette.”

De student vroeg Youssef nooit of hij echt familie van het onderwereldkopstuk was. „Dat vond ik niet netjes.”

Gastcolleges
Een woordvoerder van de HvA bevestigt dat Youssef Taghi gastcolleges geeft en praktijkopdrachten publiek recht begeleidde. „Of en wat voor gevolgen zijn arrestatie heeft, kunnen we nog niet zeggen. Hij is nu nog slechts verdachte.” Youssef Taghi wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie met als doel witwassen, handel in verdovende middelen en het voorbereiden van moord.

Uit gegevens van het Handelsregister blijkt dat zijn Advocatenkantoor Taghi op 1 januari 2015 is opgericht. Youssef werkte als ’eenpitter’. Eerst vanuit een kantoor in Waardenburg en sinds april dit jaar vanuit een pand aan de Savannahweg in Utrecht. Als ’media-advocaat’ was Youssef een van de vier advocaten die Ridouan Taghi bijstond. De bekendste van de vier is Inez Weski.

EBI in Vught
Online is niet veel te vinden over de man die volgens justitie sinds maart Taghi tientallen keren in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught bezocht en voortdurend met hem belde via de afgeschermde advocatenlijn.

Hij stond in ieder geval in twee strafzaken verdachten bij. Dat was in een rechtszaak rond een overval op een voormalige champignonkwekerij in Zuid-Scharwoude in 2019 en in een strafzaak rond een hennepzaak in 2015 in Zeeland.

Uitbraakpoging
In februari startte het Openbaar Ministerie een onderzoek naar het onderlinge contact tussen Ridouan Taghi en zijn neef en werd dat heimelijk afgeluisterd en gefilmd. Hieruit bleek volgens het OM dat Ridouan Taghi drugshandel voortzette via Youssef en ook een gewelddadige uitbraakpoging voorbereidde.

Via briefjes die tegen het glas in de advocatenkamer werden gedrukt, zouden geheime boodschappen zijn gedeeld.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door King George »

En ja hoor…
Een erg vriendelijke man
Maar natuurlijk, het zijn toch allemaal rolmodellen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door King George »

Yassine Bouchikhi is de advocaat van Youssef Taghi, de neef van Taghi die nu vastzit als 'doorgeefluik'. Bouchikhi was eerder zelf onderwerp van onderzoek naar lekken van info in de strafzaak 26Koper, voorloper van Marengo. Werd geen bewijs gevonden voor lekken overigens
https://twitter.com/mickvanwely/status/ ... 0222451717
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door Ariel »

Ik vermoed dat de advocaat Youssef Taghi geen tijd had voor echte clienten. Hij had het te druk met zijn neef en zijn lucratieve bijbaantjes.
Advocaat Youssef Taghi verdacht van uitlokken ‘acuut en ernstig geweld’

Advocaat Youssef Taghi, de neef van Ridouan Taghi, wordt door justitie verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding en uitlokking van ‘zeer ernstige en gewelddadige strafbare feiten’.

In zijn rol als advocaat zou Youssef Taghi berichten van zijn neef Ridouan hebben doorgegeven aan de buitenwereld. Daardoor had Ridouan Taghi, vanuit de Extra Beveiligde Inrichting, een half jaar lang een open lijn met de buitenwereld.

Volgens het Openbaar Ministerie gingen de berichten mogelijk over ‘het voortzetten van criminele handelingen. Ook bestond er een mogelijk acute dreiging dat zwaar geweld toegepast gaat worden met levensgevaar voor anderen.’

Verdacht van harddrugshandel
Verder wordt Youssef Taghi verdacht van ‘betrokkenheid bij harddrugshandel op grote schaal, witwassen en van deelneming aan een criminele organisatie die gericht is op het plegen van strafbare feiten.’

Youssef Taghi werd op 8 oktober aangehouden toen hij, in zijn hoedanigheid als raadsman, op bezoek was bij zijn neef Ridouan Taghi. Direct na de aanhouding vonden er doorzoekingen plaats in de woning en het kantoor van de advocaat. Daarbij werden onder andere een iPad en notitieblokken in beslag genomen.

Daarop diende de advocaat van Youssef Taghi een klaagschrift in namens zijn cliënt. De in beslag genomen goederen zouden onder zijn verschoningsrecht als advocaat vallen en niet in beslag genomen mogen worden.

De rechtbank Amsterdam verklaarde dit klaagschrift donderdag ongegrond. Uit de uitspraak blijkt welke verdenkingen er tegen Youssef Taghi liggen.

Geen uitzonderlijke omstandigheden
Volgens de wet mag alleen inbreuk worden gemaakt op het verschoningsrecht van een advocaat als er sprake is van zeer uitzonderlijke omstandigheden. Daarvan is in het geval van Youssef Taghi sprake, aldus de rechtbank.

‘De advocaat wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding en uitlokking van zeer ernstige en gewelddadige strafbare feiten en van deelname aan een criminele organisatie. Dit zijn verdenkingen die grote schade kunnen berokkenen aan het vertrouwen in de maatschappelijke functie van de advocatuur.’
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door Mahalingam »

Motorclub Caloh Wagoh deed net zoals No Surrender werkjes voor Taghi. Clubleden wonen in het woonwagenkamp in Breda.
Doodgeschoten man op woonwagenkamp in Breda was bekende in wereld van motorbendes

BREDA - Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Breda zondag was Michel Weiss, een bekend persoon uit de wereld van motorbendes. Dat bevestigt een ingewijde. De politie kan alleen zeggen dat het gaat om een vermoedelijk 52-jarige man, nog zonder bekende woon- of verblijfplaats.

Volgens Crimesite was Weiss oprichter van motorclub Trailer Trash Maro Djipen (’Ons Leven’), die later opging in Caloh Wagoh. De inmiddels opgeheven motorclub Caloh Wagoh staat centraal in liquidatieproces Eris. Weiss was hier geen verdachte in.

Vijf arrestaties


De politie arresteerde zondagavond drie vrouwen en twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident. Het gaat om een 62-jarige vrouw uit Breda, een 32-jarige vrouw uit Oirschot, een 42-jarige vrouw uit ’s-Gravenhage, en een 37-jarige man en een 64-jarige man uit Breda. Ter plaatse wordt een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Gereanimeerd

De politie kreeg zondag rond 17.56 uur een melding dat er iemand neergeschoten zou zijn bij een woonwagenkamp aan de Nieuwe Inslag in Breda. De politie en ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Eind maart werd er bij hetzelfde kamp ook geschoten. Een 33-jarige man raakte toen gewond, een arrestatieteam arresteerde een 56-jarige verdachte.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3821402 ... otorbendes
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door Ariel »

Taghi veel strenger bewaakt in EBI door anonieme cipiers met bivakmutsen

Tegen Ridouan Taghi zijn in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught ongekend strenge veiligheidsmaatregelen genomen. De drugsbaron wordt nu bewaakt door een speciaal team van onherkenbare bewaarders met bivakmutsen op.

Daarover bericht EenVandaag. Dit spijkerharde gevangenisregime is begin oktober ingegaan, direct na de arrestatie van zijn advocaat en neef Youssef Taghi die verdacht wordt van het beramen van een gewelddadige uitbraak. Sindsdien wordt Taghi in de gevangenis steeds verder geïsoleerd.

Afgeplakt
„De huidige detentie-omstandigheden waarmee Taghi wordt geconfronteerd zijn voor Nederland uniek”, zegt zijn detentie-advocaat Thomas van der Horst. De cipiers dragen een ander uniform dan het gewone gevangenispersoneel. Interne glazen wanden in de EBI zijn afgeplakt, zodat de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo niet kan zien wie er in de ruimte aanwezig is.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Bericht door Mahalingam »

Medewerkers van EBI ondergedoken na dreiging uitbraak Taghi

Vier medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn in veiligheid gebracht nadat bleek dat Taghi op zoek was naar hun adresgegevens. De bewakers dragen maskers om hun identiteit te verhullen.

Vier medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn in oktober met spoed ondergedoken uit vrees voor een gewelddadige actie. Dit gebeurde een dag nadat het OM op 8 oktober bekendmaakte dat Ridouan Taghi een ontsnappingspoging zou hebben voorbereid.

Het OM meldde indertijd dat er aanwijzingen waren dat Taghi voor de ontsnappingspoging op zoek is geweest „naar adresgegevens van gevangenispersoneel”. Nu blijkt uit informatie die door NRC is ingezien dat de namen van vier EBI-medewerkers op een lijst stonden en dat zij mede daarom in veiligheid zijn gebracht. Het bestaan van die lijst is bevestigd door bronnen die goed van het dossier-Taghi op de hoogte zijn.

De concrete dreiging aan het adres van de vier EBI-medewerkers heeft onder het gevangenispersoneel tot grote onrust geleid. Al vóór het nieuws over Taghi’s uitbraakpoging bekend werd, had het personeel gevraagd om extra maatregelen. Zo wilden ze gebruikmaken van maskers om te voorkomen dat Taghi en een aantal medeverdachten hun identiteit konden achterhalen. Dat is, stellen bronnen, indertijd afgewezen maar eerder deze week meldde actualiteitenprogramma EenVandaag dat de bewakers van Taghi inmiddels wel maskers dragen.

Ontsnappingspoging

Op 8 oktober werd advocaat Youssef T. in de EBI aangehouden voor de ogen van zijn neef Ridouan Taghi, bij wie hij op bezoek was. Volgens het OM fungeerde Youssef T. voor zijn neef als contactpersoon met de buitenwereld en zou hij naast de betrokkenheid bij de voorbereiding van de ontsnappingspoging ook lid zijn van de criminele organisatie van Ridouan Taghi die is gericht op drugshandel.

Youssef T. wordt verdacht van betrokkenheid bij „zeer ernstige en gewelddadige feiten”, aldus een uitspraak van de rechtbank Amsterdam in een klachtenprocedure die namens Youssef T. is gevoerd omdat hij de rechtmatigheid betwist van de doorzoeking van zijn advocatenkantoor. De rechtbank heeft die klacht afgewezen en verwijst onder andere naar „een mogelijk acute dreiging dat zwaar geweld toegepast zou gaan worden met levensgevaar voor anderen”.

De EBI is een deel van de gevangenis in Vught waar een speciaal regime geldt dat is gemaakt voor gedetineerden in de hoogste risicocategorie. Zij mogen alleen contact hebben met mensen die zijn gescreend. Dat geldt zowel voor bezoekers als voor mensen met wie telefonisch wordt gesproken. Alle gesprekken die zij voeren worden opgenomen. De enige uitzondering betreft contact tussen verdachten en hun advocaten. Vertrouwelijk contact van een verdachte met zijn advocaat is een van de grondbeginselen voor een eerlijk proces.

Na de arrestatie van advocaat Youssef T. is het contact tussen advocaten en verdachten door de EBI-directie wel verder beperkt. Zo mogen advocaten geen laptops meer meebrengen voor de bespreking van de strafzaak . Hoewel hierdoor de voorbereiding van een strafzaak volgens advocaten vrijwel onmogelijk wordt, is minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) niet van plan het laptopverbod terug te draaien. De EBI valt als onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen rechtstreeks onder het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Woordvoerders van EBI en het ministerie zegt desgevraagd niet te kunnen reageren op de onrust die is ontstaan onder het EBI-personeel.
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/24/me ... i-a4066779
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie