Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7865
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Problemen door parasiterend achterlijk volk op onze samenleving

Bericht door hans van de mortel »

Mohammedaanse parasieten zijn niet gewend dat hen wat in de weg wordt gelegd door mensen met gevoel voor regelgeving vanuit het gezonde zelfstandige kritische verstand.

Parasiteren door moslims op onze kenniseconomie en beschaving betekent de MET GEBREK AAN INTELLIGENTIE GEPLAVEIDE WEG van het islamvirus volgen. Zo staat het ook vermeld in dat vieze walgelijke primitieve heidense tweedehands haat- en plagiaatboek Koran:

Islam zal de wereld overheersen.


Zelfs Hitler wilde de wereld niet overheersen. Alleen joden uitroeien stond net zo hoog op zijn verlanglijstje als in de Koran bij de volgelingen van de historische vieze gore Arabische sadist Mohammed, beroepspedofiel, psychopaat van het eerste uur, en initiatiefnemer van minstens tien aanvalsoorlogen.


Dat de burgemeester van Rotterdam een gewaardeerde salafist is in de ogen van de smerige politiek onder leiding van de politieke jongleur Mark Rutte - de politicus die het minst spoort van allemaal - moge allang geen verbazing meer wekken als we kijken naar het aantal ongeleide projectielen die op de Nederlandse bevolking wordt neergelaten die in direct verband staan met het Chinese vleermuizenvirus.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 46565
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Mahalingam »

https://pbs.twimg.com/media/FFb5Q2rXEAM ... name=large

Kennelijk heeftde minster dit artikel ook gelezen en komt nu met iets dat het voor de Buhne goed zal doen. Maar dat het probleem niet aanpakt. Het is tot een onoplosbaar probleem gemaakt.
Minister: treinsteward Arriva mag geweld gebruiken op 'incidententrein' Zwolle-Emmen

Om de aanhoudende stroom aan incidenten op de Vechtdallijn de kop in te drukken, krijgen treinstewards van Arriva een 'beperkte geweldsbevoegdheid'. Dat schrijven minister Ferd Grapperhaus en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) in antwoord op Kamervragen. Arriva is 'blij' met de bevoegdheid, die overigens is aangevraagd voor alle treinstewards.

Al lange tijd zorgen asielzoekers die in Ter Apel verblijven voor problemen in het openbaar vervoer tussen Zwolle, Emmen en Ter Apel. Daar tegen zijn al diverse maatregelen genomen (zie kader onderaan dit artikel), maar echt helpen doen ze niet. In tegendeel: "Het aantal incidenten op de lijn neemt toe", constateerde gedeputeerde Bert Boerman in november.

Afgelopen maanden steeg het aantal incidenten zelfs tot recordhoogte. Het aantal A-incidenten - dat zijn strafbare feiten zoals bedreiging en geweld, nam maar liefst met 68 procent toe. Al is dat aantal in absolute aantallen overigens relatief beperkt.

Gedoe bij controle, nu gratis bus


De problemen in de trein en op de stations worden voornamelijk veroorzaakt door asielzoekers uit veilige landen. Vaak hebben ze geen vervoersbewijs en gaat het mis bij de kaartcontrole. Om die overlast tegen te gaan, rijdt er sinds twee weken een speciale bus van Zwolle naar Ter Apel. Die wordt betaald door het Rijk en is door asielzoekers gratis te gebruiken.

Vooralsnog zet ook die speciale bus geen zoden aan de dijk. "De bus wordt heel weinig gebruikt", zei woordvoerder Liesbeth Oelen van Arriva vorige week. "En ook het aantal incidenten in de treinen is niet verminderd."

Verkeerde doelgroep

Het lijkt erop dat de bus wordt ingezet voor de verkeerde doelgroep. De bus rijdt maar één richting op, van Zwolle naar Ter Apel, en is specifiek bedoeld voor asielzoekers die voor het eerst onderweg zijn naar het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Maar die mensen zorgen volgens Arriva doorgaans niet voor de overlast. Dat zijn de mensen die al langer in Ter Apel zitten. De overlast vindt ook niet alleen plaats in de trein van Zwolle naar Emmen, maar ook in de tegengestelde richting..

Arriva is 'blij' met de toekenning van de geweldsbevoegdheid. Concreet houdt die in dat de treinstewards van Arriva (zeg maar: de conducteurs) worden uitgerust met handboeien. Ook mogen ze straks fouilleren.

De vervoerder benadrukt dat de bevoegdheid is aangevraagd voor álle treinstewards in Nederland, dus niet alleen voor de medewerkers die op de Vechtdallijn werken.

Medewerkers opleiden

Vrijwel alle treinstewards zijn al buitengewoon opsporingsambtenaar (boa), en zij kunnen dus een extra bevoegdheid krijgen. Dat gebeurt pas als ze daarvoor zijn opgeleid.

Wanneer de geweldsbevoegdheid kan worden ingezet, is daarom nog onduidelijk. "Met de implementatie (van de geweldsbevoegdheid, red.) zijn we aan de slag", schrijft woordvoerder Pieter Thielen in een reactie. Zo wordt ook gekeken naar hoe situaties moeten worden afgehandeld, als medewerkers daadwerkelijk hun geweldsbevoegdheid toepassen.
https://www.rtvoost.nl/nieuws/2037424/M ... olle-Emmen

Reken er maar op dat een treinsteward die geweld heeft gebruikt (wat dan? knuppel? taser? ) heel veel uren bezig zal zijn om vele formulieren en zo in te vullen om de bureaucratie te voeden. Net zoals of zelfs nog meer dan een politieagent moet doen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Bij een steekpartij in azc Overloon zijn twee personen gewond geraakt. De ene is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de ander raakte licht gewond en is aangehouden.

Twee personen bleken met elkaar een conflict te hebben gehad, wat uitliep op de steekpartij.
Man (26) die wordt verdacht van neersteken van een medebewoner van het azc in Overloon ‘verdedigde zichzelf’

De 26-jarige man die op 1 juni 2021 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon neerstak, beweert dat hij zichzelf verdedigde tegen een aanval van het slachtoffer. Hij liep die nacht zelf ook verwondingen op. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een poging tot doodslag.

Advocate A. de Voogd wees de Bossche rechtbank er woensdag op dat er tot nu toe vooral veel onderzoek was gedaan naar de gevolgen van het geweld. Het slachtoffer moest die die nacht vanwege zijn zware verwondingen naar het ziekenhuis. De Voogd pleitte voor meer aandacht voor de aanleiding van het incident. Zij vroeg de rechtbank om de mogelijkheid om het slachtoffer als getuige extra vragen te kunnen stellen.

Daar gingen de rechters mee akkoord. Het slachtoffer was volgens hen de belangrijkste getuige die een belastende verklaring had afgelegd tegen de verdachte. De organisatie van zo’n verhoor zou nog wel eens een lastige zaak kunnen worden. Het slachtoffer reisde na het incident naar Duitsland en verbleef volgens de laatste berichten in een azc in Karlsruhe.

Opheffing
De Voogd vroeg ook om opheffing van het voorarrest van de verdachte. De rechtbank wees dat af. De verdachte had geen binding met Nederland. Daardoor was er sprake van ‘vluchtgevaar’. Van een evidente noodweersituatie was bovendien nog niets gebleken. De man zat daarom nog niet te lang vast.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Twee inbrekers aangehouden na woninginbraak in Drachten: 'Bewoonster lag in bed en belde doodsbang 112'

Een 23-jarige man en een 16-jarige jongen uit Ter Apel zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. Ze hadden ingebroken bij een woning in Drachten.

Bij de woning op De Klim in Drachten was ‘s nachts een raam ingegooid en er waren twee mannen binnengekomen. „De bewoonster lag in bed en belde doodsbang 112”, zo meldt de politie.

De inbrekers hadden een tablet en geld meegenomen uit de woning. De politie ging met meerdere eenheden naar de woning toe en startte een zoektocht naar de daders.

Op het Ureterpvallaat trof een agent de twee daders aan op de fiets. Bij het zien van de agent splitsten ze op. De 23-jarige man werd achterhaald op het Noorderend in Drachten. Na onderzoek werd ook de identiteit van de andere inbreker bekend.

Hij is in de loop van de middag aangehouden en zit - net als de 23-jarige - vast. Bij de 16-jarige werd de gestolen tablet aangetroffen.

De beide inbrekers worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Azc-bewoner (19) steelt van oud vrouwtje en jongen in rolstoel: ’Stuk voor stuk kwetsbare slachtoffers’

Een 19-jarige (ex-)bewoner van het azc in Drachten pleegde vorig jaar in korte tijd een reeks strafbare feiten. „Heel vervelende feiten”, vond rechter Brigitte Hammerle. De man pikte de portemonnee van een oud vrouwtje uit haar rollator en van een invalide jongen in een rolstoel stal hij de telefoon.

„U hebt stuk voor stuk kwetsbare slachtoffers uitgezocht”, merkte de rechter op. De verdachte was tegelijk brutaal en gewiekst te werk gegaan. De oude vrouw had hij achtervolgd tot bij ze bij haar woning was. Toen de vrouw haar postbus wilde controleren, rende de man op haar af en griste hij de portemonnee uit de rollator.

Dat was begin mei vorig jaar. Ruim een maand later stal de verdachte de telefoon van een invalide jongen in een rolstoel. Hij had het nietsvermoedende slachtoffer een knuffel gegeven. Toen de man weg was, merkte de jongen dat zijn telefoon was verdwenen. Begin juli maakte de verdachte zich schuldig aan een onvervalste tasjesdiefstal.

Bij een café in Drachten had hij de tas van een bezoekster weggenomen terwijl de vrouw door een andere man, een bekende van de verdachte, werd afgeleid. De café-eigenaar had de camerabeelden bekeken en zag de verdachte bij toeval de volgende dag lopen. De man belde meteen de politie.

Mishandeling
De verdachte, een Senegalese asielzoeker, bleek nog meer op zijn kerfstok te hebben. In juni had hij een medebewoner van het azc met een kettingslot geslagen. Hij bleek ook nog een andere diefstal op zijn geweten te hebben: achter de koelkast in zijn kamer had hij een gestolen gsm verstopt.

De man was nog niet zo lang in Nederland, maar het ziet er niet naar uit dat hij hier kan blijven. Momenteel verblijft hij in het uitzetcentrum in Ter Apel. Waarschijnlijk moet hij terug naar Duitsland, het eerste land waar hij asiel heeft aangevraagd. Hij ontkende alles wat hem werd verweten.

Celstraf
Mede op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen oordeelde rechter Hammerle dat alles wat de man werd verweten bewezen kon worden. Omdat vanwege de asielstatus een werkstraf niet uitvoerbaar zou zijn, legde de rechter drie maanden cel op. De schadevergoedingen van drie slachtoffers werden toegewezen tot een bedrag van in totaal ruim 960 euro.
Terug naar Duitsland, :scratch: en vandaar weer de trein naar Nederland pakken en onder een valse naam het nogmaals proberen.. Het zal mij niet verbazen.

Wat deze schooier nodig heeft is een stevige trap onder zijn kont, en een enkeltje Senegal.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8748
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door xplosive »

 
 
Wat moeten we hier met al die lui die hier alleen maar komen om de boel hier te saboteren, ons te bedriegen, op ons te parasiteren en ons te molesteren? Misschien is de doodstraf nog wel het beste, want terugsturen lukt niet of duurt te lang. En deze schoften zijn geen kansarme zieligerds maar gewoon je reinste rasboeven.
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Na jaren experimenteren nog 'geen oplossing' overlast asiellijn

Buslijnen 72 en 73 van Qbuzz zijn al jaren in het nieuws door overlast van een kleine groep veiligelanders. De busdienst verbindt onder meer het azc in Ter Apel met Emmen. RTV Drenthe sprak met negentien chauffeurs en keek in januari een week rond op het station van Emmen. Onze observaties en gesprekken met chauffeurs en beveiligers riepen vooral de vraag op: hoe effectief zijn die toezichthouders en pendelbus voor asielzoekers eigenlijk?

Want na jaren experimenteren met maatregelen is de overlast weliswaar verminderd, maar niet verdwenen. Nog steeds vindt ruim een kwart van alle incidenten op de Groningse en Drentse bussen plaats op de lijnen 72 en 73: veelal asielzoekers die niet betalen voor hun reis. Daarnaast zien beveiligers hoe het probleem zich verplaatst van de reguliere buslijnen naar de instaphalte van de pendelbus.

Moeten er nog meer beveiligers bij, zoals vakbond FNV wil? Helpt een nog uitgebreidere dienstregeling van de pendelbus? Of is het allemaal symptoombestrijding?

Geen vervoerskwestie maar gedragskwestie
"De overlast blijft eigenlijk bestaan, dus in dat opzicht zou je zeggen: die pendelbus is geen goede oplossing," denkt Jacqueline Engbers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hardop. "Ik denk dat het probleem niet zozeer bij de vervoerskwestie ligt, maar meer bij de gedragskwestie. Een oplossing zou je kunnen zoeken in het veranderen van het gedrag."

Op de opvanglocatie van het COA in Ter Apel ziet Engbers dezelfde overlast als in de bus en op het station van Emmen. "Agressiviteit en scheldpartijen, dat gebeurt ook op onze locaties. Wat wij doen is met mensen praten en hen wijzen op hun gedrag en de consequenties daarvan. Daarvoor zetten we bijvoorbeeld straatcoaches en rolmodellen in." Werkt dat niet, dan wordt de herrieschopper overgeplaatst naar een "sobere" time out-locatie, vertelt Engbers.

Net als in het openbaar vervoer, wordt ook bij het COA de meeste overlast veroorzaakt door asielzoekers uit veilige landen. Marokkanen en Tunesiërs bijvoorbeeld, zegt Engbers. "Die mensen zijn vaak al langer op zoek naar een plek om te verblijven in Europa, maar krijgen overal nul op het rekest." Hoppend van land naar land vragen zij soms meerdere keren asiel aan in Nederland.

Alleen vrijwillig terug naar Marokko
"Soms heeft hun familie geld gestoken in de reis en durven zij niet terug te keren uit schaamte," verklaart Evita Bloemheuvel van Vluchtelingenwerk. "En wat Marokko betreft, daarmee heeft Nederland geen goede afspraken over gedwongen terugkeer. Dat betekent dat mensen alleen vrijwillig kunnen terugkeren, maar dat willen zij vaak niet."

Maar het vraagstuk is complexer dan het lijkt, stelt gedragspsycholoog Sabine Jansen van onderzoeksbureau Dijksterhuis & Van Baaren. "Ook als je niets te verliezen hebt, vinden de meeste mensen het niet fijn om ruzie te maken of rellen te schoppen. Meestal gaat daar een hele wereld aan complexe emotie achter schuil. Achter woede zit vaak frustratie, angst of onzekerheid. Dat kan ervoor zorgen dat het misgaat in de interactie tussen buschauffeurs, beveiligers en asielzoekers."

Waar die frustratie, angst en onzekerheid precies vandaan komt, blijft speculeren tot er onderzoek naar wordt gedaan. Jansen: "Mensen zoeken betekenis in hun leven, dat kan best wel ontbreken als je in een azc zit te wachten op de rest van je leven. Het kan ook zijn dat mensen gefrustreerd zijn door eerdere negatieve contacten met buschauffeurs. Of omdat mensen denken: 'Jullie vragen geld aan mij voor een buskaartje, maar ik heb nauwelijks geld, want ik wil wel werken, maar ik mag hier niet werken van het systeem'. Maar het kan ook zijn dat mensen simpelweg niet helemaal snappen hoe het openbaar vervoer hier werkt."

Geen uitgebreide OV-informatie
Dat laatste sluit Engbers van het COA ook niet uit. Asielzoekers die in Ter Apel aankomen krijgen namelijk "heel veel informatie" over zich uitgestort. "Denk aan rechten en plichten in Nederland en op de opvanglocatie, onze huisregels, de grondwet, brandveiligheid, gezondheidszorg en hoe we omgaan met huiselijk geweld en strafbare feiten. Uitgebreide informatie over openbaar vervoer zal daarbij niet meteen aan de orde komen", legt de COA-woordvoerder uit.

Een incident op station Emmen waar vorig jaar beveiligers en politie in actie moesten komen (Rechten: anoniem)
Met zo veel potentiële achterliggende oorzaken van de overlast, betwijfelt gedragspsycholoog Jansen de effectiviteit van hetgeen waar al jaren op wordt gefocust: beveiliging. "Wat je vaak ziet is dat handhaving alleen op de korte termijn werkt. Op het moment dat je de handhavers weer weghaalt, zie je dat de overlast weer erger wordt. Er is dan immers niets aan het onderliggende probleem gedaan. Het is geen structurele oplossing."

Open deur
"Een open deur", volgens Edwin Kuiper van vakbond FNV. Toch blijft hij pleiten voor meer beveiligers. "Op de korte termijn is het probleem groter zonder beveiligers en zonder pendelbus. Daarom zegt mijn achterban, de buschauffeurs: 'Zorg nou voor meer toezicht'. Zolang de politiek niet over de brug komt met een oplossing voor de lange termijn, ben je gebonden aan dit soort oplossingen. Het zoeken naar een structurele oplossing is een politieke discussie, maar in de afgelopen jaren heb ik vooral veel politieke onwil gezien. Iedereen trekt zijn handen er vanaf."

Of, zoals een anonieme buschauffeur van Qbuzz het zegt: "Het probleem ligt niet bij Qbuzz, het probleem ligt niet bij Drenthe Tours. Het is een maatschappelijk probleem."
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Alarm om overlast veiligelanders op traject Zwolle-Emmen: ’Ze wachten tot controle weg is’

Wie de trein van Zwolle naar Emmen pakt, komt zonder geldig vervoerbewijs het perron niet op. En dat komt niet doordat er poortjes staan. Medewerkers van Arriva controleren met een scanner of reizigers zijn ingecheckt. Aanleiding voor deze extra controle is de stelselmatige overlast van veiligelanders. „In de trein komen we nog een keer langs”, belooft de steward alvast.

Veiligelanders, jonge asielzoekers die vrijwel zeker weten dat ze toch geen asielstatus krijgen, misdragen zich volgens betrokkenen dagelijks op de lijn. De rit naar Emmen verloopt donderdagmorgen overigens in alle rust.

„Eigenlijk heb je alleen op station Emmen last”, zegt een tienermeisje dat met een leeftijdgenoot op station Coevorden – halverwege het traject – staat. „We moeten daar (bij station Emmen) vaak een uur op de bus wachten en dan komen ze en kunnen ze hun handen niet thuishouden.”

’Om tien uur al politie’
Aangekomen in Emmen rookt een serviceteammedewerker van Arriva een sigaretje naast de spoorovergang van het station. Hij heeft stress van alle overlast. „Vanmorgen om tien uur was er alweer politie. Er stond een groep uren te wachten tot er een keer geen controle is en dan stappen ze op de trein. Ze zijn agressief, etteren en roken waar het niet mag”, zegt de man gestoken in felgeel hesje. „Ze geven een grote mond en zijn onbeleefd. Het is een probleem waar we niks mee kunnen. Ze glippen de trein in en dan komt er altijd gedonder van.”

Op station Emmen valt op hoeveel toezichthouders er rondlopen. Op de twee perrons is er permanent wel een uniform te zien. Aan de voorkant, bij het busstation, instrueert een groep handhavers jonge jongens die als ’host’ op de bussen meereizen. Rond elf uur zijn er meer handhavers dan reizigers te zien.

De servicemedewerker roemt de sfeer in het team. Sommige collega’s komen zelf uit azc’s en daar is hij blij mee. „Ik leer ze Nederlands en zij spreken Arabisch, wat met die overlast van veiligelanders hartstikke handig is natuurlijk.”

Zonder kaartje
Gevraagd naar de toestanden op de lijn, reageert een reiziger schouderophalend. „Er zijn weleens jongeren die geen kaartje hebben en die bij controle kwaad worden. Ja, dat gebeurt”, zegt een man in Zwolle.

Op station Emmen wil een docent wel kwijt dat hij al tien jaar dagelijks tussen Zwolle en Emmen in de trein zit. Ook ’s avonds. „Natuurlijk heb ik weleens jongeren gezien die zonder kaartje meegaan. Maar kijk vooral eens naar buiten, dat groen en de heide. Dit tracé heeft ooit nog een prijs gewonnen voor mooiste treinrit.”
’’Ik verkracht je, ik maak je dood’, kreeg ik te horen’

Stewards op traject tussen Zwolle-Emmen gebukt onder ernstig wangedrag passagiers

Ze zeggen nog plezier in hun werk te hebben, maar de vraag is hoelang de treinstewards van Arriva op de Vechtdallijnen van Zwolle naar Emmen dat volhouden. De lijst met bedreigingen, intimidaties, bespugingen en fysiek geweld is inmiddels ellenlang en breidt nog dagelijks uit.

„De situatie kan in een halve seconde veranderen. Van het ene op het andere moment kunnen de vreselijkste verwensingen naar je hoofd geslingerd worden en heb je heibel in de trein”, zegt een vrouwelijke steward. „Ik werk hier nu tien jaar en heb tot 2019 geen aangifte hoeven doen van een strafbaar feit, maar nu heb ik er drie lopen.”

Ze kijkt even weg, slikt en zegt dat één incident onlangs veel impact had op haar. „Het was een heel klein ventje, maar toen hij geen kaartje kon laten zien, ging hij volledig door het het lint. ’Ik zoek je op, ik ga je verkrachten en ik maak je dood’ waren de woorden die ik te horen kreeg. Het was intimiderend en je bent even sprakeloos, want zulke grove verwensingen ben je niet gewend. Het is natuurlijk bizar dat je je dit moet laten welgevallen voor een kaartje van 15 euro. Ik heb geluk gehad dat er drie machinisten bij stonden die konden voorkomen dat hij me daadwerkelijk aanvloog, maar ondanks hun aanwezigheid probeerde hij het in zijn blinde woede wel. Ja, ik mag achteraf van geluk spreken.”

Na een afname in 2017 en 2018 verdubbelde het aantal ernstige gebeurtenissen op de Vechtdallijn de afgelopen jaren, blijkt uit cijfers van Arriva. Volgens de vervoerder worden die mede bepaald door het wisselende aantal bewoners van het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

„Het werken is gewoon gevaarlijker geworden”, constateert de vrouwelijke steward. „Pas nog weer iemand die een joint zat te roken op het toilet, iemand die een gestolen fiets bij zich had... Nee, niet iedereen die in het asielzoekerscentrum in Ter Apel zit en van deze lijn gebruikmaakt, veroorzaakt overlast maar het grootste deel van de mensen die betrokken zijn bij incidenten komt er wel vandaan. Van de vijftien zwartrijders de afgelopen week waren er dertien met een niet-westerse achtergrond.”

„Ik heb een keer een aanvaring gehad met een meneer die aan kickboksen deed”, zegt steward Ben. „Hij stapte in zonder geldig kaartje, had geen identiteitsbewijs en geld bij zich. Ik kon hem naar de uitgang dirigeren, maar toen hij uitstapte bespuugde hij me, sprong op om me zo’n karatetrap te geven. Ik kon nog opzijspringen maar niet voorkomen dat hij mijn been nog raakte. Een collega had in allerijl de politie gebeld, die de man kon inrekenen.”

Ben gaat nog altijd met plezier naar zijn werk. „’s Ochtends op de fiets ben ik altijd weer benieuwd wat ik aan leuke dingen tegen ga komen. Maar je kunt niet verhullen dat er door de toestroom van veiligelanders een ander klimaat is ontstaan.”

Kopstoot
Voor collega Hans ligt het iets anders. „Voor ik de deur uitga, kijk ik altijd eerst in de groepsapp of er calamiteiten zijn. Dan kom je tenminste niet voor verrassingen te staan. Maar het is vervelend dat je er al op voorhand rekening mee houdt dat er iets kan gaan gebeuren.”

Vier talen, waaronder Arabisch, spreekt Salim. Maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat hij slachtoffer werd van geweld door een ’veiligelander’. „Ik stond naast de deur in de trein toen een jonge, beschonken man op me afkwam en ineens een kopstoot gaf. Ik was even helemaal van de wereld en moest worden geopereerd aan mijn gezicht. Dat zijn echt incidenten die er keihard inhakken.”

Regiodirecteur Oost van Arriva, Jieskje Hollander, zegt dat er vanuit Den Haag actie ondernomen moet worden om het tij te keren. „Het aantal asielzoekers neemt toe in Ter Apel en wij worden daardoor geconfronteerd met een toename van reizigers die geen geldig vervoersbewijs hebben en voor problemen zorgen. Denk daarbij aan spugen, bedreiging, fysiek geweld zoals slaan en schoppen, met als dieptepunt een incident eind 2021 waarbij een machinist meerdere keren tegen zijn hoofd is geschopt. De verdachten konden later worden opgepakt, maar momenteel zitten nog twee van onze medewerkers onder wie de machinist ziek thuis.”

Om de problemen het hoofd te bieden, zet Arriva standaard op elke rit een steward in die is uitgerust met een bodycam. „Daarnaast werken we met ’vliegende teams’ die zorgen voor een structurele perroncontrole op de stations Zwolle en Emmen. Ook staan deze teams paraat om ter plaatse bij een incident te kunnen assisteren. Maar voor meer personeelsinzet is structureel geld nodig en daarvoor zijn we mede afhankelijk van de provincie en het Rijk. Het is een openbare orde-probleem dat wij niet kunnen oplossen.”

„Eén simpele oplossing is er niet. Het allerbelangrijkste is om met alle betrokken partijen – waaronder onze opdrachtgever de provincie Overijssel, politie, vakbonden, gemeenten en het ministerie van Justitie en Veiligheid – de koppen bij elkaar te steken”, meent Hollander. „Politiek Den Haag is verantwoordelijk voor het migratiebeleid en zolang de oorzaak van het probleem daar niet wordt aangepakt, moeten wij blijven dealen met de gevolgen ervan.”

Ook buschauffeur doelwit van agressie
Ook personeel van busmaatschappij Qbuzz heeft te maken incidenten tussen Ter Apel naar station Emmen. „Wij herkennen de jarenlang aanhoudende problematiek rondom de zogenoemde veiligelanders”, zegt woordvoerder Michel van der Mark. „Met name bij het instappen ontstaan er discussies over de betaling van de reis en heerst er een groot gevoel van onveiligheid onder onze chauffeurs.”

In 2019 is gestart met een pilot met een aparte pendelbus voor asielzoekers en aanvullende beveiliging op lijn 73. Van der Mark: „Dit bleek succesvol, maar de geldkraan ging snel weer deels dicht. Na acties van chauffeurs en de vakbond FNV rijdt de pendel nu de hele dag. Voor nu even rust, maar het geld is rond de zomer alweer op. Onze chauffeurs zijn al jarenlang de dupe van het Haagse knipperlichtbeleid zonder dat er echt wordt gekeken naar het structureel oplossen van het onderliggende probleem.”

’Financiële regeling mogelijk verlengd’
Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) laat in een schriftelijke reactie weten in gesprek te zijn met Arriva. „Mensen die gevlucht zijn voor oorlog, geweld of vervolging verdienen een veilige plek om te wonen. Maar tegelijkertijd is het volstrekt onaanvaardbaar dat een relatief kleine groep voor overlast zorgt en probeert misbruik te maken van het systeem.” Hij benadrukt dat de aard en omvang van de overlast per gemeente verschillen. „De aanpak kunnen we niet alleen, daar hebben we lokale partijen hard bij nodig. Om gemeenten tegemoet te komen, heeft mijn voorganger in 2020 en in 2021 een financiële regeling beschikbaar gesteld van 1 miljoen euro. Ik overweeg om in 2022 wederom een regeling voor gemeenten beschikbaar te stellen. Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld extra boa’s inzetten.” Ook onderzoekt hij de mogelijkheden van een complete aanpak sociale veiligheid in het openbaar vervoer.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Vermoeden inwoners Maarheeze blijkt te kloppen: verdachte aanranding komt van AZC Budel

De man die vrijdag in Maarheeze werd opgepakt voor aanranding van meerdere vrouwen, verbleef op asielzoekerscentrum (AZC) in Budel. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). ,,Bij ons is hij niet langer welkom.”

De 27-jarige verdachte wordt na zijn hechtenis overgebracht naar een speciale opvanglocatie in Hoogeveen die onder strenger toezicht staat. Of de man nog door justitie vervolgd wordt, is nog onduidelijk.

De link met het AZC werd zaterdagmiddag al vermoed door het gros van het winkelend publiek in Maarheeze. Een melding over een aanranding, gecombineerd met een verdachte uit Budel; dan wijzen de vingers al snel naar het asielzoekerscentrum.

Ze zijn er in Maarheeze wel aan gewend geraakt: incidenten rond AZC’ers in hun dorp. Winkel- en fietsendiefstallen, intimidaties op straat, vrouwen die worden nageroepen. Dan kijk je niet erg meer op van zo’n nieuwe melding. Zelfs niet als het om een aanranding gaat.

Drie aangiftes
Wat er vrijdag nou precies in en rond de Lidl aan de Smits van Oyenlaan in Maarheeze gebeurde, is niet helemaal duidelijk. In ieder geval drie vrouwen deden aangifte van aanranding. Bij de Lidl zelf wil niemand op het incident reageren.

Een uitbaatster van een nabijgelegen kledingzaak - die liever anoniem blijft - zag vrijdag hoe de verdachte in de boeien werd geslagen. ,,Hij sprak geen Nederlands. Iemand zei dat het een Palestijn was. Gezien alle incidenten hier, is de link met het AZC al snel gelegd. Sinds dat centrum hier is, gaat het bergafwaarts. Wij hebben ook wel eens met diefstal te maken gehad. Aangifte doe ik niet meer. Dan zit je twee uur op het bureau en hoor je daarna nooit meer iets.”

Tot extra straatvrees onder het vrouwelijke deel van de shoppers, heeft het incident daags na het voorval in ieder geval niet geleid. Ook niet bij de 13-jarige Ivy Snik, die zaterdag gewoon in haar uppie naar de slager gaat. ,,Ik ben samen met een vriendin wel eens achtervolgd door een paar jongens die van het AZC bleken te zijn. Toen hebben we de politie gebeld en waren ze snel weg. Meestal kijk ik ze heel boos aan. Ik ben sowieso niet snel bang. Ik zit op judo.”

De bejaarde Annie Lemmers, die schuin tegenover de Lidl woont, is voorzichtiger. ,,Ik laat tegenwoordig mijn kinderen voor me pinnen, sinds ik hier in de straat van mijn pinpas beroofd ben.”

Hoe voorkom je dit soort incidenten? Met boa’s op straat, permanente beveiliging in de winkels? Buurtpreventie? Harm van Leuken van buurtpreventie Cranendonck: ,,Er gebeurt al veel op dat vlak, ook in de Smits van Oyenlaan. Maar zoiets vindt razendsnel plaats, op een onbewaakt moment. Zolang het AZC daar zit, denk ik nooit dat je het helemaal kan voorkomen.”

Overigens besloot de gemeenteraad van Cranendonck twee maanden geleden dat het huidige AZC in Budel op 1 juli 2024 dicht moet.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46565
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Mahalingam »

Probleem: 'wij willen gratis geld en dat krijgen we niet."
Mijn advies: trossen los en wegvaren die hap.
Asielzoekers vluchtelingenboot Meppel in hongerstaking

Willen geld in plaats van goederen

75 asielzoekers zijn op een vluchtelingenboot in Meppel sinds maandag in hongerstaking. Ze zijn het niet eens met de manier waarop ze behandeld worden door het COA en de IND. De protestgroep komt vanwege twee redenen in actie. Ten eerste zijn ze het niet eens met de manier waarop ze verzorgd worden. In Meppel krijgen de mannen alles in natura: drie maaltijden per dag en andere gebruiksvoorwerpen zoals tandenborstels en tandpasta. Liever zouden zij een deel hiervan in geld uitgekeerd krijgen zodat ze hun eigen boodschappen kunnen doen. Dat meldt RTV Drenthe dinsdag.

De andere irritatie van de vluchtelingen is richting de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de organisatie die gaat over de asielprocedure. De asielzoekers in Meppel wachten te lang op duidelijkheid, vinden ze.

Eind oktober ging Meppel in op een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers om 98 vluchtelingen op te vangen. Het aanmeldcentrum in Ter Apel was overbelast, de druk werd onder andere groter door het opheffen van corona-reisrestricties. De boot in Meppel wordt ingezet als noodopvanglocatie.
https://www.nieuwnieuws.nl/5156162/asie ... erstaking/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

En er is al zo'n tekort aan artsen. Nu hebben ze dit ook al weer op hun bordje gekregen. Als ze in hongerstaking willen, laat ze gewoon gaan... Ze gaan vanzelf weer eten als ze honger krijgen. Het zijn jongen alleenstaande mannen die nu op de vluchtelingenboot in Meppel verblijven.
Het is nog onduidelijk hoelang de mannen in hongerstaking blijven. Vanwege de gezondheidsrisico‘s heeft het COA medische hulp ingeschakeld. Zo is er een arts die dagelijks de gezondheid van de asielzoekers checkt. ,,Daar is een protocol voor. In de omstandigheden van een hongerstaking houden we een extra vinger aan de pols", aldus de woordvoerder.

Volgens Engbers komen hongerstakingen geregeld voor. ,,Het is geen dagelijkse kost, maar toch wel regelmatig. Meestal is het een actie van eenlingen of een klein groepje. Zo'n grote groep is vrij uitzonderlijk.”

Het COA probeert met de groep asielzoekers een oplossing te zoeken, maar die is op dit moment nog niet gevonden. ,,We hebben gesprekken met een vertegenwoordiging van de groep, dat loopt nog.” Volgens het COA is het een optie om zelf brood en dergelijke te smeren voor het ontbijt en de lunch, zoals op andere locaties al wordt gedaan. Wel moet er nog gekeken worden of daar aan de kade genoeg ruimte voor is.

,,Het is een noodopvanglocatie en die is niet bedoeld om mensen er zolang te laten verblijven. Maar door de situatie met de lange wachttijden en de krapte qua opvangcapaciteit is er geen mogelijkheid om de mensen iets anders te bieden. Wij proberen ook met ze mee te denken.”

Afbeelding
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46565
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Mahalingam »

"Wij proberen ook met ze mee te denken.”

Dat kan een recept zijn voor meer ellende ingedachtig deze woorden:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23326
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door King George »

Ik wens de hongerstakers veel succes en ik zeg: Doorstaken!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 46565
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Mahalingam »

Vluchtelingen in Nederland:

Afbeelding

en in Libië hebben ze een dakje boven hun hoofd.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

De crisissituatie rond de overvolle asielzoekersopvang in Ter Apel duurt nog zeker tot volgende week dinsdag. Dat verwacht staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). Hij heeft de burgemeester van Groningen gevraagd om de komende nacht asielzoekers op te vangen in een sporthal of evenementenhal.

Dat zal ook niet naar het zin van de asielige zijn. Die willen een kamer met tv of een huis, en geen veldbed in een sporthal.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

:shock:
Asielzoeker verminkte azc-personeel met opzet: 'Wil blijven'

Een 42-jarige asielzoeker die in het azc in Sweikhuizen verbleef, gooide met opzet hete olie over twee medewerksters heen. Hij was naar eigen zeggen bang het land uitgezet te worden.

Deze Tarek S., geboren in Koeweit en opgegroeid in Iran, heeft verklaard liever in een Nederlandse gevangenis te zitten dan dat hij terug moet naar Iran.

In aanloop naar het voorval op 27 januari van dit jaar zou Tarek te horen hebben gekregen dat hij het asielzoekerscentrum in Sweikhuizen moest verlaten. Dat heeft hij in ieder geval bij de politie verklaard. In een vlaag van paniek besloot hij hete olie over twee azc-medewerksters te gooien. Zij raakten beiden ernstig gewond en kampen nog altijd met fysieke en mentale klachten.

Hart en ziel
"Het herstelproces van mijn cliënte loopt nog", zegt letselschadeadvocaat Nino Pennino. "Ze is behandeld in een brandwondencentrum in Aken. Tot op de dag van vandaag heeft ze niet kunnen werken, ze is arbeidsongeschikt. Het gaat ook in mentaal opzicht gewoon slecht. Ze werkte daar met hart en ziel en is nu getekend voor het leven."

Collega-advocaat Reint Ruiter, die het andere slachtoffer bijstaat, spreekt ook van 'ernstige brandwonden' bij zijn cliënte. "En blijvend littekenweefsel, dat staat vast. Ook zij is nog altijd arbeidsongeschikt en maakt zich ernstige zorgen over haar toekomst."

Geen advocaat
Tarek doet ondertussen geen moeite de gevangenis te verlaten. Hij verscheen tot dusver één keer voor de rechter en deed dat zonder advocaat. De veertiger gaf lange tijd aan geen advocaat te willen. Er bestaan bij de rechtbank echter twijfels over zijn psyche en dus wordt hem een advocaat toegewezen. "Maar ik heb geen enkel belang om naar buiten te gaan", benadrukt Tarek.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46565
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Mahalingam »

Nu ze klaar zijn met rammadannen kunnen die jeugdige vitale jongemannen uit Allahstan gaan dreigen (en doen) met hongerstaken.

In onze cultuur roepen wij "Vrouwen en kinderen eerst" als de boot aan het zinken is.
Er zijn culturen waar dat niet zo is. Waar een man veel meer waarde heeft dan een vrouw.
Van die landen waar een vrouw 5 stappen achter haar man loopt op straat. Met als uitzondering: 10 stappen voor hem uit als ze door een mijnenveld lopen.
Die asieligen klagen dat de Oekraïnse vluchtelingen voorgetrokken worden en dat dit komt omdat het vrouwen en kinderen zijn, die culturele reden ontgaat ze.
Asielzoekers opvang Schinnen dreigen met hongerstaking

Een aantal bewoners van de noodopvang in Schinnen dreigt maandag een hongerstaking te starten omdat zij ontevreden zijn over de procedure voor asielaanvragen.

Zo zouden zij geen informatie krijgen en zouden de aanvragen stilliggen.

Frustratie
De bewoners van de Schinnense noodopvang zeggen gefrustreerd te zijn door het gebrek aan informatie vanuit het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) temidden van de slechte leefomstandigheden in het complex. De asielzoekers protesteren donderdag al tegen de kwestie met een zogeheten sit-in, een geweldloze zitstaking.

Verder zijn de bewoners van de noodopvang ook boos omdat ze het gevoel hebben dat vluchtelingen uit Oekraïne sneller geholpen worden.

Protesten
Het is niet voor het eerst dat de bewoners in opstand komen. Ook in januari werd al geprotesteerd vanwege de slechte leefomstandigheden in de opvang. Er waren toen klachten over de temperatuur in het complex, het eten en de veiligheid. Daarnaast voelden de vluchtelingen zich onveilig in de opvang doordat deze bestaat uit een aantal tenten.
https://www.1limburg.nl/asielzoekers-op ... xt=default
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
vr mei 13, 2022 3:35 pm

Asielzoekers opvang Schinnen dreigen met hongerstaking
Die hongerstakingen worden nog een dingetje, Als men toegeeft aan deze drammerij , dan is het hek vn de dam, en gaan er nog meer asielige zogenaamd in hongerstaking.

Het is maar goed voor die knapen dat ik niet de baas ben het AZC, want ik ging al hun kamers langs om hun etenswaren te verwijderen. En dat onder het mom...Als je iets doet, dan moet je het goed doen.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Dat is snel. Dit is een bericht van twee dagen geleden. Ze hebben niet eens tijd gehad om hongerig te voelen.

Asielzoekers in Meppel beëindigen hongerstaking per direct

De 75 asielzoekers op de asielzoekersboot van Meppel beëindigen per direct hun hongerstaking. Een gesprek met het COA heeft daartoe geleid.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

Elke dag is het hommeles in azc Budel: 360 overtredingen in een jaar

Gemiddeld elke dag waren er het afgelopen jaar maatregelen nodig tegen bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. In veertig gevallen was het vergrijp van een asielzoeker zo ernstig dat hij moest worden overgeplaatst naar de Handhavings- en Toezichtlocatie in het Drentse Hoogeveen.

In dit complex verblijven vluchtelingen die veel overlast veroorzaken in een azc. Hieronder vallen vernielingen, pesterijen en agressie en/of het vaak aan de laars lappen van de huisregels. Van dertig bewoners van het azc in Budel is vanwege één of meer van deze overtredingen vorig jaar acht weken zakgeld ingehouden.

Kamervragen over aanhoudende overlast
Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid laat dit weten aan Joost Eerdmans van JA21. Het Tweede-Kamerlid had over ‘Budel’ vragen gesteld. Aanleiding was onder meer berichtgeving van Omroep Brabant over aanhoudende overlast in en om het azc. Van der Burg meldde verder dat hij binnenkort met meer details komt over de incidenten op deze opvangplek, maar ook over die op de andere locaties in Brabant waar asielzoekers verblijven.

De staatssecretaris heeft goede hoop dat met maatregelen die in maart werden aangekondigd, de rust zal terugkeren. Van der Burg wijst onder meer op een speciaal geplaatst hekwerk rondom de voormalige Duitse kazerne en regelmatige kamercontroles.

Van der Burg wil zich niet bij sluiting neerleggen
De bewindsman beseft dat de gemeenteraad van Cranendonck, waar Budel onder valt, heeft besloten om na 1 juli 2024 te willen stoppen met het azc. De inwoners van de gemeente en de politiek zijn de problemen die een deel van de asielzoekers veroorzaakt, beu. Desondanks houdt de staatssecretaris de moed erin.

Van der Burg: “Gelet op de huidige opvangcapaciteit, ook in het licht van de crisis in Oekraïne, is het niet wenselijk dat er opvangplekken verloren gaan. Of er na 1 juli 2024 ruimte is voor een opvanglocatie in Cranendock zal te zijner tijd duidelijk moeten worden. Hiertoe worden de komende periode gesprekken gevoerd.”
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

"Nederlanders. "

Afbeelding
Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen:

De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie tegen deze site. De politie spreekt in beide zaken van een ‘zeer brute aanval’. ,,Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”

Beide misdrijven vonden plaats op zondag 15 mei. De Deense politie neemt de zaken zeer hoog op en heeft zelfs via diverse kanalen een foto van de gezochte Nederlander verspreid. De man zou betrokken zijn geweest bij een moord op een 28-jarige man in hotel NH Collection in Kopenhagen. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen aan het hoofd gevonden in een hotelkamer. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Linkeroor afgesneden
Een paar uur na de moord in de hotelkamer sloeg de Nederlander vermoedelijk opnieuw toe in een binnenappartement in Silkegade, een straat in het hartje van Kopenhagen. Op dit adres werd een 25-jarige man zwaar toegetakeld met een mes. Zo werd op zijn benen gestoken, werd een van zijn wangen opengesneden en werd zijn linkeroor afgesneden. Dat deed de Nederlander vermoedelijk samen met een Deense compagnon, die twee dagen later werd aangehouden.

De Nederlander die nu gezocht wordt is de 24-jarige Yahye O. Tegen hem is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. De politie denkt dat hij voor beide aanslagen verantwoordelijk is, omdat de verwondingen van zijn slachtoffers overeen zouden komen.

Het is niet duidelijk waar de Nederlander nu is. Een woordvoerder van de Deense politie meldt dat hij op bezoek was in Denemarken en vermoedelijk het land inmiddels heeft verlaten. ,,Mogelijk zit hij in Zweden, Noorwegen, of het noorden van Duitsland”, aldus een woordvoerder. ,,Maar aangezien de verdachte een Nederlander is en banden heeft met het Verenigd Koninkrijk, zoeken we hem ook in die landen.”

Levensgevaarlijk
De Deense politie beschouwt O. als levensgevaarlijk. Burgers moeten bij het aantreffen van de man niet zelf in actie komen, maar onmiddellijk de politie bellen. ,,Het was een zeer brute aanval, dus we hebben een intensief onderzoek opgestart om O. achter de tralies te krijgen. We hebben een goede samenwerking met onze collega’s in het buitenland, maar we hebben de hulp van de burgers nodig.”

De politie heeft in de zoektocht naar de man zijn volledige naam en foto’s van hem gepubliceerd. Op deze beelden is te zien dat hij met twee zwarte tassen over straat loopt. Wat hij in Kopenhagen deed en wat zijn relatie is met de andere verdachte, is vooralsnog onduidelijk. ,,Veel landen proberen hem te vinden”, aldus de Deense politie. ,,Dit soort geweld zie je hier niet veel.”

Mogelijk verband
De 20-jarige vermeende handlanger van de Nederlander bekent dat hij aanwezig was in het hotel, maar zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de moord, zo laat zijn Deense advocaat aan deze site weten. In een eerste zitting heeft hij onschuldig gepleit.

De Deense politie vermoedt dat er een verband is tussen de moord in het hotel en de steekpartij in Silkegade. Over de toestand van het gemartelde slachtoffer is verder weinig bekend, wel zou hij aanspreekbaar zijn.

Hotel NH Collection, het hotel waar de moord plaatsvond, wil niet reageren op vragen van deze site.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Plaats reactie