Zwakke islamitische scholen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Zwakke islamitische scholen

Bericht door Ariel »

Dijksma wil bestuur islamschool ontslaan
ANP


DEN HAAG - Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs stapt naar de rechter om het bestuur van Stichting Islamitische Scholen Helmond (SIS Helmond) te dwingen op te stappen.

Het is de eerste keer dat deze maatregel tegen een schoolbestuur wordt genomen, meldde het ministerie van Onderwijs maandag.

Volgens Dijksma heeft het bestuur van SIS Helmond onrechtmatig geld besteed dat was bedoeld voor het onderwijs aan kinderen op de basisschool. In totaal gaat het om enkele tonnen. Het geld is besteed aan leerlingenvervoer en aan vergoedingen voor mensen die daar niet of nauwelijks een tegenprestatie voor hebben geleverd. Dijksma bekijkt ook of de bestuursleden persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de schade.

Eerder deed het ministerie van Onderwijs al aangifte wegens de onrechtmatige besteding van overheidsgeld. Dijksma vindt dat het onderwijs aan de leerlingen van SIS Helmond niet gediend is ‘met het aanblijven van bestuurders die zo in opspraak zijn geraakt’. Het fraudeparket van justitie heeft de aangifte nog in onderzoek.

Regeling
De staatssecretaris heeft de bestuursleden de mogelijkheid gegeven gerechtelijke stappen te voorkomen door zelf op te stappen. Verder heeft zij hun een regeling aangeboden voor het terugbetalen van het geld. De bestuursleden zijn daar niet op ingegaan, aldus het onderwijsministerie.

Het gerommel met subsidie is niet het enige probleem op de school. De laatste tijd hebben verschillende ouders van leerlingen van SIS Helmond geklaagd over de sociale onveiligheid. De Onderwijsinspectie doet op dit moment onderzoek naar de veiligheid op de school.

Adviseur Hans Koster van het schoolbestuur laat desgevraagd weten dat de staatssecretaris voor haar beurt spreekt. Volgens hem is nog niet aangetoond dat sprake is van wanbeleid. Het schoolbestuur is juist bezig om eventuele fouten te herstellen. Koster ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art" onclick="window.open(this.href);return false; ... l_ontslaan
Laatst gewijzigd door Ariel op wo aug 06, 2008 4:11 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

We zullen er maar van uitgaan dat het "toeval" is dat in Belgie de moslimexecutieve ook uitblinkt in gesjoemel op grote schaal.

Als men alle verschillende vormen van subsidiering aan allerlei onooglijke en onnodige islamitische verenigingskes en clubjes eens zou doorlichten dan vrees ik dat men een stinkend potje krijgt waarvan de stank niet te harden is.

In de meeste islamitische landen is corruptie gewoon deel van het dagelijkse leven. Welke kwiebus heeft het in zijn hoofd gehaald te denken dat dit cultuurpatroon ineens zou opgegeven worden omdat men naar Europa emigreert?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Ernstige misstanden Ibn Ghaldounschool

Bericht door Mahalingam »

Het gesjoemel is een veel voorkomend probleem in allahtone kringen. De opvattingen over de besteding van belastinggelden zijn nu eenmaal anders. Subsidie wordt gezien als een recht analoog aan de jaziya belasting voor ongelovigen.
De familie en de clan worden dan ook zodra het mogelijk is, uitgenodigd om uit de subsidieruif te vreten. Hier is een heel normaal voorbeeld van dit handelen. Volgens Min. Vogelaar zal dit de komende 50 jaar niet veranderen.
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws? ... 20Ghaldoun
Ernstige misstanden Ibn Ghaldounschool
Het onderzoek van de Inspectie is gestart naar aanleiding van een anonieme brief naar het Ministerie van Onderwijs, over strafbare feiten. Volgens het ministerie toont het rapport aan dat daar inderdaad sprake van is. Zij heeft aangifte gedaan bij justitie.
Ze hebben een klokkenluider nodig want anders zou niemand iets merken. Het is toch van de gekke dat er geen controle wordt gedaan nu zo langzamerhand bekend is dat op alle Mohammedaanse scholen gebrekkig wordt geadministreerd.
Ibn Ghaldoun heeft in 2005 en 2006 enkele reizen georganiseerd naar Saoedi-Arabië, voor het bezoek aan heilige plaatsen. In totaal namen 197 personen deel aan de bedevaart. Het ging om leerlingen, docenten, ouders en een groot aantal buitenstaanders. De school ontving een rijksbijdrage van 201.429 euro voor de reizen. De school erkent dat de bezoekjes geen educatief doel hadden. Zij zegt dat het bedrag van ruim twee ton zal worden terugbetaald, maar volgens de Inspectie is dat nog niet gebeurd. Verder zijn alle kosten niet goed onderbouwd.
En ik denk niet dat terugbetaling ooit zal volgen. Het geld is opgemaakt en van een kale kikker kan je geen veren plukken.
Op Ibn Ghaldoun staan twee imams op de loonlijst van 66 en 44 jaar. Ze zouden fulltime in dienst zijn. Volgens de school vervullen zij een belangrijke sociale taak op school: ze zijn beschikbaar voor problemen van leerlingen en zorgen voor rust en sociale cohesie. De Inspectie concludeert echter: “Wij kunnen niet vaststellen dat zij daadwerkelijk werkzaamheden ten behoeve van de school of het bestuur hebben verricht”. Volgens de school zijn de imams vooral buiten de school actief geweest. Zij hebben inmiddels een deeltijdbaan op de school.
Wat een pech voor die imams, ze krijgen maar een deelportie uit de ruif.
De Inspectie heeft tijdens de bezoeken aan de Rotterdamse school nog meer misstanden vastgesteld, die als “bijvangst” gezien kunnen worden. Zo is er mogelijk sprake van belangenverstrengeling: de betaalde kinderopvang wordt voor een deel verzorgd door echtgenotes van bestuursleden. De echtgenote van de voorzitter zou tegen betaling managementondersteuning verlenen. In vier gevallen hebben medewerkers van de school een te hoog salaris ontvangen: zij kregen tot 40 procent extra op hun CAO-norm, terwijl maximaal 20 procent is toegestaan. Ibn Ghaldoun heeft die salarissen inmiddels aangepast: de extra’s zijn verdwenen. Volgens de school hadden de beloningen vooral te maken met drukke werkzaamheden van de personeelsleden.
Je ziet het, ruimhartig worden baantjes geregeld voor familie en clan.
Het Ministerie van Onderwijs heeft naast de Ibn Ghaldoun in Rotterdam nog een groot aantal andere islamitische scholen in Nederland onderzocht. Ook in die gevallen zijn misstanden vastgesteld, variërend van misbruik van subsidies tot falende bestuursleden. Voor het ministerie zijn de bevindingen aanleiding geweest om te bekijken of alle islamitische scholen in Nederland moeten worden onderzocht.
Er zijn een paar ambtenaren wakker geworden. Ze gaan overwegen om te bekijken of het zinnig zou zijn om al die allahtone scholen nader te bekijken. Maar mischien zijn het toch toevallige uitwassen?
De voorzitter van het bestuur B. Naas zegt: “Ik beschouw het rapport van de Inspectie als een mening. We zijn over alles nog in gesprek met het Ministerie van Onderwijs.
Ik begin wantrouwig te worden als ik mannen met baarden zie. Vroeger moesten ze ook een jurk aan hebben, wilde ik oplettend worden. Heeft de man een zwam op zijn voorhoofd?
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re: Ernstige misstanden Ibn Ghaldounschool

Bericht door stropke »

Mahalingam schreef:Ik begin wantrouwig te worden als ik mannen met baarden zie. Vroeger moesten ze ook een jurk aan hebben, wilde ik oplettend worden. Heeft de man een zwam op zijn voorhoofd?
Afbeelding

Kent ge dit lied:
Allen die willen naar Mekka varen,
moeten mannen met baarden zijn,
Jan, Piet, Joris en Corneel die hebben baarden (2x)
die mogen mee... :roll: :lol: :lol:

Jaja, zij liever dan ik.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Ja, ja Stropke, ge trekke mij aan de baard.:D
Ik ben nog niet seniel dus weet dat het is:
Al die willen te kaap'ren varen,
't moeten mannen met baarden zijn.
[...]
Al die van bier en brandewijn houden,
't moeten mannen met baarden zijn.
Een veel gezongen lied bij padvinders vroeger. Vandaar.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Een pracht van een zwam kan je bewonderen bij nr. 2 van Al Qaeda geheten Al Zawahiri (bekend van haat-praat video's):
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Deze baard heb ik nog niet gehad...
Hij komt in het baarden museum
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Ik moet eerlijk toegeven dat de goeie bewindslieden die we hebben, ( ik vind Sharon Dijksma doortastend ) het niet gemakkelijk hebben.
Nu wordt ze weer tegen gewerkt door de gerechtelijke macht.
Wat een land.... :mad:
Schorsing islamitisch schoolbestuur afgewezen
dinsdag 18 december 2007 13:11

De rechtbank in Den Bosch heeft het verzoek van staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) afgewezen om twee bestuurders van de stichting Islamitische Scholen (SIS) Helmond en Omgeving onmiddellijk te schorsen

Op 30 januari moet de rechtbank een besluit nemen over het ontslag van de twee bestuurders die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan wanbeheer en fraude. Dijksma wilde al voor die beslissing viel de bestuurders laten schorsen en interim-bestuurders aanstellen.

Onvoldoende aangetoond
De rechtbank oordeelde vandaag dat de Staat onvoldoende heeft aangetoond waarom de beslissing op het ontslag op 30 januari niet kan worden afgewacht, nu de redenen voor het verzoek tot ontslag al geruime tijd bekend zijn.

In september gaf het bestuur van de SIS Helmond toe 130.000 euro subsidie 'verkeerd te hebben besteed', maar het weigerde te spreken van fraude. De Onderwijsinspectie kwam eerder dit jaar tot andere conclusies. Het bestuur van SIS Helmond heeft fictieve personen op de loonlijst geplaatst, zichzelf exorbitant hoog ingeschaald, en gesjoemeld met subsidies voor leerlingenvervoer.

Aangifte
Dijksma deed daarom op 14 maart aangifte wegens 'vermoedelijke strafbare feiten bij de besteding van overheidsgeld'. Om onbekende reden werd die pas bijna vijf maanden later in behandeling genomen.

Dijksma heeft het bestuur alle gelegenheid gegeven de affaire met een sisser te laten aflopen. De leden konden gerechtelijke stappen voorkomen door uit eigen beweging op te stappen. Voor de tonnen misbruikte overheidssubsidies kon de stichting een regeling treffen. Daar ging het bestuur niet op in.

Het is de eerste keer dat een bewindspersoon naar de rechter stapt om een schoolbestuur weg te krijgen.

Door Anna Dijkman
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

'Schaf islamscholen af'
door onze redacteur Herman Veenhof

AMSTERDAM - Het islamitisch onderwijs moet worden afgeschaft omdat de radicale islam daarin de boventoon voert, vindt Nahed Selim, feministe, schrijfster en moslima. Selim (54) maakt zich zorgen over het orthodoxe radicalisme in het onderwijs op islamitische scholen. Daarom wil ze af van de overheidsbekostiging van het bijzonder onderwijs in het algemeen. ,,De moslimscholen komen niet terug; de christelijke wel.''
De meeste van de 45 islamitische basisscholen en de twee vestigingen voor voortgezet islamitisch onderwijs in Amsterdam en Rotterdam worden getypeerd door bestuurlijke onkunde en financiële chaos. Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma laat een onderzoek uitvoeren en zal afhankelijk van de uitkomst daarvan overgaan tot sluiting van scholen die niet voldoen aan de wettelijke vereisten.

Nahed Selim vindt dat niet genoeg. ,,Op verreweg de meeste islamitische scholen is de radicale islam diep doorgedrongen in de inhoud van het onderwijs. Een boek als De weg van de moslim , dat in 2004 door de politiek breed werd afgekeurd en moest worden verwijderd uit de moskee, behoort tot het standaardpakket van lesboeken.''

De weg van de moslim (waarin wordt gepleit voor het doden van homo's, ongelovigen en weerspannige vrouwen) kwam in het nieuws na rapportages van de AIVD over de Tawheed-moskee in Amsterdam. Volgens Selim worden de boeken nog gebruikt in tal van moskeeën en het Islamitisch College Amsterdam.
http://www.nd.nl/Document.aspx?document ... &id=106898
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Ariel schreef:Ik moet eerlijk toegeven dat de goeie bewindslieden die we hebben, ( ik vind Sharon Dijksma doortastend ) het niet gemakkelijk hebben.
Nu wordt ze weer tegen gewerkt door de gerechtelijke macht.
Wat een land.... :mad:
:twisted: Zeg dat wel.
En dat voor eentje van de PVDA ??? :wink:
Chapeau voor Sharon, blijkbaar kan PvdA ook nog staan voor: Partij Voor De Autochtonen.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Nou, het is zo ver. De kogel is door de moskee. Ik had dit niet verwacht.
Rechtbank ontslaat bestuur islamitische school
woensdag 30 januari 2008

Twee frauderende bestuurders van de Stichting Islamitische Scholen (SIS) Helmond zijn door de rechtbank ontslagen. Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) had daar in oktober om verzocht.


De twee hadden zich schuldig gemaakt aan financieel wanbeheer maar weigerden op te stappen.

Fraude
In september gaf het bestuur van de SIS Helmond weliswaar toe 130.000 euro subsidie 'verkeerd te hebben besteed', maar het weigerde te spreken van fraude. De Onderwijsinspectie kwam eerder dit jaar tot andere conclusies (rapport in pdf) en becijferde dat een bedrag van 850.000 euro aan onderwijsgeld niet juist was besteed.

Het bestuur van SIS Helmond had fictieve personen op de loonlijst geplaatst, zichzelf exorbitant hoog ingeschaald, en gesjoemeld met subsidies voor leerlingenvervoer.

Aangifte
Dijksma deed daarom op 14 maart aangifte wegens 'een vermoeden van strafbare feiten' bij de besteding van onderwijsgeld.

De staatssecretaris heeft het bestuur alle gelegenheid gegeven de affaire met een sisser te laten aflopen. De leden konden gerechtelijke stappen voorkomen door uit eigen beweging op te stappen. Voor de tonnen misbruikte overheidssubsidies kon de stichting een regeling treffen, maar daar ging het bestuur niet op in.

Staatssecretaris Dijksma wil nu ook het geld terugeisen. Daardoor dreigt een faillissement van de school, aldus de landsadvocaat bij de behandeling van de rechtszaak.

Het is de eerste keer dat een bewindspersoon naar de rechter is gestapt om een schoolbestuur weg te krijgen.

Door Anna Dijkman
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Er is nog zo'n monocultureel schooltje in opspraak over vergelijkbaar gedrag als in voorgaande berichten werd gemeld.
http://frontpage.fok.nl/nieuws/87218
Fraude bij islamitische basisschool in R'dam
De islamitische basisschool IBS De Dialoog in Rotterdam heeft geld aan medewerkers uitbetaald zonder dat daar een tegenprestatie tegenover stond. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs vordert het geld terug van de school. Dat heeft zij vandaag gezegd.

In 2002 en 2005 heeft IBS De Dialoog mensen op de loonlijst geplaatst van wie 'niet aannemelijk' is dat zij toen voor de instelling werkten. Verder kregen medewerkers onder valse voorwendselen meer loon, dat zij voor driekwart weer terugstortten in de kas van de school.

Ook sjoemelt de school met de toetsen van leerlingen. IBS De Dialoog staat bekend als een zeer zwakke school. Op dit moment krijgt de school begeleiding van de gemeente Rotterdam om orde op zaken te stellen.
Ik vind die 3/4 afroming wel erg veel. De maffia is tevreden met 50 %.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Minder animo islamitische scholen na conflicten
maandag 4 februari 2008 .

Het aantal leerlingen op islamitische scholen is in het schooljaar 2006/2007 voor het eerst gedaald. Vooral middelbare scholen zijn onder Turken en Marokkanen minder in trek.

Dat heeft het Radio 1-programma De Ochtenden van de Evangelische Omroep gemeld op basis van cijfers van het ministerie van Onderwijs.

Vooral scholen die de afgelopen tijd op een negatieve manier in het nieuws kwamen, zoals Salah Eddin El Ayyoubi in Helmond en het Islamitisch College Amsterdam (ICA), hebben minder leerlingen.

Bestuursconflicten
Op de laatstgenoemde school bedraagt de afname van het aantal leerlingen in het afgelopen schooljaar 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De Inspectie voor het Onderwijs stelde in 2006 dat het onderwijs op de school niet deugde. Dit bleek ook uit onderzoek van dagblad Trouw. De school kwam daar als slechtste Nederlandse middelbare school naar voren.

Ook basisscholen in Amsterdam, Lelystad, Hilversum en Almere moesten vorig schooljaar met minder leerlingen genoegen nemen, nadat zij in het nieuws kwamen door bestuursconflicten, waarbij ouders in het geweer kwamen.

Opmerkelijk
Niet alle islamitische scholen zagen het leerlingenaantal dalen, maar volgens De Ochtenden is er sprake van een stagnerende groei.

Nederland heeft 46 islamitische scholen met in totaal ruim 10.000 leerlingen. In totaal zaten er vorig schooljaar 3,6 procent minder kinderen op islamitische basisscholen. Het aantal leerlingen op islamitische middelbare scholen bedroeg bijna 10 procent minder dan het jaar ervoor.

De cijfers zijn opmerkelijk omdat begin 2006 nog uit onderzoek bleek dat veel Turkse en Marokkaanse ouders hun kind het liefst naar een islamitische school sturen. Nederlandse moslims wilden toen een verdubbeling van het aantal scholen.

Door Brenda Peeters
http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Miljoen strafgeld voor islamitische school

DEN HAAG - De Rotterdamse middelbare school Ibn Ghaldoun moet ruim 1,2 miljoen euro terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs. Dat heeft het departement dinsdag bekendgemaakt.

Volgens staatssecretaris Marja van Bijsterveldt is het geld onrechtmatig besteed. Eerder deed het ministerie aangifte tegen de school wegens fraude. De financiële misstanden op Ibn Ghaldoun kwamen in 2007 aan het licht. De school heeft onder andere onderwijsgeld gebruikt voor reizen van leerlingen, ouders, personeel, bestuur en buitenstaanders naar Saoedi-Arabië.
Verder staan twee personen op de loonlijst die geen werkzaamheden hebben verricht voor de school. Ook heeft Ibn Ghaldoun in 2003 een aantal touringcars aangeschaft waarmee de school het leerlingenvervoer in eigen beheer uitvoerde.
Het is tegen de regels geld van de overheid aan andere zaken dan onderwijs te besteden. ,,Wanneer de scholengemeenschap de onrechtmatige bestedingen niet zelf terugbetaalt, zal het bedrag op de bekostiging van de school worden ingehouden'', aldus de ministerie.

(ANP)
http://www.ad.nl/binnenland/article2046653.ece
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Wanneer de scholengemeenschap de onrechtmatige bestedingen niet zelf terugbetaalt, zal het bedrag op de bekostiging van de school worden ingehouden'', aldus de ministerie.
Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.
Afbeelding
Islamitische school spreekt van hetze tegen islam

Moslimschool wil 1,2 miljoen niet terugbetalen
woensdag 13 februari 2008 09:07

Volgens de islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun in Rotterdam wordt er in Nederland een hetze gevoerd tegen de islam. Het bestuur is absoluut niet van plan de 1,2 miljoen euro terug te geven die de school onrechtmatig heeft besteed.

Het bestuur van de in opspraak geraakte school zegt vandaag in De Telegraaf 'woedend' te zijn op staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, CDA) vanwege de terugvordering.

'Ik geef niks terug want het is niet uitgegeven. Dit vechten we uit tot de hoogste rechterlijke macht,' aldus bestuursvoorzitter Belgacem Naas in de krant.

Aangifte
De school ontkent dat er sprake is van verduistering, schulden of financiële misstanden, zoals het ministerie van Onderwijs stelt.

Het ministerie heeft al eens aangifte wegens fraude gedaan tegen Ibn Ghaldoun, maar het schoolbestuur zegt alle aantijgingen te kunnen weerleggen.

Bestuursvoorzitter Naas denkt dat er een hetze tegen de islam aan de gang is in Nederland, en dat de terugvordering een 'politieke kwestie' is: 'Er is kennelijk geen plek voor islamitisch onderwijs in dit land.'

Door Robbert de Witt
Financiële misstanden
Gisteren maakte het ministerie van Onderwijs bekend dat de school 1,2 miljoen euro moet terugstorten omdat het geld onrechtmatig is besteed.

In 2007 bleek dat de school onderwijsgeld heeft gebruikt voor reisjes van leerlingen, ouders, personeel, bestuur en zelfs complete buitenstaanders naar Saoedi-Arabië. Dit zou zijn verdoezeld met behulp van vervalste facturen.

Ook stonden twee imams, onder wie de haatzaaiende imam Khalil El-Moumni, op de loonlijst, terwijl ze nooit werkzaamheden hebben verricht voor de school.


http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Hoogstwaarschijnlijk zal er hetzelfde gaan gebeuren als met die school in Zeeland die veel spookleerlingen had. Onder het VVD kabinet werd die school verplicht in jaarlijkse termijnen terug te betalen. Nu er een PvdA regering is krijgt die school extra subsidie omdat die anders failliet zou gaan wat vreselijk is voor het onderwijs aan onze Zeeuwse Meisjes en jongens.
Met deze school zal eenzelfde traject afgelopen worden. Eerst niet betalen, dan belofte van terugbetaling in jaarlijks termijnen wat op de lange baan geschoven wordt, dan een tijd later inhouding van subsidie, dan faillisement wat politiek niet kan, dan extra subsidie ter compensatie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Mijn hemel wat een but verhaal... :roll:
Afbeelding

'We worden als lelijk eendje gepakt'
Door TJEERD AGEMA

ROTTERDAM - Het interview met Belgacem Naas, voorzitter van de in opspraak geraakte islamitische school Ibn Ghaldoun, vindt plaats in het bestuurskantoor van de school.

De belettering op de ruit maakt duidelijk dat de bestuursruimte tevens dienst doet als rijschool. Naas (54) mag dan grondlegger en bestuursvoorzitter zijn van Ibn Ghaldoun, hij is ook rijschoolhouder.

Dat is de Inspectie van het Onderwijs ook opgevallen. Het dubbelgebruik van Naas’ ruimte aan de Willem Buytenwechstraat riekt naar belangenverstrengeling, oordeelt de inspectie. Vooral omdat de school er dik voor betaalt. De school reageert verbolgen; die zegt dat de school pas is gaan betalen voor de ruimte toen de belastingdienst dat adviseerde.

Dat staatssecretaris Van Bijsterveldt na een vernietigend oordeel van de inspectie 1,2 miljoen euro aan onderwijsgeld terugvordert vanwege financieel wanbeheer, doet Naas af als ‘een politiek spelletje’. „Dat ziet een kind.’’

Had u zien aankomen dat het ministerie zoveel geld terugvordert?

„Nee, want het verhaal klopt gewoon niet. Ze hebben ons onderzocht op drie punten. Pelgrimsreizen naar Saoedi-Arabië, het busvervoer van onze leerlingen en imams die niet voor ons gewerkt zouden hebben.

„Maar het onderzoek is niet goed gedaan. Ze hebben de administratie bekeken, maar zijn niet langsgegaan op de school om te zien hoe het er echt aan toegaat. De imams werkten bij ons als maatschappelijke deskundigen. Die kun je niet inroosteren. Ze gaan bij ouders langs, geven informatie in moskeeën, praten met leerlingen. Maar dat zie je in de administratie niet terug.’’

En hoe zit dat met die bussen?

„De minister kan het anders zien, maar die bussen zijn gebruikt voor onderwijs. Wij moeten bij gebrek aan gymzalen hele stukken door de stad rijden. De anonieme briefschrijver zegt dat de chauffeurs overdag niet werkten. Maar dat is niet zo. Toen waren ze toezichthouders. Wij kunnen onze leerlingen overdag namelijk niet naar buiten laten. Dan gaat de buurt direct klagen. Die mensen waren druk bezig. ’’

Wat vindt u ervan dat het ministerie een onderzoek gelast op basis van zo’n anonieme brief?

„Ik vind dat heel erg. De code bij het ministerie is dat met anonieme brieven niets wordt gedaan. Als ik ze vraag waarom bij ons dan wel een onderzoek is ingesteld, krijg ik geen antwoord. Daarom; dit is een politiek spel. En wij zijn het kleine lelijke eendje dat wordt gepakt.’’

De staatssecretaris ziet dat anders. Die vindt het onacceptabel dat dik vier ton onderwijsgeld is gebruikt om reisjes te maken naar Mekka.

„We hebben die reizen voorgefinancierd uit onze reserves. Daar heeft het onderwijs helemaal niet onder geleden. Van de vier ton is al twee ton gedekt. De resterende 230.000 euro betalen we voor augustus 2009 terug. Met het regelen van visa en reizen naar Saoedi-Arabie kunnen we het geld terugverdienen. We hebben het ministerie daar ook keurig een prognose van gestuurd.’’

En wat nu?

„We gaan in gesprek met de minister. En als het moet, stappen we naar de rechter voor een onafhankelijk oordeel.’’

Kan de school 1,2 miljoen betalen?

„We hebben voldoende reserves opgebouwd in acht jaar. Maar zet dat maar niet in de krant. Mensen denken toch al de raarste dingen over ons.’’

Nou, dan kunnen ze volgens mij dat geld met een gerust hart terug storten, en hebben ze voorlopig geen subsidie nodig.
Toch vreemd.. Elke school komt geld tekort, maar deze school houdt geld over. Zou het iets met de kwaliteit van les geven te maken hebben?

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article2050909.ece
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

De school wordt gewoon gerunt volgens Mohammedaanse werkwijze. Dus als een soort maffia-bende met beschermgeld, vrijwillige bijdragen van vrouwen met vrijwillige hoofddoekjes enzo. Wat denk je dat die parasieten anders doen dan uitknijpen:
De imams werkten bij ons als maatschappelijke deskundigen. Die kun je niet inroosteren. Ze gaan bij ouders langs, geven informatie in moskeeën, praten met leerlingen. Maar dat zie je in de administratie niet terug.’’
Wiedes dat de ingezamelde gelden niet in de administratie voorkomen. Maar ze zijn er wel, onontdekt door de onderzoekers:
„We hebben voldoende reserves opgebouwd in acht jaar. Maar zet dat maar niet in de krant. Mensen denken toch al de raarste dingen over ons.’’
Er is dus weer een nieuw NewSpeak woord toegevoegd aan de verzameling:
maatschappelijke deskundigen = imam gangsters.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

De school is weer in het nieuws.
Vandalen belagen Ibn Ghaldoen-school
Door ANTTI LIUKKU

ROTTERDAM - De in opspraak geraakte Ibn Ghaldoen-school is donderdagnacht belaagd. Bij de vmbo-vestiging aan de Kokerstraat in Hillesluis zijn vier ruiten ingegooid.

Directeur Abdel Salhi werd om twee uur ’s nachts door de politie wakker gebeld en haastte zich vervolgens naar de Kokerstraat. ,,Geen idee wie dit op zijn geweten heeft, het kan net zo goed jeugdige baldadigheid zijn...’’ aldus Salhi gelaten.

De islamitische school lijkt evenwel een bewust doelwit. Aan de andere zijde van het pand huist de middelbare school Nieuw-Zuid, maar daar is geen enkele ruit gesneuveld.


Sinds de inspectie van onderwijs deze week bekend maakte dat de school 1,2 miljoen euro moet terugbetalen omdat het geld op verkeerde wijze zou zijn gebruikt, bijvoorbeeld voor reisjes naar Mekka, richten islamhaters hun vizier op Ibn Ghaldoen. Bij de directie stromen de hatemails binnen, al eerder werden de schoolgebouwen beklad met hatelijke leuzen.

Overigens heeft Leefbaar Rotterdam deze week in de gemeenteraad vragen gesteld over de Ibn Ghaldoen school in Hillesluis, omdat veel bewoners klagen over overlast van de leerlingen. Buurtjongeren bevestigen dat er veel wordt vernield. ,,Kijk, de schommel op ons speelpleintje is gesloopt, maar we hebben nog geen nieuwe,’’ aldus de negenjarige Fehmi. Hij hoorde ’s nachts in zijn slaapkamer dat de ruiten van de school aan diggelen werden gelagen, maar heeft de daders niet gezien.

De politie zegt dat het nog geen verdachten op het spoor heeft en de zaak verder onderzoekt.
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article2056844.ece
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Bericht door Ruth »

is dat nou toch jammer, hadden ze eindelijk iets waarmee ze konden bewijzen dat er mensen zijn die iets tegen hun school hadden en wat blijkt.... de vernielingen zijn waarschijnlijk aangericht door eigen leerlingen.

BRON: AD
Ibn Ghaldoun: ‘Je mag niks’

ROTTERDAM - Vier ingekegelde ruiten, provisorisch dichtgeplakt met glasplaten. Glashandel Breijer arriveert deze maandagmiddag bij de islamitsche vmbo-school Ibn Ghaldoun aan de Kokerstraat in Hillesluis, om de boel netjes te repareren.

Donderdagnacht gingen de vensters aan diggelen na berichten in de media over fraude binnen de gelederen van Ibn Ghaldoun. Het ministerie van onderwijs eist 1,2 miljoen euro terug die de school oneigenlijk uitgaf aan reisjes naar Mekka, aanschaf van schoolbussen en het plaatsen van imams op de loonlijst van wie onduidelijk was of ze daadwerkelijk voor de school werkten.

De dichtgeplakte sterren zijn stille getuigen, maar van wat? Zijn er islamhaters aan het werk geweest? Er waren immers ook haatmails binnengedruppeld bij het bestuur van de school. Waren het vandalen uit de buurt? Of, ‘gewoon’, leerlingen van de school?

De politie onderzoekt de zaak, maar wie op school zijn oor te luisteren legt, leert dat mogelijk Ghaldoun-leerlingen zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. De 15-jarige Samira, vierdejaars leerlinge van de school, vertelt dat ingegooide ruiten schering en inslag zijn op de school. ,,Dat is standaard. Jongens van de school doen dat. Vinden ze stoer.’’

Haar vriendin Shajmae (15), leerling van de aanpalende scholengemeenschap Nieuw Zuid bevestigt dat beeld: ,,Het zijn dezelfde jongens die ook de tram slopen. Als ze worden opgepakt, zijn ze trots.’’

Ofschoon er leerlingen zijn die met de school weglopen, typeert Mehmed (16) de school als ‘een zuurstofloze gevangenis waar geen raam open kan’. „En binnen mag je niks. Straf bij een kaartspel of benen op tafel in de ongezellige kantine.’’

Een medewerker van Ibn Ghaldoun is ronduit ontevreden over het beleid van het schoolbestuur. Zijn naam en functie geeft hij onder geen beding prijs. Hij werd al eens op de vingers getikt door de directie.

Evenals veel leerlingen noemt hij de school ‘te streng’. „De leerlingen zitten tussen half negen en vier opgesloten in het gebouw omdat er geen schoolplein is en de buurt klaagt over overlast op straat.

Op vrije momenten leidt die ‘gevangenschap’ in school en de naargeestige sfeer die er hangt tot baldadig gedrag. Daardoor sneuvelen binnen regelmatig ruiten.’’

Een personeelslid van de Rotterdamse firma Breijer Glas erkent dat het bedrijf wekelijks naar de school moet om nieuwe glazen te zetten. „Er zitten extreem drukke kinderen op school die kennelijk regelmatig door het lint gaan en ramen kort en klein slaan. We komen, zakelijk gezien, graag herstellen hoor.’’

Locatieleider S. Yigit geeft toe dat de ruim 300 leerlingen tijdens schooluren noodgedwongen binnen moeten blijven. „Dat is noodzakelijk om de buurt te vriend te houden.’’ Dat de maatregel mogelijk excessen binnen de school in de hand werkt, laat hij in het midden. „Geen commentaar.’’
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

We zijn nu bijna een jaar verder, en nog steeds kunnen dit soort scholen hun verderfelijke werk doen. Nu gaat de inspectie de Ibn Ghaldoun onder intensief toezicht stellen. Dat had een jaar geleden al moeten gebeuren.
Islamschool krijgt een NUL

rotterdam - De Rotterdamse islamitische school Ibn Ghaldoun is afgegleden tot het laagste kwaliteitsniveau dat ons land kent

een nieuwe beoordeling door de Inspectie van het Onderwijs komt de school nog slechter uit de bus dan in alle voorgaande rapporten. Daarin werd de school al beticht van fraude en het organiseren van bedevaartsreizen naar Mekka op kosten van de overheid.

In het nieuwste rapport, dat vandaag verschijnt, is de middelbare school gezakt naar de laagste gradatie van ’zeer zwakke school’. De inspectie gaat de Ibn Ghaldoun onder intensief toezicht stellen. De school moet binnen een week een verbeterplan indienen.

Volgens de inspectie is de situatie op de school, ondanks eerdere kritische rapporten, alleen maar verslechterd. Er staan onbevoegde docenten voor de klas en daarnaast is de kwaliteit van de examens en van de leerlingenzorg ver onder de maat.

Absurd

De Rotterdamse onderwijswethouder Leonard Geluk (CDA) spreekt van een absurde situatie en wil dat aanhoudend slecht presterende scholen gesloten kunnen worden.

„Ik vind het onacceptabel dat kinderen onderwijs krijgen op zeer zwakke scholen. Het kabinet moet dergelijke scholen per direct kunnen sluiten, maar daarvoor is een verruiming van de wet nodig.”

Hoewel de druk van alle kanten op de school wordt gelegd, vreest voorzitter Belgacem Naas de toekomst niet: „Als ze de school sluiten, start ik gewoon een privéschool.”

Het nieuwste rapport slaat volgens Naas nergens op: „De opbrengsten van het vmbo zijn gewoon voldoende. We erkennen wel dat de leerlingenzorg moet verbeteren: meer individuele aandacht en begeleiding zijn nodig.”

Reizen

Eind vorig jaar kwam Ibn Ghaldoun voor het eerst in opspraak.

De inspectie constateerde toen dat de school voor ruim 200.000 euro aan overheidsgeld bedevaartsreizen naar Mekka had georganiseerd. Ook waren er touringcars van gekocht. Het rijk vorderde 1,2 miljoen euro terug van de school, maar het schoolbestuur vertikte het om het geld terug te betalen. Het heeft beroep aangetekend. Die procedure loopt nog.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Rotterdam stopt subsidie islamitische school
vrijdag 16 mei 2008

De gemeente Rotterdam schort de subsidie voor de islamitische school Ibn Ghaldoun op en vordert een openstaande huurschuld van 200.000 euro terug nadat de onderwijsinspectie de school onder geïntensiveerd toezicht heeft gesteld.
lees verder op Elsevier.

http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Dit was te verwachten. Natuurlijk wordt deze school niet zomaar gesloten... Ze vinden altijd wel weer een excuus om dit soort zaken met de mantel der liefde te bedekken.
Ibn Ghaldoun niet zomaar weg

ROTTERDAM - Mocht het zover komen dat de Rotterdam scholengemeenschap Ibn Ghaldoun door alle commotie sluit, betekent dat waarschijnlijk niet het eind van de islamitische school. De kans is groter dat er dan een nieuw bestuur komt dat schoon schip maakt bij de school voor vmbo, havo en vwo.
Ibn Ghaldoun ligt zwaar onder vuur. Volgens de Rotterdamse onderwijswethouder Geluk lukt het bij alle slecht presterende scholen om samen met de gemeente tot verbetering te komen, behalve Ibn Ghaldoun.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de gemeente 250.000 euro terugeist van het schoolbestuur. Het rijk eiste begin dit jaar al 1,2 miljoen terug van Ibn Ghaldoun. Hoewel bestuursvoorzitter Belgacem Naas zegt over voldoende middelen te beschikken om het geld terug te betalen, is het de vraag of Ibn Ghaldoun de financiële klap te boven komt.

Een school sluiten is in Nederland tot nu toe nauwelijks mogelijk. Ook is het riskant, bleek afgelopen zaterdag tijdens een onderwijsdebat van de Rotterdamse PvdA.

Het schrikbeeld is Amsterdam waar eerder al een zeer zwakke school sloot. De vijfhonderd leerlingen liepen over naar een andere school in het stadsdeel die ook als zwak te boek stond bij de Inspectie van het Onderwijs.
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/2302141 ... r_weg.html


Trouwens... Volgens Bestuursvoorzitter Naas zit de school alleen maar in het verdomhoekje, omdat Ibn Ghaldoun islamitisch is. :?

Tuurlijk Naas.. We doen in dit land alles om Moslims te pesten. Zeker deze regering.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76177
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Ruiten herstellen is een wekelijks terugkerend ritueel op de in opspraak geraakte islamitsche school Ibn Ghaldoun. FOTO CEES KUIPER


‘Hetze tegen onze school’

Door CHARLOTTE VAN GENDEREN

ROTTERDAM - Slecht? Hun school? De leerlingen die deze maandagochtend rondom de Ibn Ghaldoun aan de Schere samenklonteren, weten één ding zeker: er is niets mis met deze islamitische middelbare school. ,,Ik heb op Nieuw Rotterdam gezeten en de lessen waren daar niet anders,’’ meent de 17-jarige havo-scholiere Hafsa.

,,De Ibn Ghaldoun is zelfs beter, vanwege de sfeer.’’ Klasgenote Esmae, die eerst mavo heeft gedaan op het Libanon Lyceum, zegt hetzelfde.


,,Er is geen verschil met andere scholen, maar hier voelen wij ons beter thuis. Hier kunnen we gymmen in aparte meisjesklassen en hier scheldt niemand ons uit.’’


De meisjes weten hoezeer hun school onder vuur ligt. Niet alleen moet de Ibn Ghaldoun 1,2 miljoen euro aan onderwijsgeld terugbetalen, omdat het er reizen naar Mekka en Medina van had betaald, ook wil de gemeente Rotterdam 2, 5 ton terug aan subsidie en huurschuld.

Onderwijswethouder Leonard Geluk hoopt dat de school dan beter onderwijs gaat geven. De middelbare school staat nu onder verscherpt toezicht bij de Inspectie van het Onderwijs; alle afdelingen, vmbo, havo en vwo scoren ‘zeer zwak’.


Hierover oordelen de leerlingen precies hetzelfde als hun bestuursvoorzitter Belgacem Naas. ,,Het is omdat we islamitisch zijn,’’ zeggen Hafsa en Esmae. ,,De onderwijsinspectie komt veel vaker bij ons dan op andere scholen. Ze willen deze school weg hebben, omdat ze iets tegen ons hebben.’’


Havo-eindexamenkandidaten Hacer (17) en Esra (16) vallen hun bij. ,,Ik weet zeker dat onze directeuren niet frauderen,’’ zegt Hacer. ,,En de kwaliteit van de lessen is wél goed. Vijf jaar geleden was dat wel anders. Toen was het chaotischer en hadden we weinig computers. Nu houden de docenten beter orde en hebben we een heel mooie mediatheek.’’


Sommige ouders vragen zich voorzichtig af of hun kind wel op de juiste school zit, geven de leerlingen, onder wie Hacer, toe. ,,Maar tegen mijn vader zeg ik dan: van al die verhalen klopt niets.’’

Allemaal leugens, zegt ook een vwo-leerling, die vandaag examen gaat doen. ,,Het is ons probleem ook niet. Als ik m’n diploma maar krijg, dan ben ik tevreden.’’
http://www.ad.nl/rotterdam/2303853/lsqu ... rsquo.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Bericht door H.Numan »

Allemaal leugens, zegt ook een vwo-leerling, die vandaag examen gaat doen. ,,Het is ons probleem ook niet. Als ik m’n diploma maar krijg, dan ben ik tevreden.’’
Kijk, dat is dus iemand die daar overduidelijk niet thuishoort. Ik verwacht van een VWO eindexamen student toch iets meer kennis.

Ik doceer regelmatig gast colleges aan verschillende universiteiten. Dat klinkt veel mooier dan het in werkelijkheid is. Laat ik dit even uitleggen, want (zie boven) Nederland gaat op dezelfde manier werken.

In Thailand zijn er 3 'lagen' universiteiten: de top drie zijn Mahildol, Chulalongkorn en Thammasat, in die volgorde. Dat zijn echte universiteiten die zelfs hoger scoren dan de meeste Nederlandse uni's. Alleen de beste studenten, of die van de rijkste ouders komen daar binnen.

De tweede laag zijn de 'goede' universiteiten: Kasetsart, Dhuparandit en andere, meestal commerciele universiteiten. Dit is meer te vergelijken met een paar jaar HBO in Nederland. Even zo goed krijg je een Ph D na afloop.

De derde laag zijn de rock bottom spinazie academies. Suan Dusit bijvoorbeeld. Studenten komen direct van de middelbare school, en gedragen zich als zodanig. Eisen zijn er nauwelijks. Zekers, een student die niet in correct uniform loopt wordt daar op afgerekend. Maar vaktechnisch is het een lachertje. De kwaliteit is vergelijkbaar met MAVO 4 of HAVO 3. Ook deze studenten promoveren, en staan trots als een pauw in hun jurk met rare pet op de foto. Dat diploma heeft in werkelijkheid nauwelijks enige waarde.

Iedere werkgever weet dat een Suan Dusit Ph D te vergelijken valt met enige jaren voorgezet onderwijs znder einddiploma. Men kijkt dus niet zo zeer of je een Ph D hebt, maar waar je afgestudeert bent. De ene Ph D krijgt een management functie, de ander word kassa geit of balie assistent. Allebei met een Ph D.

In andere landen is dat ook zo. Iemand die afstudeerd aan Harvard of MIT heeft een echt waardevol diploma. Een diploma van de universiteit van Peanutville, Alabama echter niet.

In Nederland zijn alle scholen -officieel- gelijk. Het maakt niets uit of je in Roodeschool, Valkenbrug (L) of waar dan ook je diploma haalt. Dat werkt uitsluitend en alleen maar als de kwaliteit gecontroleerd wordt. Zodra die controle om wat voor reden vermindert of verdwijnt, krijg je onmiddelijk vrije markt werking. Werkgevers vragen dan waar je je diploma gehaalt hebt, en bovenstaande trotse VWOer mag dan vakken gaan vullen.

Plaats reactie