VEEL MEER MAROKAANSE SCHOOLVERLATERS

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

VEEL MEER MAROKAANSE SCHOOLVERLATERS

Berichtdoor Ruth » Wo Nov 07, 2007 11:03 am

Kamp: Vogelaar informeerde Kamer onjuist

woensdag 7 november 2007 07:55

Minister van Integratie Ella Vogelaar (PvdA) heeft veel te positieve cijfers over het aantal Marokkaanse jongeren in Amsterdam dat vroegtijdig de school verlaat doorgegeven aan de Tweede Kamer.


VVD-Kamerlid Henk Kamp is geschokt en wil opheldering, schrijft De Telegraaf woensdag.

Vogelaar liet de Tweede Kamer onlangs schriftelijk weten dat vier van de tien Marokkaanse mannen tot 23 jaar in de hoofdstad zijn school niet afmaakt.

Ernstig
Maar dat zijn er in werkelijkheid veel meer, zo blijkt uit het rapport 'De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam': 60 procent van de Marokkaanse jongeren verlaat school zonder diploma.

Bovendien, stellen de onderzoekers, is het merendeel van de Marokkaanse schoolverlaters man. In totaal verlaten zeven van de tien Marokkaanse mannen dus vroegtijdig hun school, in plaats van de vier die Vogelaar naar buiten bracht.

'Hoe kunt u uw werk als minister naar behoren doen als u op een belangrijk punt als dit niet weet hoe ernstig de situatie is?' vraagt Kamp zich volgens de krant af.

Door Robbert de Witt


Bron: Elsevier

Het is wel duidelijk dat deze minister totaal ongeschikt is voor haar functie. Tijdens de rellen van de afgelopen tijd in Amsterdam hoorde je haar niet, ze heeft nogal wat omstreden (zeg maar gerust domme) uitspraken gedaan en nu dit weer.

We zijn mooi klaar met zo'n minister :mad:
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: VEEL MEER MAROKAANSE SCHOOLVERLATERS

Berichtdoor naar boven » Wo Nov 07, 2007 1:59 pm

Vogelaar liet de Tweede Kamer onlangs schriftelijk weten dat vier van de tien Marokkaanse mannen tot 23 jaar in de hoofdstad zijn school niet afmaakt.


Ze moeten eens leren lezen.
Deze schriflelijke mededeling sluit niet uit dat drie van tien in de hoofdstad woonachtige Marokkaanse mannen tot 23 jaar zijn buiten de hoofdstad gelegen school niet afmaakt.
RTFM

alice
Berichten: 259
Lid geworden op: Di Dec 26, 2006 2:54 pm
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor alice » Do Nov 08, 2007 12:45 am

Natuurlijk de Amsterdamse Mohammed gaat buiten de stad op school en daarom slagen er meer dan wie onderwijs binnen de stad volgt daar mislukt een veel hoger aantal...slikt u vooral nog een pilletje!

Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 12:25 pm

Berichtdoor Navane » Do Nov 08, 2007 11:00 am

Een echte onderwijskundige had dit moeten weten. Maar Vogelaar is een echte sociaal voelende. Een gezellige meid die het als haar taak zit 'de boel bij elkaar te houden'. Pas toen ze 38 was werd ze drs onderwijskunde. Met zo een opleiding kun je niet verwachten dat ze sterk is met cijfers. In plaats van 60 % voortijdig van school, heeft ze misschien het omgedraaid 100-60=40 en dat klinkt ook beter.
Daarna ging het al niet beter met Vogelaar: ze heeft 16 jaar in het vormingswerk gewerkt en was bestuursvoorzitter (praten, overleggen, dat soort niet-exacte bezigheden). Vervolgens nog meer bestuurswerk bij vakbond en weer een overlegorgaan. Maar ook het grote geld is niet aan haar deurtje voorbijgegaan: als voorzitter van de commissarissen van Unilever toucheer je al gauw 10 mille voor drie vergaderingen.

Echt een aanwinst deze minister. Deskundig en een echte overlegtijger. Precies het profiel van iemand die door netwerken en blinde partijtrouw gestaag is opgestoomd naar de hoogste kaders.


CV

Minister voor Wonen, Wijken en Integratie
Catharina Pieternella (Ella) Vogelaar werd geboren op 23 december 1949 te Steenbergen (N.B.) Na het behalen van het diploma HBS-A studeerde zij tot 1972 aan de Sociale Academie ‘De Horst’ in Driebergen. In 1987 behaalde zij haar doctoraal examen onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Van 1972 tot 1979 was zij in Gouda werkzaam als vormingsleidster en adjunct-directeur vormingswerk jongeren. In 1979 werd zij bezoldigd bestuurder van de ABOP, de onderwijsbond van de FNV, waarvan zij in 1988 voorzitter werd. In 1994 werd zij vice-voorzitter van de FNV. Van 1997 tot 2000 was zij Landelijk procesmanager Samenwerking Werk en Inkomen (SWI). Daarna vestigde zij zich als zelfstandig adviseur/interim-manager. Van 2000 tot 2002 was zij projectleider Taskforce Inburgering.

Mevrouw Vogelaar was onder meer voorzitter van de brancheorganisatie van reïntegratiebedrijven en arbodiensten ‘Boaborea’, lid van de Sociaal-Economische Raad, vice-voorzitter van het Centraal Bureau Arbeidsvoorziening, lid van het bestuur van het Nederlands Centrum Buitenlanders, lid van het Algemeen bestuur van VNO-NCW, lid van het bestuur van de Nederlandse Reisopera en lid van de Raad van Toezicht van het Voedingscentrum. Mevrouw Vogelaar vervulde een aantal toezichthoudende functies. Zo was zij voorzitter van de raad van commissarissen van Unilever Nederland bv en lid van de raad van toezicht van OxfamNovib.

Mw. drs. C.P. Vogelaar werd op 22 februari 2007 benoemd tot minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het vierde kabinet-Balkenende.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72361
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Nov 08, 2007 1:13 pm

Het blijft een vaag persoon onze Vogelaar. Vergeet niet dat ze ook nog lid van de CPN geweest is.
Dat mis ik in haar CV.
Ze wilde de wereld veranderen, zei ze later over die tijd, en “een mens mag gelukkig veranderen, ik ook”.
Nou, volgens mij wil ze nog steeds de wereld veranderen, In een Islamitisch bolwerk.
Ze zegt dat ze nooit een overtuigd leninist ,marxist geweest is, maar dat ze een sympathisant was.
Tja… er is dus weinig veranderd . Ze is nu een sympathisant van Islam dus sympathiseren met massamoordenaars en onderdrukkers is nog steeds haar favoriete bezigheid.

Haar vage plannen over de prachtwijken worden nu ook al gehekeld door de gemeentes.
Ze is een incompetente misser van een minister.
Dank zij de PVDA zitten we nog 4 jaar met haar opgescheept.

Ik kan me nog goed de uitzending op TV herinneren waarin ze de minister post van Rita Verdonk overnam.
Ze stonden samen in de kamer van Rita en de journalist vroeg aan Ella Vogelaar of ze doorging in de voetsporen van Rita.
Ze brabbelde iets van “Ik zal wel kijken” , maar het gezicht van Rita sprak boekdelen. Je kon van haar gezicht aflezen…”nou, nou..vergeet het maar. Hier krijgt het land nog wat mee te stellen, als dat maar goed gaat. "
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72361
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Nov 08, 2007 1:38 pm

Trouwens..Ook CDA, VVD, SP kraken probleemwijkplan Vogelaar.

De eerste scheurtjes in dit kabinet worden al zichtbaar. CDA zou haar moeten steunen en niet afvallen.

Bos die haar niet meer ziet zitten.....

De Tweede Kamer vindt het plan van minister Ella Vogelaar (PvdA) om probleemwijken aan te pakken maar niets. Vogelaar noemt geen concrete maatregelen en er is niet eens financiering voor het plan.

'Dood papier'
CDA-Kamerlid Bas Jan van Bochove vindt het 'weinig concreet wat de plan van aanpak wordt en de middelen ontbreken'. 'Dood papier,' noemt SP'er Paulus Jansen het plan van Vogelaar.

Volgens 'Haagse bronnen' is de vertraging vooral te wijten aan een verschil van mening hierover tussen Vogelaar en partijgenoot Wouter Bos, vice-premier en minister van Financiën. Bos zou de corporaties een heffing willen opleggen, Vogelaar wil de corporaties mee laten beslissen over de besteding van de miljarden.

Ruzie
Ook Van Bochove zegt dat het niet zo klikt tussen de ministers. 'Het wordt langzamerhand een ruzie tussen twee PvdA-ministers,' stelt hij.
http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/ ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten