'Pardon kost 270 miljoen aan bijstand per jaar'

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Pardon kost 270 miljoen aan bijstand per jaar'

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 14, 2007 1:05 pm

'Pardon kost 270 miljoen aan bijstand per jaar'
vrijdag 14 december 2007 08:07

De pardonregeling voor ex-asielzoekers kan de gemeenten jaarlijks alleen al aan bijstandsuitkeringen 270 miljoen euro gaan kosten. Dat blijkt uit berekeningen van de gemeente Den Haag.

Het Haagse college verwacht dat in de gemeente zo'n 1.200 mensen in aanmerking komen voor de pardonregeling. Daarvan zullen waarschijnlijk duizend een uitkering aanvragen. Kosten: 13,5 miljoen euro (berekening in pdf).

Bijstand
Het college heeft berekend dat het aantal uitkeringsaanvragen landelijk op ongeveer twintigduizend zal uitkomen. Dat brengt de kosten aan bijstand voor alle gemeenten jaarlijks op 270 miljoen euro.

‘De duur van de eventuele uitkeringen is op voorhand niet in te schatten’, schrijft het college. ‘Aan de ene kant betreft het hier een groep die zeer gemotiveerd is om aan het werk te gaan, maar aan de andere kant is er vaak sprake van een meervoudige problematiek, soms gecombineerd met een post-traumatisch stress syndroom.’

Woningmarkt
De VVD in Den Haag maakt zich ook zorgen over de positie van starters op de woningmarkt. De asielzoekers, die nu worden opgevangen in noodwoningen, krijgen voorrang op de woningmarkt. Daardoor stijgt de wachttijd van starters van 18 naar twintig maanden.

De verantwoordelijke wethouder Marnix Norder (PvdA) zei in de Volkskrant dat probleem beperkter is dan gesuggereerd en dat Den Haag zich altijd sterk heeft gemaakt voor het pardon. ‘Je moet nu dus ook niet willen dat die mensen langer dan nodig in noodopvang blijven.’

Door Anna Dijkman


http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/ ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 14, 2007 1:08 pm

Het blijkt dat de regering een klein rekenfoutje heeft gemaakt...


Kosten pardon
Het kabinet heeft zich tot nu toe niet uitgesproken over de totale kosten van het pardon. De uitkeringen zijn dan ook geen zaak van het kabinet, maar van de gemeenten.
Staatssecretaris Nebahat Albayrak heeft wel ramingen gemaakt van de kosten voor de regering. In een brief aan de Tweede Kamer schreef zij in oktober dat tot en met 2009
€55 miljoen is gereserveerd voor uitvoerings- en huisvestingskosten
€60 miljoen voor inburgering
€10 miljoen extra voor de IND
€204 miljoen euro voor de kosten van opvang bij het (COA)
Totaal: €329 miljoen

http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/ ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Dec 15, 2007 6:26 pm

zaterdag 15 december 2007 10:47

Sleep pardon-illegalen niet naar uitkeringsloket!

Waarom alle uitgeprocedeeerde asielzoekers automatisch een uitkering geven, als er zoveel werk is waarvoor nu duizenden Polen naar Nederland komen?

René van Rijckevorsel

In april van dit jaar liet het ministerie van Justitie weten dat het generaal pardon voor 'oude' asielzoekers in totaal tussen de 500 en 800 miljoen euro ging kosten. VVD-Kamerlid Henk Kamp reageerde meteen door te zeggen dat dat nog maar het begin was, en dat het pardon uiteindelijk een veelvoud zou opslurpen.

Kamp had natuurlijk gelijk. Volgens berekeningen van de gemeente Den Haag gaan de gepardonneerde illegalen landelijk per jaar al zeker 270 miljoen euro aan uitkeringen kosten. Daar komen kosten voor huisvesting, inburgering en opvang bij: tot en met eind 2009 minstens 329 miljoen, zo heeft verantwoordelijk staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) becijferd.

Een kleine rekensom leert dat de kosten eind 2009 inderdaad al tot een dikke 1 miljard euro zullen zijn gestegen. En dat is nog buiten de uitgaven voor gezinshereniging en gezondheidszorg.

Syndroom
Maar waarom meteen een uitkering? Nederland haalt een groep uitgeprocedeerde asielzoekers binnen, die allemaal volgens de rechter geen aanspraak konden maken op verlengd verblijf, en geeft ze hup een uitkering én - met voorrang - woonruimte ten koste van starters die al jaren moeten wachten.

Ja, zo zegt de hulpverleningsindustrie, die zielige, uitgeprocedeerde maar toch toegelaten asielzoekers gaan gebukt 'onder een meervoudige problematiek, soms zelfs gecombineerd met een post-traumatisch stress-syndroom’.

Intussen zitten werkgevers verlegen om 'handen' die eenvoudig werk kunnen verrichten. Daarvoor worden sloten Polen en andere Oost-Europeanen naar Nederland gehaald. Hetzelfde Den Haag trok eerder deze maand aan de bel, vanwege grote problemen met huisvesting van de Polen.

Prachtwijk
Asielzoekers met een uitkering wegstoppen in een gesubsidieerde 'prachtwijk' is natuurlijk het laatste wat Nederland moet doen. Geef ze voorrang op de arbeidsmarkt, in plaats van ze meteen naar het uitkeringsloket te slepen.

Er is werk te over, en behalve dat werk toch echt de beste manier is om te integreren in de samenleving, is het ook een goed middel om van de - al dan niet post-traumatische - stress af te komen.

En het scheelt ook nog gedoe met 'die' Polen, voor wie dan minder baantjes voor het oprapen liggen.


http://www.elsevier.nl/opinie/commentar ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 17, 2007 10:39 pm

Abou vindt het een beetje lullig dat wij zoveel geld moeten verdienen voor het generaal pardon.
Hij heeft nu zelf een berekening gemaakt. de uitkereingen kosten ons nou geen 270 miljoen aan bijstand maar 50 miljoen. Of heeft hij de komma verkeerd gezet.

Aboutaleb: Pardon kost 50 miljoen aan bijstand
maandag 17 december 2007 21:06

Het generaal pardon voor tienduizenden asielzoekers gaat 50 miljoen euro per jaar kosten aan bijstandsuitkeringen. Na twee jaar zal dat zijn afgenomen tot 35 miljoen euro.

Dat schrijft staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) in een brief (pdf) aan de Tweede Kamer.

270 miljoen
De gemeente Den Haag kwam vorige week vrijdag op een iets ander bedrag uit: namelijk 270 miljoen euro. Het Haagse college verwacht dat in de eigen gemeente duizend van de ongeveer 1.200 asielzoekers die onder de pardonregeling vallen, een uitkering zullen aanvragen. Kosten: 13,5 miljoen euro.

De gemeente verwacht dat landelijk zo’n 20.000 asielzoekers beroep zullen doen op bijstand en daarmee komen de kosten op 270 miljoen euro per jaar aan uitkeringen.

Aboutaleb denkt daar dus duidelijk anders over, hoewel hij toegeeft nog geen idee te hebben van het werkelijke aantal asielzoekers dat een uitkering zal aanvragen.

Begeleiden naar werk
De staatssecretaris en zijn collega van Justitie Nebahat Albayrak gaan in ieder geval hun best doen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en Vluchtelingenwerk Nederland gaan de komende twee jaar proberen 3.000 mensen ‘naar werk te begeleiden’.

Bovendien bemiddelt het CWI bij de waardering van buitenlandse diploma's die de ex-asielzoekers hebben, en bij het erkennen van al opgedane werkervaring.

Door Anna Dijkman


http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/ ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 21, 2007 2:49 pm

Generaal pardon: 15 extra asielzoekerscentra
vrijdag 21 december 2007 12:49

Voor de opvang van de duizenden asielzoekers die onder het generaal pardon vallen, moet Justitie volgend jaar vijftien nieuwe opvangcentra leveren. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten aan elsevier.nl.

Zeker tienduizend asielzoekers die onder het generaal pardon vallen, wonen nog in asielzoekerscentra van het COA. Het is de bedoeling dat de asielzoekers eind 2009 wel zijn doorgestroomd naar een huis.

Grote woningnood
Zo reserveert de gemeente Amsterdam duizend huizen voor de pardon-illegalen die onder het generaal pardon vallen.

Maar dergelijke maatregelen zijn niet voldoende. Volgens de woordvoerder gaat de huisvesting aardig, maar niet snel genoeg. Daarom zijn er volgens het COA nieuwe centra nodig om alle asielzoekers op te vangen.

'Dat ligt aan drie factoren: het generaal pardon, de hogere instroom van asielzoekers en de sluiting van een aantal asielzoekerscentra omdat contracten aflopen,' vertelt de woordvoerder.

Extra kosten
Een schatting van de extra kosten die gemaakt worden om meer asielzoekerscentra neer te zetten kan door het COA niet gemaakt worden. 'Dat is een samenspel van budgetten van justitie, gemeenten en onze organisatie.'

Volgens staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) bedragen de kosten van het generaal pardon minimaal 329 miljoen euro. Volgens de VVD vallen de kosten veel hoger uit dan Albayrak beweert door de aanzuigende werking.

Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) meldde afgelopen week nog dat het generaal pardon 50 miljoen euro aan bijstand gaat kosten.

De schattingen over het aantal asielzoekers dat onder het generaal pardon valt, lopen uiteen van 26.000 tot 30.000. Daarvan zit ongeveer de helft bij het COA. Ongeveer drieduizend van die asielzoekers hebben inmiddels een huis toegewezen gekregen.

Eerste nieuwe locaties
Staatssecretaris Albayrak hoopt begin volgend jaar de eerste nieuwe locaties te openen. 'In de noordelijke provincies worden we positief ontvangen. Ook zijn we bijna rond met de gemeente Katwijk om een asielzoekerscentrum op het terrein van het voormalige vliegveld Valkenburg te openen.'

Door Frank Verhoef


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Dec 27, 2007 4:22 pm

Vogelaar en de PVDA hebben hun zin. Ik vraag me af hoe ze dit gaan oplossen.

Gevolg pardon: ook illegalen mogen blijven
donderdag 27 december 2007 14:55

De grote gemeenten werken niet mee aan de terugkeer van illegale vreemdelingen in het kader van de pardonregeling. Dat blijkt uit een onderzoek van Elsevier onder de 25 grootste gemeenten.

Het was de bedoeling dat gemeenten de persoonsgegevens van illegalen die zich melden voor het generaal pardon, maar daarvoor niet in aanmerking komen, doorgeven aan het ministerie van Justitie. Vervolgens zou dan de Dienst Terugkeer en Vertrek de terugkeer van deze mensen naar het land van herkomst regelen.

Maar op Zwolle na heeft geen enkele grote gemeente gegevens doorgestuurd. De kans dat dit alsnog zal gebeuren, is nihil. Per 1 januari is aanmelding bij de ‘pardonloketten’ niet meer mogelijk.

Niet bereid
Staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) van Justitie laat Elsevier weten dat het wel de bedoeling was dat gemeenten informatie doorgeven van illegalen die niet in aanmerking komen voor het pardon. Maar 24 van de 25 grote gemeenten zeggen daartoe niet bereid te zijn of kunnen niet meewerken omdat ze niet over de gegevens beschikken.

De gemeenten hebben de verwerking van de aanvragen van de uitgeprocedeerde asielzoekers uitbesteed aan belangenorganisaties voor vluchtelingen, en dan vooral aan lokale afdelingen van VluchtelingenWerk. Alleen in Den Bosch en Groningen zijn de vluchtelingenorganisaties niet betrokken bij de uitvoering van het generaal pardon.

Inburgering
De pardonregeling nadert de volgende fase – die van inburgering, huisvesting en het aan het werk helpen van de ‘pardonners’. De Immigratie- en Naturalisatiedienst liet in totaal aan 20.100 vreemdelingen per brief weten dat ze op grond van de pardonregeling in Nederland mogen blijven.

Daarnaast zijn er nog enkele duizenden die zich bij de loketten in de gemeenten hebben gemeld. De 25 grootste gemeenten gaven 3018 van hen een zogeheten burgemeestersverklaring waarna de Immigratie- en Naturalisatiedienst hun aanvraag verder verwerkt.

Door Robert Stiphout


http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland ... index.html


Prijs van het generaal pardon?
In het slechtste geval kost regeling zeker 4 miljard euro
Geschatte prijs opvang 15.000 ‘pardonners’ in opvangcentra sinds 2001 € 1,8 miljard
Geschatte prijs noodopvang 10.000 ‘pardonners’ in gemeenten vanaf 2001 € 168 miljoen
Bedrag bestemd voor de uitvoering van het generaal pardon € 55 miljoen
Bedrag bestemd voor de inburgering van de ‘pardonners’ € 56 miljoen
Geschatte kosten uitkeringen. Uitgegaan is van 25.000 mensen met gemiddelde leeftijd van 28,3 jaar en bij werkloosheid van 30 procent € 2,1 miljard
Geschatte totale kosten € 4,2 miljard
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 04, 2008 8:47 pm

Er zijn nieuwe schattigen van de kosten van het generaal pardon voor ons.
Hoeveel het echt is zullen we wel nooit weten; dat is nimmer in de interesse van de regenten.
http://www.uitkijk.net/chaos.php?subaction=showfull&id=1225726742&tit=Geen%20'generaal%20pardon'%20voor%20belastingbetaler&archive=&start_from=&ucat=4&
Geen 'generaal pardon' voor belastingbetaler
probeert een schatting te maken.
Het wonderlijke is dat het generaal pardon wél onderdeel uitmaakt van het Regeerakkoord van CDA, PvdA en splinterclubje ChristenUnie, maar dat er in dat akkoord niets is opgenomen over de financiële gevolgen van dat pardon. Eerst had de allochtone PvdA-staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak, verantwoordelijk voor de uitvoering van het pardon, het over een eenmalig bedrag van 'slechts' 55 miljoen euro. Maar mevrouw Albayrak moest haar cijfers bijstellen, waarop ze kwam met een totaal aan kosten van 329 miljoen over 2,5 jaar, waaraan ze meteen toevoegde dat het kabinet ook weer 210 miljoen euro bespaarde omdat de afgewezen asielzoekers hun gerechtelijke procedures stopten en vanuit de asielzoekerscentra naar hun echte Nederlandse woning konden vertrekken...

Met als gevolg dat de wachttijden op een betaalbare huurwoning voor de inboorlingen verdubbelden.
Henk Kamp, Tweede Kamerlid voor de VVD, kwam eind mei na een eerdere schatting van 6 miljard uit op een totaal aan kosten van 12 miljard euro over twintig jaar, dus zo'n 600 miljoen per jaar, dus zo'n 436.000 euro per illegaal die legaal is geworden in het kader van het zoveelste éénmalige pardon. Ofwel bijna 22.000 euro per gepardonneerde per jaar.

Dat is meer dan een bijstandstrekker (843 euro per maand) in het handje krijgt.
Hij wees erop dat slechts de helft van de niet-westerse allochtonen in Nederland werkt en dat slechts 10 procent van de voormalige asielzoekers na het verkrijgen van een Nederlandse verblijfsvergunning werk heeft.
[...]
Nu heeft het overgrote deel van de pardonners een achtergrond die vergelijkbaar is met de niet-westerse allochtonen die de afgelopen veertig jaar Nederland binnenkwamen als gastarbeider, 'asielzoeker', Rijksgenoot, familielid of aanstaande echtgenoot. Het Centraal Planbureau rekende vijf jaar geleden al uit dat zo'n gezin van vier personen de Nederlandse belastingbetaler gedurende hun leven 235.000 euro kost. Dat was gebaseerd op cijfers van het begin van de eeuw en zou nu zeker 300.000 euro zijn...

Vermenigvuldig dat met de 25.000 gezinnetjes die het gevolg zijn van het pardon en je komt op een kostenpost van 7,5 miljard in geld van nu. Dat is wat minder dan waar Kamp op uitkomt, maar het lijkt alles bij elkaar redelijk om uit te gaan van een kostenpost van 10.000 a 15.000 euro per gepardonneerde per jaar, dus jaarlijks gemiddeld zo'n 350 miljoen euro.
[...]
Het bedrag van 350 miljoen euro per jaar komt overigens ook aardig in de buurt van de 270 miljoen aan extra bijstandsuitkeringen per jaar waarmee de gemeente Den Haag eind 2007 al op de proppen kwam. Daar komen de kosten van huisvesting, inburgering, zorgtoeslag en wat dies meer zij nog bij. Dat zijn imposante cijfers. Terwijl het kabinet deze zomer tegenvallers in de zorg en de kinderopvang aan het wegrekenen is, wordt er opvallend weinig gerept over deze zoveelste 'multiculturele' tegenvaller, die eigenlijk geen tegenvaller is omdat die gewoon te voorzien was.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Dec 04, 2008 2:32 pm

Asielzoeker kan generaal pardon toch afdwingen
donderdag 4 december 2008

Een asielzoeker die niet in aanmerking is gekomen voor het generaal pardon van staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie, PvdA) kan daartegen bezwaar maken.

Dat heeft de Raad van State in twee zaken van een Turkse en een Iraakse asielzoeker bepaald.

Dit is een tegenvaller voor staatssecretaris Albayrak, die bezwaarprocedures juist wilde voorkomen.

Vergunning
De staatssecretaris wilde asielzoekers die in aanmerking komen voor het pardon een aanbod doen en de vergunning dan 'ambtshalve' toekennen. Het aanbod wordt niet inhoudelijk behandeld, waardoor er geen bezwaar gemaakt kan worden.

De Raad van State vindt dat niet kunnen, omdat het weigeren van een aanbod een 'rechtens relevante handeling' is.

Bezwaar
Als gevolg van de uitspraken kunnen asielzoekers die geen aanbod hebben gekregen, direct bezwaar daartegen maken.

Tegen de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.

Door Maartje Willems


BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Dec 04, 2008 2:34 pm

Het generaal pardon is zo lek als een mandje

En weer schiet een rechter een gat in het immigratiebeleid. Nu is het de Raad van State, die vindt dat wie geen asielzoeker was en ook niet onder het generaal pardon viel toch alsnog mag proberen een pardon-verblijfsvergunning te krijgen. Daar gaan we weer

Door Syp Wynia

Als de Staat der Nederlanden al eens iets onderneemt om ongewenste immigratie in te dammen, dan is er altijd wel een rechter te vinden die de maatregelen ondermijnt. En als dezelfde Staat de sluizen weer openzet, zoals met het Generaal Pardon van vorig jaar, dan is er altijd wel weer een rechter te vinden die de sluizen nog verder openzet.

De afgelopen jaren werd Nederland door de Europese rechters in Straatsburg verplicht om alle leden van Somalische stammen die het in eigen land moeilijk hebben toe te laten tot de asielprocedure. Een Nederlandse rechter weigerde een Somalische terug te sturen naar Griekenland, hoewel ze daar al asiel aan had kunnen vragen. Andere rechters schoten een gat in de in 2004 ingevoerde eis dat wie een bruid wil halen 120 procent van het minimumloon moet verdienen en in het in 2006 voor die bruiden ingevoerde inburgeringsexamen in het eigen land.

Terugsturen
En nu is er dan de Raad van State, die vindt dat wie volgens staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) niet net als 27.000 anderen recht had op het generaal pardon voor ‘oude’ afgewezen asielzoekers tegen dat besluit mag procederen. Albayrak had hen eerder geen keus gelaten dan naar het herkomstland terug te gaan en daar tegen betaling een voorlopige verblijfsvergunning voor Nederland aan te vragen.

Het besluit van de Raad van State impliceert dat een achterliggend idee achter het generaal pardon een mislukking is gebleken. Het idee was namelijk, dat door één keer een groot gebaar te maken, Nederland verder verschoond zou blijven van de massale en eindeloze juridische procedures om een verblijfsvergunning te krijgen. Die procedures komen er nu wel, want het zal niet blijven bij de twee afgewezen pardonners die nu door de Raad van State in het gelijk zijn gesteld. Waarom zouden niet duizenden anderen proberen via de juridische achterdeur alsnog een Nederlandse verblijfsvergunning te krijgen?

Verrast
Zelfs de advocaat van de betrokkenen was verrast door het besluit van de Raad van State, wat illustreert dat de rechtspraak in kwesties als deze weliswaar grenst aan de willekeur van de grabbelton, maar ondertussen wel verregaande consequenties heeft. De advocaat sprak van een 'feestelijke dag'. Een feest is het zeker, althans voor het legertje van asieladvocaten, dat op kosten van de belastingbetaler met een eindeloze reeks beroepszaken de rechterlijke macht mag gaan verstoppen.

Het is echter wederom heel slecht nieuws voor wie zich zorgen maakt over de toestroom van in de Nederlandse samenleving vaak kansloze vreemdelingen. De ene rechter blokkeert beperkende maatregelen, de andere rechter rekt uitnodigende maatregelen verder op.

En voor wie het vergeten mocht zijn: dit jaar èn volgend jaar verwacht Albayrak 16.000 asielzoekers in Nederland, terwijl dat er vorig jaar nog 7.102 waren. In de rest van Europa loopt het aantal asielzoekers juist terug. De uitspraak van de Raad van State zal de animo om zich in Nederland te melden bepaald niet verkleinen.


http://www.elsevier.nl/web/Commentaren/ ... mandje.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Dec 04, 2008 2:39 pm

PVV wil debat over ’falend generaal pardon’

DEN HAAG - De PVV maakt zich zorgen over het feit dat asielzoekers die buiten de pardonregeling vallen, deze afwijzing juridisch mogen aanvechten. Tweede Kamerlid Sietse Fritsma wil hierover snel in debat met staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie.

De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, heeft bepaald dat Albayrak inhoudelijk moet ingaan op de bezwaren van vreemdelingen die niet vallen onder de pardonregeling voor een groep asielzoekers die al jarenlang in Nederland woont. Dat besluit is een tegenvaller voor de staatssecretaris, die het pardon juist gebruikte om het aantal juridische procedures fors te verminderen.

PVV’er Fritsma spreekt van een ’falend generaal pardon’ en zal donderdagmiddag een interpellatiedebat aanvragen. Daarin wil hij opheldering krijgen over de consequenties van de nieuwe mogelijkheid tot bezwaarprocedures.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/2718 ... don__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 05, 2008 12:52 am

Tweede Kamer neemt 'falende' Albayrak onder vuur
donderdag 4 december 2008

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over een besluit dat asielzoekers die buiten de pardonregeling vallen, deze afwijzing juridisch mogen aanvechten. Rita Verdonk spreekt van een schande en de PVV vindt dat staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) faalt in haar beleid.

De Kamer wil dat de staatssecretaris van Justitie schriftelijk opheldering geeft over de gevolgen en wil daarna met haar in debat over de rechterlijke beslissing.

Tegenvaller
De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland, heeft bepaald dat Albayrak inhoudelijk moet ingaan op de bezwaren van vreemdelingen die niet vallen onder de pardonregeling voor een groep asielzoekers die al jarenlang in Nederland woont.

Dat besluit is een tegenvaller voor de staatssecretaris, die het pardon juist gebruikte om het aantal juridische procedures fors te verminderen.

Schande!
CDA-Tweede Kamerlid Wim van de Camp noemde de uitspraak donderdag ‘vrij ernstig'. Coalitiegenoot PvdA sloot zich daarbij aan. Kamerlid Rita Verdonk sprak van een schande.

Voor de PVV vormt het besluit een bewijs dat het generaal pardon faalt. Kamerlid Sietse Fritsma wilde het liefst zo snel mogelijk een interpellatiedebat met Albayrak, maar kreeg voor die route onvoldoende steun.

Door Robin van der Kloor


BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 05, 2008 1:48 pm

Kamer woest om beroepsprocedure generaal pardon

DEN HAAG - De Tweede Kamer is woedend dat afgewezen asielzoekers naar de rechter mogen stappen als ze niet onder het generaal pardon vallen. Die beroepsmogelijkheid kan een enorme papierwinkel en vertraging bij uitzettingen opleveren.

De Raad van State besloot deze week dat vreemdelingen die geen aanbod van het kabinet hebben gekregen, daartegen moeten kunnen procederen. "Dit is rampzalig", aldus PVV-Kamerlid Sietse Fritsma. "Mensen die niet in aanmerking komen voor het generaal pardon zouden uitgezet worden, maar dat kun je nu wel vergeten. Alle asielzoekers kunnen nu dus doorprocederen en hun verblijf rekken, die krijg je Nederland niet meer uit. Er gaan gewoon meer mensen generaal pardon krijgen. We voelen ons beduveld."

Ook Rita Verdonk vreest voor de gevolgen. "Dit gaat heel veel geld en werk kosten", aldus de politica van ToN. "Iedereen grijpt zijn kans." De VVD oordeelt keihard over de uitspraak. "Degenen die het generaal pardon hebben afgekondigd, hebben dit over zichzelf afgeroepen", stelt Henk Kamp.

De Tweede Kamer wil binnen vier dagen horen hoe staatssecretaris Albayrak (Justitie) wil voorkomen dat afgewezen asielzoekers massaal naar de rechter stappen om een verblijfsvergunning af te dwingen.

De uitspraak is een forse tegenvaller voor het kabinet. "Dit zal waarschijnlijk tot duizenden beroepskwesties leiden", vreest CDA-Kamerlid Wim van de Camp. "Dit hebben we nooit gewild en stelt de coalitie en de staatssecretaris voor een groot juridisch probleem." Hij sluit niet uit dat de Vreemdelingenwet gewijzigd moet worden. Het kabinet besloot twee jaar geleden juist tot het omstreden generaal pardon om een einde te maken aan vaak al jarenlang lopende beroepsprocedures. Ruim 27.500 afgewezen asielzoekers die al jarenlang in ons land verbleven, kregen daarom alsnog een verblijfsvergunning. Asielzoekers die niet in aanmerking kwamen, kregen simpelweg geen bericht en hadden daardoor ook geen mogelijkheid om bezwaar te maken.

Nu ze die mogelijkheid toch krijgen, wordt een belangrijk argument voor het generaal pardon tenietgedaan. PvdA-Kamerlid Hans Spekman noemt de uitspraak een 'tegenvaller', al verwacht hij niet dat veel afgewezen asielzoekers bij de rechter alsnog verblijf in ons land kunnen afdwingen.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/2723 ... html?p=3,1
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 07, 2008 12:43 pm

Illegalen kunnen toch nog pardon-verzoek indienen
zondag 7 december 2008

Weer blijkt er een lek te bestaan in de pardonregeling. Illegalen die onder het generaal pardon vallen, kunnen via burgemeesters nog steeds proberen een beroep te doen op de omstreden regeling

Burgemeester Jozias van Aarsten (VVD) van Den Haag wordt 'overstelpt' met brieven van illegalen die alsnog een beroep doen op het generaal pardon.

Dat schrijft De Telegraaf.

Deze week oordeelde de rechter ook dat asielzoekers het pardon toch kunnen afdwingen. De Tweede Kamer nam daarop de 'falende' staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA, Justitie) onder vuur.

Behandeling
De burgemeestersverklaringen zouden officieel maar tot 1 januari van dit jaar in behandeling genomen mogen worden door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), maar veel burgemeesters moeten nog steeds ingaan op de verzoeken.

Daarmee zou de eindstand van 27.500 'pardonners' nog steeds uitgroeien. Alleen al in Den Haag zouden zich dit jaar al 400 potentiële pardonners hebben gemeld.

Verklaring
Van Aartsen heeft volgens de krant verhaal gehaald bij minister Ernst Hirsch Ballin (CDA, Justitie), omdat hij vreest voor gesjoemel.

Het ministerie van Justitie erkent dat er nog steeds burgemeestersverklaringen in behandeling worden genomen. 'Iedereen die onder de regel valt, mag daar nog steeds een beroep op doen,' zegt een woordvoerder Albayrak.

Door Maartje Willems


http://www.elsevier.nl/web/10214980/Nie ... dienen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 08, 2008 1:54 pm

Kamer eist: Albayrak, sluit pardonloket!
maandag 8 december 2008

Officieel zouden illegalen in dit land sinds 1 januari 2008 geen aanspraak meer kunnen maken op het generaal pardon. Toch blijkt dat er nog steeds gemeenten zijn die pardonverzoeken in behandeling nemen. De Tweede Kamer eist nu dat Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie (PvdA) het loket sluit.

De Kamer reageert verontwaardigd op het bericht dat De Telegraaf gisteren publiceerde over het gedogen door de gemeenten.

Onbegrijpelijk
Ook regeringspartij CDA snapt niets van de gang van zaken rondom het pardon. De partij vindt het, samen met een meerderheid van de Kamer, onbegrijpelijk dat burgemeesters nog steeds illegalen kunnen aandragen voor het pardon. 'Dit is absurd,' zei CDA-Kamerlid Wim van de Camp in De Telegraaf.

'De hele intentie bij het generaal pardon was een gesloten regeling. Dit lijkt op een open einde. Dat is nooit de bedoeling geweest, ook niet van de coalitiepartners.' VVD-Kamerlid Henk Kamp heeft in de krant ook zijn onvrede geuit over de gang van zaken. 'Dit is een ernstige fout, we moeten zo snel mogelijk een einde maken aan de regeling.'

Moedeloos
Sietse Fritsma, Kamerlid voor de PVV, noemde het generaal pardon 'een gebed zonder einde'. Volgens hem leidt het pardon tot meer mensen en meer kosten. 'Het is om moedeloos van te worden.'

Rita Verdonk, leider van Trots op Nederland, vindt dat burgermeesters hun eigen wetten maken. Volgens haar zouden een hoop burgemeesters niet mee hebben willen werken aan het terugsturen van illegalen naar hun land van herkomst. 'Dit is weer een volgend voorbeeld. Er moet een einddatum worden gesteld en die moet keihard worden gehandhaafd.'


Door Ronit Palache


BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Dec 09, 2008 1:43 pm

Pardonloket gaat op 1 januari dicht
dinsdag 9 december 2008


(Novum) - Het loket voor het generaal pardon voor asielzoekers wordt op 1 januari definitief gesloten. Dat schrijft staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het loket zou eigenlijk per 1 januari dit jaar al worden gesloten, maar was op verzoek van de gemeenten opengebleven als voorziening voor de vreemdelingen die meenden aanspraak te kunnen maken op een verblijfsvergunning. Het ging dan om asielzoekers die nog niets hadden gehoord van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of zich niet op tijd hadden gemeld.

Het generaal pardon heeft nooit als doel gehad een open-einderegeling te zijn, schrijft Albayrak. Nu alle vreemdelingen ruimschoots in de gelegenheid zijn geweest zich te melden, kan de regeling worden geschrapt.

Albayrak gaat in haar brief ook in op de uitspraak van de Raad van State, die vorige week bepaalde dat asielzoekers die niet onder het generaal pardon vallen hun afwijzing juridisch kunnen aanvechten. De staatssecretaris schrijft dat er vijftienhonderd bezwaarschriften zijn ingediend. Daarvan liggen er ongeveer zevenhonderd bij de rechter.

Asielzoekers die bezwaar of beroep aantekenen tegen het besluit dat zij niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning kunnen aan deze procedure geen rechten ontlenen. "Het vertrekproces kan daarmee in beginsel doorgang vinden", aldus Albayrak.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=215243
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 10, 2008 2:18 pm

:evil: Ruimte zat in Nederland.


Relatief veel buitenlanders krijgen Nederlanderschap

LUXEMBURG - Nederland geeft relatief veel nieuwkomers het Nederlanderschap, vergeleken met de andere EU-landen. Afgezet naar het aantal buitenlandse inwoners staat Nederland aan de top na Zweden, Slovenië, Engeland en Slowakije. Statistisch bureau Eurostat heeft dat woensdag gemeld.

Nederland gaf in 2006 het Nederlanderschap aan 42 van elke duizend buitenlandse inwoners. Het EU-gemiddelde lag op 26. Ook afgezet naar de hele bevolking is Nederland guller dan het EU-gemiddelde.

In de EU groeit het aantal mensen dat de nationaliteit van een EU-land krijgt aangeboden. In 2006 waren dat 735.000 personen, tegen 722.000 in het jaar ervoor en 483.000 in 1998. Het gaat vooral om mensen uit Turkije en Marokko.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/2765 ... hap__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 17, 2008 11:45 pm

'CDA trekt pardonkeutel in'


De rechtse oppositie is teleurgesteld over de opstelling van het CDA in een verhitte discussie over de verlenging van de pardonregeling.

De christendemocraten reageerden geprikkeld op de langere looptijd van het pardon voor ex-asielzoekers, maar weigeren daar conclusies aan te verbinden. ,,Ik constateer dat u uw keutel intrekt'', zei VVD-Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra tegen zijn CDA-collega Wim van de Camp. ,,U maakt helemaal niets waar van uw harde woorden.''

Gepiepeld
In het afrondende Kamerdebat over de kwestie constateerde Rita Verdonk dat het CDA ,,aan de hand van de PvdA loopt''. Volgens de PVV zijn de christendemocraten ,,gepiepeld'' door hun coalitiegenoot.

Van de Camp weersprak de kritiek en zei dat hij realiteitszin verkiest boven grote woorden. ,,Ik laat me helemaal niet piepelen door de PvdA.'' Het CDA uitte eerder deze week stevige kritiek op staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie, omdat zij zou hebben ,,weggemoffeld'' dat ex-asielzoekers zich nu nog bij burgemeesters kunnen aanmelden voor het pardon.

Geblokkeerd
De christendemocraten veronderstelden dat die mogelijkheid met ingang van 2008 was geblokkeerd en nemen het de PvdA-bewindsvrouw kwalijk dat zij pas in mei dit jaar schriftelijk aangaf dat de pardonregeling nog altijd openstaat.

Ook de rechtse oppositie is daar verontwaardigd over. Albayrak heeft inmiddels besloten dat de pardonregeling voor een 'oude' groep asielzoekers per 1 januari helemaal wordt afgesloten. ,,Dit doet me oprecht pijn'', zei CDA'er Van de Camp deze week over de gang van zaken.

Geloofwaardigheid
Hij stelde dat zijn geloofwaardigheid in het geding is. Het CDA is nooit voorstander geweest van een generaal pardon en heeft de regeling altijd zo duidelijk mogelijk willen afbakenen.

VVD, PVV, SGP en Rita Verdonk wilden de Tweede Kamer woensdagavond een kritische uitspraak ontlokken over de looptijd van het pardon. Het CDA ging daar niet in mee. Van de Camp zei dat hij genoegen neemt met het excuus dat Albayrak heeft aangeboden en een afspraak om in de toekomst duidelijker te communiceren.


http://www.depers.nl/binnenland/270799/ ... el-in.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

gideong
Berichten: 702
Lid geworden op: Za Okt 29, 2005 11:05 pm

Berichtdoor gideong » Wo Dec 24, 2008 10:00 pm

Nederlanders meten kiezen tussen

- een sociaal liberaal Nederland met geen immigratie van onderontwikkelde koranschool gehersenspoelden, of

- vrije immigratie in een land waar iedere persoon familie clan stam voor zichzelf zorgt, en waar armen op straat liggen.

Ik kies voor het eertse
De boom herken je aan zijn vruchten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 28, 2008 2:27 pm

U-bocht asiel
door Martijn Koolhoven

DEN HAAG - Een deel van de uitgeprocedeerde asielzoekers, dat ook niet in aanmerking komt voor de generaalpardonregeling, komt via een omweg toch legaal ons land in.

Ze melden zich als partner bij een Nederlandse allochtoon, die zich om die reden tijdelijk in één van onze buurlanden vestigt. Zodra deze 'hereniging' een feit is, reist het duo weer naar Nederland waar het zich op basis van Europese wetgeving voor vrij verkeer van personen, vrij mag vestigen.

Handboek

Naar schatting enkele duizenden van hen zijn afgelopen jaren zo door een maas in de Europese wetgeving gezwommen en verblijven nu tóch legaal in Nederland. Op internet staat zelfs een handboek hoe je de Nederlandse justitie kunt omzeilen, zo blijkt uit onderzoek van deze krant.

Op onder andere de website buitenlandsepartner.nl staan lyrische berichten over hoe je als kansloze vreemdeling de steeds strengere Nederlandse regels toch kunt omzeilen. Zo is er een 'handboek' voor allochtonen om kansloze vreemdelingen of illegalen via een U-bochtje naar Nederland te halen. Het enige wat je moet doen is een halfjaar Nederland verlaten. Nederland geeft dit jaar een felbegeerde verblijfsvergunning aan een legertje van 20.000 allochtonen dat naar Nederland komt in het kader van gezinshereniging of -vorming.

Maar een fors deel van de 'vreemdelingen' blijkt nu toch heel wat minder onbekend met onze welvaartsstaat dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Zij verbleven hier vaak al jaren, illegaal, nadat ze na eindeloos procederen kansloos waren om in Nederland te worden toegelaten. Nederland telt naar schatting circa 175.000 illegalen. Staatssecretaris Albayrak (Justitie) spant zich momenteel op Europees niveau in om dit immigratielek te dichten.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/2877 ... ker__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Berichtdoor Anneke » Ma Dec 29, 2008 2:14 am

Albayrak die zich zal inspannen om het lek te dichten, hmmm..

Maar, ik snap de Ubocht niet helemaal; vereniging van een allochtoon met iemand die van geen van beiden (zowel NL als een buurland) de nationaliteit heeft, maar deze wel kan krijgen door te 'herenigen' met een andere allochtoon die zich in een ander land heeft gevestigd?

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Ma Dec 29, 2008 2:44 am

Anneke schreef:Albayrak die zich zal inspannen om het lek te dichten, hmmm..

Maar, ik snap de Ubocht niet helemaal; vereniging van een allochtoon met iemand die van geen van beiden (zowel NL als een buurland) de nationaliteit heeft, maar deze wel kan krijgen door te 'herenigen' met een andere allochtoon die zich in een ander land heeft gevestigd?

Onder andere via de België-route
RTFM

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Berichtdoor H.Numan » Ma Dec 29, 2008 2:54 am

Anneke schreef:Albayrak die zich zal inspannen om het lek te dichten, hmmm..

Maar, ik snap de Ubocht niet helemaal; vereniging van een allochtoon met iemand die van geen van beiden (zowel NL als een buurland) de nationaliteit heeft, maar deze wel kan krijgen door te 'herenigen' met een andere allochtoon die zich in een ander land heeft gevestigd?

Persoonlijk zie ik haar meer als een omgekeerde Hansje Brinkers, die met z'n schepje zoveel mogelijk gaten in de dijk aan het graven is.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Pardon kost 270 miljoen aan bijstand per jaar'

Berichtdoor Ariel » Di Mar 24, 2009 6:29 pm

Aantal asielzoekers explosief gestegen
dinsdag 24 maart 2009

Het aantal asielaanvragen in Nederland verdubbelde in 2008. In totaal kwamen vorig jaar 12 procent meer asielzoekers naar geïndustrialiseerde landen.

Dat blijkt uit cijfers van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

In totaal vroegen 383.000 mensen asiel aan in één van de 51 landen. De meeste asielzoekers gaan naar de Europese Unie. Vorig jaar vroegen 238.100 vluchtelingen asiel aan in een EU-land. Een stijging van 6 procent ten opzichte van 2007, zo meldt de UNHCR.

Van de landen afzonderlijk kregen de Verenigde Staten in 2008 de meeste asielaanvragen te verwerken en wel 49.000. Canada is met 36.900 aanvragen nummer twee en Frankrijk is derde met 35.200 aanvragen. Nederland komt op de elfde plaats met 13.400 mensen.

Irakezen
De meeste asielzoekers kwamen uit Irak. In 2008 vroegen 40.500 Irakezen asiel aan in één van de geïndustrialiseerde landen. In vergelijking met 2007 is dat een daling van 10 procent.

In Nederland verdrievoudigde het aantal asielaanvragen van Irakezen volgens de UNHCR.

Uit Somalië kwamen 21.800 asielzoekers naar de 51 rijkere landen, een toename van 77 procent. Het aantal asielaaanvragen uit Afghanistan steeg met 85 procent tot 18.500.

PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) uitte eind februari in EU-overleg haar bezorgdheid om de toestroom van Somaliërs naar Nederland.

Door Robert Stiphout

http://www.elsevier.nl/web/10228222/Nie ... stegen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Pardon kost 270 miljoen aan bijstand per jaar'

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 13, 2009 5:31 pm

'Asielbeleid Albayrak zorgt alleen maar voor ellende'
woensdag 13 mei 2009

Het asielbeleid van staatssecretrais van Justitie Nebehat Albayrak (PvdA) heeft voor niets anders dan ellende gezorgd. Dat stelden VVD, PVV en Rita Verdonk woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Volgens hen heeft het asielbeleid van de afgelopen twee jaar ‘niets dan ellende opgeleverd’. Aanleiding voor het debat met Albayrak is de toename van het aantal asielzoekers in Nederland.

Pardonregeling
De rechtse oppositie greep het debat aan om hun ergernis te spuien over de pardonregeling voor 27.500 asielzoekers, sluiproutes voor asielaanvragers via België en identiteitsfraude.

Ook de beperkte terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers, de moeizame uitzettingen van criminele illegalen en opeenvolgende asielaanvragen door dezelfde persoon waren reden voor de partijen om het kabinetsbeleid af te wijzen.

Open sluizen
'Albayrak praat en produceert papier, verder doet ze niets,' zei VVD-Tweede Kamerlid Paul de Krom tijdens het debat. Volgens PVV-Kamelrid Sietse Fritsma loopt de massa-immigratie de spuigaten uit. 'De sluizen blijven gewoon openstaan.'

Trots op Nederland-leider Rita Verdonk zei dat Albayrak er niets van heeft gebakken. 'Het is dweilen met de kraan open. In de strijd tegen ongewenste gelukszoekers heeft deze staatssecretaris gefaald.'

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/10233820/Nie ... llende.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Pardon kost 270 miljoen aan bijstand per jaar'

Berichtdoor Ariel » Do Mei 14, 2009 2:08 am

Niet te geloven.... :shock:

Asielzoeker in legervliegtuig uitzetten
Door GERBEN VAN ’T HOF

DEN HAAG - Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) wil uitzoeken of uitgeprocedeerde asielzoekers met toestellen van de Koninklijke Luchtmacht kunnen worden uitgezet.

Die toezegging deed Albayrak gisteren in de Kamer, na vragen van Sietse Fritsma (PVV).

Nu verlaat het merendeel van de asielzoekers die niet voor een verblijfsvergunning in aanmerking komen Nederland per lijnvlucht. Volgens Fritsma gaat dat vaak gepaard met veel agressie waardoor de vlucht moet worden afgebroken. ,,De uitgezette asielzoeker moet later alsnog op het vliegtuig en vaak moeten dan medewerkers van de Marechaussee mee. Het is zonde van al het belastinggeld dat naar tickets gaat,’’ aldus de PVV’er.

http://www.ad.nl/binnenland/3218076/Asi ... etten.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten