Euthanasie

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Euthanasie

Berichtdoor sprot » Do Mar 27, 2008 3:55 am

Naar aanleiding van het overlijden van Hugo Claus is het euthanasiedebat in Belgie terug opgeflakkerd! De oude vete tussen de katholieke en vrijzinnig/seculiere gemeenschap is op alle vlakken (politiek, socio-culturele organisaties, pers, ...) hevig!
Hoe staat de islam tegen euthanasie ?
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
migrantenjong
Berichten: 1064
Lid geworden op: Za Nov 24, 2007 4:58 pm
Locatie: Antwerpen/Gent Ideologie: Stokslagen en waterkanonnen

Berichtdoor migrantenjong » Do Mar 27, 2008 9:19 pm

Euthanasie is toegelaten en wordt regelmatig toegepast in Irak en Palestina.
Now watch what you say, or they'll be calling you a radical, a liberal, oh fanatical, criminal.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Za Mar 29, 2008 11:45 pm

migrantenjong schreef:Euthanasie is toegelaten en wordt regelmatig toegepast in Irak en Palestina.

Het is kunstig dat mensen waarvan men zegt dat ze geen leven hebben, het toch weten te beëindigen..
RTFM

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Euthanasie

Berichtdoor Vrijdenker » Zo Mar 30, 2008 3:05 am

sprot schreef:Hoe staat de islam tegen euthanasie ?


Hoe meer apen en zwijnen een moslim tijdens zijn explosieve euthanasie mee-euthaniseert, hoe positiever. Vandaar dat dergelijke moslims vaak in het openbaar vervoer tot euthanasie overgaan. Maar daaraan moet men volgens het kabinet-Balkenende niet te veel aadacht besteden. Heeft iets met "respect" en "kwetsen" te maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Euthanasie

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 14, 2017 3:17 am

OP NAAR HET HIERNAMAALS...

Geplaatst op 13 februari 2017

Afbeelding

Zojuist lees ik in Relevant, het tijdschrift van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) dat ze bij de PVV niet precies weten wat ze vinden van de plannen van het kabinet om euthanasie bij voltooid leven toe te staan. Kamerlid Fleur Agema staat niet negatief tegenover de plannen van Schippers, maar vreest dat ouderen zich onder druk gezet voelen door die mogelijkheid. Wat als maatschappelijke druk de wens voor het zelfgekozen levenseinde versterkt of creëert? Eenzaamheid kan een duurzaam fenomeen zijn, maar in voorkomende gevallen is het ook omkeerbaar. Een levenseinde is dat niet.

Welnu, iedereen weet dat vandaag den dag heel veel oude lieden in behoeftige omstandigheden verkeren, waardoor de levensvreugd gedoofd en er weinig behoefte is het aardse bestaan nog langer te rekken. Dat alles dank zij onze harteloze Haagse bewindslieden, die den gesjochten bejaarden het liefst zo snel mogelijk naar het hiernamaals ziet heengaan. Dat scheelt ook weer in de pensioenen.

Dat ellendige mensch Pia Dijkstra van D66 is er rotsvast van overtuigd: “Er is een grote behoefte aan een wet die ouderen, die klaar zijn met het leven, in staat stelt op hun eigen manier waardig te sterven.”

Ze heeft een initiatief voorstel ingediend om dit te regelen. Ja, lezer, wanneer al die oude lieden op hun vijfenzeventigste jaar hun pijp aan Maarten geven, krijgen we meer ruimte. Ik ben alleen bang dat burgers straks allemaal op vijfenzeventigjarige leeftijd naar een inslaap-kamertje moeten. Goedschiks of kwaadschiks.

Die gewetenloze patjakkers in Den Haag kunnen daardoor meer Afrikaanse koppensnellers en paspoortloze criminelen huisvesten. Want, let wel, scherpzinnig lezer van E.J. Bron, er komen dan een heleboel woningen vrij en pensioenen hoeven niet meer te worden uitbetaald. Kijk eens aan: twee vliegen in één klap.

Edoch, het zoude wel fijn zijn wanneer al die Haagse bewindslieden een levensbeëindigende pil toegediend krijgen. Opgeruimd staat netjes. Als eerste komen Mark Rutte en Jesse Klaver daarvoor in aanmerking.

Lezer, er zijn dagen dat ik het liefst het dekbed weer over mijn hoofd trek. Maar, gelukkig, in deze vreselijke tijd wil een goeie joint nog wel eens uitkomst brengen.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Relevant is een uitgave van de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Postbus 75331, 1070 AH Amsterdam. Telefoon (020) 6200690

Door: “Driek”

https://ejbron.wordpress.com/2017/02/13 ... ernamaals/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Euthanasie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Feb 14, 2017 9:34 pm

Als ik aan Driek zou vragen of de mens een vrije wil heeft, wat denk je dan dat Driek zal antwoorden?

Driek is ziek. Ziek in zijn naargeestige geest. Bemoei je met je eigen zaken Driek! Nog niet zo lang geleden werd de mens de politieke plicht opgelegd om de kans niet te ontlopen dood te gaan. Dat was de verplichte militaire dienstplicht. Die ellendelingen in de politiek hadden beslist dat het een eer moet zijn je leven op te offeren voor koningin en vaderland. Nu heeft ieder mens in Nederland nog steeds niet het recht zelf te bepalen wanneer hij er mee ophoudt. Het wordt echter de hoogste tijd dat dit vrij wordt gegeven. Uiteraard vanaf de volwassen leeftijd! De hypocrisie van de mens weet blijkbaar nooit van ophouden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Euthanasie

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 12, 2020 12:46 am

Zeg 'nee' tegen D66-wetsvoorstel 'voltooid leven'

Door CitizenGO NL · 05/09/2019

Afbeelding

Petitie aan de Tweede Kamer

D66 heeft haast met ‘voltooid leven’.

Pia Dijkstra heeft al een nieuw wetsvoorstel aangekondigd, hoewel het onderzoek waar men volgens het regeerakkoord op zou wachten nog loopt. Ze wil haar voorstel sowieso indienen, ongeacht de uitkomst van dit onderzoek.

De levens van kwetsbare mensen zijn in gevaar.

Uit het plan van D66 spreekt bij uitstek een materialistische mensvisie. En daarbij een onevenwichtige nadruk op emotie. Want als je je niet goed voelt, moet er dan een einde aan je leven worden gemaakt? Is het menselijk leven niet op zichzelf beschermwaardig?

Dat is uiteindelijk waar dit op neerkomt. Dat is de keuze waar we als samenleving nu voor staan.

Wij willen vanuit de samenleving aangeven dat we het er niet mee eens zijn dat er op deze manier met zwakkeren wordt omgegaan. Mensen die het leven niet meer zien zitten, moeten geholpen worden – niet gedood.

Is het niet raar dat we als samenleving zelfmoord voorkomen willen, maar geassisteerde zelfmoord zouden willen bevorderen?

Laten we inzetten op zingeving, in plaats van op het doden van mensen. Als iemand aangeeft niet meer te willen leven, moeten we ons afvragen waar dit door komt. In plaats van meteen met een dodelijke injectie aan te komen zetten.

Want mensen zijn geen dieren die een spuitje moeten krijgen als het even niet meer gaat. Mensen verdienen menswaardige zorg.

Teken daarom deze petitie aan de Tweede Kamer. We moeten tegenwicht bieden aan de drang om het doden van mensen valselijk voor te stellen als de oplossing voor hun problemen.

Teken nu!

[Teken de petitie op de site.]

https://citizengo.org/nl/lf/173398-zeg- ... w70_3XSoDA
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Euthanasie

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 20, 2020 2:29 am

Van Kooten en de Bie - Euthanasie met haar bedreven
22 feb. 2007

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Euthanasie

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 22, 2020 3:35 am

Uw leven ‘voltooid’? D66 helpt u naar de uitgang

20 februari 2020 – Redactie

Afbeelding

Doodseskaders 66. Dram66. D666. Macabere grapjes, maar de D66-fractie doet er werkelijk alles aan om die te verdienen. De zelfverklaarde ‘sociaal-liberalen’ zijn ware colporteurs van de dood. Van het type dat de voet tussen de deur zet en zich niet laat wegsturen. Dat steeds opnieuw blijft aanbellen. Of het nu om ongeboren kinderen gaat (abortus), of om ouderen aan het andere einde van het leven (euthanasie, hulp bij zelfdoding), D66 staat klaar om het u aan te praten en de uitvoering ervan mogelijk te maken.

Nieuw rapport

Het nieuwste lugubere troetelproject van D66 heet ‘voltooid leven’. Daar is zojuist een nieuw rapport over aan minister de Jonge (Volksgezondheid) over aangeboden: Perspectieven op de doodswens van ouderen die niet ernstig ziek zijn: de mens en de cijfers.

Langdurige depressie
Het rapport speelt in op de langdurige depressie die zich van ouder wordende mensen gemakkelijk meester kan maken: het leven verloopt zelden als gehoopt, geliefden overlijden, rondom je wordt het leger en leger, de gezondheid wordt er niet beter op of is zelfs ronduit slecht. Het leven is vol ongemakken. Dementie kan een serieus vooruitzicht zijn. Wie voelt hier geen mededogen bij?

Geen objectieve maatstaf
Een traditionele samenleving heeft dit altijd gecompenseerd door oude mensen te ontzien en door hen met bijzondere zorg en respect te omringen. Het meegevoel van D66 beperkt zich er echter toe hen te helpen er zo makkelijk mogelijk uit te stappen. ‘Ondraaglijk en uitzichtloos lijden’ is daarvoor al lang geen objectieve maatstaf meer. Het volstaat dat u denkt dat dit zo is, dat u het zo ervaart en zo voelt.

Trotse bezitter
Oude mensen die lijden aan een zware en langdurige depressie zijn dus niet langer lijdende medemensen, die door hun omgeving geholpen moeten worden. Nee, van D66 mogen zij zich voortaan de trotse bezitter van een ‘voltooid leven’ noemen. Maar ze moeten daar dan ook wel consequenties aan verbinden. D66 staat hen daarbij met raad en daad terzijde.

Profileerpunt
Initiatiefnemer voor het rapport Perspectieven op de doodswens van ouderen die niet ernstigziek zijn: de mens en de cijfers is dan ook D66. In het bijzonder is dat parlementariër Pia Dijkstra die van alle vormen van euthanasie een profileerpunt heeft gemaakt. Het onderzoek voor het rapport is echter “uitgezet” (aldus de brief aan de Kamer van minister de Jonge) door ZonMw een zelfstandig bestuursorgaan (zbo), ‘uitbestede overheid’ dus, dat gesubsidieerde projecten voor Volksgezondheid regelt.

Uiterst geringe minderheid
Nu kent de politiek natuurlijk een oude traditie van – al dan niet via een zbo – bestelde rapporten (‘wie betaalt, bepaalt’) die panklaar materiaal aanleveren om een maatregel of wetsvoorstel te ondersteunen dat men sowieso al van plan was. Des te opvallender zijn de uitkomsten van juist dit rapport. Om te beginnen blijken we het, als we het over 55+ mensen die niet ziek zijn maar een “persisterende stervenswens” hebben, over een uiterst geringe minderheid te hebben van 0,18 procent van de bevolking.

Contextafhankelijk
Maar het rapport benadrukt ook nog eens de sterke veranderlijkheid van die ‘stervenswens’, iets wat je van moedeloze mensen je heel wel kunt voorstellen. “De doodswens blijkt niet statisch, maar context- en situatieafhankelijk”, aldus minister de Jonge. “Dit betekent dat als de situatie van de oudere verandert, de doodswens kan veranderen. Het onderzoek laat voorbeelden zien waarbij de doodswens van ouderen na verloop van tijd minder op de voorgrond kwam te staan, bijvoorbeeld doordat de oudere door passend vrijwilligerswerk maatschappelijk bij kan dragen.”

Ernstig
D66 zal er verre van blij mee zijn dat minister de Jonge namens het kabinet een heel andere conclusie trekt dan zij. Namelijk: “De doodswens van deze groep mensen is ernstig. Het rapport onderstreept de noodzaak voor acties. We hebben de opdracht om ons tot het uiterste in te spannen om deze mensen de zin ván en de zin ín het leven weer te laten hervinden.”

‘Zeer divers’
De minister voegt daaraan toe: “Juist omdat dit onderzoek aantoont dat de doodswens niet statisch, maar situatieafhankelijk en ambivalent is, moeten antwoorden op problemen van deze zeer diverse groep mensen worden gevonden zonder de euthanasiewetgeving te verruimen of een andere wettelijke regeling voor hulp bij zelfdoding te initiëren.”

Schatplichtig
De reactie van minister de Jonge stemt overeen met een traditionele christelijke cultuur, die lijdende medemensen niet opgeeft maar juist wil helpen. De opvattingen van D66 zijn daarentegen schatplichtig aan de Verlichting, die alle menselijke levensgeluk ziet in het bevredigen van begeerten. Als dat niet direct meer mogelijk is, bestaat de enige vorm van hulp nog slechts in helpen ‘eruit te stappen’.

‘Zelfbestemming’
Dit is bejaardenzorg à la D66. Laten we ook GroenLinks niet vergeten dat vorig jaar opperde om dure medische behandelingen van mensen boven de zeventig niet meer zonder meer toe te staan. Achter de fraaie linkse betogen over ‘zelfbestemming’ blijkt dan opeens een heel kapitalistisch aandoend rendementsdenken te zitten.

‘Substantiële doelgroep’
Hoe dat ook zij, dergelijke partijen zitten nu eenmaal in onze volksvertegenwoordiging. Dat betekent dat het gevaar niet geweken is: D66 zal lijdende oude mensen blijven proberen te ‘helpen’. Pia Dijkstra wijst er op Twitter op dat het rapport gaat over een grotere doelgroep (55+) dan de doelgroep van de door haar beoogde wet Voltooid Leven (75+), maar dat zij niettemin toch altijd nog een “substantiële doelgroep” denkt over te houden. Daarom kondigt ze aan: “De komende weken zal ik mij toeleggen op het verfijnen van mijn wetsvoorstel. Daarna dien ik hem in.”

https://stirezo.nl/uw-leven-voltooid-d6 ... DXXHFYF00g
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten