De Turkse Erbudak en het Slotervaartziekenhuis

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

De Turkse Erbudak en het Slotervaartziekenhuis

Berichtdoor sprot » Za Apr 26, 2008 5:52 pm

AMSTERDAM - Aysel Erdubak kocht het failliete Slotervaartziekenhuis op en toverde de zieke organisatie om tot een winstgevend bedrijf. Zo kan het ook!

Je hebt geen grijs of mantelpak nodig om een ziekenhuis te redden. De Turkse Aysel maakt weer winst met het ooit bijna overleden Slotervaart

Veel had het niet gescheeld, bijna was het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam met man en muis vergaan. Vastgelopen op een belastingschuld van ruim 10 miljoen euro, weggegleden in een zuigende poel van jarenlang mismanagement, en voorgoed onttrokken aan de zorg voor patiënten. Het dreigde heel direct en het zou een absolute ramp zijn geweest voor Amsterdam.

Dat was anderhalf jaar geleden, oktober 2006. Nu, voorjaar 2008, is het lokale ziekenhuis niet alleen ternauwernood op het droge getrokken, maar ademt het ook weer zelfstandig en maakt het zelfs winst.

Binnenkort worden de eerste 'zwarte cijfers' bekendgemaakt. De reddingsboei heet 'investeringsmaatschappij Meromi', de wellicht levensreddende formule: Aysel Erbudak, een 40-jarige uit Turkije afkomstige zakenvrouw, een natuurtalent in ondernemen.

Het lijkt wel alsof 'het Slotervaart', het eerste Nederlandse ziekenhuis in particuliere handen, een verversende bloedtransfusie heeft ondergaan. Er zit weer kleur in de gezichten en stemmen van de medewerkers. De vitaliteit van de tot voor kort bijna-failliete boedel lijkt terug.

"Ons ziekenhuis draait weer!" zegt een medicus. "Voor het eerst sinds lange tijd hebben we eindelijk middelen om ons vak zonder zorgen uit te oefenen. Er is weer geld en we kunnen onze patiënten behandelen zoals dat, voor ons gevoel, zou moeten."

Een secretaresse: "Ik heb hier altijd voor mannen gewerkt, managers, bestuursleden; dat ging - zucht - op zijn zachtst gezegd nogal eens moeizaam. " Haar twee collega's lachen instemmend. Ja, de atmosfeer was jarenlang ernstig beneden peil, zeg maar bedrukt, klinkt het. "Maar wat er nu is gebeurd... met déze vrouw aan het hoofd, is een wereld van verschil. Er gebeurt tenminste weer iets opbouwends. Aysel is een verademing!"

Zelfs via de telefooncentrale komt het optimisme je tegemoet: " Sloterrrvaart Ziekenhuis, een héél goede morgen, met Henk!"

Aysel Erbudak. "Voor de helft...!", corrigeert ze onmiddellijk, eigenaar van investeringsmaatschappij Meromi Holding BV; een naam samengesteld uit de voornamen van haar drie kinderen: Merdan, Rowena en Michael. En daarmee: eigenaar, directeur én voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaart Ziekenhuis nieuwe stijl. Het ziekenhuis is van haar en van haar vriend en zakenpartner Jan Schram, 'grootgrondbezitter' van industrieterreinen en eigenaar van biotechbedrijven, multimiljonair en medeaandeelhouder van Meromi.

Overgenomen met alle lusten en lasten, met circa 26 miljoen euro risicodragend kapitaal. Zó kon het dreigende faillissement van het noodlijdende hospitaal ternauwernood worden afgewend.

Eerste maatregel: vrijwel het gehele management eruit! Besparing: 2 à 3 miljoen per jaar. Ander voordeel: "Snellere besluitvorming, grotere slagvaardigheid." Aysel Erbudak leidt het ziekenhuis goeddeels in haar eentje, tot verbijstering van haar opponenten in de ziekenhuiswereld die, tot voor enkele maanden minzaam lachend, meenden dat 'dat mens het geen half jaar zou volhouden'.

De binnenkomst in het kantoor van, zoals zij wordt genoemd, 'de sterke vrouw van het Slotervaart', op de tweede verdieping van het hospitaal aan de Louwesweg in Amsterdam, is op zijn zachtst gezegd opvallend. In níets lijkt het op de veelal stijf formele ontvangsten door vertegenwoordigers van het eenvormige korps der grijze en blauwe pakken, half statusbrilletje op, dat in het algemeen de 'topmanager' gestalte geeft.

Tegen de muur van haar kantoor staat een exotische schoonheid geleund, lang donkerblond haar, in jeans, laarzen met hoge hakken, één been opgetrokken tegen de wand, kijkend naar vermoedelijk een sms-bericht dat zojuist is binnengekomen op haar mobiele telefoon. Het blijkt zowaar de bestuursvoorzitter zelf; de ziekenhuiswereld is vol verrassingen.

"Ben jij...? Kom binnen." Zacht, hese, donkere stem, langzaam spreektempo. Taxerend, vriendelijke blik, maar uiteindelijk zakelijk. Eerst wil ze persoonlijk kennismaken, kijken wie ze tegenover zich heeft. Uit op de regie.

Mantelpakje

"Toen ik hier vanochtend binnen stapte, dacht ik: oeps! vergeten, ik had mijn mantelpakje moeten aantrekken, in plaats van een spijkerbroek." Het is zo duidelijk als maar kan: er waait een zwoele wind door de burelen van het Slotervaart Ziekenhuis.

Want een baas, nota bene 'de hoogste', die met een niet aflatende energie elke dag tien tot twaalf uur in het ziekenhuis te vinden is, die niet alleen in vergaderruimten vertoeft, maar die je ook 'in het wild' tegenkomt op verpleegafdelingen, in technische ruimten, de personeelskantine ("Ik ken alle hoeken van dit huis. Dat leidde wel eens tot gefrons, zo van: wat móét dat mens hier?!")...

Die elke maand een bijkomst met cadeaubonnen en taart organiseert voor álle jarige personeelsleden van het ziekenhuis van die betreffende maand (" In twee uur heb ik contact met iedereen en ken in één klap alle problemen en knelpunten")... Die niet schroomt haar charmes in de strijd te gooien om uiteindelijk haar zin te krijgen, die snoeihard en zonder compromissen bepaalt wát de lijn wordt en wie het nieuwe hoofd zal zijn van een groep medisch specialisten, en vergaderingen met een wonderlijk gemak leidt.

Kortom, een baas die zegt waar het op staat, die duidelijk is, met oog voor details en grote lijnen en het bedrijf bestiert zonder nadrukkelijk machtspolitiek te bedrijven... En die van meet af aan te kennen gaf géén salaris te willen ontvangen. Tja!

"Het was even wennen", geven medewerkers toe, "maar het heeft wel wát..."

Dít is Aysel Erbudak. 't Is iets aparts, deze vrouw die amper twee jaar geleden voor het eerst in haar leven met het 'object ziekenhuis' te maken kreeg en die nu al, tot in verbijsterende finesses, het medische jargon beheerst en voluit meepraat met de artsen om zich heen. Intelligent, hoog tempo van werken en leven.

"Mensen vragen wel eens hoe ik als dochter van een gastarbeider zoveel geld heb verdiend. Wel, ik heb jarenlang hard gewerkt en gespaard. Maar nooit heb ik loon ontvangen. Dat wilde ik niet. Ik maakte steeds de deal, ondernemend als ik altijd was: doe mij maar aandelen. Zó dus!"

Eén ding wil ze beslist zeggen: "In dit ziekenhuis met 308 bedden en 1450 werknemers is de patiëntenzorg, ook toen het hier slecht ging, nooit in het geding geweest. Daar waakte het zeer betrokken personeel wel voor. Er was wél onzekerheid over de continuïteit. Maar die is nú gewaarborgd. "

Over continuïteit gesproken: ze heeft een gezin, met drie kinderen. Hoe doet ze dat? Zo'n veeleisend zakelijk leven en dan ook nog drie opgroeiende kinderen. "Een deel van de zorg is uitbesteed.

Ik heb een oppassysteem thuis, en ik heb altijd gekozen voor een partner die niet werkt. En Jan, ja mijn zakenpartner, is als een surrogaatvader voor mijn kinderen. Hij doet allerlei leuke dingen met ze."

Aysel Erdubak. Geboren in 1968 in het Turkse bergdorpje Damal, als derde van zes kinderen. In 1976 kwam het gezin van moeder Kismet en vader Asir naar Nederland, waar pa als 'gastarbeider' in de metaalindustrie ging werken.

Inmiddels, na verschillende opleidingen ("Nee, ik heb geen universitaire of medische achtergrond"), is scherpzinnige Aysel achtereenvolgens oprichter en directeur van onder meer een aantal callcenters, eigenaar-directeur van een gloednieuw, nog in aanbouw zijnde ziekenhuis met twee torens aan de Egeïsche Zee, het Altinoluk Health Center, gelegen tussen de rotsen op Turks-Grieks grondgebied, en een vakantiepark in Turkije.

En ook: de 'Vrouw van Tien Miljoen', een bijnaam die ze overhield aan de betaling van de belastingschuld van het Slotervaart en de spectaculaire overname van het ziekenhuis, dat volgens haar met opzet de afgrond werd ingestuurd.

Hoe bedoelt u? Was het dan te voorkomen geweest?

Stellig: "Natuurlijk. Dit pand is door de jaren heen doelbewust leeg getrokken. Vijfentwintig jaar lang. Door zittende directies, raden van bestuur en bouwbedrijven. Over de ruggen van patiënten en personeel. Om er zélf beter van te worden. Structureel was er een tekort van € 4,5 miljoen per jaar. Dat was niet nodig geweest. Natuurlijk hadden die geldproblemen allang opgelost kunnen zijn. Maar het gebeurde niet."

Hoe komt iemand er in hemelsnaam bij om een ziekenhuis te kopen?

"Ik werd geprikkeld door een hoogleraar in het AMC. Die vertelde me dat er een ziekenhuis te koop was waarmee het financieel erg slecht ging. Dat bleek het Slotervaart. We zijn navraag gaan doen bij een vaatchirurg daar, het verhaal klopte. Maar daaraan ging voor mij zelf eigenlijk een immense ontwikkeling vooraf: de ontmoeting met Jan (Schram).

Hij imponeerde me, stopte me vol verhalen over allerlei maatschappelijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe Japan met de vergrijzing omging en hoe het hier gebeurde. Hij vertelde ook over de gezondheidszorg in Nederland en de problemen hier, en hoe het anders zou kunnen.

Jan zat vol filosofieën en beschouwingen; ik snapte het doel van die verhalen eerst niet. Hij zei bijvoorbeeld: toen de wereld ontstond, gold het recht van de sterkste, in later tijden het recht van de slimste, en nu overheersen de fantasten. Elke keer heeft hij bij mij zo'n knop ingedrukt. Ik ben een fantast, een dromer. Uiteindelijk bleek het mij te hebben veranderd in mijn denken en in mijn ondernemerschap. Ik voel me aangetrokken door de gezondheidszorg, maar er moet iets veranderen, de problemen die er zijn moeten worden opgelost. Tja, en toen kwam het Slotervaart langs..."

En dus besloot u, zomaar even op een achternamiddag, die failliete boedel te kopen?

Ze lacht, want zó is het bepaald niet gegaan.

"Een paar keer hebben wij de bestuurders benaderd voor overname door Meromi. Maar ze wilden er niet van weten. Het was onbespreekbaar. Onbestaanbaar ook dat een particuliere partij als de onze het zou kopen. Wel waren ze in gesprek met de woningcorporaties, daartegen bestond dat bezwaar kennelijk niet. Maar een dag voordat de belastingschuld moest worden voldaan, haakten die corporaties plotseling af. Ineens werd ik dus gebeld door de jurist van het ziekenhuis met de vraag of wij nog geïnteresseerd waren.

Zij stonden met de rug tegen de muur. Het was wíj of een faillissement, zo eenvoudig was het eigenlijk. Eén uur voor het verstrijken van de deadline zaten we bij elkaar en hadden we alles snel rond. De volgende dag hebben we de 10 miljoen aan de fiscus overgemaakt."

Zó simpel was het vast en zeker niet...?! Er was weerstand tegen de overname, veel onrust en onzekerheid. Bij de vakbonden, onder de artsen, ook het overige personeel. Niet geheel onterecht. Er zijn ook nogal wat mensen de laan uitgevlogen: niet alleen vrijwilligers, die erg boos en teleurgesteld waren, maar ook kuddes managers.

"De achterdocht was groot. Ik herinner me nog hoe ik het gevoel had dat ik een examen aan het afleggen was tegenover de medische staf. Ik werd zwaar ondervraagd: ze wilden zéker weten dat het niet om vastgoedhandel ging. Hun houding was begrijpelijk: ze waren áltijd figuren gewend geweest die roofbouw op het ziekenhuis pleegden. En een leiding die álles van bovenaf oplegde, zonder contact met de basis."

Maar er klonk meer negatieve vooringenomenheid. Zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis. Over uw persoon, uw allochtone afkomst, uw uiterlijk en waar u voor stond...

"Er is inderdaad nogal wat over mij beweerd. Tegen mensen die om uiteenlopende redenen niet in mijn organisatie pasten zei ik, om hun kansen elders te vergroten: 'Zeg maar dat je het niet eens bent met mijn beleid, dat het niets wordt met dat Slotervaart met mij aan het roer', dat horen ze buiten graag. Dat bleek soms te helpen."

U zegt dat u maar één doel voor ogen heeft: de zorgsector veranderen!

"Ik kan niet rustig slapen als waar ik nu mee bezig ben, op stand nul blijft staan. Wat ik wil bereiken is - en noem me een idealist, een utopist, ik weet ik ben soms een dromer - dat de klant weer koning wordt in de gezondheidszorg. De zorg is in alle geledingen te vaak een asociale sector, waar de verzekeraars met alle egards door de ziekenhuizen worden binnengehaald terwijl de patiënt, die jaarlijks erg veel geld aan premies betaalt, op het tweede plan komt. Dát moet veranderen. Die prikkel wil ik overbrengen en mensen die dat aanvoelen rond me verzamelen. Dit moet een nieuwe beweging worden."

Tussen haakjes: blijft het bij het Slotervaart Ziekenhuis? Ook het 'Boven IJ' heeft uw belangstelling, wordt er gefluisterd.

Veelbetekenende glimlach: "Het zou zonde zijn als het alleen bij het Slotervaart zou blijven."

En hoe staat het Slotervaart er nu financieel voor?

"Steeds heb ik gezegd: ik ben al tevreden als wij het eerste jaar tien euro winst draaien... Maar, geloof me, het wordt iets meer. Enkele miljoenen! De rode cijfers zijn weg."
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Apr 26, 2008 6:33 pm

Dit is een succes story. Ik heb deze dame al eens op TV gezien. Ze is echter ook keihard, en een poos geleden heeft ze alle vrijwilligers ontslagen omdat ze oud en niet professioneel waren.

http://idealen.trouw.nl/nieuws/laatste/ ... jwilligers
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Zo Apr 27, 2008 9:03 am

Ariel schreef:Dit is een succes story. Ik heb deze dame al eens op TV gezien. Ze is echter ook keihard, en een poos geleden heeft ze alle vrijwilligers ontslagen omdat ze oud en niet professioneel waren.

http://idealen.trouw.nl/nieuws/laatste/ ... jwilligers

dat heb ik ook gezien.

Ik begreep totaal niet welke besparing ze kon maken door de vrijwilligers aan de deur te zetten.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
buurvrouw
Berichten: 47
Lid geworden op: Vr Apr 18, 2008 9:34 am

Directeur Slotervaart moet taakstraf uitdienen

Berichtdoor buurvrouw » Zo Apr 27, 2008 11:15 am

Directeur Slotervaart moet taakstraf uitdienen

Aysel Erbudak, de nieuwe voorzitter van het Slotervaart Ziekenhuis, zal haar baan de komende maanden moeten combineren met een in werkstraf omgezette celstraf van vijftien maanden, wegens grootschalige fraude in de uitzendbranche en deelname aan een criminele organisatie.

Erbudak (38) staat sinds kort aan het hoofd van het Slotervaart, dat het eerste commerciële ziekenhuis in Nederland moet worden. Zij is ook directeur van Meromi Holding BV, de investeerder die het ziekenhuis eerder dit jaar overnam door betaling van een miljoenenschuld aan de fiscus.

Jeugdzonde
De 38-jarige Turkse, tot voor kort bekend onder de valse naam Van Waveren, werd in 1996 veroordeeld tot tien maanden cel wegens grootschalige fraude bij een uitzendbureau waar ze directeur was. Daar liet ze onder meer illegalen werken op valse sofinummers. Ze maakte deel uit van een criminele organisatie, zo oordeelde de rechter.

Erbudak werd veroordeeld tot vijftien maanden cel, maar kreeg gratie omdat ze vlak na de rechtszaak alleenstaande moeder werd. De celstraf werd omgezet in een taakstraf van 240 uur - die zij nog altijd niet heeft uitgevoerd. De komende maanden zal zij de straf dan ook moeten combineren met haar werk voor het ziekenhuis

Kleingeestig
'Oud nieuws,' zegt Erbudak tegen Elsevier.nl in reactie op een artikel over haar verleden in De Telegraaf vandaag. 'Ook ik heb recht met het verleden te breken. De laatste tien jaar ben ik op een andere manier bezig. en ik heb mijn verleden nooit verzwegen, zoals De Telegraaf beweert.'

'Ik ben vandaag al door verschillende grote zakenmensen gebeld over dat artikel. Ze zeiden dat ze me er echt niet minder om zullen respecteren. Natuurlijk is het maar hoe de kleingeestige krantenlezer er naar kijkt. Maar ik kom hier toch weer sterker uit, dat weet ik zeker.'

Schijnhuwelijken
De fraude met het uitzendbureau is overigens niet de enige 'jeugdzonde' van Erbudak. Begin jaren negentig werd zij gearresteerd omdat ze schijnhuwelijken arrangeerde, waarbij Turkse mannen grof geld betaalden om te trouwen met Nederlandse vrouwen. Erbudak regelde deze vrouwen en streek zelf het grootste deel van de winst op.

Toch benadrukt bestuurslid Jos Beijnen van het Slotervaart Ziekenhuis dat ze 'pal achter mevrouw Erbudak' blijven staan. 'Ze heeft in 24 uur ons ziekenhuis gered van een zeker faillisement. Dat vereist ondernemerschap, visie en energie.' Of dergelijke ernstige fraude op 26-jarige leeftijd nog een jeugdzonde mag worden genoemd? 'Nou en of. Kijk u maar eens rond bij andere mensen.'

Door Bas Benneker

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland ... index.html


Tja............... vraag ik me af welke dubbele agenda beheerd deze mevrouw eigenlijk? het klinkt te mooi om waar te zijn maar bij dit soort dingen , denk ik toch, wat klopt er niet.
-----------------------------------------
Maar waarom zullen we de redding buiten onszelf zoeken als we de oneindige geest in ons hebben.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Zo Apr 27, 2008 11:45 am

Tja............... vraag ik me af welke dubbele agenda beheerd deze mevrouw eigenlijk? het klinkt te mooi om waar te zijn maar bij dit soort dingen , denk ik toch, wat klopt er niet.


blijkbaar heeft ze persoonlijk miljoenen gestopt in dat ziekenhuis. Ik vroeg me al af waar die vandaan kwamen.

Het begint een beetje duidelijker te worden.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 27, 2008 12:25 pm

En ja, mevrouw is nu een hoge boom, en dan gaat men spitten in haar verleden.

Het leek mij al sterk dat ze haar vermogen verdient heeft met aandelen. Wie weet wat voor truckjes ze uithaalt in haar ziekenhuis. Er is niemand die haar controleert.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 27, 2008 1:31 pm

Tja,en deze kleingeestige krantenlezer haalt ook haar wenkbrauwen op.

Deze dame heeft twee keer straf gekregen, een keer 15 maanden, en ze werdt ook nog eens gearresteerd omdat ze schijnhuwelijken arrangeerde.

Ik en met mij miljoenen mensen hebben nog nooit dit soort "jeugdzondes" begaan.

Ik vond het al erg vreemd dat ze haar miljoenen met aandelen verkregen heeft. Wat verdien je nou als jong mens. Niet zoveel dat je in een paar jaar miljonair kan zijn.

En heel vreemd dat je onder de valse naam Van Waveren ( klinkt zo lekker Nederlands) je vieze zaakjes opknapt. Wil mevrouw haar Turkse naam niet bevuilen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Zo Apr 27, 2008 1:34 pm

nou, met die schijnhuwelijken is vast wel een mooi centje te verdienen.

Mijn jongste dochter deed ooit als vakantiejob industrieel poetsen in nachtdienst. Een hele ploeg turken! Na nog geen twee dagen kreeg ze de nodige voorstellen: 250.000 toenmalige BF om in Turkije zijn neef te gaan huwen....

Ze heeft het netjes aan de baas doorgegeven en de betreffende persoon werd drie dagen geschorst! :evil:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Di Sep 09, 2008 10:54 pm

ach ach, het zal ook eens een keer idd ok zijn, nee hoor er zitten altijd adders in t gras lijkt wel..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkse wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Ariel » Di Feb 03, 2009 5:23 pm

Dit is de dame die Nederlandse Ziekenhuizen van de ondergang moet redden. "Gedane zaken nemen geen keer" en Hoelang moet zij nog geconfronteerd worden met haar verleden?

Strafblad Aysel Erbudak blijkt langer
dinsdag 3 februari 2009 16:07


(Novum) - De directrice van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam Aysel Erbudak is in 1996 veroordeeld omdat zij betrokken was bij afpersing. Dat heeft Erbudak bevestigd na een bericht van het weekblad Vrij Nederland. "Gedane zaken nemen geen keer", laat een woordvoerder van de ziekenhuisdirectrice weten.

Het was al bekend dat Erbudak in 1996 veroordeeld was voor schijnrelaties en in 2000 voor fraude en belastingontduiking. Deze misstappen deed Erbudak later af als 'een jeugdzonde'.

In een profiel van de Turkse Erbudak in Vrij Nederland, waaraan zij zelf medewerking verleende, staat dat zij in de jaren negentig twee bodybuilders afstuurde op een vrouw van wie zij elfduizend euro eiste. De vrouw zou zich uit de malafide zaken van Erbudak hebben willen terugtrekken en hiervoor eiste Erbudak een schadevergoeding. De bodybuilders gingen naar het huis van de vrouw en bedreigden haar. Als ze het geld niet snel betaalde, zou de Turkse maffia langskomen, zouden ze tegen de vrouw hebben gezegd. Tegenover Vrij Nederland verklaren de vrouw en haar vriend dat zij hier nog jaren geestelijk problemen van hebben ondervonden.

Vrij Nederland meldt ook dat de partner van Erbudak tot kort geleden eigenaar was van een coffeeshop, hetgeen eveneens door de woordvoerder wordt bevestigd. Deze coffeeshop moest onlangs worden gesloten omdat er harddrugs werden aangetroffen.

De woordvoerder van Erbudak stelt dat de feiten 'zijn zoals ze zijn'. "Maar zij is hiervoor gestraft. Hoelang moet zij nog geconfronteerd worden met haar verleden?

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=222241
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Turkse wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Manon » Di Feb 03, 2009 5:35 pm

Nou ja, als je gestraft bent, ben je gestraft geweest.

Wel raar dat autochtonen eerst wel een blanco strafregister moeten kunnen voorleggen als ze een ernstige job ambiëren. Zouden ze die vereiste bij allochtonen per definitie als té stigmatizerend beschouwen of zo?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkse wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 22, 2013 6:16 pm

Oeps!!! How the mighty fall. Een dikke pluim had ze verdiend, de Turkse Aysel Erbudak. Zij nam eind 2006 de leiding over van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam dat failliet dreigde te raken. Erbudak was/is eigenaar, directeur én voorzitter van de raad van bestuur van het
Slotervaart Ziekenhuis nieuwe stijl. Ze runde het bedrijf vrijwel helemaal alleen, dus ik begrijp het niet. Hoe kunnen ze haar schorsen.

Voorzitter Slotervaart Ziekenhuis geschorst
AMSTERDAM -

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart Ziekenhuis is geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis. Een woordvoerder heeft dat bevestigd.

Erbudak zou onder anderen met Achmea hebben onderhandeld over de zorginkoop. Dat dat zonder overleg met andere bestuurders is gebeurd, is volgens de woordvoerder reden voor de schorsing. ,,Ze deed dit zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen'', zei de woordvoerder.

Eind vorige maand werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract heeft gesloten met het Slotervaart Ziekenhuis. Gevolg daarvan is dat Achmea-klanten die behandeld worden in het ziekenhuis hun behandeling niet of niet volledig vergoed krijgen. Dat geldt ook voor klanten van onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO, die ook onder Achmea vallen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2131 ... rst__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkse wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 26, 2013 12:31 pm

Top Slotervaart laat Erbudak vallen
AMSTERDAM - De medeaandeelhouders van Aysel Erbudak in het Slotervaartziekenhuis hebben de Turks-Nederlandse zakenvrouw laten vallen. Dat bevestigt president-commissaris Theo Dekker van het Amsterdamse ziekenhuis tegenover Medisch Contact.

Vrijdag schorsten de commissarissen Erbudak omdat zij solistisch te werk ging, onder meer tijdens de (mislukte) contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. De commissarissen hebben de voorgenomen schorsing van tevoren voorgelegd aan de aandeelhouders van het ziekenhuis. ,,Ja, dat hebben we eerst met ze besproken'', zegt Dekker.

Van wie is dat ziekenhuis?
    Samen met andere vastgoedondernemers bezit zij de investeringsmaatschappij Meromi Holding BV, waarvan zij directrice is. In oktober 2006 kocht deze het bijna failliete Slotervaartziekenhuis. Erbudak is tevens eigenaar van twee callcenters en een ziekenhuis in Turkije.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19101
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen, is niet éérli

Berichtdoor King George » Wo Jul 03, 2013 1:52 pm

Aysel Erbudak beschuldigd van zelfverrijking

Door: redactie 3-7-13 - 12:08 bron: Het Parool

Afbeelding
Ex-directeur Slotervaartziekenhuis ontkent alle aantijgingen.
Aysel Erbudak © anp.

Aysel Erbudak, de ex-directeur van het Slotervaartziekenhuis, wordt ervan beschuldigd zich te hebben verrijkt ten koste van het ziekenhuis. Dat meldt Het Parool.

De beschuldiging staat in stukken die namens het ziekenhuis en de eigenaren zijn ingediend bij de Ondernemingskamer, waar Erbudak een zaak heeft aangespannen.

4000 euro aan bonbons
Erbudak ontkent alle aantijgingen. Voor zover bekend is geen aangifte tegen haar gedaan door het ziekenhuis. In februari werd Erbudak geschorst wegens solistisch opereren in aanvankelijk mislukte onderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea over patiëntenzorg. Nadien zouden onregelmatigheden in de administratie zijn ontdekt. Er zou 110.000 euro zijn verdwenen uit een kas waartoe alleen Erbudak toegang had. Met een creditcard van het ziekenhuis gaf ze vierduizend euro uit aan taartjes en bonbons. En met ziekenhuisontwikkelaar Simed International zou ze in 2008 een miljoen euro aan spookfacturen hebben opgesteld, waarmee het Slotervaartziekenhuis een privéproject van Erbudak in Turkije financierde.

Bodemprocedure
Het Slotervaart heeft hierover een bodemprocedure aangespannen tegen Simed. Een woordvoerder van het bedrijf ontkent de aantijgingen, maar wil er verder niet op ingaan. Hij vermoedt dat ze verband houden met het conflict tussen Erbudak en de eigenaren van het ziekenhuis. Volgens bronnen rond Erbudak, die niet wil reageren zolang haar zaak onder de rechter is, zijn alle beschuldigingen een poging om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak bij de Ondernemingskamer. Die buigt zich over de rechtmatigheid van de uitgifte van extra aandelen in het ziekenhuis. Daardoor verwaterde het belang van Erbudaks kinderen en verloren zij het uitzicht op een meerderheidsbelang.


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 04, 2013 1:25 pm

Voor hoeveel miljoenen gaat de IGN "afschrijven"?
De huisbank van het ziekenhuis zou onaangenaam verrast zijn over de schorsing van voormalig bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, Aysel Erbudak, in februari van dit jaar.
Erbudak werd officieel geschorst vanwege het mislukken van contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Uit de vertrouwelijke stukken blijkt nu echter dat er al langere tijd twijfels waren over het geld dat Erbudak uit het ziekenhuis heeft gehaald. Na de schorsing draaide ING meteen de kredietkraan naar het ziekenhuis dicht.
http://www.nu.nl/economie/3517704/huisbankier-vreest-toekomst-slotervaartziekenhuis.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19101
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor King George » Wo Nov 05, 2014 5:52 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 05, 2014 9:59 pm

Na Erbudaks vertrek stuitte een financieel adviesbureau op financiële onregelmatigheden bij het ziekenhuis. Het openbaar ministerie doet onderzoek naar transacties die onder de vorige bestuursvoorzitter zijn gedaan. De 2,5 ton die nu moet worden teruggestort was onderdeel van een overeenkomst tussen Erbudak en het Rotterdamse bedrijf Drimpy, een online platform gespecialiseerd in zorgvraagstukken. Meromi Participaties, een vennootschap waarvan Erbudak bestuurder en aandeelhouder is, zou 42 procent van de aandelen verwerven van het Rotterdamse bedrijf in ruil voor een lening van in totaal 1,3 miljoen euro. Erbudak overweegt hoger beroep tegen de uitspraak.

En de uitspraak was:
Volgens de rechter bestaat er “geen rechtsgrond” voor de investering die het ziekenhuis deed ten behoeve van een privé-bv van de toenmalige bestuursvoorzitter. De vennootschap, waarvan Erbudak bestuurder en aandeelhouder is, moet het bedrag (2,5 ton) terugbetalen, aldus de rechter.

De uitspraak is er één in de vele procedures die tussen Erbudak en het ziekenhuis lopen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/05/ex-bestuursvoorzitter-slotervaartziekenhuis-maakte-ten-onrechte-25-ton-over/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 21, 2015 5:01 pm

Erbudak moet 1,7 miljoen terugbetalen

Ex-topvrouw Aysel Erbudak van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis moet ruim 1,7 miljoen euro terugbetalen. Het gaat om geld dat zij tijdens haar bestuursvoorzitterschap op onrechtmatige wijze aan het ziekenhuis heeft onttrokken. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.

Erbudak werd in maart 2013 wegens conflicten ontslagen, volgens haar om valse redenen. Zij startte een proces tegen het ziekenhuis waarin zij schadevergoeding en achterstallig salaris van 1,9 miljoen euro eiste. Die vordering wijst de rechtbank af.

De rechtbank wijst erop dat er al langer spanningen waren in de raad van bestuur. Nadat Erbudak in eerste instantie was geschorst, kwamen er „ernstige zaken” boven water die haar ontslag volgens de rechtbank rechtvaardigen. „Zo heeft zij ten onrechte aanzienlijke bedragen aan het ziekenhuis onttrokken ten gunste van haarzelf, haar vennootschappen en kinderen”.

De rechtbank oordeelt dat zij op eigen initiatief, zonder overleg met haar medebestuursleden en de aandeelhouder, onrechtmatig heeft gehandeld door het Slotervaartziekenhuis 1 miljoen euro aan investeringsmaatschappij Simed te laten betalen in verband met de aankoop van grond voor een hotel en resort in Turkije.

Ook acht de rechtbank bewezen dat zij met de creditcard van het ziekenhuis voor bijna 1,5 ton privéaankopen heeft gedaan, en een „aanzienlijk bedrag” aan contanten uit de kluis van het ziekenhuis heeft gehaald, „zonder dat daar een deugdelijke verantwoording tegenover staat”.

„Het is jammer dat met betrekking tot de onderwerpen die behandeld zijn, buiten de leugens en ontkenningen van mijn ex-collega-bestuurders Beijnen en Brandjes, verder niemand is gehoord. Wellicht dat de rechter in hoger beroep daar ruimte voor maakt”, aldus Erbudak in een reactie.

In een andere nog lopende procedure eist zij vernietiging van de aandelenemissie, waardoor voormalig eigenaar Delta de meerderheid van de aandelen in handen kreeg en het ziekenhuis kon verkopen aan zorgondernemer Loek Winter. Erbudak stelt dat de aandelenuitgifte onrechtmatig was. Haar aandeel en dat van haar familie verwaterde daardoor tot minder dan 1 procent.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Manon » Wo Jan 21, 2015 5:20 pm

Er is precies toch dikwijls een reukje aan die Turkse topvrouwen die op hoge posities terechtkomen. De hoeveelste is dat nu al?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 21, 2015 6:32 pm

...schadevergoeding en achterstallig salaris van 1,9 miljoen euro eiste. Die vordering wijst de rechtbank af.
In plaats van 1,9 miljoen te krijgen moet ze 1,7 miljoen betalen. Dat is niet gering.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Ariel » Do Jan 22, 2015 8:02 pm

Mahalingam schreef:...schadevergoeding en achterstallig salaris van 1,9 miljoen euro eiste. Die vordering wijst de rechtbank af.
In plaats van 1,9 miljoen te krijgen moet ze 1,7 miljoen betalen. Dat is niet gering.


Dat geld zien ze nooit meer terug. Mevrouw zit op dit moment veilig in Turkije. Ze ontkent te zijn gevlucht: 'De verhuizing zat al langer in de planning. Het is puur toeval.' roept deze dame opgewekt vanuit haar comfortable woning.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mei 13, 2015 10:09 pm

Nog meer pech voor Mevrouw.
Zware nederlaag voor ontslagen directeur Erbudak in rechtszaak

De Ondernemingskamer rechtvaardigt de aandelenuitgifte, omdat Erbudak zichzelf onmogelijk zou hebben gemaakt bij cruciale partijen als Achmea, waar tweederde van de patiënten van het Slotervaart is verzekerd, het naburige Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, haar eigen medische staf en de gemeente Amsterdam. De rechters spreken van een 'ontwrichtende rol' van Erbudak en noemen het 'begrijpelijk' dat de familie Schram haar positie wilde marginaliseren.

Die wens kwam mede voort uit de ontdekking van malversaties door Erbudak, waar het Openbaar Ministerie sinds vorig jaar onderzoek naar verricht. Het betreft zaken waar ze voor de civiele rechter al tegen twee veroordelingen is aangelopen. De rechtbank gelastte haar begin dit jaar 1,7 miljoen euro terug te betalen aan het Slotervaartziekenhuis, onder meer wegens het indienen van valse facturen. Eerder werd ze veroordeeld tot het terugbetalen van 2,5 miljoen euro aan een bedrijf dat grotendeels in handen is van de familie Schram.
http://www.parool.nl/parool/nl/4060/AMSTERDAM-NIEUW-WEST/article/detail/4021310/2015/05/13/Zware-nederlaag-voor-ontslagen-directeur-Erbudak-in-rechtszaak.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7530
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor xplosive » Wo Mei 13, 2015 11:11 pm

Hoeveel van die frauduleuze Turkse topdames hebben we nou al gehad? Bij "Turks" en "dame" moeten bij voorbaat dus direct al alle alarmbellen gaan rinkelen. Een hoop kapsones en presteren ho maar, maar wel met grote bek iedereen schofferen, dat is waar ze goed in zijn. Totdat ze tegen de lamp lopen, maar dan is het al te laat, want voorkomen is beter dan genezen (of het opruimen van de onbeschrijfelijke puinhoop die er achtergelaten wordt). Er zijn helaas teveel domme Nederlanders die met open ogen overal intrappen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mei 20, 2015 10:29 am

Aysel Erbudak, de voormalig bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, is vandaag persoonlijk failliet verklaard. De rechter zal een curator aanstellen.
Of er nog veel te halen is in Nederland, valt te betwijfelen. De buit is vast wel in veiligheid gebracht. De miljoenen die ze moet betalen zijn nergens te vinden.
Erbudak is onlangs geëmigreerd naar Turkije waardoor zij geen vaste woon- of verblijfplaats meer in Nederland heeft. De Rabobank is van plan later dit jaar haar huis in Beverwijk openbaar te veilen op een bijeenkomst in De Rode Hoed.
http://www.nrcq.nl/2015/05/19/voormalig-bestuursvoorzitter-slotervaartziekenhuis-failliet-verklaard
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7530
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Turkse Erbudak wekt dood ziekenhuis tot leven

Berichtdoor xplosive » Wo Mei 20, 2015 12:36 pm

De buit binnenhalen en vervolgens daarmee naar Turkije vluchten is in Nederland door meerdere Turken al succesvol gedaan. Blijkbaar leren ze daar in Nederland geen snars van. Nederland wordt onder onze ogen leeggeroofd en het enige dat we hier doen is ons hoofd nogmaals op het hakblok neerleggen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten