Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Di Jun 10, 2008 1:21 am

Moskee wil af van kritische bezoekers

Door ABDEL ILAH RUBIO

ROTTERDAM - Het moskeebestuur van de Rotterdamse Essalam moskee eist morgen in kort geding een moskeeverbod voor vijf opstandige bezoekers

Volgens het bestuur leidt de aanwezigheid van de gelovigen tot escalatie binnen de moskee. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een bestuur met behulp van de rechter bezoekers wil weren uit een islamitisch gebedshuis.

Binnen de Essalam moskee woedt al jaren een strijd tussen de bestuursleden en een deel van de bezoekers. Die laatsten zijn fel tegen de invloed van Arabische geldschieters, die de bouw van een nieuwe megamoskee aan de Colosseumweg financieren. Ook eisen ze duidelijkheid over de financiën van de moskee.

Volgens advocaat J.C. Debije van de Essalam moskee zijn de vijf mannen eind vorig jaar al gewaarschuwd voor een toegangsverbod. ,,Ze hebben zich toen een hele tijd rustig gehouden, maar in april was het weer raak. Tijdens een bijeenkomst werd ineens de microfoon gegrepen en werd opgeroepen ten strijde te trekken tegen dit bestuur.’’

De kans dat de moskee door de rechter in het gelijk wordt gesteld, acht Debije groot. ,,De moskee is geen openbare ruimte, maar eigendom van een particuliere stichting. Die bepaalt wie er wel en niet in mag,’’ aldus de advocaat. Mohamed Ebrayimi, een van de vijf Marokkaanse moslims die het verzet tegen het bestuur leiden, noemt deze poging van de moskeeleiding een grof schandaal. ,,Het is toch ongelooflijk dat ze ons willen verbieden om te bidden in het huis van god. Het bestuur wil kritische bezoekers de mond snoeren. Als de rechter dit toestaat, is het hek van de dam. Dan kan iedere bestuurder met dit argument mensen de toegang verbieden tot de moskee. Ik dacht echt dat Saddam Hoessein dood was, maar kennelijk leeft hij nog,’’ zegt de Rotterdamse moslim boos.


http://www.ad.nl/rotterdam/2354540/Mosk ... ekers.html
Laatst gewijzigd door Ariel op Ma Jul 21, 2008 11:12 am, 1 keer totaal gewijzigd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Jun 10, 2008 1:28 am

Wat achtergrond informatie over deze nieuwe Moskee.

Afbeelding

Bedrogen door de rijke sjeik
Door ABDEL ILAH RUBIO

ROTTERDAM - Binnen de Rotterdamse Essalam-moskee zijn grote spanningen ontstaan tussen een deel van de bezoekers en het bestuur.

De gelovigen zijn boos over het feit dat hun nieuwe megamoskee aan de Colosseumweg geheel in handen dreigt te komen van de Arabische geldschieter uit Dubai. Ook eisen ze duidelijkheid over de financiën van de moskee.

De Essalam-moskee op Rotterdam-Zuid wordt de grootste nieuwbouwmoskee in Nederland. Het vele miljoenen kostende gebedshuis, dat in de zomer van volgend jaar af is, kon worden gebouwd dankzij financiële giften van sjeik Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum. Maar tot verbazing van de Rotterdamse Marokkanen blijkt deze minister uit de Verenigde Arabische Emiraten in ruil voor zijn geld drie plekken binnen het bestuur te hebben afgedwongen.

Zijn zaakgelastigde Mirza Al Sayegh is nu zelfs voorzitter. Verder zitten er nog twee andere Arabieren uit Dubai en Ierland in het zes man tellend bestuur. Van het oude Marokkaanse bestuur zijn nog maar twee man over. Oud-voorzitter Boutaher is nu vice-voorzitter, blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel.

De nieuwe penningmeester, die er pas in 2003 bijkwam, zou volgens de opstandige moskeebezoekers geen opleiding hebben genoten en deze functie alleen maar in naam bekleden. Vermoed wordt dat de resterende Marokkaanse bestuursleden ook weg moeten, zodra de nieuwe moskee af is.

Mohamed Ebrayimi, voorzitter van de Stichting Ouderen Feijenoord, is door oudere moskeebezoekers gevraagd om hen te helpen. ,,De mensen hebben geen vertrouwen meer in het bestuur, dat al jaren weigert financiele verantwoording af te leggen. Ook willen we rond de tafel met Al-Maktoum om een oplossing te zoeken.’’

Veelzeggend is volgens leden van de geloofsgemeenschap dat op de website alleen wordt gesproken over de bouw van het Al-Maktoum Islamic Centre, en niet de Essalam-moskee.

De boze Rotterdammers vinden dat onacceptabel. Het huidige moskeegebouw, dat gebruikt is voor de grondruil met de gemeente, is destijds met geld van de Marokkaanse gemeenschap op Zuid gekocht. Ook hebben veel bezoekers hun persoonlijke bezittingen verkocht om bij te dragen aan de bouw van de nieuwe moskee. Een deel van de bezoekers heeft alle vertrouwen in de zittende Marokkaanse bestuursleden verloren, en eist nu het vertrek van het gehele bestuur.

Zowel voorzitter Al Sayegh als vice-voorzitter Boutaher verblijven in het buitenland en zijn niet bereikbaar voor commentaar. Een bestuurslid dat wel in Nederland is, wilde niet reageren
.

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article44312.ece

De site van deze moskee.

http://www.al-maktoum.nl/maktoum.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Jun 10, 2008 1:32 am

Essalam-moskee? Bokito-moskee bedoel je!
dinsdag 9 oktober 2007

Nee, ik heb het niet over de matjes op de vloer van de moskee. Ook niet over matjes in de nek. Gewoon, matten - knokken, slaan, vechten.

Gisteren schreef ik in mijn blog en passant over een conflict in de Essalam-moskee. Het conflict ging over geld en invloed. Niks nieuws, schreef ik nog. Ik had meer oog voor de inrichting, met aparte etages en liften voor vrouwen en mannen. Als evenknie van de aparte opstelling in de maatschappij.

Godsdienst van vrede
Maar nu de heren moskeegangers vechtend over straat (dreigen te) rollen, ligt er plots toch nieuws op straat waar ik niet omheen kan. Voor een godsdienst van vrede ging het er nogal hard aan toe rond het heilige huis.

Maandag verscheen in het AD het artikel 'Machtsconflict in Essalam escaleert'. Enkele citaten hieruit:

'Binnen een minuut nadat de vergadering was begonnen, ging het mis. Werd er geschreeuwd, geduwd en getrokken in de druk bezochte Essalam Moskee aan de Polderlaan in de Rotterdamse Afrikaanderwijk.'

'Binnen een minuut begonnen ze te schreeuwen. Noemden wij hen dieven? Ze hebben ons kankerjoden genoemd. Vice-voorzitter Boutaher greep een van ons bij de keel. De politie moest erbij komen. Met zes wagens.'

Baas
'Boutaher zucht weer. "Wat deze mensen willen, is zelf de baas spelen. Willen ze de baas spelen? Is goed, maar dan wil de sjeik wel zijn zes miljoen terug."'

Een spannende, nieuwe serie ligt in het verschiet: De sjeik van zes miljoen.

Vandaag was het weer raak: 'Moskeebezoekers beslechten ruzie in Feijenoord op straat'.

'Bezoekers van de Essalam-moskee in Rotterdam zijn gisteren voor de tweede opeenvolgende dag slaags geraakt voor de deur van de gebedsruimte.'

Intimideren
'De gealarmeerde politie wist te voorkomen dat de situatie escaleerde.' Ook wordt er gerept van spugen, intimideren, bedreigen. 'Hier gaat nog een keer een dode vallen,' zo vat een bezoeker bezorgd en bondig samen.

Gisteren had ik het volgende stuk al geschreven voor de blog van vandaag:

'Heel speciaal, ja, die moskee! Het gebouw en het raam weerspiegelen wat mij betreft de getroebleerde kijk van de conservatieve islam op de moderne maatschappij. Het raam deed mij denken aan diergaarde Blijdorp. Daar overwoog men een dergelijke ruit te plaatsen zodat de mensen wél de gorilla kunnen zien, maar de gorilla niet de mensen. In de moskee beschouwt men de mannelijke medemens klaarblijkelijk als een soort Bokito, niet in staat om zijn oerdriften en vreselijke lusten te bedwingen. Geen verheffing van het volk, maar verlaging van het mannelijke deel ervan, tot het niveau van de primaat.

Islamkritiek is gerechtigd omdat de islam onmiskenbaar van invloed is op de maatschappij. De derde etage voor vrouwen in de moskee, heeft als pendant het achterkamertje thuis. Als de vrouw al op straat mag komen, loopt ze in een veelal virtuele lift, gescheiden van haar man. Het glazen eenrichtingsverkeer is op straat vervangen door een geblindeerd raam van stof. De onnatuurlijke scheiding tussen mannen en vrouwen, maakt dat "loslopende" westerse vrouwen als loslopend wild gezien worden en als hoer worden nageroepen.'

Vaste staanplaats
Ik moet nu constateren dat die eenrichtingsruit misschien zo gek nog niet is en mogelijk bepantserd moet worden. Nog even en de ME krijgt naast z'n abonnement op het voetbalstadion een vaste staanplaats in de moskee. Nog even en de Essalam-moskee gaat in de volksmond de Bokito-moskee heten.

Kortom: verheffing van het volk is inderdaad zeer noodzakelijk, ook of juist in de moskee.


http://www.elsevier.nl/opinie/weblog/as ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 10, 2008 9:19 pm

De zaak is nog niet eens klaar en ziet er momenteel uit als een kerncentrale met schoorstenen dan wel een afvalverwerkingscentrale.

Afbeelding

Maar de machtsstrijd is reeel. We moeten blij zijn dat ze naar de rechter stappen en het niet op de landseigen manier uitvechten.
Het is een bekend verhaal: de Marokkanse Maffia van Alllah klopt geld uit de zak van gelovigen en troggelt het goud van de vrouwen af want Allah is blij met een nieuwe moskeet. Deze bende kan zoete broodjes bakken met de lokale machthebbers en mag dan de grootste moskee gaan bouwen.
Vervolgens komt een grotere Maffia van Allah met aan het hoofd een rijke sjeik die de zaak overneemt en zijn eigen luitenants op alle sleutelposities plaats. Exit Marokkaanse cultuur.
(Zo iets gebeurde ook in Amsterdam met de Westermoskeet: een machtsgreep door de bende van Mill G.)
Mogelijk is dit de bedoelde baas Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 11, 2008 1:32 am

'Weren bezoekers moskee in strijd met islam'
Door ABDEL ILAH RUBIO

ROTTERDAM - Islamitische religieuze leiders reageren vol onbegrip op het besluit van het Rotterdamse bestuur van de Essalam moskee om vijf lastige bezoekers de toegang tot het gebedshuis te ontzeggen.

Dat druist in tegen de regels van de islam, zeggen sommige imams.

Het moskeebestuur van Essalam, dat al jaren in onmin leeft met een deel van de gelovigen over de invloed van Arabische geldschieters, eist vandaag voor de Rotterdamse rechter een moskeeverbod voor vijf van hen. Hun aanwezigheid zou tot escalatie leiden.


Volgens de gezaghebbende Rotterdamse imam Abdelwaheb is zo’n verbod binnen de islam ongekend. ,,Moskeeën zijn van god, het is niet toegestaan om mensen te weren van het gebed.’’ Het is voor zover bekend voor het eerst dat een rechter zich over een moskeeverbod buigt. Als hij toestemt, schept dat volgens de imam een onwenselijk precedent. ,,Veel moskeebesturen doen nu al wat ze willen zonder overleg met de gemeenschap.

Dat leidt vaak tot problemen. Als we deze deur openen, gaan moskeebestuurders iedereen die ze niet bevalt, weren. Een meningsverschil moet je op andere manieren oplossen.’’

De Rotterdamse islamdeskundige Ibrahim Spalburg, die een vergelijkbaar conflict meemaakte bij een moskee, ziet geen snelle oplossing. ,,Er gebeuren daar waanzinnige dingen: mannen van zeventig die met elkaar op de vuist gaan. De emoties zijn zo hoog opgelopen dat mensen gewoon niet meer luisteren. Zelfs niet meer naar hun eigen imams.’’

Voorzitter Ghamar van de Marokkaanse imamvereniging hoopt dat bemiddeling een fitna (onrust) in de moskee kan voorkomen.


http://www.ad.nl/rotterdam/stad/2357858 ... islam.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Do Jun 12, 2008 12:36 pm

Conflict moskee draait om macht”
12-06-2008

ROTTERDAM (ANP) - Het conflict tussen de Stichting Essalam Moskee en vijf lastige bezoekers draait om macht. De bezoekers willen de leiding overnemen.
Dat zei woensdag de advocaat van het bestuur tijdens een kort geding bij de rechtbank in Rotterdam.
Het bestuur eiste dat de vijf mannen voor een periode van twee jaar mogen worden geweerd uit de moskee in Rotterdam-Zuid. Het bestuur beticht hen van oproer en opstand in het gebedshuis. „De moskee is een plek van bezinning”, betoogde raadsman J. Debije. Hij vraagt om een „waardig en gepast gebruik.”
De bezoekers begrijpen niet waarom het bestuur ze de toegang wil ontzeggen. „De moskee is van ons allemaal”, aldus een van de gedaagden, van wie de ouders betrokken waren bij de oprichting in de jaren zeventig. Het bestuur zegt dat het gebouw van hen is en dat het daarom mag beslissen wie wel en niet welkom zijn. „De moskee is geen openbaar gebouw.”
De bezoekers kunnen hun heil zoeken bij een andere moskee met een Marokkaanse achtergrond of er zelf een stichten. Debije: „Zo is de protestante kerk ook ontstaan.” De Essalam geeft geen podium aan verzet. Discussie mag, zei hij.
Tussen het bestuur en bezoekers sluimert al jaren een conflict. Incidenten volgden elkaar op. Het kwam zelfs wel eens tot een handgemeen.
Eind vorig jaar greep een gelovige de microfoon. Hij riep de „jihadstrijders” op zich te verzetten tegen het bestuur. De politie moest de onrust komen sussen. Vervolgens sommeerde de stichting de mannen voortaan weg te blijven. Na maanden van betrekkelijke rust, greep eind maart weer iemand de microfoon. Toen was de maat vol voor het bestuur. Daarom eiste het nu een moskeeverbod.
Volgens de opstandige bezoekers is het bestuur steeds minder transparant geworden. Zij eisen meer duidelijkheid over de financiële situatie. Ze willen weten wat er met hun donaties is gebeurd en hoe het zit met de geldstroom van de sjeik uit Dubai die de nieuwe megamoskee bij stadion de Kuip bekostigt. Bovendien verzoeken zij om openheid over de bouw van die moskee. De werkzaamheden liggen stil. Zij willen weten waarom er niet wordt gewerkt
„De mannen hebben niemand beledigd. Niemand is ten onrechte beschuldigd. Zij lopen aan tegen een onwelwillend bestuur, dat op geen enkele wijze de dialoog wil aangaan”, aldus hun advocate M. Wiersma. Zij verweet de stichting woensdag „willekeur, machtsmisbruik en discriminatie.”
De rechtbank doet 25 juni schriftelijk uitspraak
.

http://www.refdag.nl/artikel/1346938/Co ... macht.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 16, 2008 7:49 pm

Onvoltooide Essalam-moskee kan worden afgebouwd

ROTTERDAM - De onvoltooide Essalam-moskee nabij De Kuip in de Rotterdamse wijk Feijenoord kan worden afgebouwd.
De Rotterdamse rechtbank haalde gisteravond de laatste hindernis voor het hervatten van het werk weg. De bouw van de moskee ligt al maanden stil, nadat de Duitse aannemer Karl König zijn spullen pakte en stante pede van de bouwplaats verdween.

De vertragingen rond de bouw van de moskee stapelden zich sinds de start in 2003 op. Volgens de aannemer bleven rekeningen steeds onbetaald liggen, waarna het werk tijdelijk werd stil gelegd. Nadat een laatste nota van 300.000 euro naar het idee van König niet op tijd werd betaald, stopte de aannemer met de bouw.

Inmiddels zijn het moskeebestuur en de aannemer in een heftig juridisch gevecht beland. De aannemer zegt nog zeker een half miljoen euro van de moskee tegoed te hebben en het moskeebestuur op haar beurt stelt 1,9 miljoen euro op de rekening van Karl König te hebben gestort zonder dat daarvoor werkzaamheden zijn verricht en materialen geleverd.

De strijd voor de rechtbank over wie in dit geschil gelijk heeft kan nog jaren duren. Ondertussen slijpen de twee ruziemakende partijen de messen. In april daagde de aannemer het moskeebestuur voor de rechter en eiste in een kort geding dat experts eerst in kaart zouden brengen hoeveel stenen er inmiddels gestapeld zijn, hoeveel kabels er zijn getrokken en meer van dat soort zaken.

De aannemer kreeg toen van rechter mr. A.F. Geerdes gelijk, maar daarna werd er geruzied over de wijze waarop de stand van zaken van het werk moest worden opgenomen. Voor het moskeebestuur reden om opnieuw naar de rechtbank te stappen om daar gedaan te krijgen dat een onderzoek door de Raad van Arbitrage voor de Bouw volgende week maandag en dinsdag volstaat. De rechtbank bepaalde dat de deskundigen die twee dagen de stand van zaken moet opnemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 24, 2008 8:51 pm

Vandaag over een andere rechtzaak: wie mogen de moskee bezoeken en wie niet? Blijft 95 procent van het publiek weg?

BRON

financiering moskee / Gratis geld bestaat niet Ruud van Haastrecht
De interne strubbelingen begonnen toen het moskeebestuur rond 2000 in Dubai een rijke sjeik bereid vond de vier miljoen euro kostende nieuwbouw van de Marokkaanse moskee te betalen. De oude moskee in een woonblok aan de Polderlaan voldeed niet meer en de gemeente wilde af van de vele kleine moskeeruimtes in de stad. In ruil kreeg de sjeik drie vertegenwoordigers in het moskeebestuur. Sindsdien voelt een deel van de 800 vaste moskeegangers (95 procent volgens de opposanten; hooguit twintig mensen schat het moskeebestuur) zich een vreemde in eigen huis.[...]
De Leidse wetenschapper Eric Roose denkt dat het conflict wel degelijk over geloof gaat. Hij studeerde af op moskeebouw in Nederland, waaronder de Essalam. „Moslims vechten hun religieuze strijd in de architectuur uit”, ontdekte hij. Met het geld uit Dubai viel de moskee in handen van het pan-islamisme: die stroming wil alle moslimlanden bijeen brengen in één islamitische natie.

Dat komt tot uiting in het uiterlijk van de nieuwe Essalam-moskee. Het is een kopie van een aanbouw aan de moskee in Medina, die geldt als de oer-moskee uit de tijd dat moslims nog niet verdeeld waren. Tot verdriet van de opposanten die een moskee voor ogen stond in de stijl van de staatsislam uit Marokko, waar de koning de geestelijk leidsman is. De strijdende partijen delen dezelfde rotsvaste overtuiging, zegt Roose: „Hun islam is de ware islam, hun type moskee is de ultieme moskee”.

Ik wist niet dat er een verborgen architecten-oorlog aan de gang was.
Ik moet even denken aan Asterix en Cleopatra.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 25, 2008 10:18 pm

Rechtbank weert vijf moslims uit moskee
Van onze verslaggever John Wanders
gepubliceerd op 25 juni 2008

ROTTERDAM - Vijf Rotterdamse moslims mogen zich het komend half jaar niet meer vertonen in de Essalam Moskee, gebedshuis van de Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam-Zuid. De Rotterdamse rechtbank heeft de vijf, die al jaren onenigheid hebben met het stichtingsbestuur van de moskee, vanmiddag een toegangsverbod opgelegd voor de duur van zes maanden

Op het negeren van dat verbod volgt onmiddellijk een sanctie van 1.000 euro per overtreding, tot een maximum van 25.000 euro per persoon. De Essalam Moskee heeft weliswaar een openbare functie maar is een besloten gebouw, in eigendom van een particuliere stichting, constateert de rechtbank. De stichting is bevoegd bezoekers te weren die zich niet aan de huisregels houden: ‘Het bestuur is verantwoordelijk voor een waardig en gepast gebruik van de moskee.’

De vijf dissidenten, aangeduid als de groep-Ebraymi, hebben in de moskee met gebruikmaking van een microfoon actie gevoerd tegen het zittende bestuur. Dat feit is onomstreden. Het bestuur vat dit op als een ordeverstoring en acht deze strijdig met een waardig gebruik van de gebedsruimte.

Het bestuur heeft het volste recht dit te vinden en daarom Mohamed Ebraymi en de zijnen de verdere toegang tot de moskee te ontzeggen, aldus de rechtbank. De advocate van de groep-Ebraymi overweegt in beroep te gaan tegen het vonnis: ‘Dit komt toch een beetje onverwacht. Mijn cliënten kunnen nu niet meer bidden in hun eigen moskee.’

Het moskeeverbod voor de vijf staat volgens de Rotterdamse rechtbank niet op gespannen voet met de vrijheid van godsdienst, de vrijheid van meningsuiting of de antidiscriminatiewet.

Ontmoedigend
De advocaat van het stichtingsbestuur vermoedt dat met dit vonnis de angel uit het verzet is gehaald: ‘Zouden deze vijf tegenstanders van het bestuur over zes maanden van voren af aan beginnen, dan kun je met dit vonnis in de hand heel snel een nieuw toegangsverbod instellen.’ Het vonnis zal volgens hem ook ontmoedigend werken op anderen die eventuele acties beramen tegen het huidige bestuur.

Zijdelings merkt de Rotterdamse rechtbank nog op dat er geen verplichting, statutaire of wettelijke bepaling is die het moskeebestuur dwingt openheid te geven over zijn financiële huishouding of over de samenstelling van zijn bestuur, zoals de groep-Ebraymi verlangt. Ebraymi en de zijnen verdenken het bestuur van financieel wanbeheer, mogelijks zelfs verduistering.

De Essalam Moskee, nu nog gevestigd in een voormalige showroom van een keukenbedrijf, zal op termijn naar een nieuwe megamoskee nabij de Kuip verhuizen. De bouw van die circa 5 miljoen euro kostende moskee, gefinancierd met oliedollars uit Dubai, is vijf jaar geleden begonnen en kampt intussen met enorme vertragingen.


BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Wo Jun 25, 2008 10:54 pm

Waar zijn de varkenshoeders die met een flink aantal varkens over die plek willen lopen.. is t gelijk KLAAR! harar grond.. en fini!

wat een onzin! wèg met al die mosketen.. is allemaal landje pik en islammachtsvertoon.. alleen de regering 'weet' dat niet..

trieste bende! landverraders dat t zijn...

is er nou niemand die er wat varkens wil laten lopen?? ik kom wel helpen om die arme varkens naderhand te wassen zodat ze weer rein zijn!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Jul 01, 2008 11:47 pm

Beslag op Essalam-moskee
Door NICO DE VRIES

ROTTERDAM - De Duitse aannemer van de nieuwe, onvoltooide Essalam-moskee nabij de Kuip heeft beslag laten leggen op de huidige gelijknamige moskee aan de Rotterdamse Polderlaan.

Bouwer Karl König zegt nog zeker een half miljoen euro tegoed te hebben van de twee opdrachtgevers. De aannemer is inmiddels met de bouw gestopt.

De twee opdrachtgevers – de stichting Moskee Essalam en de in het Ierse Dublin gevestigde Al Maktoum Foundation – bestrijden de claim van de Duitse aannemer. Zij zeggen de Duitse bouwer 1,9 miljoen euro te veel te hebben betaald. De partijen staan sinds april voor de Rotterdamse rechtbank lijnrecht tegenover elkaar. Het juridisch gevecht kan nog wel twee jaar duren.

De bouw van het miljoenen verslindende prestigeproject is sinds de start in 2003 volledig uit de hand gelopen. Na een reeks van vertragingen is de rekening van 3 miljoen euro opgelopen tot tegen de 6 miljoen. Het werk ligt na opnieuw een geschil over betalingen vanaf april stil. De gang van zaken heeft de Marokkaanse gemeenschap op Zuid verscheurd; het moskeebestuur probeerde zelfs – met succes – criticasters uit de moskee te weren.

De Marokkaanse gemeenschap op de zuidelijke Maasoever verbouwde in 1988 een verlaten showroom aan de Polderlaan tot gebedshuis. Met donaties, collectes en de verkoop van onder meer kalenders is de koopsom van destijds 275.000 gulden en de verbouwing van 135.000 gulden jaren geleden al afbetaald. Volgens een recente taxatie zou de moskee nu meer dan 300.000 euro waard zijn.


De Al Maktoum Foundation, opgericht door de steenrijke minister van Financiën en Industrie van de Arabische Verenigde Emiraten, sjeik Hamdan Bin Rashid Al-Maktoum, betaalt de nieuwe moskee aan de Colosseumweg.

Grondruil

Rotterdam stemde in 1999 in met een ruil van de grond onder de moskee aan de Polderlaan voor een lap aan de nabijgelegen Colosseumweg, waar de nieuwe Essalam-moskee in aanbouw is. De voorwaarden voor die ruil zijn nog steeds niet ondertekend.


Zolang de zaak onder de rechter is, is de geplande grondruil onmogelijk. Dat komt door het beslag dat de aannemer op de huidige Essalam- moskee aan de Polderlaan heeft gelegd. Dit kan grote gevolgen hebben in het geval dat de rechter de aannemer in het gelijk stelt. Als de dan openstaande rekening niet wordt voldaan, kan de bouwer zijn geld uit een verkoop van de moskee verkrijgen. Die stap is doorgaans de allerlaatste in dit soort kwesties.


Wie is wie?

Bestuur Essalam-moskee: kent één vertegenwoordiger uit de Marokkaanse gemeenschap, de overige vier bestuursleden hebben de Al Maktoum Foundation als achtergrond.

Al Maktoum Foundation: een donatiefonds waar de koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten achter zit en die de bouw van de moskee financiert.

Advocaat mr.Frank Hulshof: vertegenwoordigt het moskeebestuur en de Foundation in het juridische geschil over de bouw.


Karl König: middelgrote Duitse aannemer en bouwer van de Essalam- moskee.


Advocaat mr. R.J. Leijssen: treedt namens de bouwer op in het geschil over de bouw.


http://www.ad.nl/rotterdam/stad/2412700 ... oskee.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jul 02, 2008 12:44 am

Als ik het goed begrijp raken dus - door de strapatsen van een verre rijke sjeik - de Marokkanen hun met bloed, zweet en tranen zelf bijeen gespaarde moskee kwijt.
Ik denk dat de emoties nog wel hoger kunnen oplopen de komende tijd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 02, 2008 11:13 am

Ik vermoed dat aannemers zich ook twee keer zullen bedenken voordat ze met een moskee bestuur in zee gaan. Dit is nu zeker de tweede moskee die ruzie heeft met aannemers. Ook in Amsterdam zijn problemen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 04, 2008 12:02 am

Rotterdam houdt zich buiten moskeeconflict
donderdag 3 juli 2008

(Novum) - De gemeente Rotterdam weigert te bemiddelen in het conflict rond de Essalam Moskee in de Maasstad. Moskeegangers hadden burgemeester Ivo Opstelten en wethouder van Wonen en Ruimtelijke Ordening Hamit Karakus gevraagd te helpen voordat er slachtoffers vallen. Moskeebezoekers liggen al jaren overhoop met het moskeebestuur over de financiering van het gebedshuis.

Enkele tientallen moskeegangers boden de burgemeester en wethouder donderdag een petitie aan met de vraag te bemiddelen. De bestuurders antwoordden dat het conflict geen zaak was voor de lokale overheid, maar een interne kwestie. Ze wezen de moskeegangers daarbij volgens een gemeentewoordvoerder op hun eigen verantwoordelijkheid om de zaak op een redelijke manier op te lossen.

De Essalam Moskee in Rotterdam moet onderdak bieden aan de Rotterdamse Marokkaanse gemeenschap die nu het gebedshuis aan de Polderlaan bezoekt. In 2003 werd de eerste steen gelegd. Het idee was om de moskee in anderhalf jaar af te bouwen, maar dat viel tegen. Onder meer vanwege conflicten tussen de aannemer en het bestuur is de bouw meerdere malen stil komen te leggen. Het gebedshuis is nog altijd niet klaar.

De bouw van de moskee wordt grotendeels betaald door een sjeik uit Dubai. Moskeegangers vinden dat de geldschieter hiermee te veel invloed krijgt op het reilen en zeilen in de moskee. Ook vinden ze dat het bestuur meer openheid moet geven over de boekhouding en de vertraagde bouw van de moskee.

Onlangs grepen bezoekers in de huidige moskee aan de Polderlaan de microfoon om hun onvrede over het bestuur duidelijk te maken. De rechtbank ontzegde hen daarop vorige week voor zes maanden de toegang tot de nieuwe moskee aan het Vredesplein en de huidige moskee aan de Polderlaan.


http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_2 ... index.html

Opstelten: Moskee-rel is niet mijn zaak
donderdag 3 juli 2008

De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten (VVD) weigert te bemiddelen in de ruzie tussen bezoekers van de Essalammoskee en het bestuur van het gebedshuis. Een petitie van boze moskeegangers, die 'niet uitsluiten dat er doden vallen', heeft hem niet kunnen overtuigen

Dat zei Ivo Opstelten donderdag.

Doden
Zo'n zestig moskeegangers waren naar het stadhuis gekomen om Opstelten een petitie te overhandigen. Daarin vroegen zij hem in te grijpen in het conflict.

‘We sluiten niet uit dat er doden zullen vallen,’ zo stond in de petitie. Opstelten zei echter dat bemiddeling geen taak van de gemeente is. ‘Jullie moeten dat gezamenlijk oplossen.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 04, 2008 1:09 pm

Actievoerders eisen moskee terug

AMSTERDAM - Enkele tientallen mensen hebben zich vrijdagochtend voor de Essalammoskee aan de Polderstraat in Rotterdam verzameld om 'hun' moskee terug te eisen. Het gaat om vijf geschorste bezoekers en sympathisanten. Zij boycotten het vrijdaggebed.

Voor de deur van het gebedshuis hebben ze een spandoek opgehangen met de tekst „Wij eisen onze moskee terug”. De groep heeft een conflict met het bestuur over de nieuwe Essalammoskee, in de buurt van stadion De Kuip, die de grootste van Nederland wordt. Een woordvoerder zei vrijdag bang te zijn dat het geld dat de groep erin heeft gestoken, is verduisterd


Bron Telegraaf
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 04, 2008 4:35 pm

Hier het laatste over een typisch Vrijdag-gebeuren:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2008/07/protest_bij_essalammoskee.html
Rellen bij Essalammoskee
Het protest van tientallen moslims vanmorgen voor de Essalammoskee aan de Polderstraat in Rotterdam is uitgelopen op rellen. Aan het eind van de morgen verzamelde een groep mensen zich voor het gebedshuis om 'hun' moskee terug te eisen. Het gaat om vijf geschorste bezoekers en hun sympathisanten. Zij boycotten het vrijdaggebed.

Het protest begon rustig, maar tegen half een kwam het toch tot opstootjes en waren er ook veel meer mensen op de been, ongeveer 150. De aanwezige politie probeerde de boel te sussen en greep zonodig in. Dat was bijvoorbeeld nodig toen een man in zijn auto kwam aanrijden. Nadat de politie hem te verstaan had gegeven dat hij weg moest, koelden mensen hun woede op zijn auto. De man bleek achter de schermen verantwoordelijk te zijn voor de bouw van de moskee. De politie voerde vice-voorzitter Boutaher van de moskee uit veiligheidsoverwegingen weg. Tegen een uur keerde de rust weer terug.[...]
Volgens de politie zijn er geen mensen aangehouden, ook zou er niemand ernstig gewond zijn geraakt.

Bij hun verzoek aan de burgmeester om te bemiddelen, was er gezegd dat er anders wel eens dooien zouden kunnen vallen.
Volgens Trouw valt het wel mee:
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article1030341.ece/Onrust_rond_Rotterdamse_moskee
De boze moskeegangers gooiden bij de Polderlaan een ruit in van de auto van een man die verantwoordelijk is voor de bouw van de moskee.[...]
Moskeegangers hadden burgemeester Ivo Opstelten en wethouder van Wonen en Ruimtelijke Ordening Hamit Karakus donderdag gevraagd te helpen, voordat er slachtoffers vallen. De gemeente Rotterdam weigert echter te bemiddelen in het conflict.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Za Jul 05, 2008 6:08 pm

voordat er slachtoffers vallen!! tssss! wie denken ze wel dat ze zijn?!
nu gelijk 'de hulp' inroepen vd infidels??? zeker om hen ook de verantwoording te laten dragen voor alles wat er mis gaat daarna zeker.. goed van Opstelten.. ga zo door en maak de uitreisvisums vast klaar.. laat ze de stenen maar meenemen naar hun thuisland..
moord elkaar maar uit voor mijn part...
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Za Jul 05, 2008 9:09 pm

Het was gisteren ook in het Staatsjournaal te zien.
"de burgemeester vindt dat ze het zelf moeten uitvechten" Wel dat deden ze even voordat de politie moord en doodslag voorkwam.
In Eenvandaag werd er meer aandacht aan besteed. Daar zijn ook de schermutselingen te zien en de auto-beschadiging.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 07, 2008 11:13 am

Bestuurslid moskee 'met dood bedreigd'

ROTTERDAM - De strijd binnen de geloofsgemeenschap van de Rotterdamse Essalam-moskee verhardt zich.

Vice-voorzitter Aberrazak Boutaher, verantwoordelijk voor het omstreden moskeeverbod voor vijf gelovigen, is dit weekend naar eigen zeggen met de dood bedreigd.

Hij houdt de demonstranten die afgelopen vrijdag met geweld tegen het verbod protesteerden, hiervoor verantwoordelijk.

De moskee aan de Polderlaan is al jaren in de greep van een conflict tussen bestuur en een groep gelovigen. Protesterende moskeegangers willen meer openheid over de financiering van de bouw van de nieuwe moskee aan de Colosseumweg. Deze moskee vlakbij De Kuip moet de grootste van Nederland worden.

Boutaher, die deze week aangifte van de bedreiging gaat doen, is geschrokken van het geweld van afgelopen vrijdag. Honderden ontevreden moskeegangers demonstreerden voor de deur van het gebedshuis. Een projectleider van het nieuwe moskeegebouw liep klappen op en zijn auto werd vernield.

Actieleider Mohamed Ebrayimi, een van de vijf mensen met een moskeeverbod, is verbaasd over de aantijging. Hij stelt juist iedereen te hebben opgeroepen zich rustig te houden. Een deel van de opstandelingen heeft dit weekend zonder problemen de moskee bezocht, zeg hij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 21, 2008 11:15 am

maandag 21 juli 2008

Weer fiasco met bouw van mega-moskee
door Marloes de Koning

Weer loopt de bouw van een megamoskee stuk op problemen met de buitenlandse financiering en een schisma binnen de geloofsgemeenschap. De bouw van de Essalam-moskee in Rotterdam ligt stil. ROTTERDAM - De berg bouwzand naast de onafgebouwde Essalam-moskee is even een fort. Kinderen zitten op de uitkijk. Af en toe komt een zuchtende bewaker even van de bouwplaats af om ze te verjagen. Dan rennen ze joelend weg.


Meer beweging is niet te vinden, naast de kale minaretten vlak bij het Feyenoord-stadion. Gebouwd wordt er al maanden niet meer. Het onkruid schiet op.


De ambitieuze plannen voor de grootste moskee van Nederland lopen uit op een drama. De Duitse aannemer heeft het werk in maart stilgelegd, in afwachting van geld. Dat zou van een geldschieter in de Verenigde Arabische Emiraten moeten komen. Volgens het stichtingsbestuur is de aannemer juist al te veel betaald. Het conflict wordt bij de rechter uitgevochten.


Intussen laait binnen de Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam-Zuid de onrust op. Het moskeebestuur heeft vijf moslims de toegang tot de huidige tijdelijke moskee ontzegd, omdat ze intern oppositie voeren. Mohamed Ebraymi is een van de vijf. Hij spreekt voor een groep van inmiddels driehonderd moslims, die het moskeebestuur willen afzetten. Ze eisen inzicht in de financiën en de eigendomspapieren van de moskee. ,,Wíj zijn de gemeenschap waar het om gaat: Marokkanen die zich sinds de jaren zestig kapot hebben gewerkt en dubbeltje voor dubbeltje geld hebben opgebracht om een moskee te bouwen,,, vertelt hij. Ebraymi heeft sterk de indruk dat het geld dat de achterban heeft ingelegd, verdwenen is. Vrouwen hebben bijvoorbeeld veertien kilo goud gedoneerd. ,,Waar is ons geld?,,


De ruzies zijn al lang geen intern conflict meer. Een protest tijdens het vrijdaggebed liep begin juli uit op een rel, waarbij de politie moest ingrijpen om gewonden te voorkomen.
De gemeente Rotterdam is de vertragingen bovendien zat. Wethouder Hamit Karakus wil voor 1 augustus duidelijkheid van het moskeebestuur over het hervatten van de bouw. Als de bouw 26 weken stil ligt, kan hij de vergunning intrekken, heeft hij dreigend laten weten.


Volgens een deel van de gemeenteraad is hij nog veel te geduldig. Als het gebouw in september niet af is, moet de gemeente het onvoltooide karkas maar opkopen, vindt Leefbaar Rotterdam. Fractieleider Ronald Sørensen heeft suggesties voor de bestemming: ,,Maak er een tapijthandel of autoshowroom van.” Het verhaal van de Essalam lijkt een kopie van de tragedie rond de Westermoskee in Amsterdam. Een aanvankelijk door de gemeente omarmd, ambitieus plan gaat ten onder aan twisten over buitenlandse inmenging en leidt tot een schisma onder de achterban en een vertrouwensbreuk tussen moskeebestuur en gemeente.


Volgens islam-antropoloog Thijl Sunier hebben gemeenten het ook aan zichzelf te wijten dat de megamoskeeën mislukken. Aan de ene kant wil de overheid graag een soort ‘Europese islam’ aanmoedigen, aan de andere kant hanteert ze zo’n strikte scheiding tussen kerk en staat dat de moskeebouw een honderd procent privé-initiatief is en moskeebestuurders afhankelijk zijn van financiers. ,,En geldschieters zijn in de ogen van de publieke opinie al bij voorbaat verdacht.”
Ook architect Ergün Erkoçu, gespecialiseerd in moderne moskeeën, vindt die houding van gemeenten tweeslachtig. Hij denkt dat ze het best direct betrokken kunnen zijn en zich kunnen ‘inkopen’ door ook sociale en economische functies op het moskeeterrein te vestigen. ,,Dan maak je dat grote giften uit het buitenland niet nodig zijn.”


http://www.nd.nl/Document.aspx?document ... &id=118030
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Ma Jul 21, 2008 1:46 pm

onzin! weg ermee! bouw het uiterlijk anders idd om en maak er NEDERLANDSE autoshowroom van!
goed plan van Ronald Sorenson! ex LPF lid als ik t me goed herinner! :D
en laat al die moskwerpen ombouwen en de fanatische islamitische moslims fijn weer naar islamitische grond terug oftewel terug naar t thuisland.. heb je t beste van alles voor iedereen :D
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 21, 2008 2:23 pm

Ook architect Ergün Erkoçu, gespecialiseerd in moderne moskeeën, vindt die houding van gemeenten tweeslachtig. Hij denkt dat ze het best direct betrokken kunnen zijn en zich kunnen ‘inkopen’ door ook sociale en economische functies op het moskeeterrein te vestigen. ,,Dan maak je dat grote giften uit het buitenland niet nodig zijn.”

Dat is een nieuwe: "inkopen" zeggen als subsidie bedoeld wordt.
De gemeente moet dus functies in de moskee onderbrengen. Sociale dienst uitkeringsloket? Vestiging arbeidsbureau? Bedrijvenverzamelgebouw gesubsidieerde kleine Turkse bedrijven (tandarts met Dremel? , religeuze boekwinkes, belwinkels e.d.)
De architect denkt dus dat er bij de Rotterdamse moskee geen problemen zouden zijn geweest als de staat de rol van de oliesjeik had overgenomen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Ma Jul 21, 2008 3:00 pm

daarom Malingham! de aanmatigendheid is STOTEND! WEG ermee!!!! wie heeft er connecties met varkenshoeders? dan is t GELIJK opgelost!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 21, 2008 9:38 pm

In dat bericht lees ik ook;
,,Wíj zijn de gemeenschap waar het om gaat: Marokkanen die zich sinds de jaren zestig kapot hebben gewerkt en dubbeltje voor dubbeltje geld hebben opgebracht om een moskee te bouwen,,, vertelt hij. Ebraymi heeft sterk de indruk dat het geld dat de achterban heeft ingelegd, verdwenen is. Vrouwen hebben bijvoorbeeld veertien kilo goud gedoneerd. ,,Waar is ons geld?,,

Nu wordt er wel eens overdreven en visserslatijn is allahtonen niet vreemd, maar 14 kilo goud? waarde 20.000 euro per kilo?
De achterban van de Rotterdamse Marokkaanse imams is dus net zo grof uitgeplundeerd als de Amsterdamse Turken door Milli G.
De Maffia van Allah.
Blijft staan dat ik het dieptreurig vindt dat zoveel goedwillende mensen zo vreselijk bestolen zijn door parasitaire beroepsgelovigen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Ma Jul 21, 2008 9:49 pm

Mahalingam schreef:In dat bericht lees ik ook;
,,Wíj zijn de gemeenschap waar het om gaat: Marokkanen die zich sinds de jaren zestig kapot hebben gewerkt en dubbeltje voor dubbeltje geld hebben opgebracht om een moskee te bouwen,,, vertelt hij. Ebraymi heeft sterk de indruk dat het geld dat de achterban heeft ingelegd, verdwenen is. Vrouwen hebben bijvoorbeeld veertien kilo goud gedoneerd. ,,Waar is ons geld?,,

Nu wordt er wel eens overdreven en visserslatijn is allahtonen niet vreemd, maar 14 kilo goud? waarde 20.000 euro per kilo?
De achterban van de Rotterdamse Marokkaanse imams is dus net zo grof uitgeplundeerd als de Amsterdamse Turken door Milli G.
De Maffia van Allah.
Blijft staan dat ik het dieptreurig vindt dat zoveel goedwillende mensen zo vreselijk bestolen zijn door parasitaire beroepsgelovigen.


dus hoop ik dat deze goedwillende vreselijk bestolen mensen eindelijk eens ZIEN wat er dus in werkelijkheid gebeurt en niet alleen in materieel opzicht bestolen zijn maar ook geestelijk bestolen worden en zijn!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten