Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 01, 2015 10:59 am

Binnenenkort vechten ze elkaar echt de tent moskee uit.
Aan de andere kant: bedreigingen zijn een onderdeel van die cultuur.
Nu ook bonje binnen bestuur Rotterdamse moskee
Vice-voorzitter Abdelrazak Boutaher van de Rotterdamse Essalam Moskee waarschuwt dat het conflict in het gebedshuis kan ontaarden in geweld als het nog langer voortduurt. Hij legt de schuld van de onrust bij adjunct-directeur Jacob van der Blom en de Irakese bestuurder Nooh Al Kaddo.
De Marokkaanse moskeegemeenschap is er namelijk van overtuigd dat de Arabieren de macht willen overnemen in hun moskee.

Die Marokkanen hebben ervaring met machtbeluste Arabieren. Al eeuwen.

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3875749/2015/03/01/Nu-ook-bonje-binnen-bestuur-Rotterdamse-moskee.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Manon » Zo Mar 01, 2015 5:19 pm

Leefbaar Rotterdam moskee uitgejaagd

Tja, de stand van de integratie. Er is al veel over gezegd. Sommigen zouden zeggen 'teveel' en dan hoop je toch altijd ergens dat ze gelijk hebben en dat we met z'n allen in de stad op de goede weg zijn.

Integratie is essentieel voor een veilige, stabiele samenleving. Integratie is geen assimilatie. Met behoud van eigen levensovertuiging en individualiteit kun je werken naar wederzijds begrip. Een basis voor een sterke stad waar men elkaar in de buurten ondersteunt.

Tot zover Utopia.

Afgelopen vrijdag 4 juli werden we als Leefbaar Rotterdam uitgenodigd om deel te nemen aan een debat over de islam en politiek in de Essalam Moskee op Zuid - zoals we dat op z’n goed Rotterdams zeggen - tijdens de Iftarmaaltijd. Het debat werd georganiseerd door het programma Dichtbij Nederland van de NTR en werd op landelijke radio uitgezonden.


Ik neem aan dat een volgende afspraak over integratie in de kathedraal plaatsvind? Tenslotte.... waarom nog scheiding tussen kerk en staat aanhouden?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 18, 2015 3:08 pm

Hoeveel is echte bonje en hoeveel is voor de Bühne? Worden ze blij gemaakt met een dooie muis? Of ervaren die Arabieren dat ze aan een dood paard trekken?
'Arabieren willen moskee Rotterdam teruggeven'
De Essalam Moskee in Rotterdam, waar een machtsstrijd woedt tussen bezoekers en de Arabische bestuurders, komt mogelijk weer volledig in handen van de Marokkaanse gemeenschap. De Arabieren, financiers van de moskee, zouden boos zijn over de kritiek uit de Rotterdamse moslimgemeenschap en hun handen aftrekken van de moskee. Bezoekers die in de clinch liggen met de Arabieren, reageren verheugd. ,,Als het waar is, is dat mooi nieuws,'' zegt een woordvoerder.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3909336/2015/03/17/Grote-moskee-Rotterdam-teruggeven.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Zo Mar 22, 2015 1:17 pm

Goeie jongens die moslims!!! :hypocrite: Het lijken wel SGP broeders. Zo vreedzaam. Nou ja, Jacob van der Blom was ooit een SGP-er, dus die weet er alles van.

Moskee trekt grens tussen orthodox en extreem

Binnen de Rotterdamse Essalam Moskee worden ongeveer veertig moslimjongeren begeleid die de neiging hebben te radicaliseren. Imam Azzedine Karrat en adjunct-directeur Jacob van der Blom van de moskee doen dat op eigen initiatief. Van der Blom: „Deze jongeren isoleren is het slechtste wat je kunt doen. Geef ze een plek om hun energie kwijt te kunnen. Meestal verdwijnt het radicale gedachtegoed na vier jaar vanzelf.”

De jongeren worden door Van der Blom en Karrat zelf gespot. Dat gebeurt rond het vrijdaggebed, maar ook tijdens sociaal-maatschappelijke bijeenkomsten in de moskee. „Dat gaat geleidelijk. We geven een handje, maken een praatje om vertrouwen te winnen. Dan volgen er vanzelf gesprekken over het gedachtegoed. Orthodoxie mag, maar zodra het radicaal wordt, trekken we de streep.”

In de gesprekken willen ze de bewustwording van de jongeren vergroten, maar ook duidelijk maken waar orthodoxie overgaat in radicalisme. „Daar ligt de absolute grens. Wij willen de voedingsbodem voor het radicale gedachtegoed wegnemen, voordat jongeren beginnen te radicaliseren. Dat doen we door kennis over te dragen en veel persoonlijke gesprekken”, zegt Karrat.

Hoeveel jongeren in Rotterdam op de grens leven, is niet te zeggen. Aan enkele jonge gelovigen uit de Essalam Moskee - tussen de vijf en tien - heb je een harde dobber. „Zij hebben er duizenden uren Youtube-filmpjes van het kalifaat van IS opzitten. Die zijn zo gehersenspoeld dat je niet direct de antwoorden hebt om ze op andere gedachten te brengen.”

Van der Blom en Karrat willen een acceptabel alternatief bieden, de orthodoxe stroming, zoals het christendom en jodendom die ook kennen. In het Westen wordt die stroming binnen de islam steeds meer gelijkgesteld aan extremisme. „De jongeren waar wij mee werken roepen dat ze de ware islam aanhangen, maar ze bedoelen eigenlijk dat ze orthodox zijn.”

Het is volgens Van der Blom een kwestie van marketing. De jongeren aan de rechterkant van het religieuze spectrum moeten leren zichzelf op een nette manier te 'verkopen'. „Veel mensen zijn in verwarring en weten het allemaal niet meer. Die stellen een baard of het dragen van een djellaba gelijk aan terrorisme. Dan moet je mensen soms wat helpen en zeg je dat je orthodox bent maar niet extreem.”

Tegelijkertijd weten ook moslims het soms allemaal niet meer. „Dan wil je net als hooligans wel eens de verkeerde afslag nemen en je alleen maar focussen op één ding. Ook hen moet je uitleggen waar fanatisme overgaat in hooliganisme.”

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 23, 2015 3:15 pm

Rotterdamse moskee: ‘Radicale ISIS-verheerlijkers zijn gewoon alleen een beetje orthodox’

Terwijl het halve Midden-Oosten in lichterlaaie staat, doen Rotterdamse moskeebestuurders om het allemaal maar wat te bagatelliseren.

In de Rotterdamse Essalem Moskee zijn ze begonnen met een deradicalisatieproject om ISIS-verheerlijkende jongeren weer op het rechte pad te krijgen. Op het eerste gezicht lijkt dat natuurlijk een nobel en prijzenswaardig streven. Maar schijn bedriegt wanneer je daadwerkelijk leest wat de heren Azzedine Karrat en Jacob van der Blom precies bedoelen met hun project:

    Van der Blom en Karrat willen een acceptabel alternatief bieden, de orthodoxe stroming, zoals het christendom en jodendom die ook kennen. In het Westen wordt die stroming binnen de islam steeds meer gelijkgesteld aan extremisme. „De jongeren waar wij mee werken roepen dat ze de ware islam aanhangen, maar ze bedoelen eigenlijk dat ze orthodox zijn.”
En nu komt de grote grap:

    Het is volgens Van der Blom een kwestie van marketing.
Marketing. Er is in essentie dus niets mis met de fundamentalistische islam, maar moslim-extremisten zijn alleen zo slecht in het verkopen van hun boodschap. Je moet namelijk niet zeggen dat je “al die zionistische honden door hun kop moet schieten,” want daarmee uit je je gewoon niet handig. Marketing! Dat biedt een uitkomst. Zeg liever dat je “anti-Israël” bent. En als je helemaal als een genuanceerde fundi-flippo wil overkomen, dan zeg je dat je het “bezettingsbeleid van mensenrechtenschender Israël” een schande voor de wereldvrede vindt. Ziezo. Zo ben je toch in staat een kwaadaardige boodschap te verkondigen. Maar je bent dan gelukkig niet meer radicaal. Alleen nog orthodox, dus is het allemaal prima!

Van der Blom en Karrat mogen zich echt afvragen of ze de wortels van het probleem wel aanpakken. Aan de apocalyptische religieuze overtuigingen van de extremistische jongeren doen ze niks. Aan hun boodschap van haat en fundamentalisme wordt niet getoornd. Opvattingen over vrouwen, homo’s, afvalligen en andersdenkenden mogen onder het mom van ‘orthodox’ nadrukkelijk in stand gehouden. De haatpredikende jongeren krijgen alleen cursus hoe ze zich wat handiger kunnen uiten in het openbaar.

Bizar. Deze jongeren hebben een goede schop onder hun kunt nodig om te beseffen dat primair hun ideologie verkeerd is, en pas daarna de manier waarop ze zich uiten. Anders doe je dus – net zoals de Rotterdamse Essalem Moskee – niets aan radicalisering, maar help je de polderjihadi’s slechts salonfähig te worden. En dat is eerder een onwenselijke ontwikkeling, dan dat het Nederland óf de gematigde islam daadwerkelijk verder helpt.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/03/rotterdamse-moskee-radicale-isis-verheerlijkers-zijn-gewoon-alleen-een-beetje-orthodox/#more-103167
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 11, 2015 10:45 am

En de problemen in de grootste Rotterdamse moskeet worden steeds groter. Het is een gevecht gaande tussen Marokkaanse berbers en mohammedaanse Arabieren. Wie gaat er winnen?

Arabieren uit Rotterdamse Essalam Moskee verbannen

De machtsstrijd bij de Essalam Moskee bereikt het kookpunt. De Rotterdamse vice-voorzitter heeft alle buitenlandse Arabieren uit het bestuur gegooid. De advocaat van de Arabieren gaat een kort geding aanspannen om de mutaties binnen het bestuur terug te draaien.

We hebben in 15 jaar nog nooit als bestuur samen vergaderd

Toen we er onlangs achterkwamen dat één van hen de statuten van de moskee wilde wijzigen, was de maat vol

In de grootste moskee van Nederland woedt al sinds enkele maanden een strijd tussen Rotterdamse moskeegangers en de Arabische bestuurders van de Essalam. Een deel van de gelovigen is bang dat de Arabieren de macht overnemen binnen het van oorsprong Marokkaanse gebedshuis.

Vice-voorzitter Abdelrazak Boutaher, een van de twee Marokkaans-Rotterdamse bestuurders, lijkt met zijn actie definitief de kant van de opposanten te hebben gekozen.

'Valsheid in geschrifte'
Volgens advocaat Jules Debije van de Arabieren is hier echter sprake van 'valsheid in geschrifte', omdat er geen bestuursvergadering is geweest waarin besloten is de Arabieren te vervangen door Rotterdammers. Juridisch gezien zouden de Arabieren, die ooit in het bestuur kwamen omdat ze de bouw van de moskee sponsorden, nog steeds het 'echte' bestuur vormen van de Essalam.

Maar Boutaher zegt dat hij wel degelijk bevoegd is om de andere bestuurders uit te schrijven. Dat daar geen vergadering aan vooraf is gegaan, klopt. ,,We hebben in 15 jaar nog nooit als bestuur samen vergaderd.''

Buitenland
De drie Arabische bestuurders wonen namelijk alle drie in het buitenland. Boutaher; ,,Elke keer als ik ze vraag om bij elkaar te komen, zit er één in Amerika en de ander in Australië. Dat is allemaal best, maar dan moet je hier niet in het bestuur gaan zitten. Toen we er onlangs achterkwamen dat één van hen de statuten van de moskee wilde wijzigen, was de maat vol. Ik heb twee keer aan de telefoon gehangen met de voorzitter in Dubai en gevraagd of hij langs wilde komen om te praten. Maar tot twee keer toe, zei hij dat ik de moskee terug kreeg. Toen heb ik ze uitgeschreven.''

Dat Boutaher de mutaties kon doorvoeren bij de Kamer van Koophandel is volgens Debije niet vreemd. ,,Hij is wel een bestuurslid. Als die zo'n formulier inlevert, accepteert de Kamer van Koophandel dat. Dat gebeurt wel vaker.''

De Arabieren vinden echter dat zij nog steeds het rechtmatige bestuur vormen. Via een kort geding willen zij de uitschrijving bij de Kamer van Koophandel terugdraaien.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 22, 2017 10:59 am

Een net woord voor oliedollars is 'Arabisch geld'.
Het gevecht om de moskee gaat door.
Aangifte tegen ex-moskeevoorzitter om Arabisch geld
In een conflict over Arabische financiering van een van de grootste moskeeën in Nederland, is aangifte gedaan van meineed tegen de voormalig voorzitter. De man zou de rechtbank hebben voorgelogen over buitenlandse gelden die hij heeft aangenomen. Dat staat in de aangifte die in bezit is van NRC.

Het conflict in de Essalammoskee in Rotterdam-Zuid gaat over wie er aan de touwtjes trekt: de geldschieter van de moskee uit Dubai, of een groep ontevreden Marokkaans-Nederlandse bezoekers. De laatste groep protesteert, samen met voormalig voorzitter Abdelrazak Boutaher (74), tegen de veronderstelde invloed van de Arabieren. Hij verklaarde eind vorig jaar tegenover de rechter onder ede nooit geld van hen te hebben ontvangen.

Volgens de aangifte heeft Boutaher echter jarenlang grote sommen geld ontvangen van de geldschieter, de Al Maktoum Foundation. Dit is gedocumenteerd in betalingsbewijzen van de liefdadigheidsorganisatie, die bij de aangifte zijn opgenomen.

De Al Maktoum Foundation betaalde de bouw van de gezichtsbepalende moskee in Rotterdam die minstens 7 miljoen euro kostte en in 2010 werd opgeleverd. Tot 2015 had Boutaher zitting in het moskeebestuur. In die periode ontving hij volgens betalingsbewijzen in totaal 35.500 euro.

Eind 2014 werden de betalingen stopgezet. Hierna kwam Boutaher in verzet tégen de geldschieter. Het leidde tot vergaande conflicten: van een handgemeen in de moskee tot juridische procedures. Boutaher zou bang zijn dat de „Marokkaanse” identiteit van de moskee in het gedrang komt en de Arabieren de fundamentalistische islam zullen invoeren.

Jacob van der Blom, adjunct-directeur van de Al Maktoum Foundation, die de moskee aanstuurt, zegt niets op te hebben met de fundamentalistische islam. Hij stelt dat de Arabische financiers geen invloed hebben of willen op het beleid van de moskee.

Boutaher ontkent in een reactie dat hij geld heeft ontvangen van de Al Maktoum Foundation. Hoe het kan dat zijn naam op de betalingscheques staat, kan hij niet verklaren. De stichting is van sjeik Hamdan bin Rachid al-Maktoum, lid van de koninklijke familie in Dubai. De schatrijke sjeik financiert via zijn liefdadigheidsorganisatie islamitische centra over de hele wereld.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/17/aangifte-tegen-ex-moskeevoorzitter-om-arabisch-geld-6257497-a1541719
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 12, 2017 2:25 pm

Carel Brendel in maart van dit jaar over de Essalam moskee :
Stellingchecker levert half werk in factcheck rond Essalam Moskee
Karrat bezocht voor de tweede keer een ECFR-vergadering. In 2014 hield hij daar een voordracht. Karrat ging toen op de foto met Qaradawi en met ECFR-algemeen secretaris Hussein Halawa, imam van het Islamic Cultural Centre Ireland (ICCI), tevens het hoofdkwartier van de ECFR. Zowel ICCI als Essalam zijn gefinancierd door de Al-Maktoum Foundation uit Dubai, die volgens diverse bronnen een steunpilaar is van de Moslimbroederschap in Europa.

http://www.carelbrendel.nl/2017/03/10/stellingchecker-levert-half-werk-in-factcheck-rond-essalam-moskee/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 31, 2017 8:54 pm

Het is voor Moslims best lastig om iets origineels te bedenken.
Heden wordt herdacht/gevierd dat Luther 500 jaar geleden zijn 95 hervormingsstellingen aan een kerkdeur spijkerde. Hij kreeg toe geen aanklacht wegens beschadiging van heiligdom/eigendom.

Heden is op een deur van de Essalam moskee een pamflet gespijkerd. Nou ja, gespijkerd? In deze moderne tijden vastgeschroefd met een electrische schroevendraaier.
En dus:
Aangifte Essalam moskee na opspijkeren pamflet
"Ze hebben vier gaten in een massief eikenhouten deur gemaakt en die is daardoor helemaal verrot", aldus moskeedirecteur Jacob van de Blom.

Hij wil niet ingaan op de stellingen op het pamflet, maar zegt wel met de actievoerders in gesprek te willen gaan als ze de schade vergoeden. "We staan open voor iedereen en gaan met iedereen in gesprek."
http://www.rijnmond.nl/nieuws/160873/Aangifte-Essalam-moskee-na-opspijkeren-pamflet
Wat een drama queen. Vier schroefgaatjes in hun deur en hij wil een nieuwe deur van zijn toekomstige geprekspartners, anders geen gesprek.

Maar wat staat er in dat pamflet?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 07, 2017 2:16 pm

Wat heeft het opgeleverd behalve doodsbedreigingen?
Een boodschap van Azzedine Karrat van de Rotterdamse Essalam moskee en de taqiyya aan de groep die de stellingee poneerde en die aldus reageren:
"De imam van de Essalam moskee distantieert zich van onze actie en dus de noodzakelijkheid van onze actie, maar in het filmpje in de bijlage wordt duidelijk dat hij en zijn koers juist een schoolvoorbeeld zijn van de nood aan hervorming. Deze imam is een van de vele islamitische geestelijken met twee gezichten. Bij de NOS en andere media de bruggenbouwer spelen, maar in de boezem van de islamitsiche onderonsjes steunt mijnheer weer hele andere normen en waarden. Deze waardeloosheid is niet normaal."
https://www.geenstijl.nl/5139277/filmpje-de-dubbeltong-van-de-imam-van-essalam/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 03, 2018 6:12 pm

In de rechtszaak over de moskee was het oliedollars tegen lokale Mohammedanen.
Er is nu uitspraak.
Uitspraak in conflict over Essalam Moskee
De Arabische bestuursleden van de Rotterdamse Essalam Moskee, een van de grootste moskeeën in Nederland, moeten wellicht plaatsmaken voor een nieuw bestuur.

Dat zou het gevolg kunnen zijn van een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank na een jarenlange procedure. Die oordeelde dat eerdere statutenwijzigingen onrechtmatig waren. De oude statuten schrijven voor dat de moskee alleen bestuurd mag worden door Rotterdammers.

De Marokkaanse moskeegangers in Feijenoord, die de moskee in 1987 hebben opgericht, zijn dolgelukkig met de uitspraak. ,,Wij zijn trots op de Nederlandse rechtsstaat, Het recht heeft gezegevierd’’, zegt een blije woordvoerder Mohamed Achour.

De Rotterdammers voeren al jarenlang een strijd over de zeggenschap binnen het bestuur met de Arabische bestuursleden van de Al Maktoum Foundation uit de Emiraten, die de bouw van het gebedshuis deels financierden. De Marokkanen vinden dat de Arabieren hun moskee hebben gekaapt, omdat ze geen invloed meer hebben op wat er in hun moskee gebeurt.

Statuten
De rechter oordeelde in 2015 al dat de oorspronkelijke statuten van de Essalam in 1998 en 2005 illegaal zijn aangepast door de toenmalige Rotterdamse voorzitter. In die statuten uit 1987 stond namelijk expliciet vermeld dat de bestuurders uit Rotterdam-Zuid moesten komen. De voorzitter wijzigde deze statuten, zonder medeweten van de andere bestuursleden, om aan de wensen van de Arabieren tegemoet te komen. Die eisten in ruil voor hun miljoenen zitting in het bestuur. Die wijzigingen waren dus niet rechtmatig, oordeelde de rechtbank. Oftewel: de Arabische bestuurders hadden dus eigenlijk nooit in het bestuur mogen komen.

Het huidig bestuur verzette zich vorig jaar tegen dit vonnis. De rechter besloot daarop meerdere oud-bestuursleden te horen. Zoiets duurt enige tijd, legt mr Jeanne van Deuren uit. Maar uit de verklaringen blijkt inderdaad dat de wijzingen destijds zonder instemming van de rest van het bestuur hebben plaatsgevonden, oordeelt de rechtbank. ,,Dit betekent dat wat daarna in de notariële akte is opgenomen, geen betekenis meer heeft’’, legt de advocate van de Rotterdammers uit.

In feite betekent dit volgens haar dat de Essalam moskee nu zonder bestuur zit. Er moet een nieuw bestuur worden gekozen volgens de regels van het oude statuut. De nieuwe leden moeten dus allemaal uit Rotterdam komen. De rechtbank geeft wel nog mee dat het verstandig zou zijn als beide partijen alsnog met elkaar in gesprek gaan om tot een duurzame oplossing te komen. De Arabieren hebben immers veel geld in de moskee gestopt.
https://www.ad.nl/rotterdam/uitspraak-in-conflict-over-essalam-moskee~ae8ab6f3/

Met als gevolg:
Bouw Essalam moskee was mogelijk illegaal
Om welke contracten en vergunningen het precies gaat, wil de gemeente nog niet zeggen. Maar het gaat vermoedelijk ook om de vergunning voor de bouw van de enorme moskee aan de Colosseumweg en overeenkomsten over de grondruil. De moslimgemeenschap in Rotterdam-Zuid kreeg de grond in 1999 in ruil voor de grond onder hun oude moskee aan de Polderlaan.
[...]
Pim Huijgen, hoogleraar notarieel recht aan de Universiteit van Leiden, vindt het terecht dat de gemeente onderzoek doet naar de juridische gevolgen van de uitspraak. ,,Omdat het denkbaar is dat er helemaal geen rechtsgeldige contracten zijn ondertekend.''

Als de benoeming van de bestuursleden van de moskee ongeldig was, legt Huijgen uit, kunnen ze in principe niet rechtsgeldig een contract afsluiten. De moskeestichting is dan niet gebonden aan dat contract, maar dat geldt ook voor de tegenpartij. ,,Want het was de bedoeling om een contract af te sluiten met de stichting. De gemeente is dus ook niet gebonden.''

https://www.ad.nl/rotterdam/bouw-essalam-moskee-was-mogelijk-illegaal~a98bf9cd/

Ik schat de kans dat die pronkmoskee wordt afgebroken heel erg klein in.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 03, 2018 6:22 pm

Mahalingam schreef:
Ik schat de kans dat die pronkmoskee wordt afgebroken heel erg klein in.


Dat vermoed ik ook. De salafist Ahmed Aboutaleb zal deze salafistische parel heus niet gaan afbreken.

Jammer :cry:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41219
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 03, 2018 10:12 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Teva Teff

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Teva Teff » Za Mar 31, 2018 6:56 am

Ik kan het niet laten.
Mijn paasweekend 2018 begint met een glimlach.
Telegraaf: Geldkraan Essalam-moskee dicht: iedereen ontslagen
ROTTERDAM - De Arabische geldschieters van de Essalam-moskee in Rotterdam hebben zich teruggetrokken uit het project. Ook zijn de adjunct-directeur Jacob van der Blom en zes andere medewerkers, onder wie twee imams, ontslagen, aldus Van der Blom.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 31, 2018 10:17 am

Wie gaat dat betalen? Wie heeft zoveel ping ping ping? Wie heeft zoveel geld?
Een goede vraag nu de oliedollars niet meer binnenstromen.
"Moskeegangers moeten nu zelf gaan betalen voor de moskee. Hoe dat moet gebeuren, is nog onduidelijk."

Het lijkt mij heel duidelijk: op eenzelfde manier als andere sekten Gods Grondpersoneel en de gebouwen betalen.
En mij lijkt het dat ze een gebouw met veel duur onderhoud hebben.

Neem bijvoorbeeld het gras dat dankzij Allah voorspoedig groeit. Maar wie gaat het maaien?
Afbeelding
Misschien gewoon wat geiten erop zetten?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15626
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Mar 31, 2018 5:14 pm

Ariel schreef:
Mahalingam schreef:
Ik schat de kans dat die pronkmoskee wordt afgebroken heel erg klein in.

Dat vermoed ik ook. De salafist Ahmed Aboutaleb zal deze salafistische parel heus niet gaan afbreken.

Jammer :cry:

Als het even meezit wordt de 'trotse' moskee een bouwval. Kenmerk van het huis van de Islam. Ik weet niet beter. Volgens King George is Islam een baggerreligie. Daar ben ik het volkomen mee eens. Logisch als je moslims bekijkt. Zij zijn de dragers van het Islamvirus 'ALLAH IS NIET MET ONS'. Zij als moslims zijn gedwongen te parasiteren op wat de profeet Mohammed heeft afgekeurd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 02, 2018 12:29 am

Hans v d Mortel sr schreef:[b]Als het even meezit wordt de 'trotse' moskee een bouwval


Was dat maar waar!!! :no1:

Essalam-moskee blijft open, vrijwilligers springen bij

De Essalam-moskee in Rotterdam blijft voorlopig open. Het werk van de acht betaalde krachten, die vrijdag werden ontslagen, wordt overgenomen door leden van de moskeegemeenschap.

Het bestuur van de grootste moskee van Nederland praatte vanmiddag de gemeenschap bij. Die bijeenkomst trok enkele honderden gelovigen.

Aanleiding voor het ontslag van de medewerkers is een conflict met de stichting die de Essalam-moskee financiert. Die betaalde ieder jaar een half miljoen euro om personeels- en onderhoudskosten te dekken, maar de geldkraan lijkt nu dichtgedraaid. De moskeegangers gaan de lopende kosten voorlopig zelf dragen.

Het conflict met de Al Maktoum Foundation draait om invloed van de Arabische geldschieters in de door Marokkanen bezochte moskee. Die delen niet altijd de visies van de imams die worden gestuurd. Bovendien hebben de moskeegangers soms moeite om ze überhaupt te verstaan.

Onduidelijkheid
Vrijdag werd gemeld dat de stichting uit de Verenigde Arabische Emiraten zich volledig had teruggetrokken als financier. Volgens de tijdelijke secretaris van de moskee klopt dat niet en worden er nog gesprekken gevoerd. "Er is heel veel onduidelijkheid", zegt hij.

De Essalam-moskee is het grootste islamitische gebedshuis van Nederland. De moskee ging in 2010 open; de bouwkosten van 8 miljoen euro werden ook betaald door de Al Maktoum Foundation.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 09, 2018 4:12 pm

Nog meer achterklap, geruchten en nepnieuws over de moskee.
Wat is waar? Dat de Ikhwan een vuil spelletje speelt is niets nieuws. Het zijn valse honden die Moslimbroeders genoemd worden.
Arabische inmenging in moskee Rotterdam
Inmiddels blijkt er meer aan de hand: er was onenigheid tussen Al-Maktoum en de Nederlandse directie van de moskee. Reden: de financier zou zich te veel bemoeien met de inhoudelijke koers van het gebedshuis.

De invloed werd uitgeoefend door de Irakees Nooh al-Kaddo, hij staat aan het hoofd van de Europese tak van de Al-Maktoum Foundation. Al-Kaddo is gelieerd aan de Moslimbroederschap: hij had diverse functies bij de Federation of Islamic Organizations in Europe, de Europese koepelorganisatie van Moslimbroeders.

En hoe gaat dat dan in de praktijk?
Eerder in 2017 kwam al een preek van Elforkani te vervallen omdat Al-Kaddo op het laatste moment imam Hussein Halawa uit Ierland liet overvliegen. Deze Ierse imam is eveneens gelieerd aan de Moslimbroederschap; hij zit in een islamitische adviesraad die is opgericht door de beweging.

Dat het bestuur en de bezoekers iets in de melk te brokkelen hebben is nepnieuws.
Vanuit de Verenigde Arabische Emiraten laat Mirza Al Sayegh, de belangrijkste vertegenwoordiger van de geldschieter, weten dat de moskee nog steeds in haar handen is. „De Al-Maktoum Foundation is meerderheidsaandeelhouder van de moskee en de enige eigenaar van de grond waarop de moskee werd gebouwd – er is niemand op deze wereld die daar iets aan kan veranderen.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/08/arabische-inmenging-in-moskee-rdam-a1598641
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 11, 2018 4:48 pm

Erken buitenlandse invloed Essalam’

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam moet erkennen dat de buitenlandse invloeden bij de Essalam moskee problematisch zijn. Dat eist Leefbaar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf heeft schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur nadat signalen naar buiten zijn gekomen dat de financier van de moskee bepaalt wie er wel en niet mocht spreken.
Een gematigde Nederlandse imam werd terzijde geschoven ten faveure van een buitenlander die betrokken is bij de Moslimbroederschap.

De burgemeester heeft in een reactie via zijn woordvoerder laten weten dat ‘er van buitenaf geprobeerd is invloed uit te oefenen op activiteiten in de moskee’. Tot verbazing van Hoogwerf.

“Niet vanwege het nieuws, want al jaren waarschuwen we voor het giftige ‘wie betaalt, bepaalt-principe. Maar tot op heden werd stelselmatig de buitenlandse invloed ontkend door de burgemeester of was het geen zaak voor de gemeente”, zegt Hoogwerf.

Zo liet Aboutaleb na eerdere schriftelijke vragen over een interne machtsstrijd met de moskee en financiers weten dat het gaat om ‘interne aangelegenheid’.

“Wat is er feitelijk veranderd? Is er nieuwe informatie beschikbaar waarop de burgemeester zich baseert? Of is de burgemeester van mening veranderd? Als er al nieuwe informatie is zou ik graag willen weten waarom dat niet met de gemeenteraad is gedeeld”, stelt Hoogwerf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6179
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ali Yas » Wo Apr 11, 2018 6:50 pm

Ariel schreef:
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam moet erkennen dat de buitenlandse invloeden bij de Essalam moskee problematisch zijn. Dat eist Leefbaar Rotterdam.

Wat doet dat ertoe? Laat men liever eisen dat de voordrachten in het Nederlands gebeuren, zodat we kunnen controleren of daar geen onwettige dingen worden gezegd, zoals oproepen tot geweld tegen niet-moslims en zo.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 19, 2019 12:16 pm

Essalam-moskee Rotterdam niet verder met imam Arbakan
De Essalam-moskee in Rotterdam heeft afscheid genomen van imam Said Abarkan. Volgens een woordvoerder van de moskee is dit gebeurd ‘in goed overleg'. “Dit is in het belang van de toekomst van de moskee”, aldus de zegsman.

De imam was in opspraak geraakt door een reportage van NRC Handelsblad en ‘Nieuwsuur’. Zij meldden dat Abarkan, voordat hij bij de moskee in dienst was, zei dat moslims alleen thuis horen in een islamitisch land en uiteindelijk zouden moeten verhuizen uit Nederland. Hij deed die uitspraken tussen 2014 en 2015. De imam is pas sinds een jaar verbonden aan de Essalam Moskee.

Meteen al liet de moskee weten onaangenaam verrast te zijn door het nieuws. “Wat hij heeft gezegd, is in strijd met visie van de Essalam”, zegt secretaris Sadni van de Essalam-moskee toen tegen omroep Rijnmond. In de moskee is hij volgens de secretaris nooit over de grens gegaan. “Er is een controlesysteem, alles wordt teruggekeken of beluisterd.”

"...uiteindelijk zouden moeten verhuizen uit Nederland." Dus deze imam gelooft niet in de uiteindelijke islamisering van Nederland?

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/essalam-moskee-rotterdam-niet-verder-met-imam-arbakan~ba1a7883/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41219
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 19, 2019 10:06 pm

Zij meldden dat Abarkan, voordat hij bij de moskee in dienst was, zei dat moslims alleen thuis horen in een islamitisch land en uiteindelijk zouden moeten verhuizen uit Nederland.

Voor het eerst ben ik het helemaal eens met een imam. icon_thumbup.gif
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 04, 2019 10:50 am

Er is video van Perikelen in de Rotterdamse Essalam moskee.
De politie kreeg melding van een gek in de moskee. En ja, daar zat een in beroepskleding gehulde Mohammedaan. De politie kwam op schoenen en met de K9 van dienst (=hond) de ruimte binnen. De man wilde niet mee. De K9 had er wel zin in.

Afbeelding
’Agenten met politiehond overmeesteren man in moskee’
Op 17 september werd de politie door het moskeebestuur gebeld omdat zich een man in het islamitische gebedshuis aan het Vredesplein bevond die lastig was, zo vertelt een politiewoordvoerder. Met hond gingen de agenten ter plekke. ,,Het bestuur wilde hem weg hebben. Ook de familie van de man is bang voor hem. Hij viel vervolgens de agenten aan. Hij kon worden gearresteerd en zit nog vast”, aldus de zegsman.

Witte jurk

Op het filmpje is te zien dat de man, gekleed in een witte jurk, op de agenten afstormt. De politiehond, die overigens nog een paar tikken van de doorgedraaide moskeebezoeker krijgt, weet hem naar de grond te werken. De vier agenten proberen de man te overmeesteren, maar dat mislukt in eerste instantie. Korte tijd later wordt hij alsnog aangehouden. De gearresteerde man is een 43-jarige Rotterdammer.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1831895348/agenten-met-politiehond-overmeesteren-man-in-moskee
Hier is de video:
https://www.skoften.net/skft/309059/cctv-verdachte-valt-agenten-%C3%A9n-politiehond-aan-in-een-moskee

Waanzinnigen kunnen soms over bovenmenselijke kracht beschikken. 4 agenten hebben hem (professioneel?) beet en nog komt die weg.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Perikelen Rotterdamse Essalam moskee

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 04, 2019 11:07 am

Mahalingam schreef:Er is video van Perikelen in de Rotterdamse Essalam moskee.

Waanzinnigen kunnen soms over bovenmenselijke kracht beschikken. 4 agenten hebben hem (professioneel?) beet en nog komt die weg.


Een hond in een moskee. Wie had dat gedacht. Moet de moskeet nu gereinigd worden?

En de man is volgens mij een Somalier. Van die lui krijgen we nog heel veel last.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten