De pardonregeling . Liever hulp dan huis na pardonregeling.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

De pardonregeling . Liever hulp dan huis na pardonregeling.

Berichtdoor Ariel » Do Aug 07, 2008 1:32 pm

En dan heb je als asielzoeker eindelijk je Hollandse paspoort en dan ben je blij..
Of toch niet? :?


Liever hulp dan huis na pardonregelingGepubliceerd: 7 augustus 2008

Na het pardon is een huis niet het grootste probleem, maar woede en verdriet. „Ze realiseren zich nu pas dat ze tien jaar kwijt zijn."
Door onze redacteur Sheila Kamerman

Rotterdam, 7 aug. Wethouder zorg en welzijn Ed Wallinga van Enschede is trots. Enschede regelde een woning voor 322 asielzoekers die onder de pardonregeling vielen. De gemeente had de plicht een woning te vinden voor 256 mensen voor het einde van 2009. Alle gemeenten hebben een dergelijke taakstelling: voormalige asielzoekers worden onder meer op basis van inwonertal verdeeld over de gemeenten.

Wallinga roemt vooral de goede samenwerking tussen gemeenten en woningcorporaties die woningen actief vrijhielden voor de vluchtelingen in Enschede. „Anders lukt het niet.” En dan ook nog woningen in kansrijke buurten zodat de nieuwe bewoners een goede start kunnen maken.

Lang niet alle gemeenten zijn zo snel als Enschede. Naar schatting 25.000 tot 30.000 mensen vallen onder de pardonregeling. Er is een achterstand in de huisvesting van deze groep. Een werkgroep houdt sinds maart dit jaar toezicht op de huisvesting, turft achterblijvers, zoals de stadsregio Amsterdam die 712 mensen aan een huis hielp en nog 1.545 heeft te gaan. En toppers, zoals Heemskerk en Andijk.

Toch vinden vluchtelingenorganisaties huisvesting niet eens het allergrootste probleem. Lastiger is dat met het verkrijgen van een status opeens ruimte komt voor onverwerkte trauma’s en opgekropt verdriet. Dat leidt tot heftige emoties, zegt Rian Ederveen van Stichting LOS, een steunpunt voor ‘ongedocumenteerden’ in Utrecht. „Mensen hebben zo lang gedroomd van een status. Nu hebben ze een verblijfsvergunning en realiseren zich opeens dat ze tien jaar van hun leven zijn verloren. Dat de droom van een gezin, of die studie, of die baan, nooit meer werkelijkheid kan worden. In plaats van blij zijn ze boos.”

Kitty van Bussen, coördinator bij de Stichting Vluchteling Als Naaste in Helmond ziet dat ook. De stichting begeleid ongeveer 160 mensen en heeft het drukker dan ooit. „Ze hebben alle trauma’s weggedrukt tijdens de onzekere jaren. Dat komt er nu uit.”

Daarnaast, zegt Van Bussen, is het ontzettend lastig om opeens na jaren van ledigheid mee te draaien in het leven. Schoolboeken voor de kinderen? Die moeten ze opeens betalen. Sommigen gaan hoge eisen stellen aan de woning – we willen wel een raam in de keuken – en zijn gepikeerd als niet alles lukt. En dan de verzekeringen. Een WA-verzekering is nuttig, maar leg dat maar uit aan iemand uit Afrika.”


http://www.nrc.nl/binnenland/article120 ... onregeling
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Do Aug 07, 2008 1:57 pm

Tsja... en ook hier maar weer verder mee leven.. moet iedereen...

ze hebben er een uitdrukking voor: 'een plaatsje geven en hòppa!

move on en verpruts niet de nu komende jaren.. maar LEEF!

hòp! een gezonde jongen en/of meid is op hun toekomst voorbereid!

weg met het slachtoffer gedoe! is iets TE gerieflijk geweest kennelijk.. nu de onderarmen :evil: ontbloten en nu zèlf de armen uit de mouwen steken! take control of your own life!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: De pardonregeling . Liever hulp dan huis na pardonregeli

Berichtdoor naar boven » Do Aug 07, 2008 2:20 pm

Liever hulp dan huis na pardonregeling

Na het pardon is een huis niet het grootste probleem, maar woede en verdriet.
...
Sommigen gaan hoge eisen stellen aan de woning – we willen wel een raam in de keuken – en zijn gepikeerd als niet alles lukt.
...

Een huis is niet het (grootste) probleem, maar een raam in de keuken wel.

:shock: Jaja, we snappen het..

Dat is zoiets als: "ik hoef geen auto, maar er moet wél een radio in zitten."
RTFM

Mahalingam
Berichten: 40172
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 19, 2008 4:50 pm

In het plaatselijk nieuwsblad van Leiden, toepasselijk 'Het Leidsch Dagblad' geheten, staat iets over asielzoekers.
http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article3783837.ece/Integratie_pardonners_valt_VVD_tegen
Integratie 'pardonners' valt VVD tegen
De geringe deelname aan het arbeidsproces van de voormalige asielzoekers verbaast Van Gruting. ,,Want dit zijn die mensen die volgens de actiegroepen een verblijfsvergunning zo zouden verdienen, omdat ze zo goed ingeburgerd waren.'' In een brief aan de leden van de Staten-Generaal sprak de initiatiefgroep Leiden tegen Uitzetting begin 2004 van 'goed ingeburgerde, Nederlands sprekende, opgeleide mensen'. [...]
Dat nog niet alle 'pardonners' een inburgeringscursus zijn begonnen, verbaast Slager ook niet. ,,De laatsten hebben pas een of twee maanden geleden een verblijfsvergunning gekregen.''

Met een verblijfsvergunning op zak kan je eindelijk eens op vakantie gaan nietwaar? En ook alle inburgeringscursussen zijn met vakantie.
Het is niet de schuld van de gepardonneerden: wij hebben het slecht geregeld voor ze. Op Geen Stijl hebben ze het er ook over op hun eigen manier. Ik zal het eens citeren:
http://www.geenstijl.nl/
Herinnert u zich deze nog? De 26.000 Generaal Pardonners die dankzij ons genereuze kabinet een verblijfsvergunning kregen? Op tv-spotjes werden we voorafgaand aan dat ultieme Sinterklaasmomentje van de PvdA maanden lang warm gemaakt door de asielzoekersindustrie: deze mensen zijn helemaal oké! Geïntegreerd én gediplomeerd. Lachende allochtoonse kernfysici, artsen, piloten, architecten, hoogleraren, ict-deskundigen keken ons via de staatsomroep aan: jullie AOW is gered hoor, wij trekken jullie wel over de streep! Nederland wordt weer een Kennisland. En dan de praktijk... in zomaar een stad als Leiden. Van de iets meer dan honderd pardon-gezinnen genieten er 84 een bijstandsuitkering. Twintig hebben wel een baan, aldus het gemeentebestuur. Vijf van hen met een aanvullende uitkering, dat weer wel. Maar nu niet meteen denken dat ze alle 26.000 zo zijn! Want generaliseren mag niet. Volgens Albayrak zit maar een op de negen pardonners betaald thuis. Leiden is gewoon een stad voor kanslozen.

En dan zal ik het niet hebben over de groei van de wachtlijsten die volgens de gemeente het gevolg zijn van sloop waarbij de nieuwbouw op zich laat wachten. En toegegeven: een 100 woningen met huursubsidie op het totaal is niet veel verhoudingsgewijs.
Sorry, de gemeente kent geen wachtlijsten: woningzoekenden doen mee aan een loterij.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Di Aug 19, 2008 5:02 pm

Tja.. Ik ken ook een aardige asiel zoeker, die niet meer naar zijn land terug kon omdat hij vervolgd werd. Hij heeft uiteindelijk een Nederlands paspoort gekregen op humanitaire basis, (omdat hij een jaar op straat geleefd heeft en ziek geworden is) , maar zodra hij een huis en werk had, ging hij op vakantie naar zijn familie.
Dus ik vermoed dat hij minder gevaar liep als hij ons wijsgemaakt heeft.

Het is niet dat ik hem deze vakanties niet gun, want iedereen wil contact met zijn/haar familie houden, maar wees eerlijk en zeg dat je naar Nederland wil komen om een beter leven te hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: Wo Apr 25, 2007 2:57 pm

Berichtdoor Freya » Wo Aug 20, 2008 1:12 pm

Ariel schreef:Het is niet dat ik hem deze vakanties niet gun, want iedereen wil contact met zijn/haar familie houden, maar wees eerlijk en zeg dat je naar Nederland wil komen om een beter leven te hebben.

Je kan niet eerlijk zijn, anders krijg je geen verblijfsvergunning.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Aug 20, 2008 1:16 pm

Daar heb jij weer gelijk in Freya. :oops: Ook Ayaan heeft gejokt. En als iemand een goede burger van ons land wil zijn, dan is het misschien ook niet zo erg om een beetje te jokken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Aug 30, 2008 1:07 pm

Asielexplosie na pardon

Irakezen en Somaliërs staan in rij

Martijn Koolhoven
AMSTERDAM - Het omstreden generaal pardon heeft een magneetwerking op nieuwe gelukzoekers en vluchtelingen die in Nederland onderdak hopen te vinden. Uit een interne notitie van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) blijkt dat het aantal asielzoekers in de eerste zeven maanden van dit jaar explosief is gestegen.

Terwijl in de lidstaten van de Europese Unie het aantal asielaanvragen in het eerste halfjaar met 3 procent afnam, is het totaal aantal asielverzoeken in Nederland met 43 procent gestegen. Het aantal mensen dat voor de eerste keer aan de Nederlandse poort aanklopte nam in de eerste zes maanden zelfs met 70 procent toe. Het totaal aantal eerste asielaanvragen zit daarmee in zes maanden tijd vrijwel op hetzelfde niveau als in geheel 2007. Namelijk 7034 tot nu toe in 2008 tegenover 7102 in geheel 2007. De IND zal op zoek moeten gaan naar nieuwe locaties om de nieuwe stroom asielzoekers op te kunnen vangen. Uit de interne IND-rapportage blijkt dat Nederland daarmee bijna weer terug is op het 'instroomniveau' van 2006, het jaar van vóór het generaal pardon. Alle andere EU-lidstaten, die vorig jaar geen generaal pardon regeling toepasten, kenden een daling van het aantal asielzoekers, terwijl Nederland juist fors in de lift zit.

Opmerkelijk is dat Chinezen ten tijde van de Olympische Spelen liever naar Nederland gingen: het aantal Chinezen dat in Nederland asiel aanvroeg steeg in zes maanden tijd met 243 procent.

Overschreden

De asielzoekersexplosie dreigt staatssecretaris Albayrak (Justitie) met een probleem op te zadelen. In haar begroting is het aantal nieuwe asielzoekers dit jaar begroot op 10.500, maar dit aantal zal ruim worden overschreden. Irak en Somalië zijn verantwoordelijk voor de instroom van het grootste aantal asielzoekers (in de eerste zes maanden van dit jaar respectievelijk 3070 en 1849 personen). In tegenstelling tot de meeste andere EU-lidstaten voert Albayrak een zogenaamd 'categoraal' beleid voor deze landen: er vindt geen individuele toetsing plaats van de aanvraag.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/1806 ... don__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Za Aug 30, 2008 1:24 pm

Ariel schreef:Tja.. Ik ken ook een aardige asiel zoeker, die niet meer naar zijn land terug kon omdat hij vervolgd werd. Hij heeft uiteindelijk een Nederlands paspoort gekregen op humanitaire basis, (omdat hij een jaar op straat geleefd heeft en ziek geworden is) , maar zodra hij een huis en werk had, ging hij op vakantie naar zijn familie.
Dus ik vermoed dat hij minder gevaar liep als hij ons wijsgemaakt heeft.

Het is niet dat ik hem deze vakanties niet gun, want iedereen wil contact met zijn/haar familie houden, maar wees eerlijk en zeg dat je naar Nederland wil komen om een beter leven te hebben.


volledig akkoord.
ik denk dat het gros van de asielzoekers (weze het politieke asielzoekers dan wel economische) allemààl aardige lieve mensen zijn die enkel gewoon een beter leven willen leiden.

ALLEEN: het is aan de STAAT om voor de veiligheid en de leefbaarheid van ONS land zorg te dragen! Daarvoor moeten er stringente regels worden opgesteld en die moeten worden gevolgd!
Niet eerst mensen tien jaar oogluikend toelaten in het land te blijven en dan te zeggen dat ze huis/uitkering/pensioen/ziekenkas/breng familie maar mee/ haal nieuwe bruid / nog meer geld nodig? / wil je kleding? eten? auto? OK!
doen!
wat denken ze in onze regeringen? Dat de mensen ACHTERLIJK zijn?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Za Aug 30, 2008 1:28 pm

Manon schreef:...
wat denken ze in onze regeringen? Dat de mensen ACHTERLIJK zijn?

Onze regeringen hebben het inderdaad niet altijd mis.
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Za Aug 30, 2008 1:38 pm

:) naar boven, Jij hebt gelijk.
Een volk verdient de regering die hij kiest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40172
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 30, 2008 2:46 pm

Asielverzoeken in Nederland naar nationaliteit, geslacht en leeftijd in 2007 t/m 2-de kwartaal 2008

http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=03740&D1=a,!4&D2=a&HD=080830-0906&HDR=T,G2
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: Wo Apr 25, 2007 2:57 pm

Berichtdoor Freya » Za Aug 30, 2008 3:57 pm

Deze mensen komen omdat ze gehoord hebben van de regularisatie. Alleen, zij kunnen daar nooit voor in aanmerking komen. Als de IND nu ze heel snel door de procedure heen doen, dan zijn ze ook weer snel weg. Of illegaal in Nederland, kan ook.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 01, 2008 1:15 pm

Kabinet zadelt Nederland op met asielexplosie

De asielstroom naar Nederland zal dit jaar meer dan het dubbele bedragen dan vorig jaar. Een direct gevolg van het generaal pardon en gemakzuchtig toelaten van nieuwe asielzoekers. Het kabinet zadelt de samenleving op met de gevolgen

Door Syp Wynia

De eerste helft van dit jaar kwamen er net zoveel asielzoekers naar Nederland als het hele vorige jaar. Vorig jaar bleef de teller uiteindelijk op 7.100 asielzoekers staan, voor dit jaar worden er 16.000 verwacht en volgend jaar eveneens.

De grote trek naar Nederland is geen natuurverschijnsel. Het is een direct gevolg van het beleid van het kabinet. En als het kabinet al geen lichtzinnige maatregelen neemt waardoor asielzoekers worden aangetrokken, dan zijn het wel de rechters die Nederland aantrekkelijker maken dan andere landen.

Belangrijkste oorzaak van de explosie is de toestroom van Irakezen en Somaliërs. Zweden heeft de touwtjes echter aangetrokken. Hele dorpen en steden in Zweden dreigden Iraaks te worden en dat werd de Zweden toch al te gek.

Aantrekkingskracht
Maar Nederland laat - in tegenstelling tot andere Europese landen - alle Irakezen en Somaliërs zonder enig onderscheid toe tot de asielprocedure. Geen wonder dat de volksverhuizing zich naar Nederland heeft verlegd.

Bovendien heeft het kabinet 27.000 asielzoekers die daar geen recht op hadden een verblijfsvergunning verleend. Hierdoor gaat er extra aantrekkingskracht van Nederland uit. En de strenge 48-uursregeling, waardoor kansloze asielzoekers meteen werden weggestuurd, is door het vierde kabinet-Balkenende verlaten.

Tenslotte heeft een Zwolse rechter deze zomer voorkomen dat een Somalische vrouw die via Griekenland naar Nederland was gekomen, naar Griekenland werd teruggestuurd, zoals volgens Europese afspraken had gemoeten. Ook dat trekt nieuwe asielzoekers aan.

Laks en lichtzinnig
De asielexplosie is een rechtstreeks gevolg van laks en lichtzinnig kabinetsbeleid, dat wordt versterkt door dolende rechters. Daarvoor betaalt de Nederlandse samenleving een hoge prijs, ook in geld. Twee maanden geleden werd de begroting voor asielkosten al met 100 miljoen euro verhoogd.

Op Prinsjesdag komt daar naar schatting nog eens 50 miljoen bij. Daar zijn uiteraard de toekomstige miljarden voor bijstand en andere voorzieningen, zorg- en huurtoeslagen, prachtwijken en gevangeniscellen niet in meegerekend.

Het kabinet orakelt voortdurend dat een verder Europees asielbeleid te oplossing zal bieden. Van die 'oplossing' is weinig te verwachten. De oorzaak van de instroom is juist dat Nederland zich met zijn 'categoriale' toelating en slapper optreden dan andere landen onttrekt aan de lijn die elders in Europa wordt getrokken.


http://www.elsevier.nl/web/Commentaren/ ... plosie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Ma Sep 01, 2008 2:17 pm

schande schande!!! dit kàn toch niet zo doorgaan!! dit kabinet moet per direct opstappen zodat er alsnog opgetreden kan worden met terugwerkende kracht en al die links gezinde rechters ontslaan per direct net als al die tegenwerkende grote massa ambtenaren die hun werk niet doen, de bezem er door en wel snel!!

dit bericht werd me zojuist gestuurd:

Let op, dit is geen Belgenmop.
In Nederland gaat het precies zo!

'T IS FF LEZE MAAR DE MOEITE WAERD!!!'
Ik had Imam moeten worden

Het gaat over de familie Bouziane en de integratie in de Belgische gemeenschap.
Deze man, imam te Brussel, is na te hebben verklaard dat men zijn eigen vrouw mag slaan, voorlopig door België uitgewezen. De stad heeft nochtans als sociale en islam tolerante instelling de polygame gezinssituatie van de heer Bouziane goedschiks aanvaard. De stad accepteert zelfs dat zijn tweede vrouw zich bij hem voegt in België, zonder haar een verblijfsvergunning uit te reiken. Beter nog: aangezien al zijn kinderen in België geboren zijn, zijn zij echte Belgen en kunnen zij, zelfs zonder papieren, niet uitgewezen worden.
Het verhaal wordt beter :
Imam Bouziane heeft bij beide vrouwen 8 kinderen; dus 16 in totaal.
Zijn tweede vrouw is echter geen echte echtgenote, zij wordt door België als een 'alleenstaande ouder' beschouwd.
Zij geniet dus van een uitkering API (allocation parent isolé)
die € 707,19 voor een ouder met 1 kind bedraagt,
te vermeerderen met € 176,80 per aanvullend kind = (+) 7 x €176,80. Ofwel een totaal van € 1.944,79.
Voor haar 8 kinderen geniet zij ook elke maand € 978,08 kinderbijslag.
Twee van de kinderen zijn minder dan drie jaar dus geniet zij ook nog APJE (allocation pour jeune enfant): €161,66 x 2 = € 323,32.
Als alleenstaande ouder geniet zij ook nog van een woontoelage (Allocation d'aide au logement ) van € 300.

Het verhaal wordt nóg beter :
Met 8 kinderen heeft mevrouw Bouziane-2 absoluut geen tijd om te gaan werken, te meer daar Imam-lief niet kan dulden dat zijn moslimvrouw in de nabijheid zou komen van andere verderfelijke westerse mannen.
Dus geniet zij ook van een R.M.I. (leefloon) zijnde € 417,88 + € 167,15 per kind maakt in totaal € 1.755,08.

Een leuk inkomen voor iemand die nooit belastingen betaalt, zeker als je bedenkt dat het gemiddeld pensioen in Belgie 1000 Euro is...
Onder de 8 kinderen zijn er vier schoolgaand.
Dit geeft recht op een recent gestemde jaar tegemoetkoming voor aanvang schooljaar van € 257,61 x 4 = €1.030,44 (of € 85,87 per maand ).
In totaal ontvangt Mevrouw Bouziane-2 dus € 5.296,14 per maand netto.

Hoeveel verdien jij?

En dit maakt het verhaal helemaal goed :
Dhr en mw Bouziane-1: met hun 8 kinderen krijgen € 978,08 gezinstoelagen iedere maand + 2 uitkeringen voor jonge kinderen € 323,32 + uitkering huis-vesting €300 + RMI voor gehuwd paar (€626,82) + 8 kinderen (€1.337,20)
Zijnde €1.964,02 + uitkering voor aanvang schooljaar 4 kinderen € 85,87. Dhr en mwBouziane-1 ontvangen dus € 3.651,29 per maand.

Het polygame moslimgezin Bouziane ontvangt dus € 8.947,43 totaal per maand. :evil: :twisted:

Blijf hard werken, betaal trouw je sociale bijdragen, en vooral '

WEES VERDRAAGZAAM' !

Stuur dit bericht door aan alle belastingsbetalers:
Belgen, Nederlanders, Italianen, Turken, of wat dan ook.

N.B. - Familie Bouziane, betaalt geen eurocent belasting
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 01, 2008 2:29 pm

Dit bericht is al heel oud en niet waar Scarlatti.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Ma Sep 01, 2008 7:08 pm

tjee Ariel!
waar kan ik dat checken dan?
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 01, 2008 8:06 pm

Dit verhaal staat ook ergens op deze site Scarlatti. We hebben er toen over gesproken .
Het verhaal is afkomstig van het Vlaams Blok, maar is niet waar.

Aan de grondslag ligt een artikel dat op 28 april 2004 in Minute verscheen, een weekblad dat aanleunt bij het racistische Front National (FN) van Jean-Marie Le Pen.
De Franse website Hoaxbuster (een hoax is een vals gerucht of verzinsel) maakt er op 27 mei 2004 voor het eerst melding van.
Het verhaal dat in Vlaanderen opdook heeft dus een langere baard dan die van Bouziane zelf. De Franse context van dit verhaal wordt door de vertalers bewust verdoezeld door elke verwijzing naar "la France" of "les Français" gewoonweg te vervangen door "België" of "de Belgische gemeenschap".

Als ik iets wil checken dan google ik een stukje tekst .
Heb ik net gedaan, en dan zie je een heleboel hits.
Bijvoorbeeld deze uit 2006

http://vaalguy.skynetblogs.be/post/3779 ... m-bouziane

De ontmaskering.
http://www.blokwatch.be/content/view/1051/39/lang,nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40172
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 02, 2008 4:55 pm

De Volkskrant is erin geslaagd om het te hebben over de golf van asielzoekers zonder het generaal pardon te vermelden. Wel wordt er van alles bij gehaald om de toename te verklaren: oorlogen in Verweggistan, etc. En nu blijkt ook dat het de schuld is van de Zweden.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1062583.ece/Meer_asielzoekers_door_strenger_Zweden
Meer asielzoekers door strenger Zweden
De mensensmokkelaars leverden grote aantallen Irakezen af in Zweden. Ook Somaliërs trokken in grote aantallen de verzorgingsstaat binnen. Maar nu hele dorpen en steden veranderen in enclaves waar inboorlingen niets te zoeken hebben, verandert het beleid een beetje.
Ook hier weer de urban legend dat de toename bij ons komt door groepen die normaal naar Zweden zouden doorreizen. MEn dan is de Volkskrant wel erg doorzichtig bezig als ze stellen:
De asielcijfers werden verder opgestuwd door de ruim 750 Chinese illegalen die dit voorjaar onverwacht aanklopten bij het aanmeldcentrum in Ter Apel nadat een vals gerucht over een generaal pardon was rondgegaan in de Chinese gemeenschap in Nederland. De meesten van hen zijn inmiddels weer in de illegaliteit teruggekeerd.

750 op een aantal van 10.000 dit jaar? Sterk opstuwend effect?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Berichtdoor Scarlatti » Wo Sep 03, 2008 3:37 pm

Dank je wel Ariel :) ik zal eens gaan kijken, ik kreeg dit van een zusje van me die het oooook weer van iemand gekregen had, zij was ook gaan informeren of dit wel klopte.. t is wat hè, nou las ik dat t ' onwaarheidsgehalte' zou zitten in dat ' de familie' niet uit België zou komen maar uit Fràankrijk, nou.. schiet mij maar lek.. ik heb toch een beetje t idee dat het heel wel mogelijk zou zijn, denk maar eens aan die 'truc' met die winkels.. een bepaalde tijd erin zitten ik geloof 3 of 5 maanden, dan krijg je nl een subsidie, dan failliet gaan en hòp de volgende geloofsgenoot komt in die shop en strijkt weer zìjn subsidie op.. en zo is er ook iets met het halal kopen van huizen.. ik zoek het wel op en zet het dan nog hierneer ok?[/list]
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Wo Sep 03, 2008 5:46 pm

Ariel schreef:Dit verhaal staat ook ergens op deze site Scarlatti. We hebben er toen over gesproken .
Het verhaal is afkomstig van het Vlaams Blok, maar is niet waar.

Aan de grondslag ligt een artikel dat op 28 april 2004 in Minute verscheen, een weekblad dat aanleunt bij het racistische Front National (FN) van Jean-Marie Le Pen.

http://www.blokwatch.be/content/view/1051/39/lang,nl/


Dubieuze bronnen inderdaad.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

Mahalingam
Berichten: 40172
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 10, 2008 11:52 pm

En nu weer terug naar de heldendaden van Generaal Pardon.
Ondertussen weten we dat de voorstelling van zaken die gegeven werd tijdens de kwestie van het generaal pardon, onjuist is.
Tot op heden zit 80 procent vande 26.000 in de bijstand en krijgt huursubsidie.
Dat geeft financieele problemen, ook in gemeenten met veel PvdA regenten.
Wie gaat dat betalen? Niet de regering. Die schuift de kosten door naar de EU. De bekende linkse reflex in werking.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/1892007/___Meer_geld_steden_met_migranten___.html
'Meer EU-geld voor gemeente met veel migranten'
BRUSSEL - De PvdA wil dat gemeenten die problemen hebben als gevolg van grote groepen migranten meer geld krijgen uit Brussel. De commissie sociale zaken van het Europees Parlement sluit zich aan bij dit pleidooi van PvdA-europarlementariër Jan Cremers.
Volgens Cremers leidt het vrij verkeer van werknemers in de EU tot nieuwe sociale problemen. Hij ziet dat Nederlandse gemeenten de grote stroom nieuwkomers niet kunnen huisvesten. Er ontstaat daardoor een nieuwe groep dak- en thuislozen. Sociale diensten komen onder druk te staan, aldus Cremers.

Om gemeenten te helpen moet de Europese Commissie gemeenten tijdelijk financieel kunnen ondersteunen, aldus het PvdA-parlementslid.

Je ziet dat ze hier niet doelen op de gepardonneerden, maar (waarom moeten ze toch zo politiek correct en daardoor onduidelijk zijn) op Polen en andere Oost-Europeanen die op straat terecht komen omdat alles vol zit met ex-asielzoekers.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73758
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 22, 2008 12:55 pm

Het tweede generaal pardon is in aantocht.

Buscampagne voor 'grensgevallen' afgetrapt
maandag 22 september 2008


(Novum) - Een landelijke campagne tegen 'grensgevallen' die buiten het generaal pardon vallen, is maandag van start gegaan met een ontbijt aan de Amstel bij de Stopera in Amsterdam. Tot en met donderdag reizen diverse vluchtelingenorganisaties met een bus door Nederland om burgemeesters, lokale politici, bekende Nederlanders, schoolpersoneel en andere betrokken organisaties te ontmoeten.

De buscampagne breekt een lans voor mensen die buiten de pardonregeling vielen omdat zij tijdelijk in het buitenland verbleven. Onder de tientallen initiatiefnemers zijn het Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt, ASKV/Steunpunt Vluchtelingen en Defence For Children. De Raad van Kerken steunt de actie.

Volgens de initiatiefnemers zijn onder de grensgevallen veel mensen die niet de intentie hadden om Nederland te verlaten. Ze weerspreken staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA), die in de Tweede Kamer zei dat iedereen die de intentie had een verblijfsvergunning heeft gekregen.

Na Amsterdam rijdt de bus maandag naar Haarlem en Utrecht. De tocht eindigt donderdag in Rotterdam en Den Haag. In de tussentijd worden onder meer Nijmegen, Tilburg en Maastricht aangedaan. Onderweg staan veel maaltijden met lokale politici gepland.


http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=204403
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40172
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 17, 2008 3:52 pm

Er zijn cijfer van het CBS over de import van mensen bij Uitkijk hebben ze e.e.a. netjes samengevat.
http://www.uitkijk.net/chaos.php?do=imm


Afbeelding

De pieken vallen elk jaar in aug/sept vanwege de vakanties in de thuislanden. De immigratie per jaar is dit:

Afbeelding

Er wordt ook een tabel gegeven waarin immi- minus emigratie staat.
2006, 2007 en 2008 respectievelijk 8891, 25125, 38302
Dit jaar is dus een goed jaar voor de immigratie-business.
Het laatste record dat hoger was dan dit was in 2002 (56265).
Het totaal sinds 1995 komt op 581.393 en dit is alleen nog maar het officieele aantal geregistreerden, de totaal-illegalen zitten er niet in.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten