Pagina 1 van 17

Ramadan Moebarak ...

Geplaatst: wo aug 20, 2008 7:31 pm
door katie
....aan al onze moslim vrienden.

Mag ik jullie - vanaf 1 september - een heel warme, hete, dorstige en zonnige vastenmaand , toewensen tijdens de ramadan ?

Geplaatst: wo aug 20, 2008 9:02 pm
door Chaimae
Dankjewel.
Het valt reuze mee.
Ik heb deze maand (Shabaan) ook al wat gevast, en het is prima te doen.

Geplaatst: do aug 21, 2008 12:47 am
door Lodewijk Nasser
Ramadan is slecht voor de gezondheid. Dat is dan ook de voorname reden dat ik er niet aan mee doe.

Geplaatst: do aug 21, 2008 2:07 pm
door Chaimae
De voorbereiding op de Ramadan is van start! Een goede voorbereiding is het halve werk.

Van een culinaire voorbereiding tot een mentale voorbereiding. Je kan het zo gek niet bedenken.

De maand (Shabaan) waarin wij ons nu bevinden, is zo'n voorbereiding. Een soort van een generale repetitie. Het is geen verplichting deze maand vastend door te brengen, maar wel een gebruik.

Waarom vasten we?

Imam Reza (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Als iemand vraagt, ‘Waarom is het dat het vasten alleen in de maand van Ramadan verplicht is gesteld en niet in de andere maanden?’ zal er gezegd worden, ‘Dit is omdat de maand van Ramadan de maand is waarin Allah, de Allerhoogste, de Heilige Qur’an heeft geopenbaard.’

De Heilige Profeet (vrede zij met hem en zijn nageslacht) heeft gesteld: ‘Er is geen Mu’min die een dag vast in de maand van Ramadan met de intentie om de beloningen ervan te ontvangen, of Allah, de Verhevene schenkt hem zeven uitmuntendheden:
1. Het verboden voedsel dat zijn lichaam binnenkwam smelt weg.
2. Hij komt dichter bij de Genade van Allah, de Verhevene.
3. Allah beslist dat de man boete doet voor zijn zondes.
4. Allah dringt de foltering van de dood voor hem terug.
5. Allah beschermt hem voor de honger en dorst op de Dag des Oordeels
6. Hem wordt gratie verleend voor het vuur (van de Hel)
7. Allah voorziet hem van het goede en fijne eten van het Paradijs.


Tijd vliegt zo voorbij. Nog zeven uur te gaan voor mij!

Verder begrijp ik niet dat Katie ons een warme Ramadan toewenst. Als moslimzijnde kies je er zelf voor. Het grootste gros van de moslims tellen de dagen af.

Geplaatst: do aug 21, 2008 3:15 pm
door Ariel
Veel plezier met je ramadan Chaimae.
Maar is ramadan wel zo gezond als jij ons wil laten geloven ?
Ramadanadvies van de apotheker

Medicijngebruik en vasten tijdens de Ramadan, is dat te combineren? En op welke manier kan ik het beste mijn medicijnen innemen tijdens deze maand? Een bekende apotheekketen in Groot-Brittannië zal dit jaar voor het eerst een speciale medische dienst voor moslims verlenen tijdens de Ramadan. De keten wil de patiënten adviseren over het gebruik van hun medicijnen tijdens de vastenmaand zonder dat hun gezondheid hierbij in gevaar loopt.

” Wij weten dat veel patiënten tijdens de Ramadan op andere tijden hun medicijnen innemen. Soms nemen zij zelfs in een keer een dosis in die voor de hele dag is voorgeschreven. Veelal doen zij dit zonder eerst een arts te raadplegen. Wij willen dit voorkomen door hun een gepast advies te geven over medicijngebruik tijdens de Ramadan”, vertelt Adrian Price, Practice Manager van de Co-operatieve apotheek, gisteren aan ‘The Telegraph’.

Op de website van de apotheek worden moslims uitgenodigd om een gratis gesprek te hebben met de apotheker. ” Wanneer een patiënt met de apotheker of arts bespreekt wat zijn plannen zijn met betrekking tot medicijninname tijdens de vastenmaand, kan dit mogelijke problemen voorkomen”, aldus Price. Moslimpatiënten kunnen tijdens zo’n gesprek antwoord krijgen op bijvoorbeeld de vraag in hoeverre het vasten van invloed kan zijn op het medicijngebruik. Ook kunnen zij advies krijgen over de manier waarop zij deze maand met hun medicijnen om moeten gaan.

Engeland is niet het enige land dat zich hiermee bezighoudt. In Nederland is vorig jaar het project ‘Ramadan en medicijngebruik’ in het leven geroepen. Dit project won de zogenaamde FPZ-prijs (Farmaceutische Patiënten Zorg) in 2007. Het project dat ook dit jaar nog loopt zorgt voor meer kennis bij zorgverleners, zoals artsen en apothekers, over de Ramadan. Een aantal zorgverleners krijgen zelfs nascholingscursussen over dit onderwerp.

De Co-operatieve apotheek is met meer dan 800 vestigingen, de op twee na grootste apotheekketen in het Verenigd Koninkrijk. Apothekers hopen dat alle vaste klanten op de medische controle afkomen. Nu de Ramadan bijna nadert is het belangrijk dat mensen die van plan zijn om te vasten snel op gesprek komen.

De keten heeft apothekers van veertig verschillende filialen bijgeschoold op het gebied van Ramadan en medicijngebruik. Deze filialen zijn gevestigd in gebieden waar veel moslims wonen.

In Groot-Brittannië wonen ongeveer 2 miljoen moslims. De meerderheid hiervan is afkomstig uit Pakistan, Bangladesh of India.

© Nioweb
http://www.nioweb.nl/2008/08/20/ramadan ... apotheker/

Geplaatst: do aug 21, 2008 3:32 pm
door Chaimae
Ik slik geen medicijnen, Ariel.

Geplaatst: do aug 21, 2008 3:38 pm
door Ariel
Jij niet, maar jij bent niet de enige moslim die ramadan viert vermoed ik?
Als elke moslim zo gezond als jij zou zijn, dan hoeft de apotheker geen project ‘Ramadan en medicijngebruik’ in het leven te roepen.

Geplaatst: do aug 21, 2008 3:42 pm
door Chaimae
Ariel zei:
Jij niet, maar jij bent niet de enige moslim die ramadan viert vermoed ik?
Als elke moslim zo gezond als jij zou zijn, dan hoeft de apotheker geen project ‘Ramadan en medicijngebruik’ in het leven te roepen.
En vele islamitische jongeren met me.
Ouderen en mensen die medicijnen inslikken staan vrij om te vasten. Op hen rust geen verplichting.

Geplaatst: do aug 21, 2008 3:45 pm
door Freya
Dat weet jij, maar ze doen het niet! Ik persoonlijk ken moslims, die daarom niet hun medicijnen innemen, ook al vertel ik ze dat het wel mag.

We krijgen dus weer, op het einde van de werkdag, agressieve en onoplettende bestuurders, vrouwen die zwanger zijn en ook jonge kinderen die desondanks waarschuwingen toch aan de ramadan doen, omdat het niet schadelijk zou zijn. Mensen met nierinsufficientie etc.

Vorig jaar heb ik hier ook al vele berichten over geschreven, zie zoekfunctie.

Geplaatst: do aug 21, 2008 9:06 pm
door Ariel
Geen muziekvideo's op Arabische MTV tijdens ramadan

Om de gevoelens van zijn kijkers niet te kwetsen, wil de muziekzender MTV Arabia, die vanuit Dubai uitzendt, tijdens de ramadan geen muziekvideo's meer vertonen. De directeur van de zender, Samir al-Marsuki, zegt dat de zender tijdens de vastenmaand enkel nog documentaires, nieuwsberichten uit de muziekwereld en "culturele programma's" zal uitzenden.

Voorts worden de programma's elke dag bij zonsondergang onderbroken voor de oproep tot het gebed. MTV Arabia bestaat sinds november vorig jaar. (dpa/gb)
Demorgen.be
20 augustus 2008

Geplaatst: do aug 21, 2008 10:18 pm
door Chaimae
Begrijpelijk.
De maand Ramadan is een heilig maand. Het is een maand waarin al je goede daden dubbel tellen.

Het is een edele maand waarin je Allah aanbidt, en nederigheid tegenover Hem toont.

Allah -swt- zegt:
Hij ziet af van eten, drinken en lusten omwille van Mij. Het vasten is voor Mij. Ik zal hem daarom belonen en de beloning voor goede daden wordt vertienvoudigd.

Ook zegt "Allah - Verheven is Hij - :

Alle daden van de zoon van Aadam zijn voor hem; een goede daad wordt tienmaal vermenigvuldigd. Behalve het vasten, want dit is voor Mij en Ik ben Degene Die ervoor zal belonen. Hij heeft zijn verlangens, voedsel en drank omwille van Mij gelaten. Voor de vastende zijn er twee momenten van vreugde: een moment van vreugde als hij zijn vasten verbreekt en een moment van vreugde als hij zijn Heer ontmoet. Voorwaar, de geur die uit de mond van de vastende komt, is lekkerder bij Allah dan de geur van muskus.

Gedurende Ramadan wil je als moslimzijnde zo min mogelijk zondes begaan. En daar behoort ook het niet beluisteren van muziek bij. Laten we niet vergeten dat muziek in de islam niet toegestaan is. Het is een grote en verderfelijke zonde. Het is uiteindelijk baatil en heeft geen toegevoegde waarde.

De goede daden liggen voor het oprapen..

Geplaatst: do aug 21, 2008 10:22 pm
door Lodewijk Nasser
Muziek maakt nu eenmaal menselijk. Vandaar dat totalitaire systemen er tegen zijn.

Iedere keer dat ik een nummer beluister, dank ik God dat ik in vrijheid leef .

Geplaatst: do aug 21, 2008 10:44 pm
door Ariel
Ik vraag me ook af wat God tegen muziek heeft.
Het lijkt mij dat hij net zo van Bach kan genieten als een mans.

Chaimae, kan jij me vertellen waarom God niet van muziek houd?

Geplaatst: do aug 21, 2008 10:51 pm
door Chaimae
Muziek verhard de harten.

Muziek zorgt ervoor dat ik een afkeer krijg van de Koran, het lezen en beluisteren ervan.

Het maakt me doof voor de woorden van Allah. Het is afkomstig van de Sheitan, en in het hart is er geen plek voor twee.

Buiten het feit om dat dit islamitisch niet toegestaan is.

Hoe vaak hoor je van mensen dat ze verslaafd zijn aan muziek? Dat is al reden genoeg om ermee te stoppen.

De profeet zei:

Er zal een volk dat de moslims behoort komen, die zijden, ontucht, bedwelmend drank (al khamr) en muziekinstrument zullen toestaan.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:12 pm
door Lodewijk Nasser
U beschrijft dat Lenin niet wilde luisteren naar Beethoven, want zijn muziek maakt je menselijk. En menselijkheid kan niet samen gaan met de doodscultuur die het socialisme is. Het is opvallend dat onze hedendaagse vijand, het islamisme, ook alle (De Taliban) of de meeste (Khomeini) muziek verbiedt. Waarom is muziek zo bedreigend voor ideologieën?

Dalrymple: Muziek laat zich niet vangen in een ideologisch kader. Aanhangers van een ideologie willen een handvol simpele principes, die als maatstaf voor alle situaties kunnen gelden. Muziek kan niet volgens deze simpele principes beoordeeld worden.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=297 ... an_over_is.


Zelden zo een waarheid gelezen.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:13 pm
door Ariel
Kerk muziek ? Verhard het hart? Psalmen en gezangen die de eer van God bezingen ?
De Matthaeus passion van Bach? De Messiah van George Frideric Handel ? Verhard het hart? Messa di Gloria vanPuccini ? of van Vivaldi ? Juist als men naar deze muziek luistert dan voelt men zich dichter bij God. Hoe kan God daar bezwaar tegen hebben?

Ik ben erg verbaasd dat deze prachtige muziek jou doof maakt voor de woorden van Allah. En deze muziek zou van de Sheitan zijn ?

luister girl.
http://nl.youtube.com/watch?v=Abcgpn2UTV8

Mijn hemel.. :? ontucht en sterke drank bij deze prachtige muziek.

Maar....Is het wel God die niet tegen muziek kan, of is het misschien Mohammed die niet van muziek hield.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:16 pm
door naar boven
Muziek zweept op tot rebellie (Jailhouse Rock) of krijgslust (marsmuziek).
Andere muziek bedwelmt en leidt tot lethargie (Minimal music).

Zowel opzwepende als bedwelmende muziek leiden de geest af van de voor religie fundamente gemoedstoestand: angst.


*Speelt Qu'ran nog maar eens af.*

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:30 pm
door Chaimae
Beste Ariel,

Hetgeen jij opsomt is christelijk muziek. Inderdaad. Muziek is afkomstig van de Sheitan.

Muziekteksten die je uit je hoofd kent. Het is uiteindelijk baatil. Besteed mijn tijd liever aan het beluisteren en bestuderen van de Koran.

Bedankt voor het link, maar toch maar niet. Ik beluister geen muziek meer. :wink:

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:33 pm
door Lodewijk Nasser
Oriana Fallici noemde de Islam eens de enige religie die niks anders dan religie produceerde.

Ik blijf het één van de beste en meest treffende uitspraken vinden. :smile:

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:34 pm
door Ariel
Zielig Chaimae. En heel triest. Ik heb medelijden met je.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:37 pm
door Chaimae
Ariel,

Dat is nergens voor nodig. Ik heb er namelijk vrijwillig voor gekozen.

Het allerbelangrijkste; voel me er stukken beter door.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:40 pm
door Lodewijk Nasser
Dat is nergens voor nodig. Ik heb er namelijk vrijwillig voor gekozen.

Net zo vrijwillig als de bankbediende die de zak met geld moet afstaan aan de bankrover.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:41 pm
door Chaimae
Lodewijk Nasser zei:
Net zo vrijwillig als de bankbediende die de zak met geld moet afstaan aan de bankrover.
Vergelijk appels niet met peren.

Niemand die me er in heeft gedwongen. En heb godzijdank ook geen pistool tegen mijn hoofd gehad.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:44 pm
door Lodewijk Nasser
Chaimae,

Lieg je zelf SVP niet voor. Dat komt nogal pathetisch over.

Geplaatst: do aug 21, 2008 11:45 pm
door Chaimae
Lodewijk,

Jij ligt er niet wakker van dat Chaimae geen muziek beluistert.

Ik rest mijn zaak. God weet alles.