Utrechtse informatie in de moskee

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Manon » Za Feb 28, 2009 10:08 am

Het AD heeft een video van de opening waarin je alle goedwillende mensen ziet:
http://www.ad.nl/video/3035342/Omstrede ... _open.html


gemaakt door Ali Haselhoef? .... zoon van?

-------------------------------

naarboven schreef:Zo heten de loketten niet, maar de echte naam (die ik hier niet zal noemen) is op het randje: ruikt enigszins naar het D-woord..

:redface: wat is het D-woord? (toch niet dat van d i e s crimi? )
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Scarlatti » Za Feb 28, 2009 12:07 pm

tijd om het mdi in te schakelen en melding hiervan te maken toch?
oh nee dat is alleen de bedoeling voor :turban: niet voor de gewone autochtoon..
oh jaa ik weet t alweer... sorryyy ff vergeten..
ikkuh nog nie genoeg gewent sein aan dhimmie schap :evil:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor H.Numan » Za Feb 28, 2009 12:34 pm

Het MDI staat voor Moskeese Dhimmie Instelling.
Dat is hetzelfde als klagen dat de ruiten van je (Joodse) winkel zijn ingegooid door de SA bij de SS.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 17, 2009 11:56 pm

'Moskeeloket Overvecht moet dicht'

DEN HAAG/UTRECHT - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het ‘moskeeloket’ in de wijk Overvecht dicht gaat.

Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) zegde toe op korte termijn in overleg te treden met de gemeente Utrecht om dit te bereiken.

Van der Laan deed de toezegging tijdens een overleg met de Kamercommissie WWI over seksescheiding en integratie.

Een Kamermeerderheid verkeert in de veronderstelling dat in de Omar al Farouk-moskee aan de Winterboeidreef twee gescheiden gemeenteloketten bestaan voor mannen en vrouwen. Minister Van der Laan, die de Utrechtse moskee heeft bezocht, legde de Kamer uit dat het loket zich in een zij-ingang van het gebouw bevindt en niet in de gebedsruimte.

Het loket, dat bezoekers kan doorverwijzen naar de juiste gemeentelijke instanties, heeft een wachtkamer die bestemd is voor zowel mannen als vrouwen.

Bezoekers kunnen desgewenst kiezen voor een mannelijke of een vrouwelijke hulpverlener.

Van der Laan vindt dit ‘geen ideale opzet’, maar het loket is volgens hem niet in strijd met het principe van gelijke behandeling van mannen en vrouwen. De minister valt vooral over het feit dat een gemeentelijke instantie -ook al is de hulpverlening uitbesteed aan een stichting- is gevestigd in een religieus gebouw. Dat is strijdig met de scheiding tussen kerk en staat die in Nederland wordt aangehouden.

Van der Laan denkt dat hij de gemeente Utrecht kan overtuigen om met het project te stoppen. Het wordt deels gefinancierd met zogenoemde Vogelaargelden, genoemd naar zijn voorgangster Ella Vogelaar.

Het loket in de Omar al Farouk-moskee is als proef in maart geopend en zou na een half jaar worden geëvalueerd.

Het loket is een initiatief van de stichtingen STIZA en Ward. De gemeente steekt er wel een ton Vogelaargelden in.

Gemeentewoordvoerder Bos zegt dat het verzoek van de minister nog niet binnen is. Inhoudelijk kan hij er nog niets over zeggen. Wel benadrukt hij dat de mening van minister en Tweede Kamer zeker wordt meegenomen in de evaluatie.

Stichting Ward kon vanwege ziekte van de woordvoerder gisteren niet reageren op de dreigende sluiting van haar loket.

http://www.ad.nl/utrecht/stad/3299558/M ... dicht.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Ariel » Do Sep 10, 2009 9:05 pm

Utrecht stopt subsidie omstreden moskeeloketten
donderdag 10 september 2009

De subsidie voor de moskeeloketten in de Utrechtse wijk Overvecht wordt stopgezet. Uiteraard heeft dat niets te maken met de commotie die erover is ontstaan.

Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

El Farouk
Het informatiepunt De Wegwijzer van de gemeente waartoe de loketten behoren, zit in het pand waar ook de moskee El Farouk is gevestigd.

Rond De Wegwijzer ontstond commotie omdat er gescheiden loketten waren. Bij het ene loket werden mensen geholpen door een vrouw, bij het andere loket door een man.

Van der Laan
Minister Eberhard van der Laan (PvdA, Integratie) vroeg opheldering bij de gemeente Utrecht. De Tweede Kamer wilde sluiting van de loketten.

De gemeente stopt de subsidie na een evaluatie. ‘Het stopzetten van de subsidie heeft niets te maken met de commotie. Er kwamen minder klanten naar de loketten dan beoogd,’ aldus een woordvoerder.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... ketten.htm


De gemeente stopt de subsidie na een evaluatie. ‘Het stopzetten van de subsidie heeft niets te maken met de commotie. Er kwamen minder klanten naar de loketten dan beoogd,’ aldus een woordvoerder

Nee, :sly: Natuurlijk niet. Hoe kunnen we dat denken. Stel dat ze de loketten gesloten hebben omdat er minder klanten naar de loketten kwamen dan men had verwacht, dan is dit weer een staaltje van weggegooid geld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 11, 2009 5:35 pm

Loket dicht. Mooi zo
Amanda Kluveld, 11-09-2009


Na een half jaar is het doorverwijsloket bij de Utrechtse moskee in Overvecht gesloten. De rekening bedraagt 100 duizend euro. De zwaksten in de wijk draaien daar voor op.
Over de kosten van het immigratiebeleid gesproken. Het doorverwijsloket bij de Utrechtse moskee in Overvecht is gesloten. Het loket dat 100 duizend euro subsidie kreeg uit de Vogelaargelden, kwam februari dit jaar negatief in het nieuws toen bekend werd dat mannen en vrouwen er apart geholpen werden.

Ridicuul
Er werden Kamervragen over gesteld aan minister Van der Laan. VVD’er De Krom vond het terecht ‘tamelijk ridicuul’ dat de grondslag voor dit initiatief volgens de woordvoerder van een van de stichtingen die de subsidie had aangevraagd, was dat het bestaande informatieloket zich ‘helemaal achter in de zaal van de bibliotheek bevond en dit voor veel allochtonen net iets te ver was’. Van der Laan haastte zich te stellen dat de medewerker ongelukkig geciteerd was.

PVV’ers Wilders en Fritsma stelden dat de segregatie in de hand werd gewerkt door het openen van aparte loketten voor allochtonen in een moskee en ook SP Kamerlid Karabulut meende dat een dergelijk loket niet thuishoorde in een gebedshuis. Van der Laan liet weten dat het loket niet in de moskee was gesitueerd, maar in een gebouwtje dat eraan vastzat.

Niets aan de hand dus.

Kritiek
Ook in de Utrechtse gemeenteraad was er kritiek. Maar volgens de toenmalige PvdA wethouder Rinda den Besten, viel het allemaal wel mee. Er was een wachtkamer waar zowel mannen en vrouwen plaatsnamen.

Vrouwen konden een aparte vrouwelijke consulent raadplegen om over vrouwenzaken, zoals relationele problemen, te praten maar mochten ook het loket met een mannelijke medewerker kiezen. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke consulenten spraken Nederlands en Berbers, de taal van de doelgroep. Van een door de gemeente gesubsidieerde seksesegregatie was dus geen sprake.

Toch was de wethouder niet volstrekt helder hierover in haar antwoorden aan de VVD Utrecht. Daarin stelde ze dat er verschillende openingstijden waren van het loket dat bedoeld was ‘voor mannen en vrouwen’ en het loket ‘voor vrouwen’. Uit de door haar gebruikte aanduiding valt in ieder geval op te maken dat het loket ‘voor vrouwen’ kennelijk niet ‘voor mannen’ bedoeld was.

Gesloten
Een half jaar heeft het loket gedraaid. Nu is het gesloten. Een investering van 1 ton, waarvan 25 duizend euro voor de verbouwing van de ruimte en de rest voor salarissen en opleiding van de medewerkers, is dus verloren gegaan. Waarom ging het mis?

Dat valt te lezen in het evaluatierapport dat de gemeente liet maken door een onderzoeksbureau. Uit het rapport wordt duidelijk dat de doelgroep werd gedefinieerd als kwetsbare en geïsoleerd in de samenleving staande inwoners van Overvecht, voor wie de drempel naar de bestaande voorzieningen te hoog is.

Maar uit de keuze om het loket te plaatsen naast de El Farouk moskee waar wekelijks zo’n 1500 mensen samenkomen voor het gebed, en uit de keuze voor consulenten die Arabisch en Berbers spreken, is het duidelijk dat hier een specifieke groep werd bedoeld. Die groep is met subsidie van de gemeente op een akelige manier klemgezet. Want bij een gebouwtje naast de moskee bleef het niet.

Moskee
Het was uitdrukkelijk de bedoeling dat de kwetsbare en geïsoleerde cliënten gebruik zouden maken van een netwerk van vrijwilligers dat verbonden was aan de moskee. Wie hulp nodig had kon een beroep op zo’n vrijwilliger doen en werd dan van huis gehaald en naar de instantie waar het loket naar had doorverwezen gebracht.

De vrijwilliger uit de moskee trad zo nodig op als vertaler en bracht de cliënt dan weer naar huis. Toen bleek dat de cliënten vaak niet naar de instantie gingen waar zij naar waren doorverwezen, koos men er voor om de loketbezoekers actief te wijzen op de mogelijkheid een beroep te doen op de vrijwilligers van het netwerk van de moskee.

Er komt een vraag bij mij op. Een kwetsbare geïsoleerde bewoner komt bij het loket. Daar kiest die persoon er voor om vrouwenzaken, bijvoorbeeld de door de wethouder genoemde relationele problemen, met een vrouwelijke consulent te bespreken.

Deze wordt geacht om de naam en het adres van de vrouw te noteren en te wijzen op de mogelijkheid om door een vrijwilliger uit de El Farouk moskee vergezeld te worden, van huis te worden gehaald en weer thuis te worden gebracht. Hoe hoog wil je de drempel maken?

Loket
Anonimiteit is op geen enkele wijze gewaarborgd. Het loket is naast de moskee te vinden, de mensen die er werken zijn nauw verbonden met het netwerk van het gebedshuis en de vrijwilliger die je begeleidt, maakt er zelfs deel van uit. Je kunt dus onmogelijk hulp vragen, zonder dat dit in de gaten loopt binnen de geloofsgemeenschap, de buurt en het gezin waarbinnen jij, door de gemeente erkend, geïsoleerd en kwetsbaar leeft.

Overdreven gevoelig werd gedaan over ‘vrouwenproblemen’ door speciaal vrouwelijke consulenten aan te trekken. Overdreven gevoelig werd gedaan over de hoge drempel van het loket in de bibliotheek.

Maar aan de kwetsbaarheid en isolatie die door juist de Marokkaanse gemeenschap en het islamitisch geloof wordt veroorzaakt, is dus niet gedacht. Sterker nog, men heeft gedacht dat het een uitermate goed idee was om aan te sluiten bij de cultuur en gebruiken te maken van de geloofsgemeenschap. Zonder ook maar een moment te overwegen of die gemeenschap niet veel eerder de oorzaak van de bestaande drempel was dan een oplossing ervoor.

Blind vertrouwen
Er was een blind vertrouwen in de goede bedoelingen van het moskeenetwerk en de betrokken stichtingen. Dat de loketten zijn opgeheven, is alleen omdat de consulenten niet volledig of onjuist hun cliënten en de wijze van doorverwijzen hadden geregistreerd. Ze hadden hun target van 1.250 contacten in een half jaar niet gehaald. Dat wordt aan de onprofessionaliteit van de consulenten toegeschreven. En dat is vast terecht.

Al zou ik ook niet willen uitsluiten dat een aantal medewerkers bewust niet heeft geregistreerd omdat zij precies zagen wat ik nu constateer: je kunt er vrouwen door in moeilijkheden brengen en nog verder in de netten van de moskee en de Marokkaanse gemeenschap van Overvecht verstrikt laten raken. Daarmee werk je inderdaad mee aan de verdere isolatie en de segregatie.

Kwetsbaarheid
Onderzoek naar wat de cliënten van de dienstverlening vonden was niet goed mogelijk. Men wilde meestal liever geen onderzoeker aan huis ontvangen en niet telefonisch benaderd worden. De vragenlijsten die men toen maar na de consulten liet invullen werden vaak samen met een vrijwilliger uit het moskeenetwerk ingevuld. Daarmee is de kwetsbaarheid van de cliënten niet serieus genomen.

Kwetsbaar betekende voor de gemeente: niet in staat om hulp te verkrijgen door de hoge drempels die de autochtone samenleving heeft opgeworpen. Kwetsbaar betekende niet: gevangen in een islamitische cultuur en een Marokkaanse buurtgemeenschap.

Mom
Er wordt onder de mooie noemer van gevoeligheid voor cultuur, religie en islamitische gebruiken, onder het mom van gebruik maken van de mogelijkheden die deze bieden, met het leven van erkend kwetsbare mensen gespeeld. En niemand neemt daar de verantwoordelijkheid voor.

Dat zijn de immateriële kosten van het zogenaamd sociale, zogenaamd cultuurgevoelige en zogenaamd vanuit respect, goede bedoelingen en vertrouwen gevoerde naïeve en op aansluiting bij de islam gerichte immigratiebeleid. De rekening van honderdduizend euro ligt bij de gemeente.

De rekening voor de immateriële kosten voor dit experiment wordt op het bordje van gelegd van personen, die door de gemeente Utrecht, als de meest kwetsbare inwoners van Overvecht zijn beschreven.

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... t._Mooi_zo
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor H.Numan » Za Sep 12, 2009 2:48 am

Er komt een vraag bij mij op. Een kwetsbare geïsoleerde bewoner komt bij het loket. Daar kiest die persoon er voor om vrouwenzaken, bijvoorbeeld de door de wethouder genoemde relationele problemen, met een vrouwelijke consulent te bespreken.

Er komt een vraag bij mij op. Een oud Nederlands vrouwtje komt bij het loket. Ze heeft niets te kiezen. Ze moet een nummertje trekken. (Nee niet dat, stelletje viespeuken!). De ambtenaar verteld haar in slecht Nederlands dat relationele problemen niet door de gemeente behandeld worden maar door het RIAG. Of ze daar heen wilt strompelen.

Mijn vraag: sinds wanneer is de gemeente relationeel consulent geworden?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Hayat » Zo Sep 13, 2009 10:11 pm

Ik begrijp dit dus echt niet. Ik heb trouwens vroeger die moskee geterroriseerd als klein duiveltje, maar dat terzijde.

In Marokko heb je nergens aparte vrouwen en mannen loketten. Waarom in een Moskee, waar doorgaans alleen Marokkanen komen, wel een discriminerend systeem.

Dat de overheid hieraan meewerkt is ook te betreuren.
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor H.Numan » Ma Sep 14, 2009 2:16 am

Dat komt omdat de Nederlandse overheden helemaal niets weten van het mohammedanisme, en nog minder hoe mohammedaanse overheden zelf tegen dit soort problemen aan kijken. In Veel mohammedaanse landen is het gewoon verboden om met hoofddoeken of burka's over straat te lopen. Het mag, maar alleen in de privé sfeer. Dus binnenshuis - waar het niet hoeft...

Vergeet niet dat Marokko net als Aruba graag het ergste tuig elders dumpt. Voor Aruba zijn dat criminele jongeren. Voor Marokko zijn het fundamentalistische imams. Die krijgen een aanbod dat ze niet kunnen (of willen) weigeren: "Wij doen jouw niets, maar je vertrekt vandaag nog naar XXX (NL, Be, Ge, etc.) Hier is de ticket. Goede reis."
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Hayat » Ma Sep 14, 2009 11:30 am

H.Numan schreef:Vergeet niet dat Marokko net als Aruba graag het ergste tuig elders dumpt. Voor Aruba zijn dat criminele jongeren. Voor Marokko zijn het fundamentalistische imams. Die krijgen een aanbod dat ze niet kunnen (of willen) weigeren: "Wij doen jouw niets, maar je vertrekt vandaag nog naar XXX (NL, Be, Ge, etc.) Hier is de ticket. Goede reis."


Bullshit...
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 14, 2009 7:30 pm

Bullshit?
tuurlijk. Antillianen zij heel anders dan Marokkanen ons land binnen gekomen.
Wie wil nu zo'n paradijselijke groep eilanden verlaten? Lekker de hele dag in de schaduw van een palmboom met de door Nederland gefourneerde sociale hangmat liggen? Dan moeten je mede-eilandbewoners je echt liever kwijt dan rijk zijn. Dus gaan ze Nederland verrijken.
Maar je beschouwt Berbers toch niet als intrinsiek crimineel ?
Wel je zal moeten toegeven dat verhoudingsgewijs een wel erg groot deel van de Berbers hun Marokka verlaten heeft en b.v. hier leeft.
Ik zal de laatste zijn om te beweren dat deze ethnische groep uit Marokko een bende criminelen zijn. ( als ik even de geschiedenis vergeet).
Maar Hassan ( vorige koning) was niet bedroefd dat ze het land verlieten, in tegendeel.
En dat de koning zo graag de lokale haatbaarden naar het buitenland stuurt, dat geloof ik niet. Wat dan kunnen ze elders de Marokkaanse zaak schaden. Immers alle fundi sekten willen de koning weg hebben en vervangen door een kalief. De macht van de Amicales is geslonken. De controle van de expats laat te wensen over. Volgens mij is het zo dat de laatste tijd de haatbaarden de gevangenis in gaan in afgelegen gebieden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Hayat
Berichten: 827
Lid geworden op: Za Jul 29, 2006 12:07 am
Locatie: Kinali Kar

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor Hayat » Di Sep 15, 2009 12:18 am

Mahalingam schreef:Bullshit?
tuurlijk. Antillianen zij heel anders dan Marokkanen ons land binnen gekomen.
Wie wil nu zo'n paradijselijke groep eilanden verlaten? Lekker de hele dag in de schaduw van een palmboom met de door Nederland gefourneerde sociale hangmat liggen? Dan moeten je mede-eilandbewoners je echt liever kwijt dan rijk zijn. Dus gaan ze Nederland verrijken.
Maar je beschouwt Berbers toch niet als intrinsiek crimineel ?
Wel je zal moeten toegeven dat verhoudingsgewijs een wel erg groot deel van de Berbers hun Marokka verlaten heeft en b.v. hier leeft.
Ik zal de laatste zijn om te beweren dat deze ethnische groep uit Marokko een bende criminelen zijn. ( als ik even de geschiedenis vergeet).
Maar Hassan ( vorige koning) was niet bedroefd dat ze het land verlieten, in tegendeel.
En dat de koning zo graag de lokale haatbaarden naar het buitenland stuurt, dat geloof ik niet. Wat dan kunnen ze elders de Marokkaanse zaak schaden. Immers alle fundi sekten willen de koning weg hebben en vervangen door een kalief. De macht van de Amicales is geslonken. De controle van de expats laat te wensen over. Volgens mij is het zo dat de laatste tijd de haatbaarden de gevangenis in gaan in afgelegen gebieden.Joow chill...ik heb het over het voeren van beleid om bepaalde groepen weg te krijgen. Daar zijn ze niet mee bezig. Dat ze blij zijn met dat ze die groepen kwijt zijn kan ik niet ontkennen.
Life is a bitch. Ze is weer terug.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Utrechtse informatie in de moskee

Berichtdoor H.Numan » Di Sep 15, 2009 1:40 am

Sorry Hayat. Het is toch een feit. Marokko wil geen shariah staat worden. Die fanatieke haat predikers zijn behoorlijk populair. Als Marokko die mensen in de lik gooit krijgen ze problemen. De eenvoudigste oplossing is om ze missie werk te laten doen. Ver weg. Verschillende imams zijn om die reden verzocht elders te gaan preken.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten