Geen Marokkanen in AH to go-winkels

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73355
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Do Jul 16, 2009 1:36 am

Geen Marokkanen in AH to go-winkels
Door MARK VAN DER WERF

ROTTERDAM - Diverse filialen van Albert Heijn to go op treinstations willen medewerkers van Marokkaanse afkomst buiten de deur houden.

Dat blijkt uit een recent overzicht van de afdeling personeelszaken waarin wordt opgesomd op welke tijden en dagen extra krachten nodig zijn.

'Geen Marokkanen!' staat er vetgedrukt bij de winkels Amsterdam- Westtunnel, Amsterdam Lelylaan en Den Haag Centraal Station.

De lijst werd donderdag 4 juni per e-mail naar 31 Albert Heijn to go winkels (kleine supers voor de snelle boodschap) gestuurd. De filiaalmanagers konden vervolgens aangeven 'of deze nog klopt'. Vanuit een van de filialen kreeg personeelszaken dezelfde ochtend nogmaals het verzoek: ,,Dringend! Geen Marokkanen!''

Het hoofdkantoor van Albert Heijn zegt 'ontzettend geschrokken' te zijn en heeft exploitant Servex (onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen) op het matje geroepen.

De NS biedt zijn excuses aan, 'aan een ieder die het aangaat'. Woordvoerder Krijgsman: ,,Ons bedrijf wil juist een afspiegeling van de samenleving zijn.''

NS zegt 'passende maatregelen' te hebben genomen tegen de betrokken medewerkers. Om wat voor sancties het gaat, wordt in het midden gelaten.

Volgens Albert Heijn-woordvoerster Buining is het een 'raadsel' waarom een aantal To go-winkels Marokkanen wil weren.

,,Wij hebben medewerkers uit wel honderd verschillende culturen in dienst. Onderscheid naar etnische afkomst tolereren wij niet.''

Het Bureau Discriminatiezaken spreekt van een 'ernstige kwestie' en heeft Albert Heijn schriftelijk om opheldering gevraagd. ,,Het heeft alle schijn van discriminatie,'' zegt directeur Ankoné. Hij 'beraadt zich op verdere stappen'. Mogelijk volgt aangifte, of wordt aangeklopt bij de commissie gelijke behandeling.

Albert Heijn onderstreept dat de betreffende AH-vestigingen allemaal worden gerund door Servex. ,,Die gaat over het personeelsbeleid, maar dat moet wel aan onze uitgangspunten voldoen.''

Volgens een anonieme medewerker van AH to go vinden de filiaalmanagers in Amsterdam en Den Haag dat er 'meer dan genoeg Marokkaanse jongens werken en over de vloer komen'. ,,Dat zou bedreigend overkomen voor andere klanten.''

Het Bureau Discriminatiezaken zet ook vraagtekens bij de leeftijdseisen die in het personeelsoverzicht van de AH to go's worden beschreven. Zo willen Rotterdam-Alexander en Alkmaar medewerkers tot 17 jaar, is de maximumleeftijd bij de Bijlmer-to go 18 en mogen medewerkers in Utrecht bij voorkeur niet ouder dan 19 zijn.

Volgens Albert Heijn is zo'n leeftijdseis in strijd met het beleid van de grootgrutter. ,,We hebben Servex hier eveneens op aangesproken.''

http://www.ad.nl/economie/3371767/Geen_ ... nkels.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39883
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 16, 2009 11:24 pm

Volgens een anonieme medewerker van AH to go vinden de filiaalmanagers in Amsterdam en Den Haag dat er 'meer dan genoeg Marokkaanse jongens werken en over de vloer komen'. ,,Dat zou bedreigend overkomen voor andere klanten.''

En als ik dit bericht van Opsporing Verzocht mag geloven ook een bedreiging voor de winst van het bedrijf:
http://cgi.omroep.nl/legacy/player?/ceres/avro/rest/2009/AVRO_1312384/bb.20090526.asf?start=00:12:10&end=00:18:10
Ik las dat inmiddels bij de Lidl n Hilversum Kerkelanden sinds vorige week geen Marokkanen meer te zien zijn als personeel. Drie maal beroofd waarbij duidelijk inside-informatie gebruikt is, was te veel om nog multicultureel en politiek correct de zaak te bemannen/bevrouwen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Vr Jul 17, 2009 5:53 am

Multikul speelt nu dus de heksenjacht kaart. "Bewijst u maar eventjes dat u geen discriminatie pleegt!"

Sorry, maar zo werkt dat dus niet. Multikul moet zelf met overtuigend bewijs aankomen om die beschuldiging te ondersteunen. Anders heet zoiets gewoon 'laster'. Appie Heijn is geen kleine of domme onderneming. Zelfs in het geval dat marokkanen aantoonbaar onbetrouwbaar personeel zijn, zouden ze dat accepteren. Afgezet tegen PR schade, uiteraard. Als AH inderdaad (en dat moet eerst worden aangetoont!) marokkaans personeel weigerd zullen ze daar dus zeer goede redenen voor hebben. Ik kan me zo voorstellen dat ziekteverzuim en fraudering* dusdanig hoog zijn dat de kosten niet voor de baat uitgaan.* Winkelpersoneel steelt niet, maar fraudeert. Ze hebben de goederen anders dan door diefstal in hun bezit.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73355
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 17, 2009 11:04 am

Het probleem bekeken vanuit Marokkaans oogpunt. Hier komt het verhaal van een Marokkaanse medewerker uit een Albert Heijn to go-winkel.
Hij begrijpt er niets van.
Ik hoop dat we het verhaal van de filiaalhouders ook zullen horen, en dan pas kunnen we een goed oordeel vellen.

'Je merkt dat hij de pik heeft op allochtonen'
Door VICTOR SCHILDKAMP / MARK VAN DER WERF

DEN HAAG - Je zult maar van allochtone afkomst zijn en werken bij een Albert Heijn to go-winkel op Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Centraal of Den Haag Centraal.

In e-mailcorrespondentie met de de afdeling personeelszaken was de boodschap van de filiaalmanagers onlangs overduidelijk. Ja, ze hebben dringend extra krachten nodig. Maar alsjeblieft: 'Geen Marokkanen!'.

Toch blijft een jongen van Marokkaanse origine, die al jaren bij een van die omstreden vestigingen werkt, er nuchter onder. Hij wil liever anoniem blijven: 'anders ben ik mijn baan kwijt'. Maar hij onderstreept: "Ik kan er wel mee omgaan. Ik doe gewoon mijn werk en ga daarna weer naar huis."

Wat zijn baas tegen Marokkanen heeft? "Geen idee. Ik weet dat er in sommige filialen overlast is geweest van Marokkaanse bezoekers. Ze kwamen binnen, stopten eten in hun zakken en liepen zonder te betalen weer weg. Maar het personeel gaat hier prima met elkaar om. De bedrijfsleider vraagt gewoon hoe het met je gaat en of het goed gaat op school."

Alleen uit 'kleine dingen' zou je kunnen opmaken dat hij de pik heeft op allochtonen. "Hij heeft bijvoorbeeld minder geduld met ze als ze zich nog moet inwerken."

Bij het AH to go-filiaal op het Centraal Station in Den Haag kun je nog altijd bijna elke smaak uit de multiculturele samenleving terugvinden in AH-tenue. En ondanks de voorkeur van de leiding: ook Marokkanen. Maar volgens enkele medewerkers, die evenmin met hun naam in de krant willen, worden het er wel minder: "Een aantal jaren geleden was de helft ongeveer Marokkaan, nu is dat nog maar 20 procent. Alleen degenen met een vast contract zijn gebleven."

Waarom? Niemand die het precies zegt te weten. Albert Heijn en exploitant Servex (onderdeel van NS) namen gisteren in felle bewoordingen afstand van de oproep om Marokkanen buiten de deur te houden. Wat minster Van der Laan (Integratie) betreft, is daarmee 'de kous af'. Zover is het nog niet. Het Bureau Discriminatiezaken stapt naar de Commissie gelijke behandeling.

En de SP wil dat de Arbeidsinspectie in actie komt. Kamerlid Karabulut: "Dat supermarkten bij het aannemen van personeel discrimineren op leeftijd is bekend. Dat filialen ook willen selecteren op afkomst, is de druppel die de emmer doet overlopen."

Farid Azarkan. directeur van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), spreekt van een 'vreselijk incident'. "Iemand die een Marokkaanse naam onder zijn sollicitatiebrief zet, wordt soms minder snel voor een gesprek uitgenodigd. Dat is een feit." Maar Albert Heijn geeft doorgaans juist het goede voorbeeld. "Moslimmeisjes krijgen een speciale, blauwe AH-hoofddoek. Hartstikke leuk."

Ook McDonald's, waar eveneens veel allochtone jongeren werken, laat volgens SMN zien hoe het moet. Directeur Sempels van de fastfoodketen reageert bondig: "Voor ons doet huidskleur of afkomst er niet toe. Het is totaal geen issue."

http://www.ad.nl/binnenland/3374600/Je_ ... tonen.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Jul 17, 2009 3:24 pm

H.Numan schreef: zullen ze daar dus zeer goede redenen voor hebben. Ik kan me zo voorstellen dat ziekteverzuim en fraudering* dusdanig hoog zijn dat de kosten niet voor de baat uitgaan.


* Winkelpersoneel steelt niet, maar fraudeert. Ze hebben de goederen anders dan door diefstal in hun bezit.


Een paar jaar geleden was al in het nieuws dat er winkels waren die geen Marokkanen meer als personeel wilden. Als er Marokkaanse meisjes achter de kassa zaten kwamen hun broers die hen dwongen om bepaalde artikelen onbetaald door te laten.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Manon » Vr Jul 17, 2009 3:59 pm

H.Numan schreef:Multikul speelt nu dus de heksenjacht kaart. "Bewijst u maar eventjes dat u geen discriminatie pleegt!"

Sorry, maar zo werkt dat dus niet
. Multikul moet zelf met overtuigend bewijs aankomen om die beschuldiging te ondersteunen. Anders heet zoiets gewoon 'laster'. Appie Heijn is geen kleine of domme onderneming. Zelfs in het geval dat marokkanen aantoonbaar onbetrouwbaar personeel zijn, zouden ze dat accepteren. Afgezet tegen PR schade, uiteraard. Als AH inderdaad (en dat moet eerst worden aangetoont!) marokkaans personeel weigerd zullen ze daar dus zeer goede redenen voor hebben. Ik kan me zo voorstellen dat ziekteverzuim en fraudering* dusdanig hoog zijn dat de kosten niet voor de baat uitgaan.* Winkelpersoneel steelt niet, maar fraudeert. Ze hebben de goederen anders dan door diefstal in hun bezit.

Sorry maar in BELGIE werkt het zo dus wèl! Voor racisme klachten werd de bewijslast omgedraaid en moet je effektief kunnen bewijzen dat je géén racistische of andere discriminatietoestanden op basis van de "beschermde kenmerken" (lees: woorden van de belgische staat) hebt uitgevoerd.
Bij gebrek aan omgekeerd bewijs kan je als werkgever verplicht worden tot het uitbetalen van ZES MAANDEN LOON aan een sollicitant die niet werd weerhouden en die klacht wegens discriminatie indient!

Dit wetttekstje werd bijna zonder commentaar stilletjes tussen de plooien gestopt. Enkel een paar hoogstande rechtsgeleerden zoals Mathias Storme hebben geprotesteerd. (zonder resultaat voor zover ik me herinner)
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73355
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 17, 2009 9:15 pm

Discriminatiezaken doet aangifte tegen Servex

DEN HAAG - Het Bureau Discriminatiezaken in de regio Den Haag gaat bij het Openbaar Ministerie aangifte doen van rassendiscriminatie tegen NS-dochter Servex. „De aangifte gaat vandaag de deur uit”, zei directeur Gert Jan Ankoné van het bureau vrijdag.

Servex exploiteert winkels op treinstations, waaronder AH to go. Enkele filialen van die keten zouden vorige maand bij de personeelsafdeling hebben aangegeven geen Marokkaanse Nederlanders in dienst te willen nemen. Op een lijst van filialen die extra mensen nodig hebben, stond bij sommige 'geen Marokkanen'. Het betreft filialen in Amsterdam en Den Haag.

„Wij vinden dat sprake is van dusdanig ernstige feiten dat de rechter zich hierover moet uitspreken om een duidelijke grens te stellen. De samenleving kan dit niet over haar kant laten gaan”, aldus Ankoné.

Het Bureau Discriminatiezaken liet donderdag al weten een zaak tegen Servex te beginnen bij de Commissie Gelijke Behandeling. Die wordt doorgezet. „Wij gaan beide trajecten in om zoveel mogelijk duidelijkheid te krijgen over deze kwestie”.

De NS hadden donderdag al laten weten de zaak in hoge mate te betreuren en maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. Een woordvoerder van de NS zei vrijdag: „Wij zijn het eens dat hier sprake is van ernstige feiten. Wij hebben daarom ogenblikkelijk maatregelen genomen omdat discriminatie niet past in het beleid van de NS, Servex en AG to go. Dat het bureau aangifte doet is zijn zaak.” Tegen de betrokken werknemers zijn maatregelen getroffen in de arbeidsrechtelijke sfeer, aldus de NS-woordvoerder. Hij wilde hier verder niet op ingaan.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4426 ... nen__.htmlTegen de betrokken werknemers zijn maatregelen getroffen in de arbeidsrechtelijke sfeer, aldus de NS-woordvoerder. Hij wilde hier verder niet op ingaan.


Nou, dat betekent dus dat deze mensen worden ontslagen. Wat een overwinning van de aangever, en binnenkort zullen er alleen nog maar marokkanen werken in to go-winkels, want niemand durft nu een Marokkaan te weigeren.
Ik wens AH veel wijsheid en sterkte toe komende jaren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Scarlatti » Vr Jul 17, 2009 11:22 pm

Ze moeten gewoon Numan's advies opvolgen... een zichzelf respecterende zakenman/-vrouw néémt geen islamieten aan..
ff vrij vertaald :razz:

en je ziet wel waaròm...
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73355
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Di Jul 21, 2009 10:59 am

Oproepen tot boycot Albert Heijn-to go
Door MARK VAN DER WERF

ROTTERDAM - Op vriendennetwerk Hyves wordt actie gevoerd tegen de Albert Heijn-to go-winkels. Aanleiding is het nieuws dat enkele filiaalmanagers van exploitant Servex in Amsterdam en Den Haag intern hebben aangegeven geen Marokkanen meer in dienst te willen nemen.

Op pagina boycotahtogo.hyves.nl staat: ,,Het is tijd om te laten zien dat we dit niet accepteren! Wij kunnen ook wat doen: Boycot deze winkels!’’ Veel leden zijn er nog niet: 27. Meer animo (85 leden) is er voor de pagina geenmarokkanen.hyves.nl. De initiatiefnemer is ook boos dat een aantal AH-to go-bedrijfsleiders Marokkaans personeel wil weren: ,,Vind je dat dit sterk tegen de normen en waarden ingaat van de Nederlandse samenleving? Word lid!’’

Ook in de politiek groeit het verzet. Na de SP eisen ook GroenLinks en de PvdA opheldering van het kabinet. PvdA-Kamerlid Arib wil van de ministers Van der Laan (Integratie) en Van der Hoeven (Economische Zaken) weten of sprake is van een ‘incident of structureel probleem’ GroenLinks-Kamerlid Dibi spreekt van ‘discriminerend personeelsbeleid’.

Albert Heijn praat deze week opnieuw met exploitant Servex (onderdeel van de NS) om ‘herhaling te voorkomen’.

Volgens woordvoerder Hellendoorn zijn er inmiddels 25 reacties van consumenten en Marokkaanse belangenorganisaties bij Albert Heijn binnengekomen.

Minister Van der Laan is tevreden dat AH meteen afstand heeft genomen van de oproep van de filiaalmanagers, aldus zijn woordvoerster.

http://www.ad.nl/binnenland/3382314/Opr ... to_go.html


Wat een achterlijke toestand. Misschien had de filiaalmanager wel een heel goede reden om deze gastjes niet aan te nemen. Misschien keek hij vooruit, en weet hij uit ervaring dat Moslims minder productief zijn in de ramadan maand die er aan staat te komen. Er zullen weinig moslims zijn die dan s’avonds willen werken.
Trouwens, hoeveel ongelovige blanke kaaskoppen worden er aangenomen in een halal slager? Dat zullen er ook niet veel zijn.

Ik vermoed dat de Palestina sjaaltjes die deze hyves pagina gemaakt hebben weinig of geen boodschappen doen in AH. AH zal dus weinig van de boycot merken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73355
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 07, 2009 3:08 pm

Cursus anti-discriminatie voor AH to go-personeel


Afgelopen juli bleek dat diverse filialen van Albert Heijn to go op stations, exploitant Servex per mail hadden gevraagd om geen Marokkaanse Nederlanders meer in dienst te nemen. De mail lekte uit en er ontstond tumult. Servex nam daarop maatregelen: een cursus anti-discriminatie voor de leidinggevenden.
De roep om het weren van Marokkaanse Nederlander zou onder meer komen uit de vestigingen Amsterdam Westtunnel, Amsterdam Lelylaan en Den Haag Centraal Station.
Servex heeft nu alle leidinggevenden van de AH to go-supermarkten, New York Pizza, C’est du Pain en andere winkelformules op treinstations naar een anti-discriminatiecursus gestuurd. Alle 400 winkelmanagers hebben een workshop gekregen en er zijn intensieve gesprekken gevoerd.
‘Het was natuurlijk ontoelaatbaar. Ik ben meteen naar de betrokken filiaalmanagers gestapt en heb – soms behoorlijk emotionele – gesprekken met hen gevoerd. Ze waren ontzettend geschrokken. Zó hadden ze het niet bedoeld. Het is voor hen eens maar nooit weer’, zegt directeur Madeleine Van der Zwaan van Servex in het Algemeen Dagblad.

Op 30 november boog de Commissie Gelijke Behandeling zich over de vraag of er sprake is van discriminatie. De uitspraak volgt over 8 weken. Volgens Van der Zwaan ging het om een incident.
Servex heeft ook naar alle 4500 medewerkers een brief over de kwestie gestuurd en besteedt er nu bij interne opleidingen aandacht aan. Van der Zwaan: ‘Ons beleid is duidelijk: of je nou Marokkaans, vrouw, homo, of linkshandig bent, dat doet er niks toe. Als je je werk maar goed doet.’

http://www.wereldjournalisten.nl/artike ... personeel/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73355
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Za Jun 12, 2010 1:00 am

Filiaalmanagers AH to go voor de rechter

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag zal drie filiaalmanagers van AH to go en een medewerkster van het Servex hoofdkantoor vervolgen voor discriminatie. Dat heeft het OM vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Servex exploiteert AH to go op treinstations. Een filiaalmanager van een Haagse vestiging van AH to go en twee managers van vestigingen in Amsterdam zouden bij het hoofdkantoor van Servex hebben aangegeven geen Marokkaanse Nederlanders in dienst te willen hebben. De medewerkster van de afdeling personeelszaken zou op dat verzoek zijn ingegaan.

De vier worden vervolgd voor discriminatie in de uitoefening van het beroep, aldus een woordvoerder van het OM. Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6929 ... buitenland


Bij de beesten af deze vervolging. Hoeveel Joden worden er aangenomen bij een Islamitische slager?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Za Jun 12, 2010 3:54 am

Ik ken twee vormen van discriminatie: actieve en passieve.
De eerste vorm is de meest bekende. Dan doe je iets (actief dus). Bijvoorbeeld door op je ruit te kalken "PVV stemmers zijn hier niet gewenst!"
(Heeeee, waarom wordt die knaap niet ogenblikkelijk gearresteerd?)

De tweede vorm is veel lastiger te bestrijden. Want je doet niets actiefs.
Dus als die managers marokkanen gewoon laten solliciteren, maar verder niet aannemen, dan is het bijzonder moeilijk om dat aan te tonen.
Vooral als er niets zwart op wit staat.
De ene kandidaat wordt afgewezen 'omdat hij of zij niet in het team past'. Een ander omdat hij niet aan de gestelde eisen voldoet. Weer een ander wordt wel aangenomen, maar vliegt er in de proeftijd uit om diverse redenen.

Dus als die managers vervolgd worden (waarom die skateboard zaak niet?) dan hebben ze dat eigenlijk een beetje aan zichzelf te danken.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Manon » Za Jun 12, 2010 9:19 am

H.Numan schreef:Ik ken twee vormen van discriminatie: actieve en passieve.
De eerste vorm is de meest bekende. Dan doe je iets (actief dus). Bijvoorbeeld door op je ruit te kalken "PVV stemmers zijn hier niet gewenst!"
(Heeeee, waarom wordt die knaap niet ogenblikkelijk gearresteerd?)

De tweede vorm is veel lastiger te bestrijden. Want je doet niets actiefs.
Dus als die managers marokkanen gewoon laten solliciteren, maar verder niet aannemen, dan is het bijzonder moeilijk om dat aan te tonen.
Vooral als er niets zwart op wit staat.
De ene kandidaat wordt afgewezen 'omdat hij of zij niet in het team past'. Een ander omdat hij niet aan de gestelde eisen voldoet. Weer een ander wordt wel aangenomen, maar vliegt er in de proeftijd uit om diverse redenen.

Dus als die managers vervolgd worden (waarom die skateboard zaak niet?) dan hebben ze dat eigenlijk een beetje aan zichzelf te danken.


het is natuurlijk een beetje dom geweest om zulke criteria open en bloot toe te geven. Maar het is wel tijdsbesparend om niet telkens een halve dag een aantal marokkaanse kandidaten te moeten afwijzen. Het wordt hoe langer hoe moeilijker om zelf nog je eigen personeel te kunnen kiezen.
Hier mag je zelfs niet meer vragen naar "moedertaal: Nederlands" ofte "native speaker"
Hoofddoeken verboden is vragen om moeilijkheden
L'Oreal werd zelfs veroordeeld omdat ze een reclame campagne voor "Bleu Blonde en nog iets (belles?) wilden brengen, want dat was racistisch. Ik heb nog nooit geweten dat ze camille-shampoo aanbevolen voor donkerhuidige zwartharigen. Dat komt vast nog.

Maar met een beetje geduld en driemaal zoveel kandidaten kan "je past niet in het het team" best wel (nog).
volgens het CGKR moeten hier binnenkort PER DEFINITIE voorkeur gegeven worden aan allahtonen (niet allochtonen: chinezen tellen ze gewoonlijk niet mee, die hébben job).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39883
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Mahalingam » Za Jun 12, 2010 1:09 pm

Volgens een verhaal deden de managers dat zonder gewetenswroeging want in de betreffende AH winkels was een zware oververtegenwoordiging van Marokkanen. Het leek een goed idee om het personeel een betere doorsnede van de bevolking te laten zijn. Niet dus.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Amazigh » Zo Jun 13, 2010 7:58 am

Aha jullie willen allemaal dat Marokkanen eindelijk eens gaan werken maar als er blijkt dat de bedrijven waar ze solliciteren discrimineert, dan is het hun goed recht(volgens jullie). Dus what the fuck vragen jullie van Marokkanen? Het is het een of 't ander.

En hoe zit het met andere Marokkanen? Er zijn meer dan genoeg Marokkanen die uitstekend kunnen werken, die mogen volgens jullie gewoon geweigerd worden omdat ze Marokkaans zijn? Noemen ze dat niet discriminatie?
A proud amazigh!

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: Wo Mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Amazigh » Zo Jun 13, 2010 8:02 am

Ariel schreef:
Filiaalmanagers AH to go voor de rechter

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag zal drie filiaalmanagers van AH to go en een medewerkster van het Servex hoofdkantoor vervolgen voor discriminatie. Dat heeft het OM vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Servex exploiteert AH to go op treinstations. Een filiaalmanager van een Haagse vestiging van AH to go en twee managers van vestigingen in Amsterdam zouden bij het hoofdkantoor van Servex hebben aangegeven geen Marokkaanse Nederlanders in dienst te willen hebben. De medewerkster van de afdeling personeelszaken zou op dat verzoek zijn ingegaan.

De vier worden vervolgd voor discriminatie in de uitoefening van het beroep, aldus een woordvoerder van het OM. Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6929 ... buitenland


Bij de beesten af deze vervolging. Hoeveel Joden worden er aangenomen bij een Islamitische slager?


Dan heb ik een andere vraag voor jou. Hoeveel Moslims worden er aangenomen bij een Synagoge?

Je kon het moeilijk verdedigen vandaar dat je met zo een slap/kinderachtige vraag komt. Het is gewoon pure discriminatie, en het blijkt dat Marokkanen al die tijd gelijk hadden.
A proud amazigh!

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Manon » Zo Jun 13, 2010 8:26 am

Een islamitische slager is me dunkt niet hetzelfde als een moskee.

Er werkten trouwens al zovele Marokkaanse personeelsleden in de AH winkels dat ze er geen mee bijwilden maar wel autochtone Hollanders wilden aanwerven om een "spiegelbeeld" van de maatschappij te tonen. Blijkbaar is dat niet nodig.

Net zomin als het nog nodig is om in Zuid Afrika achter een blanke te gaan zoeken. Ik zag er namelijk amper enkele tussen het publiek zitten bij de openingsceremonie. Waarschijnlijk mochten ze niet binnen, de racisten.

Geef dan toch toe dat de racistische discriminatiewetten enkel van toepassing op blanke uitvoerders! In Vlaanderen mogen de vakbonden leden uitsluiten omdat ze op een gemeentelijke lijst van het VB hebben gestaan... (daarom niet eens verkozen) Onder welke anti-discriminatiewet gaan ze dat beschouwen? Die op verbod op discriminatie omwille van politieke overtuiging? lamenielachen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18773
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Zo Jun 13, 2010 12:14 pm

Amazigh schreef:En hoe zit het met andere Marokkanen? Er zijn meer dan genoeg Marokkanen die uitstekend kunnen werken, die mogen volgens jullie gewoon geweigerd worden omdat ze Marokkaans zijn? Noemen ze dat niet discriminatie?


Je kan dat noemen zoals je wil, maar in mijn bedrijf komen er geen moslims in. Of ze nu hoofddoeken, baarden of wat dan ook wel of niet dragen, gewoon: GEEN moslims.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18773
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Zo Jun 13, 2010 12:18 pm

Manon schreef:Net zomin als het nog nodig is om in Zuid Afrika achter een blanke te gaan zoeken. Ik zag er namelijk amper enkele tussen het publiek zitten bij de openingsceremonie. Waarschijnlijk mochten ze niet binnen, de racisten.Goed dat je het s over dat waanzinnige multikul-feest in Z Afrika hebt. Z Afrika was dank zij de apartheid het enige land op dat ellende-continent waar eea redelijk marcheerde, na de verdiensten van de "vrijheidsstrijder" Mandela is het even goed kommer en kwel daar nu. Dat WK is de krron op het afbraakwerk, wat de negers maar s wilden bewijzen.
Het wordt een orgie van diefstal, verkrachting, AIDS verspreiding en geweldplegingen, natuurlijk dat geen blanke zich daar zal laten zien.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Ma Jun 14, 2010 2:57 am

Amazigh schreef:Aha jullie willen allemaal dat Marokkanen eindelijk eens gaan werken maar als er blijkt dat de bedrijven waar ze solliciteren discrimineert, dan is het hun goed recht(volgens jullie). Dus what the fuck vragen jullie van Marokkanen? Het is het een of 't ander.

We willen graag dat ze werken, correct. Wat we niet willen is dat ze verduisteren. Hetgeen vrijwel zeker de reden is waarom Appie ze liever ziet gaan dan komen. Voor iedere winkeldief die die voordeur binnen loopt gaan er tenminste vier via de personeelsingang naar binnen.

Dat is een vaststaand gegeven. Aangezien marokkanen nogal oververtegenwoordigd zijn in de misdaad statistieken een tamelijk logische reden.
En hoe zit het met andere Marokkanen? Er zijn meer dan genoeg Marokkanen die uitstekend kunnen werken, die mogen volgens jullie gewoon geweigerd worden omdat ze Marokkaans zijn? Noemen ze dat niet discriminatie?

Zeker. En was is daar mis mee? Dacht je serieus dat ik iemand zoals jij in dienst zou nemen? :roll2:
Ik hef nog liever mijn zaak op, of laat 'm failliet gaan.
Leer er mee te leven, lapzwans. Jullie hebben een reputatie opgebouwd waar de kakkerlakken jaloers op zijn.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Ma Jun 14, 2010 3:02 am

Amazigh schreef:Dan heb ik een andere vraag voor jou. Hoeveel Moslims worden er aangenomen bij een Synagoge?

Hoeveel homo's worden er aangenomen op een mohammedaanse school?
Hoeveel Nederlanders worden er weggetrapt als mohammedanen een luxe buurthuis innemen?
Hoeveel christenen worden er aangenomen in een moskee?
Je kon het moeilijk verdedigen vandaar dat je met zo een slap/kinderachtige vraag komt. Het is gewoon pure discriminatie, en het blijkt dat Marokkanen al die tijd gelijk hadden.

Wederom mijn hartelijke dank, o wijze man. Dank zij mannekes zo als jij is de PVV groot geworden.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 18773
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Ma Jun 14, 2010 11:03 am

H.Numan schreef:Zeker. En was is daar mis mee? Dacht je serieus dat ik iemand zoals jij in dienst zou nemen? :roll2:
Ik hef nog liever mijn zaak op, of laat 'm failliet gaan.


Helemaal mee eens. Hier in Vlaanderen was een tijdje geleden beroering aangaande een bedrijf dat afsluitingen en garagepoorten plaatst. De ondernemer was/is een verlichte vrije geest die niks discrimineerde en Marokkanen als monteur in dienst naam. O wonder, zijn klanten kregen als bij mirakel na het geleverde werk inbrekers en dieven over de vloer die precies wisten waar ze hun klauwen op konden leggen. De directeur gaf opdracht geen Marokkanen meer in dienst te nemen en mocht zich verantwoorden als ellendige racist en discriminator. Als hij veroordeeld wordt kan de zaak best failliet gaan wegens zijn "breeddenkendheid".
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Dhana » Ma Jun 14, 2010 11:40 am

Ik hoop dat ze zo lang doorzeuren dat hun broeders en zusters AH gaan boycotten. Zijn we bevrijd van halalvlees en snoep waar we niet op zitten te wachten. En krijgen we sinterklaas en kerst weer terug in de filialen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

mercator
Berichten: 18773
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Ma Jun 14, 2010 11:55 am

Dhana schreef:Ik hoop dat ze zo lang doorzeuren dat hun broeders en zusters AH gaan boycotten.


Dat doen ze niet hoor. Voor geld doet een moslim alles. Voor een uitkering poetst een moslim nog de schoenen van de Blonde Demon Wilders himself.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Ma Jun 14, 2010 12:16 pm

mercator schreef:
H.Numan schreef:Zeker. En was is daar mis mee? Dacht je serieus dat ik iemand zoals jij in dienst zou nemen? :roll2:
Ik hef nog liever mijn zaak op, of laat 'm failliet gaan.


Helemaal mee eens. Hier in Vlaanderen was een tijdje geleden beroering aangaande een bedrijf dat afsluitingen en garagepoorten plaatst. De ondernemer was/is een verlichte vrije geest die niks discrimineerde en Marokkanen als monteur in dienst naam. O wonder, zijn klanten kregen als bij mirakel na het geleverde werk inbrekers en dieven over de vloer die precies wisten waar ze hun klauwen op konden leggen. De directeur gaf opdracht geen Marokkanen meer in dienst te nemen en mocht zich verantwoorden als ellendige racist en discriminatoir. Als hij veroordeeld wordt kan de zaak best failliet gaan wegens zijn "breeddenkendheid".

Dat komt omdat die knaap zo dom is het te adverteren. Moet je nooit doen. Dat is actieve discriminatie en strafbaar. Dat is waar lui werkschuw tuig altijd mee weg komt, en waar grote bedrijven een vermogen aan verliezen:
  • Jan Jansen, VMBO, solliciteert op de functie hoofd sociale dienst (universitair, jaren aantoonbare ervaring vereist). Jan wordt afgewezen. Jan heeft geen poot om op te staan.
  • Ali Baba, analfabeet (enige jaren lager onderwijs) solliciteert op dezelfde functie. Ali wordt ook afgewezen. Maar Ali eist eerst een gesprek. En gaat niet accoord met de gegeven reden. Ali procedeert dus vrolijk op kosten van de gemeenschap, als prettig tijdverdrijf.

Leer van een oude rot in het vak: als je iemand wilt lozen is dat nooit een probleem. Ik heb ervaring opgedaan onder een oude vakman. De algemene regel is: 3 schriftelijke waarschuwingen en je vliegt er uit. Schoenen zijn niet gepoest, ziet er smerig uit. Schriftelijke waarschuwing. Te laat op het werk verschenen (2 minuten is ook te laat). Waarschuwing 2. en de uitsmijter, no. 3: werkweigering. Dit lardeer je met schriftelijke ondersteuning zoals 'past niet in het team', 'veroorzaakt een onprettige werksfeer', etc. Ik garander je dat iedere rechter dit direct zonder onderzoek accepteert.

Maar wat je dus nooit moet doen is de werkelijke reden vermelden: marokkanen zijn hier niet gewenst'.

Iemand die een handige personeels manager nodig heeft? :wink2:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten