Geen Marokkanen in AH to go-winkels

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 14, 2010 2:31 pm

:ohmy: Ja, als je dit soort taferelen mee maakt, dan krabbelt men zich als filiaalmanager echt wel drie keer achter je oren voordat je een kans jongere aanneemt.

Overvaller in container bij AH binnengerold

AMSTERDAM - Een overval op een Albert Heijn in Amsterdam-Zuid lijkt van binnenuit geregeld. Een personeelslid smokkelde de dader volgens justitie na sluiting in een vuilcontainer de zaak in.

De winkel op de Amstelveenseweg werd op 19 februari even na tienen overvallen, net na sluitingstijd. De dader stond ineens in het magazijn en zette een mes op de keel van een medewerker.

Die moest in de kluisruimte drie collega's knevelen met tie wraps. Een medewerkster moest de 5160 euro uit de kluizen in een sporttas stoppen, terwijl de overvaller in de deuropening het mes op de keel van zijn 'slachtoffer' hield en dreigde.

''Als ik word gepakt, gaat deze Turk eraan,'' zei hij. De collega's moesten het niet wagen de politie te bellen. ''Geen scotoe, anders steek ik deze Turk neer en ik weet waar jullie werken.''

De overvaller liet zich de tas met geld op de rug hangen en verdween. Toen hij later die avond doodleuk langs de winkel fietste en één van de medewerkers hem op zijn scooter wilde volgen tot de politie er was, raadde zijn 'gegijzelde' collega hem dat stellig af. ''Niet doen! Het gaat om jouw veiligheid. Ik wil niet dat je gaat.'' Na aandringen: ''Nee, nee, nee!''
Die woorden kregen een speciale lading toen uit het onderzoek van de recherche bleek dat de verdachte, die nog dezelfde nacht werd gepakt in het Vondelpark, een goede vriend was van de medewerker die het mes op de keel had gekregen.

Het mobiele telefoonnummer dat die laatste had opgegeven bij zijn aangifte, stond geprogrammeerd in de telefoon die de verdachte bij zich droeg. Sterker, de telefoons hadden die dag al vijf keer contact gehad.

De twee jonge mannen - achttien allebei - wonen zo'n vijftig meter van elkaar in de Rivierenbuurt en zijn dik bevriend. De moeder van één van hen beschreef ze als 'broers'.

Vervolgens bleek dat de bevriende medewerker kort voor de overval de vuilcontainer had buitengezet terwijl die al was geleegd; en dat hij hulp had afgeslagen bij het na sluitingstijd binnenhalen van de container, waarin zich - in de theorie van de recherche - de dader had verstopt.

De politie arresteerde drie dagen na de overval ook de medewerker. Vorige week, nadat beide mannen ruim drie maanden in de cel hadden doorgebracht, liet de rechtbank ze allebei voorlopig vrij.

Advocaat Peter Plasman van de AH-medewerker begrijpt dat justitie de gang van zaken verdacht vindt, maar zegt geen bewijs te zien dat zijn (ontkennende) cliënt dubbelspel heeft gespeeld.

''Justitie vindt het verdacht dat mijn cliënt een ander signalement van de dader zou hebben gegeven dan zijn collega's, maar gaat eraan voorbij dat juist een kenmerkend detail dat hij heeft genoemd, een lichte streep op zijn jas, aanleiding was voor de arrestatie van de verdachte in het Vondelpark,'' zegt de raadsman.

''Uit niets blijkt dat de overvaller inderdaad in die vuilcontainer de winkel is binnengekomen, als in een soort paard van Troje. Dat hij niet op een andere manier binnen kan zijn gekomen, blijkt uit niets.''

De zaak komt half juli voor de rechter. (PAUL VUGTS)

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6947 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18766
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Ma Jun 14, 2010 2:57 pm

Ariel schreef::ohmy: Ja, als je dit soort taferelen mee maakt, dan krabbelt men zich als filiaalmanager echt wel drie keer achter je oren voordat je een kans jongere aanneemt.


Niet alleen dat, maar je moet er ook s op letten hoeveel "beveiligers" tegenwoordig allochtonen zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Monique » Ma Jun 14, 2010 4:05 pm

mercator schreef:Niet alleen dat, maar je moet er ook s op letten hoeveel "beveiligers" tegenwoordig allochtonen zijn.

Die hebben we hier ook gehad.
Een aantal stageplekken voor nachtwakers op het park.
Daar zaten dus een paar personen van zekere afkomst tussen...en... een week na aanvang van de stage is er ingebroken via een "deur" waarvan het personeel zelf niet eens wist dat die bestond!
Die deur zal in de ruimte waar de nachtwakers bivakkeren en aan de andere kant (in het kantoor dus) was daar een kast tegenaan gemaakt.
De kluis hebben ze niet opengekregen.

Stageplaatsen voor beveiligers doen we nog wel...maar... niet meer voor personen van zekere afkomst.
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Di Sep 28, 2010 11:41 am

Marokkanenstop AH 'misverstand'
door Saskia Belleman

DEN HAAG - Hebben drie bedrijfsleiders van Amsterdamse en Haagse AH To Go-winkels iets tegen Marokkanen, of is er sprake van één groot misverstand? Die vraag stond gisteren centraal bij de rechtbank in Den Haag, waar de drie winkelmanagers en een ex-medewerkster van exploitant Servex BV, geldboetes tegen zich hoorden eisen van 1250 euro, waarvan 500 voorwaardelijk, wegens discriminatie.

Alle tumult en landelijke verontwaardiging rond de vermeende discriminatie ontstonden in de zomer van 2009, nadat het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden een mail kreeg toegespeeld. Die was op 4 juni rondgestuurd door Annemarie (24) van personeelszaken en betrof een inventarisatie van de vacatures bij de ruim dertig AH To Go-vestigingen in het hele land.

Bij drie filialen - Den Haag Centraal Station, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam CS Westtunnel - stond in vetgedrukte letters; "Dringend! Geen Marokkanen". "Dat lijkt een 'smoking gun'", beaamde advocaat mr. M. Schut, maar in werkelijkheid was het volgens hem niet meer dan een typisch geval van miscommunicatie.

De bedrijfsleiders, Alwin (50), Freddie (28) en Erik (48) kampten met een probleem met een deel van hun Marokkaanse werknemers. Er was sprake van groepsvorming, gestoei op de werkvloer, gesprekken in het Marokkaans, het knoeien in dienstinstructies door het woord 'niet' toe te voegen of juist weg te strepen, te laat of helemaal niet komen, vriendjes die langskwamen en niets in de winkel te zoeken hadden en brutaal gedrag. "Er vormde zich een groep binnen een groep, die mijn gezag trachtte te ondermijnen", zo omschreef bedrijfsleider Alwin de situatie.

De drie bedrijfsleiders beweerden bij hoog en bij laag dat ze louter de intentie hadden vriendjes van de gewraakte groepjes buiten de deur te houden. Dat deden ze het liefst door sollicitanten die spontaan kwamen binnenlopen zelf te screenen, of via een uitzendbureau personeel aan te trekken. De kandidaten die zich via internet bij personeelszaken meldden, leverden vooral veel werk op en zelden een goede kandidaat, vonden de bedrijfsleiders alle drie. Om de toevoeging 'Geen Marokkanen' zouden ze geen van drieën hebben gevraagd. Sterker nog, in die periode namen ze alle drie wel degelijk Marokkanen aan.

Annemarie belandde vers uit de hbo-schoolbanken bij personeelszaken. "Ik heb er niet over nagedacht", zo verklaarde ze haar toevoeging. Ook zei ze dat ze zich weliswaar bewuster werd van de buitenlandse namen van sollicitanten, maar daar nooit op heeft geselecteerd. De mededeling werd na enkele dagen verwijderd nadat een filiaalmanager in Utrecht aan de bel trok.

De rechtbank doet op maandag 11 oktober uitspraak

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7769 ... binnenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 11, 2010 2:41 pm

Voorwaardelijke boetes wegens discriminatie

maandag 11 oktober 2010

DEN HAAG (ANP) – De vier (oud)-werknemers van drie Albert Heijn To Go-vestigingen die terechtstonden wegens opzettelijke discriminatie van Marokkaanse sollicitanten, hebben van de rechtbank in Den Haag voorwaardelijke geldboetes van 1250 euro gekregen. Het Openbaar Ministerie had 700 euro onvoorwaardelijk en 500 euro voorwaardelijk geëist.

Drie bedrijfsleiders – twee uit Amsterdam en één uit Den Haag – en een voormalige personeelsfunctionaris besloten vorig jaar geen werknemers van Marokkaanse afkomst aan te nemen. De rechtbank constateerde een verzachtende omstandigheid: de verdachten kregen ,,niet of nauwelijks’ ruggesteun vanuit de organisatie bij het leren omgaan met problematiek binnen het personeelsbeleid. De officier van justitie had tijdens de eerdere zitting al aangevoerd dat een lichte straf op z’n plaats was', omdat er eerder conflicten op de werkvloer waren geweest, die tot spanningen en ontslagen hadden geleid.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... inatie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Manon » Ma Okt 11, 2010 2:54 pm

de verdachten kregen ,,niet of nauwelijks’ ruggesteun vanuit de organisatie bij het leren omgaan met problematiek binnen het personeelsbeleid. De officier van justitie had tijdens de eerdere zitting al aangevoerd dat een lichte straf op z’n plaats was', omdat er eerder conflicten op de werkvloer waren geweest, die tot spanningen en ontslagen hadden geleid.


dit is werkelijk beangstigend.
Je neemt een troep Marokkanen aan, die verpesten de ganse werksfeer en je besluit in de toekomst geen troep Marokkanen meer aan te werven wegens te hoog risico op slechte werkattitude.
En dààrvoor word je dan voorwaardelijk bedacht met een boete????

nou, volgende keer geef je toch gewoon je hele vestiging aan marokkaans tuig en je zorgt dat je wordt overgeplaatst. Kunnen ze de zaak leegroven en sluiten en dan is de rechter tevreden! niks gediscrimineerd. Goed zo.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18766
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Ma Okt 11, 2010 4:01 pm

Ongeveer dezelfde situatie als in dat bedrijf voor afsluitingen en poorten in Vlaanderen. Telkens als er Marokkaanse "technici" aan te pas waren gekomen mocht de klant zich na verloop van tijd aan ongewenst dievenbezoek verwachten, logisch dat de bedrijfsleider geen Marokkanen meer aannam. Maar oh nee, dat mocht niet, was discriminatie.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Jimm
Berichten: 87
Lid geworden op: Zo Aug 08, 2010 8:34 pm

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Jimm » Ma Okt 11, 2010 8:54 pm

Marokkaanse jongeren die willen werken zijn niet de relschoppers die in het nieuws komen.
De verkeerden worden hier dus gestraft.

Als manager ben je ook een lul als je dit soort berichten op de mail zet.
Want er is atijd wel een NSB-er die het aan de grote klok hangt, zoals nu.

Tukkerin
Berichten: 1797
Lid geworden op: Vr Jul 30, 2010 1:11 pm
Locatie: het land van duizend-en-een heilig graf

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Tukkerin » Ma Okt 11, 2010 10:48 pm

Gelukkig zijn er nog heel veel Marokkanen met wel een arbeidsethos. :wink:
Umm Rania

Gebruikersavatar
Socrates
Berichten: 725
Lid geworden op: Di Jan 30, 2007 2:14 am
Locatie: Earth

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Socrates » Ma Okt 11, 2010 11:29 pm

Hoe controleerden ze overigens wie Marokkaans was? Ik heb namelijk ook een Arabische naam en zou dus bij een sollicitatie zijn afgewezen
en dat geld ook voor vele andere niet-marokkanen. En wat zouden ze gedaan hebben met de sollicitatie van een vriend van mij met een Marokkaans achternaam en een Nederlands moeder etc.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Di Okt 12, 2010 2:53 am

Tukkerin schreef:Gelukkig zijn er nog heel veel Marokkanen met wel een arbeidsethos. :wink:

Je kent ze allebei?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Socrates
Berichten: 725
Lid geworden op: Di Jan 30, 2007 2:14 am
Locatie: Earth

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Socrates » Di Okt 12, 2010 4:35 am

H.Numan schreef:
Tukkerin schreef:Gelukkig zijn er nog heel veel Marokkanen met wel een arbeidsethos. :wink:

Je kent ze allebei?

Allebei? O.a. Marokkanen hebben NL opgebouwd na de WOII :razz: maar dat weet jij natuurlijk niet aangezien jij de benen nam toendertijd.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor H.Numan » Di Okt 12, 2010 7:23 am

Eh nee. Ik heb de benen niet genomen, ik ben gewoon vertrokken. Omdat ik o.a. een aanbod voor een veel betere baan kreeg.
Jij hebt daarentegen wel de benen genomen, aangezien het bijltjesdag was voor Afghaanse NSBers.
Dat Marokkanen Nederland opgebouwd hebben na de oorlog staat in de verkeerde rubriek. Dat moet je in de moppentrommel plaatsen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor Monique » Di Okt 12, 2010 8:24 am

Socrates schreef: O.a. Marokkanen hebben NL opgebouwd na de WOII :razz: maar dat weet jij natuurlijk niet aangezien jij de benen nam toendertijd.

Hoe en wanneer hebben ze dat gedaan?
Daar weet ik niets van? :shock:
Amorele atheistische nitwit

mercator
Berichten: 18766
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Di Okt 12, 2010 10:38 am

Monique schreef:Hoe en wanneer hebben ze dat gedaan?


Dat ontwikkelingswerk vanuit het Zuiden was later, eerst hebben de Marokkanen nog Europa bevrijd van de Nazi's. Een paar tientallen Marokkanen in het Franse leger klommen op Engelse boten om vanuit Duinkerken het vege lijf te redden en verzopen jammerlijk voor de Nederlandse kust. Dat waren dan de "bevrijders".
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18766
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Geen Marokkanen in AH to go-winkels

Berichtdoor mercator » Di Okt 12, 2010 10:41 am

Socrates schreef:Allebei? O.a. Marokkanen hebben NL opgebouwd na de WOII :razz:


Ik weet dat je dit als een mopje bedoelt :roll2: , maar je kan voor je eigen instructie s kijken naar het boek Binnen zonder Kloppen, van P .Lakeman. Belangrijkste conclusie daarvan: enige positieve bijdrage van allochtonen aan onze economie stopte gelijk met de eerste oliecrisis in 1972, nadien waren ze alleen maar een pain-in-the-ass .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten