Integratie vaak mislukking

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Integratie vaak mislukking

Bericht door Sjeng »

„Mislukte integratie van moslims is eigen schuld”

Bron: refdag.nl

Door Kees de Groot

ROTTERDAM - Met soms een ondertoon van verbijstering vuren de Amerikanen hun vragen af op hun gesprekspartner in de Rotterdamse Mevlana-moskee. Verwonderd pogen ze te achterhalen hoe die Hollanders toch omgaan met hun zelfgeschapen probleem: de mislukte integratie van moslims.


Imams die na vier jaar weer terug moeten naar hun eigen land. Wie verzint het, lijken de vijftien conservatieve Amerikaanse politici, journalisten en intellectuelen zich af te vragen. Ze waren vrijdag samen met directeur Bart Jan Spruyt van de Edmund Burke Stichting op ontdekkingsreis in multicultureel Rotterdam, om te zien hoe de Maasstadbestuurders en lokale moslims omgaan met integratieproblemen. Vandaag spreken ze op landgoed De Vanenburg bij Putten verder over de islam en de toekomst van Europa. De trip voert onder meer naar de Turkse Mevlana-moskee. De imam preekt in het Turks, legt Resul Kazanci uit. Niet in het Nederlands, want die taal beheerst hij niet. Na vier jaar moet hij het veld weer ruimen voor een ander en teruggaan naar Turkije. Niet de moeite dus om een andere taal te gaan leren. De Turkse overheid zendt de imams uit. Eigenlijk zijn het een soort Turkse ambtenaren die korte tijd in het buitenland werken.


„Willen jullie dat de imam langer blijft?” willen de Amerikanen weten. En hoe helpen jullie Turken te integreren in de samenleving? Kazanci verklaart dat Turken in de moskee zo veel mogelijk vaardigheden worden bijgebracht door computer- en internetcursussen, huiswerkhulp en taalles. Als de moslims daarna op zoek gaan naar een baan, lopen ze iedere keer tegen dezelfde barrière op: werkgevers zien hen als Turken en willen hen niet. Ondanks de verwoede pogingen van de imam, bezweert Kazanci. Die hamert keer op keer op integratie. De mislukte integratie van moslims in de samenleving mogen Nederlanders zichzelf aanrekenen, vinden de Amerikaanse conservatieven. Spruyt: „Volgens hen hebben wij twee kapitale fouten gemaakt: onze culturele identiteit is niet gecultiveerd en we hebben een verfijnde verzorgingsstaat.” Omdat we zelf niet weten wat onze identiteit is, is het onmogelijk om anderen te vragen zich naar onze cultuur te gedragen, vervolgt de directeur van de Edmund Burke Stichting. Dat leek geen probleem, want niet-geïntegreerde moslims vielen in een gespreid bedje: de verzorgingsstaat. Geen werk, maar wel een uitkering.


Deze twee oorzaken komen uitgebreid aan de orde in het Rotterdamse gemeentehuis. „Wij hebben lang gedacht: Het komt vanzelf goed met de integratie”, legt wethouder Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) uit. „Dat is een mooie gedachte, maar wel een verkeerde. Het gaat namelijk niet vanzelf.” Hij vertelt verder: „In veel grote Amerikaanse steden lukte integratie van immigranten wel, bij ons niet. Dat komt wellicht door onze verzorgingsstaat. Wij zeiden niet tegen de immigranten: Wat is jouw talent, wat wil jij leren, maar: Hier is het adres van het werkloosheidsbureau. Laat je daar maar registeren. Het is een beetje een versimpeld beeld natuurlijk, maar zo ging het.”


Nationale identiteiten worden zwakker in de Europese lidstaten, constateert een Amerikaanse. Europeaan voelen de immigranten zich echter ook niet. „Voor hen blijft er niets anders over dan hun vorige, oude identiteit te handhaven.” Ze vervolgt: „Wij Amerikanen vinden dat we het recht hebben om de mensen te vragen zich aan onze regels aan te passen. Zij willen immers bij ons wonen? U lijkt wel bang om tegen de nieuwkomers te zeggen: Dit zijn onze regels en gebruiken, houd je daaraan. Waarom is dat zo?” Wethouder Pastors staat even met de mond vol tanden. „En nu verwacht u van mij het antwoord?” Het is lastig te omschrijven wat het Nederlanderschap precies is, probeert hij. „Ik ben daar niet capabel genoeg voor.” „Hoe nationalistischer een land, hoe makkelijker het voor immigranten is om zich aan te passen”, zegt de Amerikaan Reuel Gerecht na afloop van de bijeenkomst in het gemeentehuis. In het zelfbewuste Frankrijk moeten immigranten zich grotendeels aanpassen. Dat is veel succesvoller dan de Nederlandse integratiepogingen. „Je moet de mensen vragen Nederlands te leren en zich in het publieke leven als Nederlander te gedragen.” Mensen daartoe dwingen lijkt hem niet nodig. „In de VS gaat dat vanzelf.”

Link naar artikel: http://www.refdag.nl/website/artikel.php?id=1215277
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Integratie vaak mislukking

Bericht door Ariel »

Integratie vaak mislukking

AMSTERDAM - De kloof tussen autochtone en allochtone Nederlanders groeit, ook al is de positie van immigranten verbeterd op het gebied van onderwijs, de positie van vrouwen, werkgelegenheid, behuizing en taalvaardigheid.

Een groeiend aantal van oorsprong Nederlandse burgers vreest dat ze zich steeds meer aan de wensen van immigranten moeten aanpassen.

In 2000 was 28 procent het met die stelling eens, nu 39 procent. Ze zien immigratie dan ook vaker als een bedreiging van de Nederlandse cultuur, zo stemde in 2000 26 procent met dat standpunt in en nu 39 procent.

Dat blijkt uit het Jaarrapport Integratie 2009 van het Sociaal en Cultureel Planbureau. "Tussen de verschillende bevolkingsgroepen bestaat aanzienlijk wederzijds onbegrip, met name tussen moslims en niet-moslims", zo schrijven de onderzoekers.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5632 ... ing__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

Wenen: enorme gebreken bij islamitische kleuterscholen – geen gewilde integratie

Geplaatst op 7 december 2015

Afbeelding
Op de islamitische kleuterscholen in Wenen wordt alles behalve onze waarden doorgegeven.

Al enkele jaren is in Oostenrijk het bezoek aan het laatste jaar van de kleuterschool verplichtend. Dit had vooral tot doel om niet-Duitstalige kinderen op de basisschool voor te bereiden. Op ettelijke islamitische kleuterscholen in Wenen is echter precies het tegendeel het geval, zoals nu na een officieel onderzoek door de minister van Integratie, Sebastian Kurz, bekend werd gemaakt. Op deze kleuterscholen is deels sprake van enorme gebreken, maar ze zijn desondanks tot op de dag van vandaag nog steeds niet gesloten.

Integratie wordt bewust afgewezen
Na een onderzoek kwamen er fatale resultaten over de ongeveer 150 islamitische kleuterscholen in Wenen aan het licht. Van integratie is daar geen sprake en ook de waarden van onze samenleving worden openlijk slecht gemaakt.

“Er worden opvoedingsmethodes gepraktiseerd die de kinderen voor onze – Europese – samenleving willen beschermen, omdat zij waarden in Oostenrijk, de manier hoe men hier leeft en ook het vrouwbeeld afwijzen”, vat de schrijver van het onderzoek Ednan Eslan, die doceert aan het Instituut voor Islamitische Studies van de Universiteit Wenen, zijn onderzoekswerkzaamheden samen.

Verantwoordelijke verenigingen als terreurondersteuners
Hoewel de controle met een aankondiging vooraf plaatsvindt, vonden veel van deze instellingen het niet de moeite waard om in ieder geval de uiterlijke schijn te bewaren. De kleuterleidsters spraken vaak zelfs niet genoeg Duits om met kinderen in de landstaal te kunnen communiceren. Bovendien vielen echter ook twijfelachtige verantwoordelijke organisaties negatief op. De bestuurders onderhouden deels contacten met extremistische organisaties zoals de Moslimbroederschap, die terreurnetwerken ondersteunt.

FPÖ ziet verantwoordelijkheid bij burgemeester Häupl
De “Kronen Zeitung” laat de lieveling van de media Sebastian Kurz (ÖVP) met het oog op de resultaten met zijn vuist op tafel slaan en zeggen: “De politiek van wegkijken is nu afgelopen, wij eisen een duidelijke bekentenis tot onze waarden, tot onze manier van leven.”

“We mogen niet toekijken hoe extremisten onze kinderen opvoeden. Want wat begint op zulke kleuterscholen eindigt in de terreurkampen van de Jihadisten”, is parlementsafgevaardigde Maximilian Kraus van de FPÖ het met Kurz eens. Terwijl Kurz echter nog geen enkel recept tegen de gevaarlijke kleuterscholen presenteert, noemt Kraus de SPÖ-burgemeester van Wenen, Michael Häupl, als verantwoordelijke. Hij zou er nu “toe zijn opgeroepen om een opvoeding door extremisten direct in de kiem te smoren en een mogeljike maatschappelijke catastrofe te verhinderen. De Weense stadsregering mag niet toekijken hoe kleine kinderen uitgeleverd worden aan de ideeën van Jihadisten”, aldus Kraus.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/07 ... ntegratie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

“De geïntegreerde, ‘gematigde’ moslims”. . .

Gepubliceerd op 11 jan. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

Bonusquote: lerares legt mislukte integratie uit

'Vooral de jongetjes lijken nooit gecorrigeerd te worden'

Bert Brussen, 04-02-2016

Afbeelding

“Maar in het centrum van deze mooie stad word ik op het fietspad links en rechts ingehaald door agressieve donkere jongens op scooters. In het warenhuis blokkeren vrouwen met hoofddoeken de roltrap. Iedereen gooit zijn afval gewoon op straat; plakkaten ingedroogde kauwgom bij de bioscopen en cafetaria’s, allerlei verpakkingen van junkfood. Niemand kijkt me in de ogen of glimlacht naar me. Niemand zegt sorry als ze in de weg lopen. Ik ben lucht voor hen.

‘Mijn’ kinderen, vooral de jongetjes, lijken nooit gecorrigeerd te worden. Vaak neem ik hen in de schoolvakanties mee om iets leuks te gaan doen, en bijna net zo vaak ga ik eerder naar huis terug dan gepland, omdat ze zich in de openbare ruimte zo misdragen. Ze gooien hout en stenen naar de eendjes in het park. Ze zeuren om snoep, ijs en dure spullen. Ooit haalden kleine kinderen achter mijn rug geld uit mijn portemonnee. Ooit boog een jongetje van 4 mijn pink expres keihard en pijnlijk naar achteren, omdat ik hem verbood mijn bril te verbuigen.

Ik heb tien jaar lang bol gestaan van begrip. Maar ik word er een beetje moe van dat ik geen vooruitgang zie.”


Mevrouw geeft al tien jaar les aan nieuwkomers. Mevrouw doet er al tien jaar alles aan, met hart en ziel, om nieuwkomers succesvol te laten integreren in de Nederlandse samenleving. Mevrouw blikt nu terug en komt tot de conclusie dat alles, van subsidies via rijen betrokken vrijwilligers naar toeslagen, uitkeringen en hulpverleners, helemaal niets heeft geholpen en de integratie voor geen ene meter is opgeschoten. Nog steeds niets.

Ja, daar zouden wij ook ‘een beetje moe’ van worden.

http://media.tpo.nl/2016/02/04/bonusquo ... ratie-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Dhana »

En dan hebben we het niet over nieuwkomers maar over 2de en 3de generatie etterbakjes. Wat er thuis structureel vanaf de geboorte verpest is, kan de meest idealistische juf nooit meer rechtbreien.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Ook in Oostenrijk zijn Turken van mening dat kinderen eerst Turks moeten praten en dat ze Duits maar op school moeten leren.
met als gevolg: 6-jarigen in klassen waar het overgrote deel Turks praat en geen woord Duits. En in een volkomen Turkse omgeving zijn opgegroeid. En dus behept zijn met islam.

Als schoolhoofd kan je daar maar beter geen ruchtbaarheid aan geven want dan komen er therapie-mannen die zeggen "wij zijn hier om U te helpen".
Redde wie zich redde kan !!!
Teacher warns of 'lost generation' of migrant kids
After she gave an interview to the Kurier newspaper at the weekend, the headteacher received a letter that had been sent from the Education Ministry to the school inspector, where they suggested the inspector might like to offer her some guidance.
The ministry told the newspaper that they wouldn’t enforce a gagging order on the teacher, ....
[...]
“There are children who were born in Vienna, whose parents have already lived in Vienna for many years, but who have been brought up in their mother tongue for the first six years, barely know a word of German, haven’t read any picture books or watched German language TV. That means if they come to school they begin with language acquisition,” she said in an interview with the ORF this week.
[...]
She estimated that a third of those who do not speak good German would struggle in later life because they are “not employable” and would rely on further state support.
http://www.thelocal.at/20160317/austria ... uge-vienna
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

Het failliet van de integratie heeft wel degelijk culturele oorzaken

Hans Werdmölder, sociaal antropoloog en criminoloog | 17 maart 2016

Opinie - De elite wil niet zien dat massa-immigratie grote problemen met zich meebrengt doordat een gedeeld wij-gevoel ontbreekt.

Volgens hoogleraar sociale theorie Willem Schinkel (interview in Opinie & Debat, 12 maart) is strijd een wezenlijk onderdeel van de democratie. Dat is juist, maar geldt dat niet ook voor de wetenschap?

Elke vorm van wetenschap begint met het definiëren van het probleem. Schinkel houdt echter niet van definities, ook al zijn ze nodig om het probleem te benoemen. Als het aan deze hoogleraar ligt kunnen de termen 'Marokkaan', 'allochtoon', 'integratie', 'cultuur' en 'etniciteit' naar de prullenbak. Opvallend is dat Schinkel 'discriminatie' niet noemt, want juist deze term krijgt pas betekenis door het maken van een onderscheid tussen mensen, maar in dit geval op grond van criteria die niet relevant zijn voor de gegeven situatie.

Ook vindt Schinkel het onzin om te beweren dat er een verband bestaat tussen etniciteit en criminaliteit. Om zijn eigen gelijk meer gewicht te geven, baseert hij zich op het onlangs uitgebrachte WRR-beleidsrapport Geen tijd verliezen: van opvang naar integratie van asielmigranten. Daarin staat dat etnisch-culturele factoren een beperkte rol spelen bij de verklaring van verschillen in criminaliteit.

Nauwelijks te meten
Het manco van grootschalig kwantitatief onderzoek is echter, en dat wordt onderschreven door een van de betrokken onderzoekers, dat culturele factoren nauwelijks zijn te meten. Een onderzoeker zal daarom ook kwalitatief onderzoek moeten betrekken in zijn bevindingen. Dan blijkt dat er wel degelijk verschillen zijn in het integratieprofiel van Marokkanen, Turken en Antillianen, hetgeen weer van invloed zal zijn op hun criminaliteit. In het genoemde WRR-rapport heeft dit kwalitatieve onderzoek helaas niet plaatsgevonden.

In de wetenschap gaat het ook om een strijd van definities en theoretische opvattingen, zo men wil hypothesen. Interpretaties zijn nodig, want geen feit is ooit 'zuiver' of 'objectief'. Die hypothesen moeten wel worden bevestigd of bestreden aan de hand van empirisch onderzoek.

Het lijkt erop dat Willem Schinkel nooit empirisch onderzoek heeft verricht, althans dat blijkt niet uit zijn obligate beweringen. Hij kent de feiten niet, want iedereen is voor hem een mens, zonder verdere sociale of culturele karakteristieken. Historische rechten zijn er niet. We moeten leven met het idee dat een natie voortaan bestaat uit een bonte verzameling geïsoleerde gemeenschappen. Een veerpont over de Middellandse Zee zorgt voor continue aanvoer.

Gevaarlijke opvattingen
Is hier een bevlogen idealist of een serieuze wetenschapper aan het woord?, vroeg ik mij af bij het lezen van dit opmerkelijke interview.

Schinkel is hoogleraar, verbonden aan de Erasmus Universiteit en lid van De Jonge Academie van de KNAW. We moeten hem dus wel serieus nemen. Om zijn opvattingen wat meer aanzien te geven, plukt hij uit het werk van zijn ideologische kameraden. Ander antropologisch en etnografisch onderzoek leest hij niet, kent hij niet of hij wil er geen kennis van nemen. Het idee dat ook in de wetenschap tegenspraak ons verder brengt, is bij hem niet aan de orde.

Niet de optimistische beweringen van politici brengen ons in gevaar, maar de opvattingen van dit soort wetenschappers. Malika Sorel-Surrer, een Franse essayiste en integratiedeskundige, zegt in een interview in het dagblad Trouw (13 december 2015) dat het failliet van de integratie geen sociaal-economische, maar culturele oorzaken heeft. Massale immigratie brengt grote problemen met zich mee, juist vanwege de grote culturele en sociale afstand tussen nieuwe migranten en belangrijke delen van de ontvangende bevolking. Er is geen gedeeld 'wij-gevoel'.

Verregaande blindheid
Tot nu toe heeft de elite er weinig last van. Ze kijken weg, omdat ze laf zijn, middelmatig of beide. De Franse media mijden Sorel-Surrer, want haar boodschap past niet in hun politiek-linkse Latijn.

In Nederland is iets dergelijks aan de hand. Het betoog van deze marxistisch geïnspireerde semi-wetenschapper, die zonder zelf ooit empirisch onderzoek te hebben verricht zich mag tooien met de titel 'hoogleraar sociale theorie', past in de verregaande blindheid van wetenschappers en politici die willens en wetens al dertig jaar liever de andere kant op kijken. De media volgen, zij zijn evenmin kritisch. Ik vraag mij af: wat is de definitie van 'hoogleraar' nog waard?

Hans Werdmölder, sociaal antropoloog en criminoloog.

http://www.volkskrant.nl/opinie/het-fai ... ntent=free
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

Integratie. De monsterlijke mythe

Door Joost Niemöller, 24 augustus 2016

Over niets is in de Nederlandse politiek met zoveel zelfingenomen zekerheid gekletst als over ‘integratie.’ Tegelijkertijd is dat nu precies het begrip waarover totale vaagheid bestaat. Het is kortom niets dan politiek. In zekere zin, bijvoorbeeld, zijn latere generaties Marokkanen beter geïntegreerd dan eerdere. In andere opzichten juist niet. Assimilatie zou een veel beter begrip zijn: de mate waarin immigranten op autochtonen zijn gaan lijken. De tweede generatie Chinezen is daar een perfect voorbeeld van. De tweede generatie Indo’s. Behalve door huidskleur niet meer van Nederlanders te onderscheiden en in sommige opzichten zelfs meer Nederlands dan de Nederlanders. Maar het multiculturele ideaal, maakt het onmogelijk om zo te denken. Assimilatie is het taboe, integratie is de norm.

Op de site ‘Rood Vlees’, die voorgeeft wetenschappelijk te zijn, wordt een nieuw voornemen van de Kamer besproken, namelijk het uitstellen van de naturalisatie van vijf tot zeven jaar, en dat afgezet tegen de mate van integratie.

Aangezien ‘integratie’ geen wetenschappelijk te meten begrip is, dus al bij voorbaat een hopeloze onderneming.

Daar zijn we in Nederland erg goed in, als het gaat om de immigratie en de multi-etnische samenleving: iets meten wat niet te meten valt.

Bij Rood Vlees kijken ze in de praktijk vooral naar het hebben van werk, en dan concluderen ze dat het verlaten van de naturalisatieperiode niet leidt tot meer werk, maar het verkorten van de naturalisatieperiode juist wel:

Het Nederlanderschap zou een bijdrage kunnen leveren aan de integratie van migranten. Het verkrijgen van het Nederlanderschap vereist een zekere mate van investering en voorbereiding, onder andere op het gebied van taalkennis. Onderzoek laat zien dat zich dit uitbetaalt in betere prestaties op de arbeidsmarkt, maar ook dat dit afhankelijk is van de snelheid waarmee een migrant naturaliseert. In algemene zin lijkt naturalisatie een grotere meerwaarde te hebben indien het naturalisatiemoment niet te lang wordt uitgesteld. Oftewel, hoe sneller, hoe beter. Als immigranten zeven jaar of langer in Nederland gewoond hebben (dus vanaf het achtste verblijfsjaar) draagt naturalisatie nog maar marginaal iets bij aan het integratieproces, in ieder geval op de arbeidsmarkt.

Het was handig geweest als Rood Vlees bijvoorbeeld de vergelijking met Duitsland had getrokken, waar naturalisatie een moeizaam proces is, en waar immigranten juist eerder werken. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat immigranten in Duitsland vooral Turken zijn en in Nederland voor een belangrijk deel ook Marokkanen. (Overigens zijn die verhoudingen door het beleid van Merkel sterk aan het verschuiven.) Etniciteit zegt alles, maar dat is taboe.

De redenering van Rood Vlees is dus: Geef ze veel. Dan geven ze vanzelf iets terug. Als vijftig jaar immigratie ons iets geleerd zou moeten hebben dan is het wel dat daar niets van terecht komt. Er is door Nederland niets aflatend gegeven. En wij kregen stank voor dank.

En het maar hebben over integratie, zonder dat verder in te vullen. En daar maar geld in steken met belachelijke inburgeringscursussen die niet nageleefd worden.

Teveel mensen verdienen hun brood met deze gevaarlijke onzin die Nederland steeds verder weg laat zakken in het moeras.

Wanneer zinkt nu eindelijk eens het realisme in?

http://joostniemoller.nl/2016/08/integr ... jke-mythe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21319
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

Dijsselbloem: Integratie niet mislukt

Redactie, 02-03-17

Afbeelding

,,Je kunt niet zeggen dat de integratie is mislukt.'' Dat zei de nummer drie van de PvdA, Jeroen Dijsselbloem, vandaag in het radioprogramma Dit is de Dag.

Volgens hem zijn er ,,heel veel dingen goed gegaan" op het gebied van integratie. ,,Ga eens in de collegezalen kijken in de grote steden. Die zitten inmiddels bomvol met kinderen met een migrantenachtergrond", aldus de minister van Financiën.

Op het punt van de inburgering kan het wel beter, zei hij. Dat moet veel verplichtender worden. Je kunt niet alle verantwoordelijkheid bij de nieuwkomers leggen, vindt hij. Mensen moeten bij de hand worden genomen en het inburgeringslokaal in worden getrokken, aldus Dijsselbloem. ,,We moeten terug gaan naar hoe de wet van Verdonk in elkaar zat.'' Destijds konden gemeenten er meer bovenop zitten dan nu.

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het integratiebeleid. ,,We hebben met de VVD niet alles voor elkaar gekregen wat we zelf willen'', verklaarde Dijsselbloem.

In een peiling van EenVandaag gaf onlangs 78 procent van de autochtone ondervraagden aan dat de integratie is mislukt. Veel van hen vinden dat de Nederlandse identiteit ,,onder druk staat". Nederlanders met een migrantenachtergrond zijn minder somber.

Dijsselbloem noemde het verder een 'fout' dat Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk bij de vorige verkiezingen op de kieslijst van de PvdA stonden. ,,Ze zijn oerconservatief. Het is ongelooflijk dat ze op de lijst zijn gekomen.'' De ex-PvdA'ers zijn in 2014 uit de fractie gegaan en hun eigen partij DENK begonnen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77495
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef: Volgens hem zijn er ,,heel veel dingen goed gegaan" op het gebied van integratie. ,,Ga eens in de collegezalen kijken in de grote steden. Die zitten inmiddels bomvol met kinderen met een migrantenachtergrond", aldus de minister van Financiën.
Ai..Dom...Ik las concertzalen.

Jeroen, die zalen zitten helaas niet vol met moslim kinderen met een migrantenachtergrond. Zorg eerst dat die zalen vol komen met moslim kinderen met een migrantenachtergrond, en dan kunnen we misschien, heel misschien zeggen dat Integratie niet mislukt is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8111
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door sjun »

Aangezien de Nederlandstalige media twee handen op een buik zijn met de zittende politiek moet je om daadwerkelijk geïnformeerd te worden over de toestand in Nederland gaan buurten op het wereldwijde web.

About immigration and crime in the Netherlands


Onder andere langs deze weg kan zulke informatie nog tijdig bij de kiezers terecht komen opdat ze ter zake geïnformeerd in plaats van politiekcorrect misleid of afgeleid hun politieke mandaat kunnen gaan verlenen.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8173
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door xplosive »

Een uitstekende video en inhoudelijk goed gedocumenteerd op basis van bronnen van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) in Nederland. Zie de links naar cijfers van het CBS in het eerste commentaarfragment onder de video.

Een video dus die het waard is om verspreid te worden.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Even logisch nadenken!

In een beschaving waar tolerantie de boventoon voert zal intolerantie dat een alternatief is voor de islam, zich uitsluitend concentreren op de onderste trappen van de toonladderbeschaving, alwaar een concentratie van islamitische tonen, die het aanhoren niet waard zijn, iemand kan aanzetten tot het uit zijn hoofd trekken van al zijn haren, teneinde de hoop te koesteren dat zijn gehoor zich nooit zal aanpassen aam de wanklanken die nu eenmaal debet zijn aan het hoorbare en ook waarneembare wereldwijde kankergezwel islam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Integratie is gedoemd tot mislukken omdat de gedachte aan een mohammedaan die wil en kan integreren, een utopie is van de vrije wil.

Bovendien is voor het kankergezwel islam nog geen oplossing gevonden.

Integratie was het placebo van de linkse politiek dat nu in de aanbieding is voor wie op 15 maart nog links wil stemmen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

“Integratie”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

“40 jaar integratie”...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Er hingen vanwege de verkiezingen zondag spandoeken aan de Erusmus brug te Rotterdam

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Ik denk dat onderstaande Turken betreft (of misschien Koerden). Ik kan me dergelijk gedrag van inboorlingen bij hun trouwfeesten niet voorstellen.
Bruiloftsgasten blokkeren Duitse snelweg
Automobilisten op de A2 moesten vol in de remmen toen zo'n twintig auto's ineens de weg blokkeerden. En tot hun grote verbazing stopte de stoet niet alleen, maar werd er ook uitbundig gedanst op de drie rijbanen. De feestvierders namen foto's van het tafereel en filmden het.

Bekeurd
Boze automobilisten belden de politie. Toen die poolshoogte kwam nemen, hadden de feestgangers de snelweg al weer verlaten. De politie wist ze echter op te sporen en riep ze op het matje. De groep werd daarop agressief, waardoor de politie om versterking moest vragen. Alle bestuurders zijn bekeurd vanwege gevaarlijk rijgedrag. Het gezelschap ging vervolgens door met feestvieren.
http://www.ad.nl/buitenland/bruiloftsga ... ~a27afbbd/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Ik lees nu dat bovenstaand vermeld gebeuren veel vaker voorkomt en veel vaker zal gaan voorkomen in de toekomst.
Idiote trouwrituelen zijn cashcow voor bekeurende politie
Sommige mensen vieren trouwerijen door overlast te bezorgen. Bijvoorbeeld door met snelle en dure auto als een idioot te rijden - uiteraard luid claxonnerend en in colonne. De politie loopt binnen.

Er zijn kneuzen die de mooiste dag van iemand anders leven vieren met een hoop kabaal en het hinderen van andere weggebruikers. Neem het voorval in Arnhem zondag. Gasten van een Marokkaanse bruiloft werden vijftien keer op de bon geslingerd omdat ze in dikke Porsches, Ferrari's en Mercedessen de verkeersregels aan hun laars lapten.
http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... ure-auto-s

In België was het dit weekend echter ook raak. Nabij Brussel besloot een trouwkonvooi te stoppen op een viaduct. Op een snelweg, dat is.
De Belgische politie constateerde 28 verkeersovertredingen en schreef voor bijna 2500 euro aan boetes uit. Kijk, zo doedde ge dat.
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... etes.dhtml
https://www.autobahn.eu/3776/idiote-tro ... e-politie/
(met video)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Dit ziende denken mensen dat het met de integratie van Turken niet zo vlot.

Afbeelding

Wel dat hebben ze mis.
Komt ten tonele: Tamar de Waal , Politiek filosoof, jurist, PhD, UvA
Afbeelding
Bij http://www.tamardewaal.nl/ kan je meer lezen over Tamar de Waal door Tamar de Waal.
Dat ze op 12 januari een speech nieuwjaarsreceptie Vluchtelingenwerk gaf.
Maar waarom ik haar hier ten tonele voer: zij heeft wetenschappelijk bewezen in haar proefschrift dat Turkse Nederlanders geen integratieprobleem hebben.
Ik denk: als er een integratie probleem is dan hebben inboorlingen dat zeker?
Bedevaartwetenschapper Tamar de Waal promoveert op linkse ‘mumbo jumbo’
‘Grondrechten gelden voor iedereen’, zegt UvA promovenda Tamar de Waal in een interview met NRC. En: ‘Turkse Nederlanders voelen zich gediscrimineerd en laten dat merken. Ze hebben een punt’. Wij hadden al hier en hier vastgesteld dat een onwetenschappelijke, emotionele mening gezag heeft tegenwoordig, maar vergeet niet dat meningen die voor wetenschap doorgaan ook welig tieren. Een mening is in het geval van De Waal overigens nog een compliment, dat suggereert opvattingen. Ik kan haar alleen maar betrappen op ideologisch voorgekauwde en gerepeteerde mantra’s die je eigenlijk alleen met heel veel emmers koud water kunt bestrijden, hoewel…
Voor verdere filering hier:
http://politiek.tpo.nl/2017/04/20/bedev ... mbo-jumbo/

En wie laten haar promoveren?
Zij promoveert aan het Paul Scholten Centrum, onder begeleiding van prof. Kymlicka (Queen’s University, Kingston), dr. Pierik (Universiteit van Amsterdam) en prof. De Wilde (Universiteit van Amsterdam).
Over het Stapel-gehalte in die kringen:
Wetenschappelijke linkse mumbo jumbo kan ook grappig zijn. De University College of London – waar De Waal ook heen ging – deed bijvoorbeeld een studie naar hersenen van ‘right wingers’ waaruit bleek dat die primitief waren, terwijl die van de ‘left-wingers’ (verrassing!) ‘besluitvaardig en anticiperend’ waren. Zo kun je ook onwelgevallige rechtse meningen uitsluiten: it’s your brain stupid! Wie ideologie bedrijft in plaats van wetenschap krijgt dit soort gekkigheid. En tot slot, wat er op de Universiteit van Amsterdam gebeurt is allang geen geheim meer, daar verzamelen de carrière besluitvaardige, anticiperende breintjes zich, de jihadisten-knuffelaars en narcistische SJW’ers, die cognitief compleet afhankelijk van elkaars onzin zijn geworden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49891
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Pilgrim »

Noorwegen: “Vluchtelingen”integratie mislukt

Geplaatst op 28 april 2017

Je zou “vluchtelingen” zo snel mogelijk aan een baan moeten helpen, verkondigen politici steeds maar weer. Dat zou de beste integratie zijn. Dat is echter niet zo eenvoudig. In plaats van de aangekondigde hooggekwalificeerde en net zo gemotiveerde “geschoolde krachten”, die voor een gouden toekomst van de Duitse economie zouden zorgen, kwamen er analfabeten, onopgeleide en ongemotiveerde mensen naar Duitsland en Europa. Integratie door werk – deze domme naïeve these werd nu door een onderzoek uit Noorwegen weerlegd.

Het “Ragnar Frisch Centre for Economic Research” van de Universiteit van Oslo stelde vast dat de integratie op de arbeidsmarkt eerst heel positieve aanzetten zou laten zien. Maar dan komt het: na een periode van vijf tot tien jaar zou het integratieproces compleet omdraaien. Dat wil zeggen; de kloof tussen het werkgelegenheidscijfer van de autochtone bevolking en dat van de immigranten zou steeds groter worden. De migranten stappen in toenemende mate van werk over naar de sociale hangmat, die immers ook in Noorwegen zeer goed ontwikkeld is. Ze zouden overwegend met sociale uitkeringen in hun levensonderhoud voorzien.

Waarom dat zo is, laat het onderzoek van de Noren waarschijnlijk politiek correct bewust open. Vermoedelijk echter hebben de immigranten in die jaren de noodzakelijke trucs geleerd om zich zonder werk door het leven te slaan en op kosten van de werkende Noorse bevolking te leven.

“We waren wel verrast door deze resultaten. Eigenlijk zou je toch hebben moeten verwachten dat de kloof tussen het werkgelegenheidscijfer van de autochtone Noorse bevolking en migranten in de loop der jaren steeds kleiner wordt, maar het tegendeel is het geval”, zegt Knut Røed, een van de onderzoekers van het Frisch Centre.

De Noorse minister van Integratie en Immigratie, Per Sandberg, verklaarde dat de regering zich wel degelijk bewust zou zijn van de problemen, maar niet alles zou nu eenmaal via de politiek te regelen zijn. Bijna berustend klinkt deze uitspraak: “Zelfs wanneer we de migranten steeds meer banen aanbieden, kunnen we niemand dwingen zich te integreren. Het komt aan op de wil tot integratie als je in Noorwegen iets wilt worden.”

De publieke opinie in het land was geschokt. Zo schreef de krant “Verdens Gang”: “Slecht nieuws voor de Noorse welvaartsstaat”.

Afgelopen jaar al had de Norwegian Police Security Service (PST) gewaarschuwd: islamitische immigranten zouden integratieresistent zijn en aanzienlijke problemen kunnen veroorzaken voor het gastland. Marie Benedicte Bjørnland, de cheffin van de PST, zei destijds in een tv-interview dat een groot aantal “asielzoekers” in een gemeenschap daar tot zeer onverkwikkelijke gevolgen zou kunnen leiden. Wat uiteraard opnieuw een politiek correcte beschrijving is voor de catastrofale toestanden die we nu in heel West-Europa beleven.

Bron: www.pi-news.net

Auteur: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/28 ... e-mislukt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Het is al eerder gesteld: Mohammedanen hebben niet veel op met de multicultuur. Ze hebben voldoende aan hun eigen cultuur.

Dat blijkt maar weer eens nu de StaatsTV een programma gaat maken over multiculturele huwelijken en wel in het bijzonder die tussen Marokkaanse vrouwen en kaaskoppen.
Dit zorgt voor ophef. Dan kan je b.v. lezen:
  • ' Waar bn je nou mee bezig???, je eihen volk ff ten schande zetten op tv. Ben je zo zielig??? Pak je kijkcijfers op een andere manier dan je eigen volk ten schande zetten. Ff serieus man dit doe je je eigen volk niet aan????????????? KRO-
https://www.facebook.com/KroNcrv/videos ... 608466204/
Oproepje van Ajouad El-Miloudi! We zoeken Marokkaanse vrouwen die een relatie hebben met een man van een andere cultuur, bijvoorbeeld een Surinamer, Turk of Hindoestaan.
Wil jij je verhaal delen? Mail dan: [email protected]
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42595
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Integratie vaak mislukking

Bericht door Mahalingam »

Idiote trouwrituelen zijn cashcow voor bekeurende politie

Afbeelding

Hier zien een van de vele bekeuringen uitgedeeld worden aan een deelnemer van een bruoloft.
Dat lijkt mij niet erg voor ze. Als je zulke dure auto's kunt rijden kan je best wel veel boetes betalen.
Bruiloftsstoet op de bon geslingerd
Volgens een woordvoerder van de politie gebeurt het vaker dat huwelijksgasten zich schuldig maken aan onnodig toeteren, door rood rijden en parkeren in het groen. ,,Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en wekt irritatie op bij andere mensen op straat.''

Volgens de zegsman kunnen zulke overtredingen aardig in de papieren lopen. ,,Ik gun iedereen een prachtige dag, maar ze moeten zich wel aan de verkeersregels houden.''
http://www.ad.nl/rotterdam/bruiloftssto ... ~aaeee3f7/

Kennen we hier al het trouwritueel van het uit het raam hangen van de bebloede lakens van de eerste huwelijksnacht?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie