Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor Ariel » Do Jul 01, 2010 12:34 pm

Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Door redacteur Rinke van den Brink

Het aantal meldingen van antisemitisme in Nederland vertoont een dalende trend. Dat concluderen de onderzoekers die in opdracht van het ministerie van VROM de Monitor Rassendiscriminatie 2009 hebben gemaakt.

In de Monitor gaat het om trendonderzoek over een periode van verschillende jaren. Geweld tegen moslims neemt toe. Discriminatie in zijn algemeenheid vertoont een lichte daling. Discriminatie op de arbeidsmarkt neemt af. Politie en justitie registreren vaker meldingen van discriminatie.

Zowel antisemitisme in al zijn vormen als geweld tegen en discriminatie van moslims hangen nauw samen met de actualiteit in binnen- en buitenland. Ernstige incidenten of ontwikkelingen in het Midden-Oosten zorgen voor meer antisemitische incidenten, zoals de moord op Theo van Gogh voor een sterke toename van geweld tegen moslims zorgde.

De uitkomsten van deze monitor staan wat betreft het antisemitisme haaks op het beeld dat het CIDI vorige week schetste. Voorlopige cijfers van het CIDI over 2009 en 2010 lieten volgens de organisatie juist een sterke toename van het antisemitisme zien.

Moeite
Onderzoeker Jaap van Donselaar, een van de auteurs van het hoofdstuk over antisemitisme, dringt nadrukkelijk aan op onderscheid tussen geweld (in elkaar slaan van mensen, stenen door de ramen, vernielingen aan joodse gebouwen) en schelden, antisemitische stickers op lantaarnpalen of e-mail. Niet omdat een antisemitische e-mail of telefoontje niet ernstig is, maar omdat het van een andere orde is dan fysiek geweld. Zoals de diefstal van een fiets ook niet te vergelijken is met een gewapende overval.

Van Donselaar klaagt dat hij moeite heeft om zijn genuanceerde benadering van het antisemitisme onder de aandacht te brengen. "Alsof niemand er in geïnteresseerd is", zegt hij.

Cijfers CIDI
In de cijfers die het CIDI op 24 juni publiceerde zit een verdubbeling van het aantal geweldincidenten (van twee in 2008 naar vier in 2009, nul in 2010 tot nu toe); een verdubbeling van het aantal bedreigingen (van drie naar zes in 2009, één in 2010 tot nu toe).

Het aantal vernielingen aan synagogen, monumenten en begraafplaatsen nam toe van nul naar zes in 2009 (geen gevallen tot nu toe in 2010). Bekladding van synagogen, monumenten en begraafplaatsen nam toe van twee naar drie voorvallen in 2009 en vier tot nu toe in 2010.

Antisemitische bekladdingen op andere plekken kwam in 2008 zeven keer voor en in 2009 zestien keer (in 2010 tot nu toe drie keer). Schelden werd in 2008 zeventien keer gemeld en in 2009 twintig keer (zes keer in 2010). In 2009 werden vijftig antisemitische e-mails gemeld tegen dertig in 2008 en 37 tot nu toe in 2010.

Daling 2010
In de CIDI-cijfers lijkt er op grond van de cijfers tot 24 juni in 2010 een daling op te treden van de ernstigere incidenten zoals geweld, bedreigingen, vernielingen aan synagogen en dergelijke. Ook bij het schelden lijkt zich een daling aan te kondigen. Bij e-mails en bekladding van synagogen is er sprake van een stijging.

Volkskrant-columnist Pieter Hilhorst had er dinsdag in zijn column nog even eerdere cijfers van het CIDI over antisemitisme in Nederland bij gepakt. Ten opzichte van 2002 (359 incidenten) is er in 2009 met 167 incidenten sprake van een scherpe daling van het aantal incidenten.

Rinke van den Brink publiceerde verschillende boeken over extreem-rechts en racisme

http://nos.nl/artikel/168754-onderzoek- ... mt-af.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor birdie » Do Jul 01, 2010 11:40 pm

Gelukkig maar, dat het antisemitisme aan het afnemen is.
't Is een hele opluchting na alles, wat die zielige joden allemaal mee hebben moeten maken! :?
Ons NOS staatsjournaal kwam in de uitzending van 20.00 uur met een ander zeer verontrustend bericht! :shock:

MOSLIMS WORDEN STEEDS MEER GEDISCRIMINEERD...

Ja, beste mensen, de kranten staat vol van dit soort alarmerende berichten!

Arme moslima's die van hun hoofddoek beroofd worden.
Oude moslima's die zomaar hun tasjes afgestolen worden.
De jonge en oudere moslima's worden bespuugd en nota bene voor hoer uitgescholden.
Jonge moslima's worden aangerand in het zwembad.
Moslim mannen worden aangevallen omdat ze een jurk dragen.
Baarden worden door Hollanders afgeschoren en uitgetrokken.
Er wordt gesist naar iedereen die moslim is!
Moskeeën worden massaal betreden door Friezen en Groningers die weigeren hun schoenen uit te trekken. De lompheid ten top. Varkens en honden worden aan lijnen mee genomen!

Ik hou ermee op, ik kan nog wel even doorgaan. Ik wil niemand vervelen met een lange waslijst over dit onrecht. Hoe is het mogelijk, dat wij, vrijheids lievende Nederlanders, onze liefdevolle islamitische medemens dit aandoen...

Ik kijk niet meer naar het NOSjournaal, maar luister nog een beetje op de achtergrond mee.
Ik kan er inmiddels mee leven, en boven de informatie uit stijgen.
Maar vanavond was het weer TENENKROMMEND!!! :yuk: :yuk: :yuk: Het is elke avond tenenkrommend, maar vanavond was het echt ERG!
't Is een schande.
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 02, 2010 12:28 pm

Onbetrouwbare Racismemonitor

Nausicaa Marbe,

Daar heb je ’m weer, de Monitor Rassendiscriminatie van extreemrechtsloerder J. van Donselaar & de Anne Frank Stichting
Wederom een misjmasj van selectieve feiten, tendentieuze meningen, loze aannames, disproportionele uitleg van onderzoekstechnieken. Plus de bekentenis dat veel relevante data ontbreken. Zelfs geven de auteurs toe dat hun termen en definities onduidelijk zijn. Ook schijnt een aantal geïnterviewden gebrekkig Nederlands te spreken.

Vraag
De vraag rijst of hieruit een zinnige conclusie kan voortkomen. De Monitor honoreert zulke scrupules niet; zo gaat dat met pseudowetenschap. Driehonderd bladzijden oudbakken analyses met wat nieuwe cijfers in elkaar geflanst, opdat de voorspelbare conclusie kan luiden dat de islamofobie groeit, het antisemitisme afneemt en de PVV niet deugt. Waar of niet waar, dit is slechts het halve verhaal.
Eerst Wilders. Vanzelf wordt hij door J. van Donselaar en W. Wagenaar van de Anne Frank-club ingedeeld bij het hoofdstuk ‘Extreem rechtse formaties’. Daar krijgt hij gezelschap van de SP en wellicht ook de PvdA, want die vallen, ofschoon niet genoemd, moeiteloos onder de monitordefinitie van rechts radicaal: bewegingen die zich oriënteren op het ‘eigene’ (ook de zelfgenoegzame linkse moralist?), een afkeer ventileren van politieke tegenstanders (de hysterische haat tegen rechts?) en een hang hebben naar een autoritaire, sterke man (van Marijnissen tot ‘binder’ Cohen?).

Links
De link met links komt niet uit de lucht vallen. Begin dit jaar verscheen het mede door Van Donselaar samengesteld rapport Polarisatie en Radicalisering in Nederland, waarin vrijwel dezelfde criteria gebruikt worden voor extreem links.
Binnen dezelfde begripsverwarring beweert de Monitor dat rechtsradicale leiders geneigd zijn ‘delen van hun ideologie te verhullen dan wel achterwege te laten’. Zó: de hele Tweede Kamer kan gelijk inpakken.
Hoe vaag de Monitor is, wordt duidelijk bij een verspreking van de auteurs. ‘Er is geen reden’, schrijven zij, ‘om een relatie tussen anti-islamitisch geweld en de groei van de PVV te suggereren.’ Suggereren? Is het rapport een suggestieve tekst of het resultaat van onpartijdig onderzoek? Uiteraard legt de Monitor niet uit waarom de relatie tussen geweld en de PVV niet wordt onderzocht.

Waar of niet waar, dit is slechts het halve verhaal Evenmin buigt de Monitor zich over geweld en discriminatie vanuit en binnen de islam: alle soorten racisme krijgen een hoofdstuk, behalve die.

Lui
Naast bevooroordeeld zijn de Monitorauteurs ook lui. Zo stellen ze: ‘Hoewel verondersteld kan worden dat de websites (...) van radicaal-islamitische signatuur discriminerende uitlatingen kunnen bevatten (...), is hierover weinig bekend.’
Zou het? Of had de Monitor geen zin om de feiten op te diepen? Bij het lemma Holocaustontkenning halen ze daarentegen wel Mark Rutte van z’n paarsplussige stal, maar niet de bloem der natie die het geschiedenisleraren jaar in jaar uit onmogelijk maakt te doceren over de jodenvervolging. Dat probleem duikt ook niet op in het hoofdstuk ‘Onderwijs’.

Bizar
Eveneens bizar: stelde de vorige Monitor uit 2008 dat ‘islamofobie’ aan alle criteria voldoet voor aparte registratie als discriminatie, in 2010 beweren dezelfde samenstellers dat dit een omstreden term is. Een omvangrijke analyse is nodig, menen zij, maar daar begint de Monitor niet aan.
Hoelang mag deze zinloze exercitie nog herhaald worden? Tot een regering met verstand aantreedt, die zulk broddelwerk weigert als uitgangspunt voor beleid. In het multi-etnische Nederland kan tenslotte niet worden volstaan met de veronderstelling dat de blanke meerderheid de gekleurde minderheden discrimineert. Autochtonen zijn evengoed doelwit van racisme en discriminatie.

Stereotiep
Ook het zogeheten diversiteitsbeleid, dat leidt tot stereotiep denken over groepen, voedt verdeeldheid en polarisatie. Tegelijk verschijnen er nieuwe vormen van interculturele solidariteit, komt er introspectie, zijn er onorthodoxe initiatieven, uit onverwachte hoek. Een racismerapport dat zulks niet mee weegt is halfbakken; met een zwart-witblik krijg je geen beter beleid.
Hoogste tijd voor een realistische kijk op wat ons splijt: eerst die Monitor maar eens onder de loep. Zou het geen liefdevolle eerste stap zijn de auteurs van hun verkokerde invuloefening te verlossen?

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... smemonitor
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 02, 2010 12:35 pm

Jaap van Donselaar blust een brandje

FILANTROOP - 02 JULI 2010

Je sticht een bureautje, vraagt subsidie aan en derangeert de tegenstanders van je ideologische vrinden zodat die vrij spel krijgen het land naar hun hand te zetten.

In een ver verleden was de Anne Frank-stichting, die de feitelijke draagmoeder is van Monitor Racisme & Extremisme, een organisatie van onbesproken gedrag, maar sedert links de organisatie in een machtgreep heeft is het een agitatiemiddel om politiek rechts te criminaliseren. Het communistische welszijnsdenken droop er dan ook als smeulend kaarsvet af bij de subsidieaanvrage in het jaar 1974:

"Het streven naar bewustwording van solidariteitsgevoelens van de klassensolidariteit met menselijke en morele inhoud, die prioriteit geeft aan de bevrijding van de arbeiders hier en aan de volkeren in de Derde Wereld ".

Met de nagedachtenis aan Anne Frank heeft het dan ook niets meer te maken, anders dan dat de naamgeefster postuum misbruikt wordt voor politieke banaliteiten als het in bescherming nemen van islamitische racisten en antisemieten.

Dat in allerijl Jaap van Donselaar uit z’n bed gebeld wordt om de wederopstanding van het door moslims aangemoedigde antisemitisme weg te knutselen, zeg maar te “verdonselen”, was dan ook te verwachten. Je belt Jaap en het komt voor mekaar. Die rotzooit wat met cijfertjes en het antisemitisme neemt niet toe maar juist af.

Klautert een politicus ondanks de moslimse doodsbedreigingen naar de politieke top, dan is daar Jaap de brandblusser weer om er een stokje voor te steken met “nieuw rechts-radicaal” en “systeemhaat tegen de overheid”.

Jaap de brandblusser wordt dan ook meteen voor de linkse camera getrokken om te profeteren dat mocht de PVV een ledenpartij worden, de neo-nazi’s elkaar zouden verdringen om lid te worden. Een links visioen dat nogal strijdig met de harde werkelijkheid blijkt te zijn, want de God van de Neo-nazi’s en NVU-Führer, Constant Kusters, vindt de PVV maar een smerige zionistenpartij, en dartelt bij demonstraties tegen de enige Joodse natie altijd mee met de politieke vrienden van Jaap de brandblusser.

Jaap de brandblusser beweerde met zijn Monitor Racisme & Extremisme: “Het probleem van ‘islamofobie’ is in Nederland afgelopen jaar aanzienlijk groter geworden. Dit betreft niet alleen het negatieve opinieklimaat over moslims, maar ook het toegenomen geweld tegen deze gemeenschap en het meer gedogen van tegen moslims gerichte uitingsdelicten”
Maar toen hij dat rapporteerde vergat hij dat zijn eigen statistieken dat tegen spraken:

264/2002
260/2003
geen opgave/2004
291/2005
259/2006
223/2007

De piek in het jaar 2005 was te verklaren door de moord op Theo van Gogh. Echter, dat de adhesiebetuigingen door moslims met de moord door Mohammed Bouyeri het aantal islamofobe uitingen oversteeg, heeft nooit de rapportage van Monitor Racisme & Extremisme bereikt, want bij Jaap de brandblusser is het extremisme bij voorkeur blank.

Jaap de brandblusser is door links Nederland uitgeroepen tot de nationale cijfergoochelaar die de gekleurde mens graag het wapen in handen speelt om zich te “verdedigen” tegen het blanke racisme. Zo is de onvriendelijke bejegening van de gekleurde door de blanke mens a priori racisme. En dus valt daar de kritiek op de Hitler-saluerende, spugende, scheldende, schoppende en slaande bontkraagjes ook onder.

Dat moslimse criminelen en straatschenders een voorkeur voor blanke slachtoffers aan de dag leggen, valt dan weer niet onder het predicaat racisme. Dat getinte pooierboy’s blanke boven gekleurde slachtoffers verkiezen, zal waarschijnlijk geen racisme zijn maar aan een gezond zakelijk inzicht en goede marktkennis toegeschreven worden.
Dat niet de gekleurde maar de blanke mens de achterstandswijken ontvlucht, zal Jaap de brandblusser hoogstwaarschijnlijk als woningverbetering kwalificeren.
Dat ondanks het jarenlange racismefantoom niet de gekleurde mens op grote schaal het land verlaat, maar juist de blanke de koffers pakt, heeft natuurlijk helemaal niets met racisme te maken, maar waarschijnlijk als reislust uitgelegd worden. Over de hoerroepers aarzel ik nog even, maar vaak zijn de roepers getint en het doelwit blank. Of Jaap de brandblusser daar een verklaring voor heeft weet ik niet.

Ook de positieve discriminatie om de gekleurde mens ten opzichte van de blanke te bevoordelen, valt vast niet onder racisme volgens de normen van Jaap de brandblusser. Universiteiten die een miljoenenextraatje krijgen om de allochtone student te stimuleren van zijn domheid af te raken, zal bij Jaap de brandblusser waarschijnlijk gebillijkt worden als het lenigen van een achterstand.

En om een hypothese op de lezers los te laten, zou het niet zo kunnen zijn dat sommige allochtonen neigen hun eigen tekortkomingen, falen of criminele fratsen aan discriminatie en racisme toe te schrijven? Immers, hoe vaak moeten we niet lezen dat straatschendende bontkraagjes geen daders maar zelf slachtoffers zijn van achterstelling en daarom daders worden. En als dat zo zou zijn, waarom ontbreken de Hindoe-jongeren (om er eens een andere soort gekleurde mens bij te slepen) in de strafdossiers en de penitentiaire instellingen?

Er zijn in Nederland 1 miljoen moslims en 40 000 Joden. Moslims zijn doorgaans aanzienlijk beter als zondanig te herkennen dan Joden. Het is dus veel makkelijker moslims dan Joden te belagen. Desondanks valt niet te ontkennen dat er relatief veel antisemitische uitingen zijn die veelal een andere weg zoeken dan fysieke. En dan weten we niet eens hoe het zou zijn als een aanzienlijk deel van de Nederlandse Joden een herkenningsteken zou dragen zodat antisemieten het net zo makkelijk als racisten hebben om hun potentiële slachtoffers te identificeren. Die enkele keer dat het uitgeprobeerd werd viel vies tegen, zagen we onlangs bij de Joodse Omroep.

Daarover werd ik op mijn wenken bediend. Gisteren vertrouwde een bekende Nederlander mij toe dat hij met zijn vrouw en kinderen op een station ergens in Nederland “Jood, Jood!” toegeroepen kreeg door een getinte Nederlander. Niet dat de bekende Nederlander of zijn vrouw en kinderen Joden zijn of er op lijken. Slechts het dragen van een T-shirt met Hebreeuwse tekst was aanleiding genoeg voor deze galmende vocalise.

Tot slot, heeft Jaap de brandblusser ooit onderzoek gedaan naar de aangiftebereid naar etnische achtergrond bij racistische uitingen? Het is slechts een veronderstelling, maar racisme blijkt een kapstok waar je je falen aan op kunt hangen zodat je de ander schuldig kunt maken aan je eigen wandaden. In zo’n geval is het bestaan van een knutselbureautje als Monitor Racisme & Extremisme mooi meegenomen. Je belt Jaap, en het komt voor mekaar.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=11606
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 20, 2010 3:26 pm

Ja hoor, de negende editie is uitgekomen. Geheel geactualiseerd.
http://www.annefrank.org/ImageVault/Images/id_11703/scope_0/ImageVaultHandler.aspx
Negende Monitor Racisme & Extremisme
van de Anne Frank stichting.
Carel Brendel geeft aan wat nieuw is:
http://www.hetverraadvanlinks.nl/Ayatollah1.htm
Verzet tegen shariarechtbanken is nieuw extreem rechts
De samenstellers hebben weer eens een ander etiket bedacht voor de PVV: ‘nieuw extreem rechts’. [...]
Laat u vervolgens de volgende zin op u inwerken: “Verder steunt de EDL Israël.” Inderdaad, Het staat er echt, eveneens op blz. 71. Steun aan Israël is kennelijk een kenmerk van ‘nieuw extreem rechts’. Zo diep is de Anne Frank Stichting, die de nalatenschap van een joodse onderduikster beheert, inmiddels gezonken.

Verlos Anne Frank van de antiracisten
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor Schepsel » Ma Dec 20, 2010 3:30 pm

Gelukkig is het aantal uitingen van racisme, of het aantal meldingen daarvan, afgelopen jaar met 30% afgenomen, zo las ik in de krant, ik denkt het NRC.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40702
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 20, 2010 4:11 pm

Verzet tegen shariarechtbanken is nieuw extreem rechts
...
Steun aan Israël is kennelijk een kenmerk van ‘nieuw extreem rechts’. Zo diep is de Anne Frank Stichting, die de nalatenschap van een joodse onderduikster beheert, inmiddels gezonken.

Ik heb vaak een grotere hekel aan deze linkse idioten met hun stereotype geprogrameerde hersens dan aan moslims. Moslims kunnen er vaak niets aan doen dat ze zijn zoals ze zijn maar deze mensen zouden beter moeten weten. Ik ken geen andere mensen die zo rigide en dogmatisch in elkaar steken als de 'progressieve' medemens. Nog even en dan ben je ook extreemrechts als je Mohammed niet als een echte profeet erkent. Deze mensen zitten vast in een ideologisch denkkader wat ten onrechte progressief genoemd wordt en als je lang genoeg in zo'n denkkader blijf vastzitten wordt je waanzinnig en dat is kennelijk wat er met ze gebeurt is. Ideologie vergiftigt de hersenen. Anne frank zou zich voor deze krankzinnige idioten schamen. :yuk:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18528
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor mercator » Ma Dec 20, 2010 4:54 pm

Pilgrim schreef:Ik heb vaak een grotere hekel aan deze linkse idioten met hun stereotype geprogrameerde hersens dan aan moslims.


Als je het toppunt van linkse dhimmie-idiotie wil bewonderen kijk dan s op de anti-Wilders site krapuul.nl (wel opletten, niet voor mensen die overgevoelig zijn aan onzin :D ). In afleveringen wordt daar nu een boekje gepubliceerd dat bewijst WILDERS=HITLER !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2426
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Dec 20, 2010 6:14 pm

Ik wilde op krapuul weten hoe men daar op de Wilders prijzenregen reageerde.
Doodstil was het er. En wat me ook opviel aan de PvdAer Timmermans; hij hekelde Wilders, zijn rede leek rechtstreeks van krapuul af te komen. Het gaat met de PvdA net zo als met krapuul, ´t bloed leeg. De bloedtransfusie zou van de nieuwe reageerders moeten komen. Het lukt alleen niet om een blijvende post daar te plaatsen.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

mercator
Berichten: 18528
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Onderzoek: antisemitisme in Nederland neemt af

Berichtdoor mercator » Ma Dec 20, 2010 6:35 pm

silkyboxershortXL schreef:Ik wilde op krapuul weten hoe men daar op de Wilders prijzenregen reageerde.
Doodstil was het er. En wat me ook opviel aan de PvdAer Timmermans; hij hekelde Wilders, zijn rede leek rechtstreeks van krapuul af te komen. Het gaat met de PvdA net zo als met krapuul, ´t bloed leeg.


Een verdere overeenkomst is dat het niveau gelijke tred houdt met die leegloop. Links vertelt de zotste praatjes-zoals Cohen-in een poging om "een vuist te maken". Zoiets. Anders kan ik die debiliteiten niet verklaren. In een van mijn laatste posts daar vroeg ik of die vergelijking Wilders=Hitler iets te maken had met reïncarnatie en ze leken er nog ernstig op in te gaan ook :D !

De grappigste daar is nog die HUIB, free-lance consultant on development in multicultural urban area's :D
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten