Pagina 1 van 1

Cursus omgaan met hangjeugd

Geplaatst: do sep 09, 2010 9:03 am
door Ariel
Cursus omgaan met hangjeugd

Door Tjerk de Vries
AMSTERDAM - Je zou denken dat iemand die zich op straat misdraagt heropgevoed moet worden, maar in Amsterdam is het omgekeerde het geval. Tot grote woede van enkele politici gaan er opnieuw cursussen van start waarbij brave burgers leren hoe ze met hangjongeren moeten omgaan

Dit is niet te geloven", briest Maurice Limmen van het CDA. "Je leert daar belachelijke dingen. Als een jongen in je portiek pist, moet je vragen 'Zo, de nood was hoog?' Of als er iemand met zijn scooter over de stoep scheurt, dien je te zeggen 'Zo, had je haast?' In feite leer je op die cursus te zeggen 'Sorry dat ik er wat van zeg'. Belachelijk dat daar geld voor wordt uitgetrokken!"

Veel mensen hebben overlast van hangjongeren. Hen aanspreken op storend gedrag heeft vaak niet het gewenste effect. Dat is volgens stadsdeel Centrum de reden om de cursus, gratis, aan te bieden.

"Het gaat erom dat angsten om die jongeren aan te spreken worden overwonnen", zegt Ton Boon van Centrum

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7599 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Cursus omgaan met hangjeugd

Geplaatst: do sep 09, 2010 9:14 am
door mercator
In Heerlen wordt het hangprobleem nog anders opgelost. De hangplekken-bij de supermarkt, in het plantsoen...-worden buiten het stadscentrum verplaatst en aantrekkelijk gemaakt: overdekt, met een windscherm, een plekje om de brommertjes te parkeren, een bankje etc. Zeker géén camerabewaking want dat willen de "jongeren" niet, dan worden ze boos! De politie heeft ook beloofd om niet aanwezig te zijn bij de nieuwe hangplekken om de jongeren niet te "provoceren". Alleen komt de gemeentedienst elke maandag het zwerfvuil oprapen, de in brand gestoken prullenbakken vervangen, de uitgerukte fitness toestellen vernieuwen.

Re: Cursus omgaan met hangjeugd

Geplaatst: do sep 09, 2010 10:57 am
door Monique
Waarom geen cursus voor hangjeugd:

Cursus fatsoen !!!

Te moeilijk?

Re: Cursus omgaan met hangjeugd

Geplaatst: do sep 09, 2010 2:35 pm
door Manon
Ik vond net nog een leuke :

We hadden hier verleden week het leuke bericht dat drie "jongeren" - niet gespecifieerd - een oma en twee kleinkinderen hadden kunnen redden uit een woningbrand. Vader is begin deze week overleden.

Grote helden! veel misbaar.
"jongeren" werd dus niet gespecifieerd.

Gisteren bleek dat één van de helden daags nadien was teruggekeerd naar de uigebrande woning en daar de laptops en resterende bruikbare dingen had gepikt.

"jongeren" bleek ineens één Marokkaan te zijn, en twee vlaamse jongetjes.

Inbreker bleek ALID E.M. te zijn (mèt balkje over de ogen), twee andere VLAAMSE jongeren, natuurlijk mèt naam en toenaam in de krant nadat het marokkaantje had bekend.

--------------------

Cursus hangjeugd:

Held breekt in....
"Al goed dat ge terug bent gekomen om de rest te redden van de brand...."

Re: Cursus omgaan met hangjeugd

Geplaatst: do sep 09, 2010 10:43 pm
door Rechtsliberaal
Zwakkeren hebben kennelijk ALTIJD gelijk in NL, ook al halen ze het bloed onder de nagels vandaan van de sterkeren middels bijvoorbeeld straatterreur