De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71994
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 13, 2010 1:11 am

De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Niet alleen joden voelen zich in ons land bedreigd door intolerante moslims. Ook medemoslims van de ahmadiyya-gemeenschap zijn bang. ‘Wij moeten worden gedood.’

De kleine ahmadiyya-moslimgemeenschap in Nederland maakt zich grote zorgen over acties van radicale geloofsgenoten. ‘Dit jaar kregen we twee brieven waarin we kaffirs (ongelovigen, red.) werden genoemd en werd gezegd dat we de vijand van de islam zijn’, zegt Noer L. Verhagen, landelijk voorzitter, in de Mobarak-moskee aan de Oostduinlaan in Den Haag.

De angst zit diep, camera’s aan de gevel bespieden de omgeving. ‘In Engeland werden dit voorjaar vlugschriften verspreid waarin werd opgeroepen ons ‘ketters’ te doden. Ook werden posters opgehangen in winkels in Londen en Bradford, waarin werd gewaarschuwd dat de eigenaar een ahmadiyya is en dat een moslim er niet moet kopen.’

Rond deze tijd waren ook ahmadiyya-moskeeën in de Pakistaanse stad Lahore doelwit van bomaanslagen, waarbij 86 doden vielen. Voorzitter Verhagen: ‘De ideeën stoppen niet bij de grens. We willen geen strijd, maar houden rekening met geweld in Nederland.’

De ahmadiyya-beweging ontstond in 1889 en kent over de hele wereld zo’n 150 tot 200 miljoen aanhangers. De ahmadiyya geloven dat de voorspellingen over de Messias zijn vervuld, terwijl de andere moslims nog op zijn komst wachten.

Nooit gepakt
Dreigementen tegen deze, in de ogen van orthodoxe moslims afvallige, groep zijn niet nieuw. Jaren geleden besloot het gemeentebestuur van Heusden een informatiedag te annuleren na dreigementen uit de Turkse gemeenschap.

Ook de Nederlandse imam Abdul Jabbar van de Ven uit Helmond laat zich niet onbetuigd, zegt Azhar Naeem, woordvoerder van de ahmadiyya en aanwezig bij het gesprek: ‘Hij riep op ons tot het uiterste te bestrijden.’

De moskee in Den Haag werd in 1987 in brand gestoken. De daders zijn nooit gepakt. Als aanstichters van de recente terreur wordt gewezen naar de organisatie Khatm-e-Nabuwat (‘Het einde van het profeetschap’), een breed gesteunde fanatieke beweging die in Pakistan sterk vertegenwoordigd is. Azhar Naeem: ‘Sinds 1974 worden wij in Pakistan voor de wet als niet-moslim beschouwd. En sinds 1984 is het ons verboden ons voor te doen als moslim.’ Voorzitter Verhagen voegt toe: ‘Wij dienen te worden gedood.’

Voor de ahmadiyya is de islam een vreedzame godsdienst. Zij verzetten zich tegen elk vorm van extremisme. In Nederland wonen zo’n 850 volgelingen, met een moskee in Den Haag en gemeenschapshuizen in Nunspeet en Amsterdam. Ze zijn sinds 1926 actief. De eerste moskee in Nederland was van de aanhangers van ahmadiyya en gebouwd in 1955. ‘We willen een signaal geven aan de politiek’, zeggen beide heren. ‘Ze moet oppassen dat het extremisme in Nederland niet groeit.’

Een woordvoerder van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) meldt dat zijn organisatie enkele jaren geleden onderzoek heeft gedaan naar mogelijke spanningen tussen de ahmadiyya-beweging en de Khatm-e-Nabuwat.

In welke mate er op dit moment sprake is van dreiging, kan de AIVD om operationele redenen niet zeggen.

http://www.depers.nl/binnenland/531138/ ... rante.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor Dhana » Ma Dec 13, 2010 1:16 am

Ohh mijn God. Het lijkt wel of het allemaal steeds erger aan het worden is. En extremisme?? Geen moslim die op staat en er openlijk afstand van neemt. Voor mij zijn al die zwijgers net zo goed extremisten.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Dec 13, 2010 1:06 pm

‘Dit jaar kregen we twee brieven waarin we kaffirs (ongelovigen, red.) werden genoemd en werd gezegd dat we de vijand van de islam zijn’,

En met zo'n zin van 'we worden voor ongelovigen uitgescholden' proberen de ahmadiyya-volgelingen begrip, bij ons, voor hun situatie te kweken. To hell with them!
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Re: De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor bijwoner » Vr Dec 17, 2010 1:17 am

Ariel,
Het probleem dat de resterende 95% van De mondiale Moslims heeft met deze mensen is:
zij gebruiken hun hersens en formuleren zinnen waaruit allereerst de bereidheid blijkt om een goede dialoog met elkaar te krijgen.

DPK is immers tot stand gekomen, nadat ik inging op een uitnodiging van hun website om tot een dialoog te komen. Pakistan bleek de thuisbasis van deze geloofsstroming te zijn, en juist dit land wordt binnen 48 uur nadat ik over DPK schrijf op bomaanslagen getracteerd.
WiKI-Leaks zal daarover nog wel enige opheldering verschaffen en dan met name de waarschijnlijkheid dat juist de VML en wapenfabrikanten graag de wapens en munitie doorspelen voor dat soort gevallen van 'zelfverstuiving in de naam van Allah' . Niks erbarmen: handel toch!!!
Al eerder hebben we daarover gechat met elkaar en al eerder heb je de kans ontzenuwd dat dit iets met mij of de DPK van doen zou kunnen hebben.

Maar het probleem is er toch maar levensgroot: wie geen geweld als oplossing ziet, zal zijn of haar hersens moeten gaan gebruiken. En wel allereerst bij het serieus lezen van De Heilige Koran. We mogen ervanuit gaan, dat de in ons land wonende ahmadiyya-gelovigen vooral 'de pee in hebben', dat zij nu een mikpunt van haat geworden zijn. Het is natuurlijk niet handig, in dezelfde fobie te schieten als Geert Wilders. Het is uiterst onwaarschijnlijk, dat een ahmadiyya-volgeling ook zo'n sluitend politie- en beveiligingscordon om zich heen krijgt.

Misschien is het voor hen alsnog een optie, een eigen Politieke Partij op te richten in ons land?
Dan kan men vanwege de Parlementaire onschendbaarheid, alsnog in aanmerking komen voor verdere aandacht tegen hun vervolgers. Het eeste pijnpunt waarover dan gestreden zal gaan worden is de Islamitische erf wetgeving, die nogal flagrant discriminerend is voor vrouwen en wezen. Zoals van ouds : 'ieder ketter heeft zijn letter', gebruiken zij een iets afwijkende versie van DHK. Zij hebben gegarandeerd DHK wel gelezen, dat is iets wat tot 2009 85% van de zich Moslim(a) noemende inwoners van ons land achterwegen hebben gelaten.
Je zal ook eens van je fouten leren, toch ?

mercator
Berichten: 18581
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor mercator » Vr Dec 17, 2010 11:14 am

Zwartmeer schreef:
‘Dit jaar kregen we twee brieven waarin we kaffirs (ongelovigen, red.) werden genoemd en werd gezegd dat we de vijand van de islam zijn’,

En met zo'n zin van 'we worden voor ongelovigen uitgescholden' proberen de ahmadiyya-volgelingen begrip, bij ons, voor hun situatie te kweken. To hell with them!


Idd. Laat ze elkaars haathutten maar opblazen in hunne thuislanden.
Ik hoor dat het weer bloedfeest was in Pakistan bij het schitterende Ashura gebeuren waar Tukkerin zo dol op is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Re: De angst zit diep

Berichtdoor bijwoner » Vr Dec 17, 2010 4:32 pm

mercator,
Dat 'zwartmeer' dit soort reacties geeft is weinig slim.
De hel als verzamelplaats van ongelovigen, trekt meer mensen dan velen nu wel denken. In DPK wordt hier aan de hand van Koran & Bijbelteksten gedetailleerd op in gegaan.

Het is een stuk productiever, om DPK in ons land uit te brengen op e-book of DwarsLigger. We mogen ervanuit gaan, dat dit zijn weg over de grenzen wel vindt, waarna het vernietigen van de eigen generaties een halt wordt toegeroepen.

Wie oproept tot 'de hel als verzamelpunt' , is ronduit demonisch ge'ispireerd.
Dat DHK dat ook doet, maar dan onder de vlag 'verzamelplaats van Allah' is al erg genoeg!
Het wordt tijd, dat we ' het leven meer gaan vieren' (om met Femke Halsema te spreken) en wel buiten de politiek om.

Vanmiddag om 13.30 uur gaf ze een persconferentie waarin ze haar vertrek verduidelijkte uit het Groenlinkse kamp. :turban:

Mahalingam
Berichten: 38965
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 26, 2010 4:10 pm

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/hardliners-call-for-deaths-of-surrey-muslims-2112268.html
Dit was in Engeland waar werd opgeroepen: "Kill an Ahmadiyya en make Allah happy!".:
Hardliners call for deaths of Surrey Muslims
Hardline Islamists in Britain have been distributing leaflets calling for the murder of AhmadiMuslims in Kingston-upon-Thames whilst mosques have been vandalised in Newham and Crawley. Preachers in south London have also been orchestrating a boycott of Ahmadi businesses and Ofcom has had to reprimand an Islamic satellite channel for repeatedly calling the sect "Wajib-ul Qatal" - an Arabic phrase used to describe those who digress from mainstream Islam that translates as "liable for death".

In zo'n geval lopen de autoriteiten het vuur uit de sloffen voor een dialoog maar de figuren die deze fitna ideologisch aanzwengelen zitten in Pakistan.
"Historic" meeting between Ahmadiyya Community and Tooting Islamic Centre ends in silence
Ten days after what was billed as a “historic” meeting to rebuild community relations damaged by a hate campaign against a minority Islamic sect the main participants seem unable to agree what, if anything, it has achieved.

In October, the Wimbledon Guardian and the Wandsworth Guardian revealed evidence of a hate campaign against the Morden-based Ahmadis, an Islamic minority sect considered non-Muslim by many mainstream Muslims.
Our investigation focused on Tooting and the Tooting Islamic Centre (TIC) in Upper Tooting Road, where an anti-Ahmadi conference was held in March in which worshippers were told to boycott Ahmadi-run shops.
After that conference, Ahmadi-run shops complained of a sharp loss of trade and anti-Ahmadi leaflets have been found on display in a Tooting cosmetics shops and on the main noticeboard of the Tooting Islamic Centre.
Following our investigation, a meeting, organised by Tooting MP Sadiq Khan, was held at Wandsworth Town Hall on Monday, December 13 to discuss the Ahmadis’ concerns.
It was attended by Mr Khan, Wandsworth police borough commander David Musker, Wandsworth Council Leader Edward Lister, four representatives from the TIC and nine representatives from the Ahmadiyya Muslim Association (AMA).
A joint statement was due to be issued last week on behalf of the TIC and the AMA, but so far no statement has been agreed and no further meetings have been planned.
This newspaper was denied access to the meeting and the participants are remaining tight lipped on the outcome - billed by Tooting MP Sadiq Khan as a “historic” chance for the TIC and AMA to clear the air.
In an interview last month Mr Khan said he did not know about the anti-Ahmadi campaign until told by this newspaper in October.
At the time he said he was pleased to “organise this historic first meeting”.
But yesterday his only comment was to issue a two line statement saying: “It was agreed the management of TIC and the Ahmadiyya community leaders would try and agree a joint statement, and I am hopeful this will reflect the goodwill and positivity that was evident from all sides during the meeting.”

Kingston police were investigating allegations of hate crimes after a leaflet was allegedly distributed in Kingston town centre.
A teenage Ahmadi girl, who did not want to be named, gave police a statement claiming the leaflet, which she said was written in Urdu, said: “Kill a Qadiyani [Ahmadiyya] and doors to heaven will be open to you”.
Kingston police later said it had never been handed the leaflet and has not received any other allegations.

http://www.wandsworthguardian.co.uk/news/8755032.Meeting_between_Ahmadiyya_Community_and_Tooting_Islamic_Centre_ends_in_silence/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Re: De angst zit diep bij de ahmadiyya-volgelingen

Berichtdoor bijwoner » Zo Dec 26, 2010 6:32 pm

Mahalingham,

Dat mag wel vertaald worden, lijkt mij.
Hoewel, het zal wel verkiezingsretoriek zijn, want GB is een belangrijke wapenexporteur, dat er trots op is miljardenwinsten te behalen over het bloed van haar slachtoffers. Daarnaast is the City of London de plek waar meer dan 1.000 zakkenvullers rondlopen, (die via hedgefondsen 'onze pensioenen' naar de knoppen helpen), met een bonus van meer dan 1 miljoen pond per jaar. Nee, er zal beslist niet staan dat er ook maar iemand is, die het spijt zijn zakken gevuld te hebben over de ruggen van kwetsbare, misleide mensen. Geld wat stom is, maakt recht wat krom is - en vica versa....:turban:


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten