'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Di Mar 08, 2011 11:16 am

Gelukkig gaat het niet over een allochtoon, maar over een Belgische bekeerde vrouw.. :smile:

'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'
dinsdag 8 maart 2011

De Hema-vestiging in het Belgisch-Limburgse Genk heeft een uitzendkracht ontslagen omdat ze een hoofddoek droeg.

De Vlaamse krant De Standaard meldt dat dinsdag.

Negatieve reacties
De vrouw had de winkelleiding gevraagd of ze een hoofddoek mocht dragen. 'De winkelleiding gaf haar daarvoor toestemming, maar er kwamen veel negatieve reacties van klanten. Daarop werd haar gevraagd die hoofddoek af te zetten, maar ze weigerde dat.

Daarop hebben we besloten de overeenkomst met de vrouw stop te zetten,' aldus een Hema-woordvoerder in de Vlaamse krant.

Geen allochtoon
Klachten over haar werk in de winkel waren er niet. Het gaat om een jonge Belgisch-Limburgse vrouw, geen allochtoon.

Uitzendbureau Randstad bevestigt het ontslag, maar zegt er niets tegen te doen. 'Daar kunnen wij als uitzendkantoor niet in tussenkomen. De klant bepaalt zelf de criteria om het contract met mensen stop te zetten.'

El Hema
Voor een ontwerpwedstrijd werd in 2007 in Amsterdam nog een Arabische Hema ontworpen, El Hema geheten. De winkel was een tentoonstelling van een Hema met Nederlandse producten met een Arabisch tintje, zoals een halal-rookworst.

De als parodie bedoelde tentoonstelling viel bij de 'echte' Hema destijds aanvankelijk niet in goede aarde.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... fddoek.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Dutch » Di Mar 08, 2011 1:20 pm

Wel, ik ben van oordeel dat een vrouw met een hoofddoek aangeeft dat ze een échte moslima is en als dusdanig gewoon thuis hoort te blijven volgens haar principes! Niks werken waar ook mannen komen, niks alleen zonder mahraam rondhossen, geen intelligente dingen doen aangezien ze maar de helft van het mannelijk brein zou hebben...waarom wil die vrouw uberhaupt werken? Dat mag en kan dus niet!
Goed van de Hema, zelf wens ik nooit bediend te worden door een minderwaardige, die dat dan nog duidelijjk aangeeft ook!

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Dhana » Di Mar 08, 2011 5:35 pm

Helemaal met je eens, Dutch. Zo hypocriet en je dan zonder marham tussen mensen van beiderlei kunne begeven. Thuis blijven inderdaad. En zelfs geen boodschappen doen zonder behoorlijk toezicht. Dat scheelt weer horionvervuiling als de boven de dertig komen.
Laatst gewijzigd door Dhana op Di Mar 08, 2011 5:38 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Di Mar 08, 2011 5:36 pm

Stel je voor dat Mohammedanen ineens niks meer bij de HEMA willen kopen. :evil: Mijn respect voor de directie van HEMA is weer gedaald .

Hema heeft niets tegen dragen hoofddoekjes.

GENK - Het ontslag van een uitzendkracht van een Belgisch filiaal van de Hema is niet gericht tegen het dragen van een hoofddoekje, maar heeft te maken met respect voor Belgische gewoonten. Dat heeft de Hema dinsdagmiddag verklaard.

De Vlaamse krant De Standaard meldde dinsdag dat de uitzendkracht van de vestiging Genk was ontslagen omdat ze een hoofddoek droeg. De Hema bevestigde het bericht 's middags.

De filiaalleiding had na een verzoek van de medewerkster in eerste instantie ingestemd met het hoofddoekje, maar kwam daar na „veel negatieve reacties van klanten” op terug. „Omdat het in België niet gebruikelijk is in openbare ruimten een hoofddoek te dragen en wij ons als Hema aanpassen aan de cultuur en gewoonten van een land, is de uitzendkracht gevraagd haar hoofddoek niet meer te dragen”, aldus de winkelketen. De vrouw weigerde, waarna haar contract niet werd verlengd.

„In België is het klaarblijkelijk niet gebruikelijk een hoofddoek te dragen in winkelketens, supermarkten en publieke functies. Hema conformeert zich aan de gewoonten van een land”, zegt de Hema. Het winkelbedrijf vindt dat België of andere landen waar het filialen heeft, niet is te vergelijken met Nederland waar over het algemeen anders wordt aangekeken tegen het dragen van een hoofddoek.

De Hema wil benadrukken dat de beslissing het contract met de uitzendkracht niet te verlengen „niet is gericht tegen het dragen van hoofddoeken in het bijzonder, maar dat dit geldt voor alle uitingsvormen die afbreuk zouden doen aan een neutraal en discreet imago van Hema”.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9220 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Manon » Di Mar 08, 2011 5:45 pm

volgens het inquisitiecentrum is er toch misschien wel wat islamitische shit aan de knikker.

http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 110308_024

'Wij vinden het jammer dat Randstad vooraf geen contact heeft opgenomen met ons', zegt De Witte. 'Wij beschouwen ons ter zake toch als expertisecentrum, en Randstad kent ons ook heel goed. Een tijd geleden zaten we nog samen rond de tafel.'

Het CGKR hoedt er zich voor het ontslag zomaar af te doen als discriminatie. 'Daarvoor kennen we de feiten onvoldoende. Dat vergt verder onderzoek.' De Witte stelt wel dat er redenen zijn om aan te nemen dat het kan gaan om discriminatie op basis van geloofs- of levensbeschouwing. 'Vroegere rechtszaken hebben aangetoond dat een werkgever niet kan of mag ingaan op discriminerende vragen van klanten. Dat geldt voor Hema, maar evenzeer voor Randstad.'

De wetgeving voorziet wel in een uitzondering op de non-discriminatieregel als er sprake is van een wezenlijke en bepalende beroepsvereiste, maar het niet dragen van een hoofddoek kan niet als dusdanig beschouwd worden, vindt De Witte.

Het Centrum gaat voorlopig zelf geen stappen ondernemen. 'Het gaat hier om een individueel slachtoffer. Het komt haar toe met ons contact op te nemen', besluit de directeur van het CGKR.


Binnenkort gaan we betogen voor het recht op het dragen van een pamper tijdens de werkuren! Dat moet zo van mijn geloof!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Dhana » Di Mar 08, 2011 5:52 pm

Ik word helemaal onpasselijk van al die bedrijfsdirecties. Mijn grootste irriratie is AH die tijdens de feestdagen een kerstboom ergens ver verstopt en het woord kerstmis mijdt als de pest omdezelfde reden als de Hemadirectie zich nu in alle bochten wringt om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Eigenlijk zouden wij die ketens eens moeten gaan boycotten. Weigeren door een hoofddoekje geholpen te worden ivm sexediscriminatie.
Laatst gewijzigd door Dhana op Di Mar 08, 2011 5:59 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Di Mar 08, 2011 5:55 pm

'Het gaat hier om een individueel slachtoffer. Het komt haar toe met ons contact op te nemen'


En weer gaat het recht van het individuele slachtoffer ( lees bekeerde moslima) voor het recht van de collectieve slachtoffers, ( lees klanten HEMA ) want de niet de islamitische HEMA bezoekers zijn net zo goed slachtoffer omdat zij tegen die vervloekte hoofddoekjes aan moeten kijken. Zij kunnen er namelijk een hoofddoek trauma aan over houden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Di Mar 08, 2011 6:18 pm

Zucht...De Internationale Vrouwendag wordt er bij gehaald. Het hoofddoekje is inderdaad een goed voorbeeld van de emancipatie van de vrouw. :?

Ontslag wegens hoofddoek is "flagrante discriminatie"

Het ontslag van een werkneemster met hoofddoek door winkelketen Hema is "flagrante discriminatie". Dat zegt het Vrouwen Overleg Komitee (VOK). Het comité vindt dat de overheid dringend tegen dergelijke praktijken moet optreden.

Hema verbrak het contract van de Limburgse vrouw nadat er veel negatieve reacties van klanten waren binnengekomen. De vrouw had een contract bij het uitzendkantoor Randstad.

"Het bedrijf Hema volgt de discriminerende houding van de klanten in plaats van een duidelijke signaal te geven dat discriminatie niet kan", aldus het VOK, dat in zijn reactie stelt dat er geen klachten waren over het functioneren van de ontslagen werkneemster.

Ook Randstad gaat volgens VOK in de fout, door zich neer te leggen bij "de nieuwe discriminerende criteria" die Hema hanteert.

"Internationale Vrouwendag?"
"Het is een kaakslag dat net op de honderdste verjaardag van de Internationale Vrouwendag blijkt dat het dragen van een hoofddoek tot ontslag kan leiden", zegt het VOK nog. "De overheid moet paal en perk stellen aan dergelijke discriminaties. Dat is evenwel niet zo evident als je intussen zelf niet altijd het goede voorbeeld geeft en in een aantal steden een hoofddoekenverbod voor loketfuncties invoert."

Het Vrouwen Overleg Komitee is een feministische denktank die elk jaar op 11 november de Nationale Vrouwendag organiseert. (belga/adha)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... atie.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Di Mar 08, 2011 6:41 pm

Gutte gut. Zelfs de regering gaat zich met het doekje bemoeien. Wat een ophef.

Belgische regering eist onderzoek Hema
dinsdag 8 maart 2011 17:05

BRUSSEL (ANP) - De Belgische regering eist een onderzoek naar de hoofddoekjesaffaire in de Hemavestiging in het Vlaamse Genk, waar het contract van een moslima niet werd verlengd omdat zij zo'n doekje droeg. Vicepremier en minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet heeft het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding gevraagd om de zaak aan een grondig juridisch onderzoek te onderwerpen.

Dat maakte het ministerie dinsdagmiddag bekend. De christendemocratische Milquet wijst erop dat rechters al herhaaldelijk hebben gesteld dat een vraag om te discrimineren van klanten van een onderneming of van derden op geen enkele manier discriminatie kan rechtvaardigen.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... k-Hema.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 08, 2011 7:28 pm

Als een winkel eigenaar in een vlaag van multikul waan alle kassa's laat bemannen door hoofddoeken en er komt dan bijna geen klant meer, dan gaat die failliet tenzij die de hoofddoeken weg doet. Maar dat mag niet. Hoofddoeken zijn de dood in de pot voor de middenstand!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Dhana » Di Mar 08, 2011 9:41 pm

Ik zit me hier een partij kwaad te zijn. Kerken worden in islamitische landen uitgebrand, christelijke geestelijken vermoord en ik had hier vanmiddag een jonge vriendin op bezoek, geboren in Irak in een christelijke familie, waar ze al jaren niets meer van heeft vernomen. Neem maar aan dat die allemaal vermoord zijn. Zij ius bezig met haar trauma's van vervolging, vluchten en 3 jaar honger lijden te verwerken. En dan gaat heel islamitisch Nederland over de rooie vanwege een hoofddoekje!!!?????

Ik las op OI dat er al een oproep gedaan werd om de Hema te boycotten. Het wordt hoog tijd dat wij allemaal al die winkels collectief gaan boycotten.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

mercator
Berichten: 19105
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor mercator » Di Mar 08, 2011 9:50 pm

Mahalingam schreef:Als een winkel eigenaar in een vlaag van multikul waan alle kassa's laat bemannen door hoofddoeken en er komt dan bijna geen klant meer, dan gaat die failliet tenzij die de hoofddoeken weg doet. Maar dat mag niet. Hoofddoeken zijn de dood in de pot voor de middenstand!


Elke ondernemer/winkelier weet dat het massaal aanwerven van kopvodden-toestanden de beste garantie is voor een faillissement, wegens uiteindelijk alleen nog maar querulante en stelende kopvodden-klandizie. Groot gelijk van HEMA, ik hoop dat ze het been stijf houden! GEEN kopvodden!

En achach zo tiepies, net op vrouwendag, het poco-damesklubje roept luid DISCRIMINAATSIE !!! Terwijl het kopvod HET symbool is van discriminatie van vrouwen is.

Mercator is daar zeer duidelijk in: ik ben zelfstandig ondernemer en ik zal NOOIT ofte nimmer een moslim aan een job helpen, gewoon omdat die moslim is en moslims niet deugen. En de overgrote meerderheid van mijn collega's denkt daar zo over. En daar kunnen geen 100 poco-inquisities iets aan veranderen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 08, 2011 10:56 pm

Bijna vergeten: geen dierendag vandaag maar pussy-dag ofwel internationale vrouwendag op initiatief van de Socialistische Internationale.

Afbeelding

Op tal van plaatsen wereldwijd is dinsdag betoogd ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. In Turkije betoogden duizenden vrouwen tegen eerwraak.
En in ons landje/
In Amsterdam wordt een demonstratieve optocht met fakkels gehouden en in Den Haag staat de Tweede Kamer stil bij de dag.
Dit jaar staat de dag in het teken van gelijke kansen voor arbeidsparticipatie van vrouwen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Manon » Wo Mar 09, 2011 10:52 am

Een ministerin van een regering van LOPENDE ZAKEN die het als prioriteit aanziet om het CGKR aan te sporen actie te ondernemen tegen een bedrijf dat een werkneemster geen verlenging van haar tijdelijk contract aanbiedt omdat die werkneemster weigert zich aan de eis van de klanten aan te passen en haar sjalleke af te zetten?
Noteer dat in GENK bijna 70% van de bevolking geen autochtonen zijn!

http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Econom ... slag.dhtml

"Aanpassing aan Belgische gewoonten"
De Nederlandse winkelketen Hema stelt dat het omstreden ontslag van een werkneemster niet gericht is tegen het dragen van een hoofddoek op zich. "We hebben ons enkel aangepast aan de Belgische gewoonten", luidt het in een persmededeling. "Klanten hechten hier blijkbaar veel belang aan een op dat vlak neutraal en discreet imago."

Hema besloot het contract van de Limburgse vrouw met hoofddoek niet te verlengen nadat er veel negatieve reacties van klanten waren binnengekomen.

"Omdat het in België niet gebruikelijk is in openbare ruimten een hoofddoek te dragen en wij ons als Hema aanpassen aan de cultuur en gewoonten van een land, is de uitzendkracht gevraagd haar hoofddoek niet meer te dragen", zegt de Nederlandse winkelketen in een persbericht. "De uitzendkracht koos er evenwel voor dit niet te doen en daarom is haar contract niet verlengd."


wat gaan ze nu doen op het CGKR?

- geen ontslag, gewoon geen verlenging van tijdelijk contract
- geen allochtoons slachtoffer: het betreft een vlaamse bekeerlinge
- klachten van klanten komen niét van vlaamse racisten maar van allochtoonse inwoners.

Tja Yussef! nu zit je met een probleem hé man!

zie ze rond de hete brij draaien:

http://www.diversiteit.be/index.php?act ... rtikel=502
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 09, 2011 11:28 am

Geloof me Manon. Dat hoofddoekje gaat winnen. No problem. Zodra er een hoofddoek in een conflict is, wordt dat hoofddoekje beschermd alsof het een kostbaar uniek exemplaar is , of een uitstervend ras. Het gaat straks niet meer over de mens onder die schaamlap, maar meer over de lap zelf.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19105
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor mercator » Wo Mar 09, 2011 12:14 pm

Dat dat Vrouwen Overleg Comité achter HET symbool van vrouwenonderdrukking staat is typisch voor het "helium in de kop" van links.
Ach ik doe wat ik kan doen, ik koop niet in winkels met kopvodden. En ik weet dat de meeste ondernemers geen kopvodden aannemen ook.
Heel stom van de HEMA, ze hadden dat anders moeten oplossen, of ik vermoed zelfs dat poco krachten bij de HEMA directie zelf op die rel hebben aangestuurd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Manon » Wo Mar 09, 2011 12:19 pm

mercator schreef:Dat dat Vrouwen Overleg Comité achter HET symbool van vrouwenonderdrukking staat is typisch voor het "helium in de kop" van links.
Ach ik doe wat ik kan doen, ik koop niet in winkels met kopvodden. En ik weet dat de meeste ondernemers geen kopvodden aannemen ook.
Heel stom van de HEMA, ze hadden dat anders moeten oplossen, of ik vermoed zelfs dat poco krachten bij de HEMA directie zelf op die rel hebben aangestuurd.


Inderdaad! men hoeft geen verantwoording af te leggen als men iemand zijn tijdelijk contract niet verlengt! en als men toch iets wil zeggen, dan zegt men toch gewoon dat de persoon niet klantvriendelijk genoeg was.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Manon » Wo Mar 09, 2011 12:20 pm

Heb ondertussen een melding gemaakt bij Yussuf:

Naar aanleiding van het niet verlengen van het contract van het Hema personeelslid, lees ik in DS : http://www.standaard.be/artikel/detail. ... d=B03797NO
quote:
'Een hoofddoek is een symbool van iemand zijn geloofsovertuiging en op basis van godsdienst mag niet worden gediscrimineerd, zegt de wet.'

'De essentie is echter dat de discriminatie hier is gebeurd op vraag van de klanten. Het gaat dus niet om de hoofddoek op zich, maar om het feit dat de reactie van de winkelketen louter ingegeven is door de klachten van de klanten. Dan vraag ik mij af: wat als de klanten morgen klagen over een winkelbediende die te dik of te dun is, of piercings heeft... Wordt die ook ontslagen?'
unquote.

Hoe zit het dan met de eis dat enkel moslimslagers de dieren mogen slachten (met overtreding van de slachtwetten) en de eis om verder de gehele voedselketen te laten controleren door moslims, om "halal" producten te verkrijgen? Is dat dan ook geen overtreding van de discriminatie wetten? Of mag het in dat geval wel? Kan men dan een gelijkaardige eis stellen voor vb. katholieke slagers en controle door katholieken om een voor katholieken aanvaardbare maaltijd te verkrijgen?

Dank voor uw antwoord.


ben eens benieuwd.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Dhana » Wo Mar 09, 2011 12:28 pm

Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 09, 2011 12:38 pm

Dhana schreef:Deze is dan wel weer aardig.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Eco ... orst.dhtml


:laugh1: Heel aardig. Ik ga straks ook een paar worsten kopen.
Voor de luie linkenklikker zal ik het artikel hier even plaatsen.


Vlaams Belang roept op tot kopen Hema-worst

AMSTERDAM - De leider van de Belgische politieke partij Vlaams Belang roept alle Vlamingen op Hema-worst te kopen. Dit omdat het bedrijf een medewerkster ontsloeg na klachten van klanten over haar hoofddoek. 'Ik denk dat de grote meerderheid van de Vlamingen achter de beslissing staat', zei hij in het Radio 1-programma Nog steeds wakker Nederland.

Hij verwacht dat meer Vlamingen dan ooit Hema-worst kopen. Het ontslag zou een 'terechte en moedige' beslissing zijn. 'Het is niet simpel om op te roeien tegen de politieke correctheid. Er komt natuurlijk protest, het wordt onmiddellijk bestempeld als racisme. Dat is het absoluut niet: de hoofddoek is discriminerend, niet de beslissing tot ontslag.'

Hij wijst erop dat iemand die alleen met een speld van het Vlaams Belang op zijn werk wil komen ook ontslagen wordt. 'En daar ben ik het mee eens.' Politieke en religieuze symbolen horen volgens hem niet thuis op de werkvloer. 'Ik wil dat werknemers neutraal zijn.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19105
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor mercator » Wo Mar 09, 2011 1:18 pm

In zo een geval is de klant koning, verder hoeft die zich niet te verantwoorden voor zijn koopgedrag. Als ik naar een kapperszaak ga en al het personeel daar is kaal of vreselijk slecht gekapt zoek ik ook wel een andere kapper. Met zo een kopvod is het eigenlijk net hetzelfde, ik vind het nog fideel en moedig van die HEMA klanten om de directie erop te wijzen dat ze niet gediend zijn van symbolen van achterlijkheid en agressie, ik zou die moeite niet eens meer doen en elders gaan kopen.

Zoals de moslims niks willen aanraken wat haram is wil IK niks aanraken waar moslims aan geweest zijn en daar hoef ik mij niet voor te verantwoorden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41217
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 09, 2011 2:38 pm

In het kader van de solidariteit ter gelegenheid van de internationale (socialisten) Vrouwendag, leek het een stel feministes een goed idee om op te komen voor hun gesluierde zusters in de strijd tegen onderdrukking.
In Gent protesteerden een twintigtal vrouwen en enkele mannen op ludieke wijze tegen het ontslag van het meisje. Dat deden ze door in het filiaal in shoppingcentrum Zuid even na vijf uur 's middags plots allemaal een hoofddoek aan te doen.[...]
Na tien minuten verlieten de gesluierde dames en heren de winkel en lieten het personeel in lichte staat van verwarring achter.

http://www.zita.be/nieuws/binnenland/1237575_hemaklanten-dragen-uit-protest-hoofddoek.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75230
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 09, 2011 3:37 pm

Ik ben daarnet een apotheek uitgelopen omdat ik anders geholpen had kunnen worden door een moslima met een zwarte halflange ghimaar. Ik schrok van haar en van mezelf.
Picture this. Ik heb een blaar op mijn lip, en daar wilde ik iets voor halen. Ik stond al zeker 10 minuten in de winkel ( twee dames voor me) toen ik de moslima in beeld kreeg. Ik wist niet hoe snel ik de apotheek moest verlaten.
Gek, maar ik had ineens geen vertrouwen meer in deze apotheek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Monique » Wo Mar 09, 2011 3:41 pm

Ariel schreef:Ik ben daarnet een apotheek uitgelopen omdat ik anders geholpen had kunnen worden door een moslima met een zwarte halflange ghimaar. Ik schrok van haar en van mezelf.
Picture this. Ik heb een blaar op mijn lip, en daar wilde ik iets voor halen. Ik stond al zeker 10 minuten in de winkel ( twee dames voor me) toen ik de moslima in beeld kreeg. Ik wist niet hoe snel ik de apotheek moest verlaten.
Gek, maar ik had ineens geen vertrouwen meer in deze apotheek.

Eigenlijk moeten dit soort dingen bekend gemaakt worden aan de btreffende apotheek/winkel of wat dan ook.
Nu weten ze niet dat mensen weggaan vanwege de uitdossing van het personeel.
Desnoods via een anonieme meel/brief (om zeker te weten dat je je leven nog zeker bent)
Amorele atheistische nitwit

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: 'Hema ontslaat winkelbediende met hoofddoek'

Berichtdoor Dutch » Wo Mar 09, 2011 3:59 pm

Ik vind dat we wat gesluierde dames in het dagelijkse leven betreft zélf elk op onze manier veel kunnen doen, op een kalme waardige maar toch zeer preciese manier, dat is wat ik in elk geval doe wanneer ik er ook maar de kans toe zie! Heb zelfs al enkele keren luid bijval geoogst van ongesluierde arabische dames! Het gaat dan zo ongeveer : een gesluierde achter het stuur laat me niet voorgaan op het zebrapad, ik stap pal voor de wagen, ze stopt en begint me uit te foeteren, ik zeg dan doodgemoedeerd : "Maar dame toch, als ik je zo bekijk zie ik dat je een moslima bent! Weet je dan niet dat je nooit alleen zonder mahraam buiten mag komen en al zeker niet de aandacht trekken door me uit te schelden!!!! Ga vlug naar huis en blijf binnen, het is haraam wat je doet!!!"

Zo zijn er zeer veel varianten mogelijk. Ik weiger ook steevast in een ziekenhuis door een sluier behandeld te worden, met de booschap "Deze dame is creationiste en bovendien zwakker van geest dan een man volgens de koran, dit getuigt van een niet wetenschappelijke instelling. Ik wil een échte wetenschapper aan mijn lijf!"


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten