Pagina 1 van 1

In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht

Geplaatst: Di Mar 08, 2011 12:45 pm
door Ariel
:? Zucht..Dit gaat een geboortegolf op leveren. Wat fijn dat de EU zo goed voor hun burgers zorgt.

Europees Hof: In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht
dinsdag 8 maart 2011

EU-lidstaten moeten de ouders van een minderjarig kind dat de nationaliteit heeft van een EU-land toestemming geven in dat land te wonen en te werken. Dat heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg dinsdag beslist.

Ouders krijgen volgens het Europees Hof verblijfsrecht via hun in Europa geboren kind

Het hof deed de uitspraak in een zaak van een Colombiaans koppel met twee kinderen die na hun geboorte de Belgische nationaliteit kregen.

Recht kinderen
De man van het stel ging in beroep nadat België hem een verblijfsvergunning en het recht op een werkloosheidsuitkering had geweigerd. De Brusselse Arbeidsrechtbank vroeg het hof daarop of het koppel op grond van het Europees recht in België mocht wonen en werken.

Het hof oordeelde dat zij dit recht hebben omdat een weigering zou betekenen dat de minderjarige kinderen hun rechten als burger van de Europese Unie niet zouden kunnen uitoefenen.

Anchor baby
In Amerika is recent een discussie ontstaan over zogenoemde anchor baby's. Kinderen van illegalen die in Amerika zijn geboren krijgen automatisch het Amerikaans staatsburgerschap.

Tegenstanders van die wet denken dat het misstanden in de hand werkt. Ouders zouden via die route gebruik kunnen maken van het recht op gezinshereniging en daardoor ook een verblijfsvergunning krijgen.

In Amerika kan pas een verblijfsvergunning voor familieleden worden aangevraagd door personen die ouder zijn dan 21 jaar.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... srecht.htm

Re: In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht

Geplaatst: Di Mar 08, 2011 3:09 pm
door Schepsel
Is dit niet in feite hetzelfde als zeggen ''Kom maar jongens! Kom maar in Europa wonen we schoppen je er niet uit''?

Re: In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht

Geplaatst: Di Mar 08, 2011 5:42 pm
door Manon
Is al een tijdje common practice.

Zwangere Afrikaanse vrouwen nemen op het einde van hun zwangerschap (neenee, ik ben nog maar zes maanden zwanger) het vliegtuig richting Belgique en toevallig bevallen ze (eventueel OP het vliegtuig, maar ook gewoon IN Brussel), kindje is belgisch, mama mag blijven en wordt belgisch, papa mag ook komen, en de carrousel kan verder draaien.

Re: In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht

Geplaatst: Di Mar 08, 2011 6:10 pm
door Ariel
Manon schreef:Is al een tijdje common practice.

Zwangere Afrikaanse vrouwen nemen op het einde van hun zwangerschap (neenee, ik ben nog maar zes maanden zwanger) het vliegtuig richting Belgique en toevallig bevallen ze (eventueel OP het vliegtuig, maar ook gewoon IN Brussel), kindje is belgisch, mama mag blijven en wordt belgisch, papa mag ook komen, en de carrousel kan verder draaien.Het zelfde gebeurd in Engeland. We hebben hier ergens op de site een artikel staan over de vrouwen die hoogzwanger Engeland binnen komen, hun kind dan in het ziekenhuis krijgen, om dan voor eeuwig op de kosten van de UK burger hun leven verder te leven.
Heel veel van die kinderen blijken ook nog eens een geestelijke of lichamelijke afwijking te hebben. Dit legt een enorme druk op gezondheidszorg in de UK , waardoor die bijna niet meer te betalen is.

Re: In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht

Geplaatst: Di Mar 08, 2011 10:50 pm
door Ruth
Tja, in Denemarken is er inmiddels een minister "gesneuveld" naar aanleiding van deze door Europa opgelegde maatregel:

Deense integratieminister ontslagen
KOPENHAGEN - De Deense premier Lars Lokke Rasmussen heeft dinsdag de minister van Integratie en Kerken ontslagen. Birthe Ronn Hornbech moest het veld ruimen omdat zij het parlement niet ingelicht had over de situatie van „36 stateloze personen, die onterecht het Deense burgerschap is geweigerd”.

De 67-jarige minister informeerde Rasmussen maandag alsnog over de zaak, maar dat mocht niet meer baten. Ook een aanbod om de zaak opnieuw te bekijken, kon het ontslag niet meer tegenhouden. Rasmussen wil dat een onafhankelijke commissie naar de status van de 36 in Denemarken geboren mensen van Palestijnse afkomst gaat kijken.

Minister van Onderwijs, Tina Nedergard, diende dinsdag om persoonlijke redenen haar ontslag in. Het vertrek van de twee bewindslieden maakt de weg vrij voor een herschikking van het kabinet van Rasmussen. Denemarken gaat dit jaar nog naar de stembus.


Bron: Telegraaf

Re: In Europa geboren kind geeft ouders verblijfsrecht

Geplaatst: Di Mar 08, 2011 11:20 pm
door Mahalingam
In Arabische landen blijven Palestijnen vluchtelingen met recht op terugkeer. Daar krijgen ze geen andere nationaliteit.
En ook de bazen van de Palestijnen willen dat Palestijnen hun status behouden en niet veranderen.
Maar in de EU zijn we Gekke Henkie.