Net zoveel contact tussen bevolkingsgroepen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Net zoveel contact tussen bevolkingsgroepen

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 20, 2011 10:52 am

Net zoveel contact tussen bevolkingsgroepen als 10 jaar geleden


AMSTERDAM - Het contact tussen het Nederlandse deel van de bevolking en de allochtone bevolking is sinds 2002 niet gegroeid, terwijl het voor die tijd wel toenam. Dat concludeert Miranda Vervoort van het Sociaal en Cultureel Planbureau in haar onderzoek 'Living together apart?', waarop ze vrijdag promoveerde aan de universiteit van Utrecht.

Volgens de onderzoekster nam het contact tussen het allochtone en autochtone deel van de bevolking voor 2002 toe doordat er steeds meer tweedegeneratieallochtonen en allochtonen met een hogere opleiding kwamen. Vervoort: ,,Uit het onderzoek blijkt dat allochtonen van de eerste generatie óf met een lagere opleiding minder vaak contact met autochtonen maken.''

Na de gebeurtenissen van 9/11 en de moord op Pim Fortuyn stagneerde deze groei. Dit komt volgens de wetenschapper niet doordat er minder allochtonen gaan studeren, maar doordat ze vaker geneigd zijn om bij elkaar in de wijk te gaan wonen. ,,Dit heeft als gevolg dat er minder autochtone Nederlanders in de buurt wonen en is de kans dat de verschillende bevolkingsgroepen contact met elkaar krijgen minder groot'', zegt Vervoort. De onderzoekster denkt dat mogelijk ook het harde integratiedebat van de afgelopen jaren aan de trend heeft bijgedragen. Om de ontwikkeling in de omgang tussen de verschillende bevolkingsgroepen te ontdekken, analyseerde Vervoort gegevens uit verschillende, al bestaande, databestanden. Ook nam ze 5000 interviews af onder de grootste groepen van de allochtone bevolking.

De wetenschapper concludeerde daarnaast dat niet-westerse allochtonen die in zogenaamde 'zwarte'wijken wonen minder goed Nederlands spreken. ,,Dit komt omdat dit deel van de bevolking minder contact heeft in het Nederlands.'' Of het contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de toekomst weer toe zal nemen, is volgens Vervoort nog de vraag.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1005 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15553
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Net zoveel contact tussen meer vreemde eenden in de bijt

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jun 21, 2011 12:13 am

Ariel schreef: Of het contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de toekomst weer toe zal nemen, is volgens Vervoort nog de vraag.

En voor mij een weet. Sinds 2000 is er alleen maar een toename geweest van islamitische gelukzoekers waaronder ik ook mijzelf mag rekenen maar dan nog voor 2000. Dus een toename met tegelijk een stilstand van integratie, appreciatie, applicatie, associatie en ga zo maar door. Eigenlijk dus een teruggang. Want wat hebben we waargenomen in de laatste jaren? Dat juist de jonge, de steeds jonger wordende allahtone meisjes zich zijn gaan uitdossen met een schaamhaarlap op de kop. Waarom? Ik denk dat we deze vraag aan onze huispsycholoog en logicus Mercator moeten voorleggen voor een korte grondige en krachtige analyse. :ermm:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18532
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Net zoveel contact tussen meer vreemde eenden in de bijt

Berichtdoor mercator » Di Jun 21, 2011 9:57 am

Allah de sadist schreef:Want wat hebben we waargenomen in de laatste jaren? Dat juist de jonge, de steeds jonger wordende allahtone meisjes zich zijn gaan uitdossen met een schaamhaarlap op de kop. Waarom? Ik denk dat we deze vraag aan onze huispsycholoog en logicus Mercator moeten voorleggen voor een korte grondige en krachtige analyse. :ermm:


Een samenleving kan 10 à 15 % allochtone invloeden verwerken, eens de allochtone invloed daar boven komt gaat die overheersen. Hoe meer moslim-allochtonen, hoe vrijelijker ze zullen paraderen met hun zelfgekozen Gele Ster, de kopvod. Is puur kuddegedrag, iets waar moslims heel goed in zijn. Als Fatima ziet héé Aisha daar draagt ook een hoofddoek !, doet Fatimaatje het moslimaatje dat ook. Territoriumgedrag is het, zoals het bouwen van mosketen en theehuizen en zoals honden tegen elke straatlantaarn pissen om het terrein af te bakenen. Hier zijn hoofddooeken, hier is Islam( en omgekeerd).

Met persoonlijke "vrijheid van geloof" en zo heeft dat allemaal vrijwel niks te maken, en die moslimwijfjes worden ook niet echt gedwongen door hun mannetjes om de schaamlap te dragen zoals veel welmenende zielen lijken te denken. Nee, de schaamhaarlap is de battledress van de Islam zoals een Vlaams politicus dat beeldend en correct uitdrukte, en de moslimwijfjes zijn evenzeer aangetast door het Islamvirus als hun mannetjes.

We zullen dus de komende jaren een ware kopvodden-inflatie zien, hoe meer er al zijn, hoe meer er nog zullen komen. Met een verbodje hier of een gesprekje daar valt dat niet meer op te lossen.
Enige manier om van die schaamlappen af te komen is het organisme dat eronder zit op te pakken en af te zetten in het schaamhaarland van oorprong.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Net zoveel contact tussen bevolkingsgroepen

Berichtdoor H.Numan » Di Jun 21, 2011 10:24 am

Dit zinnetje is saillant:
Dit heeft als gevolg dat er minder autochtone Nederlanders in de buurt wonen en is de kans dat de verschillende bevolkingsgroepen contact met elkaar krijgen minder groot"

Naarmate er minder Nederlanders in een buurt wonen neemt het aantal buitenlanders toe. Nogal logisch. Wat ook toeneemt, en deze rode geleerde vermijd dat zeer zorgvuldig is de 'couleur locale'. Te merken aan het enorme aantal belhuizen, koffiehuizen, theehuizen, vage im- en export bedrijven, verzendhuizen annex reisbureau's (naar 1 land, meestal) en criminaliteit.

De Nederlander voelt zich nog minder op z'n gemak, en zal sneller geneigd zijn te verhuizen naar elders. Bovendien maakt nu de buitenlander de dienst uit in de buurt. Ze gaan meer op hun punten staan, en laten zich minder makkelijk de les lezen door onbeschaafde heidense barbaren.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Net zoveel contact tussen bevolkingsgroepen

Berichtdoor Ariel » Di Jun 21, 2011 10:37 am

Dit is ook grappig om te lezen. Vogelaarwijken blijkt mislukkingen en de niet-westerse migranten uit de middenklasse die nu nog in de wijk wonen voelen zich nauwelijks met de wijk en andere wijkbewoners verbonden.

Aanpak Vogelaarwijken blijkt mislukking

dinsdag 21 juni 2011

De sociaal-economische situatie van bewoners in de veertig Vogelaarwijken is nauwelijks veranderd tussen 1999 en 2008. Ook de aanwezigheid van sportvelden en meer groen heeft weinig aantoonbare effecten gehad op de leefbaarheid en de veiligheid in de zogenoemde krachtwijken, vernoemd naar oud-minister Ella Vogelaar (PvdA).

Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) over de ontwikkelingen in de veertig Nederlandse probleemwijken.


Etnische samenstelling
Het SCP concludeert dat de etnische samenstelling in de Vogelaarwijken is gewijzigd. De autochtone middenklasse verliet de wijken en maakte plaats voor niet-westerse migranten uit de middenklasse.

Die middenklasse ondervindt weinig hinder van de problemen in hun woonomgeving omdat zij zich nauwelijks met de wijk en andere wijkbewoners verbonden voelen.

Koophuizen
Verder blijkt de verkoop van sociale huurwoningen wel een goed effect te hebben gehad op de leefbaarheid en veiligheid.

Als sociale woningbouw wordt vervangen door koophuizen neemt de criminaliteit en onveiligheid het sterkst af en wordt de sociale cohesie in de wijk bevorderd.

Vorige kabinet
De veertig krachtwijken werden in 2007 aangewezen door toenmalig minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA). Het was een van de stokpaardjes van het vorige kabinet.

Alle corporaties in het land betaalden vanaf 2008 de Vogelaarheffing. Jaarlijks ging het in totaal om 75 miljoen euro. Dat geld ging naar de vijftig corporaties in de veertig achterstandsbuurten die van de vorige regering extra aandacht moesten krijgen. Het huidige kabinet heeft besloten de heffing af te schaffen.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... ukking.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18532
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Net zoveel contact tussen bevolkingsgroepen

Berichtdoor mercator » Di Jun 21, 2011 11:24 am

Ik heb het wel gezien hoor, al die speeltuintjes, ontmoetingsplekjes, bejaardenbankjes, lantaarnpaaljes etc. mogen de stadsdiensten telkens opnieuw ophalen, hersellen of repareren nadat ze gesloopt, in brand gestoken of met uitwerpselen besmeurd zijn geworden.
Mss was heel dat Vogelaar-initiatief wel een afspraak tussen overheid en particuliere aannemers om die aan het werk te houden.

Je moet toch maar even in Marokko en Somalië naar het straatbeeld gaan kijken om te weten wat de visie van Afrikanen is op de inrichting van de openbare ruimte?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten