Europa schendt rechten asielzoekers

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72244
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Europa schendt rechten asielzoekers

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 20, 2011 11:27 am

Mensenrechtenorganisaties: Europa schendt rechten asielzoekers

De Europese Unie schendt het fundamentele recht om asiel te zoeken, vindt de Europese vluchtelingenorganisatie ECRE, die namens 69 clubs uit de Europese lidstaten klaagt over 'Fort Europa'. Steeds hogere muren opwerpen, is niet de oplossing, stelt ECRE. Zo ontneemt Europa asielzoekers de kans op een eerlijke procedure. Daarnaast wordt niet onderzocht welke gevaren de vluchtelingen terug in eigen land lopen.
De striktere grensbewaking heeft de reis bemoeilijkt, maar niet alle reizigers afgeschrokken. Al jarenlang trekken tussen de dertig- en veertigduizend Afrikaanse vluchtelingen per boot richting Europa, circa 15 procent van het totaal aantal asielzoekers dat zich jaarlijks in de EU meldt.

Eerst was de route naar de Canarische Eilanden populair, daarna werd de route verlegd naar Italië en Griekenland. Het is gevaarlijker geworden, de reis soms langer, smokkelaars vragen meer geld, kleine bootjes vertrekken overvol, stelt Thomas Hammarberg, commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa.

In de aanloop naar Wereldvluchtelingendag wees hij nogmaals op de grote risico's voor Afrikanen die de oversteek wagen. Minstens 1400 mensen verdronken al dit jaar. "Europese regeringen hebben een grotere verantwoordelijkheid dan ze tot dusver tonen. Hun zwijgen en passiviteit is moeilijk te accepteren. Als migranten tegenhouden belangrijker is geworden dan levens redden, gaat er iets hopeloos mis."

De migrantencommissie van de Conferentie van Europese Kerken (CCME) heeft zondag 26 juni uitgeroepen tot de eerste jaarlijkse gebedsdag voor de onderweg naar Europa overleden migranten. "We gedenken de naamloze doden die verdrinken, of sterven in de woestijn."

De vice-voorzitter van de CCME , de Italiaanse Franca di Lecce, was eerder deze maand te gast bij de conferentie 'Walled Europe', georganiseerd door Kerk in Actie en Justitia et Pax. Di Lecce is nauw betrokken bij de opvang van vluchtelingen op het eilandje Lampedusa, de eerste stop tussen Noord-Afrika en Europa. Sinds de start van de Arabische lente herbergt het eiland weer meer vluchtelingen dan Italianen (6000).

"Vele vluchtelingen zijn er na de boottocht erg aan toe, maar er is geen ziekenhuis op Lampedusa. De gezondheidszorg is ontoereikend. Er zijn spanningen, hongerstakingen, er waren de afgelopen weken 28 zelfmoordpogingen van mensen die bang waren teruggestuurd te worden. De situatie is inhumaan", aldus Di Lecce, die spreekt van een obsessieve bewaking van de Europese grenzen. "Europa voert een immigratieoorlog tegen Afrikaanse vluchtelingen."

Dat was precies wat ook de Duitse journalist/activist Elias Bierdel op de conferentie beweerde. "We zetten satellieten, helikopters, marineschepen en speedboten in tegenover hun rubberbootjes. Niet om ze te redden, maar om ze op te jagen."

Bierdel voer in 2004 mee op de Cap Anamur, het schip dat 37 drenkelingen aan boord nam en afzette op Sicilië. De Duitser werd daarvoor toen met de kapitein gearresteerd en pas na vijf jaar procederen vrijgesproken.

Hij vertelde over grote schepen die via de maritieme navigatie waarschuwingen binnenkrijgen met de coördinaten van zinkende bootjes: "Niet voor een reddingsoperatie, maar om er met een grote boog omheen te varen." En over de ZuidEuropese vissers die precies weten welke stukken zee ze moeten mijden: "Omdat ze daar het risico lopen op wrakken te stuiten, of lijken op te vissen."

"Ik ben geboren met uitzicht op de Muur, opgegroeid in de Koude Oorlog. We werden bang gemaakt voor het Oosten. Toen was het grote gevaar de Russische tank, nu de kansloze gelukszoeker", aldus Bierdel.

In een open brief dringen vier Nederlandse vluchtelingenorganisaties er bij minister Gerd Leers op aan dat Nederland zich hard moet blijven maken voor de bescherming van vluchtelingen. De organisaties spreken in de brief de hoop uit dat Nederland een voortrekkersrol behoudt in Europa. De ondertekenaars zijn UNHCR Nederland, de Internationale Organisatie voor Migratie in Nederland (IOM), de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en VluchtelingenWerk Nederland.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederlan ... kers.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72244
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mensenrechtenorganisaties: Europa schendt rechten asielzoeke

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 20, 2011 11:28 am

Minister Leers: Nederland kan niet alle vluchtelingen aan

'Nederland kan niet alle leed van de wereld aan', zegt minister Leers vandaag op Radio 1. Hij reageert daarmee op de open brief van vier vluchtelingenorganisaties aan de Tweede Kamer, waarin wordt aangedrongen op navolging van het Nederlandse vluchtelingenbeleid in heel Europa.
Nederland moet zich hard blijven maken voor de bescherming van vluchtelingen, benadrukken de vluchtelingenorganisaties. Zij overhandigen de brief vandaag, op Wereldvluchtelingendag, in Den Haag aan minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel.

De organisaties spreken in de brief de hoop uit dat Nederland een voortrekkersrol behoudt in Europa. De ondertekenaars zijn Unhcr Nederland, de Internationale Organisatie voor Migratie in Nederland (IOM), de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en VluchtelingenWerk Nederland.

'Het hervestigingsprogramma waarmee Nederland vluchtelingen uit de erbarmelijke omstandigheden van vluchtelingenkampen haalt om ze een nieuw bestaan te bieden, verdient navolging in meer Europese landen', schrijven de organisaties.

Aan Radio 1 zei Leers ook dat hij wil dat meer Europese landen meer vluchtelingen opnemen. 'Nederland blijft dit doen, maar kan dit niet alleen'

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINN ... -aan.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Mensenrechtenorganisaties: Europa schendt rechten asielzoeke

Berichtdoor Schepsel » Ma Jun 20, 2011 12:29 pm

Ik vraag me nu af wat nou eigenlijk de wens is van die organisaties. Dat wij ''gewoon maar'' iedereen opvangen? Als je zo redeneert kunnen we heel Somalië wel op het vliegtuig zetten en hierheen halen. Weer het oude verhaal: Waarom heeft Europa de functie van verzorger van kansarmen? Het is ons goed recht om de muren te versterken uit zelfbehoud, alles en iedereen heeft allang door dat er meerdere landen zijn die de massa's niet eens kwijtkunnen. Die Leers heeft gelijk: Wij kunnen het leed van de wereld niet dragen en dat is niet eens onze functie. Het land is niet een gigantische hulporganisatie met een bevolking die als werkbijen geld oplevert om maar in de kansarmen te steken. Het wordt negatief ''Fort Europa'' genoemd, al tijden, maar ik zou liever eens aan die journalisten en lobbyisten vragen hoe zij x miljoen mensen willen opvangen zonder dat het een strop om de nek van de eigen bevolking wordt. Het wórdt x miljoen mensen zodra men doet wat zij willen. Rare jongens, van de vluchtelingenorganisatie. Ze lijken te leven in een socialistische droom waarbij Europa blijkbaar onbeperkt geld, geduld en ruimte heeft. Laat de mensen werken voor zichzelf, niet om de komst van kansarmen te financieren die ze toch een blok aan het been zullen zijn. Hebben zij met al hun socialistische fantasieën nog wel enig realiteitsbesef? Is de Europese bevolking inferieur aan Afrikanen, dat hun wil en rechten niets voorstellen? Mij maak je niet wijs dat bijv 90% van de bevolking zit te wachten op meutes die niks dan schurkachtige kunsten uithalen zoals waargenomen op Lampedusa. Lieve hemel, waarom mogen halfzachten grote organisaties leiden? Je laat toch ook niet een peuter de baas worden in huis? Wie de macht niet kan dragen of goed gebruiken hoort hem niet te hebben.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72244
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mensenrechtenorganisaties: Europa schendt rechten asielzoeke

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 20, 2011 12:40 pm

Ik krijg ook wel eens het idee dat al die super sociaal voelende mensen niet begrijpen dat je van een geslachte kip geen eieren meer kan verwachten. Waarschijnlijk gaan ze van het standpunt uit dat als we niet allemaal “rijk” kunnen zijn, we uit solidariteit allemaal maar arm moeten worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Mensenrechtenorganisaties: Europa schendt rechten asielzoeke

Berichtdoor BFA » Ma Jun 20, 2011 12:51 pm

Een reddingsboot die te veel mensen opneemt zinkt.
Het is daarvoor dat op elke reddingsboot een het aantal mensen aangegeven staat. Al wie daarna nog in zee ligt moet men laten verdrinken. Dit om te voorkomen dat de boot naar beneden gaat.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Europa schendt rechten asielzoekers

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 20, 2011 7:41 pm

Dat veel asielzoekers de rechten van Nederlanders schenden, krijgt veel minder aandacht.

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Europa schendt rechten asielzoekers

Berichtdoor Dhana » Ma Jun 20, 2011 7:53 pm

Vrijdenker schreef:Dat veel asielzoekers de rechten van Nederlanders schenden, krijgt veel minder aandacht.Krijgt überhaupt geen aandacht. In mijn beleving althans.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten