Het Verraad van Links

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7854
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Het Verraad van Links

Berichtdoor xplosive » Wo Aug 10, 2011 4:54 am

Ik wil hier een boekrecensie van het boek van Carel Brendel Het verraad van links onder aandacht brengen. Op dit forum werd al eens zijdelings naar Carel Brendel en dit boek verwezen.

Enkele citaten uit de boekrecensie:

Het boek beschrijft hoe de allereerste socialist van naam in Nederland, Ferdinand Domela Nieuwenhuis, strijd moest leveren tegen de behoudzucht van de kerk en de andere 'k's waarvan we het niet moesten hebben': kapitaal, koning, kazerne en kroeg.

Het verbieden van boeken en films was al evenmin een uitvinding van moslims. Tal van wetenschappelijke verhandelingen kwamen op de katholieke Index. De vrije omgang tussen de seksen werd met veel succes tegengegaan door de katholieke kerk. Kiesrecht, emancipatie, echtscheiding en seksualiteit konden rekenen op felle afwijzingen vanaf de kansel.

De Nieuw Linkse beweging onder André van der Louw krijgt na de publicatie Tien over Rood invloed in het meest linkse kabinet ooit, dat van Den Uyl in de jaren '70. Vanaf toen, zo betoogt Brendel, is het fout gegaan en heeft links haar kritische houding tegenover godsdienst laten varen. De ontzuiling heeft doorgezet en de macht van de kerken was gebroken, maar men had geen oog voor een nieuw opkomend gevaar: de islam. Toch, zo laat Brendel zien, kwam de eerste serieuze kritiek op de immigratie niet van rechts, maar van links, namelijk van DS'70, de partij van Willem Drees Jr, die zich niet kon vinden in de nieuw-linkse koers van de PvdA in die dagen.

De SP levert kritiek op mensen die zeggen dat gekleurde wijken een verrijking zijn, zoals André van der Louw: 'Hij heeft nooit verteld waaruit die verrijking dan wel mag bestaan.' Ze keert zich tegen de cultuur die vindt dat Nederlandse vrouwen zich als 'hoeren' gedragen, die vrouwen binnenhouden en geen contact willen met autochtonen, maar ook tegen de andragogen en welzijnswerkers die vinden dat Nederlanders meer begrip moeten tonen. Verder geeft de SP aan dat het 'onzin is om over te lopen van eerbied voor zulke vormen van 'cultuur', waar we zelf na eeuwen strijd mee hebben afgerekend.'

Ook de SP is niet meer zo uitgesproken als in de jaren '80 wat bijvoorbeeld ook duidelijk wordt door de uitgesproken multiculti's in haar midden, zoals voormalig feministisch boegbeeld Anja Meulenbelt. Brendel maakt zich terecht druk om het verraad van Nederlandse feministen die zich niet wensen in te zetten voor allochtone vrouwen (Ciska Dresselhuys is een uitzondering). Ze zijn bijna allemaal weggezonken in rooskleurige multiculturele waanideeën. De derde feministische golf moet komen van (ex/vrijzinnige) moslima's zelf, zoals Hirsi Ali, Selem en Manji.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor mercator » Wo Aug 10, 2011 10:07 am

Die oude begrippen links/rechts zijn passé en horen in de 19de eeuw thuis, zelfs niet eens in de 20ste. De echte ideologische tegenstelling is nu identiteit contra globalisering.
Grosso mode kan je links bij de globalisten indelen, maar klassiek kapitalistisch rechts ook. Voor de globalist telt geen culturele of historische identiteit, iedereen is "wereldburger", ongeacht godsdienst, uiterlijk, IQ, eetgewoonten en noem maar op, de Ideale Mens is gewoon gereduceerd tot een consumptie-eenheid.Moslim, hidoe, atheïst, neger, blanke, hottentot: allemaal kopen ze dezelfde smartphone en vreten ze dezelfde hamburger.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor H.Numan » Wo Aug 10, 2011 10:50 am

Dat gaat mij iets te ver. Hoewel dat 'wereldburger' nogal erg graag gebruikt wordt door mensen die alles behalve zijn.
Ik denk meer dat links zich zelf de hoek in geschilderd heeft. De ondergang van het communisme heeft zowel extreem links als links flink aangepakt. Ze zijn van die ideologie naadloos overgeschakeld op multikul. Dat had kunnen werken als die #$%$#$% mohammedanen nou eens netjes mee gewerkt hadden....

Kapitalisten is een wat moeilijker te vangen begrip. Hele grote bedrijven, zoals KPN, grote zorginstellingen, verzekeraars: inderdaad. Voor hun ben je niet meer dan een dossier nummer. Dat soort bedrijven heeft compleet lak aan alles. Zelfs anti reclame doet ze weinig. Maar anderen zijn daar wel gevoelig voor. Neem Shell. Niet direct een fijn bedrijf, maar ze kijken wel degelijk uit om niet (te vaak) in het kwade daglicht te staan.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor mercator » Wo Aug 10, 2011 11:14 am

H.Numan schreef: De ondergang van het communisme heeft zowel extreem links als links flink aangepakt.


Dat is niet mijn ervaring. Mijn vader en zijn entourage waren overtuigde communisten en na de val van hun glorievolle ideologie in oost Europa gaven ze geen kik en gingen gingen gewoon door met hun collectivistische waanideeën alsof er niets gebeurd was. Dat zie je toch in het algemeen met links nu ook nog ? Hebben ze ook maar 1 moment hun weltanschauung aangepast na de val van de Muur? PLO, Hamas, Che Guevara, Fidel Castro zijn nog net zozeer de linkse rolmodellen als voor 1989.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor BFA » Wo Aug 10, 2011 11:18 am

mercator schreef:De echte ideologische tegenstelling is nu identiteit contra globalisering.


Moderne wereld tegen de Middeleeuwen.
Globalisering is in sé geen slecht ding. Veel landen hebben via globalisering uit de miserie weten trekken of zijn er nog bezig mee.
De landen wie dit lukt nemen de Westerse manier van denken en dingen aanpakken over. Zonder dat ze hierbij aan identiteit inboeten. Het is een kwestie van geven en nemen, hun essentie zijn ze niet kwijt.
Japan,Z-korea, China en een hele hoop andere landen hebben er geen probleem de Westerse manier van dingen aanpakken als superieur te zien. Ze worden er rijker bij. Wij zijn door hun overname van de Westerse manier van denken en produceren ook rijker geworden. Dit is geen naadloos proces.
Feit is dat al die landen identiteit vooral zien in wat je voortbrengt. Dit is een punt dat ze niet moeten overnemen hebben van ons.

Dan heb je de Islamterritoria waar identiteit aan religie geplakt wordt. Hoe geloviger je bent hoe sterker je identiteit. Je kan hier een sterke identiteit verwerven zonder ooit iets te creëren.
Dit is een fout tegen alle beginselen van logica.
Religie kan identiteit beïnvloeden maar is nooit een bron van identiteit. Als de religie oorzaak wordt van non-creatie is het resultaat het omgekeerde of non-identiteit.

De afwijzing van logica maakt dat in de Islamterritoria alles omgekeerd is. De Islamterritoria is de omgekeerde wereld.
Het conflict is tussen de Moderne wereld en de omgekeerde wereld van de middeleeuwse Islamterritoria.

Globalisering is in sé geen slecht ding. Zelfs als je met het juiste ding bezig bent is er een verkeerde en juiste manier van dit te doen. Multiculturalisme dat de omgekeerde wereld van de Islamterritoria gelijk stelt aan de moderne wereld is de verkeerde manier.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor mercator » Wo Aug 10, 2011 11:43 am

BFA schreef:Japan,Z-korea, China en een hele hoop andere landen hebben er geen probleem de Westerse manier van dingen aanpakken als superieur te zien.


Dat klopt, je kan het ook omschrijven als een open mind hebben en kunnen/durven overnemen wat goed is aan een andere cultuur zonder de eigenheid op te geven. Dat kunnen blijkbaar alleen Westerlingen en bepaalde Aziaten.
De katholieke kerk was tot voor een aantal decennia ook een voorbeeld daarvan, heeft zich telkens aangepast en de verworvenheden van logica en wetenschap in zich opgenomen. Itt Islam dat al 1400 jaar voor navelstaarderij, parasitisme en achterlijkheid zorgt.
Om dat te ontkennen zouden zgz Freethinkers naar Galilei verwijzen en zijn problemen met de kerk, maar dat verhaal klopt absoluut niet. Galilei kon zijn theorie helemaal niet bewijzen en de kerk wees hem daarop met even goeie argumenten( op dat ogenblik) als die van Galilei.

Een Japanse collega vertelde me dat hij bij elke verregaande gebeurtenis even naar de Shinto tempel gaat. Toen ik vroeg geloof je daar dan in ? was het antwoord nee natuurlijk niet maar het is mijn cultuur en ik houd die in ere en ging verder met zijn computer :D .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 10, 2011 12:13 pm

mercator schreef:Een Japanse collega vertelde me dat hij bij elke verregaande gebeurtenis even naar de Shinto tempel gaat. Toen ik vroeg geloof je daar dan in ? was het antwoord nee natuurlijk niet maar het is mijn cultuur en ik houd die in ere en ging verder met zijn computer :D .

Kijk, zo hoort het. :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
peter calluy
Berichten: 120
Lid geworden op: Di Okt 05, 2010 12:10 am

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor peter calluy » Do Aug 11, 2011 12:02 am

Beste vrienden,,

Ik geef even de link naar een artikel en geef hier mijn reactie daarop. Dit als bijdrage aan deze discussie.

Het is zoals ik wijlen Pim Fortuyn nog hoorde zeggen bij Ivo Niehe: " we hebben nu heel die ontvoogdingsstrijd gehad, gelukkig, maar moeten we dat nu de volgende 50 jaar weer helemaal overnieuw doen ? "

Ik heb er alvast geen zin in, niet voor links en niet voor rechts en al zeker niet voor een nieuwe intolerante dwaasheid zoals een onbestaande godheid !.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2 ... ment-20418

Mijn reactie:
Inderdaad, monotheïsmen zijn dodelijk voor de tolerantie. Dat wordt hier nog maar eens mee bewezen. Ik ben dan ook zeer verheugd over het 'ja' van deze mensen die bewijzen dat zeer oude culturen en 'animistische natuurgodsdienst' vaak erg tolerant kunnen zijn. Ik denk dat Rik Pinxten als antropoloog een specialist is rond de Navajo cultuur waar hij zeer gerespecteerde studie's rond verricht heeft. Misschien moet hij ons dàt maar eens in de Wereldmorgen uitleggen. Ik vind het een grote zonde en schande hoe de 'monotheïstische horden' in dit geval van Christelijke origine de Native Amerikanen hebben uitgeroeid en hun culturen hebben gefnuikt. Het is heel waarschijnlijk de genocide der genociden op het Amerikaanse continent.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor H.Numan » Do Aug 11, 2011 2:52 am

mercator schreef:
H.Numan schreef: De ondergang van het communisme heeft zowel extreem links als links flink aangepakt.


Dat is niet mijn ervaring. Mijn vader en zijn entourage waren overtuigde communisten en na de val van hun glorievolle ideologie in oost Europa gaven ze geen kik en gingen gingen gewoon door met hun collectivistische waanideeën alsof er niets gebeurd was. Dat zie je toch in het algemeen met links nu ook nog ? Hebben ze ook maar 1 moment hun weltanschauung aangepast na de val van de Muur? PLO, Hamas, Che Guevara, Fidel Castro zijn nog net zozeer de linkse rolmodellen als voor 1989.

Klopt, maar dat wil niet zeggen dat ze dit niet zagen of begrepen. Uiteraard was hun uitleg compleet anders. Waarschijnlijk in de geest van ... die ongelofelijk domme proletariërs begrijpen nog steeds niet dat wij van de Partei etc... Even zo goed was dat wel het einde van Communisme 1. Communisme 2 werd multikul. Dat was exact dezelfde meuk, gebracht door exact dezelfde mensen met exact dezelfde bedoelingen. Maar nu verpakt als alle Menschen werde Brueder.

Alleen de meest rode Stalinisten, van het type dat in Maopakken rondloopt of met een rode banier in het revert deden daar niet aan mee. Maar dat waren sowieso al randfiguren. Het duurde even, aanzienlijk korter dan ik gedacht had, maar de verwisselden gewoon Marx voor Multikul. En de trein des volks donderde gewoon door.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor mercator » Do Aug 11, 2011 8:32 pm

peter calluy schreef:Ik vind het een grote zonde en schande hoe de 'monotheïstische horden' in dit geval van Christelijke origine de Native Amerikanen hebben uitgeroeid en hun culturen hebben gefnuikt. Het is heel waarschijnlijk de genocide der genociden op het Amerikaanse continent.


Het zou best kunnen dat de "Holocaust" op Joden en aanverwanten van 1940-45 een zondagsuitstapje was vergeleken bij de uitroeiing van de Z en N Amerikaanse Native Peoples vanaf de ontdekking van Amerika tot pakweg 1950.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 11, 2011 10:31 pm

Dat er vooral veel indianen stierven in Zuid-Amerika had meer te maken met het feit dat ze niet immuum waren voor de bacteriën en baccillen die de Spanjaarden met zich meedroegen. Ze stierven dus vooral aan (voor hun) uitheemse ziektes.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor mercator » Do Aug 11, 2011 10:50 pm

Pilgrim schreef:Dat er vooral veel indianen stierven in Zuid-Amerika had meer te maken met het feit dat ze niet immuum waren voor de bacteriën en baccillen die de Spanjaarden met zich meedroegen. Ze stierven dus vooral aan (voor hun) uitheemse ziektes.


Dat is de klassieke uitleg die je op school krijgt maar ik ben daar niet zo zeker van. De blanke kolonisten waren van plan de Indianen als slaven te gebruiken, maar omdat die nog liever werden uitgeroeid lieten ze massaal negers komen uit Afrika.

Ongeveer zoals wij nu als volgzame witte negers het EU/globalisatieproject moeten waarmaken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor naar boven » Do Aug 11, 2011 11:07 pm

peter calluy schreef:...
Ik vind het een grote zonde en schande hoe de 'monotheïstische horden' in dit geval van Christelijke origine de Native Amerikanen hebben uitgeroeid en hun culturen hebben gefnuikt. Het is heel waarschijnlijk de genocide der genociden op het Amerikaanse continent.

Ook de mensenrechtenorganisaties laten het op dit punt volstrekt afweten. Die steken geen vinger uit om in te grijpen in de geschiedenis en doen geen enkele poging om onze voorouders er op te wijzen dat ze eeuwen geleden helemaal verkeerd bezig waren.

Door de aandacht vestigen op de wandaden van onze voorouders wordt echter een welkome bijdrage geleverd aan de versterking van de toch al niet geringe zelfhaat en het schuldgevoel van de Westerling. Dat dan weer wel..
RTFM

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor mercator » Vr Aug 12, 2011 12:10 am

Ook de mensenrechtenorganisaties laten het op dit punt volstrekt afweten. Die steken geen vinger uit om in te grijpen in de geschiedenis en doen geen enkele poging om onze voorouders er op te wijzen dat ze eeuwen geleden helemaal verkeerd bezig waren.
Haha dat is juist, maar dat komt gewoon omdat de mensenrechtenlobby daar niets van weet of het helemaal vergeten is. Als een of ander "intellectueel" hen daarover tipt gaan ze zeker en vast de dooie Indianen vergelijken met de levende Palestijnen.
Je zou een lijstje kunnen opstellen van "toegelaten" genocide slachtoffers en "niet toegelaten":

Toegelaten en geschikt voor medelijdenindustrie: bijv:
-Joden 40-45
-Afrikaanse negers tijdens de kolonisatie
-Koerden afgemaakt door Sadam Hoessein
-Moslims in Srebrenica en grote omgeving

Niet toegelaten en dus ongeschikt voor politieke doeleinden: bijv:
-Amerikaanse Indianen 19de 20ste eeuw
-Duitse/Europese slachtoffers van geallieerde bombardementen 40-45-
-CHristenen en hindoes in moslimterritoria anno nu.

Er zijn ook twijfelgevallen. De genocide op Armeense Christenen anno 1915 bijv. was wel niet ok, maar omdat Turkije absoluut een beschaafd Europees land moet worden doet links daar niet moeilijk over.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 26, 2011 8:28 pm

Het begon met de boekrecentie waarin:
Ook de SP is niet meer zo uitgesproken als in de jaren '80 wat bijvoorbeeld ook duidelijk wordt door de uitgesproken multiculti's in haar midden, zoals voormalig feministisch boegbeeld Anja Meulenbelt. Brendel maakt zich terecht druk om het verraad van Nederlandse feministen die zich niet wensen in te zetten voor allochtone vrouwen (Ciska Dresselhuys is een uitzondering). Ze zijn bijna allemaal weggezonken in rooskleurige multiculturele waanideeën. De derde feministische golf moet komen van (ex/vrijzinnige) moslima's zelf, zoals Hirsi Ali, Selem en Manji.

Vandaag is het lijfblad "Opzij"van onze geëmancipeerde feministes in opspraak. In het nieuwe nummer staat een recensie van een boek dat nog maar voor de helft bestaat.
Is dat even een mooie recensie! Stille mensen van Esther Ending krijgt in het septembernummer van het feministisch maandblad Opzij drie sterren. Recensente Daniëlle Serdijn heeft de veren al klaar: ze noemt het kraakpandsaga een 'bomvolle, geëngageerde roman'.
http://www.hpdetijd.nl/2011-08-23/opzij-recenseert-ongeschreven-boek-drie-sterren
Commentaar van de uitgever:
"Er is nog geen manuscript en er is ook nog geen drukproef de deur uitgegaan," zegt Van Berkel. "Het is me een raadsel hoe Opzij het boek kan recenseren. Esther is net over de helft van het boek."
http://www.hpdetijd.nl/2011-08-26/opzij-ontslaat-recensente-van-ongeschreven-boek-1
En een rel is geboren. En wat zegt Mevr. Serdijn? Niets. Haar vriendje (Jerry, een man kennelijk) neemt het voor haar op.
"Opzij slachtoffert mijn wederhelft om de eigen beroepspraktijk af te schermen. Weten we meteen wat vrouwenrechten waard zijn als het er op aan komt. Eén ster!" meldt Goossens.
"Dani is er uit gegooid en mag in haar eentje opdraaien voor wat feitelijke redactioneel beleid is: Opzij heeft een productietijd van twee maanden maar wil wel actueel zijn," schrijft Goossens. "Daarom komen die korte boeksignalementen tot stand op basis van drukproeven, flapteksten en aanbiedingsfolders. Precies zoals dat bij andere media ook gaat. Alleen zet Opzij er sterren boven en wekt zo de suggestie dat het recensies zouden zijn. Door een bedrijfsongeval komt dat boven water en in plaats dat Opzij verantwoordelijk neemt voor de eigen redactionele mores, en die aanpast trappen ze de onderbetaalde freelancer, die over deze kwestie al meermaals aan de bel had getrokken, eruit."

Er is niemand van Opzij bereikbaar voor commentaar hier op.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 18, 2012 11:29 pm

Ik kom weer even te praten over het linkse feminisme. En hoe het de allahtone vrouwen in de kou laat staan. Hoe meer gehoofddoekte vrouwen bescherming zochten in Blijf van mijn Lijf huizen, hoe minder je de feministes daar zag helpen.
En nu lees ik hoe tegen de verdrukking in er in Engeland een vrouwenbeweging ontstaat van/voor Moslima's. En ook daar ontberen ze de steun van de gevestigde feministes.
The New Muslim suffragettes of the United Kingdom
An increasing number of Muslim women activists are receiving death threats, fatwas and even hate-mail from extremist male and female Muslims. Their crime: Rescuing fellow Muslim women from violent and life threatening situations.

With heightened media sensitivity surrounding forced marriage, honour based violence and domestic violence we are all too aware of the suffering experienced by vulnerable and marginalised Muslim women. But we know little about the Muslim women activists who risk their lives to fight for the rights of oppressed Muslim women. These women are the New Muslim Suffragettes (NMS) of The United Kingdom.

As wives and mothers themselves, they stand alone in their communities and apart from other prominent Muslim organisations, in offering sanctuary and support for vulnerable and marginalised women. The NMS provide refuge, advocacy and access to the British legal and welfare system for women whose daily lives consist of beatings, imprisonment, torture and even marital rape, as well as the mental health ramifications that unfold over time.
http://blogs.independent.co.uk/2012/01/18/the-new-muslim-suffragettes-of-the-united-kingdom/
De beweging werkt volkomen ondergronds, iets anders is niet mogelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41046
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 15, 2012 12:04 am

De Zweedse feministen beweging is van het zelfde laken een pak als bij ons. Ze zijn links en hangen aan de subsidie-tiet. Hun items zijn: het glazen plafond, gelijke beloning, vrouwen quota.
Dat er 10.000-en vrouwen gevangen zitten in hun eigen woning en nog veel meer vrouwen geweld moeten ondergaan en niet weten dat in Zweden het mannen verboden is om hun vrouw te slaan als ze daar zin in hebben of de noodzaak daarvoor voelen, raakt ze niet echt. En dan gaat de knuppel in het hoenderhok.
Sweden Democrats face 'honour violence' ad fury
The Sweden Democrats’ Women's Association (SD-Kvinnor) presented a new internet commercial last week, meant to “highlight honour related violence”, an issue they feel is not getting enough media attention.
“Today when we speak about equality we speak a lot about equal pay and affirmative action, but there are women out there who are dying, who can’t leave their homes,” said SD Kvinnor spokesperson Therese Borg to The Local.
http://www.thelocal.se/39648/20120313/
En prompt is er media attentie voor de SD, en zo veel mogelijk niet over het onderwerp van de film.De inhoud van de film:
The film, which was released to coincide with International Women’s Day last Thursday, shows a young immigrant woman who is beaten by what appears to be members of her family and other relatives while a mournful tune is played.

The violent scenes are concluded by a blonde and pale-skinned woman wiping up blood from the floor.

The narrative, which is all in rhyme, poses questions such as ”what if tolerance is just naivety” and ”what if culture kills”.

De Google vertaling geeft veel onbegrijpelijke zinnen.
Spoiler! :
Wat als u er een hel van pijniging, om uit te gaan om te ontmoeten en loyaal zijn
Wat als je werd een symbool van schaamte, wanneer uw wens om de man te kiezen kwam
Denk na over uw erfgoed en familietradities, het spijt me een soort verdediging van de eer
Wat als je moeder, met de veiligheid, de armen, is degene die afwijst, te nemen van uw naam
Denk na over alles wat je voorheen vanzelfsprekend vond, de druk van u, zodra u durft de stap te zetten
Wat als er niemand is als je het meest op zoek naar comfort en uw beroep verloren in woorden zonder stem
Denk aan mooie citaten schetsen een valse gevel, als een manier om te verbergen en draai de pagina
Wat als de tolerante is een ander woord voor naïeve, wat als de cultuur kan het leven van mensen
Wat als ze hun ogen sluiten voor de hand liggende, het veranderen van het focus van vragen te voorkomen dat uit te leggen
Wat als ze liever wel een woordspeling, die zij, zijn of haar betekent veel meer dan moord
Wat als lafheid is wat inspireert respect, in een race om politiek correct
Wat als ze vieren ALLES uit andere landen, hebben zij geen bloed aan zijn handen?
Denk aan gendergelijkheid land net op te komen voor någras keuze, in de meest voor de hand liggende dubbele standaard

En de feministes komen, de amazones die ze zijn, hoog op het morele paard aan gegaloppeerd.
he film was quickly slammed by influential feminists like former leader of the Left Party and later of the feminist party Feminist Initiative (Feministiskt Initiativ, FI) Gudrun Schyman.

SD is trying to hijack the equality question, just like they have done with other issues before. It is just that when you look at their own politics it is the most racist, homophobic and anti-feminist to be found in the Swedish Riksdag,” Schyman said to newspaper Metro.

Wat een beredeneerde aanval zeg. Gooi er maar wat scheldwoorden tegenaan (racist, en het verpletterende mond snoerende 'anti-feminist') en we hoeven het er niet meer over te hebben. De Feministiskt Initiativ heeft als enige het morele recht om namens onderdrukte vrouwen te spreken. Dat recht wordt nu met voeten getreden!
En dan is er de obfuscation (mist maken) taktiek:
But according to FI spokesperson Carl Emanuelsson, it is unfortunate that the Sweden Democrats are giving such a simplistic view of the problem.
“They are painting a picture of Sweden where all problems can be traced back to one thing,” Emanuelsson told The Local.

En laat nu het 'equality problem' vooral spelen in de allahtone kringen. Maar niet uitsluitend en de SD doet van wel. Want het filmpje heeft niet over mishandelde inboorlingen vrouwen. Dat is ongebalanceerd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 17, 2016 1:00 am

Brief gericht aan corrupt links

Geplaatst op 16 december 2016

Afbeelding

Ik zie een foto in het privéblad van Femke Halsema van een elitaire roedel, onder leiding van een grijsaard zonder inzicht noch verantwoordelijkheid, en dit groepje noemt zich links. Een gezellig clubje yuppies close bij elkaar. Hun links heeft niets te maken met links. Hun links is het vanaf twee keer modaal links, het mode links.

Dit links woont niet in oude stadswijken in straten waar de problemen zich opstapelen, maar in luxe omgebouwde pakhuizen en zijn op weg naar de grachtenvilla’s. Dit links is het links van de geldgeile salonsocialisten. Het links dat mensen aan de economische onderkant van de maatschappij vertelt solidair te moeten zijn. Solidair met wie? Met hen, dit links? Ga nou toch weg. Moet ik, afgekeurd en met een bijstandsinkomen van pak hem beet € 12.000,- netto per jaar met dit soort figuren solidair zijn? Solidair met Timmermans met zijn 3 ton. Heeft dit soort helemaal geen schaamtegevoel?

Ik stoor mij mateloos aan dit links. Maar stoor mij nog meer aan hen die via bijvoorbeeld AFA deze roedel valse wolven beschermen. Word wakker jongens, deze democratie was toch jullie democratie niet? Wat is er in jullie gevaren? Waarom lopen jullie achter de verkeerde partijen aan te hobbelen? Rechtse reactionairen die enkel in woord links zijn. Liberale boeven die niets anders voor ogen hebben dan eigen belang. Mooipraters met gespleten tongen.

Soros en aanverwanten zijn geen miljardair geworden omdat ze links waren! Je wordt geen miljardair als je echt links bent. Laat je niet nog langer in de maling nemen door dit soort. Jullie zijn nu verraders van je eigen volk. NSB’ers! Laat je niet nog langer iets aan lullen door figuren die jammeren zielig te zijn en wonen in huizen van zeven ton. Zie de realiteit eens onder ogen en word wakker. Trap namaak links jullie partijen uit, word weer echt links! Het links van voor Nieuw Links, dat clubje bedriegers dat 50 jaar geleden de basis heeft gelegd voor zijn veelvraat-lustig salonsocialisme.

Het is hoognodig tijd voor evolutie binnen links als links geen 1789-revolutie wenst. Als links niet wakker wordt, zal een rechtse revolutie links vernietigen. Terecht, omdat links haar beginwaarden, een eerlijke maatschappij voor iedereen, voor een zoveelste keer heeft verraden. Voor een zoveelste keer heeft links uit enkel geld en bestuursgeilheid van sommigen haar electoraat een trap gegeven.

Links is inmiddels decennia lang op een totaal dictatoriale wijze bezig. Haar partijgoden weigeren per definitie om naar minderen dan zichzelf te luisteren. Zelfs in haar eigen partijen wordt kritiek snel en vakkundig monddood gemaakt. Dat men ervoor kiest anoniem iets te uiten, spreekt boekdelen.

Arrogante bestuurders, elitaire politici, zichzelf boven alle wetten wanende partijbonzen zorgen sinds de jaren zestig/zeventig goed voor zichzelf en hun gelijken. De minderen van hen krijgen zo nu en dan een bot toegeworpen. Dat bot kan ‘het verzachten van het nieuwe zorgstelsel’ of ‘meer luiers voor ouderen’ heten, maar is in werkelijkheid enkel een dooddoener om iedereen in het gewenste gareel te houden.

Er is links een elite ontstaan van miljonairs en would be miljonairs die op geen enkele wijze nog maar iets te maken heeft met waar de SDAP ooit voor stond. En daar omheen is een club jaknikkers ontstaan die hoopt ooit tot de binnenste ring te worden toegelaten. Een club dwepers die alles goedpraat wat de leiding stelt.

Nu meer en meer aan de rechterkant de woede ten aanzien van links zich begint te groeperen, begint de linkse elite en die groep jaknikkers zich op deze ‘boze witte mannen’ te richten met nergens op stoelende aanvallen. De oorzaak van het iedere dag groter worden van de groep ‘boze witte mannen’, zoals zij die groep gefrustreerde burgers, mannen en vrouwen heel denigrerend en ook discriminerend noemen, weigert zij echt eens onder ogen te zien.

Logisch want zij, de linkse elite, is die oorzaak. Het blijven ontkennen van schuld zal de angel er niet uit weg nemen. De zich links noemende zogenaamde intellectuelen weigeren de hand in eigen boezem te steken. Alles wat er fout gaat, is de schuld van “populisten”. Dit laatste is vreemd, omdat de linkse partijen zich zelf per definitie aan populisme schuldig maken. Een goed voorbeeld hiervan is de wijze waarop linkse partijen nieuwe net hier aan gekomen kiezers proberen te paaien.

Alles blijven ontkennen, ook het verraad van eigen volk in het voordeel van een volk dat sinds korte tijd door toedoen van dit links massaal in aantal groeit en wereldwijd een bedreiging vormt voor democratie en de oorspronkelijke bevolkingen, zal op termijn tot ernstige onrusten gaan leiden. De wens van extremen binnen de islam om tot absolute overheersing te komen wordt door de houding van dit links beloond.

Het gewoon door blijven gaan, ondanks het feit dat de tegenstand groter wordt met de dag, is niet enkel arrogantie, maar ordinaire dictatuur. Wordt het dus echt niet eens tijd om de hand in eigen boezem te steken, links, of gaan we gewoon door met de blik op oneindig?

Opnieuw noem ik het jaartal 1789 en voor weinig historisch geschoolden voeg ik daar 14 juli en Parijs aan toe. Normaal gezond nadenkende mensen hebben geen baat bij burgeroorlog of revolutie, autochtoon noch allochtoon. Denk eens na links in plaats van kritiek onmiddellijk opzij te schuiven.

Schrijver en voormalig socialist, nu trots als ‘boze witte man’.

Door: “Bedonderde burger”

https://ejbron.wordpress.com/2016/12/16 ... upt-links/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6467
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor sjun » Za Dec 17, 2016 3:53 am

Op meer gebieden komt het verraad van links aan het licht.
Is het niet door valse voorlichting, gewensdachte verhalen in de media en non-nieuws, dan is het wel vanwege een hetze tegen een eerlijke sociale wetenschapper, de socioloog Ruud Koopmans, die signaleert en publiekgemaakte kanttekeningen plaatst. Onlangs nog was er ook weer zo'n akkefietje jegens de arabiste Machteld Zee die niet gehinderd door kennis van zaken beëtiketterend de politiekcorrecte maat genomen werd door zelfverklaarde slachtoffers en hen automatisch bijvallende multiculturele helpertjes. Nu steeds meer van die verhalen bij Jan Publiek bekend worden belooft dat nog wat voor de verkiezingen van 15 maart 2017.
:rolleyes:

"Onder het mom van progressief zijn en begaandheid met anderen, kiezen de multiculti’s partij voor de onderdrukkers en tolereren zij intolerantie."
Machteld Zee

Afbeelding
Heilige Identiteiten - Op weg naar een Shariastaat, Machteld Zee,
Querido 2016, ISBN 9789021403687

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 17, 2017 2:04 am

Hoe de “linksen” hun hart voor de “arbeidersklasse” hebben verloren

Geplaatst op 16 april 2017

Afbeelding

Trump werd vooral door de Amerikaanse “arbeidersklasse” gekozen

Vroeger hebben de “linksen” in Europa en Amerika voor de belangen van de “arbeidersklasse” gestreden. Tegenwoordig vinden ze de “blue-collar-workers” te “rechts-populistisch”. Hoe kwam deze verandering tot stand?


Karl Marx en Friedrich Engels argumenteerden voor het proletariaat, voor de “arbeidersklasse”. Het ging erom de “arbeiders” van de uitbuiting door het kapitaal te bevrijden. Daarop beriepen de socialistische en communistische partijen zich, daarna ook de sociaaldemocratie.

Nu heerst er een andere tijdgeest. Geschoolde arbeiders verdienen vaak meer dan sociologen en pedagogen, leraren en journalisten. Bij de laatste presidentschap-verkiezingen in de VS hebben de “blua-collar-workers” (Engelse verzamelnaam voor “handwerkers en industriearbeiders”) grotendeels op Trump gestemd. Met de ideeën van de “linksen” kunnen ze niets.

Onder de “linksen” is de ontsteltenis groot dat de arbeiders veeleer zogenaamde “populistische” ideeën volgen. Waar ligt dat aan? Waarom is de communicatie tussen beide groepen zo ontwricht?”

De grote verandering vond plaats in de jaren-60. Ten tijde van de Koude oorlog was de retoriek van het Oostblok in Amerika en West-Europa verboden. Maar de “linksen” hadden allang een paradigmaverschuiving voltrokken. Aangespoord door de “Frankfurter Schule” en zijn “Kritische Theorie” verplaatsten ze hun focus van “arbeider versus kapitaal” naar “onderdrukker en onderdrukten”. Er was geen sprake meer van arbeiders, maar van het “patriarchaat”, dat vrouwen onderdrukt, van “traditionele hiërarchieën” in de maatschappij, die de basis van de onderdrukking zouden zijn, en tenslotte van de onderdrukking van alle volkeren door “de blanke man”. Dit leidde tot het radicaal-feminisme en tot de multiculti waan, tot “political correctness” en tot “gender studies”.

De (grotendeels blanke mannelijke) “arbeiders” in het handwerk en de industrie konden niets aanvangen met deze wisseling. Ze konden ook al niets aanvangen met de 68´er beweging. Tussen de “links-progessieve student(e)” en de “arbeider” zitten werelden van verschil. De studenten aan de Colleges en universiteiten komen meestal uit beter gestelde gezinnen, zijn op zich al geprivilegieerd. Maar juist deze geprivilegieerde studenten beschuldigen de arbeiders ervan “geprivilegieerd” te zijn, omdat het immers om blanke mannen zou gaan. Deze logica kunnen en willen de meeste arbeiders niet navoelen.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/16 ... -verloren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 18, 2017 1:19 am

Collectief schuldig

Geplaatst op 17 juli 2017

Afbeelding

Niet zo lang geleden in een Kamerdebat over het probleem van de in Nederland aanwezige Turken die zich niet hebben geassimileerd en hun eigen wereld hebben gebouwd, zei Halbe Zijlstra met zijn zelfvoldane blik: “Deze mensen zijn binnen. Ze zijn hier. Ik heb ze niet binnengelaten, en niemand van diegenen die hier zitten.” Als een kind bij mama neemt Halbe afstand van zijn verantwoordelijkheid, en als een dwaas begrijpt hij niet dat het niet relevant is wie wat heeft gedaan, zolang het hetzelfde zielig links groepje is dat het drukker heeft met zijn imago als “goedmensch” dan met het leed waaronder het eigen volk lijdt en het land dat kapot gaat aan zijn collectieve linkse denkwijze.

Het was de hand van de ziekelijke Mohammad B. wellicht die de keel van Theo afsneed, maar het is het even ziekelijk links dat de omstandigheden heeft gecreëerd door hem binnen te laten. Het doet er niet toe of het Volkert was die Pim neerknalde, Jack van Lieshout was die een aanslag op Janmaat pleegde, het ´t kabinet Den Uyl was dat de Turken en Marokkanen binnenliet, of dat het de Antifa is die Pegida telkens terroriseert. Ze zijn samen de links kliek, wiens verdwaalde denkwijze de problemen heeft gecreëerd, en die het land met trots aan het vernietigen zijn. Het is de eigenaar, niet de hond, die schuldig is wanneer een kind doodgebeten wordt door een pitbull.

Ondertussen, in een ander Kamerdebat, geeft de stakker Rutte duidelijk toe dat er in verband met de aanwezigheid van islam en moslims in Nederland “grote fouten zijn gemaakt” in het verleden. Wel heel slim van Rutte; zo dom is hij dan ook weer niet. In feite, zijn intelligentie is ook door Einstein eens beschreven: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Het kabinet Den Uyl maakt dus een blunder door moslims binnen te laten, en nu maakt kabinet Rutte weer dezelfde blunder door nog meer moslims te importeren. Maar deze repetitie doet Merkel ook door in een toespraak toe te geven dat integratie totaal is mislukt, om tevens nog meer moslims binnen te halen. Hallo.

Wilders wordt vandaag precies op dezelfde manier uitgelachen en neergehaald door het Kabinet als Janmaat 25 jaar geleden. En hoe zal het zijn in het jaar 2050, na de burgeroorlog, wanneer Nederland compleet is verwoest? Wat zal het volgende Kabinet weer zeggen?: “Het kabinet-Rutte heeft destijds groot fouten gemaakt.”

Door: “Landerdoek”

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/17 ... -schuldig/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 18, 2018 1:43 am

Pakistaanse mensenrechtenactiviste: Progressief Europa en islamisten hebben zelfde agenda

Xander, 17-11-2018

Afbeelding
Demonstratie voor Asia Bibi in Rome (afbeelding: Getty Images (2)).

‘Waarom heeft links geen solidariteit met de vervolgde Pakistaanse christin Asia Bibi, maar wel met haar vijanden? Omdat ze de islam bekritiseerd heeft’ – Groep atheïstische vluchtelingen uit Pakistan stelt verklaring op: ‘Links/liberaal Europa vecht voor de verkeerde kant’

De vanwege doodsbedreigingen al jaren onder slachtofferbescherming levende Pakistaans-Oostenrijkse mensenrechtenactivist en ex-moslima Sabatina James heeft op Facebook geschreven dat de liberalen en progressieven in Europa dezelfde agenda volgen als radicale islamisten. ‘Jullie willen tolerant zijn en solidariteit tonen, maar niet met ons, de liberalen uit de islamitische wereld, niet met critici van het islamisme, maar juist met onze vijanden.’

James vraagt progressief (=linksgroen en links-liberaal) Europa waarom zij amper solidariteit kunnen opbrengen voor Asia Bibi, de Pakistaanse christin die na 8 jaar wachten op de doodstraf wegens veronderstelde belediging van de islamitische profeet Mohammed onlangs werd vrijgesproken. Dat leidde tot massale woedende reacties onder de moslimbevolking, die haar alsnog wil executeren.

Er waren meer dan genoeg redenen voor ‘progressieven’ om Asia Bibi te steunen, want 1) ze is een vrouw; 2) ze is geen blanke; en 3) ze behoort tot een vervolgde minderheid. Waarom proberen ze haar zaak dan toch zoveel mogelijk te negeren?

Gezamenlijke kenmerken: islamisering en ‘christofobie’
Sabatina’s James antwoord: ‘Je kunt ervan uitgaan dat links Europa het ermee eens is dat Bibi inderdaad iets immoreels heeft gedaan waar ze voor moet worden bestraft: ze heeft de islam bekritiseerd, en dan is ze ook nog eens katholiek. Dat kan echt niet!’

Onlangs stemde het Europese Gerechtshof in met een geldboete die was opgelegd aan een Oostenrijkse vrouw die Mohammed zou hebben ‘beledigd’. Dat onderstreepte dat de gevestigde links/liberale orde in Europa en islamisten in feite dezelfde agenda voeren, namelijk hun gezamenlijke streven om de islam in Europa de dominante kracht te maken, en tevens hun ‘christofobie’, oftewel hun almaar openlijker wordende antichristelijke houding.

‘Links en islam verschillen enkel nog in strafmaat voor andersdenkenden’
Progressieve Westerlingen en islamisten verschillen enkel (nog) in de mate waarin critici van de islam en andersdenkenden worden bestraft. In Pakistan kun je voor het ‘beledigen’ van de islam of Mohammed straffeloos worden gelyncht door moslims; in Europa blijft het tot nu toe ‘beperkt’ tot boetes, rechtszaken tegen bekende kritische politici zoals Geert Wilders en Marine Le Pen, het censureren van ‘populistische’ en ‘rechtse’ websites en blogs, en het publiekelijk aan de schandpaal nagelen van iedereen die het waagt zich negatief uit te spreken over de islam en de massa immigratie uit de moslimwereld.

De linksgroen-liberale Europese ‘goedmens’ voelt zich nu geschoffeerd, omdat uitgerekend een niet-blanke vrouw die ook nog eens moslim is geweest hen op één lijn stelt met radicale islamisten. James: ‘En in hun kortzichtigheid menen ze ook nog dat ze hiermee eindelijk rechts-radicaal ontmaskerd hebben. Hoe schijnheilig! Ik zeg jullie dat ik noch links, noch rechts ben – ik ben katholiek. Ik geloof niet in een politiek systeem, maar in de grootste liefde die deze wereld ooit heeft gezien, namelijk Jezus Christus. Wees dus niet bang voor een vervolgde christen.’

‘Onbegrijpelijke paradox: Progressief Europa vecht voor de verkeerde kant’
‘Mijn atheïstische kennissen uit Pakistan, die daar recent moesten wegvluchten en net als ik tegen het islamisme van de Sharia strijden, voelen zich echter ook door jullie verraden. Dit is hun boodschap,’ vervolgt ze:

‘Wij, critici van de islamitische vrouwvijandigheid, zijn de linksen en liberalen van de islamitische wereld. Toen wij wegens kritiek op het islamisme naar het Westen moesten vluchten, kwamen wij daar een nagenoeg onbegrijpelijk paradox tegen: in de Westelijke wereld komt de kritiek op de islamitische vrouwvijandigheid juist van conservatieve kant, terwijl er bij jullie liberalen en progressieven vaak veel begrip is voor deze zogenaamde culturele diversiteit.’

‘Jullie willen tolerant zijn en solidariteit tonen, maar niet met ons, de liberalen uit de islamitische wereld. Niet met critici van het islamisme, maar met onze vijanden. Jullie zijn niet liberaal, jullie vechten voor de verkeerde kant!’ (1)

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... fde-agenda
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46579
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het Verraad van Links

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 11, 2020 9:57 pm

Uitgever van “Charlie Hebdo”: linkse intellectuelen zijn collaborateurs van het “islamisme”

Geplaatst op 8 januari 2020

Afbeelding

Vijf jaar na de aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” heeft diens (eveneens linkse) uitgever scherpe kritiek op de omgang van linkse intellectuelen met de islam.

Onze vondst van de week komt uit de gedrukte editie van de krant de “Welt” van gisteren. Daarin is – met het oog op de vijfde “verjaardag” van de radicaalislamitische aanslag op het satirische tijdschrift – een paginalang interview met de huidige uitgever van “Charlie Hebdo”, Laurent “Riss” Sourisseau (53) te vinden.

Hierin laat de uitgever zich ook op zeer duidelijke wijze uit over zijn linkse intellectuele kameraden, die de ideeën van “Charlie Hebdo” verraden hebben en collaborateurs van de radicaalislamitische geweldplegers werden en worden.

De linksen zouden de eersten moeten zijn om zich te verzetten tegen de islamisering

De “Welt” vraagt: “U pakt de intellectuelen van Frankrijk hard aan, u spreekt van collaborateurs. Wie worden daarmee bedoeld?”

Riss antwoordt: “In principe hebben de intellectuelen juist in crisissituaties zoals deze het betere gereedschap dan wij normaal sterfelijken om te begrijpen wat er gebeurt. Ik heb veel van hen verwacht. Velen hebben hun best gedaan. Anderen hebben in deze periode dezelfde strategie gevolgd als tijdens de Tweede Wereldoorlog en hun koppen in het zand gestoken. Ze vermijden het om over “islamisme”, radicalisering en religie in het algemeen te spreken. Op grond van hun voorzichtigheid en strategie van vermijding kan men bepaalde intellectuelen heel objectief collaborateurs noemen. Ook als ze zelf deze totalitaire ideologie niet aanhangen, versterken ze het ideologische proces. Ze dragen bij aan de verbreiding van een intolerante ideologie, hoewel ze de eersten zouden moeten zijn om verzet te bieden. De linkse intellectuelen praten niet graag over religie en al helemaal niet over de islam. Het is net zoals in de jaren-50, toen de linkse intellectuelen blind waren tegenover het Stalinisme.”

“Er is een ideologische verdringing aan de gang”

De “Welt” verder: “Is er intussen niet iets veranderd, zijn de tongen niet losser geworden?”

Riss: “Zeker, maar de situatie is complex, omdat de populisten overal in Europa gebruikmaken van de situatie en er voor zorgen dat men islam en ´islamisme´ verwisselt. Er is een ideologische verdringing aan de gang. Er is wel degelijk sprake van parallelle samenlevingen. Wie dat niet wil zien, maakt zichzelf strafbaar. Om dit gewoon van tafel te vegen, omdat men er niet van verdacht wil worden islam-vijandig te zijn, is geen oplossing. Om aspecten van de islam te bekritiseren, betekent voor veel linkse intellectuelen een racist of islamofoob te zijn. Dat kan zo niet verder gaan. Er mogen wat betreft de vrijheid van meningsuiting geen rechtsvrije grijze gebieden bestaan, en men moet de dingen bij de naam noemen.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/08 ... islamisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten