Loverboys en hun vieze zaken

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Loverboys en hun vieze zaken

Berichtdoor Ariel » Za Jul 07, 2018 2:12 pm

Jeugd bewust maken van de gevaren van mensenhandel

Afgelopen december, raadszaal Vught. Birgit Cordes (D66) vraagt om aandacht voor mensenhandel. ,,Deze vorm van georganiseerde misdaad zit al om de hoek. Juist nu moeten wij zorgen voor kwetsbare kinderen die niet zijn opgewassen tegen seksuele uitbuiting”, zegt ze. Op haar netvlies staat een 16-jarige middelbare scholiere, een meisje dat twee jaar lang vast zat in de klauwen van een loverboy. Op verzoek van het Brabants Dagblad brengt Cordes ons in contact met Maria zoals wij haar noemen in het artikel op deze pagina’s.

Cordes keerde na de raadsverkiezingen van afgelopen maart niet terug in de politiek. Maar is nog wel betrokken bij Maria. ,,Ik heb haar via via ontmoet, ken haar privésituatie. Haar verhaal heeft mij, als moeder van drie tienerdochters, diep geschokt.”

Met unanieme steun van alle zes de raadsfracties haalde een motie van Cordes half december de eindstreep. In de motie werd het Vughtse college opgeroepen meer aandacht te hebben voor mensenhandel. Een eerste stap in de goede richting is inmiddels gezet, de problematiek staat expliciet genoemd in het nieuwe integraal Veiligheidsplan 2019-2022 van basisteam Meierij van de politie. Dat betekent dat mensenhandel prioriteit krijgt als het gaat om voorlichting, aanpak van daders en zorg voor slachtoffers in de gemeenten die onder het basisteam vallen: naast Vught, ook Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Haaren en Heusden. Als de gemeenten na de zomer tenminste instemmen met het plan.

Volgens veiligheidsadviseur Pieter van de Broek van Vught moeten vervolgens nadere afspraken worden gemaakt tussen gemeente, politie, GGD en zorginstanties .

Cordes: ,,Wat wij willen is dat onze jeugd zich bewust wordt van de gevaren die loeren. Dat minderjarige slachtoffers de juiste zorg krijgen zodat zij verder kunnen met hun leven, dat zij hun schooldiploma kunnen halen. En natuurlijk dat er alles aan wordt gedaan om daders aan te pakken.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Loverboys en hun vieze zaken

Berichtdoor Ariel » Do Aug 02, 2018 11:21 am

Islamitische jongeren laten infidel meisjes voor hun werken. Aangezien alle blanken meisjes hoeren zijn.Tienerpooiers werken gewoon door ondanks enkelband:

Tienerpooiers werken gewoon door ondanks enkelband: 14-jarig meisje in prostitutie gedwongen

Twee Antwerpse tienerpooiers zijn veroordeeld tot celstraffen van 7 en 6 jaar omdat drie meisjes van 14, 15 en 16 jaar zich voor hen zouden geprostitueerd hebben. De twee hoofdverdachten Elias F. (21) en Redha H. (21) zaten op het moment van de feiten thuis met een enkelband.

Elias F. (21) en Redha H. (21), twee allochtone jongens uit Antwerpen, laten zich niet afschrikken door politie of justitie. In de zomer van 2016 werden ze gearresteerd omdat ze een 17-jarig meisje in de prostitutie hadden gedwongen. De mannen mochten hun voorarrest thuis met een enkelband uitzitten. Dat weerhield hen niet om gewoon verder te doen.

Zo benaderde Elias F. in zijn enkelbandperiode een 14-jarige meisje via Facebook. Nadat ze gezegd had dat ze weg wilde uit haar instelling, liet hij haar door een kompaan oppikken. Ze moest haar identiteitskaart, busabonnement en gsm afgeven en werd ondergebracht in een appartement in de Haantjeslei in Antwerpen.

150 euro voor uurtje seks
Redha H. plaatste seksadvertenties met pikante foto’s van haar. Voor ‘gewone’ seks werd 150 euro per uur gevraagd. Klanten die zonder condoom wilden of speciale voorkeuren hadden, betaalden extra. De tiener ontving 25 klanten en moest al haar geld afgeven. Begin augustus 2016 werd ze opgepakt voor winkeldiefstal en moest ze terug naar een instelling. Vier maanden later nam ze daar opnieuw de benen en belandde ze terug bij Elias F.

De politie had intussen de link gelegd met een 16-jarig meisje, dat eind juni en begin juli 2016 ook voor Elias F. en zijn kompanen gewerkt had. In november belandde nog een derde slachtoffer van 15 in hun klauwen. Beide meisjes waren eveneens hun instelling ontvlucht.

Op de vlucht
De rechter waren vanochtend in hun vonnis niet zo streng als het openbaar ministerie had gevorderd. Die had celstraffen van 8 tot 12 jaar geëist voor de twee kopstukken.

Elias F., die nog in de gevangenis zit, werd veroordeeld tot een straf van 7 jaar en een boete van 18.000 euro. Zijn kompaan Redha H., die op de vlucht is, kreeg een straf van 6 jaar en een boete van 12.000 euro. De rechter sprak ook zijn onmiddellijke aanhouding uit, mocht de politie hem ergens aantreffen.

Tiental kompanen
Een tiental andere beklaagden, die de slachtoffers mee hadden uitgebuit, hen onderdak hadden gegeven of naar klanten hadden gereden kregen straffen van 4 jaar tot 15 maanden. Voor de meeste kompanen was die straf voor de helft met uitstel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15228
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Loverboys en hun vieze zaken

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 02, 2018 11:44 am

Ariel schreef:Islamitische jongeren laten infidel meisjes voor hun werken. Aangezien alle blanken meisjes hoeren zijn.Tienerpooiers werken gewoon door ondanks enkelband:

Beide partijen zijn ziek en verdorven in de geest en passen eigenlijk niet in ons systeem.

De mohammedaans georiënteerde jongeren zouden de doodstraf opgelegd moeten krijgen omdat zij sowieso al tot islamitische parasieten gerekend moeten worden en recidivisten zullen blijven. Een ziekelijke hier al decennia lang aan voorafgaande achterlijke moslim cultuur is hier debet aan.
De infidel meisjes - daar is misschien nog wel wat aan te doen. Lukt dat niet dan is daar verder niks aan te doen. Zolang zij geld verdienen aan de door God geschapen wellust en hierover op tijd belasting afdragen zonder deze te ontduiken. :cool:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Loverboys en hun vieze zaken

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 24, 2018 3:04 pm

Het komt regelmatig voor dat groepsleiders een seksuele relatie hebben met hun cliënten. Ze zijn vaak onervaren. Door het grote personeelstekort in combinatie met de aantrekkende arbeidsmarkt kunnen instellingen voornamelijk jonge, net afgestudeerde hulpverleners vinden die tegen een mini-salaris gaan werken met jongeren die de meest complexe problemen hebben.’’

Groepsleider van jeugdinstelling in Apeldoorn ‘actief als loverboy’

Een groepsleider van de Apeldoornse jeugdinstelling de Hoenderloo Groep heeft als loverboy een minderjarige cliënte in de instelling in de prostitutie gedreven.

Dat is de verdenking die het Openbaar Ministerie heeft tegen Apeldoorner Kacem B.. De man (32) staat maandag terecht voor uitbuiting en mensenhandel.

Hij zou de cliënte van de Hoenderloo Groep op het schoolplein van de instelling hebben benaderd en onder valse voorwendselen een relatie met haar hebben aangeknoopt. Vervolgens zou hij haar de prostitutie in hebben gedwongen en haar opbrengsten hebben ingepikt. Dat zou zijn gebeurd in 2014. De man is vervolgens eind dat jaar met een vaststellingsovereenkomst vertrokken. Over de reden van het vertrek van de man wil de Hoenderloo Groep niets zeggen.

Kwetsbaar
Bij de Apeldoornse instelling wordt hulp geboden aan kwetsbare jongens en meisjes tot 18 jaar die kampen met complexe gedragsproblematiek. Een deel van de cliënten woont op een van de instellingslocaties van de groep in de bossen bij Apeldoorn en gaat er ook naar school.

Woordvoerster M. Draaisma van Pluryn - waar de Hoenderloo Groep onder valt - zegt te schrikken van de verdenking tegen de groepsleider. ,,Wij zijn als professionals verantwoordelijk. We gaan contact met de politie opnemen over de resultaten van het onderzoek en wachten de uitspraak van de rechter af. Die zullen we bestuderen. Indien nodig zullen we dan passende maatregelen nemen.’’

Loverboy
De Hoenderloo Groep stelt pas in juni van dit jaar door de politie te zijn bevraagd over Kacem B.. Draaisma zegt dat de Hoenderloo Groep niet wist dat de Apeldoornse groepsleider tijdens zijn werk ook als loverboy bezig zou zijn geweest - tot deze krant er deze week vragen over stelde.

Advocaat Sidney Smeets van Kacem B. ontkent de beschuldigingen van mensenhandel en uitbuiting. Volgens hem hebben B. en het slachtoffer elkaar nooit ontmoet op het schoolplein van de instelling. ,,Mijn cliënt werkte ook op een totaal ander deel van het terrein, bij een jongensgroep.’’

De advocaat vermoedt dat die verdenking is gebaseerd op verklaringen van het slachtoffer en een vriendin van haar. Die zou ook door B. zijn uitgebuit. Beiden deden daar aangifte van.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70889
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Loverboys en hun vieze zaken

Berichtdoor Ariel » Do Jan 03, 2019 11:57 am

20-jarige houdt bordeel in ouderlijk huis: 5 jaar cel

Veelpleger Ilyasse C. (20) heeft 5 jaar effectief gekregen omdat hij drie jonge meisjes van 14 en 15 jaar in de prostitutie heeft geduwd. De twintiger liet zijn slachtoffers als escorte werken in de woning van zijn moeder in Willebroek. Hij gaf ze er ook wiet, xtc en cocaïne.

Ilyasse C. is amper 20 jaar en toch al vaste klant bij justitie. Hij volgt sinds 2014 een traject bij de jeugdrechtbank, waar hij onder toezicht werd geplaatst voor feiten van afpersing. Daarna liep hij verschillende nieuwe veroordelingen op voor afpersing en slagen en verwondingen.

In 2016 was de jongeman betrokken bij de rellen in de Antwerpse wijk Luchtbal. Het was Ilyasse C. die toen voor het oog van de camera’s een kassei door de ruit van een politiecombi keilde. C. was op dat ogenblik nog minderjarig, toch werd hij als meerderjarige berecht. Hij kreeg 40 maanden celstraf voor brandstichting, vernieling, weerspannigheid en bendevorming.

Enkelband
Toen Ilyasse C. met een enkelband vrijkwam, lapte hij de voorwaarden aan zijn laars en belandde terug in de gevangenis. Deze zomer kreeg hij van de rechter in Mechelen nog eens zes maanden wegens drugsbezit.

Sinds vanochtend prijkt alweer een nieuwe veroordeling op C.’s strafregister: eentje wegens prostitutie en drugsfeiten. De Antwerpse rechtbank veroordeelde de jongeman immers tot 5 jaar cel en 24.000 euro boete omdat hij drie jonge meisjes van amper 14 en 15 jaar oud in de prostitutie had gedwongen. Telkens ging het om slachtoffers die een instelling of thuis waren ontvlucht.

Ilyasse C. liet de meisjes een profiel aanmaken op de escortesite redlights.be en liet hen door drie vrienden rondrijden naar klanten. De opbrengsten moesten de slachtoffers afstaan. De tienerpooier liet zich bijstaan door de 15-jarige Y. Zij werkte aanvankelijk ook als prostituee voor hem, maar werkte zich gaandeweg op tot zijn rechterhand. Wanneer C. op vakantie was in Marokko, hield Y. de zaken op orde.

Opvallend: Ilyasse C. opereerde vanuit de woning van zijn moeder in Willebroek. Hij liet er klanten komen en verschafte de meisjes er ook wiet, xtc en cocaïne. Op 21 augustus 2017 maakte de politie met een inval een einde aan de praktijken van tienerpooier C. De minderjarige slachtoffers werden toen uit hun hachelijke situatie bevrijd.

Vakantie
De rechtbank haalde fors uit naar Ilyasse C.: “Hij maakte schromelijk misbruik van bijzonder kwetsbare meisjes door hen onderdak te bieden en hen te laten betalen met geld verdiend door escorte- en prostitutiewerk. Vervolgens vertrok hij met dit geld op vakantie naar Marokko en zelfs van daaruit hield hij controle over hen en eiste hij hun opbrengsten op. Hij liet ook toe dat verschillende minderjarigen en meerderjarigen allerhande verdovende middelen gebruikten in zijn woning.”

Drie andere jongeren uit Willebroek liepen lichtere - deels voorwaardelijke - veroordelingen op omdat ze meisjes hadden rondgereden naar klanten.

Eén slachtoffer en haar moeder stelden zich burgerlijke partij en krijgen voorlopig 5.000 euro schadevergoeding.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten