Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17692
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor King George » Zo Dec 16, 2018 12:59 pm

Mahalingam schreef:
Annabel Nanninga (FvD): ‘Plaats asielzoekers in wijken met de meeste GroenLinks-stemmers’
Bij het huisvesten van asielzoekers in Amsterdam zou gekeken moeten worden in welke buurten de bewoners het meest op GroenLinks hebben gestemd. Dat voorstel doet gemeenteraadslid Annabel Nanninga in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.
[...]
Nanninga heeft een voorstel voor GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken). Hij is verantwoordelijk voor het plan om 500 uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen in de stad. “Je kan per stembureau zien hoe er gestemd is. Ik stel voor om de stembureaus te zoeken met het hoogste percentage GroenLinks-stemmers. In die wijken gaan we de opvangcentra neerzetten. Mensen die voor dit beleid kiezen, mogen er zelf de consequenties van hebben.
https://wnl.tv/2018/12/15/annabel-nanninga-asielzoekers-groenlinks-stemmers/


Goed idee van haar.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37397
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 16, 2018 7:08 pm

Annabel Nanninga: “Plaats asielzoekers in wijken met de meeste GroenLinks-stemmers”
WNL - Gepubliceerd op 15 dec. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37515
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 09, 2019 12:49 pm

Een vliegtuig met een paar Gutmenschen tussen de passagiers had vertraging. De Gutmenschen zijn doorde politie uit het vliegtuig gehaald. Maar dat hebben ze graag over vanwege hun idealen.
Drie passagiers opgepakt na 'staan-actie' tegen uitzetting Ezzedine (25)
Passagiers van een KLM-vlucht naar Nairobi zijn zaterdagmiddag in verzet gekomen tegen de uitzetting van een uitgeprocedeerde vluchteling. Dat gebeurde in het vliegtuig op Schiphol, vlak voor vertrek.

De passagiers kwamen in actie omdat gevreesd werd dat de Sudanese Ezzedine Mehimmid (25) bij aankomst zou worden opgepakt en gemarteld, meldt NH Nieuws. 'We Are Here' deed daarom eerder ook al een oproep om zijn uitzetting te voorkomen.

Drie passagiers zijn uiteindelijk door de Koninklijke Marechaussee opgepakt en het vliegtuig uitgezet. Volgens een ooggetuige verliepen de arrestaties erg hardhandig. 'Ik schrok van de hoeveelheid geweld die daarbij werd gebruikt', vertelt Joost Fontein, passagier van de vlucht en hoogleraar aan de Universiteit van Johannesburg. 'De laatste arrestant, een jonge vrouw, werd zelfs in een hoofdklem genomen en door agenten naar buiten gesleept.'

Geplande actie
Volgens Fontein ging het in eerste instantie om een 'geplande actie', waar andere passagiers zich snel bij aansloten. 'Ik denk dat een deel van deze mensen alleen aan boord waren om te protesteren. Maar ook zag ik mensen die zich tegen de deportatie verzetten waarvan ik wist dat ze eigenlijk gewoon deze vlucht moesten hebben.'

De Koninklijke Marechaussee bevestigt de arrestaties aan NH Nieuws. 'Drie personen weigerden mee te werken en zijn door ons aangehouden', aldus een woordvoerder.

Geen videobeelden
Van de arrestatie en de protestactie zijn geen videobeelden. Dit komt volgens Fontein omdat de marechaussee filmende passagiers dwong beelden te verwijderen van hun telefoon. Deden ze dat niet, dan zouden ze worden opgepakt.

Volgens de Koninklijke Marechaussee is niets onder dwang gebeurd. 'In de huisregels van de vliegmaatschappij is vastgelegd dat er in een vliegtuig geen foto's of video's van andere passagiers mag worden gemaakt', benadrukt een woordvoerder.

De marechaussee heeft deze regels gehandhaafd. 'Iedereen is verzocht om videobeelden van de uitzetting en de aanhoudingen te verwijderen. Dat deden de passagiers vrijwillig. Daar is geen dwang bij geweest.'
https://www.at5.nl/artikelen/190432/drie-passagiers-opgepakt-na-staan-actie-tegen-uitzetting-ezzedine-25
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37397
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 10, 2019 3:51 am

Vreemdelingen keren zich tegen personeel detentiecentrum

Dénis van Vliet 08-01-19, 22:23 Laatste update: 09-01-19, 01:35

Afbeelding

Vreemdelingen hebben afgelopen weekeinde flink huisgehouden in het Detentiecentrum (DC) Rotterdam (foto). Ze keerden zich tegen het personeel en deinsden daarbij niet terug voor fysiek geweld.

De aanleiding voor de geweldsexplosie was dat een bezoeker drugs naar binnen had gesmokkeld. Een drugshond ontdekte dat, waarna de vreemdelingen agressief werden. Ze richtten op verscheidene afdelingen schade aan. Het geweld was van dusdanige aard dat sommige gevangenen zijn overgebracht naar naburige penitentiaire inrichtingen.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft naar aanleiding van het incident direct maatregelen genomen. Het avond- en het dagprogramma is ingetrokken. ,,DJI voelt zich verantwoordelijk voor het personeel en zal altijd duidelijk optreden als het gaat om de veiligheid van het personeel en doet altijd aangifte van geweld en bedreigingen,’’ laat de dienst weten.

Het DC staat aan de Portelabaan bij Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Daar worden vreemdelingen vastgehouden in afwachting van hun uitzetting. De gevangenis is sinds 1 januari het enige centrum voor vreemdelingenbewaring in Nederland. Vestigingsdirecteur Roger Pellemans liet in november nog weten naarstig op zoek te zijn naar extra personeel vanwege de uitbreiding. Of alle vacatures begin deze maand waren vervuld, is onbekend. Het ministerie van Justitie, waaronder de DJI valt, kon vanavond geen nadere toelichting geven.

Onomstreden is de in 2010 geopende gevangenis niet. Al tijdens de bouw bedreigden extreem-linkse activisten aannemers die eraan meewerkten. Ook worden voor de poorten bijna wekelijks demonstraties gehouden voor een - in de woorden van de activisten - humaner vreemdelingenbeleid. In 2017 sloeg in het DC ook al eens de vlam in de pan. Een uitgeprocedeerde asielzoeker maakte toen hommeles en wilde niet terug naar zijn cel. Een speciaal team van de politie moest toen de gemoederen tot bedaren brengen.

https://www.ad.nl/rotterdam/vreemdeling ... aaedfd522/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69231
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Ariel » Do Jan 10, 2019 3:41 pm

Politie vindt 36 illegalen en massa gestolen spullen in woning

In Blankenberge heeft de politie 36 illegalen aangetroffen in een leegstaande woning. Er werden ook tal van gestolen fietsen en andere gestolen spullen teruggevonden in het huis. De illegalen werden aangehouden en zullen ter beschikking worden gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ruim 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde regio’s voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen.

In Blankenberge werden bij een grote politieactie gisteren 36 illegalen aangetroffen in een leegstaande woning. “Het pand was al enige tijd onbewoonbaar verklaard en er kwamen recent meldingen binnen van aanwezigheid van mensen”, aldus een woordvoerder van het Brugs parket aan Het Laatste Nieuws. De illegalen werden gearresteerd en verhoord.

Naast illegalen trof de politie ook een groot aantal fietsen en andere gestolen fietsen aan. “Ook werden de laatste weken in Blankenberge een aantal winkel- en fietsdiefstallen gepleegd waarbij de lokale politie kon achterhalen dat de verdachten zich mogelijk in dat pand ophielden”, stelt het parket. De gestolen fietsen werden dus inderdaad teruggevonden in het pand.

Wat er met de illegalen zal gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. “De aangetroffen personen werden bestuurlijk aangehouden. Zij zullen worden bevraagd en worden vervolgens ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken”, klinkt het. In het verleden bleek echter al dat minder dan 20% van de uitwijzingsbevelen van illegalen of uitgeprocedeerde asielzoekers (ook illegalen) effectief wordt opgevolgd.

Overlast
De illegale transitmigranten zorgen voor veel overlast in ons land. Vooral vrachtwagenchauffeurs worden regelmatig slachtoffer van het probleem van de transitmigranten. Incidenten stapelden zich vorig jaar in sneltempo op. Tal van keren werden vrachtwagenchauffeurs aangevallen door gefrustreerde illegalen, ongeveer 20 tot 25 keer iedere maand, en soms met ernstige gevolgen.

Daarnaast worden ook agenten en ander veiligheidspersoneel niet zelden geviseerd door de illegalen. Zo werd bijvoorbeeld een politiepatrouille aangevallen door 40 illegalen gewapend met ijzeren baren, werd havenpersoneel meermaals bekogeld met stenen en werd in het Brusselse Maximiliaanpark zelfs een agent neergestoken met een mes door een transitmigrant.

Dat brengt ons bij het Maximiliaanpark en het Brusselse noordstation. Ook daar is de overlast van de illegalen sterk aanwezig. Het intussen beruchte Maximiliaanpark werd omgetoverd tot een quasi no-go zone waar criminele bendes massaal munt uit probeerden te slaan. De Brusselse regering riep ambtenaren op om de buurt van het Maximiliaanpark te vermijden gezien de onveilige situatie.

Nadat de illegalen vanwege het koudere weer massaal naar het Brusselse noordstation trokken, verplaatste het probleem zich. Het aantal diefstallen steeg er met maar liefst 82% en er vond sindsdien “elke dag een steekincident” plaats, zo stelde de politie. De illegalen laten er bovendien zomaar hun uitwerpselen achter met een doordringende stank tot gevolg.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69231
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 11, 2019 12:20 pm

Er zijn binnenkort weer verkiezingen. Vandaar....

Harbers: ’Overlastgevende asielzoekers eenvoudiger achter tralies’

Overlastgevende asielzoekers moeten eenvoudiger gevangen gezet kunnen worden. Dat zegt staatssecretaris Harbers (Asiel). „Ik zou graag zien dat er meer ruimte zou zijn om in bepaalde gevallen eerder vreemdelingenbewaring op te kunnen leggen, zeker in het geval van overlastgevende vreemdelingen die strafbare feiten begaan.”

Nu schrijven Europese regels nog voor dat asielzoekers alleen in aanmerking komen voor vreemdelingenbewaring (gevangenschap) als ze voldoen aan strikte criteria, waaronder zicht op uitzetting. Dat moet eenvoudiger kunnen, meldt de VVD-bewindsman. „Dit is dan ook onze inzet in de onderhandelingen in Brussel over wetgeving.”

Spuigaten uit
Als het Harbers lukt om de regels te veranderen, komt hij tegemoet aan de wens van burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam en Heijmans van Weert. Zij zijn overlast door asielzoekers uit veilige landen meer dan zat. In november vroegen beide burgervaders al om de mogelijkheid om misdragende asielzoekers op een terrein te zetten waar ze niet vanaf mogen komen.

Beide steden hebben azc’s waar veel Noord-Afrikaanse asieltoeristen verblijven, jonge mannen die van lidstaat naar lidstaat door Europa reizen en de wachttijden van de asielprocedures misbruiken door gratis vakantie te vieren en op strooptocht te gaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14914
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jan 11, 2019 2:31 pm

Ariel schreef:Er zijn binnenkort weer verkiezingen. Vandaar....

Klopt! Dus concluderen wij volgens de onverbiddelijke logica:

POLITIEK IS SMERIG!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69231
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Ariel » Di Jan 15, 2019 1:16 pm

Vorig jaar zijn 360 asielzoekers verdwenen uit opvanglocaties voor gezinnen, onder wie 210 minderjarigen. Dat is een toename van 20 procent ten opzichte van 2017. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigt deze cijfers, na berichtgeving door de Volkskrant.

Honderden kinderen verdwenen uit AZC’s, deugmevrouw verzint huilverhaal.

Volgens Martine Goeman, jurist bij kinderrechtenorganisatie Defence for Children, gaan deze mensen er vandoor omdat ze bang zijn te worden uitgezet. “De angst voor detentie en uitzetting is zo groot dat gezinnen de illegaliteit verkiezen boven terugkeer naar het land van herkomst, waar ze geen perspectief hebben”, zegt ze in de krant.

De woordvoerder van het COA kan dat niet bevestigen. “Dit zijn de kale cijfers. Het gaat om personen die zich twee weken lang niet hebben gemeld. In theorie kan het zijn dat ze daarna alsnog opduiken, maar dat zit niet verwerkt in deze cijfers.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69231
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Ariel » Di Jan 15, 2019 1:19 pm

Marina vluchtte met haar dochter uit de asielopvang. Want terug naar Armenië gaat ze ‘nooit’

Een toenemend aantal uitgeprocedeerden ontvlucht de opvang om uitzetting te voorkomen. Zoals Marina, die met haar dochter (12) op een schuiladres in Utrecht verblijft. Als Armeniërs maken ze vrijwel geen kans op een verblijfsvergunning.

‘Het was zo stressvol’, zegt de 34-jarige Marina (niet haar echte naam) uit Armenië. Ze doelt op de periode dat ze met haar dochter in de gezinslocatie in Den Helder woonde, voor uitgeprocedeerde gezinnen met minderjarige kinderen.

De politie kwam wekelijks langs. Bewoners werden in de boeien geslagen en afgevoerd naar een detentiecentrum. Daarna volgde een enkele rit naar het land van herkomst. Sommigen verzetten zich. Ze hielden zich aan de trapleuning vast en krijsten. Een ­geluid dat Marina, die zegt te zijn ­gevlucht voor haar gewelddadige ex-man, nooit zal vergeten.

‘Ik bleef ’s nachts wakker uit angst dat de politie langs zou komen. Ook was ik altijd bang dat mijn dochter meegenomen zou worden als ik er even niet was’, zegt ze, terwijl ze haar handen om een kop dampende thee klemt. Haar nagels zijn keurig gelakt.

Naast haar zit haar 12-jarige dochter Sofi. Een doodgewone puber. Ze doet aan hiphopdansen en is geliefd op school. Als ze lacht, wordt haar beugel zichtbaar.

De angst voor detentie en uitzetting is zó groot dat steeds meer uitgeprocedeerden het voorbeeld van Marina en Sofi ­volgen: ze verlaten de gezins­locaties en belanden in de illegaliteit. Daarnaast is er naar schatting een kleine groep die uit Nederland is vertrokken zonder dit aan de autoriteiten te melden. Vorig jaar ‘verdwenen’ 360 mensen uit de opvangadressen, onder wie 210 minderjarigen – een toename van 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Huize Agnes
In de zomer van 2015, vroeg in de ochtend, verdwenen Marina en Sofi geruisloos uit de gezinslocatie. Marina had haar actie goed voorbereid. Ze had op internet gelezen over Huize Agnes, een opvanghuis in Utrecht dat tijdelijk onderdak biedt aan vrouwen en kinderen zonder geldige verblijfs­papieren. ‘Maar toen ik aanklopte zeiden ze: er is geen plek. Ik moest huilen. Waar moesten we naartoe?’

Twee nachten verbleven moeder en dochter in een hotel, op kosten van Huize Agnes. Daarna konden ze terecht op een zolderkamer bij een gastgezin in Nieuwegein. Na een jaar was er alsnog plek in Huize Agnes, waar ze nu ruim twee jaar wonen. De rust is teruggekeerd. ‘De politie kan niet meer elk moment langskomen’, zegt Marina, zichtbaar opgelucht.

In Huize Agnes wonen zestien vrouwen en twaalf kinderen, verdeeld over drie huizen. De adressen zijn niet terug te vinden op internet, om een inval van de vreemdelingenpolitie te voorkomen.

Waar uitgeprocedeerde volwassenen zijn overgeleverd aan de sobere bed-bad-broodvoorzieningen, treffen ­gezinnen het doorgaans beter. Zij kunnen rekenen op de hulp van kerken en stichtingen, die onderdak regelen bij gastgezinnen of zelf opvang bieden. ­Financiering gebeurt met behulp van giften, veelal vanuit de geloofsgemeenschap. Soms verstrekt de gemeente subsidie.

Zo ondersteunt de gemeente Utrecht Huize Agnes. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden: alleen bewoners met ‘regiobinding’ (die eerder in een azc in de buurt verbleven) mogen worden opgevangen. En er moet nog een juridische mogelijkheid voor een verblijfsstatus zijn.

‘De meest kwetsbare vrouwen’
‘In Huize Agnes wonen de meest kwetsbare vrouwen’, zegt woonbegeleider Marcia van de Kerkhof, die bij het interview met Marina aanwezig is. Journalisten zijn er niet welkom. Het gesprek vindt plaats in een café. ‘Ze komen uit Sierra Leone, Armenië, Angola, Nigeria, Madagaskar. Ik zie veel slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel.’

Volwassen inwoners krijgen wekelijks 50 euro leefgeld, kinderen 35 euro. Net genoeg voor boodschappen. Wie meer wil, moet dit zelf bekostigen. De meeste inwoners klussen zwart bij. Vooral schoonmaakwerk is populair.

Ook is er een potje voor dagbesteding. Hiermee wordt de hiphoples van Sofi betaald, Marina krijgt computer- en zwemles. ‘Onze ervaring is dat remigratie een grotere optie wordt als je mensen actief blijft ontwikkelen’, verklaart Van de Kerkhof. ‘Zodra ze passief worden, gebeurt er niets meer.’

‘Gespreid bedje’
Hulp bieden aan uitgeprocedeerden is al jaren een heikel onderwerp in politiek Den Haag. De illegaliteit zou worden bevorderd door mensen zonder verblijfsrecht een ‘gespreid bedje’ te bieden. Onlangs werd besloten dat uitgeprocedeerde volwassenen alleen nog gebruik mogen maken van de bed-bad-broodvoorzieningen als ze vrijwillig meewerken aan terugkeer naar het land van herkomst.

Ook uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen moeten terugkeren, vindt staatssecretaris Mark Harbers (Asiel). Volgens hem gaat het mis aan de kant van de ouders, die na een afwijzing jarenlang door blijven procederen. De kinderen raken intussen zo geworteld dat terugkeer inhumaan wordt, zoals de breed in de media uitgemeten zaak van Lili (12) en Howick (13) vorig jaar liet zien. De perfect geïntegreerde en wel­bespraakte Armeense asielkinderen verbleven al ruim tien jaar in Nederland en werden na toenemende maatschappelijke druk op het nippertje niet uitgezet.

Hiermee is niet gezegd dat de naar schatting 740 kinderen die in een vergelijkbare situatie als Lili en Howick verkeren óók mogen blijven, maakte Harbers nadien duidelijk. ‘Kinderrechten zijn geen doorslaggevend argument’, zei hij in een interview met de Volkskrant. ‘Hoe pijnlijk ook: het is verstandiger om een toekomst op te bouwen in het land van herkomst.’

Liftend naar Nederland
Marina heeft hier geen boodschap aan. Ze gaat niet terug naar Armenië. ‘Nooit’, zegt ze vastberaden. Over de reden van haar vertrek naar Nederland negen jaar geleden wil ze weinig kwijt. Ze mompelt iets over haar ex-man, die gewelddadig was, en gokverslaafd. De schulden die hij maakte werden door zijn vrienden – ‘maffia-lui’ – bij haar opgeëist. ‘Het was niet meer veilig voor mij. Ik heb er een trauma aan overgehouden.’

Per auto liftte ze naar Nederland. Haar kleuterdochter bleef achter bij haar ouders, die de zorg op zich namen. Het idee was om haar dochter over te laten komen zodra ze een verblijfsvergunning op zak had, maar haar aanvraag werd tot twee keer toe afgewezen. De IND beschouwt Armenië als een veilig land. Bijna alle aanvragen uit het land (90 procent) worden afgewezen.

Toch liet Marina haar dochter overkomen, in de hoop dat dit voor de IND een reden zou zijn om alsnog een verblijfsvergunning te verstrekken. Sofi was 7 jaar toen ze, eveneens per auto, dezelfde weg als haar moeder aflegde.

Eenmaal in Nederland integreerde ze snel. Ze ging naar school op het terrein van de gezinslocatie in Den Helder en werkte zich op tot veelbelovende leerling. ‘Rekenen is mijn lievelingsvak’, zegt ze met een verlegen glimlach. Haar leraar opperde dat ze makkelijk het vwo zou aankunnen.

Toen volgde de derde afwijzing. Marina raakte in paniek en besloot de gezinslocatie te verlaten om een gedwongen uitzetting te voorkomen. Vanuit Huize Agnes procedeert ze verder. Ze hoopt nu op een verblijfsvergunning op basis van humanitaire gronden.

Als dat niet lukt, is er nog het kinderpardon, bedoeld voor uitgeprocedeerde kinderen die al vijf jaar in Nederland verblijven en te geworteld zijn om terug te keren. De praktijk leert dat deze route vrijwel kansloos is: de afgelopen jaren kreeg slechts een handjevol gezinnen een verblijfsvergunning op basis van het kinderpardon. Een voorwaarde om in aanmerking te komen is namelijk dat het gezin actief heeft meegewerkt aan terugkeer. Gezinnen die herhaaldelijk procederen plaatsen zichzelf buitenspel.

Marina denkt liever niet aan de mogelijkheid dat ze misschien wel nooit een verblijfsvergunning krijgt. Er is nog hoop. Maar ze weet ook: als er meer ­afwijzingen volgen, dan zal ze Huize ­Agnes moeten verlaten. Een beangstigend idee.

‘Waar kan ik heen?’, vraagt ze. ‘Ik heb weleens aan zelfmoord gedacht, maar ik heb een kind. Ik moet er voor haar zijn. De rechter vroeg: als je aan zelfmoord dacht, waarom heb je dit dan niet gedaan?’ Ze neemt een slok van haar thee. ‘Weet je wat het is’, zegt ze dan. ‘Ik ben al negen jaar in Nederland. Als ik terugga, dan is dit allemaal voor niets geweest.’

ARMENIËRS LATEN ZICH NIET ZOMAAR UITZETTEN
Armeense gezinnen staan onder hulpverleners bekend als hardnekkig: ze laten zich niet zomaar uitzetten. Een mooie toekomst voor hun kinderen staat voorop. En die is er niet in hun thuisland, waar corruptie en armoede heersen.

De afgelopen jaren verbleven ongeveer zevenhonderd Armeniërs op opvanglocaties voor uitgeprocedeerde gezinnen, blijkt uit cijfers van de Dienst Terugkeer en Vertrek uit september vorig jaar. Iets meer dan de helft, 389 Armeniërs, is daar inmiddels weg. 15 procent vertrok zelfstandig, 21 procent gedwongen. Het overgrote deel – 64 procent – bevindt zich op een onbekende bestemming.

Guyonne Metsers, juridisch medewerker van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) in Leiden, heeft weleens moeite met Armeense gezinnen die na vertrek uit een gezinslocatie voor hulp aankloppen. ‘Het is natuurlijk niet fijn in Armenië en ik snap best dat ouders een betere toekomst voor hun kinderen willen, maar daar is de asielroute niet voor bedoeld. We zien hier veel schrijnender gevallen. Afgewezen eenoudergezinnen uit Congo bijvoorbeeld, voor wie het écht moeilijk is om terug te keren.’

Uit recent onderzoek van Solid Road, een organisatie die uitgeprocedeerde Armeense gezinnen begeleidt bij vrijwillige terugkeer, blijkt dat fraude onder Armeense asielzoekers geregeld voorkomt. Bij aankomst worden verkeerde namen opgegeven, er worden ziektes geveinsd of gedreigd met zelfmoord. ‘Vaak hebben ze bij aankomst al een visitekaartje van de psycholoog bij zich’, zegt een van de geïnterviewde hulpverleners. ‘In Armenië hebben ze blijkbaar al informatie gekregen van een instantie die psychosociale hulp biedt aan vreemdelingen.’

Volgens Martine Goeman van Defence for Children is de werkelijkheid weerbarstiger. ‘Er is daar geen oorlog zoals in Afghanistan, maar als je kanker hebt en geen geld, word je niet geholpen. Mensen leven in grote armoede, er is nauwelijks werk.’

In 2017 reisde ze met een aantal onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen naar Armenië af om gezinnen te interviewen die zijn teruggekeerd. Veel kinderen kampen met psychische problemen, sommigen gaan niet naar school omdat ze door de taalachterstand niet worden toegelaten.

Uit het rapport: ‘Ze zijn somber, boos, hebben verminderde eetlust of eetproblemen, ze hebben moeite met slapen, ze zijn moe en hebben hoofd- en buikpijn.’ En: ‘Andere kinderen plassen sinds de terugkeer weer in hun broek of in bed.’

Volgens orthopedagoog Elianne Zijlstra van de Rijksuniversiteit Groningen is het kwalijk dat de belangen van kinderen niet worden meegewogen bij een beslissing of een gezin in Nederland mag blijven. ‘Per individueel geval moet worden gekeken welke consequenties terugkeer heeft op de ontwikkeling van kinderen. Het ene gezin zal zich redden, het andere niet. Dat heeft onder meer te maken met de leeftijd van de kinderen, maar ook met het netwerk van een gezin. In alle gevallen geldt dat dat je kinderen niet kunt laten opdraaien voor de keuzes die hun ouders maken.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37515
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 15, 2019 1:42 pm

Marina is niet de enige die uit het zicht van de overheid wenst te blijven.
Meer kinderen verdwenen uit asielopvang
Vorig jaar zijn 360 asielzoekers verdwenen uit zes Nederlandse asielzoekerscentra die opvang aan uitgeprocedeerde gezinnen aanbieden. Dat bevestigt het ministerie van Justitie dinsdagochtend na berichtgeving van de Volkskrant.

Onder de in 2018 vertrokken asielzoekers bevinden zich 210 minderjarigen. Het gaat om een toename van 20 procent ten opzicht van 2017, toen 330 asielzoekers zich aan het toezicht van de overheid onttrokken.
[...]
Uitgeprocedeerde asielzoekers zouden vluchten uit angst voor uitzetting, zegt Martine Goeman, jurist bij kinderrechtenorganisatie Defence for Children, tegen de Volkskrant.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/15/meer-kinderen-verdwenen-uit-asielopvang-a3629471
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37397
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 17, 2019 9:53 pm

Uitzetting van twee Afrikanen kost € 165.000,-

Geplaatst op 16 januari 2019

Afbeelding

De uitzetting van twee mannen uit Ivoorkust met een privéjet heeft € 165.000,- gekost. De repatriëring met het chartervliegtuig was noodzakelijk geworden, omdat vorige uitzettingspogingen op grond van het verzet van een van de beide Ivorianen mislukt waren. “Een hernieuwde poging om hem uit te zetten met een lijnvlucht was daarom niet veelbelovend”, zei een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Niedersachsen tegen de “Bild-Zeitung”.

Alleen al de kosten voor de uitzetting van de 26-jarige man bedroegen volgens de Vluchtelingenraad van Niedersachsen € 139.000,-. De man zou goed geïntegreerd zijn en zijn vriendin, wier asielprocedure nog niet afgesloten zou zijn, zou een kind verwachten. Mocht hij naar Duitsland terugkeren, dan zou hij de kosten voor de repatriëring moeten betalen, deelde de Vluchtelingenraad mee.

De administratieve rechtbank Hannover had een dag voor de uitzetting begin januari vanaf de luchthaven van Düsseldorf een klacht van de afgewezen asielzoeker tegen zijn uitzetting afgewezen. Bovendien werd beslist om tegelijkertijd een 29-jarige landgenoot naar zijn thuisland terug te brengen. De man had volgens de krant al in mei 2018 uitgezet moeten worden.

Politieagenten, doktoren en een tolk aan boord
Behalve de beide afgewezen asielzoekers waren er volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken een half dozijn politieagenten, doktoren en een tolk aan boord. Het grootste deel van de € 165.000,- zou betaald zijn door het EU-grensagentschap Frontex.

Afgelopen weekend was bekend geworden dat de mislukte uitzetting van een criminele Afghaan de Duitse belastingbetaler minstens € 25.000,- heeft gekost. De 23-jarige man werd begin vorige week samen met elf andere crimineel geworden personen en 25 andere Afghanen naar Kaboel gevlogen. De plaatselijke autoriteiten wezen de opname van de man echter af, omdat niet duidelijk zou zijn welk staatsburgerschap hij zou bezitten.

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/16 ... e-165-000/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37397
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen met uitgeprocedeerde asielzoekers

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 17, 2019 5:16 pm

Als een boemerang terug in het sociale stelsel: één op de drie mensen die uitgezet zijn, keert onmiddellijk naar Duitsland terug!

Geplaatst op 17 februari 2019

Afbeelding

Minstens één op de drie uitgezette personen reist Duitsland weer binnen: dat heeft de vreemdelingendienst in de deelstaat Baden-Württemberg vastgesteld. Een ondraaglijke toestand, die vooral daarom mogelijk is, omdat de grenzen nog steeds niet bewaakt worden en er zodoende geen uitzettingen kunnen plaatsvinden.

Iemand die al verplicht is uitgezet, die ons land al verlaten heeft, dient bij zijn nieuwe binnenkomst opnieuw een asielaanvraag in. Die moet eerst verwerkt worden, terwijl de zich hier illegaal ophoudende migrant opnieuw volledig verzorgd wordt door de belastingbetaler – gewoon ongelooflijk.

Hier moeten wetswijzigingen aan te pas komen. Wie na zijn uitzetting als een boemerang terugkomt naar Duitsland, moet onmiddellijk het land verlaten. De ervaringen uit de nu bijna vier jaar sinds 2015 moeten er eindelijk toe leiden desbetreffende wettelijke regelingen te treffen en laten geen andere conclusie toe dan die dat onze grenzen niet langer onbewaakt mogen blijven!

(www.welt.de)

Bron: www.facebook.com

Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/17 ... and-terug/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten