Dechristianisering van Europa

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13441
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Jan 14, 2018 8:41 am

Pilgrim schreef:
“In het Westen heeft men Christus verloren en daarom komt het Westen te val. Enkel en alleen daarom!” (Fjodor Michajlovitsj Dostojevski)/

Dostojevski was een gokker. Hij gokte meestal verkeerd waarbij hij alles verloor.

Zo ook met dit ongepaste citaat. Immers, het Westen is niet ten val gekomen, maar het Oosten met zijn ondraaglijke dictatoriale communistische systeem. Een onmenselijk systeem van 'Weg-met-ons' waar Mutti Frau Merkel alles vanaf weet omdat het paste bij de ideologie van haar opvoedkundige dominee-vader die een verrader van de westerse waarden was.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31893
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dechristianisering van Europa

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 25, 2018 2:56 am

In de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen worden per jaar 25 kerken gesloten

Geplaatst op 24 februari 2018

Afbeelding

Ontbrekend geld, te weinig gelovigen en gebrek aan priesters

In de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen werden sinds de millenniumwisseling minstens 453 katholieke en evangelische kerken, kapellen en parochiehuizen gesloten – gemiddeld 25 per jaar. In het aartsbisdom Keulen werden in die periode 28 kerken buiten dienst gesteld.


In het bisdom Aken moesten 41 kerken gesloten worden; in het aartsbisdom Paderborn 23; in het bisdom Essen 105. In het bisdom Münster kregen 53 kerken een andere bestemming, alleen al vier in Kamp-Lintfort. In geen enkele andere stad van het bisdom Münster waren dat er meer.

Opvallend daarbij: voor het jaar 2000 vonden daar in totaal slechts drie ontwijdingen plaats – waarvan eentje in 1920 in Dorsten. Er vonden ook veel ontwijdingen plaats bij de Evangelische Kerk in het Rijnland. Daar werden 203 gebouwen, die gebruikt werden voor gebedsdiensten, sinds het jaar 2000 gesloten...

De redenen voor de sluitingen zijn vooral ontbrekend geld, te weinig gelovigen en een gebrek aan priesters. Alleen al in het bisdom Essen is het aantal katholieken sinds de oprichting 60 jaar geleden gehalveerd.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/24 ... -gesloten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13441
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dechristianisering van Europa

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Feb 25, 2018 10:26 am

Weer zo'n zinloos geplaatst artikel dat het formaat heeft van een open deur die hard is ingetrapt.

Nu hoeft natuurlijk niet elke pasklare voorgekauwde bijdrage op FFI verantwoord te worden, die met frisse moed en ongeremd enthousiasme gedeponeerd wordt.

Omdat Pilgrim ook hier weer niet de moeite neemt om dit import artikel van eigen commentaar te voorzien, neem ik de vrijheid dit te doen.

Dat kerken verdwijnen is misschien jammer, maar uit oogpunt van leegstand, regelmatig onderhoud waarin niet door God wordt voorzien, is het alleszins redelijk te begrijpen dat God niet bestaat, en kerkgebouwen plaats moeten maken voor nuttige woonruimte of anderszins.

Persoonlijk vind ik het jammer, schandalig, dat bepaalde kerken die een architectonische schoonheid vertegenwoordigen, opgeofferd worden aan weerzinwekkende vervangende armoedige 'bouwkunst' die een teken vormt aan de wand van teloorgang, degeneratie en algemeen aanvaard ambachtelijk prutswerk.

Laat iedereen vredig in God geloven
God was blijkbaar nooit zelf in staat zijn wil aan de mens op te leggen. Volgens Pilgrim en Numan heeft ieder mens een vrije wil. Pilgrim omdat hij wil dat kerken niet verdwijnen en Numan omdat hij niet wil dat zijn homo-zijn als een afwijking van de schepping wordt gezien, maar als een vrije keuze omdat hij om wat voor reden dan ook iets tegen vrouwen heeft zoals ik altijd iets had tegen het biermerk Heineken.

Een vrouw is per definitie niet vies in vergelijking met een man. Heineken bier was dat wel voor mij. Maar er kwam een moment dat de markt langzaamaan werd veroverd met kwaliteitsbier, en ziet en proeft! Heineken begon zijn bier met smaak toevoeging op te lurken. En Heineken werd 'acceptabel'.

Vrije bierkeuze
Dat werd vroeger stelselmatig tegengehouden in de café's die gefinancierd werden door de brouwerijen. En dat kun je zo maar heel goed vergelijken met religies. Iedereen met een beetje scholing en interesse in de geschiedenis weet waar ik het over heb.

Dat de meeste rooms-katholieke kerken met de grond gelijk worden gemaakt - ik betreur het dat er geen uitzondering gemaakt wordt voor architectonische juweeltjes - vind ik zonder meer een meer dan logische en terechte fantastische ontwikkeling van onze beschaving die immers op normen en waarden is gefundeerd.

Aangezien het echter met onze beschaving, die zich in een afglijdende schaal bevindt, maar op de schaal van Richter bijna haar hoogtepunt heeft bereikt, zeer slecht is gesteld, zien wij ten bewijze hiervan een rampzalige toename van de bouw van moskeeën die meer dan ooit aantoont dat de mens GEEN vrije wil heeft.

Want waar de logica en het gezonde verstand ontbreekt dient men zich de vraag te stellen: "Wat is dan nog de functionele waarde van een zogenaamde 'Vrije Wil' '?" Wat overblijft is een theoretische waarde. Precies! Net zoals die van de Evolutietheorie.

Onthoud! Intelligentie kan niet zonder intelligentie tot stand zijn gekomen.

Maar als het aan de Evolutietheorie-geleerden ligt, beschikt zelfs een baksteen over een laag IQ. Je zou het bijna geloven wanneer je een baksteen vergelijkt met een doorsnee moslim.

Met een vrije wil heeft geen mens, welke kerk dan ook nodig, om daarbinnen te fantaseren dat hij God zal ontmoeten. Jammer Zonde van die mooie architectonische parels van bouwkunst, maar kerken passen beslist niet meer in deze tijd. Net zo min als al die vieze smerige 'mosketen'. Het is één groot geestelijk pervers heidens gedoe dat onze beschaving kwalitatief ten onder laat gaan. Te vergelijken met een goede fles wijn met daarin verplicht wat druppels azijn om niet de indruk te wekken te discrimineren.
Azijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Als bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, kan de alcohol worden omgezet in azijnzuur en ontstaat wijnazijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3368
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: Dechristianisering van Europa

Berichtdoor Teva Teff » Zo Feb 25, 2018 10:44 am

Pilgrim schreef:
In het bisdom Aken moesten 41 kerken gesloten worden

Dat is wel een studie waard.
Das Kirchenaustrittserschwerungsgesetz
Een mooi woord, ik durf zelf niet aan de vertaling te beginnen.
Vooral de vele linken op de pagina aanklikken zou ik u adviseren.
En natuurlijk een statistiekplaatje mag ook niet ontbreken. Zie je wel dat het allemaal best wel mee valt.
Afbeelding
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten