Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig'

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 39125
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 23, 2014 8:51 pm

Na de voorzieningenrechter is het nu de beurt aan een commissie om iets te zeggen over de klokkenluider.
Kritiek van commissie die ontslag klokkenluider R’dam onderzoekt


De commissie die onderzoekt of een Rotterdamse klokkenluider terecht is ontslagen, heeft scherpe kritiek geuit op de gemeente Rotterdam. De commissie betwijfelt of Rotterdam wel onafhankelijk onderzoek heeft laten doen naar de ambtenaar, die vertrouwelijke informatie lekte over moskee-internaten. Dat bleek gisteren bij de behandeling van de zaak voor de algemene bezwaarschriftencommissie.

De ambtenaar luidde ruim een jaar geleden de klok over misstanden bij moskee-internaten in Rotterdam. Als gevolg hiervan werd regelgeving aangepast om de situatie bij de internaten te verbeteren. Maar de klokkenluider kreeg strafontslag. De gemeente verwijt de man plichtsverzuim omdat hij interne documenten en geluidsopnamen verstrekte aan de pers. Nu vecht hij zijn ontslag aan voor de commissie.

Deze commissie zette gisteren vraagtekens bij het integriteitsonderzoek dat de gemeente naar de klokkenluider heeft laten doen. De toon van dit onderzoek getuigt niet van een onafhankelijke blik, maar meer van „een hoge leidinggevende die even bevestigd wilde krijgen dat er niks is gebeurd”, zei de commissievoorzitter.

De klokkenluider uitte tevens kritiek op de personen die het integriteitsonderzoek naar hem hebben uitgevoerd. De ambtenaar die dit onderzoek leidde, is tevens directeur vastgoed bij de gemeente en zou zijdelings betrokken zijn geweest bij het dossier van de internaten. Over vier weken spreekt de commissie zich uit over het lot van de Rotterdamse klokkenluider.
http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/maart/22/kritiek-van-commissie-die-ontslag-klokkenluider-r-1361354
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19057
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor King George » Di Mar 25, 2014 9:41 am

EEN GEHEIM DOSSIER GEOPENBAARD! PvdA BEGELEIDT TURKSE MACHTSOVERNAME NEDERLAND!

Posted on maart 24, 2014 door Realpredictor


Volk van Nederland, uw land wordt overgenomen!

Door Ton Nijhof

Afbeelding

In een ronduit schokkende reportage heeft ‘Een Vandaag’ (TROS en AVRO)pijnlijk blootgelegd in hoeverre de Partij van de Arbeid geïnfiltreerd is geraakt door een bedenkelijke Turkse ‘achterban’. De PvdA leunt electoraal kennelijk sterk op de Turkse immigranten die, eenmaal ‘verkozen’ op de gewenste bestuurlijke positie, op hun beurt allerlei zaken voor de eigen Turkse gemeenschap regelen via Turkse volksvertegenwoordigers en ambtenaren. De uitverkiezing vindt dus niet uitsluitend plaats op grond van een politiek ideaal of toekomstbeeld, maar gewoon: “Hij is Turk, hij is moslim en wij krijgen toegeschoven wat wij willen hebben.” Dat laatste overigens betreft niet zelden ruimhartige financiële ondersteuning in de ‘sociale’ sfeer, maar ook comfortabele gebouwen om middeleeuwse tradities doeltreffend te kunnen onderhouden. Een en ander uiteraard grotendeels opgebracht door autochtone Nederlanders. Het werkelijke toekomstideaal van de immigranten kent na deze reportage maar één typering : Nederland onder Turkse en islamitische heerschappij.

Een van de getoonde dossiers bleek die van het jarenlang gedogen van een brandonveilig, nota bene illegaal meisjesinternaat op de zolder van een Turkse moskee in de deelgemeente Feijenoord. Uit de heimelijke opnamen van verschillende ambtelijke overlegrondes over dit internaat, komt klip en klaar het ranzige beeld naar voren van grote politieke bemoeienis en druk die uitgeoefend wordt op ambtenaren. Aan de ene kant om vooral niet op te treden, aan de andere kant om juist mee te werken en stipt te voldoen aan de eisen van de Turkse gemeenschap. Die wil bijvoorbeeld een nieuwe moskee bouwen waarin alle functies van een moskee gerealiseerd worden. Opmerkelijk genoeg blijken dit onder andere een internaat, een winkel en bijvoorbeeld een kapper te zijn! Het komt er dus op neer dat het illegale en brandgevaarlijke internaat als drukmiddel wordt gebruikt, zulks onder aanvoering van de Rotterdamse wethouder Karakus (PvdA). In de opnamen is duidelijk te horen hoe ambtenaren zich in arren moede voor het karretje laten spannen van de Turkse gemeenschap. Critici wordt de mond gesnoerd en in sommige gevallen worden ze zelfs door het partijbestuur(!) op het matje geroepen.

Het is duidelijk dat de islamitische gemeenschap in ons land bereid is ver te gaan om onze natie langzaam maar zeker aan te passen naar haar eigen wortels. Die komen voort uit middeleeuwse Ottomaanse stammenculturen en zijn sindsdien nog niet veel opgeschoten, gelet op het straatbeeld in de grote steden.

Lees hier verder:
http://www.osl-stavast.nl/?p=6328
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19057
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor King George » Wo Apr 23, 2014 3:04 am

Klokkenluider weer in dienst R'dam


dinsdag 22 apr 2014, 16:52 (Update: 22-04-14, 22:32)

Afbeelding
Het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel
ANP


De klokkenluider die in 2012 naar buiten bracht dat moskee-internaten in Rotterdam onveilig en slecht onderhouden waren, mag terugkeren. Het college van B&W ontsloeg hem vorig jaar omdat hij vertrouwelijke informatie naar buiten had gebracht.

Na bestudering van het advies van de algemene bezwaarschriftencommissie (ABC) en het oordeel van de voorzieningenrechter heeft het college besloten om het ontslag terug te draaien.

De bouwinspecteur kan terugkeren, maar krijgt een andere functie en een proeftijd van twee jaar. Wethouder Moti (Financiën en Organisatie) zegt dat de man ook een waarschuwing krijgt.

Lekken

De bouwinspecteur werd in 2013 ontslagen omdat hij in het geheim opnames had gemaakt van ambtelijke gesprekken over de brandonveiligheid van moskee-internaten. Die opnames, en ook documenten, gaf hij door aan de pers. Volgens de gemeente schond hij daarmee zijn geheimhoudingsplicht.

De voorzieningenrechter oordeelde in februari dat de gemeente de man ten onrechte had ontslagen. Toch hoefde de gemeente hem niet meer in dienst te nemen, omdat er een vertrouwensbreuk was ontstaan.

De berichten in de pers brachten minister Asscher ertoe om regels op te stellen die de veiligheid in moskee-internaten moeten vergroten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor H.Numan » Wo Apr 23, 2014 3:15 am

Ha nee, hij is 2 jaar op proef.

Dat kan je vertalen in: we hebben 2 jaar de tijd om hem professioneel pootje te lichten en kunnen we hem ontslaan op staande voet zonder een cent.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72267
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor Ariel » Di Dec 09, 2014 2:25 pm

 

De drie Turkse moskee-internaten in Rotterdam voldoen nog steeds niet aan de landelijke kwaliteitseisen. Inspecties die afgelopen jaar zijn uitgevoerd bij de drie internaten hebben dit uitgewezen. Rotterdam kan nog geen stappen ondernemen tegen de internaten omdat een wettelijke basis daarvoor ontbreekt.

Volgens verantwoordelijk wethouder Hugo de Jonge van Rotterdam is het wetsvoorstel voor de Wet op de Jeugdverblijven, waaronder de internaten zullen gaan vallen, is onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd. Het kabinet streeft ernaar de wet in juli te laten ingaan.
Voor 1 juli zal Rotterdam opnieuw inspecties uitvoeren in de internaten. „We willen duidelijk maken dat het de gemeente serieus is”, aldus De Jonge.
NRC kwam in 2012 met alarmerende berichten over de situatie in de Turkse internaten in moskeeën. Er verbleven honderden kinderen in soms brandonveilige gebouwen. Pedagogisch was er ook van alles mis. Toezicht van de overheid was er nauwelijks.
Begin 2013 kwam minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) met minimumnormen waaraan de moskee-internaten voortaan moesten voldoen. Rotterdam volgde daarop met een convenant tussen gemeente en internaten over onder meer het toezicht op de pedagogische aanpak.
Ook zegde wethouder De Jonge een onderzoek toe naar de vraag of de meisjes op de internaten voldoende integreren in de Nederlandse samenleving. De conclusie van dat onderzoek is deels positief: alle oud-leerlingen van de Turkse internaten namen deel aan het regulier voortgezet onderwijs.
Aan de sociaal-culturele integratie schort echter het een en ander. De voormalige leerlingen zijn sterk georiënteerd op de eigen bevolkingsgroep. „Op het gebied van sociale interactie lijken de oud-leerlingen hun vrije tijd voornamelijk door te brengen met andere Turken. “
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor Manon » Di Dec 09, 2014 2:50 pm

Is er nog iemand die zijn hoofd op het hakblok wil leggen om ervoor te zorgen dat de brandveiligheid wordt verbeterd in die internaten?
Of blaast de wind telkens vanuit een totaal andere hoek als het daarover gaat?

Ik zou alvast enkel de klokkenluider in gedachten houden en uit de lucht vallen als er brand is uitgebroken.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15720
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islamieten hebben hun eigen regels

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Dec 09, 2014 3:05 pm

Ariel schreef:NRC kwam in 2012 met alarmerende berichten over de situatie in de Turkse internaten in moskeeën. Er verbleven honderden kinderen in soms brandonveilige gebouwen. Pedagogisch was er ook van alles mis. Toezicht van de overheid was er nauwelijks.

Ik vind dit een gecompliceerd ingewikkeld verhaal. De brandweer oordeelt over brandveiligheid en keurt goed of af. En volgens mij bij ben je bij af strafbaar. Het gaat hier om openbare gebouwen. Denk ook aan een kantine van de voetbalclub. Toen ik secretaris van voetbalclub sv Buitenveldert in Amsterdam was, vond er een groot feest in de kantine plaats. Ik heb direct de brandweer erbij gehaald om eens even poolshoogte te nemen. Kwestie van verantwoordelijkheid dragen. Er moesten de nodige voorzieningen worden getroffen. Kosten? Even boven de 2000 gulden. Dat was natuurlijk niet nodig (overdreven), maar ik deed dit zonder na te denken automatisch. Ook weer een bewijs van het ontbreken van een vrije wil. Achteraf. Stel dat er brand was uitgebroken. Ahhh! Dan zou ik niet verantwoordelijk zijn geweest, maar het gehele bestuur. En zo gaat het namelijk in de politiek. Geen mens die zijn verantwoordelijkheid neemt en zich liever verschuilt achter de regeringsrug. Voor zover ik weet is tot nu toe iedere klokkenluider het leven zuur, zo niet onmogelijk gemaakt. Door wie? DOOR DE POLITIEK die de klokkenluider als verrader beschouwt.

Politiek blijft nog steeds het smerigste onderdeel van de samenleving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39125
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 09, 2014 4:14 pm

De Jonge laat weten de resultaten van het onderzoek ‘teleurstellend en zorgelijk’ te vinden. Hij heeft al laten weten dat de internaten volgend jaar opnieuw een controle kunnen verwachten.

Aanleiding voor het onderzoek waren de problemen eind 2012 bij de moskee-internaten. Met name de brandveiligheid zou niet op orde zijn. Ook hadden de internaten niet de benodigde vergunningen.

Ik neem aan de ze inmiddels wel de 'benodigde' vergunningen hebben. Wie heeft bepaald wat 'benodigd' is?
En dan dat convenant tussen gemeente en Turken. Ik zou dat wel eens willen lezen.
Zomer 2013 ging de gemeente het pedagogisch klimaat bekijken. Dat heeft dus niets uitgehaald.
De doelgroep van de internaten wenst gewoon Turks te zijn en te leven in een parallelle Turkse gemeenschap. Dat zie je hieraan:
Ook laat de integratie van de leerlingen te wensen over. Oud-leerlingen blijken voor het vinden van een baan en hun sociale contacten sterk afhankelijk van de Turkse gemeenschap.
http://www.metronieuws.nl/regionaal/moskee-internaten-scoren-nog-steeds-onder-de-maat/SrZnli!tRUM32DG9fubk/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19057
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig'

Berichtdoor King George » Vr Mar 27, 2015 5:55 pm

‘Moskee-internaten blijven belemmering voor integratie’

Leefbaar Rotterdam vindt dat de gemeente streng moet blijven handhaven op misstanden binnen de Turkse moskee-internaten. Uit onderzoek naar de huidige stand van zaken blijkt dat de internaten nog steeds vooral als doel hebben de omgang met de eigen cultuur te bevorderen. Dat is slecht voor de integratie, vindt gemeenteraadslid Tanya Hoogwerf.

Nadruk nog steeds te veel op eigen cultuur
Hoogwerf gaf afgelopen woensdag tijdens de commissievergadering aan nog niet tevreden te zijn over het reilen en zeilen binnen de internaten. Tijdens de eerste gesprekken over oprichting van de internaten was het de bedoeling om het opleidingsniveau onder Turkse jongeren op peil te brengen. “Van dat karakter lijkt weinig over,” aldus Hoogwerf. Volgens haar ligt de nadruk nog steeds te veel op de eigen cultuur en religie. “Leefbaar Rotterdam vindt het onwenselijk dat kinderen van hun ouders worden gescheiden met als doel vromer te leven. Ouders hebben een verantwoordelijkheid om hun kinderen op te voeden, niet religieuze organisaties.”

Belemmering voor integratie
Hoogwerf blijft de moskee-internaten een belemmering vinden voor een goede integratie: “Integreren is met elkaar samenleven, werken, leren en ontspannen. Denk aan elkaar ontmoeten op een sportclub of buiten spelen met Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes. De internaten bevorderen echter nog steeds uitsluitend de omgang met de eigen Turks-islamitische cultuur. Dat blijven we onwenselijk vinden. De internaten kunnen helaas nog niet worden verboden, maar zolang ze bestaan moeten ze wel voldoen aan de kwaliteitsnormen. Ondertussen steunen we het stadsbestuur bij het uitdragen van andere omgangsvormen en vormen van huiswerkbegeleiding. De integratienota, die deze week is gelanceerd, geeft daar een goede aanzet toe.”


http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/moskee-internaten_blijven_belemmering_voor_integratie
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39125
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig'

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 27, 2015 7:43 pm

Is dat zo raar?
"De internaten bevorderen echter nog steeds uitsluitend de omgang met de eigen Turks-islamitische cultuur."
Daartoe zijn ze ook opgericht, daarvoor betaalt de Turkse staat met subsidies en het is de wens van de ouders.
Het zijn gewoon Turkse scholen op Nederlands grondgebied die de leerlingen opleiden tot goede (Turkse) staatsburgers, wat ze de-jure ook zijn.

De oplossing: gewoon geen enkele vorm van Turks onderwijs tolereren en dat soort instellingen verbieden.
Als ze zo nodig Turks moeten zijn dan vertrekken ze maar naar Turkije.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41674
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig'

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 08, 2016 2:27 am

Segregatie door moskee-internaten gaat vrolijk verder

07 Feb 2016, by Elise Steilberg

ls dinsdag a.s. de Wet op de jeugdverblijven door de Eerste Kamer wordt aangenomen, wordt daarmee voor het eerst een ultra-orthodox, zo niet salafistisch, islamitisch internaat gelegaliseerd.

Na veel commotie over honderden jongeren die in streng religieuze moskee-internaten zouden wonen, waar het nog wel eens aan de veiligheid schortte, werd drie jaar geleden nieuwe wetgeving aangekondigd die beter toezicht mogelijk maakt. Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer en wordt onder meer van toepassing op een door minister Asscher opgestelde lijst van 25 reeds bestaande internaten. Hiervan zijn er 23 seksegescheiden en islamitisch. Ze zijn bijna allemaal Turks.

Volgens de lijst wonen nu rond de 750 jongeren in deze jeugdverblijven. Het zouden er zeker een stuk meer kunnen zijn. Zo verklaarde Amsterdam voor vier locaties vergunningen voor in totaal bijna driehonderd slaapplaatsen te hebben afgegeven terwijl de lijst van Asscher hier maar drie instellingen met in totaal 159 bewoners noemt. De helft dus.

Maar kleinere aantallen ogen natuurlijk beter, zeker nu Asscher na eerdere, zeer harde taal aanstuurt op een poldersamenwerking met de Turks-religieuze stromingen waarvan er tenminste twee (Suleymanci en Milli-Görüs) bij moskee-internaten betrokken zijn. Bij de bespreking van het wetsvoorstel worden zij dan ook in het geheel niet genoemd. Dat de minister ze nog twee jaar geleden van parallellisering beschuldigde, wil hij nu liever vergeten.

Inmiddels heeft zijn PvdA namelijk de salafistische stroming tot haar voornaamste verbale mikpunt gemaakt. Hiermee lijkt de partij enerzijds haar islamitische achterban binnenboord te willen houden en tegelijk de voelbare leegloop naar islamkritischere partijen te willen stoppen. Helaas lijkt hier meer sprake van een politieke spin dan van werkelijke bezorgdheid.

Ondertussen prijzen de minister en andere politici de prachtige samenwerking met ECN (Stichting Educatieve Centra Nederland met inwoning), de nieuw opgezette brancheorganisatie die 21 van de internaten vertegenwoordigt en nu als gesprekspartner wordt gepresenteerd. Dat bij ECN alleen aan de Suleymanci-stichting SICN (Stichting Islamitisch Centrum Nederland) gelieerde internaten zijn aangesloten en dat het daarmee geenszins de hele bandbreedte aan organisaties representeert…daar heeft niemand het over. Ook niet over het feit dat de in de media groot uitgemolken misstanden juist instellingen van deze stroming in Rotterdam betroffen. Overkoepelend is deze belangenbehartiger dan ook zeker niet te noemen.

Maar het is een ander islamitisch internaat dat zo goed als ongezien meevaart op de tolerante wij-bedoelen-het-goed-en-komen-niet-aan-jullie-religie-koers waartoe met de ECN overeengekomen is, dat grote bedenkingen oproept. Het gaat om de door Asscher als ‘particulier instituut voor islamitische theologie (imamopleiding)’ opgevoerde, maar nergens erkende opleiding Al-Islah, die in 2005 in een voormalig asielzoekerscentrum in de bossen van Lochem werd gevestigd.

Met de oprichting van dit internaat, dat plaats kan bieden aan 120 studenten, bemoeide zich nooit ook maar één enkele instantie. Bij de Haagse ministeries kwam het zelfs pas twee jaar na zijn oprichting in beeld, door een reportage van EénVandaag. VVD-kamerlid Henk Kamp toonde zich toen heel even gealarmeerd maar er gebeurde niets, hélémaal niets.

Sindsdien doorliep een onbekend aantal jongens en mannen de opleiding in dit instituut dat arabist Hans Jansen in de uitzending ultra-orthodox en vermoedelijk salafistisch noemt. Uit de lijst van Asscher blijkt dat daar in het afgelopen jaar zeker 21 minderjarige jongens tussen volwassen mannen verbleven. In tegenstelling tot bewoners van de Turkse internaten gaan deze jongens volgens Al-Islah alleen in de schoolvakanties naar huis.

De gewone middelbare school in Lochem die de islam-studenten bezoeken schrijft: ‘De combinatie van het islamitische internaatsleven en het volgen van regulier onderwijs aan een openbare school geeft in de praktijk wel eens problemen. Door intensief contact met de organisatie van het internaat… blijven deze problemen beheersbaar’.

Wie het eerste filmpje op de site van Al-Islah bekijkt (Het Huwelijk, part 1) bekijkt, hoort wat daar door de oprichter Drs. Sheikh S. El Mokadmi openlijk in het Nederlands gepredikt wordt. Het geven van handen tussen man en vrouw en het gemengd in een ruimte verblijven geven in zijn visie niets dan problemen. ‘Prijs je vrouw wanneer zij geen hand wil geven en apart wil zitten, want zo hoort het nou eenmaal.’

De lakse wet op de jeugdverblijven geeft nu ook deze ultra-orthodoxe en vermoedelijk salafistische instelling een legale status. Voor het opzetten van een internaat is nog steeds geen vergunning vereist en ook naar pedagogische bekwaamheid, kennis van het Nederlands en de mate van integratie van de oprichter of begeleiders wordt niet gekeken.

Van enig recht op privacy, vrije tijd, ongestoorde nachtrust of bewegingsvrijheid voor de bewoners is in de wet geen sprake. Brandveiligheid en vluchtwegen moeten op orde zijn, dus de stapelbedden moeten op minimaal 80cm van elkaar staan. Er is geen limiet voor het aantal bewoners en er zijn geen regels voor de financiering. Wat er verder allemaal wordt verkondigd, door wie dan ook, valt geheel onder de vrijheid van godsdienst.

Nieuw is dat het bestaan van een internaat moet worden gemeld, vaste medewerkers een verklaring van onbesproken gedrag moeten hebben, er ook in burgerschap moet worden onderwezen en er een ‘onafhankelijke’ vertrouwenspersoon moet zijn. Die mag dan weer wel tot dezelfde geloofsgemeenschap behoren. Hoe hierop gecontroleerd zal worden en welke sancties op niet-naleving staan: Joost mag het weten.

Als de bebaarde bedrijvers van Al-Islah zo slim zijn als ze zich voordoen, hebben ze de nodige procedures binnen een paar weken op papier staan en gaan ze, zoals in de afgelopen tien jaar, ongehinderd hun gang. Je zou ze bijna feliciteren.

http://opiniez.com/2016/02/07/wordt-het ... galiseerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41674
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moskee-internaten in Nederland zijn illegaal en onveilig'

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 29, 2019 12:43 am

Groen licht voor islamitisch meisjesinternaat in Blerick

Geplaatst op 26 april 2019

Afbeelding
In het internaat moeten circa 20 meisjes gaan verblijven.

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo mag in een voormalig kantoorpand aan de Alberickstraat in Blerick een meisjesinternaat realiseren. De gemeente Venlo verleent de benodigde vergunning. Volgens de gemeente Venlo staat niet vast dat het initiatief een negatieve invloed heeft op het woon- en leefklimaat in de omgeving. Ook sluit het meisjesinternaat aan bij de doelstellingen van het gemeentelijk beleid en kan dit een positieve bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de wijk Vastenavondkamp.

Godsdienstles

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo (SICV) heeft sinds de jaren negentig al een jongensverblijf in de Rutgerusgang in Blerick en wil haar activiteiten uitbreiden in het gebouw Alberickstraat 3C. Dit ligt naast basisschool Mikado. Plan is dat in het eigen pand aan de Alberickstraat doordeweeks circa twintig meisjes van circa 12 tot 18 jaar oud gaan verblijven. De meisjes gaan overdag naar de middelbare school. In het internaat krijgen ze buiten schooltijd onder andere godsdienstles en huiswerkbegeleiding.

In maart 2018 uitten circa driehonderd mensen in een brief aan het gemeentebestuur hun zorgen over het internaat. Zo zou er door het initiatief groepjesvorming in de wijk ontstaan. Bestuursvoorzitter Hans Soentjens van Kerobei, waar school Mikado onder valt, vroeg zich ook af of het initiatief past in de wijk.

Huseyin Culdur van initiatiefnemer SICV liet eerder al weten dat zijn stichting geen slechte bedoelingen heeft. „Onze kinderen zijn hier geboren en wij zijn al tientallen jaren in Nederland. Wij willen onze kinderen binnen ons geloof laten leren.”

Bron: www.limburger.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/26 ... n-blerick/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten