'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 21, 2011 11:35 pm

Het jaarlijkse Kwakoe festival in Amsterdam ZO heeft een hoog bananen-gehalte.
Er wordt dan heel wat gehosselt. (is Surinaamse cultuur) En slecht van betalen zijn behoort ook tot die cultuur. En dat vinden al die ondernemers niet leuk. Maar ja, ieder jaar waren er wel weer nieuwe ondernemers te vinden die nog niet wisten dat het een gebed zonder eind is om hun geld te krijgen.
In de loop der jaren heeft het zich toch rondgesproken en nu dit jaar wil iedereen eerst geld zien en gaat dan pas wat doen.
Vier dagen geleden:
Kwakoe krijgt gat niet dicht
Het Kwakoe Festival staat op losse schroeven. Drie weken voor de start van het jaarlijkse zomerfestival kampt de nieuwe organisatie met een gat van een ton. Zuidoost weigert vooralsnog bij te springen.
De financiële problemen zijn het gevolg van het slechte imago dat het festival in de afgelopen jaren heeft opgebouwd, schrijft het stadsdeelbestuur in een notitie aan de raad.
http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/2446365/2011/06/17/Kwakoe-krijgt-gat-niet-dicht.dhtml
Negen uur geleden komt het verlossende woord (en het gat blijkt 2 ton te zijn).
Maar ja, deelraad, ZuidOost, Elatik &Co, subsidieruif...
Amsterdam helpt Kwakoe met ton subsidie
De gemeente Amsterdam helpt de organisatie van zomerfestival Kwakoe, die nog twee ton tekort komt, met een ton subsidie. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.
De ton die Kwakoe nog tekort komt, moeten de organisatoren elders zien te fourneren. Het stadsbestuur roept de organisatie op met plannen te komen om de begroting rond te krijgen. Vanwege de slechte financiële resultaten trokken sponsors zich terug en wilden leveranciers vooruit betaald worden.
Vorige week werd een verzoek voor garantstelling van het stadsdeelbestuur aan de deelraad nog afgewezen. Ook de gemeente wil niet garant staan.
http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/2455484/2011/06/21/Amsterdam-staat-garant-voor-Kwakoe.dhtml
Blijft dus het probleem: waar haalt Kwakoe 100.000 euro cash vandaan?
En nu, een half uurtje geleden dit:
Organisatie Kwakoe zet streep door festival
Het is de organisatie van het festival niet gelukt om de begroting rond te krijgen, ondanks de 100.000 euro die de centrale stad het festival eerder vandaag toezegde. Het stichtingsbestuur vindt het financiële risico daarom te groot en acht het niet verantwoord om het festival te organiseren. Dat heeft het de stadsdeelraad van Zuidoost dinsdag per brief medegedeeld.

En als ze 1 ton kunnen geven, waarom dan niet 2 ton? Nu krijgt de gemeente de Zwarte Piet; stelletje gierigaards.
http://www.at5.nl/artikelen/64335/zuidoost-zet-streep-door-kwakoe-festival
Dat Zwarte Pieten gaat alsvogt:
Gr. Links geeft alle andere partijen de schuld
D666 stelt schone handen te hebben en wijst vaar PvdA.
CDA: Dergelijk financieel onbenul is onbetaalbaar. Eigen schuld van de Kwakoes.
Er is wel enige eenheid tussen de partijen: de zondebok is Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Za Jul 16, 2011 12:44 am

Op 21 juni melde ik de problemen bij het Kwakoe festival. De gemeente zou gratis 1 ton geven als de organisatie ook een ton bijeen bedelde. Dat lukte niet en de organisatie zag het niet meer zitten.
Deelraad Zuidoost verzon de functie kwakoe-begeleider en dat werd na wat politieke touwtrekken Paul Stiekema , in het bezit van de juiste partijkaart.
Toen kwam "Witte Tenten"op het toneel om als ze monopolie kregen, ze wel wat risico voor een ton .wilden lopen. De kwakoe-ers heel blij maar helaas, er was een voorwaarde aan: minkukel Paul Stiekema moet weg. En die heeft nu dat potje gratis gemeentegeld achter de hand. Hij weg en toch geld? Nee, geen geld. Het is definitief afgeblazen met de woorden van Paul (die hij zelf ontkent): "Steek Kwakoe in je zwarte apenreet."
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/07/steek_dat_festival_in_die_zwar.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16227
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De zwarte bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Jul 16, 2011 12:13 pm

"Steek Kwakoe in je zwarte apenreet."

Gewoon vrijheid van meningsuiting. Daar zou ik niet boos om kunnen worden.

Waar we wel boos op moeten worden is islam en al die mensen die islam omarmen. Want islam die gebaseerd is op de koran beveelt geweld aan en verheerlijkt sadisme. En daar word ik nu echt boos om. Tijd dus om te gaan schelden.

"Allah is . . . "

Ach, schelden heeft alleen zin als allah zou bestaan. Was het maar waar dat hij bestond. O wat zou ik mij dan heerlijk in mijn sas voelen met die gekunstelde nietsnut. En Mohammed? Blijkbaar hebben moslims meer vertrouwen in die historische Arabische analfabeet dan in het recept van zijn heidense brouwsel 'allah'.

Mijn ervaring is dat je allah kunt beledigen zonder protesten te verwachten uit de hoek van de moslim kliek. Maar pas op wanneer je een correct waarde oordeel over Mohammed velt. Dan zijn de rapen gaar. Ik begrijp dat wel. Het moslim wezen herkent zich als mens in de onmens Mohammed. Dat zien we terug als we om ons heen kijken waar haatbaarden in de openbaarheid het accent leggen op de zere etterende wond van een verplicht opgelegde multi culturele samenleving door de linkse en christelijke politiek.

Hoe moet een moslim mens zich nu allah voorstellen? Dat de moslim lijdt aan verstandsverbijstering hoeft geen verder betoog. Hij kan zich allah niet voorstellen, onderneemt niet eens een poging daartoe, maar als we de koran lezen, die alle moslim wezens als ware lekkernij van allah beschouwen, lijkt het net alsof alle moslim wezens op aarde bij allah op school hebben gezeten. Alles, maar dan ook alles kun je aan de weet over allah komen in de koran. Wacht even . . . Het is het exclusieve verhaal van Mohammed. Niet dat van Ahmed. Uitsluitend Mohammed heeft mogelijk in de klas bij allah op schoot gezeten en niet al die andere Arabieren. Klopt dat wel? Nee natuurlijk niet. Of was allah net zo'n analfabeet als Mohammed? Want analfabeten plaats je bij andere analfabeten, in één tent in de woestijn; intelligente mensen stuur je naar gericht goed onderwijs in een grote stad. Liefst zo ver mogelijk uit het zicht van de woestijn. Het zandstralen van de hersenen was voorbehouden aan de geiten en kamelen specialist Mohammed.

Nou ja, hoe dan ook getuigt het van een ontstellende dwaasheid en hersen gestoorde werking bij anderhalf miljard buiten de werkelijkheid getreden moslim wezens dat de eerste de beste 1400 jaar geleden overleden Arabische woestijn sadist in staat blijkt in 2011 anderhalf miljard mensen aan zijn primitieve woestijn geleuter te krijgen zoals verwoord in een dun boekje dat koran heet (nog geen 2 procent van de bijbel qua inhoud) en daarmee alle kenmerkende karakter trekjes van allah bloot weet te leggen. Of waren het toevallig overeenkomstige trekjes van analfabeet Mohammed? Wie een klein beetje maar bij de tijd is ziet griezelige overeenkomsten tussen sadist Mohammed en zijn schepping, de maangod sadist allah.

Hoog tijd om de Wet van Mercator toe te passen. Want die fantastische constructieve wet gaat er van uit dat wat er onberedeneerd is ingekomen er ook met redeneren niet meer uit gaat. De Wet van Mercator haalt het kankergezwel godsdienstwaanzin weg bij het moslim wezen en ontneemt hem hierdoor alle voor de geestelijke gezondheid schadelijke uitwassen die de islam zo duidelijk aan de wereld als oorlogszuchtige in sadisme gedrenkte religie geopenbaard heeft.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16227
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De bananenrepubliek in Afrikaanse outfit

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 18, 2011 2:51 pm

Mahalingam schreef:Cherchez la femme.

Vraag op Geen Stijl: "wat de neuk valt er voor een ton te projectmanagen aan een kwakoe-festival?"

Het is niet eens een festival. Er wordt in juli of augustus door wat jeugdteams uit Afrikaanse landen (en Suriname) gevoetbald in Amsterdam zuidoost (Bijlmer) op erbarmelijke geïnproviseerde velden. Dat is de oorspronkelijke doelstelling van Kwakoe. Waar het werkelijk om gaat is het uitbundig eten en drinken. De muziek (CD-tjes draaien) is zwaar pet, alhoewel, drie jaar geleden zat er wat verbetering in omdat toen voor het eerst ergens in een tent Salsa gedanst kon worden. Het heeft dus zogenaamd allemaal wat met cultuur te maken. Eet- en drinkcultuur welteverstaan. De Surinaamse en Antilliaanse gemeenschappen en ook wat import uit Afrika vanuit de Bijlmer komen elkaar een paar dagen in de zomer op Kwakoe tegen.

De opbrengsten genereert men uit de verhuur van eet-stalletjes. Toen men entree ging heffen hield ik het voor gezien. Die werd dus weer afgeschaft. :laugh1: De enige te maken kosten zijn de transportkosten van de jeugdteams die uit Afrika komen. Het onderdak geschiedt in sportzalen. Wat daar nu aan te projectmanagen valt mag misschien Bouterse weten. Met al die voor het oprapen subsidies van Links zou ik ook gretig in de ruif tasten. De gelegenheid maakt de dief. FFI heeft er een topic over gemaakt: de graaicultuur van Links. Een topic vol met bekende personen met een sterke beruchte huichelachtige tendens om te komen tot een eerlijke en rechtvaardige inkomensverdeling voor het volk.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 14, 2012 12:28 am

Kijk hier eens een jaar terug en je ziet dat we het toen hadden over het KWAKOE festival in Amsterdam.
Dat was een financieele chaos en een subsidiespons.
Ook dit jaar is het weer hetzelfde liedje. Weer bakken subsidie nodig om het door te laten gaan.
Kwakoe festival mogelijk vroegtijdig ten einde door schulden
Het verhuurbedrijf Witte Tenten uit Eemnes heeft het Kwakoeterrein kompleet met tenten ingericht, maar ziet ondanks eerder gemaakte harde afspraken met Kofoe geen geld.

Evelien Arler van het verhuurbedrijf zegt tegenover het Parool dat het onverteerbaar is dat de financiële huishouding, ondanks harde afspraken vooraf, compleet uit de hand is gelopen. 'Het is pure paniek. Aan alle kanten wordt contant geld opgehaald bij de kraamhouders. Wij hebben daar geen zicht meer op.' De emmer liep over toen Arler vorige week ontdekte dat zij als budgethouder niet langer toegang had tot de bankrekening. 'Dat was achter onze rug om geregeld.' Volgens Arler loopt het mislopen van de achterstallige huur in de tonnen.
[...]
Bij start al financiële problemen
Vlak na de opening van Kwakoefestival ontstonden er al financiële problemen bij de stichting omdat ze de beveiliging en de verkeersregelaars niet meer konden betalen. Het stadsdeel Zuidoost heeft op grond van de openbare orde en veiligheid besloten de 60.000 euro voor te schieten. Amsterdamse oppositiepartijen vrezen dat het geld als verloren kan worden beschouwd.
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/148265/Kwakoe_festival_mogelijk_vroegtijdig_ten_einde_door_schulden.html
Een multikul gedoe en een firma met de naam "Witte Tenten".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ozes » Di Aug 14, 2012 12:51 am

Afbeelding

Kwakoe!!
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16227
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De hoofdstad van de bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Aug 14, 2012 6:24 pm

Ik weet er het fijne niet van. Maar laat mij even nadenken.

Ik heb er nooit wat aan gevonden aan dat Kwakkoe . . . Kwakkoe wat? Festival? Ach, schei nou toch uit! Het was een gezellige ontmoetingsplaats voor de donker gekleurde medemens uit Suriname. Eten, eten en drinken. Meer niet. O ja, hoe kom je aan geld om zoiets te organiseren? Eens even kijken . . . Ah! Je vraagt natuurlijk subsidie aan. Maar voor wat? Daar heeft men toen het volgende op gevonden. Je nodigt verschillende jeugd voetbalteams uit Afrika uit onder het motto, zoiets als: Internationale multiculturele samenzijnsbeleving via sportieve uitwisseling van de donker gekleurde medemens. Voetbal dus. Want daar zijn alle kinderen gek op. Een groot internationaal voetbaltoernooi dus. Op één hobbelig veldje. Ja, veldje. Met de afmeting van minder dan de helft van een echt voetbalveld.

Ik zeg het, het stelde waarlijk niks voor. Het ging ook om de sfeerbeleving. Ach, die was er ook wel een beetje. Maar uiteindelijk was het toch de beleving van de Bijlmer bewoners onderling. Veel eten en veel bier.

Gegoochel met de subsidiepot spreekt haast als vanzelf. Wie maalt daar nou om? En al zeker niet de gemeente Amsterdam. Want zijn reputatie staat met afgrijzen bekend in Den Haag. Een paar maal achtereen is de jaarlijkse boekhouding van de hoofdstad niet voor akkoord getekend door de rijksaccountant. Vanwege een gigantisch onoverzichtelijke janboel. OK, dat was een aantal jaren geleden, maar wat blijft is de stank van het linkse rottingsproces hoe men zonder fatsoenlijke verantwoording met onze gelden omgaat.

We hebben hier bij het kwakkoe gebeuren zonder meer met slimme zakkenvullers te maken die op geen enkele manier - net zoals bij het voorbeeld van de gemeente Amsterdam - fatsoenlijke verantwoording wensen af te leggen. Allerlei met de hand geschreven notities en ontraceerbare kwitanties zorgen voor een ondoordringbaar woud aan malversaties.

Ik heb geen enkel bewijs dat wat ik nu beweer werkelijk zo is. Maar ik weet wel hoe ik in hun plaats de kluit zou kunnen belazeren met zo'n hoop geld als subsidie dat ik zo makkelijk kan wegsluizen. De gelegenheid maakt de dief. En van een kale kip kun je niet plukken. Trouwens, wie is verantwoordelijk voor wat?

Kortom, EEN GROTE KLERETROEP!

Met dank aan die typische linkse PvdA profiteursmentaliteit!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 14, 2012 6:55 pm

Afbeelding
Het iconische bananen rokje van Josephine Baker.
Uit een tijd dat politiek correct en multikul nog niet bestonden.
En negers nog edele wilden waren die seksueel hyper-actief waren net zoals de chipansee's in de kooi in de dierentuin (die geen ander vermaak hadden).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 15, 2012 8:14 pm

Dat wij onze ontwikkelingshulp aan Suriname hebben stop gezet wil nog niet zeggen dat Suriname zijn ontwikkelingshulp aan ons stopt.
Ook in Suriname heeft de regering een subsidie potje voor bevordering van de multikul.
En Desi Bouterse heeft nu gezegd het Kwakoe festival te zullen redden met 50.0000 euro gratis geld.
Bouterse schenkt geld aan Kwakoe
De Surinaamse president Desi Bouterse heeft het noodlijdende festival Kwakoe een flinke financiële injectie toegezegd.
Dit meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd woensdag. Volgens de krant gaat het om een bedrag in de orde van grote van 50.000 euro. Directeur Eugène van der San van het Kabinet van de President bevestigt de schenking in de krant.
http://www.at5.nl/artikelen/85300/bouterse-schenkt-geld-aan-kwakoe
Men kan wel begrijpen dat dit als een knuppel in een hoederhok werkt.
De PvdA verbied het.
    De gemeente Amsterdam wil niet dat de Surinaamse overheid een financiële bijdrage levert aan het Kwakoe Festival. Dat laat locoburgemeester Asscher weten.
    Volgens Asscher heeft de gemeenteraad enige tijd geleden nogmaals bevestigd op geen enkele manier met de Surinaamse regering te willen samenwerken. De locoburgemeester vindt elke inmenging van de Surinaamse regering in het festival ongewenst..
Ontwikkelingshulp is opeens inmenging in de binnenlandse aangelegendheden?
En dit is een leuke:
    Een woordvoerder liet aan de Amsterdamse zender AT5 weten dat het geld niet afkomstig is van Bouterse zelf. Volgens hem komt de toezegging van het verenigde bedrijfsleven in Suriname.
En wat is de rijkste bedrijfstak in Suriname? En het grootste export product? De naam begint met een 'C'.
http://nos.nl/artikel/407289-adam-tegen-kwakoegift-bouterse.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16227
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De hoofdstad van de bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Aug 15, 2012 8:47 pm

Ik begrijp al die huichelachtige commotie hier niet. Bouterse heeft toch niets verkeerds gedaan? Anderen in de volle waardering Gods gingen hem voor. Die moorden? Een lachertje in vergelijking met bijvoorbeeld Vietnam destijds. Ik bedoel maar. We moeten vandaag wel consequent blijven en de islam verbieden!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 15, 2012 3:04 pm

Er is weer Kwakoe-nieuws. En het gaat natuurlijk over de poen.
Was er eerst oproer over de centjes van opperhoofd Bouterse, nu is er blijdschap en dankbaarheid (klandizie-politiek) over de subsidie die dan toch gekomen is.
Zuidoost krijgt complimenten, applaus en cadeautjes voor steunen Kwakoe
Zorgen om de openbare orde, de kleine kraamhouders en het imago van het stadsdeel maakten dat het dagelijks bestuur van Zuidoost vorige maand financiële steun verleende aan het Kwakoe Festival.

Portefeuillehouder Muriël Dalgliesh (PvdA) sprak gisteren in een commissievergadering van een groot dilemma. Aan de ene kant had de deelraad vorig jaar besloten dat het stadsdeel geen financiële relatie meer mocht aangaan met Kwakoe. Ook dit jaar was al snel duidelijk dat de begroting zacht als boter was. Aan de andere kant voelde ze de druk van de afro-Surinaamse gemeenschap. 'Er zit emotie bij de bewoners', aldus Dalgliesh. 'Je laat het terrein niet ontruimen door de mobiele eenheid.'

Het besluit leverde de bestuurder in elk geval de diepe dankbaarheid van haar achterban op. Vanaf de goed gevulde publieke tribune klonk applaus toen inspreker Glenn Codfried namens de kraamhoudersvereniging Dalgliesh roemde als de held die haar nek had uitgestoken om het afro- Surinaamse cultuurgoed te redden. Enkele bewoners kwamen naar voren om de portefeuillehouder cadeautjes toe te stoppen.

PvdA-fractievoorzitter Narish Parsan noemde de bestuurder 'een vrouw met ballen'. Van GroenLinks kreeg ze complimenten voor haar daadkracht. De VVD deed voorstellen om het festival in de komende jaren te gunnen aan een professionele evenementenorganisator, eventueel van buiten Zuidoost. Ook de voorwaarde van gratis entree mag wat de VVD betreft van tafel.
http://www.parool.nl/parool/nl/4048/AMSTERDAM-ZUIDOOST/article/detail/3315099/2012/09/12/Zuidoost-krijgt-complimenten-applaus-en-cadeautjes-voor-steunen-Kwakoe.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6354
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ali Yas » Za Sep 15, 2012 3:13 pm

Mahalingam schreef:
Enkele bewoners kwamen naar voren om de portefeuillehouder cadeautjes toe te stoppen.

Als zoiets vóóraf gebeurt, noem je dat corruptie.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73360
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Ariel » Do Sep 27, 2012 3:01 pm

Mahalingam schreef:Er is weer Kwakoe-nieuws. En het gaat natuurlijk over de poen.
Was er eerst oproer over de centjes van opperhoofd Bouterse, nu is er blijdschap en dankbaarheid (klandizie-politiek) over de subsidie die dan toch gekomen is.
Zuidoost krijgt complimenten, applaus en cadeautjes voor steunen Kwakoe
Zorgen om de openbare orde, de kleine kraamhouders en het imago van het stadsdeel maakten dat het dagelijks bestuur van Zuidoost vorige maand financiële steun verleende aan het Kwakoe Festival.Hé wat vervelend nou. :eek: Dit verwacht je toch niet ?

Amsterdam Zuidoost wacht nog op geld van Kwakoe

donderdag 27 september 2012

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost wacht nog altijd op 55.000 euro dat het moet krijgen van de organisatoren van het Amsterdamse festival Kwakoe. Het stadsdeel heeft het geld geleend aan stichting Kofoe.

De Amsterdamse zender AT5 meldt dat Kofoe het bedrag op 24 september had moeten betalen. Het grootste deel van de rekening betreft een garantstelling die het stadsdeel verstrekte toen stichting Kofoe tijdens het festival de veiligheid niet kon garanderen.

Eisen
De organisator van het festival zou op 19 september een voorstel voor een betalingsregeling hebben gedaan. Het bestuur van stadsdeel Zuidoost schrijft in een memo dat de voorgestelde regeling niet voldoet aan de eisen die het stadsdeel eist.

Het bestuur wil eerst antwoorden op de brief van Kofoe voordat het een incassobureau inschakelt. 'Wij zullen de stichting op korte termijn een reactie geven. Het voorstel van Kofoe beantwoorden met een incassobureau zou ook wel wrang zijn,' ligt een woordvoerder toe.

Problemen
Er was deze zomer weer veel te doen om het multiculturele Kwakoefestival. De organisatie van het festival, dat van oorsprong een Surinaams voetbaltoernooi is, kampte opnieuw met financiële problemen.

De Surinaamse president Desi Bouterse zou een deel van de kosten voor zijn rekening hebben genomen. Bouterse ontkende dit. Hij zou slechts een bemiddelende rol hebben gespeeld tussen de organisatoren en Surinaamse bedrijven die het festival sponsoren.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultu ... Kwakoe.htm


:lol: :lol: Sorry Amsterdam Zuidoost dat ik hier hard om moet lachen.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 27, 2012 5:44 pm

" Het grootste deel van de rekening betreft een garantstelling ..."
En dan gaan piepen als op de garantstelling een beroep wordt gedaan? Dat is juist de bedoeling van zo'n garantstelling: je belooft te betalen als het niet anders kan. Maar als ik het goed begrijp is het geen garantstelling: het geld is al uitgegeven in plaats van dat het beschikbaar is indien...
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73360
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 09, 2013 6:08 pm

'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Afro-Surinaamse organisaties eisen dat het Kwakoe Festival een Surinaamse aangelegenheid blijft. In twee raadsadressen aan de stadsdeelraad van Zuidoost noemen de organisaties het ontoelaatbaar dat het festival als cultureel erfgoed van de Afro-Surinaamse gemeenschap in handen komt van de nazaten van slavenhouders.

Het stadsdeelbestuur besloot eind vorig jaar de organisatie van het zomerfestival open te stellen voor ondernemers van buiten Zuidoost. Aanleiding was de editie van afgelopen zomer, die organisatorisch en financieel aan alle kanten rammelde. Als voorwaarde voor het verlenen van de vergunning werd daarna onder meer opgenomen een bewezen ervaring met de succesvolle organisatie van grootschalige evenementen.

Twee Afro-Surinaamse kandidaten voor de vergunning, de stichting Konsensi van Kwakoeveteraan Emile Esajas en de stichting Kwaku Family van George Olymph, vrezen dat de organisatie dit jaar in vreemde, blanke handen belandt. 'Kwakoe is een zwart belang', aldus Olymph in zijn brief aan de deelraad. 'En het belang van de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam wordt op zeer onfatsoenlijke manier ondermijnd.'

http://www.parool.nl/parool/nl/12/CULTU ... llen.dhtml


Gelijk hebben de Afro-Surinaamse organisaties . Ik zeg....Lekker zelf doen. maar dan ook zo flink en trots zijn om geen geld aan te pakken van die vervloekte nazaten van slavenhouders
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 09, 2013 8:22 pm

Zelfs met subsidie was het de afgelopen jaren heel lastig voor ondernemers om geld van Kwakoe te krijgen.
De laatste keer dreigde de tentenbouwer met het weghalen van zijn spul als die zijn beloofde geld niet kreeg. En voor standhouders valt er geen droog brood te verdienen vanwege de standgelden. Behalve voor de vriendjes van de organisatie natuurlijk. Dat is hun cultuur.
Met andere woorden: Kwakoe is leeg gelopen. Zelfs Suri ezels stoten zich niet 3 keer aan dezelfde steen.
Vandaar dus dat redding moet komen van ondernemers elders .
"... het zomerfestival open te stellen voor ondernemers van buiten Zuidoost.".
Nieuwe ezels dus die zich voor de eerste keer gaan stoten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73360
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 11, 2013 2:55 pm

Oeps!!! , :ohmy2: straks nog meer boze zwarte gezichten. De organisatie van Kwakoe hoeft niet per se Surinaams te zijn. Dat zegt stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema van Amsterdam-Zuidoost tegen AT5. Herrema vindt het belangrijker dat een betrouwbare en professionele organisatie Kwakoe organiseert. 'Waarom zou je het per se aan een Surinaamse organisatie uit Zuidoost geven?'

'Een aantal Surinaamse organisaties hebben het festival in het verleden georganiseerd en daar zijn niet altijd mooie ervaringen mee geweest', zegt Herrema. Bij de keuze voor de nieuwe organisatie zal dat echter geen geen invloed hebben: 'Ik kijk niet naar waar ze geboren zijn, maar naar de plannen.'

http://www.parool.nl/parool/nl/12/CULTU ... zijn.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73360
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 30, 2013 2:51 pm

Oei, oei....Organisatie Kwakoe is dus wel in handen van blanken gevallen. Dat wil zeggen, de ene hand is blank en de andere hand getint. De Vries Producties en 529 Media Producties zijn dit jaar beide verantwoordelijk voor het feest, en ze gaan entreegeld vragen voor het festival, waarvan de hoogte nog niet vaststaat. 'Maar het is minder dan de prijs van een metrokaartje,' belooft Vincent Soekra van 529 Media Producties.

De organisatoren zeggen het festival te willen professionaliseren, met behoud van het bijzondere karakter. Frans de Vries: 'We zetten in op een goed zomerfestival voor de mensen in Zuidoost. Geen gezeur, geen hoofdpijn, maar gewoon een leuk feestje dat recht doet aan de Afro-Surinaamse erfenis van het vroegere Kwakoe.'

Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema is tevreden. 'De Vries heeft aantoonbare ervaring met het organiseren van grootschalige evenementen. Ook ligt er nu een degelijk financieel plan op tafel. Het is een nieuwe kans voor Kwakoe. Doorgaan op de oude weg was een doodlopende weg.'

http://www.parool.nl/parool/nl/12/CULTU ... sten.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 31, 2013 12:59 am

Dat het nu commercieel is valt duidelijk te zien aan het beeldmerk:

Afbeelding

Let op de (R) .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 22, 2014 3:34 pm

Altijd kreeg kwakoe vergunning voor 5 weekenden.
Nu is dat niet erg kosten-effectief met opbouwen en afbreken.
Nu was dat niet erg want tot nu toe werden de tekorten met belastinggeld aangevuld.
De VVD heeft nu voorgesteld om 10 dagen achtereen de Kwakoe te houden.
De bestuurscommissie van stadsdeel Amsterdam Zuidoost gaat daarin mee.
Maar Kwakoe is traditie en daar moet je vanaf blijven net zoals van Zwarte Piet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jul 15, 2018 8:19 pm

In 2018 is er nog steeds kwakoe.
En als ik het goed begrijp zijn de bezoekers nogal behept met soa's. (sexueel overdraagbare ziekten)
Gratis hiv-testen op Kwaku en in AMC
Soa Aids Nederland biedt in Amsterdam gratis hiv-testen aan van 14 tot 28 juli 2018. Dat kan onder andere op het Kwaku-festival en bij het AMC.
Dat gebeurt in samenwerking met GGD Amsterdam en de Aids Healthcare Foundation Europe.

De start van de hiv-testweek valt samen met de start van het Kwaku Summer Festival in Zuidoost. Op zaterdag 14, zondag 15 en zondag 22 juli staat op het festival een bus waar mensen zich kunnen laten testen en direct de uitslag krijgen.
https://www.parool.nl/amsterdam/gratis-hiv-testen-op-kwaku-en-in-amc~a4601511/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39887
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Organisatie Kwakoe mag niet in handen blanken vallen'

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 18, 2019 10:21 pm

Tot voor kort was de gemeente ieder jaar minder bereid om de tekorten aan te vullen. Maar met de huidige gemeenteraad zit het wel goed.
De pogingen om de subsidie te vervangen door commercieele activiteiten, valt niet in goede aarde bij de aanhang.
Laatste keer Kwaku Festival in het Nelson Mandelapark?
In een gezamenlijke notitie van PvdA, GroenLinks, SP en 50plus wordt het dagelijks bestuur gevraagd de mogelijkheid van een verplaatsing te onderzoeken. Wat de opstellers betreft, wordt de komende editie van Kwaku de laatste in het Mandelapark.

Volgens de commissieleden vormt het festival een te zware belasting voor het park en de buurt. Ook wijzen zij op de plannen om vanaf 2022 duizend woningen te bouwen in het park. Dan wordt het nog lastiger om daar een groot evenement te organiseren.

Niet meer gratis
De notitie is ook een frontale aanval op de huidige organisatie van het festival. De commissieleden vinden het festival te commercieel geworden. Het is hen een doorn in het oog dat bezoekers tegenwoordig entree moeten betalen voor een festival dat tientallen jaren gratis was.

Daarom koppelen de opstellers een verhuizing van Kwakoe aan de komst van een kleinschalig evenement in het Mandelapark à la het vroeger Kwakoe Festival, toen nog geschreven als Kwakoe. "We willen het park teruggeven aan onze mensen," verwoordde Roy Hofwijks van 50plus die wens.
https://www.parool.nl/amsterdam/laatste-keer-kwaku-festival-in-het-nelson-mandelapark~b7d98392/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten