Reddingsactie Turkse en...Roma kinderen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Reddingsactie Turkse en...Roma kinderen

Bericht door Ariel »

Turkije: Red onze pleegkinderen in EU

Door: Erdal Balci

De Turkse regering begint een 'reddingsactie' voor Turkse kinderen die bij Nederlandse, Belgische en Duitse pleeggezinnen zijn ondergebracht. De Turkse pleegkinderen in die landen zouden moeten worden ondergebracht in gezinnen met dezelfde culturele en religieuze achtergrond. Maar in plaats daarvan, zegt de Turkse parlementaire onderzoekscommissie voor de mensenrechten, zijn tussen de vijf- en negenduizend Turkse kinderen in christelijke en homoseksuele gezinnen geplaatst.

"We hebben in de afgelopen weken enkele dossiers bestudeerd", vertelt Ayhan Üstün, voorzitter van de commissie in Ankara. "Daarbij kwamen we het geval tegen van een Turkse vader en kind die van de trap waren gevallen. Zelfs dit ongeluk werd door jeugdzorg aangegrepen om het kind uit huis te plaatsen. En veel Turkse kinderen gaan dan ook nog eens telkens naar christelijke of homoseksuele pleeggezinnen."

Dat gebeurt met maar één doel, zegt Üstün: assimilatie. Hij wijst op het geval van de negenjarige Yunus, van wie ook de Turkse pers melding maakt. Deze jongen werd door de Nederlandse rechter aan een lesbisch stel in Nederland toevertrouwd. De Turkse commissievoorzitter spreekt er schande van dat de Nederlandse rechter heeft bepaald dat de Turkse ouders hun zoon slechts vier keer in het jaar mochten zien.

Üstün: "En die bezoekjes mochten niet langer duren dan een paar uur. Dan is voor mij duidelijk wat de bedoeling is. Hier heeft men assimilatie voor ogen."

De commissie die door de Turkse regering in het leven is geroepen, gaat de komende maanden contact opnemen met ouders, politici, Jeugdzorg en Turkse organisaties. Het doel van de gesprekken is vooral om de partijen ervan te overtuigen dat als het nodig is om Turkse kinderen in een pleeggezin te plaatsen, die pleeggezinnen dan uit dezelfde culturele en religieuze kringen moeten komen.

Üstün wijst op een Oostenrijks geval: "In het verleden heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens Oostenrijk veroordeeld omdat de autoriteiten daar hadden toegestaan dat een kind uit een gewoon christelijk gezin bij Jehova's Getuigen was geplaatst. Het lijkt mij dat het verschil tussen moslims en christenen of homoseksuele koppels groter is dan het verschil tussen christenen en Jehova's Getuigen. Er moet een einde komen aan dit beleid van de Europeanen."

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... n-EU.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Er zit volgens mij niets anders op dan dat Turkije al hun landgenoten terug halen naar Turkije. Stel je voor dat een Turks kind zal assimileren.

Maar misschien is het probleem dat er geen islamitische Turkse pleegouders te vinden zijn? En hoe komt het dat er zoveel Turkse kinderen uit huis geplaatst worden?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Monique »

Ariel schreef:Er zit volgens mij niets anders op dan dat Turkije al hun landgenoten terug halen naar Turkije.
Dat was ook mijn eerste gedachte.
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Manon »

ariel schreef: hoe komt het dat er zoveel Turkse kinderen uit huis geplaatst worden?
Dat is de fout van de NEDERLANDERS natuurlijk! Wat dacht je anders?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 41939
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Mahalingam »

En als we voor die Turkse kinderen geen gastouders vinden dan stoppen we ze (met veel Trurkse instemming) toch in een Turks crematoriaal internaat (in b.v. Rotterdam) waar ze juist geïndoctrineerd kunnen worden?
Wat is de overlevingskans (half-life) van weeskinderen in Turkse weeshuizen in Turkije? (als die bestaan)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Manon »

Turks crematoriaal internaat
Ach ja, zo'n internaat waar de brandveiligheid een lachertje is, maar waar de eigen allochtoonse stadsleden netjes zeggen dat het "aangewezen " is de wettelijke Nederlandse normen te volgen, en verder niks?

Zouden ze hier ook de ongesluierde slapende hoeren binnen in het brandend gebouw laten zitten omdat ze anders aanstoot zouden kunnen geven als ze buitenkomen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Turkije denkt aan terughalen pleegkinderen
Erdal Balci

De Turkse regering overweegt de Turkse kinderen die in Europa bij christelijke en homoseksuele pleeggezinnen zijn ondergracht desnoods terug te halen naar Turkije.

Dit zegt Ayhan Ustun, voorzitter van de Turkse parlementaire onderzoekscommissie voor de mensenrechten. Bij deze 'allerlaatste' stap zou Turkije een beroep kunnen doen op de Haagse Conventie uit 1961, die onder andere de regelgeving rond internationale pleegzorg regelt.

"We willen dit probleem het liefst in goed overleg met onze Europese vrienden uit de wereld helpen", vertelt Ustun. "Maar mochten onze inspanningen niets opleveren, dan zullen we niet aarzelen om de Haagse Conventie te laten gelden."

De Turken hebben grote bezwaren tegen het pleeggezinnenbeleid voor Turkse kinderen in landen als Nederland, Duitsland en België. De Turkse mensenrechtencommissie schat dat er tussen de vijf- en negenduizend kinderen van Europese Turkse ouders in pleeggezinnen zitten. De Turken zijn er vooral ontstemd over dat veel kinderen in christelijke en homoseksuele gezinnen zijn geplaatst en niet in gezinnen die dichtbij de Turkse cultuur staan.

Voordat Turkije overgaat tot het terugeisen van de kinderen gaat Ankara eerst een aantal andere stappen zetten, laat de Turkse parlementariër weten. Het verlenen van financiële hulp aan de biologische ouders die rechtszaken willen beginnen om de kinderen terug te krijgen, is er een van. Ustun: "Als eerste gaan we de ouders van Yunus in Nederland begeleiden. Deze jongen zit bij een Nederlands lesbisch stel. We helpen met het geld omdat veel Turkse ouders door te hoge kosten geen gerechtelijke stappen kunnen zetten."

Ondertussen heeft de Turkse regering de ambassades in Europese landen met een Turkse populatie ook bij deze kwestie betrokken. De ambassades hebben een brief van de regering gekregen over de ontwikkelingen. Ze hebben de opdracht gekregen om aandacht te schenken aan de kwestie van de pleegzorg. Inmiddels hangt aan de muur van de Turkse ambassade in Zweden een tekst waarin de Turkse bezoekers worden gewaarschuwd voor het gevaar van het 'opzettelijk uit huis zetten van Turkse kinderen'.

"In sommige gevallen in Duitsland mogen de kinderen tijdens de bezoekuren geen Turks praten met hun echte ouders", zegt Ustun opgewonden. "Zelfs in gevangenissen bestaan tegenwoordig dat soort beperkingen niet. Er moet een eind komen aan deze nonsens."

Jeugdzorg Nederland stelt de belangen van het kind centraal, zegt een woordvoerder in een reactie op de nieuwe Turkse dreigementen. "Als de Turkse overheid daar een andere visie op heeft, dan zien we dat met gepaste belangstelling tegemoet. We hebben dit nog niet eerder bij de hand gehad. Het is een ontzettend ingewikkeld verhaal. Als er dingen gebeuren die niet in het belang zijn van het kind, dan zullen we daarnaar handelen. Maar ik denk dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen." Vanwege de politieke lading van het onderwerp - de relatie tussen Turkije en Nederland is in het geding - verwijst Jeugdzorg Nederland voor een inhoudelijke reactie naar de politiek. De PVV en D66 hebben het kabinet om opheldering gevraagd.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... eren.dhtml
As de Turkse regering nou eerst eens begint om de ouders van deze kinderen naar Turkije te brengen, dan heben ze een mooie eerste stap gezet.
Daarna halen ze de kinderen naar Turkije en zorgen ze daar voor keurige Turkse pleegouders. . Terugkeer naar Nederland moet dan echter wel worden uitgesloten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41939
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Mahalingam »

Als de Turken boos worden dan kunnen de Marokkanen niet achter blijven als het om de verbreiding van het Mohammedanisme gaat.
http://www.europapress.es/sociedad/noti ... 31014.html
Morocco Demands Spanish Government Take Measures to Ensure Moroccan Children in Spain Do Not Convert to Christianity
Morocco wants to reach an agreement with Spain on some mechanism that will allow the authorities in the Alaouite kingdom to monitor children given up for adoption to families in our country, the Moroccan Minister for External Affairs, Saaedín el Otmani, informed Europa Press in an interview.

Among other things it involves monitoring that these children have not converted to Christianity and maintain their original names and surnames until they reach adult age, as mandated by the Moroccan legislation under which they were given up for adoption.

In March 2012, only months after the arrival of the Islamist government of the Party of Justice and Development, the processes for adoption of abandoned Moroccan children by foreign families began to reach a standstill and the Alaouite authorities introduces a new requirement that the families interested in adoption had to reside in Morocco.

...Moroccan legislation demands that parents who adopt are Muslim or convert if they are not, and obliges them to respect the name and surnames of the child, as well as its nationality and religion until they reach adult age.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Lesbische moeders Turks kind duiken onder
door Alexander Bakker

Het pleeggezin van de 9-jarige Yunus is noodgedwongen ondergedoken op een geheim adres. Het jochie is in Turkije het middelpunt van een verhitte politieke discussie over pleegouders in Europa, omdat hij in Den Haag bij twee lesbische moeders opgroeit.

De Turkse premier Erdogan wil de kwestie volgende week tijdens een bezoek aan ons land aan de kaak stellen. Volgens Bureau Jeugdzorg Haaglanden is er nog geen concrete dreiging en gaat het om een voorzorgsmaatregel.

Yunus en zijn twee broertjes kunnen voorlopig ook niet meer naar school. „De moeders willen met rust gelaten worden. Ze zijn compleet van slag door alle commotie”, vertelt een woordvoerster van die instantie. „Wij weten niet precies wat de Turkse premier wil. Straks staat hij ineens bij ons voor de deur.”

Yunus woont sinds hij vijf maanden oud was bij het lesbische stel.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2138 ... der__.html

Lees ook http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws ... -1201499W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

De zaak Yunus laat zien: Turkije hoort niet in EU

door Syp Wynia

Als er al geen goede redenen waren om Turkije niet toe te laten tot de Europese Unie, dan worden die redenen wel aangereikt door incidenten in Arnhem en Den Haag. Turkije koestert eigen nationalistische en religieuze waarden en zet die af tegen ‘Europese’.

Afgelopen weekend moest in Arnhem een welzijnswerker onderduiken, na bedreigd te zijn door Turkse jongeren die hem zijn betrokkenheid aanwreven bij een tv-documentaire waarin Turkse jongeren Hitler prezen vanwege zijn poging alle joden uit te roeien. In Den Haag is een lesbisch duo uit voorzorg ondergedoken, na ophef in Turkije over hun Turks-Nederlandse pleegkind Yunus.
Racistische uitlatingen

De bedreigingen in Arnhem vloeien niet voort uit afkeer van de racistische uitlatingen, maar uit afkeer tegen het ‘verraad’ dat ze de Nederlandse buitenwereld bereikten.

De Haagse pleegouders duiken onder uit vrees voor wat er kan gebeuren als de Turkse premier Erdogan volgende week donderdag in Nederland is. Er zijn onbevestigde berichten dat hij zich bij het pleeggezin zou willen melden.
Waardenbotsing

Wat deze affaires gemeen hebben, is de totale waardenbotsing. In Turkse kring, aangejaagd door Turkse politici en Turkse media met politieke banden, wordt gevonden dat er Turkse nationale en religieuze waarden zijn, die essentieel afwijken van ‘christelijke’ of ‘Europese’.

Daarbij vindt de Turkse staat dat Turkse emigranten en hun nazaten in een land als Nederland Turkse onderdanen zijn, terwijl Nederland ze wenst te behandelen als andere Nederlanders.
Lidmaatschap EU

Nu wil het geval, dat Turkije ook vindt dat het recht heeft op het lidmaatschap van de Europese Unie, ook al schelden politici als Erdogan niettemin voortdurend op ‘die christelijke club’.

Waar Turkije nu al met succes zijn intimiderende lange arm uitstrekt naar de Turkse diaspora in landen van de Europese Unie, laat het zich raden hoe Turkije gaat optreden als het eenmaal als een van de grootste en machtigste lidstaten aan de Brusselse vergadertafels zit.
Onmogelijk

Er was al veel te zeggen tegen het opnemen van Turkije in de Europese Unie.

Maar als de Europese Unie pretendeert een waardengemeenschap te zijn, kan Turkije, dat onophoudelijk benadrukt daarvan afwijkende – Turks-nationalistische en Turks-religieuze–waarden te koesteren, daar onmogelijk lid van worden.

http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/bl ... -1201803W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41939
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Mahalingam »

De bio mamma van Yunus:

Afbeelding

het leed straalt ervan af:

Afbeelding

Inspecteur (en toekomstige kalief) Erdogan is in aantocht en mensen duiken onder. Vinden we dat normaal? Ja, in Allahstan maar hier?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Asscher: bemoeienis Turkije ongepast
Den Haag -

Bemoeienis van Turkije met het 9-jarige Turkse jongetje Yunus is ''volstrekt ongepast". Dat zie vice-premier Lodewijk Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad.

De Turkse premier Tayyip Erdogan komt volgende week op bezoek in Nederland. Na commotie in Turkije over de Nederlandse lesbische pleegouders van het jongetje zou Erdogan de kwestie bij zijn bezoek aan de orde kunnen stellen. Asscher noemde het ,,aanmatigend" als een buitenlandse mogendheid een oordeel heeft over het onderbrengen van een kind bij deze ouders.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2139 ... st___.html

De lesbische pleegouders die het 9-jarige Turkse jongetje Yunus hebben opgevangen, verdienen een standbeeld en geen kritiek. Dat stelt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vrijdag. Hij vindt het heel erg dat het gezin moet onderduiken door de commotie in Turkije over het onderbrengen van islamitische pleegkinderen bij gezinnen met homoseksuele ouders.

Mocht de Turkse premier Tayyip Erdogan Nederland tijdens zijn bezoek volgende week naar de kwestie vragen, dan ,,gaan we heel goed uitleggen hoe zorgvuldig het Nederlandse systeem is'', stelt Van Rijn. Hij verwacht dat Turkije daarna zal begrijpen dat het niet noodzakelijk is om zich met deze kwestie te bemoeien. Eventuele bemoeienis noemt Van Rijn dan ook niet passend.

De biologische moeder van Yunus wil hem terug. Ze vindt het maar niets dat de jongen in een pleeggezin van een lesbisch stel zit. De vrouw heeft de Turkse premier om hulp gevraagd. Erdogan komt om te praten over de diplomatieke en economische betrekkingen, maar zou de kwestie aan de orde kunnen stellen.

Van Rijn benadrukt verder dat kinderen niet voor niets uit huis worden geplaatst. ,,Dan is er echt iets aan de hand’’, stelt hij. Daarnaast verloopt de selectie van pleegouders zorgvuldig en wordt er onder meer rekening gehouden met de achtergrond van kinderen. In dit geval zegt hij de keuzes die Bureau Jeugdzorg heeft gemaakt te steunen.

Van Rijn begrijpt dat de situatie voor het gezin zwaar moet zijn. De pleegmoeders en Yunus worden dan ook begeleid door Jeugdzorg, die een geheim adres voor het gezin heeft geregeld. De komende tijd zal Van Rijn de kwestie ,,scherp in de gaten houden''.

Bureau Jeugdzorg riep vrijdag op het gezin met rust te laten. ,,Alle aandacht in de Turkse media doet de zaak geen goed. Ze geven geen genuanceerd beeld'', aldus een woordvoerster van Jeugdzorg. ,,We vinden het belangrijk dat iedereen weet wat een impact dit heeft op Yunus en zijn pleegmoeders.''

Het huis van het stel werd al beveiligd. Over de maatregelen die zijn genomen, wilde de woordvoerster verder niets zeggen. ,,Dat is iets van de burgemeester en de politie.''

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2139 ... nus__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Ik lees net in de krant dat Yunus door de Nederlandse jeugdzorg weggehaald werd bij zijn biologische moeder toen hij vijf maanden oud was, omdat er aanwijzingen waren voor kindermishandeling. Het stel uit Den Haag nam hem toen in huis. Het blijkt dat ook dat het jochie Turkse lessen krijgt en het gezin op vakantie gaat naar Turkije. Dat kunnen ze nu beter niet meer doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Reddingsactie Turkse kinderen. Nu kan het nog.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: Maar misschien is het probleem dat er geen islamitische Turkse pleegouders te vinden zijn? En hoe komt het dat er zoveel Turkse kinderen uit huis geplaatst worden?
Ik neem aan dat men ook in Turkije over een soort Marktplaats beschikt. Of Speurder.tu. Turkije is een enorm groot land met heel veel ruimte waarin makkelijk voor 9000 Turkse kindertjes, geheel volgens de door Erdogan vertroetelde moslimse geitencultuur traditie, het voor hen meest geschikte habitat is te vinden om vervolgens binnen de kortste keren islam-vrolijk te acclimatiseren. Wie biedt? (in Turkije)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Reddingsactie Turkse kinderen voordat het te laat is

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:

Bemoeienis van Turkije met het 9-jarige Turkse jongetje Yunus is ''volstrekt ongepast". Dat zie vice-premier Lodewijk Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad.
Ik heb die Asscher van het begin af aan bij zijn aantreden al niks gevonden. Ik kan er niks aan doen, ik mag die goser niet. Neem nu deze volstrekt ongepaste uitspraak van hem. Die klootzakken van de PvdA wisten niet hoe hard ze tegen Wilders tekeer moesten gaan vanwege Wilders zijn terechte ophef over dubbele paspoorten (van politici).

Het is en blijft een Turks joch, al gaat die eigenwijze domme Asscher op zijn achterste benen staan. Het was een ander verhaal geweest wanneer het uit de klauwen van dat primitieve moeder onmens geredde joch uitsluitend een Nederlands paspoort zou hebben gehad. Dan had Turkije zich volkomen belachelijk gemaakt. Nu staat hij in zijn volste recht. Als dat joch straks volwassen is zal hij ook een oproep krijgen voor militaire dienst in Turkije. Het is en blijft voorlopig nog een achterlijk zooitje hier in Nederland dankzij de verderfelijke invloed van het linkse post marxistische Gutmensch kader.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Aanmeldingen Turkse pleegouders na rel om Yunus

De publiciteit rond het ondergedoken Turkse pleegkind Yunus heeft ervoor gezorgd dat Turks-islamitische paren zich opgeven als pleegouders. Zeker vijftig stellen zouden zich de afgelopen dagen hebben gemeld.

Dat heeft de vice-voorzitter van Jeugdzorg Mark Bent vrijdagavond gezegd bij Pauw & Witteman.

'De vele negatieve aandacht heeft in ieder geval één positief gevolg: Turks-islamitische stellen melden zich nu ook als pleegouders,' zei Bent.
Tekort

Er is volgens Bent een groot tekort aan islamitische pleeggezinnen. Daarnaast onderstreepte hij dat islamitische pleeggezinnen niet noodzakelijkerwijs ook islamitische pleegkinderen krijgen toegewezen. 'De inplaatsing gebeurt aan de hand van vele andere criteria,' zei Bent.

http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws ... -1202548W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door H.Numan »

Daarnaast onderstreepte hij dat islamitische pleeggezinnen niet noodzakelijkerwijs ook islamitische pleegkinderen krijgen toegewezen.
Dus men gaat Christelijke of niet gelovige kinderen toewijzen aan zwaar gestoorde godsdienst gekken en fanaten.
Fijne toko, die kinder <rochel> "bescherming". :no1:

Persoonlijk zou ik het zware kindermishandeling vinden om een niet gelovig opgevoed kind te plaatsen in een streng gelovige rurale familie in Staphorst. Zo'n familie is, vergeleken met een gemiddelde mohammedaanse familie, bijna atheïstisch te noemen.

De zelfislamisatie gaat goed, dat blijkt wel.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Protest Turken in zaak Yunus
ROTTERDAM -

Duizenden woedende Turken demonstreren donderdag bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam tegen de opvang van pleegkinderen bij Nederlandse gezinnen. Premier Erdogan brengt die dag een bezoek aan de instelling. De commotie wordt veroorzaakt door de zaak rond de 9-jarige Yunus die wordt opgevoed door twee lesbische ouders.

Turken worden via Facebook opgeroepen om massaal te komen. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is alert. Er is nog geen officiële aankondiging van het protest binnen. De komst van de minister-president gaat gepaard met extreme veiligheidsmaatregelen. „Politie en gemeente houden de berichten op internet daarom nauwlettend in de gaten”, reageert hij via zijn woordvoerder.

Jeugdzorg Nederland is deze week in Den Haag ontboden door de Turkse ambassadeur. „Er is gesproken over ons systeem”, vertelt vicevoorzitter Mark Bent van de koepelorganisatie. „We hopen escalatie te hebben voorkomen.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2139 ... nus__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Eliabe »

Haren 2?? :vhappy;
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Manon »

Duizenden woedende Turken demonstreren ....
tiens, ineens hebben al die seculiere-turken-die-geen-pleeggezin-willen-worden, wèl een mening?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Het was lang een puzzel waarom haar kinderen in pleeggezinnen zitten, maar de Telegraaf verteld het ons .
In het kort. Maar eerst een foto van de happy familie.

Afbeelding

Kleine Yunus is toen hij 4 maanden oud was naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken arm, en een opgezwollen hoofd. Mama Turk had hem per ongeluk laten vallen. Zijn oudere broertjes zaten toen al in een pleeggezin wegens mishandeling en pedagogische problemen van mama turk . Alle drie haar zonen werden door dit lesbische stel opgevangen. Ma turk kon dat niet aanzien en heeft toen haar twee oudste kinderen ontvoert en naar Turkije gebracht waar ze opgevoed moesten worden door opa en oma turk. Ook dat ging fout , want opa en oma faalde in hun rol. De kinderen werden weer naar Nederland gehaald, en verblijven nu in een ander pleeggezin. Yunus is bij het lesbische stel gebleven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21023
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door King George »

Moeder kidnapte broers van Yunus


De 9-jarige Yunus woont al sinds hij vijf maanden oud is bij zijn lesbische pleegouders. De biologische moeder woont ook in Nederland. Zij schreef onlangs een brief aan premier Erdogan waarin ze haar woede uitte over het onderbrengen van haar zoon bij twee lesbiennes. Ook in de Turkse media deed ze haar relaas.


Yunus kwam in 2004 als baby van vier maanden in het ziekenhuis terecht met een gebroken arm en een opgezwollen hoofd. De moeder zei dat ze haar baby per ongeluk had laten vallen. Zijn oudere broertjes Arif en Halil zijn sinds dat jaar twee keer door Jeugdzorg uit hun ouderlijk huis geplaatst. De eerste keer vanwege mishandeling en later wegens pedagogische onmacht van de moeder.

Religie

Alle drie zijn opgevangen bij de Haagse lesbische moeders. Voor de biologische moeder was dat om religieuze redenen onaanvaardbaar en daarom ontvoerde ze haar twee oudste kinderen naar Turkije om ze aldaar onder te brengen bij hun grootouders, die ook al faalden in hun rol. Een Nederlandse rechter eiste terugkeer van het duo. Ze verblijven nu bij een ander pleeggezin in Nederland. De biologische ouders hebben vanwege de ontvoering een tijd vastgezeten. Yunus is altijd bij zijn twee pleegmoeders gebleven.

Emoties

In Turkije wordt de adoptiezaak van Turkse pleegkinderen door Nederlandse homostellen en christelijke gezinnen hoog opgenomen. De pers schrijft er dagelijks over. De emoties lopen soms flink op. De voorzitter van de parlementaire commissie van Ankara Ayhan Üstün vindt dat Turkije het volste recht heeft om zich met de zaak te bemoeien.

Hij zegt zich zorgen te maken over het lot van de vele duizenden Turkse kinderen die aan hun ouders zijn onttrokken en aan pleeggezinnen worden toevertrouwd. Veel Turkse media zijn dezelfde mening toegedaan.

Kritiek

In Ankara is ook veel kritiek op de methodes van Jeugdzorg. Kinderen zouden bijvoorbeeld veel te snel uit huis worden geplaatst. „Volstrekte flauwekul”, reageert Mark Bent van Jeugdzorg Nederland boos. „In ons land zijn we er juist op gericht om kinderen zo lang mogelijk te laten thuisblijven. Alleen in gevallen waarbij de veiligheid van het kind in geding komt wordt overgegaan tot uithuisplaatsing.”https://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegr ... 03/16/008/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Manon »

Och? het gaat over mama Klop en papa Slaag die hun kinderen een "goede Turkse opvoeding" willen geven?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 19172
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door mercator »

Paul de Leeuw en zijn "man" hebben nog wel plaats voor een Turkje in hun knusse PvdA minnende familie.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76576
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Reddingsactie Turkse kinderen

Bericht door Ariel »

Op een Facebook-pagina geven duizenden mensen aan op donderdag te komen demonstreren bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam. De Turkse premier Erdogan brengt daar dan een bezoek.
Ik gooi nu een open raam in, dat besef ik. Maar....donderdag 21 maart. Dan is het toch geen feestdag...Moeten die turken niet werken. :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie