Blauwe moskee in Amsterdam

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Za Mei 25, 2013 3:28 pm

Bij de Blauwe Moskee in Amsterdam-Slotervaart staan de harmonie en de broederschap op de tocht door een conflict tussen bestuur en buurtbewoners. Publieke omroep NTR deed een vergeefse bemiddelingspoging. Maar de opposanten willen alleen praten met oprichter Yahia Bouyafa, die al drie jaar weg is uit het moskeebestuur. Ondertussen is de website van Stichting OntdekIslam, opgericht door één van de moskeebestuurders de bekeerling en ex-patatbakker Jacob van der Blom onverwacht overgenomen door een stichting van Bouyafa. Slechts één ding is zeker: alle wegen leiden naar Koeweit.

Koeweit aan de macht in buurtmoskee Slotervaart

Koeweit heeft de macht in de Blauwe Moskee in Amsterdam-Slotervaart, dankzij de benoeming van een topambtenaar van het ministerie van Religieuze Zaken als bestuursvoorzitter.

Sinds dinsdag staat Mutlaq Alqarawi, gelieerd aan de Moslimbroederschap, bij de kamer van koophandel vermeld als voorzitter van Europe Trust Nederland, de eigenaar van het gebouw, die de moskee runt. Alqarawi, door betrokkenen doctor Mutlaq genoemd, is assistent undersecretary in Koeweit.

Volgens ingewijden zwaait hij al langer de scepter in de moskee. In notulen van een bestuursvergadering van augustus, in bezit van deze krant, wordt hij moskeevoorzitter genoemd.

In die vergadering hamerde Alqarawi op het werven van bekeerlingen. Hij riep op tot het uitdragen van dawah, wat staat voor het verspreiden van de boodschap, als missionarissen: 'Onze samenwerking moet aan dawah gewijd zijn.'

De focus op bekeerlingen staat sommige buurtbewoners tegen. De Blauwe Moskee was bedoeld als buurtmoskee, maar er komen veel mensen van buiten de wijk, onder wie veel autochtone, bekeerde Nederlanders.

BRON


Dit is weer een bewijs dat men druk bezig is om Europa te islamiseren.
En dan durven moslims zich boos te maken als men bijbels uitdeelt in islamitische landen. Oh Wee....Maar hier in Nederland kan men rustig onze zonen en dochters weg stelen. Dat is dan blijkbaar wel weer normaal.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 27, 2013 11:59 pm

Carel Brendel heeft nageplozen wie wat is in die moslim organisaties.
Naar aanleiding van kamervragen over moskee een aanverwante financiering. Dat gaf Boze Moslim zegsmannen.
http://www.carelbrendel.nl/2013/05/25/groeiende-invloed-van-islamisten-in-grootste-moskeekoepel-van-nederland/#more-820
Groeiende invloed van islamisten in grootste moskeekoepel van Nederland
Het dagelijks bestuur (red: van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO)) heeft een wisselende samenstelling, maar op dit moment is er een opvallende rol weggelegd voor de vertegenwoordigers van de Turkse beweging Milli Görüs, de ideologische geestverwanten van de Moslimbroeders.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Za Aug 10, 2013 10:52 am

De kogel is nu echt door de kerk...Uit aanstellingsbrieven van de bekeerling en voormalige patatbakker Jacob van der Blom en zijn maatje in Mohammed, Yassin Elforkani die in het bezit zijn van Het Parool, blijkt dat ze Koeweits belangen moeten bevorderen. De twee krijgen maandelijks geld van het ministerie van Islamitische Zaken in Koeweit om in Nederland de islam te promoten.

Afbeelding
Links Elforkani, midden Van der Blom


Ze zijn volgens de brieven aangesteld door de directeur Buitenlandse Zaken van het ministerie, Walid al-Ammar. Beide brieven hebben een stempel met zijn naam. Van der Blom wil niet reageren, Elforkani noemt zijn brief vervalst: "Misschien is de brief aan iemand anders gericht en is mijn naam later ingevuld." Koeweit ontkent de authenticiteit van de brieven niet. Al-Ammar bevestigt dat hij met Van der Blom en Elforkani een overeenkomst heeft.

Volgens de brieven krijgen ze ruim duizend euro per maand.

Burgemeester Van der Laan weet van niks..... :nietverstaan:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Manon » Za Aug 10, 2013 11:24 am

De focus op bekeerlingen staat sommige buurtbewoners tegen. De Blauwe Moskee was bedoeld als buurtmoskee, maar er komen veel mensen van buiten de wijk, onder wie veel autochtone, bekeerde Nederlanders.


tja, dat zou me als allochtoon in Nederland nu toch ook wel tegenstaan. Denk je dat je je eigen-volk-eerst allochtone moskee hebt, loopt die toch wel vol met van die autochtone bekeerlingen zeker! dat ze hun eigen moskee bouwen zou ik zeggen!

toch?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15621
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Koeweit is ons dank verschuldigd

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Aug 10, 2013 8:39 pm

De meeste kerken zijn - helaas - al verdwenen. Vaak prachtige mooie gebouwen van indrukwekkende architectuur. Wat moeten wij nu in godsnaam met al dat goedkope op het exclusieve achterlijke heidendom van de islam gerichte bouwtechische hersenrot aanvangen dat uitsluitend mensen aantrekt die te beroerd en te dom zijn om zich aan onze kennisbeschaving aan te passen en zich op de realiteit van de zichtbare werkelijkheid te richten?

Ach, wat zal ik verder nog mijmeren in mijn teruggetrokken status van orerende Don Quichot in de Europese zich steeds meer aan de natuur onttrekkende fata morgana constructies?

Koeweit - een onbelangrijk achterlijk islamitisch kutland met veel olie - dat door Irak was binnengevallen om niet omstreden redenen, moest op instigatie van de VS, het meest onbetrouwbare huichelachtige puur christelijke in Jezus als verlosser gelovige land, worden bevrijd. Waarom? Die vraag stellen brengt ons direct in verbinding met het mogelijke antwoord dat nu verbonden is met de Blauwe Moskee.

O ja, niet te vergeten. De zeer zelfingenomen benadrukte christelijke rooms-katholieke corrupt geraffineerde arrogante intellectuele smeerlap minister-president in die tijd, Ruud Lubbers, die - hoe dom kan een dom volk zijn? - was van 1982 tot 1994 minister-president van Nederland. Hij deed goede zaken met Koeweit. Niet als minister-president, maar wel als ondernemer. Ehh . . . onder de beschermende deken van zijn premierschap. Zijn stem in de VN was bepaald doorslaggevend om tot actie over te gaan en het 'vredelievende' vrije religieuze Irak, dat eerder in een door Amerika aangestuurde verschrikkelijke oorlog met Iran verwikkeld was, voorgoed de nek om te draaien met de kans om een intens dom islamitisch heidens woestijnland zoals Koeweit dat in de corrupte praktijken van de historische Mohammed geloofde, voorgoed van 'allah' te genezen en te onderwerpen aan de geneugten van de moderne kennisbeschavingsmacht die uitsluitend uit niet-moslims bestaat.

En die hufter van een Lubbers durfde zich een gelovige in Jezus Christus te noemen? Religie is een handvat met vele mogelijkheden waarin een ieder aan zijn trekken kan komen die het teken van opperste huichelarij hoog in het vaandel heeft staan.

De wereld zal niet vernietigd worden door hen die kwaad doen, maar door diegenen die hen gade slaan zonder iets te ondernemen - Albert einstein
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 12, 2013 9:51 am

De PVV wil dat het kabinet opheldering verschaft over de vermeende islampropaganda van Koeweit in Nederland. De partij vindt het „onbestaanbaar dat het ministerie van Islamitische Zaken van Koeweit moskeeën in Nederland aanstuurt.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 20, 2013 10:30 pm

Bij Geen Stijl hebben ze een dossier gemaakt over deze moskee.
Blauwe Moskee-tool: de Legenda van de Haat
Afbeelding
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/handig_de_legenda_van_de_haat.html#more
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Do Feb 11, 2016 12:17 pm

Nou, nou.... :thinking: Gesjoemel met islamitisch fonds. Dat kan niet, want moslims sjoemelen nooit. Mag niet van allah.

Gesjoemel met islamitisch fonds voor moslimcentra

Prominente Nederlandse moslims worden verdacht van zelfverrijking. De Nederlanders zamelden in het Midden-Oosten enkele miljoenen in voor een islamitisch fonds voor de bouw en aanschaf van moslimcentra in Nederland. Maar justitie in Koeweit twijfelt over de besteding van dat geld.

Het zou gaan om een bedrag van 6 ton dat nog niet is verantwoord. De betrokkenen zijn onder anderen oud-voorzitter Yassin Elforkani van Europe Trust, de bekende jongerenimam, en Jacob van der Blom. Die laatste is onder meer voorzitter van de Amsterdamse Blauwe Moskee én directeur van de Rotterdamse Essalam Moskee.

Opspraak
Beide bestuurders van Europe Trust Nederland kwamen in het verleden ook al in opspraak doordat uit documenten bleek dat ze maandelijks betaald werden door Koeweit om de islam in Nederland te promoten. Iets dat later door hen werd ontkend. Uit financiële documenten blijkt dat de broer van Elforkani tienduizenden euro's van het islamitisch fonds kreeg voor werkzaamheden die hij verrichtte voor de organisatie van zijn broer. Ook blijkt uit mails dat er onenigheid was tussen bestuurders over betalingen aan de vrouw van Van der Blom.

Bankafschriften
Oud-bestuursleden wijzen ook op andere verdachte uitgaven. Zo is op bankafschriften te zien dat geregeld grote bedragen, van 1000 tot 2000 euro, contant werden opgenomen. Ook werd meerdere keren geld overgemaakt (zo'n 4600 euro) naar Elforkani voor 'onkosten'. De bankpasjes werden ook gebruikt voor maaltijden in restaurants. Daarnaast werden de pasjes gebruikt om te shoppen.

Uitgaven
Elforkani geeft toe dat geregeld contant geld werd opgenomen, en dat geld naar hem persoonlijk werd overgemaakt. ,,Ik schoot vaak dingen voor. Wij hebben veel sponsors op bezoek gehad tijdens de bouw van de moskee. Dan werd alles voor ze betaald. Dat waren allemaal rechtmatige uitgaven.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Ariel » Di Okt 08, 2019 2:27 pm

De blauwe moskeet is weer in het nieuws.

De gebedsoproep ligt gevoelig in Nederland, maar is in steden als Enschede en Leiden al lang wekelijkse praktijk - in Utrecht laat de Ulu-moskee de oproep zelfs dagelijks over de daken schallen. In totaal laat een twaalftal moskeeën de ’azan’ via de luidspreker klinken, bij de overige gebedshuizen klinkt de oproep uitsluitend binnen, zo ook in Amsterdam. Elforkani denkt dat een hoorbare azan bijdraagt aan wederzijds begrip.

Blauwe Moskee wil gebedsoproep versterken met speakers 'om islam te normaliseren'

De Blauwe Moskee in Nieuw-West wil de eerste Amsterdamse moskee worden die de gebedsoproepen versterkt met luidsprekers. Het gaat om het gebed op de vrijdagen.

Dat is te lezen in een bericht op de Facebookpagina van de moskee. 'Dit besluit hebben wij genomen omdat we denken dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan het normaliseren van de islam in de mooie prachtige wereldstad Amsterdam', schrijft het bestuur op Facebook.

Yassin Elforkani, hoofdimam van de moskee, laat aan AT5 weten de versterkte gebedsoproep niet in te willen voeren om te choqueren. 'Dit moet gewoon kunnen in het straatbeeld van Amsterdam', aldus Elforkani. Het bestuur van de moskee wil graag met de buurtbewoners in gesprek over het voorstel. Dit vindt op zondagmiddag om 17.00 uur plaats in de moskee.


Kamervragen van Geert Wilders PVV over de aankondiging tot imperialistisch geblèr door de blauwe moskee in 020:

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 08, 2019 10:23 pm

Imam: ’Gebedsoproep Blauwe Moskee om islam te normaliseren’
De gebedsoproep ligt gevoelig in Nederland, maar is in steden als Enschede en Leiden al lang wekelijkse praktijk - in Utrecht laat de Ulu-moskee de oproep zelfs dagelijks over de daken schallen. In totaal laten meer dan dertig moskeeën de ’azan’ via de luidspreker klinken, bij de overige gebedshuizen klinkt de oproep uitsluitend binnen, zo ook in Amsterdam. Elforkani denkt dat een hoorbare azan bijdraagt aan wederzijds begrip.

Hoe normaliseert de gebedsoproep de islam?
,,Veel mensen denken bij de islam aan hoofden afhakken, lijfstraffen. Als je ergens Allahu Akbar hoort, raakt iedereen in paniek. Je ziet dat mensen angstig zijn voor de islam.’’

Wel voorstelbaar toch?
,,Zeker. Laat helder zijn, ook sommige moslims schrikken als ze die woorden opeens horen roepen. Wij willen het Allahu Akbar normaliseren, laten zien dat het ook iets moois is. We moeten het gesprek in Nederland voeren over de plek van de islam in het publieke domein.’’
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2133180394/imam-gebedsoproep-blauwe-moskee-om-islam-te-normaliseren
"Je ziet dat mensen angstig zijn voor de islam." Doel bereikt, zou ik zeggen.
‘Wij zullen de harten van hen die ongelovig zijn schrik aanjagen.” (3:151).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Blauwe moskee in Amsterdam

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 10, 2019 12:52 am

Gebedsoproep door Amsterdamse moskee

9 okt 2019

Afbeelding

‘Wie naast een kerk gaat wonen, hoort de klokken. Wie bij het spoor gaat wonen, hoort de trein. Wie bij de snelweg gaat wonen, hoort de auto’s en wie bij een winkelcentrum gaat wonen, hoort het laden en lossen! Bezint voor je ergens aan begint!’

zo las ik in een artikel over de klok van de Bonuventura-kerk te Woerden. Een omwonende had geklaagd en nu zwijgt die klok ’s nachts.
Binnenkort, na de plannen van de Blauwe Moskee in Amsterdam om op vrijdagmiddag een een gebedsoproep te doen, zal dit ook tegen omwonenden van moskee worden gezegd. Want het gaat natuurlijk naar meer oproepen. Dus: Wakker geworden door de azan? Had je maar elders moeten gaan wonen. Ach, had je maar buiten Amsterdam moeten gaan wonen. En dan: had je maar buiten Nederland moeten gaan wonen. Enzovoorts gedsci.

En dan nog iets: de klager in Woerden werd van alles verweten, maar geen christenofobie of zoiets. Nergens. Maar het is nu wachten tot de eerste tegenstanders van de azan-hinder ‘ islamofoob’, ‘ racist’ en, ach waarom niet ‘fascist’ gaan worden genoemd. Dus is er een ongelijk speeldveld, met al die positieve discriminatie voor de islam.

https://renzoverwer.wordpress.com/2019/10/09/16262/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten