Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19729
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor King George » Di Mei 28, 2013 6:15 am

'Integratie met behoud van eigen identiteit'Geplaatst door trias politica op 3 januari, 2013 - 18:45Afbeelding
© Screenshot YouTube

Deze wereldvreemde slogan was jarenlang het officiële beleid van de Nederlandse staat met betrekking tot de immigratie/integratie-problematiek. Inmiddels is dat beleid verlaten en is ook door onze regering toegegeven dat de multiculturele samenleving een mislukking is, maar een waarachtige analyse is er nog steeds niet, laat staan het begin van een oplossing. Hoe kan dat?

Die officiële slagzin is zó kenmerkend voor de naïviteit waarmee de Nederlandse regering destijds deze problematiek benaderde. Iedereen met een klein beetje gezond verstand doorziet meteen dat dit de facto een contradictio in terminis is. Hoe verzin je het?

Toen Hans Janmaat, alweer ruim 30 jaar geleden, als eerste nadrukkelijk wees op de (te verwachten) problemen met immigranten werd hij weggehoond en totaal genegeerd. Dat had natuurlijk mede te maken met diens botte benadering van de kwestie en diens weinig charismatische publieke uitstraling. Maar de overspannen reflex van de toenmalige politiek en media hebben evenzeer in hoge mate bijgedragen aan het in standhouden van een taboe, dat in wezen tot op de dag van heden voortduurt.

Het was de Bolk, die in de jaren negentig de immigratie op de politieke agenda kreeg, daarmee en passant Janmaat kaltstellend. "De integratie van minderheden," aldus Bolkestein in 1990, "is zó’n moeilijk probleem dat het alleen met durf en creativiteit kan worden opgelost. Voor vrijblijvendheid noch taboes is daarbij ruimte. Er is een groot debat nodig waaraan alle politieke partijen deelnemen, over wat mag en wat kan, wat moet en wat anders dreigt."

Inmiddels zijn we bijna 25 jaar verder en is dat debat er nooit echt gekomen. Sterker nog, als de PVV het initiatief neemt in de Kamer om over het 'Marokkanenprobleem' te debatteren, laat de volledige Kamer verstek gaan. We lijken weer terug bij af.

Maar wie de berichten in de kranten leest kan zelf constateren dat deze problematiek erger is dan ooit. Marokkaans geweld op straat, in huis en op sportvelden, afrekeningen in het drugscircuit, eerwraakmoorden binnen de eigen familie, etc.

De vraag dringt zich derhalve op: wat willen we nu met z'n allen? Blijven we de kop in het zand steken of durven we te erkennen dat onze samenleving een heus allochtonen probleem heeft en gaan we werken aan een oplossing? Of blijven onze politici struisvogelbiefstuk eten en het debat hierover uit de weg gaan? En, misschien nog wel belangrijker, waar blijven de vertegenwoordigers van de vele -gesubsidiëerde- moslimorganisaties? Want het is niet alleen een allochtonen of een Marokkanen probleem, het is ook een cultuur probleem. Meer specifiek: een probleem van onverenigbaarheid tussen de Westerse cultuur en de islamitische cultuur.

Blijven we wachten tot de zaken totaal uit de hand lopen of gaan we er wat aan doen? En dat begint natuurlijk met het erkennen van de feiten. En die feiten liegen er bepaald niet om zoals we hierboven hebben vastgesteld.

Je vraagt je af waarom het zover heeft kunnen komen. Iedereen met gezond verstand kon deze ontwikkelingen, deze maatschappelijke ontsporingen zien aankomen. Waarom is er niks gebeurd sedert pakweg 1980? Toen werd er immers al gewaarschuwd. Waardoor is er door de politiek toen geen actie ondernomen en waarom heeft men de problematiek onder het tapijt geveegd?

Hiervoor moet toch de Partij van de Arbeid in hoofdzaak verantwoordelijk worden gesteld. De toenmalige fractie voorzitter Ad Melkert noemde Janmaat een fascist en vergeleek hem met LePen. Met die opstelling verwees de Partij van de Arbeid de terechte kritiek op het massa immigratie vraagstuk meteen in de verdachte hoek. Wie het lef had om kritiek te uiten op de toevloed van vreemdelingen was een nazi, een fascist of racist. De gevolgen daarvan duren tot op de dag van heden voort.

Melkert voorkwam zelfs hoogst persoonlijk dat Janmaat diens biografie kon uitgeven, met behulp van de Binnenlandse Veiligheids Dienst. Zó diep zat de haat bij de roden voor mensen als Janmaat, die simpelweg de feiten benoemde, zij het op een polariserende en derhalve contra-productieve wijze.

Het debat kwam dus niet op gang, ook niet na Bolkensteins oproep daartoe. Men verweet hem populisme, men verweet hem een overdreven negatieve boodschap te etaleren en ook hem werd verweten geen 'juiste' toon te kiezen, zoals men dat ook Wilders verwijt. En het hielp ook al niet dat Bolkestein naar Brussel vertrok om te worden opgevolgd door Hans Dijkstal, die zich ontpopte als een multiculturalist van het zuiverste water. Het door de Bolk opgestartte debat ging als een nachtkaars uit.

Het gekke is dat Fortuyn, die vijf jaar later met dezelfde boodschap kwam, aanvankelijk ook werd verketterd, maar tien jaar na diens tragische dood op een wonderlijke manier door zowel politiek als de hoofdstroommedia is gerehabiliteerd. Met andere woorden: men wéét dus wel dat er een heus integratie en immigratie probleem is, maar er mag niet over gesproken, laat staan toegegeven worden. Dat is de situatie anno 2013, waarbij ons staatshoofd nog een extra duit in het zakje doet door in Kersttoespraken te kwezelen over verdraagzaamheid, vertrouwen en saamhorigheid. De hypocrisie ten top.

Er wordt gesuggereerd dat het een kwestie is van ontevreden (blanke) mannen die bang zijn dat hun banen ingepikt worden door 'die buitenlanders'. Vanaf Janmaat tot Fortuyn en nu Wilders is dat het "argument" geweest van de struisvogel-league. De werkelijke problematiek van totaal vermoslimde binnensteden en buitenwijken werd en wordt niet erkend. Met zo'n houding van realiteits ontkenning valt geen echt debat te voeren natuurlijk. En hetzelfde geldt voor de schijndiscussies die over de toenemende islamisering van onze samenleving worden gevoerd. Daar is het "argument" om de problematiek te bagatelliseren en gericht te werken aan oplossingen: "Maar er zijn toch ook goede moslims?" en "De problemen worden veroorzaakt door een hele kleine groep extremisten." Ja, en mijn naam is haas.

Het werkelijke probleem, dames en heren politici en maatschappelijk middenvelders, is dat er sprake is van een immens integratievraagstuk met als hoofdoorzaak dat de culturen niet sporen. De islam is oninpasbaar binnen de Westerse samenlevingen. U kunt dat blijven ontkennen, blijven wegkijken of negeren, maar, om met de woorden van wijlen professor Pim te spreken; "Het probleem, meneer, dat blijft. Dát blijft'.

Een cultuur als de onze heeft waarden voortgebracht die ontleend zijn uit het rationalisme, humanisme en christendom. Waarden waarvoor eeuwenlang gestreden is en waarbij vrijheid, in de meest ruime zin van het woord, het kernthema vormt. Die vrijheid en tolerantie matchen niet met de patriarchale en dictatoriale cultuur van de mohammedaanse. Sterker nog, zij staan haaks op elkaar.

Maar we kunnen natuurlijk niet 1 miljoen moslims repatriëren. Er zal dus linksom of rechtsom een oplossing moeten worden gevonden. De gebruikelijke wegen tot integratie die de afgelopen decennia zijn gevolgd hebben aantoonbaar niet gewerkt, men zal het dus over een andere boeg moeten gooien. Ik denk dat Fortuyn destijds daar een zeer goede aanzet toe heeft gegeven: "U mag hier blijven, maar u past u aan." Dát zal het leitmotief voor het toekomstig integratiedebat moeten zijn in mijn ogen.

Als wij niet laten zien wie er in dit land echt de baas is, dan zullen we langzaam maar zeker onder de voet gelopen worden en zullen de problemen alleen maar verergeren. Alleen al door demografische ontwikkelingen (5 miljoen allochtonen in 2050 volgens het CPB) zal nietsdoen leiden tot een onoplosbaar integratievraagstuk.

Het is inderdaad twee voor twaalf.DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19729
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor King George » Di Mei 28, 2013 6:28 am

Afbeelding Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73385
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor Ariel » Di Mei 28, 2013 10:49 am

King George schreef:
Het is inderdaad twee voor twaalf.Ja, het blijft voor sommige schrijvers 2 voor twaalf, maar volgens mij is het nu toch echt al 10 over twaalf
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor H.Numan » Wo Mei 29, 2013 1:55 am

Nee, het is pas tien over twaalf als sharia recht ingevoerd gaat worden. Of wanneer bontkraagjes jouw, onder het oog van de politie, beroven, en zeggen: pssst, nu zijn wij hier de baas! Zover is het nog niet, dus is het nog steeds voor twaalven.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor Ozes » Wo Mei 29, 2013 3:22 am

H.Numan schreef:Nee, het is pas tien over twaalf als sharia recht ingevoerd gaat worden. Of wanneer bontkraagjes jouw, onder het oog van de politie, beroven, en zeggen: pssst, nu zijn wij hier de baas! Zover is het nog niet, dus is het nog steeds voor twaalven.


Dat is zo vaak gebeurt.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16228
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Het sprookje van Marx, van socialistisch links fascisme!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mei 29, 2013 9:01 am

Waarom is Wilders ook alweer weg gewandeld voor zijn regeringsverantwoordelijkheid? Vraag het aan anderen. Men weet het niet eens meer. Dat was geen slimme zet van Geert W. Bijna niemand herinnert zich dat nog. Als het nou een slaande ruzie was geweest om onze veel te tolerante houding tegenover de weerzinwekkende intolerante islam.

Wilders is tegen het gezag van Brussel. Prima. Maar nogmaals, Wilders is beslist niet slim geweest met zijn verkeerd genomen beslissing. Hij heeft niks, nul komma nul tot nu bereikt. Helemaal niks. Alles voor nop gedaan. Gevangenissen worden bij bosjes gesloten. Burgemeesters gaan steeds vaker voor eigen rechter spelen. Het enige positieve is dat inbrekers nu minder zachtzinnig de deur gewezen mogen worden en rechters dat eindelijk ook eens hebben ingezien. Zij waren al die tijd toch grote uilskuikens en corrupte slijmballen van een bedenkelijk laag allooi.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16228
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De integratie poppenkast

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jun 04, 2013 8:44 am

Afbeelding

Achmed, een jongetje uit Saoedi-Arabië vraagt aan zijn vader Mohammed (vzmh): “Waarom heb je zo’n gekke hoed papa?"

Z’n vader kijkt hem verbaasd aan en geeft hem het volgende antwoord: ” Hoe raar? Dit een 'chechia' noemen en beschermen papa zijn hoofd tegen eeuwig brandende folterende zon in de woestijn zodat vader helder denken kunnen.”

"Maar die rare jurk dan die je draagt, waar is die dan voor papa?", vraagt zoonlief verbouwereerd.

Vader Mohammed antwoordt nu enigszins gepikeerd: “Dat zijn 'djbellah' goed voor Arabische mensen, mijn zoon. Want in woestijn bijna altijd is zo heet als in hellevuur van ‘allah’ en deze djbellah jij jurk noemen, ons hoeden lichaam heerlijk koel."

De zoon denkt even na en heeft dan nog een prangende vraag: "En hoe zit het dan met die lelijke schoenen aan je voeten papa?”

Vader Mohammed (vzmh) verliest nu bijna zijn geduld met Achmed: "Deze lelijke schoenen, zoon, mijn 'babouches" zijn, moeten mijn voeten beschermen tegen eeuwig onverdraagzame woestijnzand."

Achmed veert nu op: "Nou Paps vertel het mij dan eens,"

"Ja mijn zoon?”, klinkt het nu zachtjes.

"Maar waarom draagt u dan al deze theater rekwisieten, terwijl u al jaren in Rotterdam woont?"
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18780
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor mercator » Di Jun 04, 2013 9:00 am

Maar niet alleen moslims zijn in dat middeleeuwse bedje ziek. Joden ook. Wat je op het plaatje ziet dateert niet uit het jaar 600 voor Chr. ergens in de godvergeten Aziatische woestijn maar uit Antwerpen anno nu.
Afbeelding
Alleen de bril is actueel, dat hadden die Joodse woestijntrappers nog niet.
Laatst gewijzigd door mercator op Za Jun 08, 2013 11:42 am, 1 keer totaal gewijzigd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor Schepsel » Di Jun 04, 2013 9:57 am

Nou ja, integratie met behoud van eigen identiteit/cultuur KAN, alleen niet met moslims! Ze moeten de juiste verwachtingen bij de juiste groep hebben.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73385
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 07, 2013 1:39 pm

Oke Rotterdam? En wat gaan we doen aan het vreselijke geluid van over straat scheurende scooters en motoren. gillende kinderen ,toeterende trouwende turken ,schreuwende antilianen , jankende moskees...daar is ook veel geld weg te halen.
Moslims moeten nu flink klagen dan is er straks geen hond meer te vinden in hun buurten.


Rotterdam pakt baasjes van aanhoudend blaffende honden keihard aan. Blijft het dier na herhaalde klachten blaffen, dan kan zijn of haar baas rekenen op een boete die kan oplopen tot 2250 euro.

Op verzoek van een aantal deelgemeenten komt het Rotterdamse college met die voorstel, meldt RTV Rijnmond. De aldoor blaffende honden zorgen voor veel overlast bij omwonenden en zijn een belangrijke veroorzaker van burenruzies.

De Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) moet nog wel worden aangepast om de hoge boetes mogelijk te maken. De gemeenteraad moet daar nog akkoord mee gaan. Over twee weken wordt daarover gestemd.

GroenLinks in Rotterdam vindt het blafverbod overbodig. Volgens de partij zijn er genoeg andere maatregelen om overlastgevende honden en hun baasjes aan te pakken.

Rotterdam had jarenlang een blafverbod. In januari werd de Rotterdamse APV echter vervangen door een landelijke APV, waarin het blafverbod was geschrapt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor naar boven » Za Jun 08, 2013 2:03 am

Ariel schreef:Oke Rotterdam? En wat gaan we doen aan het vreselijke geluid van over straat scheurende scooters en motoren. gillende kinderen ,toeterende trouwende turken ,schreuwende antilianen , jankende moskees...daar is ook veel geld weg te halen.
Moslims moeten nu flink klagen dan is er straks geen hond meer te vinden in hun buurten.

Iran aan de Maas..

So much for man's best friend: Iran bans dog-walking in public and warn animals could be 'arrested' if caught outside

Dog walking in public and driving them in cars set to be prohibited in Iran
Also banned in 2011 as Iranians with dogs were 'blindly imitating the West'
In Iran, dogs are considered unclean and only working dogs are tolerated


Walking dogs in public or driving them around in cars is set to be banned in Iran.

Now dog owners fear their pets will be 'arrested' if they are caught in public and they could also face a fine.

It is the latest attempted crackdown on dogs in the country, where the animals are viewed as unclean.
...
RTFM

Mahalingam
Berichten: 39898
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 06, 2013 2:53 pm

Dat valt zeker onder integratie (ze praten Vlaams) maar bovenal gaat hier om die behouden eigen cultuur. Alsof ze in hun thuisland wonen. Maar het is de wijk Het Kiel te Antwerpen.
    'Wij kunnen niet eens meer naar onze bakker en onze moskee omdat hun vriendjes ons op de hoek van de straat opwachten', aldus Rachid. T. 'Voor ons huis staan ze ons hier vaak met messen te provoceren en bakstenen op onze auto's te gooien. Wij zitten gewoon in ons huis. Zij zijn hiermee begonnen.'
Het is een ruzie tussen 2 marokkaanse families. Met de gebruikelijke toeters en bellen.
    De familie C. ontkent de aantijgingen. 'Zij zijn hiermee begonnen', vertelt Ayoub C. 'Dat gevecht tussen mijn broer en hun neefje had zichzelf wel opgelost. Na een week was dat vergeten, maar zij zijn zo wraakzuchtig. Ik durf hier de straat niet meer op uit angst om hen en hun vrienden tegen te komen.'
Als ze allemaal van straat blijven is er geen probleem. Maar nee, dat doen ze niet.
    zo'n vijftiental jongeren bestormen café Alexiyhut op Het Kiel. Ramen sneuvelen, het meubilair wordt aan diggelen geslagen en twee cafégangers belanden met zware verwondingen in het ziekenhuis. De raid op de kroeg zou een vergelding zijn van de familie C. op de familie T. voor een incident dat vroeger op de avond plaatsvond.
En wat was dan wel dat eerdere voorval die avond?
    Ayoub C. (foto) werd rond elf uur op straat overvallen door zes mannen met bivakmutsen. Ze bewerkten zijn gezicht met een boksijzer en een mes. De daders van beide incidenten zijn nog niet gevonden, maar de twee Kielse families wijzen elkaar met de vinger.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=QH2195VE
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor stropke » Do Aug 08, 2013 10:29 pm

Integratie met behoud van eigen identiteit' is als vloeken in dekerk. Het is een cotradictio in terminis. Of onze politiekers zijn landverraders of zo stom als het achtereind van een koe. :thinking:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19729
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor King George » Vr Aug 09, 2013 1:55 am

Ha die Stropke,

Een tijd niet gezien! Hoop dat je afwezigheid de volgende keer minder lang is!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39898
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het sprookje van integratie met behoud van eigen cultuur

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 02, 2013 1:15 pm

De rechtbank vertelt ons:
"In een multiculturele samenleving als de Nederlandse, waarin meerdere etnische bevolkingsgroepen naast elkaar wonen en werken, heeft iedereen, tot welke etnische groep hij ook behoort, gelijke kansen op de arbeidsmarkt en op sociaal, cultureel en politiek gebied, zonder de eigen identiteit geheel of gedeeltelijk te moeten prijsgeven. Binnen zo’n samenleving zou het dus ook niet hoeven uitmaken dat het gebruik van een naam associaties met een bepaalde bevolkingsgroep oproept."

Zover de Edele Theorie. En nu de praktijk.
Tariq ondervindt veel hinder als gezonde blonde Friese jongen van die voornaam (komt vanwege zijn Turkse vader) en wenst een andere voornaam. De rechtbank beslist:
"Hoewel in het licht van het voorgaande het gebruik van die naam in objectieve zin in Nederland geen negatieve associaties zou behoeven op te roepen, gebeurt dat bij sommigen kennelijk wel en juist daarvan heeft [de minderjarige] heel veel last. (...) Dat betekent dat de rechtbank in het kader van de door haar in de onderhavige zaak aan te leggen toets simpelweg ervan heeft uit te gaan dat deze jongen van zeventien jaar in het dagelijkse leven veel last heeft van het gebruik van zijn voornaam. (...) De persoonlijke belangen van [de minderjarige], ook al zou iemand anders geen of veel minder last ervaren van die voornaam, acht de rechtbank voldoende zwaarwichtig voor de verzochte wijziging van zijn eerste voornaam."
http://hoeiboei.blogspot.nl/2013/09/de-rechtbank-in-maastricht-11-september.html
De rechtbank erkent een verschil tussen theorie en praktijk van de multiculturele samenleving en kiest voor de praktijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten