Denaturialisatie van jihadstrijders

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Denaturialisatie van jihadstrijders

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 04, 2013 6:41 pm

'Terrorisme moet tot verlies Nederlanderschap leiden'

4 juni 2013

De regering moet regelen dat deelname aan een terroristische organisatie leidt tot verlies van het Nederlanderschap.

Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Klaas Dijkhoff van de VVD kwam met een voorstel hiertoe, omdat sommige Nederlanders, veelal met een dubbele nationaliteit, zich volgens hem laten verleiden tot de jihadistische strijd en tot geweld tegen vrijheid en democratie.

Het aloude verliezen van nationaliteit door toetreding tot vreemde krijgsdienst dekt volgens de VVD de lading niet meer. De regering moet nog deze zomer met een plan op de proppen komen.

Iemand kan de Nederlandse nationaliteit alleen verliezen als hij of zij naast de Nederlandse nog een andere nationaliteit heeft, zodat staatloosheid wordt voorkomen. Een uitzondering hierop kan worden gemaakt bij fraude.

Al-Nusra
De Tweede Kamer wil daarnaast dat de Syrische rebellenbeweging Jabhat al-Nusra op de terreurlijst van de Verenigde Naties en Europese Unie komt te staan. Alle partijen in de Kamer steunden hiertoe een motie van de PVV dinsdag.

Jabhat al-Nusra is een radicale soennitische partij die banden zou onderhouden met al-Qaeda in Irak. Het wordt wel als de best gemotiveerde en best georganiseerde strijdgroep in Syrië omschreven.

Bij de VN staat de groep echter al op de terreurlijst. De VN-Veiligheidsraad plaatste Jabhat al-Nusra daar op 30 mei op. In december was de groepering al op de lijst van terreurorganisaties van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geplaatst.

Door: ANP

http://www.nu.nl/politiek/3492028/terro ... eiden.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Denaturialisatie van jihadstrijders

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 17, 2016 1:22 am

Nederlanderschap mag worden ingetrokken na terrorismetraining

Gepubliceerd: 16 februari 2016

Het Nederlanderschap kan voortaan in meer situaties worden ingetrokken. Nu kan dat al na een veroordeling voor terroristische misdrijven maar voortaan ook bij mensen die zijn gestraft voor het geven of volgen van een terroristische training.

Een meerderheid in de Eerste Kamer omarmde dinsdagavond een wetsvoorstel hiertoe van justitieminister Ard van der Steur.

Het staatsburgerschap kan alleen worden afgenomen als mensen ook nog een andere nationaliteit hebben. Anders zou dat tot staatloosheid leiden en dat mag niet volgens internationale verdragen.

De minister is degene die besluit om het Nederlanderschap in te nemen. Hij kan dat pas doen als de veroordeling definitief is. De betrokkene kan deze beslissing nog aanvechten bij de rechter.

Effectief
In de Senaat waren vooral SP en GroenLinks tegen. De partijen vinden de maatregel niet proportioneel en niet effectief. Bovendien leidt het in hun ogen tot een ongelijke behandeling tussen mensen die één of twee nationaliteiten hebben.

De Eerste Kamer stemt op 1 maart over het voorstel.

Door: ANP

http://www.nu.nl/politiek/4215940/neder ... ining.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Denaturialisatie van jihadstrijders

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 30, 2016 8:49 pm

Frankrijk ziet af van plan om veroordeelde terrorist paspoort af te pakken

Gepubliceerd: 30 maart 2016

Frankrijk gaat mensen die veroordeeld zijn wegens terrorisme hun paspoort niet afpakken. De Franse president François Hollande ziet af van de grondwetswijziging die dit mogelijk moet maken, zei hij woensdag in het Franse parlement.

Volgens de president is er te veel onenigheid over het plan tussen het Franse lager huis en de Senaat. Een compromis is volgens hem "buiten bereik".

Na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 wilde Frankrijk terroristen de Franse nationaliteit afpakken, zelf als zij in Frankrijk waren geboren. De overwegend rechtse Senaat stemde tegen dit plan en vond dat de maatregel alleen mocht gelden van mensen met een dubbele nationaliteit.

Linkse partijen in de L'assembleé Nationale wilden echter dat ook Franse ingezetenen hun paspoort konden kwijtraken, omdat iedereen volgens hen voor de wet gelijk moet zijn.

Discussie
Voor een grondwetswijziging is het akkoord van beide kamers nodig, waardoor de wet geblokkeerd werd. Hollande sprak het hele weekend met de voorzitters van beide politieke organen, maar zonder resultaat. Franse politici discussieerden sinds november over de wetswijziging, waardoor minister van Justitie Christiane Taubira opstapte.

Bij de aanslagen in Parijs kwamen 130 mensen om het leven. Sindsdien is de noodtoestand in het land van kracht en werden meerdere wetswijzigingen doorgevoerd om het terrorisme te bestrijden.

Door: NU.nl/Reuters

http://www.nu.nl/terreur-in-europa/4238 ... akken.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Denaturialisatie van jihadstrijders

Berichtdoor Ali Yas » Wo Mar 30, 2016 9:23 pm

De jihadstrijders zijn geen gewone misdadigers. Zij nemen het op tegen willekeurige burgers en vallen daarmee in een aparte categorie, namelijk die van de vijandelijke strijdgroep die zich nog aan oorlogsmisdaden schuldig maakt ook.

Zulke mensen verdienen het behandeld te worden zoals ze zich opstellen, namelijk als losgeslagen soldaten van een vijandige mogendheid.

Na arrestatie volgt dan uiteraard detentie in een krijgsgevangenenkamp tot het einde van de oorlog. Mocht die oorlog te lang dreigen te duren, bijvoorbeeld nog eens 1400 jaar, dan kan men besluiten de krijgsgevangenen die op leeftijd zijn terug te laten keren naar de natie die zij zo bloedig hebben gesteund.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41791
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Denaturialisatie van jihadstrijders

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 17, 2019 9:47 pm

Rechter: Intrekken Nederlanderschap van Marokkaanse jihadist is geen discriminatie

Door: Redactie, 17:09, 16 september 2019

Veroordeelde terroristen met dubbel paspoort verliezen Nederlandse nationaliteit

De bestuursrechter in Den Haag heeft maandag de intrekking van het Nederlanderschap van een veroordeelde Syriëganger in stand gelaten. Ook mag hij tien jaar lang Nederland niet meer in. De in 1994 in Amsterdam geboren man had behalve de Nederlandse ook de Marokkaanse nationaliteit.

De man had bezwaar gemaakt tegen intrekking, omdat dit in strijd zou zijn met het discriminatieverbod, maar de rechter deelt die mening niet. De maatregel kan iedereen met een dubbele nationaliteit treffen die voor terroristische misdrijven is veroordeeld, aldus de rechtbank. Het is de uitdrukkelijke keuze van de wetgever geweest, stelt de rechter, dat na een onherroepelijke veroordeling wegens terroristische misdrijven het Nederlanderschap wordt ingetrokken, tenzij er sprake is van bijzondere omstandigheden. Die zijn er in dit geval niet.

Het inreisverbod van tien jaar is volgens de rechtbank gerechtvaardigd, omdat in de eerder gevoerde strafzaak is vastgesteld dat de kans groot is dat de man opnieuw terreurdaden zal plegen en niet of nauwelijks is gebleken dat hij afstand heeft genomen van zijn radicale denkbeelden.

De man reisde in juli 2013 naar Syrië en keerde in februari 2014 terug naar Nederland, met zijn partner. In april 2014 is hij aangehouden en in december van dat jaar veroordeeld tot drie jaar cel. In hoger beroep werd hem vier jaar opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De man is onder meer schuldig bevonden aan het voorbereiden van moord en doodslag, met terroristisch oogmerk, en aan opruiing. Hij is naar Syrië vertrokken om deel te nemen aan de gewapende strijd. De man tekende beroep in cassatie aan, maar trok dat later weer in. Daarmee werd zijn veroordeling onherroepelijk.

ANP

https://tpo.nl/2019/09/16/rechter-intre ... riminatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten