Gaan reli-omroepen verdwijnen?

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Gaan reli-omroepen verdwijnen?

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 18, 2013 2:25 pm

'Zonder gegarandeerd budget zijn reli-programma's verloren'

Robin de Wever −18/06/13

De omroepen voor boeddhisten, moslims en joden gaan verdwijnen. Is er over tien of twintig jaar nog wel religieuze radio en televisie? Directeur Alfred Edelstein van de Joodse Omroep heeft er weinig vertrouwen in. Hij vraagt de politiek nu om een harde garantie.

Met zijn collega's van onder meer HUMAN en de Boeddhistische Omroep roept hij de Tweede Kamer op om wettelijk vast te leggen dat levensbeschouwelijke omroepen jaarlijks recht hebben op 14 miljoen euro. Het plan om omroepen gezamenlijk zorg te laten dragen voor levensbeschouwing is wat hen betreft te vrijblijvend.

Lees hier verder:

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/ ... oren.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Gaan reli-omroepen verdwijnen?

Berichtdoor H.Numan » Wo Jun 19, 2013 2:05 am

In plaats van niet gelovigen te vervelen met hun onzin, even bij de leden zelf aankloppen. Als die niet genoeg kunnen ophoesten is er dus geen reden van bestaan meer. Moet de Jansenistische Omroep met 100 betalende leden, een directeur (2x Balkenende) en een productie maatschappij op kosten van de samenleving een boodschap verspreiden waar niemand om geeft?

Dit geldt uiteraard in allereerste instantie voor de lantaanropstekers-omroep bij uitstek: Radio Nederland Wereld Omroep. Ik woon komend jaar precies twintig jaar in Thailand en heb in al die jaren nog nooit iemand zelfs maar de naam 'wereld omroep' horen uitspreken.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37967
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Gaan reli-omroepen verdwijnen?

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 07, 2018 2:36 am

Directeur EO doet zielig

Geplaatst op 6 juli 2018

Afbeelding

Arjan Lock, directeur van de Evangelische Omroep (EO), is in alle staten. Het budget van zijn omroep wordt meer dan gehalveerd van ruim negen miljoen naar een kleine vier miljoen. De zendtijd neemt met de helft af. Dat gaat veel banen kosten en Lock overweegt juridische stappen als de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) niet op ‘deze onzalige plannen’ terugkomt.

Arie Slob (CU), minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, wil dat de NPO 60 miljoen bezuinigt om tegenvallende reclame-inkomsten te compenseren. Dat de bestuurders van de NPO een groot deel van die bezuinigingen bij zijn vriendjes van de EO neer zouden leggen, heeft Slob vast niet zien aankomen. Volgens de NPO zendt de EO bovenmatig veel programma’s uit over levensbeschouwing en religie. Lock vindt dat ‘absolute onzin’. Om het tij te keren, wil hij de publieke opinie bewegen om te protesteren. Maar wie zit er op die EO-programma’s te wachten?

Lock komt nu met een jankverhaal – ‘Protesteer tegen inperking geloofsprogramma’s’ – in het Reformatorisch Dagblad (RD. ‘Als het hart van de EO niet meer hoorbaar en zichtbaar klopt in de massamedia, is er geen alternatief. Het geloof is dan in een land dat de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel voert monddood gemaakt.’ Ongelooflijk! Deze meneer (€ 170.000,- per jaar; 2013) heeft niet door dat de gemiddelde RD-lezer niets heeft met het soort christendom dat de EO uitdraagt. Je moet maar durven. Aankloppen om steun bij dezelfde groep die je eerder negeerde of zelfs botweg schoffeerde. En doen alsof met het verdwijnen van de EO het geloof in Nederland geen stem meer heeft, is gewoon ontkennen dat de EO voor het christelijk geloof irrelevant is. Lock moet eens bij Andries Knevel (verdient nog meer dan z’n baas) zijn licht opsteken. Die zei in 2009 al dat de omroep buiten de kerk weinig bereikt had.

Ooit had de EO een duidelijk gezicht: sobere programma’s voor het orthodox-christelijke volksdeel. Daar heeft de EO haar 440.000 leden aan te danken: niet aan wat ze nu doet, maar aan wat ze deed. In een bestel dat aangewezen is op het infuus dat Staat heet, hebben omroepen steeds minder te zeggen: wie betaalt, bepaalt. Netmanagers maken uit wat er op tv komt. Zo werd het bij de achterban van de EO (en niet alleen daar) omstreden programma Love Me Gender ‘aangeboden’ door de netmanager van NPO 3. De EO had zich maar te schikken.

De Publieke Omroep is in veel gevallen een verlengstuk van de politiek en braakt linkse propaganda uit. Dat geldt – alle verheven woorden van Lock ten spijt – ook voor de EO. Het eigen geluid is beperkt tot het blauwe bloed dat van het tv-scherm afspat. Gaat het over thema’s als immigratie invasie, islam en klimaat, dan heeft de EO zich een opvoedende taak aangemeten. Daar past het feiten klip en klaar benoemen niet bij. Dat zou ‘labiel rechts’ maar in de kaart spelen.

Wat de EO betreft, kunnen er altijd meer zieligerds bij om van onze welvaart te profiteren. Wie dat anders ziet, is xenofoob, vreemdelingenhater of racist en moet nodig heropgevoed worden, zoals PVV’ers in ‘Rot op naar je eigen land’. De EO zond zelfs een heuse demoniseer-dienst tegen de Partij voor de Vrijheid uit. En een bisschop mocht (als in oude tijden) de leden stemadvies geven en waarschuwen voor die gevaarlijke populisten, ‘de nieuwe rattenvangers van Hamelen’.

Bij de EO mogen ze graag focussen op de individuele moslim en aangename sprookjes vertellen,terwijl de feiten ondertussen heel onaangenaam en bedreigend zijn. Gefascineerd door de zogenaamde vredelievende islam maakt men onderscheid tussen islam en radicale islam. Het kruis afbreken voor moslims moet kunnen. Ramadan en Suikerfeest zijn eigenlijk zo gek nog niet. Jihad is onschuldig tijdverdrijf en radicale predikers krijgen een podium. Allemaal omdat moslims ook recht hebben op vrijheid van godsdienst. Dat volgens de Koran binnen de islam vrijheid van godsdienst niet voor andere godsdiensten geldt, boeit de EO niet. Ze ijvert voor de rechten van een groepering die, zodra die sterk genoeg is, alle EO-leden hun rechten zal ontnemen en hen eigenlijk zou moeten doden! Maar Lock wil zich per se ‘openstellen voor de wijsheid van God in de ander’. Inclusief zijn mag alles kosten!

De klimaathysterie wordt aangewakkerd. Van de ‘boven ons gestelden’ niets dan goed en moois: het blauwe bloed spat van het scherm. Pedofielen krijgen aandacht. Als het zo uitkomt, wordt er gemanipuleerd met cijfers over prostitutie of met de beelden van een winkelende vrouw om haar racisme te kunnen aanwrijven. Niets is heilig voor de kijkcijfers, zelfs de core business van de EO niet. Een lollige Jezus-quiz moet kunnen, net als van het lijden van Christus een commercieel spektakelstuk maken.

Volgens de linkse kerk is ons omroepbestel een pareltje en moet dus vooral blijven. Logisch, het is het ultieme linkse propagandakanaal, betaald uit de Rijkskas en goed voor duizenden dik betaalde banen en douceurtjes aan vrienden en bekenden. Martin Bosma heeft dit tot afgrijzen van de diversiteitslovers subliem aan de kaak gesteld. Het concept publieke omroep is achterhaald. Weg ermee! Geld terug naar de burger in de vorm van belastingverlaging. Mensen kunnen dan zelf hun amusement, sport, klassieke muziek enz. inkopen. En wat let christenen of wie dan ook om eigen (internet)tv te maken en daarvoor te betalen?

Het volk zal pas vrij zijn wanneer het massaal de televisiekabels doorknipt. (Sid Lukkassen). Weg met al die politiek correcte poortwachters van het fatsoen. Te beginnen bij de gristelijke EO. ‘Arme’ Arjan Lock, zo zijn best gedaan om geaccepteerd te worden in omroepland, ook al moest de EO daarvoor niet al te christelijk overkomen, en dan nu gekort worden omdat je zelfs als nep-christelijke omroep nog te christelijk bent.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/06 ... et-zielig/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5798
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Gaan reli-omroepen verdwijnen?

Berichtdoor Ali Yas » Za Jul 07, 2018 8:03 am

Als de NPO 60 miljoen moet bezuinigen op een budget van meer dan 800 miljoen, waarom moet de EO dan 50% inleveren?
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten