(Succesvol) verzet tegen censuur

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

(Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 01, 2013 12:00 am

Canada: doorbraak voor de vrijheid van meningsuiting

Posted on 30 juni 2013

Afbeelding
Mark Steyn

Voorstanders van de vrijheid van meningsuiting bejubelen een motie van de Canadese Senaat om een uiterst controversiële passage uit de Canadese Human Rights Act te schrappen, die er volgens critici voor werd gebruikt om de meningen van rechts georiënteerde journalisten zoals Mark Steyn en Ezra Levant te verstikken.

De Sun Media Corporation, de toonaangevende krantenuitgeverij van Canada, zei:

“Sectie 13 richtte zich in de eerste plaats tegen hate speech op internet en liet het aan een quasi-rechterlijke mensenrechtencommissie over om te beslissen wat als ´hate speech´ geldt. Echter, anders dan voor een gewone rechtbank, bestond daarbij geen vermoeden van onschuld van diegenen, die door de commissie wegens hate speech werden aangeklaagd. In plaats daarvan moesten de aangeklaagden hun onschuld bewijzen.”

In een commentaar op de motie zei Steyn, die op grond van zijn geschriften tegen het islamisme en het terrorisme zelf het slachtoffer was geworden van de commissie:

“Dus, overwinningen tegen de beperking van de vrijheid van meningsuiting door de staat duren lang en zijn moeilijk, maar nog net mogelijk. Ik voel me vereerd een kleine rol in een bescheiden overwinning voor de vrijheid van meningsuiting in Canada gespeeld te hebben, en ik hoop dat mijn vrienden in Londen, beschaamd over wat hun regering heeft gedaan, weer moed vatten.”

De verwijzing van Steyn naar “vrienden in Londen” heeft betrekking op een onlangs door de Britse autoriteiten in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken opgelegd inreisverbod voor Pamela Geller en Robert Spencer, die openlijk critici van islamisme en terrorisme zijn.

De Montreal Gazette berichtte:

Het wetsontwerp van het conservatieve parlementslid Brian Storseth uit Alberta werd door het Lagerhuis de vorige zomer aangenomen, maar had de instemming van de Senaat nog nodig. Het werd goedgekeurd en zal na een invoeringsfase van een jaar in werking treden.

Een “verrukte” Storseth zei, dat grote steun zou hebben dwars door ideologische richtingen en diverse religieuze groeperingen heen, maakt een “foutief stuk wetgeving” ongedaan en hij noemde het mensenrechtentribunaal van Canada een “quasi-rechterlijke, geheimzinnige instelling”, die de natuurlijke rechten van de burgers van Canada afpakte.

“Sectie 13 was er eigenlijk mee opgehouden om te dienen als beschermend schild voor de burgerlijke vrijheden te dienen, en begon in plaats daarvan gebruikt te worden als zwaard tegen Canadezen, en dat, terwijl het vanaf het begin een slecht geschreven stuk wetgeving was”, zei hij.

Links georiënteerde ondersteuners van sectie 13 zijn woedend over de motie.

Bron: http://www.pi-news.net/2013/06/kanada-d ... efreiheit/

Vertaling: Klaus F.

Bron oorspronkelijk artikel: http://www.thecommentator.com/article/3 ... speech_law

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2013/06/30/ ... more-41308
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20412
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Succesvol verzet tegen censuur

Berichtdoor King George » Ma Jul 01, 2013 12:30 am

Hulde aan de verzetsstrijders!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Succesvol verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 15, 2018 11:50 pm

Veilig en anoniem surfen anno 2018, hoe doe je dat?

Geplaatst op Gepubliceerd op 15 januari 2018, door Redactie

Afbeelding

Dit is een persoonlijk opiniestuk van gastschrijver David Janssen, van VPN-gids.nl

In 2018 staat er in Nederland behoorlijk wat te veranderen op het gebied van online privacy. Een centrale rol hierin speelt uiteraard de geplande introductie van de hernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Een beknopte samenvatting van wat de Wiv precies behelst is terug te lezen op sleepwet.nl, maar het komt erop neer dat er op veel grotere schaal dan voorheen persoonlijke informatie over Nederlanders verzameld mag gaan worden. De inlichtingendiensten zullen meer bevoegdheden krijgen om de communicatie van Nederlanders te onderscheppen, en deze informatie kan ook makkelijker bij buitenlandse overheden en inlichtingendiensten terecht komen. Een grote groep Nederlanders maakt zich zorgen over de mogelijke impact van deze wetgeving op de privacy én veiligheid. De betrokkenheid van gewone burgers bij dit onderwerp blijkt ook wel uit de meer dan 400.000 handtekeningen die werden verzameld ten behoeve van een referendum.

Privacy staat wereldwijd onder druk
Niet alleen in Nederland staat de privacy overigens onder druk. Ook zijn er genoeg landen waar vrij internet en online privacy een utopie lijken. Denk aan landen als China, Ethiopië, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en Eritrea. De toegang tot het internet wordt veelal sterk gereguleerd, het surfgedrag wordt gemonitord en de bevolking krijgt online slechts te zien wat de regering wil dat men ziet.

Maar ook in de rest van de westerse wereld staan online privacy en vrij internet onder druk. Zo heeft de Amerikaanse overheid onlangs de persoonsgegevens en IP-adressen opgevraagd van 1,3 miljoen mensen die een anti-Trump website hadden bezocht. Daarnaast kregen Amerikaanse internetproviders eerder dit jaar groen licht om de internetgeschiedenis van consumenten te verkopen aan externe partijen. En ook is er het nodige tumult omtrent het verdwijnen van de netneutraliteit. Het zijn zorgelijke ontwikkelingen voor burgers die belang hechten aan online privacy en internetvrijheid.

Manieren om zelf de privacy te beschermen
We leven in een digitaal tijdperk waar massaal informatie over ons wordt verzameld. Niet alleen inlichtingendiensten zijn daarbij geïnteresseerd ons te observeren. Wat je in principe ook doet op het internet, je kunt ervan uitgaan dat er op ieder moment meerdere partijen zijn die je online stappen volgen. De sites die we bezoeken, de apps op onze smartphones, Google, advertentienetwerken, hackers, internetproviders, browserextensies, Facebook en andere social media-platformen proberen voortdurend informatie over ons te bemachtigen.

Gelukkig zijn we niet compleet overgeleverd aan de genade van al deze partijen. We kunnen namelijk zelf deels de regie nemen in het beschermen van onze online privacy. Zo kun je door gebruik te maken van de Tor-browser of een VPN je internetverkeer afschermen tegen nieuwsgierige ogen. Hieronder lichten we beide fenomenen toe.

Anoniem op internet met de Tor-browser
Om anoniem te internetten, kun je gebruikmaken van de Tor-browser (The Onion Router). Dit is in principe een browser net zoals Firefox en Chrome dat zijn. Maar bij Tor wordt al het dataverkeer geleid via een wereldwijd netwerk van servers. Hierbij wordt jouw internetdata versnipperd in kleine stukjes en tevens gecodeerd (versleuteld). Als andere partijen proberen je dataverkeer te onderscheppen, zien zij een wirwar van versleutelde en versnipperde data, die nauwelijks te ontcijferen valt. Ook is doorgaans niet te achterhalen dat de data aan jou toebehoren. Tor biedt hiermee dus een zekere mate van anonimiteit op het internet, omdat anderen jouw browsegedrag niet langer kunnen inzien of kunnen herleiden tot jou als persoon.

Maar Tor biedt niet alleen anonimiteit. De Tor-browser is in afgelopen jaren een essentiële tool gebleken in het omzeilen van overheidscensuur. Het is de belichaming van ultieme vrijheid op het internet; er zijn geen restricties betreffende welke sites bezocht kunnen worden en welke informatie je er kunt uitwisselen. In tegenstelling tot ‘normale’ browsers als Firefox, Safari en Chrome, geeft Tor namelijk toegang tot het dark web. Het dark web heeft vaak een wat negatieve connotatie door de criminele activiteiten die zich daar ontplooien. Maar Tor en het dark web spelen tevens een belangrijke rol in het faciliteren van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van informatie(vergaring). Met Tor en het dark web krijgen kritische journalisten, klokkenluiders en tegenstanders van dictatoriale regimes namelijk de mogelijkheid zich te mobiliseren en te communiceren, zonder daarbij gehinderd te worden door censuur en inmenging van overheden. Daarnaast biedt Tor gebruikers een mate van anonimiteit, wat in bepaalde situaties het verschil tussen leven en dood kan betekenen.

Maar niet alleen politieke tegenstanders en klokkenluiders hebben baat bij Tor. Ook voor gewone Nederlanders die anoniem willen surfen, kan Tor een prima oplossing bieden. Er moet daarbij wel opgemerkt worden dat de beveiliging van Tor niet helemaal waterdicht is. De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben reeds enkele beveiligingslekken in Tor ontdekt en deze geëxploiteerd om criminelen op het dark web te traceren. En afgelopen november nog bleek Tor in bepaalde gevallen toch IP-adressen van gebruikers te lekken. Het geeft aan dat Tor toch kwetsbaar is.

Om de NSA en FBI buiten de deur te houden, is Tor dus mogelijk niet de meest efficiënte oplossing, maar wil je je identiteit verborgen houden voor bijvoorbeeld de sites die je bezoekt, dan volstaat Tor in de meeste gevallen om anoniem te surfen. Pas daarbij wel een beetje op met het dark web en bezoek bij voorkeur alleen vertrouwde websites. Waar Chrome, Safari en Firefox je behoeden voor bepaalde sites, doet Tor dat niet. Tor kan hier gratis worden gedownload.

Anoniem op internet met een VPN-verbinding
Een wat completere manier om je internetverbinding te beveiligen is het gebruik van een VPN-verbinding. VPN staat hierbij voor Virtual Private Network. Als je gebruikmaakt van een VPN, wordt jouw internetverkeer versleuteld en via een beveiligde tunnel naar een VPN-server gestuurd. Vanuit die VPN-server wordt jouw data dan weer het internet op gestuurd; de VPN-server fungeert dus als extra tussenstation. Het grote voordeel hiervan is dat alle websites die jij bezoekt, niet langer jouw IP-adres registreren. Omdat jouw internetverkeer loopt via de VPN-server, registreert men slechts het IP-adres van de VPN-server. Jouw eigen IP-adres blijft verborgen, en je kunt hierdoor niet langer geïdentificeerd worden.

Als je een VPN gebruikt, zullen externe partijen die proberen jouw identiteit te achterhalen of jouw dataverkeer in te zien, tegen de versleuteling van de VPN-verbinding aanlopen. Hierdoor biedt een VPN extra bescherming tegen hackers, maar ook tegen bijvoorbeeld overheden die proberen communicatie en informatie te onderscheppen.

Naast anonimiteit en veiligheid, biedt een VPN ook een bepaalde mate van vrijheid op het internet. Je kunt met een VPN namelijk je internetverkeer omleiden via een VPN-server in een ander land. Hierdoor ga je als het ware het internet op alsof je in dat andere land zou zitten. Zit je bijvoorbeeld in China, waar bepaalde nieuwssites of social media worden geblokkeerd door de overheid, dan kun je met een VPN je internetverbinding omleiden via een Nederlandse VPN-server. Dan ga je het internet op alsof je in Nederland zit, en heb je gewoon toegang tot de geblokkeerde sites. Een VPN helpt je dus om zogenoemde geografische blokkades te omzeilen. Dit is ook meteen de reden dat China, Turkije en Rusland VPN’s in de ban proberen te doen. Daarnaast is het feit dat een VPN burgers extra privacy biedt de regeringen van deze landen natuurlijk ook een doorn in het oog.

Conclusie
Een VPN biedt je, net als de Tor-browser, de mogelijkheid om je internetverkeer af te schermen tegen nieuwsgierige ogen. Een VPN biedt hierbij een iets completere oplossing dan Tor, omdat Tor slechts het browserverkeer beveiligt en niet alle data via de browser loopt. Tor beveiligt bijvoorbeeld geen smartphone apps, torrentverkeer of streamingapps. Een VPN doet dit wel. Probeer in ieder geval beide methoden van anoniem internetten eens uit en ontdek zelf de mogelijkheden om je privacy te bewaken. Realiseer je daarbij dat ook Tor en VPN hun beperkingen kennen.

Je kunt als individu dus best wat doen om je privacy te waarborgen, maar uiteraard ligt hier nog steeds een belangrijke verantwoordelijkheid voor de Nederlandse regering. Deze dient zich in te zetten voor de bescherming van fundamentele rechten als privacy, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van informatie(vergaring). Op het moment dat honderdduizenden burgers aangeven een referendum te willen over een initiatief als de Wiv, lijkt een moment van bezinning op zijn plaats. Persoonlijk denk ik dat we in Nederland op veel vlakken erg progressief zijn geweest de afgelopen jaren op het gebied van online vrijheid en privacybescherming. Ik hoop vurig dat we deze voorbeeldfunctie vast kunnen houden. Laten we proberen het belang van deze kernwaarden tijdens het referendum te onderstrepen middels onze stem.

David Janssen

https://piratenpartij.nl/veilig-en-anon ... -2018-hoe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Succesvol verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 18, 2018 3:48 am

Aanklacht tegen Google om extreemlinkse meningenterreur en haat tegen rechts

Xander, 16-01-2018

Afbeelding
(Afbeelding: WikiMedia Commons (2)).

Google moedigt intern haat en geweld aan tegen conservatief, blank en niet-links

De aanklacht die James Damore en David Gudeman tegen hun voormalige werkgever Google hebben ingediend werpt een onthutsende blik op hoe er intern bij Google met elkaar wordt omgegaan, en hoe de werknemers door hogerhand worden aangemoedigd om een extreemlinkse meningenterreur bij elkaar en op internet af te dwingen. Zo zijn Donald Trump stemmers bij definitie ‘Nazi’s’ waartegen fysiek geweld mag worden gepleegd. Tegelijkertijd worden minderheidsgroepen zoals transgenders ten koste van alles beschermt.

De details omvatten trainingssessies, ‘omgekeerde’ discriminatie, en screenshots van interne communicatie waaruit blijkt dat Google extreem vijandig staat tegenover medewerkers met niet-politiek-correcte denkbeelden, vooral als het om heteroseksuele blanke conservatieve mannen gaat, tot op het punt waarop het bedrijf illegale ‘diversiteitsquota’s’ gebruikt waarmee blanke conservatieven automatisch niet in aanmerking komen voor een leidinggevende positie, enkel vanwege hun huidskleur, geslacht en/of politieke kleur.

Damore werd vorig jaar ontslagen omdat hij in een memo op de ‘biologische verschillen tussen mannen en vrouwen’ wees, die volgens hem van invloed kunnen zijn op hun voorkeuren en functioneren. Mede ‘Googlers’, zoals medewerkers zichzelf noemen, discussieerden daarna openlijk over het opstellen van een zwarte lijst met collega’s die er dit soort ‘ongewenste’ standpunten op nahouden.

Hier een greep uit de meest opmerkelijke en ronduit bizarre ‘kiekjes’ uit de keuken van Google:
* Alternatieve levensstijlen, zelfs leven als een ‘geelgeschubte vleugelloze draak’, worden sterk aangemoedigd. De enige stijl waar intern niet openlijk over wordt gepraat is het traditionele heteroseksuele monogame huwelijk;

* Een voorstel om een moratorium af te kondigen op het aannemen van ‘blanke mannen die geen misbruikslachtoffers zijn’. Ook worden er trainingen gegeven waarmee medewerkers bewust worden gemaakt van ‘het vooroordeel tegen vrouwen’ en het ‘blanke privilege’. Tevens was er een voorstel om een lijst op te stellen van medewerkers die niet voldoende achter ‘de diversiteit’ zouden staan;

* Gudeman zou zijn ontslagen omdat hij protest had aangetekend tegen een document van Google manager Kim Burchett, waarin de medewerkers de instructie kregen dat het systematische linkse politiek correcte vooroordeel altijd te boventoon moet voeren. Dat zou ertoe leiden dat ‘een vrouw altijd automatisch gelijk heeft, en een man zich altijd aan haar superieure morele standpunten moet onderwerpen’, en tevens dat ‘zwart’ altijd gelijk heeft over ‘blank’;

* Medewerkers die zich –soms met bedreigingen en grof taalgebruik- tegen Damore opstelden, werden daar openlijk voor geprezen en ‘gehuldigd’; de interne sociale ‘normen’ van Google worden gemeenschappelijk afgedwongen door ‘crowdsourced harassment’, wat zoveel wil zeggen als een door de directie goedgekeurde vorm van het gezamenlijk pesten van medewerkers met de ‘verkeerde’ standpunten of instelling;

* Google manager Adam Fletcher schreef al in 2015 dat hij ‘nooit conservatieven in dienst zal nemen, ook niet als ze de perfecte papieren hebben, of technisch uitmuntend zijn, of wat dan ook’. Een bekende conservatieve blogger die op het terrein van Google enkel een lunch had met een medewerker, werd door beveiligers verwijderd;

* Discussies over een gewelddadige revolutie als Donald Trump president zou worden. Een medewerker adviseerde om ‘contact te maken met je aardige lokale antifa (Antifa = extreemlinkse anarchistische pro-islamistische terreurgroep)... Ik ga niet zeggen dat geweld niet kan...’ Een collega schreef dat ‘er maar één reden is dat een antifascist geweld tegen je pleegt, en dat is als je een fascist (conservatief / rechts / Donald Trump stemmer) bent...’

* Nog een medewerker die uitlegt waarom vreedzame maatregelen niet voldoende zijn om mensen met afwijkende standpunten te confronteren. ‘Hoe laat je hen merken dat je hun ideeën niet serieus neemt?... Door hen geen platform te geven, en hen voor de camera te slaan’. Ook werd er een cartoon gestuurd met de veelzeggende tekst ‘Hoe je op de juiste wijze een Nazi moet slaan’;

* De mensen die tegen links-liberale ideeën zijn, worden ‘ernstig misleid’ genoemd, of lijden aan ‘een soort psychotische breuk met de realiteit’. Conservatieven baseren zich op ‘informatie die nonsens is, en feiten die gevaarlijke leugens zijn... zoals die door Fox News en radio praatprogramma’s worden verspreid’;

* Supporters van Donald Trump zijn automatisch racisten, vrouwenhaters, homofoben en transfoben, aldus een van de Googlers. ‘Hier eindigt mijn tolerantie: met intolerantie.’ (1)

Google is watching you...
En dit extreemlinkse bedrijf controleert en manipuleert samen met ‘Facebook’ en ‘YouTube’ dus al jaren het grootste deel van het wereldwijde internet, en volgt u zo mogelijk overal waar u maar gaat of wilt gaan.

Een uitstekend alternatief voor Google is DuckDuckGo, de zoekmachine die u níet volgt (ook niet in uw privé modus, zoals Google en andere zoekmachines wel doen) en níet uw persoonlijke gegevens en zoekgeschiedenis opslaat, om die vervolgens aan adverteerders te verkopen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons / Auteur: Coolcaesar / CC BY-SA 3.0

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... gen-rechts
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 23, 2018 1:02 am

Facebook onder grote druk, Mark Zuckerberg verkocht al miljoenen eigen aandelen

Xander, 22-03-2018

Afbeelding

Investeerder van het ‘eerste uur’ denkt dat huidige crisis Facebook kan vernietigen – Mozilla Firefox adverteert niet meer op Facebook – Ook andere grote investeerders dreigen zich terug te trekken

Het extreemlinkse social media platform Facebook staat na het laatste schandaal, toen bekend werd dat de privé gegevens van tientallen miljoenen Amerikanen zonder toestemming waren doorverkocht aan derde partijen –waaronder de politieke research firma Cambridge Analytics-, onder grote druk. Facebook verloor inmiddels al meer dan $ 60 miljard aan waarde op de beursvloer. Nu blijkt CEO Mark Zuckerberg in de weken voor èn tijdens het schandaal miljoenen van zijn eigen aandelen te hebben verkocht.

Dit jaar deed Zuckerberg al 2,7 miljoen aandelen van de hand, waarvan 1,3 miljoen sinds begin maart, en 95.000 in de afgelopen 2 dagen. Dat is niet verboden, maar de timing is wel bijzonder ‘onhandig’. Sowieso staat Facebook de afgelopen maand bovenaan bij zogenaamde ‘insider’ verkopen, die verplicht bij de toezichthouders moeten worden gemeld om misbruik te voorkomen.

Vorig jaar september kondigde Zuckerberg overigens aan om samen met zijn vrouw in anderhalf jaar tijd 35 tot 75 miljoen aandelen te zullen verkopen of overdragen. Dat gebeurde ongeveer in dezelfde periode dat Facebook onder toenemende kritiek kwam te staan vanwege een zeer eenzijdige campagne tegen conservatieve, rechtse en christelijke pagina’s, (nieuws)berichten en medewerkers van het bedrijf.

WhatsApp oprichter roept iedereen op te stoppen met Facebook
Dat er een grote vertrouwenscrisis rond Facebook is uitgebroken, is wel duidelijk. Gisteren riep WhatsApp mede oprichter Brian Acton, die zijn bedrijf voor $ 22 miljard aan Zuckerberg had verkocht, iedereen op om hun Facebook accounts te op te heffen, waarmee hij zich aansloot bij de hashtag campagne #deletefacebook. (2)

Grote investeerders twijfelen, dienen aanklacht in, of trekken zich al terug
Nordea, de grootste Scandinavische bank die zo’n $ 400 miljard beheert, heeft inmiddels ook een deel van zijn investeringen in Facebook teruggetrokken. Het Duitse Union Investment overweegt hetzelfde te doen. Andere investeerders hebben al diverse aanklachten tegen Facebook ingediend vanwege ‘valse en misleidende verklaringen’ in de privacy regels van het bedrijf.

Een van de aanklagers is aandeelhouder Fan Yuan uit San Francisco, die namens een groep investeerders Facebook voor het gerecht sleept vanwege de ingestorte aandelen, die het gevolg zijn van dit misleidende beleid. Hierdoor zou Zuckerbergs bedrijf maandag en dinsdag $ 50 miljard minder waard zijn geworden.

Een vrouw uit Maryland klaagt Facebook aan vanwege de voortdurende ongewenste politieke advertenties (vrijwel uitsluitend gericht tegen Donald Trump en voor Hillary Clinton) die ze tijdens de verkiezingscampagne in 2016 te zien kreeg.

Investeerder eerste uur: Dit kan Facebook vernietigen
Investeerder van het eerste uur Roger McNamee verklaarde tegenover CNN dat de crisis wel eens het einde van Facebook kan betekenen. Drie maanden lang had hij vergeefs geprobeerd om Zuckerberg en diens rechterhand Shery Sandberg op de problemen te wijzen. ‘Als ze niet snel iets ondernemen, zullen de mensen merken dat ze Facebook niet meer kunnen vertrouwen’. Voor de onafhankelijk denkende internetter was dat vertrouwen er sowieso al niet, en waren er al meer dan genoeg redenen om nooit een Facebook account te openen. (3).

Samenwerking met inlichtingendiensten
Edward Snowden waarschuwde vorige week nogmaals dat Facebook samenwerkt met inlichtingendiensten bij het verzamelen van zoveel mogelijk informatie van de gebruikers, ‘en zelfs veel meer dan u er vrijwillig op zet’. Facebook is volgens hem een ‘als social media vermomde controledienst’ van de overheid.

Zuckerberg heeft de ‘fouten’ erkend en beterschap belooft.

Xander

(1) Welt
(2) Zero Hedge
(3) Bild

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... n-aandelen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 30, 2018 11:30 pm

Duitse rechtbank dreigt Facebook met hoge boete vanwege pro-islam censuur

Xander, 30-04-2018

Afbeelding
Advocaat –journalist-blogger en anti-censuuractivist Joachim Steinhöfel (afbeelding: (1)).

Massamedia overspoelen Europese burgers dagelijks met nepnieuws over immigratie en islam, wat op Facebook niet meer bekritiseerd mag worden

Een Duitse rechtbank heeft Facebook een voorwaardelijke boete van € 250.000,- of een gevangenisstraf opgelegd, omdat de sociale media gigant een Duitse vrouw 30 dagen had verbannen nadat zij twee foto’s had geplaatst, met op de één het Iraanse nationale vrouwen volleybalteam in de jaren ’70, vóór de islamitische revolutie, die allemaal T-shirts en korte broekjes droegen; op de andere foto het huidige team, met vrouwen gekleed in hijabs, met totaal bedekte armen en benen. De advocaat van de vrouw, een bekende journalist, blogger en anti-censuur activist, spreekt van een ‘belangrijke overwinning voor de vrijheid van meningsuiting’.

Zoals de meesten van u inmiddels wel weten is Facebook één van de belangrijkste internet pijlers van de globalisten bij het verspreiden van globalistische pro-islamitische propaganda in het Westen, bedoeld om met name de Europese bevolking de islamisering van hun landen zonder verzet en zelfs kritiekloos te laten accepteren.

De Duitse regering Merkel heeft daar sinds vorig jaar strenge censuurwetten met boetes tot € 50 miljoen voor ingevoerd. Ongewenste onafhankelijke, conservatieve en ‘rechtse’ nieuws- en opinieberichten moeten bij het minste of geringste worden geblokkeerd en verwijderd. Kritiek op het beleid van de bondskanselier, de islam(isering) en de massa immigratie van miljoenen moslims in Duitsland en (West) Europa wordt op deze wijze snel en steeds harder de kop ingedrukt.

‘Belangrijke overwinning vrijheid van meningsuiting’
Voor het eerst heeft een Duitse rechtbank daar nu een stokje voor gestoken. De Facebook account van Marlene Weise werd 30 dagen geblokkeerd, enkel omdat ze met de genoemde vergelijkende foto’s van de Iraanse vrouwen volleybalteams in de jaren ’70 en nu wilde laten zien wat islam met de rechten van (onder andere) vrouwen doet. Nadat de rechtbank haar in het gelijk stelde en Facebook een voorwaardelijke boete van € 250.000,- (of gevangenisstraf) gaf, sprak advocaat en anti-censuuractivist Joachim N. Steinhöfel van een ‘belangrijke overwinning voor de vrijheid van meningsuiting.’

De advocaat annex journalist, blogger en anti-censuur activist heeft een website waarin hij talloze gevallen van censuur en blokkades door Facebook verzamelt. De meesten worden geband omdat ze kritiek hebben op de massa immigratie en/of de islamitische ideologie.

Kritiek op linkse media en domme Duitsers = Verbanning
Op 8 januari plaatste de Zwitserse Basler Zeitung een artikel met de kop ‘Viktor Orban spreekt van een moslim invasie (van Europa)’, met in het artikel zinnen zoals ‘Viktor Orban vraagt zich af hoe in een land als Duitsland.... chaos, anarchie en illegale grensoverschrijdingen als iets goeds kunnen worden gevierd.’ Daarop antwoordde Facebook gebruiker Gabor B.: ‘De Duitsers worden steeds dommer. Geen wonder, want de linkse media overspoelen hen iedere dag met nepnieuws over ‘ervaren werkkrachten’, en wijzen de werkloosheidscijfers of Trump af.’

Gabor B. werd voor deze reactie 30 dagen van Facebook gegooid. Steinhöfel: ‘Je kunt het met iemand eens zijn, of diens mening als betwistbaar of niet objectief afwijzen. Het belangrijkste is dat zo’n opmerking wordt beschermd door de vrijheid van meningsuiting.’ Alvorens naar de rechter te stappen gaf zijn advocatenkantoor Facebook eerst een officiële waarschuwing om de ban weer op te heffen, wat niet gebeurde.

In maart van dit jaar werd ook Frank Bormann verbannen. Dat gebeurde nadat hij had geschreven dat ‘moslim mannen een tweede vrouw nemen, en Duitsers een tweede baan om dat te financieren.’

Ook ban na plaatsen foto van Hitlergroet door Palestijnen
Deze maand kreeg Christian Horst een ban van 3 dagen opgelegd omdat hij een foto had geplaatst van leden van de Palestijnse terreurorganisatie DFLP die de Hitlergroet brengen. (Zulke foto’s bestaan er ook van andere moslim terreurorganisaties zoals Hezbollah en Hamas. Adolf Hitler wordt vereerd in de islamitische wereld omdat hij probeerde de Joden uit te roeien, wat tevens de opdracht van Allah aan alle moslims is). Daar volgde de 30 dagen durende verbanning van Marlene Wiese op, die enkel twee vergelijkende foto’s naast elkaar had gezet om de gevolgen van islamisering te laten zien.

Na de gerechtelijke overwinning zei Steinhöfel dat Facebook gebruikers nu makkelijker voor hun recht op vrijheid van meningsuiting kunnen opkomen, en kunnen opstaan tegen een internetbedrijf dat met hun meningen omgaat alsof het tweedehands fietsen zijn.

Xander

(1) Gatestone Institute via Zero Hedge (/ Afbeelding)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... am-censuur
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41053
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 07, 2018 2:22 pm

Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου
http://www.protagon.gr/epikairotita/athwa-i-swti-triantafyllou-gia-tin-ypothesi-ypokinisis-misous-enantion-mousoulmanwn-44341612383

Greek court acquits writer of “Islamophobia” and “racism” charges for criticizing Islam
The author Soti Triantafillou has been acquitted by an Athens court…She was accused of public incitement of hatred and was sued by Panagiotis Dimitra, blogger of the “Observatory of Racist Crimes,” for her text in “Athens Voice.”

Mrs. Triantafyllou’s text was published on November 14, 2015, the day after jihadists attacked the Bataclan Center and elsewhere in Paris. The title of her article in the weekly “Athens Voice” was “Rock and Roll Will Never Die.”

Soti Triantafillou was prosecuted for public incitement to hatred, based on the anti-racist law, as in her text, among others, she mentioned a statement by Marco Polo about Muslims, that “a fanatical Muslim is the one who cuts your head and a moderate is the one who holds you down so he can cut it.” At midday on Wednesday, May 2, the acquittal of the author was decided.

Teachers, journalists and academics from the outset supported Soti Triantafyllou with an open letter. The Center for Liberal Studies (KEFIM) says: “The present acquittal of the writer is a great vindication for KEFIM, Soti Triantafylou and the freedom of speech and of the press.”…

As for the courtroom history of the case, on November 14, 2015, the day after the attack on the Bataclan center by Islamic terrorists, the article by Triantafyllou was published in Athens Voice. Five months later, on April 14, 2016, the Greek Government Helsinki Monitor (GHM) submitted a petition to the prosecutor for racist crimes, indicating 23 cases of alleged crimes for investigation and possible referral to trial. One of the 23 was the article of Triantafyllou, to which GHM attributed “Islamophobia and the defamation of the Muslim religion”.

The GHM category had two strands. The first was that the article was “extremely Islamophobic in general against Muslims and a defamation of Islam.” The second was that the article “among other things includes the false allegation that supposedly Marco Polo (said that) a fanatical Muslim is the one who cuts your head, while a moderate is he who holds you down so that your head can be cut off.”

Subsequently, the Prosecutor’s Office of Athens, as a consequence of GHM’s initial petition, referred Soti Triantafyllou to a trial under Article 1 of the anti-racist law, which states that a person is punished by imprisonment and a fine, “whether intentionally, publicly, orally the press, via the Internet or by any other means or means, incites, causes, excites or exhorts acts or actions that may cause discrimination, hatred or violence against a person or group of persons identified on the basis of race, color, the ethnic or ethnic origin, sexual orientation, gender identity or disability in a manner which endangers public order or threatens the life, freedom or physical integrity of such persons.”
https://www.jihadwatch.org/2018/05/greek-court-acquits-writer-of-islamophobia-and-racism-charges-for-criticizing-islam
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 03, 2018 10:59 pm

Merkel´s geheime diensten bemoeilijken drastisch de toegang tot het blog van Michael Mannheimer en tot andere alternatieve blogs

Geplaatst op 3 juni 2018

Afbeelding

De controlestaat DDR was peanuts vergeleken bij de controlestaat door Merkel

Geachte lezers van mijn blog, geachte patriotten, strijders voor een vrij Duitsland en voor de vrijwaring der Duitsers van het juk van de, naast Hitler en Honecker, ergste regering in de Duitse geschiedenis. Gisteren was het slechts bij uitzondering mogelijk mijn blog te lezen. Het eerst konden de gebruikers, die over een VPN- Tunnel beschikken, het. Een wederom zwaarwegende ingreep in het fundamentele recht van de vrijheid van meningsuiting, uitgevoerd door de criminele regering van “IM Erika”, leidend officier bij de Stasi en sinds een onbegrijpelijke 12 jaar Bondskanselier van Duitsland. “Censuur vindt niet plaats”, heet het in de Grondwet. Maar dit geldt in feite niet meer.

Wat is een VPN- tunnel?

VPN-verbindingen gelden op Internet als uiterst veilig, maar hoe ze werkelijk functioneren, weet bijna niemand. Wij leggen het U uit en tonen eenvoudig en begrijpelijk wat er precies achter VPN zit:

In principe gaat het bij een VPN om een zelfstandig virtueel netwerk op IP-basis, dat het mogelijk maakt verschillende netwerken met elkaar te verbinden. Daarbij komt in de regel een internetverbinding als transportweg tot stand. Voor de gebruikers lijkt het daarbij alsof ze in een gemeenschappelijk netwerk zitten.

  • De afkorting VPN staat voor het “Virtual Private Network” (Virtueel Particulier Netwerk). Via een VPN-verbinding kunt U zich anoniem bewegen op het Net:
  • Installeert U een VPN-Software, gebruikt U dan van nu af aan een gecodeerde IP-verbinding van de VPN-leverancier. Deze verbinding is zo gecodeerd dat staatsorganisaties of hackers er zo goed als geen greep op kunnen krijgen. Ook uw provider kan uw surfgedrag niet meer duidelijk weergeven.
  • Als U zich bijvoorbeeld via een VPN-software met een Amerikaans IP-adres in verbinding stelt en shopping-websites oproept, denken de verkopers dat er klanten uit de VS bij hen inkopen. Hierdoor surft U dus anoniem over het web.
  • Het voordeel van VNP-verbinding bestaat hoe dan ook niet alleen uit de in-transparantie op het net. Even belangrijk is de standplaats van de server van de VPN-aanbieder. Meestal biedt een software meerdere standplaatsen, zodat een gebruiker uit Duitsland bijvoorbeeld een Russische of Amerikaanse identiteit krijgt. Aldus kunnen onder andere websites worden bezocht die voor Duitse gebruikers om gerechtelijke redenen zijn afgesloten.
Mijn persoonlijke aanbeveling:
De beste mij bekende VPN-tunnel heet PRIVATE INTERNET ACCESS en is te downloaden onder https://deu.privateinternetaccess.com/ Hij kost 39, 95 Dollar per jaar (dat zijn 34,24 euro per jaar oftewel 2,85 euro per maand), maar beschermt tot 5 eindapparaten: laptops, pc’s, mobiele telefoons, tablets.

U kunt het land van uw keuze instellen, van waaruit uw fake-IP wordt gemaakt. Neemt U geen land dat onder de invloed van de EU valt.

Met zo’n VPN-tunnel kunt U alle afgesloten of geblokkeerde blogs weer lezen – en ook politieke video’s op YouTube, die op bevel van Merkel miljoenen van deze films heeft laten verwijderen (deze zijn niet echt vernietigd, maar alleen niet beschikbaar zonder VPN).

Ik verzeker U hier met klem dat ik aan het reclame maken voor deze VPN-tunnel geen cent verdien.

Gratis VPN-tunnels zijn vaak zwak of deugen totaal niet. Mijn lezers mogen uiteraard graag andere VPN -tunnels voorstellen. Let U er alstublieft op dat die eenvoudig te bedienen zouden moeten zijn.

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/03 ... eve-blogs/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 06, 2018 1:16 am

Afscheid van schoolmeester YouTube

Geplaatst op 5 juli 2018

Afbeelding

Sinds een jaar of tien plaats ik zo nu en dan een zelfgemaakte video op YouTube. Soms zijn dat sfeerbeelden die ik in gedachten categoriseer onder de noemer “Amsterdams Dagboek” en andere keren zijn dat registraties van gebeurtenissen zoals een debat in de Balie of een lezing van bijvoorbeeld Steve Hofmeyr of Yaron Brook.

Aangezien het mijn voornemen is om in de toekomst wat vaker dan voorheen video’s te maken en te publiceren, besloot ik om te kijken of ik hiermee enige inkomsten kan genereren. Eén van mijn video’s is immers ongeveer 100.000 keer bekeken en dan levert het toestaan van advertenties toch een niet onwelkom zakcentje op.

Na dus alle stappen doorlopen te hebben om dat mogelijk te maken, kreeg ik het bericht dat mijn videokanaal beoordeeld moest worden en dat dit pas zou gebeuren als mijn video’s in 12 maanden 100.000 uur bekeken waren en ik bovendien 1000 abonnees zou hebben. Dit blijkt dus nieuw beleid van YouTube te zijn en aangezien dit een vrij hoge drempel is, ging ik naar een alternatief zoeken.

Hierover straks meer.

Toen ik gisteren echter op Youtube wilde inloggen kreeg ik het volgende voor mijn neus:

Afbeelding

Het betreft hier een video van een jaar of zes geleden. Ik wil hier het volgende over zeggen:

1: Blijkbaar komt YouTube “op voor ieders recht om opinies te uiten”… behalve als het islamkritiek betreft.

2: “YouTube staat het oproepen tot haat echter niet toe.” Dit is een belachelijk beleid, want veel te vaag en open voor iedere interpretatie. Ten eerste roept Edwin Wagensveld in zijn rede niet op tot haat, maar stelt hij de islamisering aan de kaak, en ten tweede hoeft “haat” op zichzelf niet slecht te zijn. Mag je een tirannieke politieke ideologie niet haten? Mag je kinderverkrachters niet haten?

3: “Dit is de eerste waarschuwing voor je account”. Wel, het is ook meteen de laatste, want in de komende dagen ga ik al mijn video’s van YouTube verwijderen en als dat gebeurd is mijn account opzeggen.

4: “Waarschuwingen zijn niet permanent”. De opheffing van mijn YouTube-kanaal zal echter definitief en permanent zijn.

Nu kan ik bezwaar maken tegen “deze leeftijdsbeperking”. Dat is volkomen in strijd met het voorgaande. De video is immers verwijderd en er is helemaal geen sprake van leeftijdsbeperking. Hoe kan ik daar dan bezwaar tegen maken? Ik ga dat dan ook niet doen, want dat kost me veel te veel tijd en moeite. Misschien dat ik ze dit artikel stuur als het af is, daar moet ik nog even over nadenken.

Maar wat me het meeste stoort, naast dat ze met hun tengels aan mijn video’s komen, is dat ik mijn kanaal niet kan bereiken als ik niet een soort van schuldbekentenis teken door op “Ik erken” te klikken. Om mijn video’s te verwijderen en mijn account op te zeggen, moet ik toegang tot het kanaal hebben, dus word ik voor het blok gezet. Schuld bekennen of totale verbanning en confiscatie (diefstal) van mijn materiaal. Ik zal dus voor het eerste moeten kiezen en verklaar hierbij het volgende:

Ik erken helemaal niets. De toespraak van Edwin Wagensveld is geen oproep tot haat en mijn video is niet meer dan een registratie van een gebeurtenis. Edwin Wagensveld heeft niets strafbaars gedaan, dus is mijn registratie ook niet illegaal. De verwijdering van mijn video is niets anders dan politieke censuur.

Nu zag ik toch al met lede ogen aan hoe de grote mediaplatforms begonnen zijn met het afknijpen van “ongewenste” meningen en uitingen. Op Twitter worden er voortdurend accounts geblokkeerd of ge’shadowbanned’, wat wil zeggen dat iemand wel tweets kan plaatsen maar… dat niemand anders ze kan lezen. En dit zonder dat die persoon dat in de gaten heeft. Zal het mensen verbazen dat dit voornamelijk “rechtse” commentatoren zijn? De voorbeelden zijn inmiddels legio. Van Milo Yiannopoulos tot Sargon of Akkad.

YouTube heeft een andere tactiek: de “demonetization”. Video’s met “ongewenste” inhoud worden “gevlagd” en van een waarschuwing voorzien, waardoor bedrijven daar niet meer adverteren. Bovendien krijgen ze een soort restrictie, waardoor ze minder goed zichtbaar zijn en er dus minder mensen van die video’s kennis kunnen nemen dan normaal het geval zou zijn. En dit zijn geen kleine, marginale kanalen, maar videokanalen van mensen met soms miljoenen views en honderdduizenden abonnees. Met andere woorden: ze hebben ieder een groter publiek dan de zieltogende kranten en televisie propagandakanalen. Dat zet aan het denken, niet?

Ik ben van mening dat deze platforms hiermee hun eigen graf aan het graven zijn. YouTube is immers groot geworden door individuele, onafhankelijke creaties en met name die welke origineel, out of the box, controversieel en schokkend waren. Dit zijn ze nu aan het kapot maken en daarmee hun eigen succes. Steeds meer onafhankelijke videomakers zullen YouTube de rug toekeren en zeker degenen die bij voorbaat al vermoeden dat hun video’s negatief beoordeeld zullen worden. De originele scheppers zullen andere platforms vinden, zoals Bitchute en het gezicht van YouTube zal steeds meer bepaald worden door de grote persbureaus en daardoor saai en irrelevant worden waar het vernieuwende inhoud betreft.

Ik neem dus afscheid van YouTube en heb gisteren een account aangemaakt op Bitchute. (https://www.bitchute.com/channel/zpbq4YyzYkny/) Een aantal van de video’s die op YouTube staan, zal ik weer uploaden naar Bitchute en ik ben met een aantal nieuwe producties bezig, die daar ook zullen komen te staan. Eén van de eerste video’s die ik daar zal plaatsen, zal uiteraard de toespraak van Edwin “Utrecht” Wagensveld zijn.

Vreemd genoeg heeft deze actie van YouTube mijn enthousiasme om weer “aan het werk” te gaan een flinke opleving gegeven.

Met dank voor de aandacht.

Door: D.G. Neree

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/05/191637/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6516
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Ali Yas » Vr Jul 06, 2018 7:32 am

Het domme van de Youtube-bazen is ook dat het gros van hun kijkers (en uploaders) man is en (daardoor alleen al) minder links dan het gemiddelde. Zodra Youtube het niveau van het Jeugdjournaal heeft bereikt, kijkt er geen man meer naar.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 28, 2018 4:26 pm

Eric Allen Bell Sounds of No Silence RESIST ISLAMIC Facebook
VAMPYRE ANGELUS - Gepubliceerd op 17 mei 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 01, 2018 4:06 pm

BRIEFJE VAN JAN – Aan snurkend Nederland

Door: Jan Dijkgraaf , 7:36 AM, 31 juli 2018

Afbeelding

Er is vooralsnog geen enkele reden om ongerust te zijn. Toch?

Beste slaapkoppen (m/v),

Er lekte gisteren een rapport van een Britse parlementaire commissie uit. De Volkskrant schreef er over: “Een van de aanbevelingen luidt dat een nieuw overheidsorgaan in het leven wordt geroepen dat toezicht houdt op de inhoud van sociale media. Misbruik moet zwaar bestraft worden.”

Tezelfdertijd schreeuwde Guy Verhofstadt, de fractievoorzitter van de moederfractie van VVD en D66 in het Europees Parlement, ALDE, uit: “I will push the European Parliament to measures to clean up our internet and social media.”

Je kunt natuurlijk denken: ach, die Britten gaan toch uit de EU, het Europees Parlement is een tandeloze tijger en zolang we van ónze minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren niets horen over Nederlandse censuurmaatregelen, is er vooralsnog geen enkele reden om ongerust te zijn en kunnen we rustig gaan slapen nadat we weer een dag van het mooie weer hebben genoten.

Je kunt ook wél je verstand gebruiken.

Dan snap je wat ‘ze’ aan het doen zijn, nu internet ons toegang heeft verschaft tot alle ongefilterde informatie, dus ook de informatie die de overheid onwelgevallig is.

Doodeng.

Als je niet voor jezelf wakker wilt worden, doe het dan voor je (klein)kinderen.

Groet,

JanD

https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-a ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 22, 2018 2:04 am

via de mail...

Afbeelding

Onze politiek-correcte vijanden willen niets liever dan dat uw stem niet gehoord wordt.

Ze schaffen het referendum af en censureren conservatieve geluiden op sociale media.

En nu komen ze op ons af. Ik zal u vertellen hoe.

Cultuur onder Vuur zoekt een professionele e-maildienst, want we groeien zo hard dat we nu een half miljoen e-mails per maand sturen.

Ik had een bedrijf gevonden en wilde graag met ze in zee.

Tot het bedrijf (waarvan ik de naam niet noem, met het oog op een eventuele rechtszaak) opeens mailde:

"We laten geen raciaal gevoede retoriek op onze dienst toe omdat het spamfilters activeert en we ons merk niet willen verbinden aan polariserende inhoud zoals op jullie website staat."

Zo ver gaat politiek-correct links!

Wie opkomt voor eigen cultuur wordt van racisme beschuldigd en direct de deur uitgezet.

Ik laat me echter niet intimideren. Ik benader nu andere bedrijven die wél hun diensten willen leveren.

Ook heb ik besloten om de werving van nieuwe supporters voor Cultuur onder Vuur niet alleen maar op Facebook te doen.

Facebook beperkt ons bereik sinds december 2017, ondanks onze verhoogde inzet:

Afbeelding

Facebook heeft ons ook tijdelijk geblokkeerd nadat we kritiek gaven op de Turkse despoot Erdogan.

Ik wil daarom spreiden. Ik ga adverteren via andere kanalen, zodat de censuur op één kanaal ons geluid niet smoort.

Daarvoor heb ik uw hulp nodig.

Wilt u mij met een gift helpen om de politiek-correcte censuur te ontwijken en de Nederlandse cultuur te blijven verdedigen?

Klik hier

Er is een oorlog gaande. Een oorlog om de geest van Nederland.

Laten Nederlanders zich verder manipuleren en kleineren door de politiek-correcte elite, die hen keer op keer inpoeiert dat hun cultuur xenofoob, islamofoob en racistisch is?

Of worden Nederlanders wakker en komen ze in actie voor de verdediging van hun cultuur?

Ik weet zeker dat een grote meerderheid van de Nederlanders het laatste kiest.

Maar ze durven niet, want vertel maar eens in de lerarenkamer dat je rechts stemt...

Daarom wil ik de kastanjes uit het vuur halen.

Ik ga voluit actievoeren tegen de islamisering, tegen het multiculturalisme, tegen de afschaffing van Zwarte Piet.

En ik laat mij door politiek-correct links niet tegenhouden. U evenmin, dat weet ik zeker.

Vecht u daarom mee tegen deze verstikkende censuur.

Help ons de vele Nederlanders te bereiken die zich niet willen laten muilkorven door de mainstream media en politiek!

Klik hier

Ik ga verder met het gestaag uitbouwen van Cultuur onder Vuur.

Ik hoop daarbij van harte op uw hulp!

Met strijdbare groet,

Hugo Bos
Campagneleider Cultuur onder Vuur

P.S. Cultuur onder Vuur wordt gecensureerd door politiek-correcte internetbedrijven.

Daarom zet ik extra in op alternatieve kanalen om medestanders te werven voor onze acties.

Help mij vandaag nog bij de uitbouw van Cultuur onder Vuur met een gift!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 06, 2018 4:25 pm

Steeds meer Amerikanen stoppen met Facebook

Gepubliceerd: 06 september 2018

Afbeelding

Een groeiend aantal Amerikanen kiest ervoor om met het gebruik van het sociale netwerk Facebook te stoppen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Pew Research Center waarvoor Facebook-gebruikers tussen eind mei en midden juni ondervraagd werden.

Vier op de tien respondenten zeiden een 'Facebook-pauze' ingelast te hebben. Die afwezigheid op het sociale medium duurde bij deze mensen "meerdere weken of langer".

Een kwart van de Amerikanen zegt zelfs de Facebook-app verwijderd te hebben. Van de gebruikers tussen de 18 en 29 jaar, heeft zelfs 44 procent de app van de telefoon gewist.

In totaal heeft 54 procent van de ondervraagde gebruikers ervoor gekozen om de privacyinstellingen op Facebook te wijzigen.

Datamisbruik door Facebook
De vragen werden gesteld vlak nadat Facebook-topman Mark Zuckerberg door het Amerikaanse congres werd verhoord in verband met datamisbruik. Het databedrijf Cambridge Analytica had Facebook-informatie ingezet om psychologische profielen voor gerichte politieke reclame te maken.

In Nederland deed komiek Arjen Lubach in april een oproep om massaal met Facebook te stoppen. Daar gaven in totaal tienduizend Nederlanders gehoor aan.

Door: NU.nl

https://www.nu.nl/internet/5449427/stee ... ebook.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 26, 2019 2:42 am

Nepnieuws of Nepdemocratie

Geplaatst op 8 mei 2019

Afbeelding

Ja, ook ik grijp weer terug naar de 2e Wereldoorlog om duidelijk te maken waar censuur toe kan leiden. Ik maak een vergelijking met Kajsa Ollongren en Goebels en de doelstellingen van de EU en het Nazisme, om dat er overeenkomsten zijn. (Hoewel bij lange na niet zo extreem, maar wat niet is, lijkt te gaan komen). Noem het ‘Godwiniaans’, maar ik doel enerzijds op het verband tussen het beïnvloeden van het volk via woord en geschrift door de Nazi’s en het beïnvloeden van het volk via woord en social media, door de EU eufemistisch ‘nepnieuws’ genoemd bij monde van Europees Commissaris Mariya Gabriel.

Anderzijds vergelijk ik het streven van de Nazi’s (tenminste) naar een verenigd en antisemitisch Europa onder centraal bestuur (mede door kunstmatige demografische veranderingen te bewerkstelligen) en het beleid en de maatregelen van de EU, die ook een gewijzigde samenstelling van de EU-bevolking teweeg brengen en die óók tot meer antisemitisme leiden.

Afbeelding

Goed, vanwaar deze lange intro? Wel, een censuurvoorval van vandaag waarbij een Tweet (door de censuurmaatregelen die de EU aan ‘social media’ als Google, Facebook en Twitter oplegt) met de volgende tekst van Bart Nijman werd geblokkeerd: “Ik ben normaal ook altijd voor thuisblijven, om dat antidemocratische nepparlement van graaiers, gekken en uitgerangeerde alcoholisten niet te legitimeren met een stem. Maar #ItsTime voor een populistische dreun tegen die dronkemanskoppen. Lekker eurosceptisch stemmen 23 mei dus”. Deze anti-EU opvatting is dus door een EU-maatregel gecensureerd. Een ludiek gevolg is dat door een ieder die zich bij deze censuur betrokken voelt het gecensureerde bericht duizenden keren is geretweet. Maar, dit komt dus dicht bij huis en Ollongren is – in lijn met de EU- een voorstander van het bestrijden van ‘nepnieuws’, dus juist voor dit soort censuur. Vandaar de lange intro en het verband met het vervloekte Nazisme.

Het censuurprobleem speelt heden ten dage niet alleen in landen onder (post-)communistisch of islamitisch dictatorschap, maar nu ook in de Westerse wereld. Ook Trump schaart zich in deze achter Voltaire (“I Disapprove of What You Say, But I Will Defend to the Death Your Right to Say It”) met “Ik heb liever fake nieuws zoals CNN dan dat iemand – inclusief socialisten en liberalen of wie dan ook – wordt gestopt en gecensureerd” en “Het wordt erger en erger voor Conservatieven op sociale media! Hoe is het mogelijk dat James Woods (en vele anderen), een sterke maar verantwoordelijke Conservatieve stem, van Twitter is verbannen?”

Afbeelding

Uit dit alles blijkt dat het van groot belang is bij de komende stembusgang het advies van Nijman op te volgen, willen wij de koloniale machtsuitoefening van de EU ten aanzien van de lidstaten een halt toe te roepen. Binnen dit kader valt de onafhankelijkheidsstrijd van Groot Brittannië alleen te bewonderen. Niks Brexit, onafhankelijk worden van een dictatoriaal bestuur. Want wie wil nu een stelletje, democratisch oncontroleerbare dronkaards o.m. laten bepalen dat: een Poolse werknemer in Nederland na 1 dag werk al een WW-uitkering op Nederlands niveau moet krijgen, dat onze innovatieve pulsvisserij wordt verboden en dat de islam moet worden verheerlijkt?

Een Europese handelsunie oké, da’s verstandig. Maar een toekomst onder bestuur van de EU die onze mooie Nederlandse cultuur en economie wil egaliseren door vermenging met de zeer corrupte culturen en de sociale achterstanden van de Knoflooklanden is dom en naïef. Dus, stop de censuur, stop Ollongren, stop de EU met haar koloniale beleid en herwin onze onafhankelijkheid. En dus ook; legitimeer de EU niet met uw stem, want democratisch valt de strijd voor autonomie niet te winnen of indien u de democratische krachten hoger inschat dan ik; eurosceptisch stemmen.

Update

Door: Peter Rissing

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/08 ... emocratie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 30, 2019 11:52 pm

Censuur en spionage op internet

Geplaatst op 30 mei 2019

Afbeelding

Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om tips te geven aangaande censuur en spionage op het internet. Ik heb geprobeerd om u wat achtergrond informatie te geven waarom bepaalde stappen nodig zijn en hoe u wordt bespioneerd. Overigens heb ik geen bronvermeldingen bij mijn verhaal gezet, maar over ieder feit dat ik heb genoemd is genoeg informatie op internet te vinden. Mocht u niet zijn geïnteresseerd zijn in de achtergronden, dan kunt u onder aan de pagina een samenvatting vinden van de software en instellingen die nodig zijn om u veilig op internet te bewegen.

De overheid (met name D66) en de EU staan te popelen om het internet onder controle te krijgen om platformen zoals de fantastische site van Dhr. Bron uit te schakelen. Allereerst wil ik graag kort ingaan op hoe deze censuur en spionage te werk gaat en daarna zou ik graag tips willen geven om u hiertegen te weren.

Het internet is een open platform. De protocollen moeten aan open standaarden voldoen en bedrijven hebben diverse keren geprobeerd om deze standaarden te ondermijnen. Het doel van deze ‘propriatary’ standaarden was het opdringen van technieken aan de eindgebruiker, zodat ze gedwongen werden producten van de eigenaar te kopen.

Microsoft heeft lange tijd een monopoliepositie gehad met zijn browser die standaard werd meegeleverd met zijn Windows besturingssysteem. Het bedrijf probeerde middels deze machtspositie eigen standaarden op te dwingen, zodat ze een monopolie op het internet kregen en iedereen werd gedwongen zijn besturingssysteem te gebruiken.

Open standaarden en open source software is een doorn in het oog van grote bedrijven en overheden. Microsoft noemde open source kanker en de Amerikaanse overheid heeft tot voor kort de ontwikkeling en gebruik van versleuteling zwaar bestraft.

Internet is een enorm netwerk van gebruikers en aanbieders van diverse diensten. De enige manier waarop internet gereguleerd kon worden, was door aanbod te centraliseren en te controleren. De populariteit van diensten van Google, Facebook, Twitter, Amazon en Ebay hielpen daarbij enorm. Veel technologiegiganten bleken ook nog eens gevoelig voor linkse politieke standpunten en waren bereid om hun technieken in te zetten om bijvoorbeeld verkiezingen te beïnvloeden.

Hoe gaan deze diensten te werk?
Gebruikers wordt het gemakkelijk gemaakt om deze diensten te gebruiken. Vaak zijn ze gratis en men wordt wijsgemaakt dat men niet zonder deze diensten kan. Omdat deze diensten gratis zijn, is de gebruiker het product dat geld in het laatje brengt.

Laten we als voorbeeld Google nemen: u meldt zich aan en er wordt u een gratis e-mail dienst, online office pakket, zoekmachine, videoplatform en sociaal netwerk ter beschikking gesteld. Om deze diensten optimaal te kunnen benutten, wordt u aanbevolen een Android telefoon aan te schaffen en Google’s Chromium browser te installeren.

De diensten werken inderdaad super, maar u krijgt twijfels over uw privacy, met name nadat bekend wordt dat Google hielp om Clinton aan haar presidentschap te helpen, een afluistersysteem opbouwt in China en zoekresultaten verpersoonlijkt om zo uw mening te manipuleren.

Google verkoopt u een telefoon waarop Google diensten staan voor geïnstalleerd. Aan dit softwarepakket is een stuk software toegevoegd dat continu informatie over uw locatie, beweging en wie weet wat meer naar Google stuurt. Onderzoekers hebben ontdekt dat dit altijd gebeurt, zelfs wanneer u uw toestel in vliegmodus heeft.

Google weet dus waar u uithangt, hoeveel stappen u per dag zet, en dan komt uw surfgedrag. Zij zien wat uw interesses zijn, op welk moment van de dag u waar mee bezig bent en wat u allemaal bezighoudt. Google heeft toegang tot uw telefooncontacten, leest uw e-mails mee en weet daardoor precies met wie u omgaat en welke informatie u met hen deelt. Google, Facebook, Amazon en Co. kennen u wellicht beter dab u zelf en door hun diensten te gebruiken hebben ze een perfect profiel van u samengesteld.

Ooit werd deze vorm van spionage gebruikt om gericht te adverteren, maar omdat deze bedrijven allemaal voldoen aan de Patriot Act is nu bekend dat ze deze informatie ook aan overheden doorspelen.

Dat u reclame over boeken krijgt voorgeschoteld, omdat Google weet dat u regelmatig een boek koopt bij Bol.com, zal u worst zijn, maar het wordt anders als Facebook meldt dat ze inmiddels in staat is een verkiezing tot 20% te beïnvloeden door haar gebruikers links verkiezingsmateriaal voor te schotelen dat past bij hun interesses.

Waartoe zijn deze bedrijven technisch in staat en hoe kan ik voorkomen dat ik nog langer slachtoffer van hen ben?
De technische mogelijkheden zijn, mede door de open standaarden, vrij beperkt. Op het internet wordt u gevolgd door cookies, scripts en uw browser. Over de Microsoft browser kunnen we maar beter kort zijn en Google’s Chrome was een fantastisch project, maar bevat nu Google spyware. Technici hebben bijvoorbeeld ontdekt dat deze browser van buitenaf uw webcam en microfoon kan inschakelen. Alleen Firefox en Bravo browser zijn redelijk veilig. Firefox is verreweg de beste keuze, omdat deze browser open source is en al lang zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Open Source betekent dat iedereen de scripts waaruit de software is opgebouwd kan bekijken en kan verbeteren. U moet niet denken dat hier alleen een stel nerds aan werkt, door de licentie kiezen ook grote universiteiten, instellingen en bedrijven voor deze software variant en zijn zij constant bezig om de software te verbeteren.

Goed. U kiest ervoor om alleen nog met Firefox op internet te gaan, maar hoe beweeg ik mij daar vrij zonder dat ik wordt bespioneerd? Allereerst dient u de plugin NoScript te installeren. Dit kan via ‘instellingen’, ‘Addons’. Gaat u na de installatie op internet, dan valt het op dat sites veel sneller laden maar soms nog maar haperend werken. Dit komt omdat NoScript software, welke niet bij de website die u bezoekt horen, blokkeert. U kunt, per website, scripts toestaan en dit is even een klus, maar de instellingen blijven behouden en binnen de kortste keren is alles geconfigureerd. Het zal u ineens opvallen hoeveel sites vage scripts uitvoeren waarbij de naam Google en Facebook opvallend vaak voorkomt. U wordt dus overal op internet door deze technologiegiganten gevolgd, ondanks het feit dat u daar geen toestemming voor heeft gegeven. Mocht u, net als ik, geen Facebook account hebben, dan betekent dit niet dat zij geen data over u verzamelen. Ook al heeft u hen daar nooit toestemming voor gegeven.

Mocht een website geen informatie lekken naar Facebook, Google en Co. dan zijn er nog cookies. Cookies zijn onschuldige bestanden die website voorkeuren opslaan. Als u de site opnieuw bezoekt, hoeft u geen instellingen te veranderen, de site weet wie u bent en kent uw voorkeuren. Google, Facebook en Co. is het een doorn in het oog dat er websites bestaan die geen informatie naar hen lekken en om dit op te lossen stelen ze de informatie uit deze opgeslagen cookies zodra u weer een website bezoekt die hun scripts wel uitvoert.

Een andere instelling om veilig te surfen, is dus het verwijderen van cookies, waarbij u uitzonderingen kunt maken voor websites waarvan u de instellingen wel wilt behouden. Dit kan via ‘instellingen’, ‘voorkeuren’, ‘privacy en beveiliging’ en daar vinkt u de optie ‘cookies verwijderen bij het afsluiten van Firefox’ aan.

We zijn nu al een eind op weg om spionage op internet te voorkomen. Er zijn nog 2 Add-ons die ik u kan aanbevelen en dat zijn ‘HTTPS Everywhere’ en ‘uBlock Origin’. Add-ons installeren gaat via menu en ‘Add-ons’.

U beweegt zich nu een stuk veiliger op internet, maar een van de belangrijkste bronnen van informatie zijn uw e-mail en uw zoekresultaten.

Een goed en veilig alternatief voor de zoekmachine is DuckDuckGo. Het logo van de site ziet er misschien wat vreemd uit, maar de zoekmachine werkt verrassend goed en geeft vaak betere zoekresultaten dan de Google zoekmachine. De site slaat geen gegevens van u op en de resultaten zijn dus ook niet persoonsgericht c.q. worden niet door een onderneming of partij beïnvloed. U kunt deze zoekmachine als standaard instellen onder ‘menu’ / ‘voorkeuren’ / ‘zoekmachine’.

Daarnaast zult u op zoek moeten naar een veilig alternatief voor gmail, outlook mail, yahoo mail etc. Het bekendste alternatief op dit moment is Protonmail. Die biedt een gratis dienst aan, maar voor een klein bedrag per jaar heeft u dezelfde opties als bij de dienst die u gewend was. Waarom moet u ervoor betalen? Omdat Protonmail u geen reclame aanbiedt en dus geen andere inkomsten genereert.

Let erop dat de aanbieder uw mail encrypt en het liefst open source software gebruikt. Als uw e-mail account encrypted is, heeft niemand zonder wachtwoord toegang tot uw mailaccount. Dit was tot voor kort een doorn in het oog van de Amerikaanse overheid en zal in de toekomst ook een doorn in het oog zijn van D66-figuren. Als u uw email account opheft, dan zijn de bestanden op de server van de aanbieder dusdanig sterk versleuteld dat niemand toegang kan krijgen. Een aanbieder als Protonmail wist zelfs alle gegevens als u uw account opheft. Bij het omschakelen van een E-mail provider kunt u uw email van uw oude dienst laten doorsturen. Zo kunt u langzaam iedereen op de hoogte brengen van uw nieuwe email account. Of u houdt de oude dienst aan voor reclame en onbelangrijke zaken.

Het enige dat overblijft, is een veilige, versleutelde berichtendienst om met uw geliefden en vrienden te communiceren zonder dat een overheid of groot bedrijf meekijkt. Hiervoor kan ik Signal aanraden. Signal is ook open source en biedt een sterk versleutelde communicatiedienst aan die via een app op uw eigen telefoon/computer loopt. Omdat u alleen de software van Signal gebruikt, die op uw eigen apparaat draait, is deze dienst gratis.

De bovengenoemde tips zijn voor iedereen toepasbaar ongeacht welk apparaat of besturingssysteem u gebruikt.

Wilt u in uw vrijheid nog een stap verder gaan dan heb ik nog twee goede tips voor u.

De eerste tip is uw besturingssysteem. De meeste mensen denken dat er twee gebruiksvriendelijke besturingssystemen bestaan: Windows en Apple. Er is een besturingssysteem dat veel vriendelijker, sneller en veiliger is en dit is gebaseerd op Linux. Apple’s besturingssysteem is overigens zeer nauw aan Linux verbonden, maar daar ga ik nu niet op in.

U kunt Linux eerst naast Windows of Apple installeren of uittesten door het vanaf een USB-stick te starten. Helaas is er een oerwoud van Linux systemen (distributies) ontstaan, maar zeer gebruiksvriendelijk en goed ondersteund zijn de distributies die onder Canonical’s Ubuntu vallen. U kunt kiezen uit meerdere ‘gebruikers interfaces’, vrij vertaald hoe het beeldscherm er uit ziet.

Zelf kan ik de volgende distributies aanbevelen:

KDE Neon https://neon.kde.org/
Linux Mint https://linuxmint.com/
of Ubuntu zelf: https://www.ubuntu.com/download/desktop

De keuze is meer een kwestie van ‘smaak’. Alle gebruikersinterfaces hebben vele opties om knoppen, gadgets en menu’s te veranderen, waardoor u bijvoorbeeld de Windows of Apple gebruikersinterface exact kunt nabouwen.

Alle distributies komen standaard met Firefox, een E-mail programma, een compleet Office pakket en een ‘app store’. App Stores waren overigens al lang aanwezig in diverse Linux distributies en dit idee is later door Apple en Windows overgenomen.

In de App Store vind u programma’s om video’s of foto’s te bewerken, notities te maken, spellen, etc., etc. Veel open source programma’s werken nog beter dan hun betaalde variant. Zo gebruiken filmstudio’s en grote omroepen open source videobewerkingssoftware en zijn zij daarom verplicht om hun veranderingen aan het project beschikbaar te stellen.

Een volgende stap die u kunt overwegen om uw veiligheid te verbeteren, is een moeilijker stap: rooten van uw telefoon. Als u een Android telefoon bezit, is het veelal mogelijk om het besturingssysteem Android te vervangen met een volledig open source versie. Op internet is voor vrijwel iedere telefoon informatie te vinden hoe u Google’s Android vervangt door de open source versie van het besturingssysteem. Let daarbij wel op dat u, als u een fout maakt, uw toestel kunt bricken. Dit betekent dat de installatie is mislukt en uw telefoon onherstelbaar is beschadigd.

Mocht u uw telefoon rooten en hierop een open source versie van Android installeren, dan heeft u vaak een nieuwere versie dan degene die de fabrikant installeert. Let erop dat u geen Google apps (Gapps) installeert: dan bent u weer terug bij af. Na de installatie kunt u al uw apps installeren door de pakketten (apk’s) direct via internet te downloaden en niet via een app store.

Een goede website is: https://apkpure.com/. Deze website stelt apps uit Google’s app store ter beschikking via een normale download. Het enige nadeel is dat u zelf verantwoordelijk bent voor het bijwerken van uw apps. Maar omdat u geen Google diensten meer heeft geïnstalleerd, kan Google uw zoekgedrag, bewegingen etc. niet meer volgen.

Een korte samenvatting:
Om veilig op internet te surfen heeft u Firefox nodig. U gaat naar het menu / Add-ons en installeerd de volgende Add-ons: NoScript, HTTPS Everywhere en uBlock. U gaat naar Menu / Voorkeuren en schakelt onder veiligheid de optie ‘Cookies verwijderen na afsluiten’ in.

U verandert van E-mail provider (bijvoorbeeld Protonmail).
U stelt uw standaard zoekmachine (Menu / Voorkeuren / Zoeken) op DuckDuckGo in.
U installeert Signal messenger op uw telefoon/desktop/laptop en communiceert niet meer met messengers van de grote aanbieders.

Eventueel kunt u eens een Linux distributie uitproberen. Allereerst heeft u een USB-stick nodig en een programma om Linux op deze stick te installeren.

Unetbootin https://unetbootin.github.io/ is zeer eenvoudig te gebruiken. Vervolgens download u een Linux distributie:

KDE Neon https://neon.kde.org/

Linux Mint https://linuxmint.com/ of Ubuntu zelf: https://www.ubuntu.com/download/desktop

En na opnieuw opstarten, kiest u ervoor om via de USB-stick op te starten en kunt u uw Linux Distro eerst eens uitproberen.

https://overstappen2linuxmint.files.wor ... p_usb3.pdf

Eventueel root u uw Android telefoon en installeert u een Android versie zonder Google apps.

Door: “Bezorgde Burger”

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/30 ... -internet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20412
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor King George » Vr Mei 31, 2019 1:23 pm

Geert Wilders is (tijdelijk) gecensureerd geweest op twitter vanwege de waarheid over D'66 te durven spreken.

Afbeelding

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/block-twitter-bant-geert-wilders-vanwege-haatzaaiende-anti-d66-tweet/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 17, 2019 1:56 am

Trump: Google pleegt mogelijk verraad door meewerken aan totalitair controlesysteem China

Posted on 16/07/2019

Afbeelding

Google pest vrouwelijke tech ingenieur weg omdat ze tegenstander was van het ‘Dragonfly’ samenwerkingsproject met China

De aandelen van Alphabet, moederbedrijf van Google, doken vandaag eventjes licht in de min nadat president Trump zich in een tweet achter miljardair tech investeerder Peter Thiel schaarde, die schreef dat Google zou moeten worden onderzocht wegens het mogelijk plegen van landverraad. Thiel wees op het feit dat Google samenwerkt met de Chinese overheid bij het opzetten en verder uitbouwen van een totalitair digitaal controle systeem, dat later ook in de VS en Europa zou moeten worden uitgerold (ook al wordt dat nog door niemand hardop toegegeven).

‘Miljardair tech investeerder Peter Thiel gelooft dat Google onderzocht zou moeten worden wegens verraad. Hij beschuldigt Google ervan samen te werken met de Chinese regering. Een geweldige en briljante vent die hier meer vanaf weet dan wie dan ook. De regering Trump gaat ernaar kijken!’ twitterde de president. (1)

Spionage of propaganda?
Thiel en Trump zullen ook de veronderstelde ‘spionage’ software en hardware van de Chinese tech gigant Huawei in gedachten hebben. Huawei en de Chinese overheid hebben deze aantijgingen altijd heftig ontkend. Harde bewijzen van deze ernstige beschuldigingen zijn tot op heden niet geleverd.

Onafhankelijke analisten vermoeden dan ook dat deze zogenaamde ‘spionage’ enkel propaganda is en deel uitmaakt van de handelsoorlog die tussen Amerika en China is uitgebroken. Indicatie: De Britse overheid heeft inmiddels geoordeeld dat het niet nodig is Huawei te weren of van samenwerking uit te sluiten.

Zoals velen weten is het juist het Amerikaanse Google dat zonder toestemming massaal zijn gebruikers bespioneert. In juli 2018 erkende het bedrijf na vragen van Amerikaanse senatoren dat minimaal 379 apps van ‘derde partijen’ toegang hebben tot uw persoonlijke Gmail account(s). Daarbij gaat het niet enkel om uw emailadres en persoonsgegevens, maar zelfs om uw wachtwoorden en de inhoud van uw emails (4).

Grote zorgen politici en medewerkers Google over koers van het bedrijf
Deze groep van 16 Republikeinse en Democratische parlementariërs eisten tevens uitleg van Google over het meewerken aan het totaal afbreken van de vrijheid van meningsuiting en het onderdrukken en bestraffen van niet politiek-correcte stemmen, niet alleen in China, maar ook in de VS (en daarmee automatisch ook Europa).

1400 medewerkers van Google ondertekenden een brief aan de directie waarin zij hun grote zorgen uitspraken over de (extreemlinkse) antidemocratische koers van het bedrijf, en het feit dat het ‘Dragonfly’ samenwerkingsproject met de Chinese overheid zolang geheim gehouden werd. Vijf mensen zouden er zelfs ontslag om hebben genomen. (2)

Eén van de organisatoren van de massale ‘walk out’ in november vorig jaar, tech ingenieur Meredith Whittaker, is na maandenlange pesterijen uiteindelijk opgestapt bij Google. Whittaker was één van de meest uitgesproken tegenstanders van het Dragonfly project en andere (AI = kunstmatig intelligente) controlesystemen, en had het tevens gewaagd om de leiding van het bedrijf te bekritiseren wegens het uitblijven van maatregelen om vrouwelijke werknemers beter te beschermen tegen discriminatie en seksuele intimidatie. (2)

Google manipuleert zoekresultaten
Twee ‘tech’ verslaggevers van de Wall Street Journal onthulden in het najaar van 2018 een ‘incident’ waarbij Google werknemers in interne emails openlijk overlegden over het manipuleren van de zoekmachine. Met name conservatieve artikelen en berichten waarin positief over Trump wordt gesproken, of juist negatief over massa immigratie en de islam, zouden met bepaalde algoritmes opzettelijk door Google worden onderdrukt, zodat ze niet of heel laag in de zoekresultaten verschijnen.

Rond dezelfde tijd lekte een video van een topvergadering bij Google uit, waarin leidinggevende managers zich geschokt toonden na de overwinning van Donald Trump, en dat terwijl men er juist alles aan had gedaan om de campagne van Hillary Clinton te promoten en ook in de zoekresultaten zo vaak en positief mogelijk op de voorgrond te zetten. (3)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Russia Today
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... eem-china/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 19, 2019 1:26 am

Hongarije zet zich schrap tegen censuur

Geplaatst op 18 augustus 2019

Afbeelding

Onderzoek naar democratisch begrip van sociale media

Voor alle links-groenen in de EU, van Angela Merkel tot Jean-Claude Juncker, is Hongarije een groot vijandbeeld geworden sinds minister-president Viktor Orbán zich openlijk opstelt tegen de beslissingen uit Berlijn, die formeel uit Brussel verkondigd worden. Of het nu de opname van “vluchtelingen” is, het benadrukken van patriottische waarden of een politiek die het gezin als middelpunt van de samenleving beschouwt – dat alles komt in het linkse kamp helemaal niet goed aan. En dan ook nog de niet onaanzienlijke rol van Hongarije in de Visegrád-groep van de EU-kritische landen Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen, die deze EU, zo corrupt en links-groen ze is, gewoon niet willen en hun volkeren niet aan willen doen.


En dan is men er in Berlijn/Brussel als de kippen bij om Hongarije te demoniseren en – net zoals bij de “boze” Polen – tekortkomingen in de rechtsstaat en de democratie te ontdekken, mede door het feit dat Orbán de door Soros gecontroleerde Central European University zijn land uitgooide, omdat die subversief optrad tegen Hongarije. De grote instemming in de bevolking geeft hem in ieder geval gelijk.

De Hongaarse minister van Justitie, Judith Varga (op de foto boven samen met Viktor Orbán), zet nu aan tot een tegenactie tegen de Hongarije vijandig gezinde EU-landen. Ze kondigde, heel toepasselijk op haar Facebook-pagina, aan een onderzoek naar de censuur van sociale media in Hongarije en de rest van Europa op gang te brengen.

“Eigenlijk zou het de taak van de sociale media zijn om maatschappelijke processen en verkiezingen niet zelf actief te beïnvloeden, maar in plaats daarvan worden commentaren gecensureerd op ideologische basis. En als dat eenmaal is gebeurd, dan zouden deze sociale media desbetreffende regelingen op democratische basis moeten accepteren”, aldus Varga.

Dat dit in Europa bittere noodzaak is, tonen de stappen van de West-Europese regeringen aan. In Frankrijk kondigde de regering van Macron aan om zoekmachines zoals Google ertoe te dwingen “hate speech” weg te censureren . In Duitsland is zoals bekend eenzelfde beeld te zien, dat eerder aan Noord-Korea dan aan democratie herinnert. Artikel 5 van de Grondwet over vrije meningsuiting en het uitsluiten van censuur is bijvoorbeeld bij Facebook al lang buiten werking gesteld, want daar worden niet regerings-conforme meningen uit het patriottische kamp massaal gecensureerd. De truc ziet er zo uit, dat er voor de sociale media straffen van tot € 50 miljoen dreigen wanneer “hete speech” niet weg gecensureerd wordt. Wat “hate speech” is, wordt dan zelf vastgelegd of door linkse instellingen besloten.

Er is dus ook in Duitsland veel te doen voor de Hongaarse minister van Justitie.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/18 ... n-censuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 04, 2019 10:36 pm

Eindelijk: Duitse rechter sloopt Facebook-censuur, kritiek op ‘vluchtelingen’ mag gewoon van wet

4 december 2019

Afbeelding

Rechter: ‘U wilde uitdrukking geven aan uw angst, zo gaat dat bij openbare meningsvorming’

Facebook heeft van een Duitse rechter opdracht gekregen om het account van een Duitse gebruiker vrij te geven. De 52-jarige man was geblokkeerd, omdat hij vorig jaar had geschreven dat vluchtelingen in Duitsland “hun messen zojuist geslepen hebben”. Dat valt echter onder de vrijheid van meningsuiting, heeft een rechtbank in München besloten.

Volgens Facebook had de man de gebruikersregels overtreden. Hij suggereerde met zijn bericht dat alle vluchtelingen klaarstaan om geweld te gebruiken, aldus het platform. De rechter was het daar niet mee eens: “U wilde uitdrukking geven aan uw angst. Zo gaat dat bij openbare meningsvorming.”

De gebruiker was verrast. Hij was ervan uitgegaan dat Facebook in het gelijk zou worden gesteld. De post was “zeker niet mijn beste prestatie”, zegt hij, maar de man vindt dat Facebook zich schuldig maakt aan “een complete censuur”.

Anp

https://tpo.nl/2019/12/04/eindelijk-dui ... aring_mini
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor silkyboxershortXL » Za Dec 07, 2019 4:37 pm

Terwijl het Amazing Polly filmpje vandaag geplaatst en nog maar een uur op YT staat is het al verwijderd. Ze zal wel te dicht op de huid zitten van bepaalde lieden.
Filmpje over opinie vorming van de massa's
Inmiddels is het filmpje weer terug op YT:

https://www.bitchute.com/video/-3KrVLsOO50/
All the world’s a stage, and they want you to believe their story is real. I give you some examples of faked reports that led us to war and then I introduce very unlucky people who were at multiple tragic events. I move on to one example of why they tell stories and then show you a theory as to how they are able to do it.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 29, 2020 3:51 am

Bingo! Trump legt de Big Tech aan de ketting

Door Hannibal · 28 mei 2020

Afbeelding

Brekend nieuws. Zojuist werd bekend dat president Trump heeft besloten de Amerikaanse Big Tech aan banden te leggen.

Het wachten is nu op gegil van onze landelijke media over censuur. Dat zal tegenvallen, het is juist de censuur zoals Trump die eerder deze week aan den Twitter ondervond die de stoot lijkt te hebben gegeven tot wat al in de pijplijn zat (zoals ik gisteren berichtte).

Vandaag werd er al tot in details gesproken over wat mogelijk komen ging, en dat lijkt nu inderdaad te gebeuren staan.

Fox reporter Edward Lawrence claims that the order will “examine the legal protections” enjoyed by these companies, suggesting that the administration will also lay out its legal rationale for regulating speech on these platforms in this way.

Dat Twitter na het labellen van de tweets van Trump gisteren besloot ook tweets van enige Chinese topofficials met rerugwerkende kracht van een stickertje te voorzien (ook daar razende reacties oogstend), vermocht al niet meer te helpen. Het platform heeft haar hand overspeeld, en zal nu met de rest van de Big Tech de gevolgen moeten dragen. Het is dan ook niet slim om de aandacht zo nadrukkelijk op je te vestigen van een overheid die hoe dan ook verlegen zit om iets om de aandacht van Corona af te leiden:

...President Trump just confirmed that he will be rolling out his administration’s agenda for regulating speech on American social media platforms on Thursday – and will probably make a show of it, to keep the news media focused on his latest culture war, and less about the growing coronavirus death toll.

Klaarblijkelijk stond alles voor deze actie al klaar, en werd gewacht op een goede aanleiding. Het labellen van de tweets van Trump (er was eerder al aan de mogelijkheid gerefereerd door het bedrijf) was het gedroomde moment.

Dat ze dit bij FaceBook beter beseft hebben dan de Trump hatende gnoom die bij Twitter aan de leiding van de correctiedivisie staat, was al merkbaar door een prompt mediaoffensief vandaag van Facebook-baas Zuckerberg:

Facebook CEO Mark Zuckerberg has embarked on a round of interviews with cable news – ostensibly to discuss Facebook’s new Work From Home policy – where he castigated Twitter CEO Jack Dorsey for voluntarily transforming Twitter into an “arbiter of truth”.

Asked to comment in Twitter’s decision to tag two Trump tweets as “misinformation” by CNBC’s Andrew Ross Sorkin, Zuckerberg replied that

“I don’t think that Facebook or internet platforms in general should be arbiters of truth... Political speech is one of the most sensitive parts in a democracy, and people should be able to see what politicians say.”

Maar het was dus al te laat. CNN citeert Trump’s executive order, waarin naar verluidt Twitter en Facebook bij name worden genoemd:

“In a country that has long cherished the freedom of expression, we cannot allow a limited number of online platforms to hand-pick the speech that Americans may access and convey online,” the draft order says. “This practice is fundamentally un-American and anti-democratic. When large, powerful social media companies censor opinions with which they disagree, they exercise a dangerous power.”

De aandelenkoersen van beide bedrijven stortten prompt in:

Afbeelding
Afbeelding

Dit is ook nog eens een gevecht dat de media niet negeren kunnen. Een gevecht waarin Trump ook kan demonstreren welk een enorm krachtenveld al jaren tegen hem samenspant. En het zal voor de Amerikaanse MSM vrijwel onmogelijk zijn er niet over te berichten, wat ook henzelf weer in de schijnwerpers brengt – waarbij je er van uit kunt gaan dat Trump gedurende veel interviews hierover plotselinge zijsprongen zal maken naar Obamagate, de zaak Flynn en de strapatsen van de leiding van de FBI tussen 2015 en 2018. Allemaal zaken waarvan de Amerikaanse MSM nog steeds pogen het deksel er op te houden.

De populariteit van de leiding van Twitter zal er in de Amerikaanse MSM niet op vooruit gaan.

Zelf zie ik er naar uit om de tweets van Martin Bosma in onze eigen Twitterfeed weer te kunnen lezen zonder dat Twitter er schijnheilig bij vermeldt dat ‘het ons niet alles kan laten zien’. Er is meer censuur om u heen dan u vaak in de gaten hebt. Alleen daarom al zal dit een mijlpaal betekenen. En al zal Twitter het eerste doelwit zijn; wat Trump hier doen gaat zal ze allemaal treffen: Twitter, Google, YouTube, Facebook en de kleintjes.

En in het spoor hiervan zullen ook de Europese censuurwetten opnieuw ter discussie komen te staan, mogen we hopen. Het is een slechte dag voor het fakenieuws-concept.

http://verenoflood.nu/bingo-trump-legt- ... e-ketting/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 29, 2020 9:45 pm

Trump ondertekent decreet: Twitter, Facebook & Co. verantwoordelijk bij censuur

Geplaatst op 29 mei 2020

Afbeelding

Online-netwerken dienen in de VS meer juridisch gecontroleerd te worden. De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende een desbetreffend decreet. Trump wil consequenties zien voor het feit dat Twitter, Facebook en Google News censureren, becommentariëren en verwijderen.

De actuele veroorzaker van de maatregel is Twitter, die voor het eerst twee tweets van de president misleidend had genoemd.

Trump motiveerde zin stap met de beschuldiging dat de exploitanten van de platforms niet “neutraal” zouden ageren, maar een “politiek activisme” zouden bedrijven. Het zou er om gaan “de vrijheid van meningsuiting tegen een van de ergste gevaren te verdedigen”. Tot nu toe zouden online-diensten de “onbeperkte macht tot censuur hebben”. Dat zou zo niet verder mogen gaan.

Online-diensten dienen weer verantwoordelijk te worden gesteld voor inhouden
Trump en andere Republikeinse politici beschuldigen Twitter, Facebook & Co. er al lange tijd van vooringenomen tegenover conservatieve krachten en standpunten te staan. Door het decreet dient de bescherming van de ondernemingen tegen strafvervolging vanwege op hun netwerken gepubliceerde inhouden opgeheven te worden.

Dit uitsluiten van verantwoordelijkheid voor online-netwerken was in het begin van het internettijdperk ingevoerd om de mogelijkheid van de vrije meningsuiting te bevorderen. Dit moest voorkomen dat de netwerk- en platformexploitanten, net zoals de exploitanten van telefoonnetwerken of de post, niet verantwoordelijk gemaakt kunnen worden voor de inhouden van de gebruikers, omdat ze daar geen invloed op hebben.

Bij het desbetreffende wetpakket werd er van uitgegaan dat de exploitanten de inhouden niet beoordelen, becommentariëren of redactioneel bewerken. Maar wegens omstreden inhouden verwijderde bijdragen, commentaren van het netwerk op of onder bijdragen van gebruikers, of de verwijdering van bepaalde bijdragen, omdat ze zich bijvoorbeeld te kritisch met de vaccinpolitiek bezighouden, zijn tegenstrijdig aan de intentie van de wet.

Persconferentie
Op een persconferentie in het Witte Huis, gepubliceerd op Fox News, leggen Trump en minister van Justitie William Baar het decreet uit, waarmee de uitsluiting van verantwoordelijkheid voor platforms die censureren of bijdragen van hun gebruikers redactioneel bewerken, moet worden opgeheven. Netwerken die niet ingrijpen in de vrijheid van meningsuiting, hoeven daarom ook niet bang te zijn dat het “privilege van niet verantwoordelijk zijn” van hen wordt afgepakt.

Democraten en linkse organisaties protesteren
Het is omstreden of de president überhaupt de volmacht heeft om internetaanbieders per decreet te reguleren. De organisatie ACLU beschuldigde Trump van een “ongrondwettelijk” optreden. Hij zou dreigen met bestraffing van ondernemingen die hem “niet bevallen”.

De verordening moet de passage van een wet uit 1996 modificeren. Deze geeft Twitter, Facebook & Co. tot nu toe immuniteit tegen juridische vervolging, die eveneens betrekking heeft op de publicatie van inhouden door derden op hun platforms. Het is de ondernemingen ook toegestaan om inhouden op hun platforms te modereren, echter alleen maar om inhouden te verwijderen die duidelijk in strijd zijn met de wet (kinderpornografie, mensenhandel, drugshandel, enz.).

Senator Ron Wyden van de oppositionele Democraten beschuldigde Trump ervan de exploitanten van de online-netwerken te willen “intimideren”. Hij nam de wet uit 1996 onderhanden, omdat deze “het recht van de ondernemingen beschermt zijn leugens niet te dulden”.

Chef van Facebook vertelt niet de hele waarheid
De chef van Facebook, Mark Zuckerberg, zei op Fox News over het optreden van Trump dat het volgens hem niet de juiste reactie zou zijn wanneer een regering “besluit een platform te censureren, omdat ze zich zorgen maakt over het thema censuur”. Zuckerberg benadrukte ook dat zijn onderneming in tegenstelling tot Twitter de “het checken van feiten” van politieke boodschappen zou mijden. Wat echter niet overeenkomt met de waarheid, want Facebook laat berichten beoordelen en account verwijderen. Wanneer bijvoorbeeld de door Facebook ingezette dienst “Correctiv” berichten of meningen als fout beoordeelt, worden deze door Facebook verwijderd of geblokkeerd.

Facebook, Twitter en andere internetfirma´s ondernemen al enige tijd meer inspanningen om berichten die zij als valse informatie en samenzweringstheorie beoordelen van hun sites te verbannen. Ze reageren daarmee o.a. op wettelijke voorschriften zoals de Duitse netwerkdoorzoekingswet, die de bandbreedte van toegestane meningsuitingen beperkt.

Trump blijft eerst gebruikmaken van Twitter
Trump zelf is een uitermate intensieve gebruiker van Twitter en heeft daar 80 miljoen volgers. Zijn verontwaardiging over het feit dat de dienst nu twee van zijn berichten voorzag van links naar de mening van kranten van politieke tegenstanders, was voor hem geen aanleiding om af te zien van het gebruik van Twitter – zijn aanvallen op Twitter deed hij grotendeels via Twitter.

In de beide tweets van Trump ging het om de verdenking van bedrog bij briefverkiezingen. Twitter wees de bewering van de president dat briefverkiezingen tot enorm bedrog bij stemmingen zou leiden, als “ongefundeerd” af. Direct onder de Trump-tweets plaatse Twitter een link, die leidt tot het “feiten checken” van de onderneming. Dit checken van de feiten gaf echter alleen maar artikelen weer uit Trump-vijandige media.

Trump had geschreven dat een geplande uitbreiding van de briefverkiezing in de staat Californië een “gemanipuleerde verkiezing” tot gevolg zou kunnen hebben. Zijn beschuldigingen hebben betrekking op de aanstaande verkiezingen voor een vrijgekomen zetel in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Gouverneur Gavin Newsom wil vanwege de corona-virus pandemie bij de verkiezingen de mogelijkheid om per brief te stemmen, uitbreiden. Trump´s kritiek had betrekking op de wijze van de briefverkiezing, die manipulaties gemakkelijker zou kunnen maken, omdat niet ondubbelzinnig gecontroleerd kan worden of de afgegeven stemmen ook werkelijk afkomstig zijn van de stemgerechtigden.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/29 ... j-censuur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41053
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: (Succesvol) verzet tegen censuur

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 30, 2020 4:46 pm

Facebook heeft natuurlijk ook een 'mission statement' want ze werken voor het heil van de mensheid. En daarin wordt verklaard dat ze zich inzetten voor de persvrijheid en zo.
Dus als iemand iets doet ten nadele van Facebook dan valt hij de VVM aan. Simpel toch?

Even er tussendoor een verhaaltje.
Lang voordat de 'cloud' was uitgevonden bood Microsoft (MS) een plek aan om je vakantiefoto's en zo op te slaan en aan de wereld te laten zien. In de gebruiksvoorwaarden stond dat de beelden copyright van Microsoft werden.
De beer was los toen een beroepsfotograaf zag dat iemand zijn werken bij MS had gezet.
Hij klaagde MS aan wegens diefstal van copyright. En hij won glansrijk (en met hem vele anderen).
Exit MS fotosite.

De zaak draait hierom:
1. je kan de publieke functie hebben van postbode. Dan bemoei je je niet met de inhoud van brieven (behalve bombrieven, poederbrieven, enz.).
2. je kan uitgever zijn die leeft van wat schrijvers bij jou laten publiceren. Dan bemoei je je wel met de inhoud van de schrijfsels. En heb je als uitgever verantwoordelijkheid.

Je kan in deze niet van twee walletjes eten.
'limited liability shield' :
"may not be made liable “on account of” its decision in “good faith” to restrict access to content that it considers to be “obscene, lewd, lascivious, filthy, excessively violent, harassing or otherwise objectionable.”"


En wat doen ze volgens Trump?
"deceptive or pretextual actions (often contrary to their stated terms of service) to stifle viewpoints with which they disagree. Section 230 was not intended to allow a handful of companies to grow into titans controlling vital avenues for our national discourse .under the guise of promoting open forums for debate, and then to provide those behemoths blanket immunity when they use their power to censor content and silence viewpoints that they dislike."

https://www.geenstijl.nl/5153688/tweetlivesmatter/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten