Ophef over discriminatie en laster.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69298
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Ariel » Do Jan 12, 2017 12:34 pm

Ov-bedrijf Qbuzz is op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens. Het bedrijf had een man moeten laten solliciteren die vrouwen geen hand wil geven. Volgens het college heeft Qbuzz 'verboden onderscheid gemaakt op grond van godsdienst'.

Qbuzz zegt dat het weigeren van een hand niet past bij de omgangsvormen van het bedrijf. Maar volgens de man is het geven van een hand helemaal niet nodig om het werk van buschauffeur goed uit te voeren.

Het college geeft de man gelijk. Het instituut zegt dat het weigeren van een uitgestoken hand door een buschauffeur niet zorgt voor confronterende, onaangename, beledigende of onveilige situaties.Volgens mij hebben we hier weer een mohammedaan die op zoek is naar wat extra vakantiegeld. Hij heeft de telefoongesprekken met de vervoerder in het geheim opgenomen. Hij hoopt waarschijnlijk op een flinke schade vergoeding.

’Geheime opnames gesprekken sollicitant’

UTRECHT - De afgewezen sollicitant voor de functie van buschauffeur bij Qbuzz heeft telefoongesprekken met de vervoerder in het geheim opgenomen. Dat laat directeur Michel van den Munckhof weten.

De islamitische man liet op 18 april 2016, een dag voor hij op gesprek zou komen, weten vanwege zijn geloof geen vrouwen de hand te kunnen schudden.

Toen de afdeling human resources van Qbuzz hem meldde dat dit strijdig was met de eisen voor klantvriendelijkheid en de interne omgangsvormen van de vervoerder stapte hij met de organisatie Art 1 naar het College voor de Rechten van de Mens. Op de zitting speelde hij de opgenomen gesprekken af.

Het College stelde de chauffeur eind vorig jaar in het gelijk. Discrimineren van vrouwen is van ondergeschikt belang aan het discrimineren op basis van geloof, was onderaan de streep de conclusie voor het College, en klantvriendelijkheid is daar ondergeschikt aan.

Met proefprocessen wordt soms door burgers de rechtsgeldigheid van wetten of regels beproefd. Directeur Van den Munckhof gelooft niet dat er in dit geval opzet in het spel was. „Maar de man was overduidelijk wel alert op een mogelijke afwijzende reactie van het bedrijf.”

Hij benadrukt dat niet alleen de klantvriendelijkheid, maar ook de interne omgangsvormen tussen personeelsleden in het gedrang komen wanneer iemand een uitgestoken hand van een collega weigert. „Ik wil graag een bedrijf zijn waar wij elkaar allemaal de hand schudden.”

Tegen een uitspraak van het orgaan is geen beroep mogelijk. Qbuzz bestudeert de uitspraak nog, maar houdt wel rekening met een schadeclaim van de sollicitant.

Uitzend- en detacheringsbureau Consolid, dat de sollicitant had aangedragen, kon gisteren geen commentaar geven.

Eerder deze week ontstond ophef in de Utrechtse politiek omdat het College voor de Rechten van de Mens een uitspraak had gedaan in het voordeel van de handenschud-weigerende sollicitant. ’Dat hoort er in dit land nu eenmaal bij’, zo was de tendens.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 12, 2017 1:42 pm

"Tegen een uitspraak van het orgaan is geen beroep mogelijk."
WTF ? Dit is toch polderend Nederland?

Weet je tegen wie er hier ook geen beroep mogelijk is? Dat zijn de Publiekrechterlijke Bedrijfsorganisaties. (dixit Landbouwschap, boerenoorlog 1963) Een overblijfsel uit het Italiaans fascisme van Mussolini.
(Volgens HP/De Tijd (16 september 2005) incasseren de bedrijf- en productschappen per jaar zo'n 360 miljoen euro aan heffingen.)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 01, 2017 1:59 pm

Er was ophef.
"Zwembad het Zuiderpark wordt geteisterd door een groep jongeren die bezoekers aanranden en spullen slopen. Dat blijkt uit een brief van medewerkers van het bad die in handen is van Den Haag FM. “Heel veel ernstige incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag achtergehouden”, aldus een medewerker. “Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd.”
[...]
Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad”, laat de medewerker weten. “Aanwezig personeel waarschuwt de bezoekers om zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek – ook wel de ‘aanrandkreek’ én het buitenbad én de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand."
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/water_is_nat.html

Nadat de politiek het voor overdreven onzin verklaarde staat de deur open voor de Legal Jihad.
Aangifte door Islam Democraten tegen briefschrijvers misstanden zwembad het Zuiderpark
Islam Democraten uit de Haagse gemeenteraad doet maandag aangifte tegen ambtenaren die een brief stuurden over misstanden in het zwembad het Zuiderpark. De partij vindt dat de brief discriminerend en beledigend is.
'De vermeende medewerkers van de gemeente Den Haag spreken over ''moslim tuig'' en bestempelen allochtone bezoekers die het zwembad bezoeken met een in hun ogen ''dure auto'' als criminelen', schrijft Islam Democraten. 'Discriminerende en beledigende uitspraken zijn nooit en te nimmer een oplossing voor een probleem. Ambtenaren hebben zich te houden aan integriteitsregels en aan de wet', aldus woordvoerder Cetinkaya.

Eerder riep de partij aanhangers op om aangifte te doen tegen de ambtenaren die de brief stuurden. 'Het normaliseren van discriminatie en belediging aan het adres van moslims moet een halt toe worden geroepen middels wettelijke middelen.'
http://www.omroepwest.nl/nieuws/3408288/Aangifte-door-Islam-Democraten-tegen-briefschrijvers-misstanden-zwembad-het-Zuiderpark
http://www.islamdemocraten.nl/nieuws/aangifte-tegen-medewerkers-gemeente-den-haag/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69298
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 14, 2018 11:06 am

Daar gaan we weer. :scratch: Niet naar de kappersopleiding met een hoofddoek. Moslima over de rooie. Is islamfobie. :cry: De "studente" met een hoofddoek mocht bij meerdere kappersopleidingen niet meedoen, onder meer bij het ROC van Amsterdam.

Raadslid Aysegül Kiliç van Denk stelde vragen over de kwestie aan het college van b. en w. naar aanleiding van een melding bij het Meldpunt 'Meld Islamofobie'.

Hoewel leerlingen officieel niet worden geweigerd bij de kappersopleiding aan de RAI, is dit volgens de melder impliciet wel het geval. Studenten moeten namelijk op elkaar oefenen, en daarbij zit een hoofddoek in de weg. Wie niet mee kan doen aan die praktijklessen, kan praktisch de opleiding niet volgen.

'Deel van mijn geloof'
Voor islamitische studenten is een hoofddoek echter geen accessoire, zoals de vrouw die de melding maakte beschrijft op Facebook. 'Het is een deel van mijn geloof en een deel van mijzelf dat ik voor geen enkel persoon of geen enkele regel ga veranderen.' Toen de vrouw in kwestie ook andere rocs aanschreef, kreeg ze dezelfde antwoorden.

Het is niet voor het eerst dat hoofddoekdragende studenten niet mee mogen doen met de kappersopleiding. In 2012 kon een meisje met hoofddoek de kappersopleiding aan het ROC Midden Nederland niet volgen.

Als jongen mag je ook niet je petje ophouden tijdens de les

Een jaar eerder ging het om een studie in Doetinchem. Na klachten bij de commissie Gelijke Behandeling van het College voor de Rechten van de Mens is geconcludeerd dat er verboden onderscheid wordt gemaakt op basis van godsdienst. Maar de uitspraken van het College hebben geen juridische consequenties.

Onmogelijk
Volgens het ROC van Amsterdam is het inderdaad onmogelijk om het praktijkgedeelte van de kappersopleiding te volgen als een student haar hoofddoek niet wil afdoen. "Ze moeten leren vlechten, elkaars haren wassen," zegt Janneke Toet, woordvoerder. En op een pop oefenen is geen optie. "Een pop is toch anders dan een mens."

Ze benadrukt dat het 'niets met discriminatie te maken heeft'. "Als jongen mag je ook niet je petje ophouden tijdens de les." Bovendien zijn er veel meisjes met hoofddoek op de kappersopleiding, weet Toet. "Maar zij kiezen ervoor om hun hoofddoek tijdens de praktijklessen af te doen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69298
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Ariel » Di Sep 18, 2018 12:48 pm

België moet draagster hoofddoek 1000 euro betalen na weigering

België is de fout ingegaan door een vrouw met een hoofddoek toegang te weigeren tot een rechtszaak. België moet haar 1000 euro schadevergoeding betalen, aldus de rechters in Straatsburg.

Hagar Lachiri wilde in 2007 een zitting bijwonen om schadevergoeding te eisen in een strafzaak rond de dood van haar broer. De rechtbankvoorzitter gaf haar te kennen dat ze er niet bij kon zijn als ze haar hoofddoek niet zou afdoen.

Dat weigerde ze. Haar bezwaren daartegen werden ook in latere procedures afgewezen. Het Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt nu dat daarmee de vrouws vrijheid van godsdienst is geschonden.

Neutraal
De vrouw is niet respectloos geweest en het was niet aannemelijk dat ze de zitting zou verstoren, aldus de rechters. Een rechtszaal is een publieke plek waar religies neutraal moeten worden bejegend, memoreren zij.

Dat kan anders zijn in bijvoorbeeld het onderwijs of op het werk. De inbreuk op Lachiri's recht om haar geloof te belijden is in dit geval niet gerechtvaardigd in een democratische samenleving, luidt het vonnis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 23, 2018 11:43 am

Europe’s top human rights court has ruled that a Belgian court violated Hagar Lachiri’s freedom of religion by ordering her to take off her headscarf before she attended a hearing. The use of the law—which requires persons in a Belgian court to have their heads uncovered—was found by the European Court of Human Rights (ECHR) to be an unjustified interference with religious freedom.

The court ruled that banning a woman just for wearing her headscarf was not necessary to keep order in court proceedings. This is the first time the ECHR has ruled in favor of Muslim women’s freedom to wear a headscarf. The important decision raises protection for religious minorities and brings more clarity and honesty to debates about headscarf bans. It changes law in Belgium, which is home to some of Europe’s most arbitrary and repressive practices against Muslim women’s freedoms.

En uit welke koker zou deze tekst stammen? Ja, Soros!
https://www.opensocietyfoundations.org/voices/case-watch-victory-europe-muslim-women-s-right-wear-headscarf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69298
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ophef over discriminatie en laster.

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 16, 2019 8:51 pm

Man, man, man... :scratch:

Man beledigt kassière met hoofddoekje en krijgt boete

BERGAMBACHT - 'Bij haar ga ik natuurlijk niet afrekenen, zij is een buitenlander. Ik heb het recht om bij een Nederlander af te rekenen.' Dat zou Berkenwoudenaar Hendrik B. (78) vorig jaar hardop in de Lidl hebben geroepen toen hij een kassière met een hoofddoekje zag. De dicriminerende belediging in de Bergambachtse supermarkt kwam hem woensdag op een voorwaardelijke boete van 350 euro te staan.

'U heeft de kassière als minderwaardig weggezet', oordeelde de Haagse politierechter. 'Dat willen wij niet hebben in Nederland.'

De verdachte deed op 1 augustus samen met zijn vrouw boodschappen in de Lidl. Toen een kassa waar hij zich meldde, ging sluiten, werd hij doorverwezen naar de kassière met het hoofddoekje. Daar zou hij de gewraakte woorden hebben geroepen. Een andere klant werd daarop zo kwaad dat hij B. met een stok te lijf wilde gaan. Uiteindelijk deed de kassière aangifte.

'Niet meer gehoord in Nederland'
De verdachte ontkende dat hij de discriminerende zinnen had geroepen. Wel gaf hij toe dat hij mopperde toen hij hoorde dat die ene kassa ging sluiten. 'Wij joden en christenen worden in Nederland niet meer gehoord', zei hij. 'Dat is alles.' Hij benadrukte dat hij als voormalig sociaal-therapeut met mensen van verschillende culturen werkte, onder meer bij het Pieter Baan Centrum, zonder daar ooit een probleem mee te hebben gehad. 'Bovendien komt mijn schoonzoon uit Java en veel van mijn kennissen zijn buitenlands.'

Het slachtoffer was woensdag zelf bij de zitting. Ze vertelde dat ze door de opmerkingen psychisch heeft geleden. 'Na het incident moest ik twee weken lang huilen en nog steeds ben ik heel onzeker.' Op vakantie met haar ouders zou ze nergens meer van hebben kunnen genieten. Ze vroeg 1.500 euro schadevergoeding of smartengeld, maar die vordering werd afgewezen omdat ze geen kosten voor therapie had gemaakt.

Buitenlandse advocaat
De advocaat van de verdachte pleitte voor vrijspraak. Volgens de raadsvrouw wilde haar cliënt helemaal niet afrekenen. Zijn vrouw zou nog met het boodschappenkarretje in de weer zijn geweest. Ook zouden de verklaringen van het slachtoffer en een getuige tegenstrijdig zijn. Advocate Juliet Echteld benadrukte bovendien dat ze zelf 'buitenlands' is. 'Als cliënt racistisch zou zijn, zou hij wel een andere advocaat hebben genomen dan iemand met een kleur.'

De politierechter achtte de verdachte wel degelijk schuldig aan de discriminerende belediging. Maar ze hield rekening met zijn leeftijd en blanco strafblad. Daarom zette ze de geldboete-eis van 350 euro die de aanklaagster eiste om in een voorwaardelijke boete.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten