Discriminatie van Moslims.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

'Discriminatie moslims in Europa alarmerend'

Berichtdoor Ariel » Di Dec 15, 2009 1:06 pm

Zucht....Moslims hebben te maken met argwaan van autochtone bevolkingsgroepen. Hoe zou dat nou toch komen. whistling:

'Discriminatie moslims in Europa alarmerend'

LONDEN - Anti-moslimsentimenten vormen een ernstig probleem in Europa. Te veel Europeanen geloven dat een religieuze identiteit integratie tegenwerkt, terwijl de meeste moslims zich juist sterk identificeren met het stad en het land waarin zij wonen.

Dat stelt de stichting Open Society Institute (OSI) in een dinsdag gepubliceerd rapport. OSI zet zich onder meer in voor mensenrechten en democratische bestuur. Het rapport is onder meer gebaseerd op tweeduizend diepte-interviews met mensen in elf Europese steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam.

Hoewel de meeste moslims al jarenlang in Europese steden wonen, hebben velen te maken met discriminatie en argwaan van autochtone bevolkingsgroepen, aldus OSI. Volgens de stichting toont het rapport echter hoezeer uiteenlopende bevolkingsgroepen dezelfde behoeftes en bezorgdheden vertonen. „Het enige waarin zij verschillen, is de manier waarop zij door anderen worden behandeld en waargenomen.”

De OSI pleit in zijn rapport voor maatregelen op regionaal, nationaal en Europees niveau om religieuze discriminatie tegen te gaan. „Europa moet haar beloften van een open en inclusieve samenleving waarmaken”, stelde Nazia Hussain van OSI.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5574 ... nd___.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Discriminatie moslims in Europa alarmerend'

Berichtdoor Ariel » Di Dec 15, 2009 11:51 pm

Marokkanen drie keer meer gecontroleerd door politie

De Marokkanen in België voelt zich op alle vlakken meer gediscrimineerd dan de Turken. Dat blijkt uit een grootschalig Europees onderzoek naar minderheden en discriminatie waarover de krant De Morgen bericht. Uit het rapport blijkt ook dat Marokkaanse allochtonen vaker en grondiger worden gecontroleerd dan anderen.

Het Europees Agentschap voor fundamentele rechten deed voor het eerst een grootschalige studie naar discriminatie binnen de lidstaten. Het agentschap ondervroeg in 2008 23.000 mensen die tot een minderheid behoren en vijfhonderd autochtonen uit zes lidstaten, waaronder België. In het algemeen voelt nog steeds een op de twee zich gediscrimineerd.

Leerkrachten
In België werden de twee grootste minderhedengroepen ondervraagd: Noord-Afrikanen en Turken. België bevindt zich in de middenmoot qua discriminatiegraad, al voelen Marokkanen zich systematisch meer gediscrimineerd dan Turken. Het verschil tekent zich het duidelijkst af bij de leerlingen. Vijfendertig procent van de ondervraagde allochtonen van Marokkaanse origine vond dat ze respectloos behandeld werden door hun leerkrachten, tegenover tien procent van de Turken.

Fouilleren
De onderzoekers polsten ook naar de houding van politiediensten. Daaruit bleek opnieuw dat de Marokkanen in België zich meer gediscrimineerd en gecontroleerd voelt door de politie dan de Turken of de autochtone bevolking. De Europese politiediensten bevestigen dat laatste. Marokkanen werden gemiddeld drie keer meer per jaar gecontroleerd door politiediensten, en in bijna alle gevallen werden ze gefouilleerd of werd hun auto onderzocht. (belga/adb)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... itie.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 12, 2014 5:01 pm

Moskeekoepel: politie neemt discriminatie vaak niet serieus

Allochtonen die naar de politie stappen vanwege discriminatie krijgen vaak te horen dat ze daarvan geen aangifte kunnen doen. Dat stelt het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) op basis van 'veel klachten' uit de eigen achterban.

Vooral discriminatie bij het solliciteren zou vaak buiten de boeken blijven. Vrouwen die vermoeden dat ze zijn afgewezen om hun hoofddoek en daarvan aangifte willen doen, stuiten volgens het CMO vaak op weerstand. Agenten zouden wijzen op de geringe slagingskans van zo'n aangifte: de vrouw kan meestal niet bewijzen dat een werkgever haar juist vanwege haar hoofddoek afwees.

'Tot op zekere hoogte begrijpen we de terughoudendheid van de politie', vertelt CMO-woordvoerder Yassin Elforkani. 'Discriminatie is erg ongrijpbaar. Je staat met lege handen als duidelijk bewijs ontbreekt en de werkgever ontkent dat discriminatie een rol speelt. Maar agenten moeten aangiftes niet op voorhand afwijzen.'

Oproep aan minister
De koepel van moskeeorganisaties roept minister Opstelten (Justitie) deze week schriftelijk op om korpsen te wijzen op dat recht op aangifte. Ook vraagt ze Opstelten om het 'grijze gebied' (wel een sterk vermoeden van discriminatie, geen bewijs) aan te pakken.

Elforkani heeft niet direct een juridische oplossing paraat. Dat hoeft ook niet, vindt hij. 'Ik ben geen jurist. Voor de minister is dat anders: hij kan zich er niet bij neerleggen dat dit probleem ongrijpbaar is'. Het CMO gaat ook de eigen achterban oproepen om meer aangifte te doen.

Asscher: met aangifte trek je een duidelijke grens
Minister Asscher stelde vorige week in Pauw en Witteman dat vrouwen met een hoofddoek in dit soort gevallen 'een duidelijke grens' trekken naar de politie stappen. Hij reageerde op de aangifte van 18-jarige Zeeuwse vrouw Leila Kallal. Zij kwam vorige week in het nieuws omdat een uitzendbureau haar weigerde vanwege haar hoofddoek.

Kallal vroeg om uitleg bij het uitzendbureau, nam het telefoongesprek daarover op en deed vervolgens aangifte. 'Zo bestrijd je discriminatie', zei Asscher. 'Als de feiten kloppen, is dit een ernstige zaak.'

Het Sociaal Cultureel Planbureau meldde vorige maand dat vooral niet-westerse jongeren te maken krijgen met discriminatie. Bij uitzendbureaus heeft een kwart van de niet-westerse werkzoekenden kans op een baan, terwijl autochtone werkzoekenden met hetzelfde cv bijna 50 procent kans hebben op dezelfde baan. Volgens het SCP, dat acteurs nepsollicitaties liet doen, hebben mannen minder kans op werk dan vrouwen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Vereniging discrimineert bij aannemen voetbaljeugd

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 12, 2014 5:02 pm

Uit angst te worden ’overgenomen’ door allochtone leden heeft een voetbalclub een een jongetje met een Marokkaanse achternaam geweigerd. Ahmed Marcouch kan weer aan de slag.

En wat een achterlijkheid om steeds de discriminatie kaart te trekken. En stel dat de voetbalclub geen allochtone leden meer wil, dan zullen ze daar wel een goede reden voor hebben. We weten allemaal dat kleine jongetjes groot worden, en hoe agressief ze dan tijdens het voetballen kunnen worden. Witte jeugd voetbalelftallen hebben er nu al een rothekel aan om tegen een allochtone club te moeten voetballen inverband met de agressiviteit van de jonge spelertjes.

En dat terwijl er ook 100% Turkse en Marokkaanse clubs zijn Zeker in Rotterdam. Daar zal je als Nederlander misschien op papier niet geweigerd worden, maar ja daar wordt je dan wel op een andere manier weggepest.

'Vereniging discrimineert bij aannemen voetbaljeugd'

De Rotterdamse voetbalclub Neptunus-Schiebroek ligt onder vuur omdat de vereniging zou discrimineren bij het aannemen van jeugdleden. Die beschuldiging uit PvdA-Kamerlid Tunahan Kuzu naar aanleiding van de weigering van een jongetje met een Marokkaanse achternaam. Volgens de club is er sprake van een misverstand.

De moeder van het jongetje, die niet met haar naam bekend wil maken, heeft inmiddels aangifte gedaan bij het politie. Kamerlid Kuzu stelde Kamervragen over het mogelijke geval van discriminatie. Volgens de club is er sprake van een misverstand. 'Wij zijn juist een multiculturele club die een prima afspiegeling vormt van deze gemêleerde wijk.'

Verkleuring van de samenleving
Veel voetbalclubs in de regio worstelen met de verkleuring van de samenleving. De angst te worden 'overgenomen' door allochtone leden, speelt vooral bij gemengde voetbalclubs. Hoogleraar integratie- en migratiestudies Han Entzinger raadt de clubs aan mee te bewegen. 'Als de stad verkleurt, verkleurt je club ook.'

Entzinger van de Erasmus Universiteit spreekt van een 'zuiver geval van discriminatie', er vanuit gaande dat de aangifte van de moeder waarheidsgetrouw is.

Discriminatie is minder uitzonderlijk dan het soms lijkt, zegt de hoogleraar. 'We zien het bij experimenten met sollicitaties. Ook daar zie je dat mensen met een Nederlandse naam een beduidend hogere kans hebben te worden aangenomen.'

Gebrek aan trainers
In oktober 2012 meldde de moeder van het jongetje haar toen 5-jarige zoontje Ayoub bij de voetbalclub aan. Vanwege het 'gebrek aan trainers en leiders' was het jongetje niet welkom, meldde de club per e-mail. 'Er is een ledenstop en wij adviseren u stappen te ondernemen bij een andere club.' Omdat ze de zaak niet vertrouwde, gaf de vrouw op de dag van de afwijzing met een valse naam het fictieve autochtone jongetje Bastiaan Barendregt op. 'Leuk dat u voor Bastiaan heeft gekozen voor onze club,' luidde de reactie. 'We nemen volgende week contact met u op.'

Ledenstop
De vrouw liet het er destijds bij zitten, maar was vorige maand toch benieuwd of Neptunus-Schiebroek inmiddels zijn leven heeft gebeterd. De moeder, een Nederlandse vrouw met een in Marokko geboren echtgenoot, gaf het fictieve jongetje Younes el Mardi bij de club op.

'In de reactie werd opnieuw gerept van een ledenstop en een lange wachtlijst,' zegt Kamerlid Tunahan Kuzu, die de kwestie hoog opneemt. 'Een paar dagen later werd vervolgens het fictieve jongetje Thomas Lugtenbelt aangemeld. Hij werd direct welkom geheten als nieuw lid, net als twee andere Nederlandse kinderen. Dat is absurd, sluiten we in Nederland nu ook al 5-jarigen en 6-jarigen uit vanwege hun naam? De minister moet de KNVB en de club stevig aan de tand voelen. Ik kan me voorstellen dat de licentie van deze club wordt ingetrokken.'

Secretaris Jan Steigenga van Neptunus-Schiebroek zit lelijk met de kwestie in zijn maag. De club erkent in 2012 in de fout te zijn gegaan, al had dit volgens Steigenga niets met discriminatie te maken. Het meest recente voorval steekt anders in elkaar dan de moeder en Kamerlid Kuzu schetsen, beweert Steigenga. 'Toen de moeder het fictieve jongetje Younes aanmeldde, was er nog geen trainer voor die kleintjes. Die was er een paar dagen later wel. Toen zouden we de kinderen op de wachtlijst in twee tranches blij maken. Het toeval wilde dat de fictieve Thomas bij de eerste groep zat. De fictieve Younes zou een paar dagen later zijn gebeld, maar toen had de moeder al aangifte gedaan.'

http://www.ad.nl/ad/nl/1016/Nederlands- ... eugd.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor H.Numan » Do Feb 13, 2014 2:22 am

De hoge heren in hun ivoren torens oreren weer wat. De enige twee allochtonen die zij kennen heten allebei Achmed. De een is ambassadeur van; daar wonen ze naast. De ander is Achmed de vuilnisman die twee keer in de week langs komt.

Andere allochtonen hebben ze nog nooit gezien of van gehoord; is er geen probleem met allochtonen. Dat zijn dus onderbuik gevoelens van domme tokkies. Kan niet anders. Ze hebben een hoop kennissen die flink verdienen aan arme asielige mensen. Advocaten, hoofd-ambtenaren die het asielbeleid maken, project begeleiders, sociale academici en meer van dat soort mensen. Het asielbeleid is dus erg lonend (voor de hoge heren) en dus goed voor onze samenleving.

Ik zie dat we weer terug keren naar de goede oude tijd van de zuilenmaatschappij. Nu met een nieuwe zuil: de mohammedaanse.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vereniging discrimineert bij aannemen voetbaljeugd

Berichtdoor King George » Do Feb 13, 2014 12:59 pm

Ariel schreef:Uit angst te worden ’overgenomen’ door allochtone leden heeft een voetbalclub een een jongetje met een Marokkaanse achternaam geweigerd. Ahmed Marcouch kan weer aan de slag.

En wat een achterlijkheid om steeds de discriminatie kaart te trekken. En stel dat de voetbalclub geen allochtone leden meer wil, dan zullen ze daar wel een goede reden voor hebben. We weten allemaal dat kleine jongetjes groot worden, en hoe agressief ze dan tijdens het voetballen kunnen worden. Witte jeugd voetbalelftallen hebben er nu al een rothekel aan om tegen een allochtone club te moeten voetballen inverband met de agressiviteit van de jonge spelertjes.

En dat terwijl er ook 100% Turkse en Marokkaanse clubs zijn Zeker in Rotterdam. Daar zal je als Nederlander misschien op papier niet geweigerd worden, maar ja daar wordt je dan wel op een andere manier weggepest.

'Vereniging discrimineert bij aannemen voetbaljeugd'

Spoiler! :
De Rotterdamse voetbalclub Neptunus-Schiebroek ligt onder vuur omdat de vereniging zou discrimineren bij het aannemen van jeugdleden. Die beschuldiging uit PvdA-Kamerlid Tunahan Kuzu naar aanleiding van de weigering van een jongetje met een Marokkaanse achternaam. Volgens de club is er sprake van een misverstand.

De moeder van het jongetje, die niet met haar naam bekend wil maken, heeft inmiddels aangifte gedaan bij het politie. Kamerlid Kuzu stelde Kamervragen over het mogelijke geval van discriminatie. Volgens de club is er sprake van een misverstand. 'Wij zijn juist een multiculturele club die een prima afspiegeling vormt van deze gemêleerde wijk.'

Verkleuring van de samenleving
Veel voetbalclubs in de regio worstelen met de verkleuring van de samenleving. De angst te worden 'overgenomen' door allochtone leden, speelt vooral bij gemengde voetbalclubs. Hoogleraar integratie- en migratiestudies Han Entzinger raadt de clubs aan mee te bewegen. 'Als de stad verkleurt, verkleurt je club ook.'

Entzinger van de Erasmus Universiteit spreekt van een 'zuiver geval van discriminatie', er vanuit gaande dat de aangifte van de moeder waarheidsgetrouw is.

Discriminatie is minder uitzonderlijk dan het soms lijkt, zegt de hoogleraar. 'We zien het bij experimenten met sollicitaties. Ook daar zie je dat mensen met een Nederlandse naam een beduidend hogere kans hebben te worden aangenomen.'

Gebrek aan trainers
In oktober 2012 meldde de moeder van het jongetje haar toen 5-jarige zoontje Ayoub bij de voetbalclub aan. Vanwege het 'gebrek aan trainers en leiders' was het jongetje niet welkom, meldde de club per e-mail. 'Er is een ledenstop en wij adviseren u stappen te ondernemen bij een andere club.' Omdat ze de zaak niet vertrouwde, gaf de vrouw op de dag van de afwijzing met een valse naam het fictieve autochtone jongetje Bastiaan Barendregt op. 'Leuk dat u voor Bastiaan heeft gekozen voor onze club,' luidde de reactie. 'We nemen volgende week contact met u op.'

Ledenstop
De vrouw liet het er destijds bij zitten, maar was vorige maand toch benieuwd of Neptunus-Schiebroek inmiddels zijn leven heeft gebeterd. De moeder, een Nederlandse vrouw met een in Marokko geboren echtgenoot, gaf het fictieve jongetje Younes el Mardi bij de club op.

'In de reactie werd opnieuw gerept van een ledenstop en een lange wachtlijst,' zegt Kamerlid Tunahan Kuzu, die de kwestie hoog opneemt. 'Een paar dagen later werd vervolgens het fictieve jongetje Thomas Lugtenbelt aangemeld. Hij werd direct welkom geheten als nieuw lid, net als twee andere Nederlandse kinderen. Dat is absurd, sluiten we in Nederland nu ook al 5-jarigen en 6-jarigen uit vanwege hun naam? De minister moet de KNVB en de club stevig aan de tand voelen. Ik kan me voorstellen dat de licentie van deze club wordt ingetrokken.'

Secretaris Jan Steigenga van Neptunus-Schiebroek zit lelijk met de kwestie in zijn maag. De club erkent in 2012 in de fout te zijn gegaan, al had dit volgens Steigenga niets met discriminatie te maken. Het meest recente voorval steekt anders in elkaar dan de moeder en Kamerlid Kuzu schetsen, beweert Steigenga. 'Toen de moeder het fictieve jongetje Younes aanmeldde, was er nog geen trainer voor die kleintjes. Die was er een paar dagen later wel. Toen zouden we de kinderen op de wachtlijst in twee tranches blij maken. Het toeval wilde dat de fictieve Thomas bij de eerste groep zat. De fictieve Younes zou een paar dagen later zijn gebeld, maar toen had de moeder al aangifte gedaan.'

http://www.ad.nl/ad/nl/1016/Nederlands- ... eugd.dhtmlWaarover ook nog wordt verzwegen is dat (ouders van) allochtone leden zeer nalatig zijn met meedoen aan vrijwillige activiteiten voor de vereniging waar een vereniging bij valt of staat. Heel de cohesie wordt dus verstoord. Logisch dat verenigingen zoiets niet wilen. En allerlei gekke eisen gaan stellen zoals halal in de kantine, onderbroekje aan onder de douche etc.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Manon » Do Feb 13, 2014 3:44 pm

Waarover ook nog wordt verzwegen is dat (ouders van) allochtone leden zeer nalatig zijn met meedoen aan vrijwillige activiteiten voor de vereniging waar een vereniging bij valt of staat. Heel de cohesie wordt dus verstoord. Logisch dat verenigingen zoiets niet wilen. En allerlei gekke eisen gaan stellen zoals halal in de kantine, onderbroekje aan onder de douche etc.


de enige manier om dat op te lossen, is al die taken verplicht vast te hangen aan lidmaatschap.

Kan papa of mama geen vrijwilligerstaken uitvoeren? jammer maar dan kan zoonlief ook niet meer meespelen. Discriminatie? wie wordt gediscrimineerd mijnheer?

Wil zoonlief met onderbroek onder de douche? dan geen lid meer van de club. Wij in onze club douchen zonder onderbroek.

Willen ze halalham in de kantine? jammer maar helaas: wij eten volgens de Nederlandse normen. neem een broodje kaas.

Het moet toch maar eens gedaan zijn met dan onderdanig "wij zullen wel zorgen dat jullie erbij hoort" gedoe.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 12, 2014 11:21 pm

Het Sociaal Cultureel Planbureau (marxistisch/leninistisch?) kwam met eigen cijfer over hoe er het is met de werkeloosheid onder migranten, hun nakomelingen (3-de generatie inmiddels) en asieligen.
En ze wisten ook hoe het komt: vooroordelen bij werkgevers.
Helemaal dus in het straatje van de PvdA. Dus:
    Minister Lodewijk Asscher is van plan een integratie-akkoord te sluiten met werkgevers, vakbonden en organisaties voor migranten.
Aan de migranten is niet gevraagd of ze willen werken. Wie weet hangen ze liever in de sociale hangmat.
En de werkgevers worden alsvolg aangepakt (komen er quota's?)
    Een ander belangrijk punt van het akkoord is het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt. De aanpak van bedrijven die zich hier aan schuldig maken moet snel beter, zo vindt de vicepremier. Bedrijven die discrimineren zullen geen overheidsopdrachten meer krijgen, als het aan Asscher ligt.
Er komt dus een zwarte lijst van bedrijven.
Onderwijl: hoeveel werkelozen halen we ieder jaar binnen?

SCP-rapport over werkloze allochtonen roept veel vragen op
http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2014/3/SCP-rapport-over-werkloze-allochtonen-roept-heel-veel-vragen-op-1479392W/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45715
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 25, 2014 2:32 am

Merendeel moskeeën was laatste jaren doelwit van agressie

Robin de Wever − 07/10/14

Bekladding, een steen door de ruit, een varkenskop op de stoep: de meerderheid van de Nederlandse moskeeën was de afgelopen tien jaar mikpunt van agressie. De meeste incidenten worden nooit opgelost.

Dat stelt onderzoeker Ineke van der Valk, die sinds een aantal jaren onderzoek doet naar geweld tegen moslims en moskeeën. Van der Valk is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Volgens een vragenlijst die ze eerder dit jaar verspreidde onder moskeeën heeft twee derde ervaring met zulke agressie. Meestal kwam die in de vorm van ingegooide ruiten (65 procent), soms in de vorm van brandstichting of bekladding (beide ongeveer 30 procent). Sommigen vonden een dood schaap of varken op de stoep. In 2013 vonden tenminste 15 incidenten plaats.

De meting is niet perfect, geeft Van der Valk toe. Ze liet de enquête verspreiden door moskee-organisaties en kreeg 70 ingevulde vragenlijsten terug. Of de moskeeën die niet reageerden ook mikpunt zijn van geweld is dus onduidelijk. Van der Valk vermoedt dat de taalvaardigheid van moskeebestuurders hier een rol speelt. Veel moskeeën worden bestuurd door eerste generatie-migranten, merkt ze op, en die spreken vaak slecht Nederlands. Vooral tussen Marokkanen en Turken gaapt een kloof: de Marokkaanse respons was aanzienlijk hoger.

Twee op drie daders wordt niet gevonden
Van de moskeeën die wel deelnamen en die doelwit van geweld waren, stapte 90 procent naar de politie. "Meldingen of aangiftes vaak uit op een teleurstelling", vertelt Van der Valk. "In veel gevallen deed de politie niets of kwam ze pas na verloop van tijd in actie. In twee derde van de gevallen werden de daders niet gevonden."

Dat veel incidenten de media niet halen, komt doordat moskeebesturen er niet te veel ruchtbaarheid aan willen geven. Van de 70 incidenten werden er maar 11 aan de pers gemeld. Veel Marokkaanse moskeebestuurders zouden vrezen dat media-aandacht kan leiden tot meer agressie. Van der Valk: "Ze gaan liever in op positieve ervaringen, zoals goede samenwerking met buurt- en dorpsgenoten. Dat lijkt hen constructiever."

'Nederland moet islamofobie-register optuigen'
Eerder becijferde ze al dat moskeeën tussen 2005 en 2010 117 keer doelwit werden van agressie - relatief vaak, vergeleken met andere landen. In de Verenigde Staten telde ze in die periode slechts 42 incidenten. In 99 van de Nederlandse gevallen kon de politie de daders niet opsporen.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) pleitte vorig jaar al voor het optuigen van een islamofobie-register. Dat zou op een vergelijkbare wijze moeten gaan werken als registers voor antisemitisme. Volgens het samenwerkingsorgaan van een deel van de Nederlandse moskee-organisaties hebben islamitische gemeenschappen er weinig vertrouwen in dat hun meldingen serieus genomen worden. Veel moskeebesturen laten melding daarom maar zitten, waarschuwde het CMO.

De cijfers die Van der Valk nu bekendmaakt zijn een tussenrapportage; tegen het eind van het jaar presenteert ze het eindonderzoek.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/ ... ssie.dhtml

Misschien moet Ineke van der Valk ook eens onderzoek doen naar discriminatie dóór moslims. Dan zou ze dit soort incidenten misschien beter begrijpen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Di Nov 25, 2014 2:44 am

Oh".....Een onderzoek van Ineke. Ineke hoeven we niet serieus te nemen. Die liegt en overdrijft wel eens vaker. En moslims jokken ook als dat voor hun beter uitkomt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 25, 2014 3:58 pm

In Rotterdam gaan de Mohammedanen op zoek naar islamofobie want die is overal aanwezig net zoals racisme.
En als iedereen zijn best doet dan moet dat toch niet moeilijk zijn?
Antidiscriminatiebureau RADAR en Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) gaan in de regio Rotterdam-Rijnmond onderzoek doen naar islamofobie.

Aanleiding voor het onderzoek is dat moslimangst een voedingsbodem kan zijn voor discriminatie. "Bovendien is er in vergelijking met antisemitisme weinig aandacht voor moslimhaat", aldus directeur Cyriel Triesscheijn van RADAR tegen het ANP.

Hoe komt die erop. Moslim angst vanwege ISIS? Zo van: "Is die vriendelijke Turkse groenteboer wel te vertrouwen? Wie weet heeft die wel ISIS-sympathieën. Daar was laatst toch onderzoek over?"
En foei foei, de Joden krijgen meer aandacht vanwege antisemitisme. Zou die Jodenhaat soms komen omdat het vaker voorkomt en virulenter is geworden?
Bij het onderzoek worden onder meer dertig mosliminstellingen in de regio betrokken. Bovendien worden moslims opgeroepen aangifte te doen als zij worden gediscrimineerd. Dat gebeurt nu zelden, zegt SPIOR-directeur Marianne Vorthoren. "Of ze hebben geen vertrouwen in de politie of ze zijn bang andere mensen op ideeën te brengen."
Triesscheijn meent dat er nu maar een fractie wordt gemeld van wat zich in de samenleving aan islamofobie afspeelt. Hij wil daarom de werkelijke cijfers op tafel. Het onderzoek moet zich ieder jaar herhalen, zodat duidelijk wordt of islamofobie toeneemt. RADAR wil op termijn ook landelijk onderzoek naar het onderwerp.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/11/onderzoek_naar_islamofobie_in.html
Niet alleen in Rotterdam maar in heel Europa hebben de Moslims te kampen met een tekort aan islamofobe en rechtse wandaden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor King George » Wo Nov 26, 2014 11:41 am

Ariel schreef:Oh".....Een onderzoek van Ineke. Ineke hoeven we niet serieus te nemen. Die liegt en overdrijft wel eens vaker. En moslims jokken ook als dat voor hun beter uitkomt.


We herinneren ons nog dit verzonnen verhaal uit Eindhoven, nietwaar?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6472
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ali Yas » Wo Nov 26, 2014 7:43 pm

Kan die trien van dat nepverhaal niet worden gedagvaard vanwege laster?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 01, 2014 8:16 pm

Er is geoorloofde discriminatie en ongeoorloofde.
Bijvoorbeeld:
Er is weinig vraag naar haantjes (je kan ze in de soep doen) en veel naar hennen (broed, eierleg, vlees of plof).
Wat er uit een ei kruipt is 50/50 haan/hen. Dus worden de haantjes eruit gehaald die dan in de schredder gaan. Nogal discriminerend met fatale afloop.

In Engeland hebben de werkgevers onder de hand in de gaten dat je niet meer tegenwoordig moet selecteren of ras (kleurtje) maar op religie/ideologie.
En net zo min als werkgevers happig zijn om actieve vakbondsleden aan te nemen, zo zijn ze ook aarzelend om Mohammedanen aan te nemen.
De perceptie is dat die 'niet loyaal zijn aan de firma ' en dat ze 'dreiggedrag op de werkvloer' vertonen. Ik denk dat ze niet ver de plank misslaan daarmee.
British Muslims Face Worst Job Discrimination Of Any Group, Research Finds
The research drew on data from the Office for National Statistics' Labour Force Survey, which covered more than half a million people. Studying 14 ethnic and religious groups, it concluded that while skin colour made little difference to whether people were hired or not, Muslims were the most disadvantaged group.

De reactie van de zelfbenoemde standaard Moslim woordvoerders is voorspelbaar:
Dr Nabil Khattab said this was likely to be because of "growing Islamophobia and hostility" towards Muslims, meaning employers are discouraged to hire them.

Khattab told The Independent: "[Muslims] are perceived as disloyal and as a threat rather than just as a disadvantaged minority. Within this climate, many employers will be discouraged from employing qualified Muslims, especially if there are others from their own groups or others from less threatening groups who can fill these jobs."
The findings suggested Muslims were "[placed] collectively at the lowest stratum within the country's racial or ethno-cultural system", he added.

Ja, Moslims zijn de 'loosers' in deze wereld, behalve als ze buit vergaren.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/11/30/muslims-job-descrimination-christians_n_6243802.html
Oh ja, ik zou bijna de standaard normale Moslim bedreigingen dan wel de apocalyptische voorspellingen vergeten:
Dr Khattab said the "penalties" for being Muslim got worse when applying for better-paid managerial or professional jobs.
"If this persists, it could have long-term implications for the cohesion of the UK's multi-ethnic, multicultural society. The exclusion of well-qualified black and Muslim individuals could undermine their willingness to integrate in the wider society," he said.

Over dit laatste maken steeds minder mensen zich zorgen. Die zien nu al geen daadwerkelijke "willingness to integrate' dus erger kan het niet worden.
En wat betreft logica:
de eigenschap "disadvantaged minority" sluit niet dat "disloyal and a threat" ook een kenmerk zijn.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/british-muslims-face-worst-job-discrimination-of-any-minority-group-9893211.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Discriminatie van Moslims is zeer terecht

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 05, 2014 3:22 pm

Moslims kunnen in mijn ogen niet genoeg gediscrimineerd worden.

Hoezo dat? Vanwege de eenvoudige logica die hen duidelijk moet maken dat Allah niet mee telt in een welwillende vooruitstrevende kennisbeschaving waarin aan volhardende klootzakken geen behoefte bestaat.

Allah akbar! Ja ja, in de achterlijke heidense islamitische fascistische achterstandsreligie landen, maar niet hier.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45715
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 15, 2014 3:28 am

Marcouch wil aangifte moslimhaat gemakkelijker maken

Gepubliceerd: 14 december 2014

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat het gemakkelijker wordt om aangifte te doen tegen moslimhaat. Er zou standaard een vakje voor zo’n vergrijp op het aangifteformulier moeten komen.

Dat heeft de PvdA-coryfee zondagavond gezegd in het programma Reporter Radio.

Nu staan er een aangifteformulier al standaard mogelijkheden om antisemitische incidenten gemakkelijker aan te duiden. Ook het melding maken van homofoob geweld is eenvoudiger geworden.

Marcouch reageerde met dit plan op een onderzoek van wetenschapper Ineke van der Valk. Hieruit blijkt dat tweederde van alle moskeeën in Nederland ooit het doelwit is geweest van agressie.

Bekladding
''Wanneer moskeebesturen aangifte doen, wordt dat geregistreerd als vernieling of bekladding, terwijl er alle aanleiding is om aan te nemen dat er sprake is van discriminerend geweld'', zei Marcouch in het radioprogramma.

De parlementariër heeft minister Ivo Opstelten van Justitie inmiddels gevraagd werk te maken van een simpeler aangiftebeleid en een betere vervolging van daders. Dat zou volgens Marcouch ook bijdragen aan een gevoel van veiligheid bij moslims.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/politiek/3953216/marco ... maken.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor King George » Ma Dec 15, 2014 3:58 am

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat het gemakkelijker wordt om aangifte te doen tegen moslimhaat. Er zou standaard een vakje voor zo’n vergrijp op het aangifteformulier moeten komen.


Weer een specifiek aangifteformulier voor een thought crime, oftewel het daadwerkelijk gebruik maken van het democratische recht op vrije meningsuiting?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 15, 2014 12:26 pm

Huilie huilie !
Mustafa Marghadi kroeg uitgezet
"Een kroeg uitgezet worden omdat je een Marokkaan bent. Dat was me al een tijdje niet meer overkomen'', beklaagt de NOS-presentator zich op Twitter.
Marghadi zat aan de bar een drankje te drinken. ''En dan een uitsmijter die je vraagt om de tent te verlaten, zonder reden'', schrijft hij in een toelichting. Hij wil met de eigenaar gaan praten.
De kroeg was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.
http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/mustafa-marghadi-kroeg-uitgezet

Het is dronkemanspraat. Hij is eruit gezet omdat hij niet gezellig stomdronken was. De klandizie van de kroeg is gemêleerd en multicultureel. Het personeelsbestand ook.
NOS-presentator heeft spijt: Te snel conclusies getrokken
http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3811337/2014/12/14/NOS-presentator-heeft-spijt-Te-snel-conclusies-getrokken.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Marokkaan aan de drank. Dus geen moslim

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 15, 2014 12:37 pm

Mahalingam schreef:Huilie huilie !
Mustafa Marghadi kroeg uitgezet
"Een kroeg uitgezet worden omdat je een Marokkaan bent. Dat was me al een tijdje niet meer overkomen'', beklaagt de NOS-presentator zich op Twitter.
Marghadi zat aan de bar een drankje te drinken. ''En dan een uitsmijter die je vraagt om de tent te verlaten, zonder reden'', schrijft hij in een toelichting. Hij wil met de eigenaar gaan praten.
De kroeg was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.
http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/mustafa-marghadi-kroeg-uitgezet

Het is dronkemanspraat. Hij is eruit gezet omdat hij niet gezellig stomdronken was. De klandizie van de kroeg is gemêleerd en multicultureel. Het personeelsbestand ook.
NOS-presentator heeft spijt: Te snel conclusies getrokken
http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3811337/2014/12/14/NOS-presentator-heeft-spijt-Te-snel-conclusies-getrokken.dhtml

Ik snap niets van dit verhaal en ben via de links ook niets wijzer geworden. Wie heeft zich nu vergist? De portier uitsmijter of Mustafa die beweert dat hijspijt heeft en te snel een conclusie heeft getrokken? Had hij nu teveel gedronken of niet?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor King George » Ma Dec 15, 2014 1:31 pm

Mustafa was niet gezellig meer.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45715
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 22, 2014 8:15 pm

Weinig aangifte wegens moslimdiscriminatie

Alex Ringeling: 17-12-2014

'Kloof tussen gediscrimineerd voelen en aangifte doen'

De politie kreeg vorig jaar 150 meldingen van moslimdiscriminatie. Dit varieerde van scheldpartijen tot varkenshoofden bij moskeeën. In vergelijking met Jodenhaat (717 keer) en discriminatie vanwege seksuele voorkeur (1343 keer) is dit vrij weinig.

Dat blijkt uit een themaonderzoek van de politie dat woensdag naar de Tweede Kamer gaat, schrijft de Volkskrant. Mohamed el Achkar, landelijk programmamanager discriminatie bij de politie, ziet bij moslims een kloof tussen het gevoel te worden gediscrimineerd en de bereidheid aangifte te doen.

El Achkar denkt dat Joodse organisaties en LHBT-clubs zoals het COC actiever de achterban aansporen om discriminatie te melden. Zulke aanmoedigingen ervaart hij minder bij islamitische organisaties. De politie wil volgende maand met die organisaties het gesprek aangaan.

http://nieuws.thepostonline.nl/2014/12/ ... riminatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 22, 2014 9:53 pm

Pilgrim schreef:
Weinig aangifte wegens moslimdiscriminatie


Heel sneu voor al die Moslims die geen aangifte durven te doen. Of misschien hebben ze weing of geen reden om te klagen ?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 22, 2014 9:57 pm

En voor de liefhebber is hier een artikel uit de volkskrant over de discriminatie. Uitgescholden voor 'kutmoslim', enkel vanwege een hoofddoek

'Kankermoslim', 'kutmoslim', 'jij met je theedoek op je hoofd'. Dergelijke verwensingen kregen moslims in 2013 naar hun hoofd geslingerd. Voor het eerst keek de politie in de eigen database specifiek naar moslimdiscriminatie. Het leverde 150 incidenten op, van scheldpartijen tot varkenshoofden bij moskeeën. Het themaonderzoek gaat vandaag naar de Tweede Kamer.

Uiteraard is alles weer de schuld van die lelijke Geert Wilders en zijn PVV.

Het schelden vindt vooral plaats tussen onbekenden. 'Hierbij wordt aan de woorden 'moslim' of 'islam' vaak een heel scala aan krachttermen toegevoegd.' Verwensingen over het dragen van een hoofddoek of het land van herkomst komen ook veel voor. 'Jij met je kankerhoofddoek' of 'Kutmoslim, rot op naar je eigen land'.

Ernstiger delicten zijn bijvoorbeeld het bekladden en vernielen van gebedshuizen. Drie keer werd geprobeerd een moskee in de brand te steken. Twee keer werden varkenskoppen aangetroffen bij moskeeën. Ook werd vijf keer melding gedaan van moslima's die vanwege hun hoofddoek werden weggestuurd bij sollicitaties.

Uit onderzoek van Ineke van der Valk, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, blijkt dat tweevijfde van de 475 moskeeën in Nederland in de afgelopen tien jaar te maken had met agressie. Onder moskeebesturen is de aangiftebereidheid wel groot, merkte zij: 85 procent deed melding bij de politie. Maar meer dan de helft van de moskeeën was ontevreden over de reactie. Van der Valk: 'De politie leek niet geïnteresseerd, deed er niets mee of pas laat, of de ondernomen opsporingsactiviteiten leidden niet tot concrete resultaten.' El Achkar zegt geïnteresseerd te zijn in haar onderzoeksresultaten en open te staan voor verbetering 'waar mogelijk'.

Volgens Van der Valk is moslimhaat niet zozeer een toenemend fenomeen, maar maakt het golfbewegingen. Moslimhaat leefde op na 11 september 2001, na de moord op Theo van Gogh en dit jaar met de opkomst van terreurbeweging Islamitische Staat, die ook sympathie onder westerse moslims weet te wekken. De anti-islamretoriek van sommige politieke partijen, de PVV voorop, versterkt volgens haar de moslimhaat.


Gratis tip !!!! Alle vrouwen die uitgescholden woden voor 'kuthoer', enkel vanwege het NIET dragen van een hoofddoek moeten voortaan een melding doen bij de politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 3:54 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Marieke » Di Dec 23, 2014 9:41 pm

'Kankermoslim','kankerhoofddoek', dat schelden met ziektes is echt typisch Hollands! Ik vind het eerlijk gezegd ook niet kunnen, maar dan vanwege het feit dat ik gek word van dat kanker-dit en kanker-dat...
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Discriminatie van Moslims.

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 30, 2014 10:48 pm

Verbonden aan een Universiteit van Amsterdam. Belooft dan veel goeds?
In ieder geval komt van die Uni veel tekst die voor zekere kringen zeer gewaardeerd leesvoer is.
De Arabier Ali Al-Jaberi (broer van Abulkasim Al-Jaberi die bekend is als gaza-gekkie een anti-Pieter) is politicoloog, journalist, debatleider en docent Politicologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.
De tekst is te vinden bij joop.nl van de VARA.
En wordt in Geen Stijl gefileerd.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/12/kloosried_dom_joopstuk.html#more
Ali:
    In een land waar racisme is geïnstitutionaliseerd, is huismoslim of house negro zijn de voorwaarde die het establishment stelt om mensen van kleur toe te laten. "
Kijk naar jezelf man. Je bent de huismoslim van de Uni en van joop.
http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/30144_huismoslim_aboutaleb_dient_het_racistische_establishment/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten