Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 37537
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 22, 2019 2:22 pm

Het Europees Hof van Justitie heeft weer eens wat bepaald.
Goede Vrijdag-wet Oostenrijk is discriminerend
Het grootste deel van de Oostenrijkse bevolking is rooms-katholiek, maar alleen leden van enkele evangelische kerken en de Oud-Katholieke Kerk hebben wettelijk recht op een betaalde feestdag op Goede Vrijdag. Dat is bedoeld om deze voor hen belangrijke dag te kunnen vieren zonder een vrije dag te hoeven opnemen.

De zaak was aangespannen door een werknemer van een detectivebureau die het discriminerend vindt dat hij geen toeslag kreeg voor het werk dat hij in 2015 op Goede Vrijdag had verricht. Het Oberste Gerichtshof, de hoogste rechter in Oostenrijk, vroeg vervolgens aan het EU-hof of de regeling in strijd is met het Europese verbod op discriminatie op grond van godsdienst. De rechters in Luxemburg geven de werknemer gelijk.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3053271/goede-vrijdag-wet-oostenrijk-is-discriminerend
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37522
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 29, 2019 10:25 pm

‘Blanke man in het Westen tot legitiem doelwit van racisme verklaard’

Xander, 29-01-2019

Afbeelding
Bijvoorbeeld de Coentunnel (hier de ingang van de 2e) in Amsterdam zou een voor minderheden ‘kwetsende’ naam hebben, omdat die is vernoemd naar een VOC gouverneur-generaal. (Afbeelding: WikiMedia Commons (3)).

‘Minderheden hebben inmiddels voorkeursstatus gekregen boven blanke mannen’ – ‘Ondergang Westerse beschaving doordat samenleving tegen zichzelf is gekeerd’

In tal van universitaire minderheden-, multiculti- en diversiteits studies in het Westen wordt de blanke man al sinds de jaren ‘80 gedemoniseerd als de hoofdschuldige van zo ongeveer al het onrecht op onze planeet, zo schrijft Institute for Political Economy voorman Paul Craig Roberts. ‘Maar waar hebben deze vol met haat gevulde speciale belangengroepen hun macht aan te danken? Aan decadente (of ‘verwijfde’) blanke mannen.’

In zowel Amerika, Europa en ook Nederland zijn er groepen die het verleden willen uitwissen omdat dit als ‘kwetsend’ word ervaren. Zo is in de VS op de katholieke Notre Dame universiteit een bekend schilderij van Columbus uit 1880 afgedekt omdat sommigen vinden dat de Indianen daarop ‘onderdanig’ worden afgebeeld. In Nederland kennen we pleidooien van onder meer de islamofascistische partij DENK om bepaalde straatnamen te veranderen, omdat die vernoemd zijn naar oude helden uit ons koloniale tijdperk (2).

‘Als we vorige generaties volgens de huidige standaarden gaan beoordelen kunnen we op een punt komen waarop er geen enkele prestatie meer over blijft die mag worden gevierd,’ gaf rechtenstudent Grant Stobl, volgens Roberts ‘klaarblijkelijk de enige overgebleven intelligente persoon aan de universiteit’, als commentaar.

Niet-politieke correcte geschiedenis wordt herschreven of gewist
Zo zou de beroemde foto waarop Amerikaanse soldaten de vlag hijsen op Iwo Jima kunnen verdwijnen omdat deze ‘kwetsend’ zou zijn voor Japanners. Worden militaire monumenten en herdenkplaatsen straks gesloten omdat er altijd wel een verliezende partij is geweest die daar pijnlijke herinneringen aan heeft? Hoeveel schilderijen en boeken zijn er wel niet geschreven die één of andere minderheidsgroep tegen de borst stuiten? Gaan we straks western-films verbieden omdat de cowboys de indianen overwonnen?

En hoe zit het bijvoorbeeld met de vele rap- en hiphop artiesten, in de VS vooral zwarten en in Nederland overwegend Marokkanen? Klaarblijkelijk is het geoorloofd en niet racistisch dat zij nogal eens oproepen tot geweld en/of denigrerende teksten zingen over (blanke) vrouwen. Maar de blanke artiest die dat eens omdraait zal tegenwoordig onmiddellijk door alle zenders worden geboycot.

‘De Westerse beschaving wordt vanwege het kwetsen van anderen aangevallen,’ vervolgt Roberts. ‘De instorting is overal zichtbaar... Is Jezus de volgende? Jezus joeg de Joodse geldwisselaars de tempel uit (en schold hen met voor die tijd de grofste beledigingen uit). Maakt hem dat tot een antisemiet of een zelfhatende Jood?’

‘Kritiek is niet hetzelfde als racisme’
Roberts vindt het hele onderscheid tussen zwart en blank (/ gekleurd) pure onzin. ‘Er zijn geen blanke en zwarte rassen, maar wel veel verschillende nationaliteiten en etnische groepen. Er zijn Duitsers, Italianen, Fransen, Nederlanders, Grieken... noem maar op. Hetzelfde geldt voor zwarten; een Maasai is geen Zulu, en een Tutsi is geen Hutu. Het lijdt geen twijfel dat de Europeanen veel wreedheden hebben begaan, waarvan vele tegen elkaar, maar dat geldt ook voor de zwarte stammen. In 1994 vermoordden de Hutu’s tijdens de Rwandese genocide een miljoen Tutsi’s (70% van de Tutsi bevolking).’

Kritiek hebben op de VS staat niet gelijk aan anti-Amerikaans zijn; kritiek hebben op Israël is niet bij voorbaat antisemitisch, en het is niet automatisch seksistisch om een vrouw te bekritiseren, en zeker niet meteen racistisch om dat met een zwarte (of andere kleurling) te doen, betoogt de analist.

‘Slavernij is geen kwestie van zwart / blank. In de loop de geschiedenis zijn er meer blanke slaven geweest dan zwarte (de grootste slavendrijvers uit de geschiedenis waren en zijn nog steeds Arabieren en andere moslims).’ Het is een gedocumenteerd feit dat de zwarte slavernij ontstond tijdens de oorlogen van de zwarte koningen van Dahomey (de oude naam van het West-Afrikaanse land Benin), en de Europeanen deze slaven vervolgens kochten.’

Westen tegen zichzelf gekeerd: slachtoffers krijgen voorkeursbehandeling
Diversiteitsbeleid heeft ‘de Westerse beschaving tegen zichzelf gekeerd,’ vervolgt Roberts. ‘Degenen die een status als slachtoffer claimen hebben veel privileges gekregen die de in de wet gegarandeerde gelijkheid schenden.’ Ze krijgen speciale quota’s op universiteiten en voorkeursaanstellingen en promoties bij bedrijven en (overheids)instellingen. Ze kunnen iedereen van Europese komaf aanklagen voor ongevoeligheden, kwetsingen en racisme, enkel als een boek, onderzoek of kunst, en zelfs taalgebruik, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van een blanke hen niet aanstaat.

In eigen land was Sylvana Simons het onthutsende dieptepunt van dit omgekeerde racisme toen ze in november 2018 in een door de EO uitgezonden documentaire hevig tekeer ging tegen een jonge blanke jongen die haar in haar ogen enkel met zijn houding had beledigd.

Letterlijke oproepen tot haat en moord op blanken blijven ongestraft
Ondertussen wordt de geschiedenis herschreven doordat ‘progressieven’ de (conservatieve) blanke man als de meest haatvolle mens neerzetten die als enige verantwoordelijk is van zo ongeveer alle ellende op de wereld, en daar daarom maximaal en oneindig voor moet boeten (en natuurlijk vooral betalen, want ook de welvaart in de Westerse landen wordt maar ‘kwetsend’ en ‘oneerlijk’ voor de Derde Wereld gevonden, reden waarom er nu miljoenen Afrikanen hierheen worden gehaald).

Feministen, ‘gekleurden’, andere minderheden en (extreem)linkse splintergroeperingen kunnen inmiddels ongestraft de meest grove dingen zeggen en oproepen tot vervolging, moord en zelfs uitroeiing, zolang het beoogde doelwit maar blank, rechts, conservatief en/of populistisch is.

Echter, iedere blanke journalist, student, professor, politicus of wie dan ook die ook maar iets negatiefs zegt of schrijft over deze geprefereerde (minderheids)groepen –zelfs als dit feitelijk geverifieerd kan worden-, wordt meteen aan de schandpaal genageld en ontslagen, en kan zijn carrière wel vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de toptechnicus van Google die de laan uit werd gestuurd omdat hij had gezegd dat mannen en vrouwen verschillende kenmerken hebben en daarom goed zijn in verschillende taken.

‘Diversiteit en multiculti hebben geen eenheid, maar verdeeldheid gecreëerd’
‘Simpel de heldere waarheid zeggen is een zware belediging geworden,’ besluit Roberts. ‘De omarming van diversiteit en multiculti heeft de bevolking verdeeld in dader- en slachtoffergroepen, waarbij de laatste worden aangeleerd de eerste te haten. In plaats van eenheid is er verdeeldheid gecreëerd. De Amerikaanse (en Europese en Nederlandse) toekomst ziet er niet best uit.’

Xander

(1) Paul Craig Roberts (via Zero Hedge)
(2) Trouw
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur: Marion Golsteijn, licentie: CC BY-SA 3.0

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -verklaard
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 30, 2019 4:43 pm

Efteling past attractie aan: neusring wordt Afrikaanse klederdracht

Afbeelding


De omstreden Afrikaanse en Aziatische poppen in de attractie Carnaval Festival van De Efteling worden aangepast. Volgens het pretpark "krijgen de poppen een uiterlijk dat beter past bij het huidige tijdsbeeld".

In de praktijk betekent het dat de poppen die staan voor Afrika "een nieuwe uitstraling" krijgen. Nu hebben ze nog neusringen en kroeshaar. Dat wordt traditionele Afrikaanse klederdracht. Ook de Aziatische poppen met spleetogen en lange voortanden worden aangepast.

Racisme?
In 2016 was er ophef over het mogelijk racistische en kwetsende karakter van twee attracties: Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Een actiegroep schreef een open brief waarin werd gedreigd met acties in het park als "de onderdrukkende stereotyperingen niet verdwijnen".

Volgens woordvoerder Femke van Es van De Efteling roept Carnaval Festival al sinds de opening in 1985 reacties op. Dat werden er in de loop van de tijd meer, vooral van internationale bezoekers en media die "niet met de attractie zijn opgegroeid".

Na het protest in 2016 had het attractiepark een gesprek met de actiegroep. "We hebben toen geluisterd naar hun argumenten en zij naar de onze. We hebben toen geen maatregelen genomen en dat hebben ze in het gesprek ook niet geëist."


Door de poppen van Carnaval Festival aan te passen, draagt de Efteling helemaal niets bij aan de discussie rondom racisme. Dat stelt Hans Siebers, hoogleraar culturele diversiteit bij Tilburg University. ,,Net als Zwarte Piet hebben deze poppen geen enkele inherente betekenis. Een Afrikaanse pop met een ring door zijn neus is niet meteen per definitie beledigend of kwetsend.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37537
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 30, 2019 5:28 pm

Afbeelding
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Do Jan 31, 2019 1:04 am

Er zullen dikke mensen bestaan die verdrietig worden van holle bolle Gijs. Die mensen moeten ook maar een klacht indienen.

Bedenker Efteling-poppen: ’Dit is belachelijk!’

De bedenker van de Efteling-attractie ’Carnaval Festival’, waarvan de Afrikaanse en Aziatische stereotypen worden vervangen, vindt de aanpassingen onnodig en ’belachelijk’.

Dat vertelt hij tegen Hart van Nederland. „Als ze inderdaad die poppetjes gaan aanpassen, dan zijn het geen buitenlandse poppetjes meer. Een Chinees ziet er nu eenmaal zo uit, en iemand uit bijvoorbeeld Egypte ziet er ook weer anders uit,” zegt Bert, de ontwerper, die op oude tv-beelden schilderend te zien is.

De Afrikaanse poppen met kroeshaar, schild, speer – en opvallende ring door de neus – zijn niet van deze tijd, vindt De Efteling. „De poppen krijgen een uiterlijk dat beter past bij het huidige tijdsbeeld”, liet het attractiepark eerder weten.

Bert vindt dat onterecht. Ook de Europeanen zijn een stereotype, zegt hij. ”De Nederlandse poppetje hebben ook klompen aan, maar niet elke Nederlander loopt toch op klompen? Het is belachelijk!”

Drie miljoen
Voor het grote onderhoud gaat Carnaval Festival drie maanden dicht (van 4 maart tot en met 31 mei). In totaal krijgen honderd van de 275 poppen van de show een opknapbeurt. Verder krijgt de techniek een update en krijgt de attractie energiezuinige verlichting. De operatie kost bij elkaar 3 miljoen euro.

De Efteling benadrukt dat de aanpassingen op eigen initiatief gebeuren en dat Carnaval Festival herkenbaar blijft. „Het blijft een vrolijke rit om de wereld”, zei directeur Fons Jurgens.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37537
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 31, 2019 11:28 am

Het is gewoon nooit goed.
Actievoerders blijven boos op de Efteling ondanks aanpassingen Carnaval Festival
https://www.looopings.nl/weblog/11544/Actievoerders-blijven-boos-op-de-Efteling-ondanks-aanpassingen-Carnaval-Festival.html

En ze maken stennis over de negers. Maar over de Chinezen en de Japanners hoor je ze niet zo. Die schijnen er niet mee te zitten.
Hier Japanners:
Afbeelding

En hier de veel bekritiseerde geneusringden:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Maarten
Berichten: 329
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Maarten » Do Jan 31, 2019 11:34 am

Die zeikerds hebben veel te veel vrije tijd. Inplaats van onzinnigheid te verzinnen om over te klagen, laat ze liever werken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Do Jan 31, 2019 1:14 pm

Maarten schreef:Die zeikerds hebben veel te veel vrije tijd. Inplaats van onzinnigheid te verzinnen om over te klagen, laat ze liever werken.


Ik ga ook klagen. Ik heb geen tulpen in mijn neus, en ik loop ook niet op klompen. Zijn ze helemaal gek geworden bij de efteling. :shock:

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 01, 2019 12:32 pm

Linkse knettergekke waanzin uit Utrecht. Hoofddoekjes worden volgens GroenLinks-raadsleden Melody Deldjou Fard en Sophie Schers geweigerd in horeca zaken, niet dat daar exacte cijfers over zijn, maar toch.. :nietverstaan:

’Horecazaak sluiten die hoofddoek weigert’

De gemeente Utrecht moet horecazaken die zich schuldig maken aan discriminatie sluiten. Dat stelt GroenLinks.

Volgens de partij worden vrouwen met een hoofddoek of mannen met een keppeltje regelmatig slecht behandeld in een café of restaurant. Soms wordt hen zelfs de deur gewezen. Ook LHBT’ers en mindervaliden zouden zich niet op hun gemak voelen.

Exacte cijfers over de situatie in Utrecht zijn er nog niet. Toch maken GroenLinks-raadsleden Melody Deldjou Fard en Sophie Schers zich grote zorgen.

Hoofddoek
„We horen regelmatig geluiden waaruit blijkt dat er sprake is van een ongelijke behandeling en een ongemakkelijke situaties als mensen met een keppeltje of hoofddoek een zaak bezoeken”, stellen de twee.

Achtenveertig procent van de LHBT’ers die deelnamen aan het Pink Panel 2018 van Art.1 Midden-Nederland gaf aan wel eens een incident met discriminatie of zelfs geweld meegemaakt te hebben. „Ook tijdens het Midzomergracht Debat bleek dat ze zich regelmatig onveilig voelen”, aldus de raadsleden. GroenLinks wil dat de gemeente een nulmeting laat uitvoeren, zodat de ernst van het probleem duidelijk wordt.

Inclusief deurbeleid
Ook een ’inclusief deurbeleid’ moet een voorwaarde worden bij het verlenen van een exploitatievergunning, zo vinden Deldjou Fard en Schers. Zo kan de gemeente horecazaken die zich hier niet aan houden (tijdelijk) sluiten. Diversiteitswethouder Linda Voortman heeft inmiddels schriftelijke vragen ontvangen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37537
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Za Feb 02, 2019 11:33 pm

De partij met het meeste racisme vroeger in de USA was de Democratische partij.

Van de Democratische gouverneur van de staat Virginia, Ralph Northam is nu een foto opgedolen uit het jaarboek van zijn uni uit 1984.
Wie van de twee hij op die foto is, dat is onbekend. Maar hoe dan ook: een blijk van racisme in zijn jeugd.
Afbeelding
Opmerkelijk detail is dat voormalig president Barack Obama in 2017 nog campagne voerde voor Northam. Hij noemde hem 'het soort leider dat het land nodig heeft'.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4596011/amerikaanse-gouverneur-diep-door-het-stof-om-racistische-foto
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Di Feb 12, 2019 4:12 pm

’AfricaMuseum is racistisch’

Het voor veel geld verbouwde AfricaMuseum kan wat een VN-mensenrechtencommissie betreft meteen dicht. Het zou volstaan met ’racistische en aanstootgevende beelden’.

De directeur van het onlangs heropende museum in België is woedend over de voorlopige conclusies. „Ze hebben hier amper een uurtje rondgelopen”, zegt Guido Gryseels tegen Het Nieuwsblad.

De werkgroep van de Verenigde Naties bezocht België om te kijken hoe het is gesteld met racisme en xenofobie in het land. Hun voorlopige conclusie: België moet excuses maken voor het donkere verleden in voormalig kolonie Congo.

Volgens de experts gaat de vernieuwing van recent gerenoveerde AfricaMuseum in Tervuren lang niet ver genoeg. „Het schiet tekort in haar doelstelling om adequate context en kritische analyse” te bieden. Ze vragen ook dat het museum ’alle aanstootgevende, racistische’ beelden die er nog staan, verwijdert.

Directeur Gryseels: „Wat betreft die enkele beelden waarop staat dat België de beschaving naar Congo heeft gebracht: ik heb ze met handen en voeten uitgelegd dat die tot het erfgoed behoren, dat we die niet mogen wegdoen, en dat we ze alleen van context kunnen voorzien”, zegt hij in Het Nieuwsblad. „In de zaal over het koloniale verleden zijn ze vijf minuten geweest. Ze vonden het allemaal interessant, en dan moet ik nu dit lezen?”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Di Feb 12, 2019 10:07 pm

Dit zijn racistische beelden die verwijderd moeten worden uit het museum.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69315
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Do Feb 14, 2019 12:14 pm

Ook Katy Perry beschuldigd van racisme, 'mensen pikken het niet meer' :scratch:

Zangeres Katy Perry liet vandaag weten dat ze bedroefd is door de kritiek op de nieuwe schoenmodellen van haar eigen modemerk. Die waren volgens haar bedoeld als "een knipoog naar moderne kunst en surrealisme", maar werden op sociale media door critici bestempeld als racistisch.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten